Snart rett

Tidligere i høst skrev jeg at Zlatan kunne komme til å bli verdens beste spiller. Etter å ha sett han og Barca knuse Zaragoza 6-1 søndag er det like før jeg påstår å ha fått rett…

Søndagen startet helsvart for min egen del. Skeid tapte 0-4 på hjemmebane for Haugesund. Sur og tverr satte jeg meg ned i godstolen for å la meg underholde av andre. Fredrikstad-Molde ble en kamp med nerve, men den tok liksom aldri helt av. Smilet kom imidlertid sterkt tilbake da Zlatan og co begynte å briljere.

Innkjøpet av Zlatan ble spådd å være en stilendring for Barcelona. Eto’o som han ble byttet med skulle være mye bedre i bakrom enn ”møtespissen” Zlatan. På søndag så jeg derimot noe av det mest komplette jeg har sett av en spiss.

Høydepunktene sto i kø.

Zlatan tok ned ballen på brystet mellom to forsvarere og smalt til. Keeper reddet.

Zlatan rykket fra i bakrom og spilte Keita på åpent mål. Scoring.

Zlatan headet ned til Messi i scoringsposisjon. Keeper reddet

Zlatan smalt ballen i mål direkte på frispark fra 30 meter

Zlatan flikket inn sitt andre mål på første stolpe med yttersiden av foten

Nå er de selvsagt smågode de spillerne han omgir seg med. Keita scorer tre mål og Messi tryller i perioder, men jeg er svak for vår svenske venn.

Spissjobben i Barcelonas 4-3-3 er krevende og i går klarte Zlatan det viktige, å variere. Han ble aldri den møtende, noe stillestående spissen han blir beskyldt for og faktisk av og til kan være. Fortsetter Zlatan på denne måten er han snart verdens beste.

I dagens debatt om egenproduserte spillere og viktigheten av dette i Norge, er det kjekt å se at lille Sverige og enda mindre Malmö kan produsere en slik spiller. Da skal det også kunne gå i Oslo.