Hvordan skaffe penger?

Norsk fotball er inne i en grusom fase. Høsten er foreløpig helsvart. Sportslig har det gått helt på dunken med e-cuper og landslag. Samtlige klubber sliter økonomisk, og spillerne sparker og slår hverandre ned. Litt lite kos kan man vel konkludere med! Derfor prøver vi i Skeid å lage et hyggelig arrangement midt oppe i alt dette.

Økonomien er i fritt fall i mesteparten av Fotball-Norge. Mange klubber står i reell fare for å miste lisensen. Tidligere år har vi hørt om et og annet lag som har vært i faresonen. (Ja jeg vet at Asker damelag og Raufoss ble degradert på tross av gode nok sportslige resultater.) Men nå virker det som om hele Tippeligaen og Adeccoligaen kan bli degradert til 2 divisjon. Blir en merkelig Tippeliga neste år. Der Manglerud Star, Randaberg og Valdres kommer til å kjempe om gull! Man kan si hva man vil, men Manglerud Star i Champions League-kvalik høsten 2011? Kanskje ikke der norsk fotball skal gjenreise sin tapte ære…

Som alle andre har jeg fulgt nøye med prosessen rundt Lyn. Det er nesten som en liten seier for fotballen at klubben fortsetter ut sesongen. Først og fremst fordi andre lag ikke blir straffet for Lyns problemer. Men det er også smått utrolig å tenke på at andre Tippeligaklubber har vært med på å gi penger for at Lyn skal kunne fortsette. Molde og AAFK har ettersigende gjort dette. Å gi penger til andre klubber for å sikre seg selv poeng, hmm, er det lov altså?

Selv om dette siste punktet kunne være en god ide for oss i Skeid, får vi prøve å skaffe oss de poengene vi kan på normalt vis. Vi har ikke så fryktelig mye penger å ta av. Derfor er vi i ferd med å arrangere en oppvisningskamp for å skaffe mer. Skeid Allstar: tidligere spillere som har blitt profiler i andre klubber tar igjen på seg den røde Skeiddrakta. Alt fra Moa til Daniel Braathen forsøker vi å få til å stille. Så langt har de fleste vært positive. Motstander blir Vålerenga. (Et svekket Vålerenga selvsagt siden halve laget kommer fra Skeid!). Dette skjer torsdag 8. oktober. Dette blir kampen om Oslo. Hvem er egentlig best i byen?

Dette er altså vår (Skeids) siste ide om hvordan vi skal samle inn nok penger til å overleve. Er det noen som har andre ideer mottas de med takk. Ikke bare til Skeid. Hele Fotball-Norge trenger nye forslag til inntekter. Noen som har noen?

Ellers er dere alle velkomne til Bislett!