Quickstep…

Hei og hopp. Vi er da ferdige med vår andre treningsøkt etter premieren.

Quickstep er en kul dans med mye fart, men du verden hvor vanskelig!

Alt går så fort! Holdningen har en tendens til og enten falle ned, eller bli så høy at halsen blir borte.:)

Vi jobber hardt, og tror vi skal ha en flott Quickstep klar til lørdag.

Ikke sånn!

Ikke sånn!

Mere sånn!

 • AP og Høyre later som om handlingsregelen for oljepengebruk er fasiten på ansvarlig økonomisk politikk, og at brudd på handlingsregelen er å gamble med norsk økonomi. Da slipper de å diskutere hvordan pengene er brukt, og skaper et inntrykk av at FrP er uansvarlig og bruker 100talls milliarder kroner ekstra i budsjettet. Tid for en virkelighetssjekk.

  Fremskrittspartiets alternative statsbudsjett for 2013 var innenfor handlingsregelen. Det er ikke derfor vi ønsker et nytt økonomisk ankerfeste. Problemet er at dagens handlingsregel har en rekke logiske brister. I følge handlingsregelen blir det inflasjon når vi bygger flere motorveier, men ikke dersom vi bygger oljeplattformer. Ifølge handlingsregelen blir det angivelig norsk inflasjon hvis Norad bygger vindmøller i Afrika, men ikke om de bygges av Statkraft i Norge fordi førstnevnte er budsjettpost mens sistnevnte er statlig selskap. Med handlingsregelens velsignelse låner Norge ut oljepenger til Danmark til 1% rente, mens norske veier lånefinansieres fra utlandet til 3,51 % rente. Stoltenberg ber norske kommuner låne 20 milliarder til oppussing av skolebygg (lånt via kommunalbanken fra utlandet), uten at det angivelig har press på norsk økonomi. Hadde vi bevilget ekstra penger til formålet via statsbudsjettet så ville det ifølge handlingsregelen vært inflasjonsdrivende.

  Bompenger er utenfor handlingsregelen, og bompenger er ikke med i skattedefinisjonen regjeringen brukte da de lovet at skattenivået fra 2004 skulle ligge fast. Pengene til bygging av bomveier lånes ofte fra Kommunalbanken som låner 96 % i utlandet. I virkelighetens verden får man det samme presset i norsk økonomi under byggefasen uavhengig av om man bruker bompenger eller egne oljepenger, fordi begge deler er kapital som hentes fra utlandet.

  Det er ikke akkurat små pengesummer som holdes utenfor handlingsregelen. Bare Petoros investeringer alene er på 25-30 milliarder kroner årlig. I revidert nasjonalbudsjett 2013 ble statlige og statseide foretak tilført egenkapital på nesten 20 mrd. kroner utenfor handlingsregelen. Samtidig skrøt finansminister Sigbjørn Johnsen av at regjeringen strammet inn.

  Målet med handlingsregelen var opprinnelig at oljepengene skulle brukes til å styrke vekstevnen i norsk økonomi gjennom investeringer i infrastruktur, kunnskap og vekstfremmende skattelettelser. Stoltenberg-regjeringen har forlatt dette prinsippet. Vi ønsker en ny regel som definerer samfunnsøkonomiske lønnsomme investeringer i blant annet infrastruktur som formuesomplassering. Dette handler om trygg økonomisk styring av folks skattepenger.

 • Dere kommer til å vinne hele “skal vi danse” 🙂

 • Nora Mehren Mathiesen

  Lykke til idag! Heier like mye på dere idag som jeg alltid har gjort! 🙂
  Kos dere!

 • Bra Tsahwe det dær klarte du jo godt 🙂

 • Dere er så søte å se på! Lykke til!

 • <dere er så søte å se på!

 • dere danset fantastik i dag <3 Lykke til Videre <3

 • Dere danset fantastisk begge to <3 Lykke til videre <3

 • Bra artikkel, men jeg lurer på om du tar litt feil i forhold til deres evne til å styre kamper. Jeg er riktig nok enig i at de er best til å kontre, men jeg synes også at Napoli er svært gode til å veksle på høy og lavt tempo. Gjennom samtlige kamper jeg så med Napoli i fjor vekslet de svært ofte på presshøyde og lange eller korte pasninger. Dette som et overasskende elelment som hele tiden tvinger motstander til å stadig moderer seg, og muligns føle seg underlegne da man ikke føler at man selv har kontroll. I mine øyne opptrer Mazzarris mannskap som et velsmurt kollektiv hvor spillerene hele hele tiden ser etter mulgiheter til å lure/lokke motstander opp i bannen for så å sette inn et høyt press med knallharde passninger direkt på fot, eller i bakrommet som måtte oppstå. Noen vil kanskje kalle dette kontringsfotball, men jeg mener det er et eksempel på en den type fotball som Arsenal spilte tidlig på 2000-tallet. Jeg tenker da på deres enve til å veksle tempo, selv med ballen i laget. Ja selv på hjemmebane fikk man se Henry utnytte bakrom fordi man klarte å trekke forsvarspillere ut av posisjon. Dette gjennom et svært klokt passingspill samtidig som det hele tiden gjøres en rekke helhjertede løp uten ball. Med andre ord kvalitet på ballbesittelsen, selv om man ikke nødvendigvis har ballen mest under hver kamp.

 • Veldig spennende med Napoli. Håper både Milan og Inter får en svak sesong. Det er et eller annet med Milano-klubbene jeg ikke liker…. Du skriver sykt bra !

 • Anonym

  Overbevisende og flott gjennomført dans forrige lørdag. Gleder meg STORT til i morgen, Anders! Du og Elena er mitt favorittpar! Lykke til, stå på !

 • Anonym

  Flott og overbevisende gjennomføring forrige lørdag – gleder meg STORT til å se dere to i aksjon igjen. Heia Anders, du er min favoritt ! 

 • Sjokkerende at dette kom fra nettopp en Juventino. Italia har dessverre ingenting nytt å ta opp av hatten; De er like tomt som for 10 år siden. Utviklingen på det fotballmessige er like tørr som på den økonomiske siden. Dette har de fleste innsett, med unntak av noen få forutinntatte, revolusjonære Juventini.

  Det Italienske fotballforbundet (FIGC) har aldri tenkt langsiktig og utifra Abate’s siste uttalelser så høres det ikke ut som at det er noe nytt en ønsker å tilføre. Italiensk fotball er på vei ned i en bølgedal, men det er ingen som trives bedre i akkurat den posisjonen enn Italia – Vi svarer som i 2006…

 • jeg skjønner ikke hva du prøver å oppnå? Serie A er utrolig morsomt å se på, og alle lag har faktisk en sjanse der. Jeg ser ikke på La liga pga .. ja bare se på de som har vunnet siste 10 årene.

  bryr meg bare om morroa å se på fotball.
  sist men ikke minst.. Italia er i generasjonskifte etter 2004. Det siste gode året! Om ikke alt for mange år. 2-3 år? vil Italia pøse på med ferskt blod både i Italia og Europa!
  Forza

 • Anonym

  Krast å kalle han ubrukelig, han er jo kapabel til ganske geniale ting, men etter mitt syn er gutten fortsatt litt for ustabil (og ikke minst skadeutsatt) til å være en seriøs utfordrer til å bli capocannoniere.

 • Anonym

  Nei. Norge ligger uforholdsmessig høyt på FIFA-rankingen. På UEFA-koeffisient ligger vi på 25. plass, mellom Sverige og Slovakia, og under land som Kypros og Hviterussland. FIFA-rankingen kalkuleres basert på landslagets resultater i senere tid, UEFA-koeffisient på grunnlag av klubblags prestasjoner i Europacup-sammenheng – som jo kanskje er mer relevant akkurat her. Nuff said?

 • Anonym

  Hva har Norges ranking med saken å gjøre?

 • Anonym

  Pato er en opphauset ubrukelighet. Kan ikke skjønne at han står foran en spiller som Alberto Paloschi, hvorpå sistnevnte ble sendt på utlån! Nei, Pato er elendig. Rett og slett.

 • Så er det også sånn at Norge ligger høyere på rankingen enn både Frankrike, Russland, Ghana, Usa, Danmark etc. Nuff said

 • Anonym

  Rent subjektivt er jeg enig i at Serie A holder bedre sportslig nivå enn de tre du nevner der, men Bundesliga har høyere UEFA-koeffisient og med et par sesonger til med svake resultater i Europa kan både Ligue 1 og portugisisk eliteserie også gå forbi. Dette er fakta, uavhengig av hva du måtte føle om saken. 🙂

 • det er fordi du er en inkompetent noob.

 • What you know about Serie A hater? Bedre enn Bundesliga, bedre enn Ligue 1, bedre enn portogisisk, og sånn vil det alltid være!

 • haha, du er så sykt morsom…

 • Pato blir toppscorer i Serie A hvis han holder seg skadefri!

 • Fantastisk!

 • Anonym

  Serie A, ka d e da ? har bare hørt om La Liga å Premier League e 🙂