Hvordan defineres egentlig et selvmål?

Brann tapte 2-0 mot Hønefoss. Mange definerte begge målene som selvmål. Var de det?

Et selvmål burde uten tvil være et selv mål. (Og fenomenet preget virkelig denne serierunden!) Jeg er ikke overbevisst om at Branns Bjørnar Holmvik fortjente den tvilsomme æren, mens Strømsgodsets Joel Riddez gjorde det skikkelig. Han brukte til og med to touch. Dempet ballen før han smashet den inn med hånden. Det er vanskelig å hevde at dette målet burde blitt kreditert Jonathan Parr…

Det er heller ingen tvil om at flere av keeperne våre hadde tunge dager på jobben. Jan Kjell Larsen, Håkon Opdal og Rune Almenning Jarstein hadde alle tabber som ble avgjørende for kamputfallet. Likevel, var 1-0 scoringen til Hønefoss et selvmål av Opdal?

Lennart Steffensen slo corner. Høy og med skru. Vanskelig å se fra tv-bildene om ballen var på vei mot mål, men det var i alle fall ikke mye om å gjøre. Opdal skulle fange ballen, misset fullstendig, ballen glapp mellom hendene og den gikk i mål.

På samme måte er det vrient å bedømme retningen på skuddet til Kongsvingers Tuelo Johannesen. Uansett, Moldes keeper Jan Kjell Larsen glapp ballen under seg. Også dette en keepertabbe, men ingen definerer dette som selvmål.

Er det fordi Tuelo Johannesens mål var et langskudd? Er det fordi Steffensens var en corner? Hva er forskjellen på situasjonene?

Som gammel spiss ønsket jeg aldri at mål skulle defineres som selvmål. Skjøt jeg via en spiller og i mål mente jeg at jeg fortjente æren. Lennart Steffensen burde egentlig stått med 2 mål. Det hadde den tidligere Skeid og Vålerengaspilleren fortjent.

Og for meg var det egentlig bare et keeperselvmål denne gangen. Rune Almenning Jarsteins…