35-40

Jeg brakk handa på sykkel. Sykepleieren så på meg, hørte hva som hadde skjedd, lo og sa litt nedlatende: ”mellom 35 og 40 ja”. Det var visst i denne desperate aldersgruppen slikt skjedde.

Tore André Flo offentliggjorde comeback for Sogndal og enkelte valgte å kritiserte dette. Jeg tenkte: ”mellom 35 og 40 ja!!”

Nyheten kom i går og kan dermed ikke være av samme art som de comebackene man kan lese om i dag. Leser du at Hallvar Thoresen skal spille vårsesongen for Bodø/Glimt eller at Løv Ham henter Osvaldo Ardiles er det lov å sjekke datoen på artikkelen. Men Flos comeback skal altså være reelt.

Noe av det største jeg har sett de siste årene er at Erik Mykland opererte akillesene og trente seg opp til å spille i Tippeligaen. Han viste med det en så herlig og total mangel på å bry seg om sitt fotballmessige ettermæle.

Kritikken mot Flo er lignende. Enkelte vil huske han fra Brasil-kampen og ikke en som mislykkes i Sogndal. Så hva hvis han mislykkes i Sogndal? Blir Brasil-kampens betydning i norsk fotballhistorie redusert da? Blir hans beste perioder i Chelsea svakere? Flo er i konkurranse med et par andre den beste spissen Norge noensinne har hatt. Det vil han uansett være.

Det er befriende når folk som har hatt suksess nekter å hvile på sine såkalte laurbær. Jeg har i enkelte saker vært uenig med Drillo, men jeg hadde stor respekt for måten han tok over Norge igjen på. Da han sa at han brydde seg fint lite om en ny periode ville svekke hans rykte som landslagssjef.

Det samme kan sies om Lance Armstrong. 7 ganger Tour de France vinner. Og likevel gjorde han comeback. Han vant riktignok ikke Touren igjen, men kom på pallen og det er sykt. Enda et eksempel på en som hadde alt å tape og som til og med ville bli møtt med nye anklager om bruk av EPO. Armstrong altså, ikke Drillo.

Jeg prøver å holde meg nøytral når jeg ser og kommenterer fotball. Om Sogndal vinner eller taper kamper betyr personlig lite. Jeg har bare ett ønske i sakens anledning. At trener Aabrekk i løpet av vårsesongen ser bortover benken med reserver, vurderer noen sekunder og innser at det beste alternativet for å score målet laget trenger heter Toré Andre Flo.

Det hadde vært deilig for alle oss mellom 35 og 40, i en periode der det meldes at Stabæk faktisk vurderer å bruke en 15åring.