til alle dere..

Jeg føler at det å si takk her på bloggen liksom ikke strekker til i forhold til hva jeg føler,for da jeg ble ropt opp på fredag som nest nest sist,ble jeg veldig overveldet over at jeg var videre i xfactor.det betyr at det er dere som har stemt på meg som har gjort det mulig!så takk fra hjertet!!

Det som skjedde på fredag har bare gjort meg enda mer lysten på å vise hva jeg kan og jeg er glad for at jeg har en mulighet til 🙂 nå på fredag skal jeg leite godt i røttene mine og jeg gleder meg til å stå på scenen igjen!

i helga har jeg bare slappet av og kost meg med familien min og i morgen bærer turen til oslo igjen,gleder meg!!

stor klem fra marthe

 • Kan ikke du synge – It feels like home to me av Chantal Kreviazuk ?? Tror du kler den !! 😀

  • Anita

   Den røde kjolen er kjøpt hvor ???? Nydelig !!!

 • Oda

  Du synger skikkelig bra!
  Men har ikke du fått spellemannsprisen? Jeg synes egentlig at det er ganske feigt at du skal være med i x-factor når du allerede har lykkes i musikkarrieren. Jeg trodde x-factor var der de fant NYE talenter, og du har jo gidd ut plate og alt sånn. Også har du samarbeidet med en av dommerene. Jeg synes det blir ganske feil, for det hadde kanskje vært noen andre som kunne utnyttet seg av den sjansen som du nå har tatt, for alle vet jo at du kan synge, ellers hadde du ikke fått spellemannsprisen..

 • Cathrine

  Marthe: stort av deg å la negative/ kritiske tilbakemeldinger stå 🙂 mange fjerner de fordi de ikke tåler kritikk, men du har bein nok i nesa til å ta til deg både bra og dårlig, for du har evnen til å utvikle deg, nemlig! I motsetning til Ole Gustav som sier at dommerenes tilbakemeldinger er tull og tøys 🙂

 • Kjære Marte,
  jeg er så glad for at du er med i xfactor.
  Jeg har vert en stor fan av musikken din og stemmen din i mange år.
  Du synger helt vidunderlig vakkert og med en ektehet og innevelse jeg aldri har opplevd maken til. Det er en like stor opplevelse hver gang jeg ser deg opptre.
  Den låten du fremførte på xfactor audition er noe av det vakreste jeg har hørt. Håper virkelig at du planegger å spille den inn og gi den ut. Den er en hit :O) Og så elsker jeg låten Better of without it, fra EPn din. En av de låtene jeg har hørt mest på ipoden min :O)
  Ønsker deg lykke til videre i Xfactor Marthe. Håper selvfølgelig du vinner. Du er helt fantastisk! Både som vokalist, artist og låtskriver! Sender deg smil, solskinn og gode klemmer med på veien 🙂 M

 • sandra

  hei marthe. syns du har en fantastisk stemme og liker dæ veldig godt. håper du går videre i kveld. lykke til 🙂

  • Runar Punktum

   Måtte Marthe vinne X-factor 2010. Du er så dyktig, å man hører at du synger hele tiden -RENE toner. Selv om du har drevet med musikk før, betyr ikke det at du er utelukket fra alle konkuranser som gjelder ditt yrke. Alle sier jo dem virkelig vil stå på en scene å blir glad av det og ditten å datten- men du mener det. X factor er også ment for dem som har Xfactoren- Den har du.

   Jeg håper så sykt at du vinner å at hele Norge får høre den nydelige stemmen din flagre i timesvis på radioen. Jeg skal stemme så mye at tastene på tlf faller av.

   Stor klem fra Runar 21år din største fan.

 • Eirik

  Æ e så uendelig stolt av dæ Marthebartefining.

  EJE

 • Jack

  Synger du ” STOP” med Sam Brown så vinner du X factor. Du har en fantastisk stemme som slår de aller fleste i konkurransen. Når du har vunnet X-factor fortsetter du med den stilen dul har fra før , litt melankolsk og kjempevakkert.

 • Eva

  Hei Marthe. Håper du går videre nå!!!!!!

  • Gratulerer masse Marthe:)
   Du har en virkelig vakker stemme og jeg og barna håper du vinner nå:)))
   En kjempe klem til din lille vakre Sarha fra oss.
   Vi har fulgt med på X- factor de siste gangene og var ikke klar over at du var med. Men du synger helt nydelig og Sara er bare så nydelig litta tulle:)))
   Hils Din bror fra oss også, traff han en gang ute jeg og barna som du sikkert vet. Så nå ser vi hver fredag og heier på deg marthe.
   Hilsen Jeanette.Adrian og Gabriel

 • Ave

  Jubiiii, du gikk videre!! Du synger fantastisk!! 🙂

  • svein

   Nokre tanker:

   Du er heilt klart den flinkeste i X-faktor,men…..
   Eg trur din bakgrunn gjer at du må bevise mykje meir enn dei andre.
   Men det får du ikkje gjort noko med.Du synger jo heilt nydelig,sangvalget i
   dag var litt kjedelig.Håper du velger ballader som gjer folket frysninger på
   ryggen dei neste gangene 🙂
   Lykke til!

 • Syns at du bør synge naive av the kooks:)tror at du kan synge den meget bra og med innlevelse:):)du fortjener alt det beste,og jeg vil gi deg det beste med den sangen:)passer helt perfekt for deg…må må si at det gleder meg hvis du synger den sangen:):=)og jeg skal selvsagt ringe inn og stemme på deg;);)

  • Stian

   Heisann Marthe!

   Må komme med et tips eller to til deg her. Meg og en kompis begynte å analysere hvorfor folk røk ut fra talentprogrammer året etter Kurt vant idol. Resultatet av dette ( sett bort i fra medieoppmerksomhet,vokalpresentasjon) var at så og si alle som enten havnet i “stolen” (idol) eller som måtte synge om igjen, sang en låt nesten ingen hadde hørt om eller som hadde gått som landeplager på radio osv,eller som rett og slett var kjedelige sanger.F.eks im yours til jason mraz, en fengende og kul låt,som hadde lagt ute i flere år,men som ble kjent gjennom idol igjen. Egenkomponerte sanger slo godt an selv om ingen hadde hørt om dem, så lenge det kom fram av intro eller annet. Syng gjerne en egen låt på norsk neste uke,så garanterer jeg deg at du slipper å synge om igjen. Hvis ikke finn en litt mer spennende sang. Lisa Ekdahl (jeg hadde selv platen “vem vet”) og det duger ikke i de 1000 hjem. Ja du sang bra idag, men Lisa fenger ikke uansett om du heter Marthe,Kurt, eller Elisabeth. Spør du om resultatet fra avstemningen idag, så kan jeg også garantere at Post 4 landet på topp 3, dette pga en utrolig fengende låt, selv uten å imponere stemmemessig.
   BAre et tips til deg, ingen kritikk, for du synger veldig bra, og kommer du med en norsk ( ikke like fornøyd med de engelske sangene dine på spotify) plate havner den rett i cd spilleren i bilen. Lykke til videre!!:-)

   • Torbjørn fra Harstad

    Marthe,du er min favoritt artist.

    Du hadde gledet meg veldig om du hadde sunget en av disse låtene:
    Girl like you, Ashamed eller 500 av Bertine Zetlits.

    Grunnen til at du er min favoritt artist er den roen og gleden du gir meg når du synger.

    Hilsen din aller største fan, Torbjørn

 • Jeg tror du hadde kledd bedre hvis du hadde dratt til helvete. Forr meg ødelegger du hele X-Factor fordi du synger dritt!!

  • hva er det med en sånn idiotisk utalelse…. alle ler av deg der Glenn:)))))
   Marte stemme er fantastisk så spar deg for utalelsene dine, ingen bryr seg
   uansett.
   Heia Marthe:))

 • Hei, først må jeg si.. jeg elsker stemmen din!! 😀
  også lurer jeg på hva den sangen du sang fredagen den 22 heter? 🙂

 • Marie

  Hei Marthe!

  Syns du har helt sinnsykt lik stemme som vokalisten i the Cranberries! Tror virkelig du hadde vunnet masse poeng hvis du synger en av deres sanger !

  Lykke til videre! du er super flink 🙂

 • Silje

  Hei:) Vi har et skoleprosjekt hvor vi skal forberede et bryllupsplanlegger-firma for oppstart. Vi lurer på om du hadde vært villig til å synge i noen av bryllupene? Vi lurer også på hva slags pris du eventuelt tar for dette? Fint om du svarer tilbake på mail.

  Mvh Silje:)

 • kanskje det er fordi dommarane gir alt for få raude kort som gjer at dei er dårlige?? 😉

 • Flott blogg. Eneste jeg vil kommentere er at antall røde kort er høyere i Spania/Italia sansynligvis fordi det er kultur for juks og skittent spill der nede.

 • Steven Fletcher!!!

 • Anonym

  Lurer på hvordan Wolverhampton slo Manchester United, på Old Trafford, uten engang å være i ledelsen. Høres litt merkelig ut, men det er vel bare meg.

  • Det er vel bare deg, for Wolverhampton tapte 2-1 på Old Trafford, og vant med samme sifre hjemme.

  • Wolverhampton slo united på hjemmebane.. ikke old trafford

 • Guest

  639938 er det en Chelsea-spiller i snitt tjener i løpet av en arbeidsuke. Hvorfor nevne Chelsea når du like godt kan nevne Man City eller Man United?Overbetalte fotballspillere er uansett intet nytt. Likevel, som du nevner. Tottenham bør kanskje vurdere å kvitte seg med Gareth Bale. 

 • <3 Steven Fletcher <3

 • God Tur! 🙂

 • Lars kan gå i en søppelsekk og fremdeles se hot ut! lol

 • SlYY

  Hei, Eldar!
  Utrolig tøft at du er med i “Skal vi danse”! Selv om jeg er fra “feil sie ta mjøsa” så heier jeg på deg! Showman nummer 1 😀

  Hvordan kan man få se deg live?Billetter til skal vi danse ser ut til å være umulig å oppdrive og det synes jeg er utrilig synd!

  Har du noen tips?

  Mvh
  Anders

 • Torill Grønberg

  Heia Eldar. Hadde syntes det var veldig gøyt og kult hvis du og din samboer kom på stjerneløpet i mercedes klubben en gang, siden dere nå er medlemmer. Hadde vært kult å se bilen deres :-)) Hilsen annet medlem i klubben

 • Henke

  Fortsatt mye tull, men godt å se at det finnes “eksperter” i tv2 som vet å moderere seg i nederlagets time. Men du fikk vel det du ville, oppmerksomhet. Av de fire du nevner så er det vel bare basketball som kan konkurrere. Elsker fotball selv og det er jo idrett som drives på mye høyere nivå enn carebear idretten Hånball, men det har dessverre blitt en pysete sport de siste tyve åra. Jamfør Ashley Cole, Young eller Suarez. Ikke en muskel eller skam i kroppen

  • Henke: Ta deg en bolle! 😉

  • NikkoLazy

   En som klager på LFC, United og Chelsea? Hvilket lag holder du med?

   • MaWaSc

    Porbably a gooner

 • Hvorfor snakker du om hvor stor idretten er i norge? Har ingenting å si det når du kaller herrehåndball for VERDENS tøffeste ballidrett. Å det er ikke sånn at siden noen idretter har beskyttelse så er det ut med den sporten. Heller knuffe i hverandre i herrehåndball en å stange i hverandre i amerikansk fotball, selv om de har beskyttelse!

 • MojoYoyo

  Skal dette være en spøk? Også selvfølgelig skal dem bruke Ronaldo som et eksempel. Håpløst. Er det en som kriger så er det nettopp Ronaldo. Det er sjeldent man ser han går av banen med skade. Han har flere ganger fått skader og spilt ferdig kampen. På bildet øverst på siden holder han seg på skulderen som han forstuet mot Barcelona, men fortsatte å spille og scoret, og sørget med sine 2 mål for at kampen endte uavgjort! Rooney f.eks måtte bli bært ut på båre da han fikk en flenge i låret. Bare dager etter fikk Ronaldo et like stygt kutt, men splte videre og scoret det avgjørende målet. Da han fikk kutt over øyet slik at han mistet synet på det øyet så spilte han videre og scorte. På volley. Imponerende! Han ba ikke om å bli bytta ut, men fikk ikke lov.

  Selv får jeg ikke lov av legen til å spille fotball lenger pga en skade jeg pådro meg i kamp. Fotballkamp altså!

  Takk for meg og heia RONALDOOOO!

  • OleNor

   Hva syns du er tøffest av følgende:
   – To menn på 100 kilo som dunker sammen i full fart
   – To på 70 kilo, der den ene sparker ned den andre bakfra

   Interessert i lese svaret ditt!

   • Anders Lien

    Ja da er det ingen tvil. Ishockey er tøffest.

    • chrissvor

     men hockey har du jo full beskyttelse

     • Yousack

      Hvorfor har beskyttelse så mye å si? Kan garantere deg at enkelte av taklingene i Amerikansk fotball foreksempel er så tøffe at bein brekker. Taklingene tillater rett og slett tøffere sammenstøt, uavhengig av beskyttelse eller ei. Beskyttelsen gjør deg ikke immun mot store sammenstøt. Det avtar kasnkje litt av kraften og beskytter hodet, men ellers er det ekstreme påkjenninger og langt større enn håndball.
      Om eneste kriterie for hvor tøff en sport er, er i hvilken grad man får albuer i fjeset så er nok håndball der oppe ja.

   • MojoYoyo

    Jeg synes hodedueller er enda tøffere. Hvorfor er du så interessert i å lese svaret mitt? Det er ikke sånn at hvis jeg er enig med deg at det første alternativet er tøffest så er håndball den tøffeste sporten. Så er det vel gjerne midtstopperne i fotball som får gjennomgå mest. De veier vel ofte rundt 100 kilo dem og.

    Ellers er det liten tvil om hvilke sporter som er tøffest; Ischokey og Rugby

  • Makissen

   Ser at du fikk med deg hele skadeomfanget rundt Rooney. Kuttet var jo såpass dypt at det tok mange dager før han i det hele tatt kunne trene igjen på grunn av at det var en risiko for at det kunne rives opp bare ved å løpe. Oi, shit.. Kan ikke du utdype litt mer hvorfor ikke legen lar deg spille mer? veldig interessert i hvorfor ikke du får spille fotball ser du.

   • MojoYoyo

    Se her ja, en som ikke er så happy med at andre er Ronaldo supporter. Rooney sitt kutt var dypere og farlgere ja, men poenget var jo bare at det blir for dumt å sette Ronaldo i dårlig lys hele tiden. Det skal jo ingen ende ta! Det er stor forskjell på å være pyse og klyse!
    Hvorfor skal du være så vanskelig egentlig? Og hvorfor skal du absolutt vite hvilken skade jeg pådro meg? Jeg fikk prolaps og det har i tillegg gjort at jeg ikke klarer å løpe lenge på venstrebenet. Hvorfor er du så stor taper? Ingen grunn til å være frekk! Synes synd på deg, så skal ta å be for deg din patetiske Ronaldo hater!

  • mongonucleosis

   og jeg må sitte når jeg urinerer. har ikke lov til å løfte tungt…

 • Lars Petter Moss

  Jeg lurer på hvorfor håndballinteresserte ofte virker å være så opptatt av å få anerkjennelse som den tøffeste sporten? Synes reglene i spillet burde vært diskutert. I artikkelen skrives det at “Jeg er selvsagt klar over at det er mye kroppskontakt i basket”. På grunn av reglene i basket så er vel ikke akkurat riktig? Basket er sterkt ballfokusert og taklinger tillates i liten grad. Volleyball trenger ikke nevnes engang siden lagene spiller på hver sin side av et nett.

  Reglene og banen i håndball gjør at utøverne helt klart har stor fordel av en robust fysikk. Det tillates STOR grad av fysisk kontakt mellom motspillere, noe som gjør at utøverne trenger mye fysisk styrke. Det er typisk at det ender opp med å sammenligne håndball og fotball til slutt…

  Hvis man ser på håndballspillere sin vekt og høyde på internasjonalt nivå så er vel det et direkte resultat av håndball sine regler? Se link -> http://steviey.blogg.no/1328128847_hyde_og_vekt_i_hndbal.html

  Fotball sin banestørrelse og regelverk gjør at spillernes fysikk blir noe annerledes. Hvis man prøver å nærme seg håndball når det gjelder regler; hva ville skjedd med fotballspillernes fysikk hvis f.eks man bare kunne skåre ved å heade innenfor 16 meteren? Se på fysikken til Andy Carroll, John Terry,Carlton Cole, Nemanja Vidic. Alle spillere som er eksperter i hodespillet. Hva hadde skjedd med fysikken til håndball hvis banen ble utvidet til 60x30m istedet for 40x20m? De hadde fått en lettere kroppstype.

  Derfor; ser ikke poenget med å sammenligne idretter med helt forskjellige utgangspunkt.

  At håndball er en svært tøff fysisk idrett er det naturligvis liten tvil om.

 • Guesta1hm

  Det henger jo ikke på greip at man kaller håndball verdens tøffeste ballidrett, også ekskluderer man andre idretter fordi de ikke er store nok I NORGE. Hvor er logikken i det?? I tillegg så er det latterlige å utelukke en sport bare fordi det blir brukt beskyttelse. Skal si deg det at hadde håndball vært en like hard sport som amerikansk fotball, så hadde det blitt brukt like mye beskyttelse.

 • balic

  ALT av tester viser at toppidrettspillere i fotball er best trent. Dessuten kreves det en helt annen type fysikk i håndball. Du kan ikke sammenligne håndball med fotball. Det er to vidt forskjellige idretter, noe jeg ser du har påpekt når det gjelder andre idretter kontra håndball. Dette burde du sett nærmere på før du begynte å vurdere “tøffhet”, hva nå enn det betyr, siden det fins regler i alle typer ballsport. Håndball kan sammenlignes med basketball. Men jeg tror faktisk basketspillere har vel så god fysikk som håndballspillere. NBA kontra spansk liga i herrehåndball – mange likhetstrekk og absolutt sammenlignbart.

  Jeg skjønner hvor du vil hen med innlegget ditt, men det er faktisk en del av det du skriver som faktisk er direkte feil. Du må huske på at fysikk ikke er synonymt med tøffe taklinger.

 • Erik Anders

  Jeg skal ikke gå inn på noen diskusjon om hva som er tøffest, søte deg, men jeg mener at det at du har beskyttelse i en idrett overhode ikke skal gjøre idretten “mindre tøff”.
  Hvilken beskyttelse mener du man skulle hatt i håndball som hadde forebygget støtskadene som håndballspillere pådrar seg? En fotballspiller uten leggskinn hadde jo vært om ikke livsfarlig, det er ikke ofte du ser i håndball eller i noen andre idretter at kroppens nest-største bein knekkes rett av som i lik linje med fotball. Hovedsaklig er feks: fotball ikke like tøft fordi du ikke har muligheten til at det skal være like tøft uten at det skal gå ut over kvaliteten på spillet. Håndball er mye mer en kontaktsport enn det fotball er, men når du først får en tofotstakling i fotball inn i leggen….da skal du ikke komme å påstå at fotballen er pysete fordi at du bruker leggbeskyttere, det blir for dumt….

  feks:
  http://www.youtube.com/watch?v=dahv9rBiWAk

  Er Eduardo en pyse der fordi han har leggbeskytter?… Mannen hadde vært invalid i dag fortsatt om han ikke hadde hatt leggbeskytter.
  PS.han ble aldri den samme spilleren igjen, det samme kan du si om Aron Ramsey, Per CIljan Skjelbred, Rodirigo Possebon, Jack Wilshire ( vi får se ) etc. Det verste er at taklingen jeg har linket til egentlig ikke er så stygg.

 • Lars Ferdheim

  for å få dette klart, hvordan kan du påstå at håndball er verdens tøffeste idrett på bakgrunn av at Rugby ikke spilles så mye i Norge? Norge er et veldig lite land i verdensammenheng og det var en tynn unnskyldning fra din side.

 • FredrikA

  Gaustad, du har helt rett. Håndball er den mest fysisk krevende ball idretten.

  Når du har blitt invitert på bandykamp, må dette være pga personene finner deg attraktiv, for ingen med sine fulle 5 kan sammenligne bandy med håndball. Det blir som å sammenligne kvinnegruppen Ottar med victorias secret, en helt annen verden.

  Den eneste sporten som også er meget fysisk hard er amerikansk fotball, men der har de som nevnt beskyttelse.

  Gaustad, du må ikke ta deg nær av hver enkelt sinne kommentarer, “haters gonna hate”.

 • Tommy Eide

  Fysikk delen rykker du på Randi, uten god fysikk i fotball så spiller du ikkje på topp nivå

 • Kim23

  Hvorfor skal du ta ut ballsporter som bruker beskyttelse? fordi det blir klin umulig å diskutere tema? Så vidt jeg vet.. er det vel bare amerikansk fotball man da ekskluderer, ballsport hvor “tung” beskyttelse blir brukt. Mitt poeng er; beskyttelse eller ikke, Amerikansk fotball er helt klart det tøffeste ballsporten som finnes, kanskje sett bort i fra “rugby” da.. men håndball er ikke i NÆRHETEN

 • 99Ole

  Håndball er hands

 • $26870326

  uff…. passer best at du holder deg på kjøkkenet før du gjør mer ugang

 • Dessverre må dette være noe av det dummeste jeg har hørt, seriøst, noe av det dummeste. “håndball har den tøffeste fysikken fordi alle må løpe i angrep og forsvar, og de blir taklet når de er i angrep” altså, først burde vi gå over ordet “takling”. Det dere kaller taklinger er det fotball kaller “duell i boksen” dere holder og drar i hverandre. Oi, kjempeslitsomt. i fotball er en takling når man spurter og hopper ned, knottene først og treffer vanligsvis ballen så spilleren, selv om det finnes bedre og dårligere taklinger enn det. ja vi har leggbeskyttere, men herregud, hvor ofte brekker noen beinet etter en takling i håndball??? skader for dere får fotball også, eneste stedet dere er mer belastet er knærne. Fotball har det like tøft for blant annet anklene.Det at håndball er sporten som trengs best fysikk for å bli god i er også latterlig, ja dere løper opp og ned i 5 minutter, deretter sitter på benken i 5 minutter. Kampen varer 2×30, ikke 2×45, fotball har maks 3 bytter, som betyr at minst 8 av de 11 spillerene som starter, må spille i disse 90 minuttene. kan ærlig si at jeg ikke leste hele artikelen, for da hadde jeg mensa. Takk for meg.

 • brt67

  1. Sammenlikningen er meningsløs. Å basere hva som er “verdens tøffeste ballidrett” på hvor mye kroppskontakt sporten innebærer og hvor mye “svette, blod og klister” som flyter på banen, blir en vurdering på helt feil premisser. Vurderingskriteriet må åpenbart være hvor tøft det er å nå opp på toppnivå i sporten, og på dette punktet faller håndball tvers igjennom, på den simple bakgrunn av at det er en ørliten sport som majoriteten av verdens befolkning knapt har hørt om. Om du spør en tilfeldig person i verden hva håndball er, er sannsynligheten stor for at vedkommende tror du snakker om “hands” i fotball. Det er latterlig innlysende at en sport som bedrives av hele verden, som har enorm popularitet i media og som det er en hver unggutts drøm om å bli proff i, har et høyere toppnivå og dermed må anses som tøffere enn en bitteliten idrett som praktiseres i enkelte områder i Europa. Og dersom rugby avfeies som følge av at idretten er relativt lite utbredt i Norge, var det kanskje ingen strålende idé å kalle blogginnlegget “VERDENS tøffeste ballidrett”.

  2. Utstyr og beskyttelse er ingen hindring for at idretten er tøff. Amerikansk fotball medfører ekstreme sammenstøt, kollisjoner og påfølgende skader. Det kan faktisk hevdes at utsyret gir en “falsk beskyttelse” som gjør at utøverne tar enda større risiko og at sjansen for skader dermed ikke reduseres i alt for stor grad. Se dessuten pkt 1: prestisje, berømmelse og økonomisk gevinst i amerikansk fotball på toppnivå er av kollosal dimensjoner sammenliknet med håndball, hvilket innebærer at utøverne må trene hardere, ta større risiko og ofre mer for å nå toppnivå. Det er ingen tvil om at håndball er en tøff, fysisk krevende og spennende idrett, men tittelen “Verdens tøffeste ballidrett” faller på sin egen urimelighet også på dette punktet.

  3. Håndball er helt klart en fysisk tøff idrett, og håndballspillere på toppnivå er utvilsomt i god fysisk form (de er jo tross alt toppidrettsutøvere) Sammenliknet med andre idretter, når de imidlertid etter min mening ikke opp på dette punktet heller. For det første er også denne diskusjonen av mindre praktisk betydning, da fysikken gjenspeiler idrettens krav og det er vanskelig å vekte fysiske egenskaper opp mot hverandre. En sentral midtbanespiller i fotball har feks bedre utholdenhet enn en håndballspiller, mens de fleste håndballspillere trolig scorer høyere på overkroppsstyrke. ESPN prøvde å gjøre dette i en undersøkelse fra 2012, basert nesten utelukkende på fysiske egenskaper: http://sports.espn.go.com/espn/page2/sportSkills
  Av ballidrettene finner vi amerikansk fotball på tredje plass, basket på fjerde og fotball/soccer på 10. Håndball? 26. plass, rett bak freestyleski og fekting.

  4. Hvor godt trent er egentlig en håndballspiller? Ja, mange av dem er raske, men sammenlikner du 60- eller 100-metertidene til en håndballspiller med en fotballving eller en running back i NFL, er resultatet nedslående.

  De er også relativt sterke, men også her skuffer den gjennomsnittlige håndballspiller sett opp mot amerikanske fotballspillere, rugbykjemper eller til og med basketspillere. (som nevnt gir det liten mening å sammenlikne konkrete resultater, men som illustrasjon: Kristian Kjelling tar (visstnok) 135 kg i benkpress, mens de fleste NFL-backer ligger opp mot 200-tallet)

  Håndball stiller ikke ekstreme krav til utholdenhet, pga banens korte lengde, moderat intensitet og mange bytter. På dette punktet må nok håndballspillere se seg slått av fotballspillere (kanskje også innebandy, mens de sannsynligvis har overtaket på NFL og NBA-proffer.

  Høyde og vekt er heller ingen god indikator på fysisk form. Riktig nok er de fleste håndballproffer relativt muskuløse og mange veier 90 kg eller mer. Det er derimot ingen tvil om at fettprosenten blant håndballspillere er relativt høy sammenliknet med andre atleter. Svært “rippede” utøvere (lav fett%, markerte muskler) er sjeldent i håndball, i motsetning til i rugby og basket. Her vil utøverne ofte (i likhet med sprintere og de raske NFL-utøverne) ha stor muskulatur ifht fett og dermed en bedre relativstyrke.

  Som eksempel, kan vi se et bilde av Kristian Kjelling (som langt i fra er den håndballspilleren med høyest fettprosent):
  _FEK2404s.jpg
  http://www.freewebs.com/kjellingsiden/_FEK2404s.jpg

  , opp mot eksempelvis wide receiver Michael Garvin på Cardinals:
  http://media-cache-ec6.pinterest.com/upload/45247171226946821_Xso2pg4A_c.jpg
  45247171226946821_Xso2pg4A_c.jpg

  Eller hva med rugby?

  http://images.watoday.com.au/2009/03/26/434434/article-cousins-420×0.jpgarticle-cousins-420×0.jpg

  Kom gjerne med liknende fysikker fra håndballverden. Husk at dette ikke automatisk betyr at håndball er mindre tøff sport enn andre, men det illustrerer de fysiske kravene. Som nevnt innledningsvis er håndball klart en tøff og krevende sport, men “verdens tøffeste” er i beste fall svært naivt å hevde.

  • sorgenfri81

   undersøkelsen til espn viser jo at de ikke har satt seg inn i noe i det hele tatt…de gir håndball 3, 40 på styrke?

   • sorgenfri81

    kan nevne at håndballspillere har flere bestetider enn fotballspiller på 40 metertesten på olympiatoppen….

    • brt67

     Olympiatoppen reflekterer ikke VERDENS beste utøvere. Verdens beste håndballspillere er ikke raskere enn verdens beste fotballspillere. Mikkel Hansen slår neppe Cristiano Ronaldo eller Theo Walcott i en sprint. Angående ESPN-undersøkelsen, så er den kanskje ikke 100 % nøyaktig, men den gir nok en god pekepinn. Hånball er ikke blant de sportene der det kreves mest styrke, noe som sikkert kommer overraskende på mange nordmenn som ikke har innsikt i kravene til utøvere i idretter med mer prestisje og konkurransenivå, som feks amerikansk fotball og basket.

 • Improved

  Latterlig analyse. Skulle likt og sett en håndballspiller bli taklet med to strake bein og knottene først. De største idrettstalentene går aldri til håndball, men til fotball, tennis, basket (altså skikkelige idretter for ekte menn). Det er noe udefinerbart feminint med håndball for menn, som er med på å avgrense populariteten internasjonalt.

  • Rolf Østby

   latterlig svar! Hvor ofte blir noen taklet med to strake bein???? Enig i at håndball har en viss feminin side ved seg, men da kommer du ikke med sosse pappagutte idretten tennis som eksempel….

  • chrissvor

   gå på en håndballtrening og si du vil spille strek en time..hvis du overlever all julingen du får der..skal jeg spandere en øl på deg..for du aner ikke hva du snakker om

 • Nils Jørgensen

  Flott, Randi. Stå på!

 • supergreg1

  Og rugby er ikke voldelig?

 • Ronny Dæili

  Bli med på bedriftsfotball… Det er den hardeste idretten… Folk med dårlig kondis med like dårlige taklingsferdigheter.. Definisjons sak… ‘
  Hvorfor skal håndball hevdes hele tiden? Er dere dårlig utrustet`? Mannehåndball er uansett mer interesant enn pikeball…

 • $40195400

  Det går ikke ann å sammenligne disse idrettene. Alle har sine egne styrker og taktiske spilleregler. Hadde et lag fra hver idrett møtt hverandre, hadde de som hadde hjemmebane feid banen med den andre motstanderen. Når det er sagt, snakker vi om proffeliten i NFL er nok disse de beste atletene. De har rå styrke, fart, teknikk og et killer innstink du ikke finner i noen andre idretter, dog også de verste skadene innen idrett. Bare fordi de bruker beskyttelse så skal de ikke telles med, blir for dumt. Sporten er jo så rask at uten hadde de sittet i rullestol alle mann.

 • King Kong

  Spill 90 minutter mot en motstander som Jaap Stam, så skal vi se hvilken sport som er tøffest

  • chrissvor

   la oss sette deg på strek i håndball,hvor du får juling i 6o min konstant..så vil du se at enn 8-10 dueller iløpet at 90 min med jaap stam blir barnemat

 • chrissvor

  Da RBK var på topp,spilte cham.league osv.Ble de med i ett prosjekt på olympia toppen.Med både håndball,fotball og basket..Etter å ha tatt oksygentest,løpetest osv.Sier de på olympiatoppen at RBK er de som er dårligst trent,Nils Arne Eggen blir forbannet og tar med seg gutta og går.For han trenger ikke høre på sånt…

 • Guest

  Randi Gustad er den mest pr-kåte personen jeg vet om! Etter hun sluttet på landslaget har hun kommet med den ene utspillet etter det andre for å komme på tv eller i avisen! Linselus…

 • noleftwing

  Det som hvertfall er sikkert er at Fotball er den minst ærlige av alle ballidretter. I hvilken annen idrett drives det med systematisk forsøk på filming på en slik skala, som supporterne på toppen av alt applauderer?
  Noe slikt ville vært helt tabu på håndball banen, og du ville kjapt bli stempla som ei pingle.

 • zinho17

  Skal dette være en spøk?

 • Minigrill

  Hvorfor drar dere inn fotball i denne diskusjonen? Fotball er jo ikke akkurat en veldig fysisk idrett? Er det et mindreverdighetskompleks jeg aner? Håndball ER en tøff sport. Har du ikke fysikken, har du ingenting på banen å gjøre. Til dere som roper “amerikansk fotball er tøffestetøffestfordijegikkelikerhåndball”… Selvfølgelig er det en fysisk sport, men å sammenligne det med håndball er.. hm, søtt!

  • Tidenes mest provoserende innlegg, ærlig talt: er du dum eller lever du virkelig i den fantasi at håndball er verdens tøffeste idrett?

   Amerikansk fotball er i en egen liga for tøffhet. Med en gang en spiller har ballen følger det med en risiko for å ende opp som en grønnsak pga. de enorme påkjenningene man kan få av en takling. Du er ikke supermann med en gang du får på deg beskyttelsen.

   Forresten, uten fysikk er det ikke vits å prøve seg på ballidrett i det hele tatt.

 • Rolf Østby

  Var nok litt tullete å utelukke rugby her, til tross for at du sa at det var unntaket. Ser at mange her vil ha Amerikansk fotball som ett alternativ, jeg har selv spilt amerikansk fotball i canada (ja jeg ser ironien) og det var ett helsikes adrenalinrush hver gang. Allikevel føler jeg at amerikansk fotball har for forskjellige krav til hver spiller til å kunne hevde seg her. Fotball er ikke en fysisk idrett og det må noen bare innse så det er helt utelukka, volleyball fyller jo ingen andre krav enn at det brukes en ball, men da kan jo baseball også vurderes. Så da står vi igjen med håndball og basketball, også blir det for dumt å ikke ta med rugby helt inn. Du ser fler tøffe taklinger i håndball enn basket, men de blir jo ofte også avblåst, type 9 meterkast, noe som gjør at det er ulovlig og da er vi inne på taktiske vurderinger, så jeg føler at håndball og basket er ganske likt stilt, med en liten fordel håndball, men det er fortsatt ett stykke opp til rugby, som nok går ganske klart ut av din kåring her!

 • Magne Jenssen

  Joda valgkampen er viktig den. Den er viktig fordi partiene, pressa og du I minst 4 uker bruker all den kunnskap dere har til å få folk til å tro på en masse ting som I beste fall er på siden av sannheten, men I verste fall er reinspikka løgn, innpakke I diplomatiske ord og vendinger som dere alle vet at velgerene tolker en vei og som politikerene I etterkant kan stå fritt til å tolke den veien de selv vil. ETTERPÅ kommer dere og forteller oss at dette er det “Politiske språk” og at Hværmannsen selvsakt burde ha forstått det, og ikke burde komme etterpå og påstå at noen har bedrevet løgn. Jeg venter med lengsel på at den dagen skal komme da dere alle innser at når du står foran folket og taler, da skal du MENE det du sier, ikke en masse annen løgn som du IKKE sa. Inntil videre er enhvær politiker en kvalm løgner for meg. Og de neste 4 årene vil den ene løgna verre enn den andre bli avdekket, for så om 4 år, bli omtalt av politikerene og av pressa og deg som “akseptabelt politikerspråk” men som altså for den vanlige velger blir regelrett løgn.

 • Olav Bergo

  Jeg er tilbøyelig til å være enig i det siste alternativet.