Jens må overbevise Arne Olav

Den viktigste velgergruppen ved dette valget er de såkalte «Arne Olav-velgerne».  Et par hundre tusen velgere som siden 2009 har vært i flyt mellom Arbeiderpartiet, Høyre og gjerdet. Disse velgerne utgjør det største “enkeltmarkedet” i denne valgkampen, og hvordan de fordeler seg 9. september har direkte konsekvenser for kritiske aspekter som hva slags flertall vi får på Stortinget og den innbyrdes størrelsen mellom partiene.  De har sitt navn fra Arne Olav Brundtland, Høyre-mannen som er gift med Gro, men som etterhvert kom til å stemme på konas parti.

 

Som Arne Olav er jeg fra Horten, og brukte store deler av ungdomstida mi som AUF-er i Høyre-bølgens tsunamipunkt, Vestfold på 1980-tallet. Jeg tror derfor jeg kjenner «Arne Olavene» ganske godt.

 

De aksepterer dagens relativt høye skattenivå, men skjønner ikke enkelte rødgrønne representanter som av og til tar til orde for ytterligere økninger. Arne Olavene er opptatt av verdiskapning, og irriterer seg over forslag om forsert nedbygging av norsk petroleumsindustri.  Jeg vil understreke at jeg er uenig i uviljen mot det rød-grønne samarbeidet, men registrerer at flere sier omtrent dette: «Stoltenberg og Arbeiderpartiet er jo veldig bra da, men jeg tror ikke jeg orker mer Sp og SV».

 

Nissen på lasset

Arne Olavene vil ha en politikk i skjæringsfeltet mellom Arbeiderpartiet og Høyre. Ved å stemme Høyre ved dette valget kan de imidlertid få en politikk som vil ligge mellom Høyre og Fremskrittspartiet. Det er et stort paradoks, men samtidig en mulighet. At Siv Jensen kommer med som nisse på lasset har de ikke fullt ut oppdaget og overskuet konsekvensene av.

 

Jens Stoltenberg har fire uker på seg til å overbevise Arne Olav om at «det er forskjell på å barbere seg og å skjære av seg haka», som Kåre Willoch i 1981 formulerte  forskjellen mellom Høyre og Fremskrittspartiet. Om det ikke holder til rød-grønt flertall, kan tilstrekkelig tilbakevending sørge for at Arbeiderpartiet blir størst og at Kristelig Folkeparti og eller Venstre kommer på vippen. Politiske tyngdelover vil da sørge for en politikk som denne velgergruppen i større grad ønsker.

 

Plan B

I TV2s duell med Erna Solberg i forrige uke ble statsministeren spurt om han har en «plan B». Han svarte at han bare har en plan A, fortsatt rød-grønn koalisjon. Dette er selvfølgelig helt etter læreboka og normalt det sikre svaret.

 

Så spørs det om Arbeiderpartiet er i en normal situasjon fire uker før valget. Når sjetongstabelen minker mot slutten av en pokerturnering, kan du ikke sitte stille og vente på to ess.  For å unngå at stabelen din blir spist opp av «rundeavgiftene», må du ta noen sjanser.

 

Regjeringsspørsmålet er kanskje det viktigste kortet en statsminister har på hånda. Det mest virkningsfulle Arne Olavene kunne hørt nå er noe om Arbeiderpartiet alene. På den annen side vil det være en særdeles krevende øvelse hvis statsministeren  sier noe som kan bidra til å undergrave troverdigheten til det regjeringsalternativet man går til valg på. Det medfører for høy risiko, og vil ikke skje. Dobbeltkommunikasjon er selvfølgelig alltid krevende, og spesielt i en fortettet valgkampsituasjon.

 

Så Arbeiderpartiet må lete etter kommunikasjonsmåter med Arne Olav som har lavere risiko enn plan B-spekulasjoner fra statsministeren.  

 

Plan Bs plan B

Det er forskjell på å dobbeltkommunisere og å overinformere. Indirekte eller via surrogater kan velgergruppen få høre noe i retning av at Arbeiderpartiet alltid tar ansvar, at kortene selvsagt legges på ny dersom de rød-grønne taper flertallet, dagens samarbeidskonstellasjon var et prosjekt for en flertallssituasjon og kartet må justeres hvis dette terrenget forandres.

 

I VG i forrige uke var det tydelig at Per Rune Henriksen og Sveinung Valle i Hordaland Arbeiderparti både har sett og tydet «skriften på veggen». (Ikke den lokale Varg Veum-utgaven). Meldingene som Henriksen og Valle her sender, er en god start på en nødvendig kommunikasjon til Arne Olavene. Også Arne Olav behøver nå litt dialog.

 

Andre elementer i denne samtalen er stikkordmessig å få frem at en stemme på Høyre paradoksalt nok kan gi et tyngdepunkt mot FrP, kjøre Jens Stoltenberg og Jonas Støre mest mulig fram, drive valgkamp i stor grad alene og kontant markere Arbeiderpartiets politikk hvis det skulle komme urealistiske markeringsforslag fra SV og Sp. Hvis det i løpet av valgkampen dukker opp håpløse forslag à la forbud mot pappvin, trenger Arne Olav nemlig å høre «I feel your pain» fra Arbeiderpartiet.

 

Hvis Arbeiderpartiets strateger får til kommunikasjonen med Arne Olavene de siste fire ukene, kan mange være fortsatt gift med Gro.

 • Lars Jøran Nordberg

  BTW: Godt at det finnes andre arenaer å møtes på enn diskusjon.no Kjell. Herre min hatt, de tolererer jo ikke litt tullball engang der inne. =)

 • Lars Jøran Nordberg

  Jeg har det, ja. 🙂 Jeg missliker dette med at det ikke er konsekvent.
  Ikke har en helhetlig ideologi som er håndfast, og noe man kan studere.
  Jeg tror ikke helt at blandingsøkonomien fungerer bedre enn markedsøkonomien, siden man her finansierer over skatteseddelen, og dermed ikke har noen konkurranse om å levere best mulig tilbud til en best mulig pris. Jeg ser da for meg at det blir motsatt (og det ser man jo i nyhetene daglig?) at det som er skattefinansiert: Det offentlige, blir mer og mer byråkratisk og tungrodd, og dyrere og dyrere (dette ser vi jo når man stadig må øke skattene for å finansiere det).

 • Birger_Skruddusvingen

  “Du føler ikke at det er litt rart å svare på kommentarer som ble postet for 2 uker siden?”

  Nei! Skulle jeg føle det, mener du?

 • Arild2440

  Du føler ikke at det er litt rart å svare på kommentarer som ble postet for 2 uker siden?

 • DATATUFS

  siv er nok den mest representative av damene og ingen Michelin figur

 • Chris Jensen

  Om KrF og Venstre skulle velge AP-sammarbeid, ville de ikke ha svekket, men massakrert egen troverdighet.

  Dessuten må et samarbeid med AP være lite fristende med tanke på hvordan AP har utradert sine nåværende samarbeidspartnere.

 • Chris Jensen

  En ‘samarbeidsregjering’ med AP som storebror, blir det det alltid har vært; Ren AP-politikk.

 • Chris Jensen

  Får håpe vi får en borgelig regjering som ved nye korrupsjonslover får satt en stopper for denne udemokratiske samrøra.

 • Chris Jensen

  Det er velkjent at fylkesmannembetene eksisterer for at toppolitikerne skal ha en bekvem måte å kvitte seg med konkurenter på, både i og utenfor eget parti.

  Nobelkommiteen er en annen klassisk plaster-på-såret-jobb.

 • Laban

  Synest valgkampen begynner å bli en parodi på seg selv med alle disse agurknyhetene. PR-rådgivere har alltid en skjult agenda. Agenda til Wara er skjult i en av disse “beskrivelsene” .. og i dette tilfellet er det “Arbeiderpartier hadde Stein Erik Hagen som hoggestabbe i 2009” . Bra. Dette er ett godt eksempel på den fiendtlige holdningen regjeringen har ovenfor de i dette landet som sysselsetter flest mennesker utenfor det offentlige.

  Senest i går uttalte Kristin Halvorsen at “formueskatten til de 7% rikeste i landet er nok til å dekke frukt og grønt satsningen i ungdomsskolen” . Mange borgere blir provosert når de hører at rikingene skal få skattelette. Og via eksempler så går de fem på. Enkleste måte å vinne velgere på. Men det store bildet er at de siste 8 år har mange flagget ut. Senest Seadrill i Stavanger. Mange mister jobben pga skattepolitikken som ikke gjør det mulig å konkurrere mot utenlandske selskaper. Særnorsk formueskatt.

 • the_94th_united

  Nå vil jeg si at dere venstreekstreme ikke har mye bedre dannelse akkurat.

 • Perso22

  Ja Tor Mikkel.Her har du jo plukket på øverste hylle i arogansens og dumskapens høyborg .

 • gvor

  Hva med LOs Thon boikott. En demonstrasjon i at de har økonomisk makt via sine medlemmer til å skusle bort en 1/2 million kroner. Respektløshet er usjarmerende uansett hvem den er siktet mot. Det er en ærlig sak å være uenig i partipolitikk, men å bedrive straffesanksjoner på eget initiativ mot enkeltvelgere er jo bare skremmende. Det er ikke en oppgave for et overordnet organ.

  Var det Lo som også hadde en sjarmerende pr-kampanje mot privatisering av helsevesenet ved forrige valg? Der hvor helsepersonell i det private ble fremstilt som reneste, ja hva skal man kalle det, gærninger. Herregud så flaut.

  Intelektuell aktivitet og finesse er tydeligvis helt fraværende. I tillegg klarer de selv å bygge seg et antirenome, og gjør seg selv til drømmefiende nr.1, mot hvilket parti det nå skulle være.

 • På hvilken måte mener du debattene som feks krever FB-konto er bedre enn andre debatter? Hvor mange dager tror du det tar å lage en troverdig falsk profil?

  Si det som det er. Du ønsker å kneble en masse folk som av en eller annen grunn ikke kan stå fram offentlig.

  PS
  Har forstått at en del synes de er tøffe som står fram med fullt navn, ikke alle er helt enige i det. Særdeles ikke i disse overvåkningstider.

 • Finn Oddvar Stensrud

  Der har vi den saklige ordbruken igjen… er “tulling” et politisk argument? Kolberg (ikke med hl) er ikke min “favoritt” – men jeg bruker et anstendig språk når jeg er uenig med noen; Er det “SV-skolen” som har sviktet? – den har ikke lykkes med å lære elevene dannet oppførsel, skjønner jeg 🙂
  Ps. Nå må TV2 kreve at alle debattanter står frem med fullt navn!

 • Igec

  Det beste med Kolberg er at han virkelig ikke skjønner og oppfatter hvor langt ute på jordet han faktisk er!

 • Terje Røberg

  Hmmm var det etter … eller før han dro ned til Kirgisistan og hadde møter med presidentetn der. Korrupt som få. Ble avsatt og lever vel pr dags dato i eksil i Russland! Ja dem har vel gått i “læra” noen steder!

 • Finn Oddvar Stensrud

  Der har du et poeng! 🙂
  Jeg har lurt på hvorfor kommentarfeltene totalt domineres av høyreekstreme holdninger – parret med dårlig folkeskikk?
  Det er ikke det at man vil ha en “blå” politikk, jeg reagerer på – nei det er personhetsen og mangel på språklig dannelse: Ord som “tulling”, “klovn” m.v. blir flittig brukt om de man er uenige med…
  Det må være flaut for “Erna” og “Siv” at venstresidens ufine debattanter utgjør en så liten andel av netthaterne?

 • Finn Oddvar Stensrud

  Helt enig – men jeg tror vi også tar med ekstremister på høyresiden. Vi har opplevd terror fra ytterste høyre – vi kan; meget sannsynlig oppleve terror fra ekstreme islamister. Ekstreme terrorister på ytterste venstre – slik som de hadde i Tyskland – har heldigvis ikke vært til stede i Norge.

 • SolarClep

  Sjekk opp hva som hendte på Dolkesjø.

  Hagen kvittet seg med den liberale fløyen og satt tilbake med byoriginaler og bygdetullinger. Og siden har ikke partiet forandret seg.

 • Regnskapsfører

  No shit? Skjønte du artikkelen?

 • diplidoklius

  ..FRP sin verste fiende er Kjell Magne Bondevik, og skulle stått som nummer 1 foran Krekar, sleipere falsk profet har ikke blitt født siden Judas solgte Jesus for sølvpenger slik Bondevik er troende til å selge KRF-sjela til AP og de rødgrønne for å unngå at KRF kommer i regjering med FRP ,,..

 • Beer_oculos

  Haha, dette er ekte valgflesk!

 • erik_p

  Eva Joly er vel det verste som har hendt norge, da hun skulle diktere bondevikregjeringen på hva som var korrupsjon.

 • frank

  Wara ble aldri kastet ut av FRP! Så vet du det. Han valgte å legge aktiv politikk på hyllen, og starte i annen type jobb. Så slipper du å spekulere på det mere!

 • typhoon99

  det er jo det jeg alltid har sagt.ekstrem sosialister er like farlige som ekstrem islamister.

 • Bjørnar Hansen

  Vi har et demokratisk problem når Eva Joly nærmest hetser 500 000 nordmenn for sympati med Frp. I prinsippet så blir de jo stemplet som dumme individer. Mulig Eva J hadde passet inn i et mer diktatorisk forum a là Hvite Russland hvor hun ville treffe meningsfeller med nedsettende synspunkter på landets borgere,

 • dagjohansen

  Ja, og hvorfor ble Wara kattet fra Frp?

 • romsdoel

  Hvorfor korrupsjonsjeger og miljøforkjemper Eva Joly?

 • Gamleoslo

  ??

 • El Josso

  Tor Mikkel Wara burde også lage en liste over FRPs verste venner. Der burde kommentarfeltmilitsen sikre seg en god plassering.

 • mohohamed

  Jagland er være en Kohlberg.

 • OomBlou

  De som her nevnes er vel helst fiender av landet, landsforrædere altså.

 • Rodilla2

  Kohlberg, er et bevis på at AP virkelig ER et parti som er FOR velferd… Hvem andre ville beholdt en slik tulling i en sentral posisjon? Han er så ubrukelig, at han ikke ville ha truffet havet, om han hadde falt fra et skip i havsnød….

 • sturlason

  Helt enig med

  Tor Mikkel Wara 😉 må legge til mange flere , mange skulle vert hivd ut av landet for lenge siden som Profetens Ummah tullinger.

 • Kolberg har jo begynt å fiske stemmer for FrP i minoritetsmiljøene også… 🙂

  http://www.dagsavisen.no/fremtiden/kolberg-odela-stemningen/#cxrecs_s

 • Jørn

  Måtte bare kommentere Martin Kolberg. Når han begynner å snakke om FRP, koden osv, så begynner jeg å le så jeg får egentlig ikke med meg hva han sier. Det blir meget komisk og derfor er han også kalt: Komiske Kolberg

 • Igec

  Kreket skaffer vel FRP flere stemmer. Det samme gjelder forsåvidt med Komiske-Kolberg. Man vet sjelden om man skal le eller gråte når den mannen sier noe…

 • Marie_Kjeks

  Mulla Krekar er vel i realiteten heller en venn av FrP, når han går ut offentlig og støtter AP, SV og Rødt.

 • Perso22

  1-5 For noen exempler !!

 • merket

  Riktig, de har skremt vekk sine KJERNEVELGERE !

 • S. Eide

  Og han fikk den og der sitter han fremdeles.

 • Psilly

  Oi oi oi, da snakker vi, en rød-grønn-gul Arbeiderpartiregjering, tror du vi hade fått tilbake statskirken?

 • Peter Bering

  Ap burde samarbeide med V og KF samt Sp.

 • Psilly

  jeg skrev regjeringen, eller har ihvertfall presisert det nedenfor i tråden. Det er det som er det som er rapportert i pressen, poenget mitt er uansett det samme, nemlig at slik propaganda virker, også mot egen velgermasse. Ellers er det jo forsåvidt og et faktum at ingen partier har større valgkampkasse enn Ap.

 • Tore Sinding Bekkedal

  Staten bruker en milliard på sine PR-folk, ikke partiet.

 • Tore Sinding Bekkedal

  Jeg sier ikke at vi utgjør hele, men jeg syntes bare at den skyggeverden-aktige karikaturen du tegner av Arbeiderpartiet ikke kunne stå uimotsagt – som om PR-rådgivere liksom skulle være et fenomen som gjaldt Arbeiderpartiet spesielt.

 • Så bra ;)Men ikke stem grønt da…da blir det flere avgifter.

 • Arild Tiller Schjefstad

  Er ikke noe rettferd i det spleiselaget derfor mener jeg å stemme riktig i håp om å sette folket først.

 • Anders Solheim

  “Du veit ikkje ka du snakka om”…
  De som huske resultat av meningsmålinger fra tidligere valg, vet at det er store avvik fra målinger til de faktiske valgresultatene.
  Til og med valgdagsmålingene har veldig store avvik fra faktiske resultater.
  Hvem som regjerer etter valget er det ingen som vet, ingen som kan spå.

  De som ønsker regjeringsskifte må ikke ta noen seier på forskudd, men mobilisere for fullt. Siden de Rød-Grønne tydeligvis har som eneste stratetegi å angripe de borgerlige, hadde det vært på sin plass med motangrep.

  De borgerlige kan tape valget i år på snillisme.
  Siden Jens har sagt at de ikke må snakke stygt om landet vårt, er det ingen som gjør det…

 • Så heldig da..her jeg bor går det verken buss eller tog.Men jeg som ufør må betale mer av min inntekt enn du må av din inntekt..rettferdig spleiselag det?

 • Arild Tiller Schjefstad

  Kjører kollektivt og oppfordrer flere til å gjøre det samme.

 • SNTM

  Som sagt så vil det være verdt hele Venstres politiske troverdighet. Og fremtid på Stortinget. Dessuten er jeg, i motsetning til en viss løs kanon av en eks-partileder, av oppfatningen at FrP står nærmere Venstre enn Ap. Nettopp fordi V og FrP er liberale partier. FrP har mange gode liberale forslag selv om forskjellene er store på miljø og innvandring.

 • Mens du kjører barna i barnhagen….miljøvennelig det…

 • John Atle Vestvik

  De siste dagene har de i alle fall fratatt kanalen all mulig troverdighet. I andre media uttalte de at de så frem til diskusjon om deres famøse sykehjemsundersøkelse. Og følger det opp med å ikke åpne for innspill til egne forklaringer.
  Monolog er kanskje TV2`s sære nye definisjon av diskusjon?

 • NorskArbeider

  Venstre har 6,9% mens SV er på 4% er det noen som forsvinner er det de rødgrønne.
  De borgerlige partiene har 100 mandater….Frp og høyre har 80 alene
  Det er bare å si Morna Jens….

 • John Atle Vestvik

  Nå ser det ut som det er din egen strategi du forteller om her da Stein KK. Ville helst bedt deg ta ansvar for egen strategi heller enn å prosjisere tankene dine over på Jens S. Men det er som kjent vanskelig for en som projiserer å skille mellom egne og andres tanker.

 • Stjernefox

  Jeg også Få Venste over 4 %, sånn at de borgerlige vinner!

 • SNTM

  Det er ingen som har påstått at Arbeiderpartiet har brukt 1 milliard på PR. DÉT eksisterer kun i ditt hode. At Ap som parti har finansiert dette er det kun du som påstår at andre sier.

  Det som er påpekt er REGJERINGENS pengebruk når det kommer til PR-eksperter. I 2011 så utgjorde dette beløpet 1 milliard. I 2013 er det sannsynligvis enda høyere. Hvis man ikke ser at dette er et usannsynlig pengesluk som selvfølgelig også har påvirkning i både valgkamp og sittende regjerings rennomé, så må man nesten være indoktrinert. At det ikke er en del av Aps eget budsjett gjør det på ingen måte bedre. Man sløser altså med skattebetalernes penger i stedet for sine egne.

 • Jan Rune Traa

  Har visst vært litt hard med tastaturet, beklager norsken, men innholdet står jeg for fremdeles… 😉

 • Geir Ødegård

  Dette er en tapt kamp for Ap da de fører en valgkamp totalt blottet for egen politikk og egne ideer. Alt dreier seg om drittkasting mot høyresiden, og det bør normalt ikke være nok for å vinne et valg.

 • Kai A. Stensson

  TV2 var eid av amedia (tidligere A-Pressen og før det Norsk Arbeiderpresse)
  Etter de ble solgt i 2012 så ble tonen i de politiske artiklene en smule forandret.

 • Lisbeth Ovidie Storvik

  Som medlem i Arbeiderpartiet kunne jeg ikke vært mer enig.

 • Jan Rune Traa

  Det blir regjeringsskifte.
  Så valget står mellom en mørkeblå regjering, eller en blågrønn regjering. Jeg vil gjøre mitt for at den nye regjeringen kommer til å føre en så grønn polityikk som mulig, at den har et god sosial profil og en god næringspolitikk. Derfor stemmer jeg Venstre ved valget!
  Og om du fremdeles er i tvil så vil jeg bare minne om at Venstre er det ENESTE partiet før dette valget som har fått topp karakterer både fra næringslivet for sin næringspolitikk, og fra miljøbevegelsen for sin miljøpolitikk!

 • Kai A. Stensson

  Arbeiderpartiets Valgkampmaskin er ikke en mystisk organisasjon med mange sleipe mørkemenn.

  Det er vanlige folk som oss, som bryr oss.

 • Johannes Georgsen

  Hehe, original teori. Og George Bush sprengte tvillingtårnene.

 • Johannes Georgsen

  Ap kan spare seg det blåblå fugleskremselet: Norske folk vil
  på valgdagen få kalde føtter og vippe forhåpningsfulle H+FrP ut av flertall.

  Det blir borgerlig flertall, og ren H-regjering. V/Krf går sagt
  ikke i regjering med Frp. Frp vil ikke avsette Jens for å innsette en
  V/Krf/H-regjering. Og hvis V/Krf mot formodning skulle innsette en H/Frp-regjering,
  så vil det være vel vitende om at V/Krf i løpet av fire år vil gruse og slite
  en slik regjering ut.

 • Jens lovet jo Sponheim Fylkesmannsjobben i Hordaland..

 • Johannes Georgsen

  Ap kan kutte skremselet om blåblått flertall. Det norske folk vil på valgdagen aldri gi H+FrP flertall, uansett hva meningsmålingene sier. Kall det folkesjela, – den som alltid vil stemme mot EU.

  Det blir borgerlig flertall i år, og en ren H-regjering. V/KrF vil ikke regjere med FrP. FrP vil ikke avsette Jens til fordel for en V/KrF/H-regjering (sist FrP ble krenket valgte Carl I Hagen valgte Ap), og skulle jeg ta feil og det blir en H/FrP-regjering så vil det være verdt det: V/KrF kommer på fire år til å slite den ut.

 • Lisbeth Ovidie Storvik

  Påstanden om at Arbeiderpartiet bruker 1 milliard på PR fra det offentliges budsjetter er herved motbevist. Den eksisterer nå både i ditt og Psillys hode.;-)

 • SNTM

  Og min link til en artikkel som beviste pengebruken ble slettet, flott moderering TV2. Det spiller ingen rolle at milliarden ikke er i valgkampbudsjettet. Selvfølgelig er den jo ikke det. Regjeringen bruker 1 milliard på PR-eksperter av skattebetalernes penger. Altså i stedet for å bruke egne. Om du mener ikke det har effekt så sier vel det mer om deg. At det i valgkampbudsjettet til alle RG er enorme overføringer fra LO hører også til historien.

  Et spm til deg. hva mente du med at denne milliarden kun eksisterte i Psillys hode? Du innrømmer beviselig at denne milliarden eksisterer.

 • Lisbeth Ovidie Storvik

  Vi er frivillige i valgkampen, intervet. Såkalt valgkampkanon. 😉

 • Psilly

  Siden du ikke engang gidder å klikke på lenken jeg postet som dokumenterer dette skal jeg la deg få leve i den villfarelsen at det dreier seg om en fantasimilliard.

  http://www.dagbladet.no/2011/11/26/nyheter/politikk/arbeidsliv/medier/pr-radgivere/19174490/

 • Lisbeth Ovidie Storvik

  Jo, det har med saken å gjøre. Din påstand er at Arbeiderpartiet bruker en milliard av skattepengene til Pr, og det er bare sprøyt. Er det deg TV2 bruker til faktasjekk, kanskje? ;-))

 • Psilly

  Det har ingenting med saken å gjøre om det står i artikkelen eller ikke, nå slettet de jo det første svaret, dessutern kommenterer jeg en kommentar og ikke selve “artikkelen”. Regjeringen er nok “de” som bruker en høyst reell milliard på pr, men for all del min politikerforakt er total og begrenser verken til Ap eller det som kalles venstresiden.

 • Lisbeth Ovidie Storvik

  Riktig spørsmål til deg er hvem er “de” ? Hvis du mener det er Arbeiderpartiet må du nok gå en runde med deg selv, psilly. Dessuten anbefaler jeg deg å lese artikkelen selv. Hvor står det i artikkelen at Arbeiderpartiet bruker 1 milliard av skattepengene til folket til valgkamp? Du lever opp til navnet ditt, ser jeg. Når slike som deg argumenterer så kommer gjerne fakta i veien for en god historie.

 • Psilly

  Hehe – du bekreftet på sett og vis akkurat det jeg påstår. Den milliarden er høyst reell: http://e24.no/media/info-og-pr/stoltenberg-regjeringen-bruker-en-milliard-paa-pr/20125274

 • Disqusor

  Sponheims glipp ? Han og Jens hadde en guttetur på høyfjellet , uten mobiltelefon !

 • Lisbeth Ovidie Storvik

  Du må lese artikkelen selv, tror jeg. Hvor står det at Arbeiderpartiet bruker 1 milliard av skattepengene til folket til valgkamp? Fordummende.

 • intervet

  Hvor mye fikk du av LO da ?

 • Debatant

  Som at AP prøver å skremme potensielle Venstre-velgere over til AP fordi de liksom bidrar til FRP sin asylpolitikk?

  Hva jeg misforsto er ikke så interessant. Det som er interessant er at det har skjedd før. Og mennesket lærer som kjent ikke av sine feil.

 • Arild Tiller Schjefstad

  Jeg har forhåndstemt på venstre for deres ærlighet og ønsker om en grønn fremtid for meg og mine barn og barnebarn….Alt skal ikke stå og falle på olje.

 • Fiskern9

  Hvis man er mer enig i hva en blågrønn regjering vil klare enn alle andre alternativer, så er vel strengt tatt det man burde stemme?

 • Fiskern9

  Vel, en regjering med V KrF blir jo regjeringskifte..

 • Fiskern9

  Jeg tror du misforsto noe i teksten..

 • SNTM

  Her er hva som du “høflig” nok kaller fantasimilliarden til Psilly:
  http://e24.no/media/info-og-pr/stoltenberg-regjeringen-bruker-en-milliard-paa-pr/20125274

  Dette var i 2011, jeg tviler på at bruken har minket…

 • SNTM

  Bare tull. Det ville i såfall vært som å skrive sin avskjedsøknad for all fremtid fra Stortinget ved kommende valg. Venstre og KrF har et uttalt løfte om at de garanterer for regjeringsskifte.

 • Lisbeth Ovidie Storvik

  Nei, tror ikke det, psilly. Vi gjør det fordi vi vet at vår politikk er det Norge trenger for å gå videre i riktig retning. Denne fantasimilliarden du refererer til befinner seg inne i ditt hode.

 • Lisbeth Ovidie Storvik

  Skriver under på den, Tore. Det er vi medlemmene som er den såkalte valgkampmaskina til Arbeiderpartiet.Vi går inn i nettdebatter og forteller hva konsekvensene av blåblå politikk vil bli.Vi står på stand, går på husbesøk. Vi er på sosiale medier for å spre vår politikks budskap.VI er mange. Det beste med det er at vi gjør det frivillig!

 • Tom Erik Frydenlund

  Og med seg på laget har de et sponset LO og alle deres forbunds. Siste var at LO anbefalte å stemme SV KUN av taktiske grunner.

 • Har forhåndstemt Venstre! Et riktig valg for meg!

 • Debatant

  Jeg blir sur om Venstre snyter de borgerlige for valgseier i år også. Problemet er at skremselspropaganda funker dessverre.

 • Regjeringsskifte

  Kjære Stein Kåre Kristiansen du tar FULLSTENDIG FEIL HER………….det eneste Jens trenger å gjøre etter 9.september er det Sponheim prøvde seg på sist, nemmlig å innvitere V og KRF med i en rød grønn regjering, og det er det som vil bli gjort …så alle som ønsker skifte…obs obs stem FRP eller H

 • Sjaron

  Fornyingsminister- og administrasjonsminister Rigmor Aasrud tror hun kommer til å være landets siste kirkeminister, melder Aftenposten. Dette henger sammen med grunnlovsendringene fra 2012 som skiller stat og kirke. Statskirken har blitt til folkekirke.

  Dersom de rødgrønne vinner valget, blir det trolig Hadia Tajik i Kulturdepartementet som tar over ansvaret for statens religionsvesen. Før lovendringen har Den norske kirke hørt under Fornyings- og administrasjonsdepartementet fordi Grunnloven krevde at kirkestatsråden bekjente seg til den lutherske tro.

  http://www.dn.no/forsiden/politikkSamfunn/article2669679.ece

 • Sjaron

  Jeg har forhåndstemt på FrP, og har heller ikke Venstre som annet valg. Likevel ønsker jeg Venstre lykke til. Det er meget viktig at man får et mest mulig solid borgerlig flertall, og at Venstre tar plassene fra de Rødgrønne, eller De grønne for den del. Det jeg liker best ved dere er politikken for grundere og Abid Raja. Han er tusen ganger bedre enn kulturministeren som Stoltenberg nå planlegger at skal bli den nye muslimske kirkeministeren, som jeg synes er. For. Drøyt.

 • Lars Jøran Nordberg

  Hvorfor skal de stemme taktisk? Det er dumt å stemme taktisk. Det er ødeleggende på demokratiet vårt, å stemme taktisk. Det man skal gjøre er å stemme på det partiet man er mest enig med, og ikke stemme taktisk. Om da ikke det å stemme på sitt eget parti er taktisk da. Høyrefolk burde selvsagt stemme Høyre. Venstrefolk burde stemme Venstre osv. Men så kan man også stemme Venstre om man ønsker en mer sentrumsorientert politikk (sentrum-høyre) osv. Jeg for min del er veldig enig med Høyre, men mest enig i Venstres politikk. Da må jeg selvsagt stemme Venstre. Jeg vet at sannsynligheten for at Høyre blir med er rimelig stor også. =)

 • Skeptisk_ja

  “”Valgkampmaskina” er meg og de andre i grasrota av partiet, som banker på dører, står på valgtorg – snakker med folk.”
  .. så du tror dere utgjør hele maskineriet? Da er du en nyttig idiot.

 • Lars Jøran Nordberg

  En stemme til Venstre er en stemme som styrker Venstres politikk, ikke noe annet partis politikk!

  Det vil gjøre Venstre sterkere i forhandlinger med de andre partiene.

  Jeg vil vise til denne nyhetsartikkelen som tar for seg skremmestemmer:

  http://www.dn.no/forsiden/kommentarer/article2221447.ece

 • akbra

  Dersom NRK er ARK så er hvert fal TV 2 et TV 2 fox. TV 2 er ikke mye nøytralt nei.

 • Tore Sinding Bekkedal

  Servile media? Som eksemplifisert med den absolutt ikke tendensiøse språkbruken over; “Så hardt og brutalt de bare kan. I et desperat, siste forsøk på å beholde makta, kommer garantert Arbeiderpartiets og de andre rødgrønne partienes valgkampkanoner…”?

  “Valgkampmaskina” er meg og de andre i grasrota av partiet, som banker på dører, står på valgtorg – snakker med folk. Det er at hundrevis om ikke tusenvis av mennesker rundt hele Norge som mener at Arbeiderpartiet har de riktige løsningene, står på dag og natt for det samfunnet de vil ha.

  PR-rådgivere, du liksom…

 • ElToro74

  Det er vel det som kalles “APs formidable valgkampmaskin”; den dypeste verktøykassa med skitne triks, de råeste PR-rådgiverne, og overraskende servile media.

 • Sjaron

  Det er ikke mye naivitet igjen hos en gammel kommentator. Grøss.

  Det verste er vel at han har rett. Det er ikke bare et spørsmål om hvilken retning folk vil ha på politikken, men om hvem som tør bruke flest av de skitne triksene, og hvor mange som går på det.

 • Pingback: Hvorfor ikke plan B? | Jan-Erik Larsen | TV2()

 • tini59

  Jaha. Så hva med FrPs menneskesyn er feil? At alle skal behandles likt i fht Norges lover? Eller er det noe annet?

  Populisme? Fint om du forteller meg hva DU mener med dette ordet, siden du stadig bruker det. Det henger jo ikke sammen med resten av det du forfekter 🙂

 • larudi

  Ja, takk. Jeg er vel inneforstått med politiske prosesser.
  Det er menneskesynet og den åpenbare populismen som skremmer så mange.

 • tini59

  Javel…?
  Uavhengig av hvilken ideologi som ligger i bunnen for et hvert partiprogram, så er det faktisk bare partiprogrammet som er vedtatt av Landsmøtet som gjelder og som stemmes frem.

  Men du vet det?

 • larudi

  Det er resten av Sivs ideologi, den hun ikke snakker om, som skremmer. Hennes yndlingsforfatter er Ayn Rand, En rå og nådeløs liberalist som forfekter bl.a. at enhver er sin egen lykkes smed i den betydning at enhver som ikke “henger med” fortjener å gå til H…, og lykke på reisen.
  I resten av Europa er Ayn Rands ideologi karakterisert som ekstremt facsistisk. Forh.v president Bush sto for denne ideologien, men hadde ingen støtte for den i Senatet. Partiet hans støtter den fullt ut.
  Det er nettopp derfor det er så underlig at kjernevelgeren til Frp er menn med lite eller ingen utdannelse. Det er disse som blir pariaklassen i Sivs idealsamfunn.

 • tini59

  Personlig lurer jeg på hva som er så vanvittig skremmende med FrP? Er ikke programmet lest – eller har rødgrønn indoktrinering og evige løgner virkelig fungert så til de grader?

 • Leif Olsen

  Jeg tror løpet er kjørt for AP og de rødgrønne. AP bør fortsette sin nåværende strategi og kjempe for å bli størst mulig. Stemningen i det norske folk er ikke til å ta feil av: Det går mot et skifte.

  Selv stemmer jeg AP, men det er ikke så viktig i denne sammenhengen.

  Etter 9. september er det så duket for tidenes voksenopplæring:
  – Frp får tidenes opplæring i politikk. Det er sunt, og fallhøyden er til å ta og føle på.
  – Høyre får tidenes utfordring i å forene totalt forskjellige synspunkter.
  – Det norske folk finner ut at politikk er noe mer komplekst enn de tilsynelatende tror i dag.
  – Og det blir noen nødvendige justeringer på en del politiske områder.

  I tillegg vil vi få flere positive bivirkninger:
  – AP kan få en etterlengtet modernisering, noe som er nødvendig for å møte fremtidens utfordringer, ikke minst nye løsninger innen skatt, helse, arbeid, klima osv.
  – SV og SP kan finne tilbake til sine egne røtter.

  Totalt sett kan dette være svært så positivt for Norges fremtid. Et skifte kan utløse nye innfallsvinkler for hvordan vi skal skape et bedre samfunn i fremtiden.

  Så ved dette valget så tror jeg vi driter i “Arne Olav”.

 • per johnny halden

  Jens Stoltenberg har vel ikke tid å skrive brev i disse dager ,rett før valgkampen har han vel nok med å dele ut de røde roser .
  Samt drive skremselspropaganda ,mot de blå fordi det er ingen andre enn Jens og AP som kan styre Norge.

 • NorskArbeider

  Han fikk betaling fra en passasjer har det kommet frem…det ble ikke registrert betaling og da er det underslag i verste fall om Jens tok imot, noe han sanyeligvis ikke gjorde.
  Nå var jo hele greia en gedigen bløff fra AP og 90% av Norges befolkning er negative til denne bløffen om å ” Snakke me folket”…

 • venstresiden

  eeh, har det totalt klikket for deg? fratas sertifikatet? Og uansett om man synes det er rart at han ikke hadde kjøreseddel, så bør man ihvertfall holde godt kjeft hvis man ikke vet mer om hvordan det fungerer enn dette. Han tok ikke imot betalng, ergo trenger han ikke kjøreseddel.

 • ann

  tror ikke brevet er skrevet av statsministeren

 • lolli46pop

  Innlegget er ironisk og står seg,dessverre funker ikke alltid none verbal communication,skriftlig!Godt skrevet av:S.K.K.! 😀

 • Peter Bering

  Nei, jeg mener hvert ord, og den folkefiendtlige karriereren til denne typen taler for seg selv. Hele hans karriere er en gigantisk uhøflighet og skadevold. Et innlegg må da formuleres skarpt for korrekt å beskrive vesenet.

 • Regjeringsskifte

  Velgere som tilhører denne kategorien, er uvitene om politikk og ikke minst seg selv og BURDE kanskje bare sitte hjemme i sofan og ha de sterkeste meningene uten at det betyr zip.

 • Regjeringsskifte

  Er du utdannet spåmann?

 • larudi

  Vi er mange Arne Olaver her ute. Vi som gjerne kan stemme Høyre, men som får en meget vond smak i munnen ved tanken om et Frp i fri dressur. Vi kunne også gjerne tenke oss å stemme på en moderat Stoltenberg, men uten et Sp og for all del uten et Sv.
  Men hva ender vi opp med, tro? Hjemmesitting. Det blir som å velge mellom pest og kolera.

 • smokewater

  Eriksen: Du har misforstått fullstendig rollen som ekspert. Du skal opplyse det som skjer. Denne kommentaren er i virkeligheten en propagandaskrift for en part.

  Det Eriksen burde ha gjort er f.eks å forklare hvordan Stoltenbergs utenriksminister har i en uttalelse gitt klar indirekte støtte til overfallsvoldtektsforbrytere. Og endog kalt deres forkvakla handlinger for verdige og anstendige.

  Det er noe som kunne vært både belyst og utdypet om hvorfor Barth Eide i praksis hyller overfallsvoldtekter av norske jenter og voldtektsforbryterne.

 • drusus

  Nå tror jeg man skal huske at en stor del av Høyres velgere er helt enige med FrP når det gjelder innvandring, og det gjelder nok også flere AP-velgere enn ledelsen liker å tro. Det er jo når det gjelder økonomi man har problemer med Siv & co. Løsningen er enkel: innfør de beste delene av FrPs innvandringspolitikk, slik at FrP (og mange av velgerne) får et kjøttbein, og la Høyre ta seg av økonomien. Alle blir fornøyde. Kanskje bortsett fra profesjonelle snillister fra SV og V, da, men de får jo i hvert fall rikelig med anledninger til å fremstå som gråtekoner, demonstrere sin egen godhet og sutre over en “inhuman asylpolitikk” etc etc.

 • tini59

  Arne Olav bør kanskje ikke lete så hysterisk etter alternative måter for å få krøpet opp i den utslitte sengen til Arbeiderpartiet. For hvis han titter seg litt rundt i rommet vil han fort se at det ikke bare trenger en vask, – det er faktisk ikke vedlikeholdt og er i ferd med å rase sammen!

  Arne Olav bør istedenfor gå inn i storstuen og ønske Høyre og regjeringsalternativets nye innvandrere – Fremskrittspartiet, velkommen. Han burde ha lært av Arbeiderpartiet at han ikke skal ha fremmedfrykt, og at alle som kommer er en ressurs for landet. Så han burde ta dem i hånden, og bruke av tiden og sparepengene sine på å bygge en ny seng til dem så de kan føle seg ikke bare ønsket – men HJEMME.
  Jeg er sikker på at Arne Olav etter en slik handling vil sove mye bedre når han kryper under dynen, for man sover jo tross alt bedre i egen seng 🙂

 • Sverre Molandsveen

  God analyse, Torbjørn. Ut fra denne tenkningen bør vel Arne Olavene strengt tatt stemme Venstre eller KrF, ikke Ap. Det er nå klart mest sannsynlig at det blir borgerlig flertall, og det handler da om hva slags borgerlig regjering vi vil få.
  For Arne Olav vil en regjering av Høyre-KrF-Venstre ligge ham langt nærmere enn en regjering av Høyre og FrP. Altså vil ikke moderate Arne Olav ønske at Høyre og FrP får flertall, men derimot at sentrumspartiene skal styrke seg og trekke en borgerlig regjering i retning sentrum. Det oppnår han ved å stemme Venstre eller KrF.

 • RoarV

  Nå kan alle andre partier bare hvile seg, for dette klarer Jens så fint;)

 • MrDissent

  Aldri i verden om jeg skal gifte meg med Gro! De rødgrønne har gått ut på dato for lengst og står nå og lukter ille i full offentlighet! Få dem i søpla der kasserte varer hører hjemme! Jeg lukter forøvrig tidenes valgnederlag for maktarrogansens høyborg: Ap. Et valgresultat rundt 20 % tenker jeg er rimelig å forvente. Godt valg!

 • fornuften22

  Jeg tror at tiden for skravlesalg av Ap er over.
  Jeg tror at tiden for knebleteknikker og tåkelegging og propagandateknikker er over for Ap.
  Kamuflasjeteknikker og markedsføringstriks og propagandateknikker holder ikke i hele åtte år.
  Velgerne vil ha resultater.
  Nå vil et flertall av velgerne ha en ny regjering, og det flertallet av velgere vil handle og skaffe resultatet de ønsker.
  Et flertall er nå overbevist om at de ønsker en ny regjering.
  SV drar ned dette rødgrønne prosjektet så det er umulig nå.
  Den rødgrønne regjeringen kan ikke lenger overleve på primitive teknikker som dette å stemple alle kritikere som sure og som sytere og sutrere og som folk som gnåler.
  Ren og tydelig og frekk arroganse gir nå et større og større nederlag for Ap hvis Ap fortsetter på den veien.
  Et industrifiendtlig Ap vil ikke ha muligheter til å vokse.
  Folk vil oppdage en fallende norsk oljeproduksjon.
  Folk vil oppdage at SV er mot oljeinntekter til Norge.

 • fornuften22

  Hvis opposisjonspolitikerne skrev eller snakket slik du gjør,ville det veldig fort sikre valgseier til de rødgrønne.
  Jeg tror ikke at du skjønner at du formulerer deg ekstremt uhøflig.
  Det samme gjelder Jan Haugen.
  Hvem bestiller disse frekkhetene?
  Seiler dere to under falsk flagg?

 • bjornen1965

  Kommer aldri i livet til og stemme Rødgrønt. Sosialismen er utdatert, passer ikke inn i den moderne verden. Få opp øynene folkens 🙂 Men mye av stemmekveget til de rødgrønne stemmer Ap på gammel vane. 0 kompetanse hva det egentlig går ut på.

 • Jan Haugen

  Kan alle som “liker Gro” flytte utenlands og alikevel benytte det Norske helsevesenet til dyre operasjoner ?
  Kan de ustraffet heve pensjon de ikke har rett på ?

  Alle er vi like – men APene vil være litt likere enn alle andre

  GODT VALG

 • Peter Bering

  En vanlig norsk tulling og fullstendig Stoltenberg-avhengig spyttslikker. Les hans cv og forstå at ikke et ord han sier har noen som helst verdi.

 • Jan Haugen

  Jens har klart det kunststykket å skremme vekk tusener av sine velgere med sin “politikk”… La nå Jens få hvile til han trekker seg ut av politikken, sett inn Huidtfelt eller Hajik – så er vi kvitt AP for godt sammen med SV

 • fornuften22

  Hva som er en skam for hvem er det nok delte meninger om.
  Å komme her med ønsker om at Ap skal havne under sperregrensen ved dette valget og det andre som Peter Bering her kommer med er vel underlig nok.
  Etter min mening er det skammelig med ekstremt dumme kommentarer her.
  Og etter min mening er det ekstremt dumt å komme her med ønsker om at Ap skal havne under sperregrensen i forbindelse med dette valget.
  Og det er skammelig at så dumme kommentarer får så mange liker.
  Og jeg regner med å stemme på opposisjonen, og det mest sannsynlige er at jeg vil stemme på FrP.
  Men jeg skal ikke komme her med ønsker om at andre partier havner under sperregrensen.
  Jeg sørger likevel ikke over at politikere i SV jobber med saken selv for å få SV under sperregrensen.
  Men det er ikke urealistisk eller dumt å se den muligheten at SV havner under 4prosent.
  Når det gjelder Ap er det helt urealistisk å tro at Ap havner under 4prosent ved dette valget.
  Kutt ut slik tull.

 • fornuften22

  SV er mot norsk oljeindustri.
  Jeg tror at mange velgere blir veldig bekymret for hva som vil skje med fallende norsk oljeproduksjon og fallende inntekter.

 • per johnny halden

  I NRKs valg sending så man jo at det var i taletid , at FRP fikk minst
  taletid hvorfor , igjen en urett for Demokratiet ,,,, Valget skal vel være
  RETTFERDIG ,,,,

 • OomBlou

  Det hjelper ikke med snakk, uten handling fortsetter det bare som før, og det gjør det vel uansett hvem som kommer i regjering.

 • ELIN

  98 %

 • Peter Bering

  Hvor mye regelrett juks er det rom for i norske valg?

 • Moff99

  Skal bli spennende å se om valgdeltagelsen blir høyere i de kommunene som også skal ha internettavstemming i år.

 • Peter Bering

  Det er en skam for norske borgere at Ap ikke er under sperregrensen. Ap flyter på bevisstløse velgere, avhengige redaktører og kjøp av velgere gjennom offentlige ansettelser, muslimimport og LO-medlem-preferanse, alt til landets ulempe.

 • DATATUFS

  valgflesk sier man? Erna er personifiseringen av
  dette

 • per johnny halden

  Viss det skal bli ro i leiren , så må venstre hoppe over til de røde ,
  det er der de tilhører , så viss de blå vil vinne , så må de kutte ut venstre . Høyre må slutte å stemme for APs forslag i stortinget
  hele tiden , dette virker som om de plasserer mellom rødt og blått
  derfor må dere velgere som vil ha forandring ,,,, STEMME FRP godt
  VALG

 • fornuften22

  Jeg kaller ikke oppmerksomhet til demokrati og valg og valgkamp og til ytringsfrihet og til menneskerettigheter her i Norge for navlebeskuelse.

 • chrissvor

  gå på en håndballtrening og si du vil spille strek en time..hvis du overlever all julingen du får der..skal jeg spandere en øl på deg..for du aner ikke hva du snakker om

 • chrissvor

  la oss sette deg på strek i håndball,hvor du får juling i 6o min konstant..så vil du se at enn 8-10 dueller iløpet at 90 min med jaap stam blir barnemat

 • Rolf Østby

  latterlig svar! Hvor ofte blir noen taklet med to strake bein???? Enig i at håndball har en viss feminin side ved seg, men da kommer du ikke med sosse pappagutte idretten tennis som eksempel….

 • Rolf Østby

  Var nok litt tullete å utelukke rugby her, til tross for at du sa at det var unntaket. Ser at mange her vil ha Amerikansk fotball som ett alternativ, jeg har selv spilt amerikansk fotball i canada (ja jeg ser ironien) og det var ett helsikes adrenalinrush hver gang. Allikevel føler jeg at amerikansk fotball har for forskjellige krav til hver spiller til å kunne hevde seg her. Fotball er ikke en fysisk idrett og det må noen bare innse så det er helt utelukka, volleyball fyller jo ingen andre krav enn at det brukes en ball, men da kan jo baseball også vurderes. Så da står vi igjen med håndball og basketball, også blir det for dumt å ikke ta med rugby helt inn. Du ser fler tøffe taklinger i håndball enn basket, men de blir jo ofte også avblåst, type 9 meterkast, noe som gjør at det er ulovlig og da er vi inne på taktiske vurderinger, så jeg føler at håndball og basket er ganske likt stilt, med en liten fordel håndball, men det er fortsatt ett stykke opp til rugby, som nok går ganske klart ut av din kåring her!

 • Tidenes mest provoserende innlegg, ærlig talt: er du dum eller lever du virkelig i den fantasi at håndball er verdens tøffeste idrett?

  Amerikansk fotball er i en egen liga for tøffhet. Med en gang en spiller har ballen følger det med en risiko for å ende opp som en grønnsak pga. de enorme påkjenningene man kan få av en takling. Du er ikke supermann med en gang du får på deg beskyttelsen.

  Forresten, uten fysikk er det ikke vits å prøve seg på ballidrett i det hele tatt.

 • Minigrill

  Hvorfor drar dere inn fotball i denne diskusjonen? Fotball er jo ikke akkurat en veldig fysisk idrett? Er det et mindreverdighetskompleks jeg aner? Håndball ER en tøff sport. Har du ikke fysikken, har du ingenting på banen å gjøre. Til dere som roper “amerikansk fotball er tøffestetøffestfordijegikkelikerhåndball”… Selvfølgelig er det en fysisk sport, men å sammenligne det med håndball er.. hm, søtt!

 • zinho17

  Skal dette være en spøk?

 • Yousack

  Hvorfor har beskyttelse så mye å si? Kan garantere deg at enkelte av taklingene i Amerikansk fotball foreksempel er så tøffe at bein brekker. Taklingene tillater rett og slett tøffere sammenstøt, uavhengig av beskyttelse eller ei. Beskyttelsen gjør deg ikke immun mot store sammenstøt. Det avtar kasnkje litt av kraften og beskytter hodet, men ellers er det ekstreme påkjenninger og langt større enn håndball.
  Om eneste kriterie for hvor tøff en sport er, er i hvilken grad man får albuer i fjeset så er nok håndball der oppe ja.

 • noleftwing

  Det som hvertfall er sikkert er at Fotball er den minst ærlige av alle ballidretter. I hvilken annen idrett drives det med systematisk forsøk på filming på en slik skala, som supporterne på toppen av alt applauderer?
  Noe slikt ville vært helt tabu på håndball banen, og du ville kjapt bli stempla som ei pingle.

 • brt67

  Olympiatoppen reflekterer ikke VERDENS beste utøvere. Verdens beste håndballspillere er ikke raskere enn verdens beste fotballspillere. Mikkel Hansen slår neppe Cristiano Ronaldo eller Theo Walcott i en sprint. Angående ESPN-undersøkelsen, så er den kanskje ikke 100 % nøyaktig, men den gir nok en god pekepinn. Hånball er ikke blant de sportene der det kreves mest styrke, noe som sikkert kommer overraskende på mange nordmenn som ikke har innsikt i kravene til utøvere i idretter med mer prestisje og konkurransenivå, som feks amerikansk fotball og basket.

 • sorgenfri81

  kan nevne at håndballspillere har flere bestetider enn fotballspiller på 40 metertesten på olympiatoppen….

 • sorgenfri81

  undersøkelsen til espn viser jo at de ikke har satt seg inn i noe i det hele tatt…de gir håndball 3, 40 på styrke?

 • MojoYoyo

  Jeg synes hodedueller er enda tøffere. Hvorfor er du så interessert i å lese svaret mitt? Det er ikke sånn at hvis jeg er enig med deg at det første alternativet er tøffest så er håndball den tøffeste sporten. Så er det vel gjerne midtstopperne i fotball som får gjennomgå mest. De veier vel ofte rundt 100 kilo dem og.

  Ellers er det liten tvil om hvilke sporter som er tøffest; Ischokey og Rugby

 • MojoYoyo

  Se her ja, en som ikke er så happy med at andre er Ronaldo supporter. Rooney sitt kutt var dypere og farlgere ja, men poenget var jo bare at det blir for dumt å sette Ronaldo i dårlig lys hele tiden. Det skal jo ingen ende ta! Det er stor forskjell på å være pyse og klyse!
  Hvorfor skal du være så vanskelig egentlig? Og hvorfor skal du absolutt vite hvilken skade jeg pådro meg? Jeg fikk prolaps og det har i tillegg gjort at jeg ikke klarer å løpe lenge på venstrebenet. Hvorfor er du så stor taper? Ingen grunn til å være frekk! Synes synd på deg, så skal ta å be for deg din patetiske Ronaldo hater!

 • Guest

  Randi Gustad er den mest pr-kåte personen jeg vet om! Etter hun sluttet på landslaget har hun kommet med den ene utspillet etter det andre for å komme på tv eller i avisen! Linselus…

 • chrissvor

  Da RBK var på topp,spilte cham.league osv.Ble de med i ett prosjekt på olympia toppen.Med både håndball,fotball og basket..Etter å ha tatt oksygentest,løpetest osv.Sier de på olympiatoppen at RBK er de som er dårligst trent,Nils Arne Eggen blir forbannet og tar med seg gutta og går.For han trenger ikke høre på sånt…

 • chrissvor

  men hockey har du jo full beskyttelse

 • paolo35

  Spill 90 minutter mot en motstander som Jaap Stam, så skal vi se hvilken sport som er tøffest

 • SvosJ

  Det går ikke ann å sammenligne disse idrettene. Alle har sine egne styrker og taktiske spilleregler. Hadde et lag fra hver idrett møtt hverandre, hadde de som hadde hjemmebane feid banen med den andre motstanderen. Når det er sagt, snakker vi om proffeliten i NFL er nok disse de beste atletene. De har rå styrke, fart, teknikk og et killer innstink du ikke finner i noen andre idretter, dog også de verste skadene innen idrett. Bare fordi de bruker beskyttelse så skal de ikke telles med, blir for dumt. Sporten er jo så rask at uten hadde de sittet i rullestol alle mann.

 • Ronny Dæili

  Bli med på bedriftsfotball… Det er den hardeste idretten… Folk med dårlig kondis med like dårlige taklingsferdigheter.. Definisjons sak… ‘
  Hvorfor skal håndball hevdes hele tiden? Er dere dårlig utrustet`? Mannehåndball er uansett mer interesant enn pikeball…

 • supergreg1

  Og rugby er ikke voldelig?

 • Nils Jørgensen

  Flott, Randi. Stå på!

 • Jon Sebastian Kaupang

  Dette var tynn suppe, Randi. Utrolig mye usakeligheter tatt med i vurderingen din, og viktige elementer utelatt.

 • Improved

  Latterlig analyse. Skulle likt og sett en håndballspiller bli taklet med to strake bein og knottene først. De største idrettstalentene går aldri til håndball, men til fotball, tennis, basket (altså skikkelige idretter for ekte menn). Det er noe udefinerbart feminint med håndball for menn, som er med på å avgrense populariteten internasjonalt.

 • mongonucleosis

  og jeg må sitte når jeg urinerer. har ikke lov til å løfte tungt…

 • MaWaSc

  Porbably a gooner

 • brt67

  1. Sammenlikningen er meningsløs. Å basere hva som er “verdens tøffeste ballidrett” på hvor mye kroppskontakt sporten innebærer og hvor mye “svette, blod og klister” som flyter på banen, blir en vurdering på helt feil premisser. Vurderingskriteriet må åpenbart være hvor tøft det er å nå opp på toppnivå i sporten, og på dette punktet faller håndball tvers igjennom, på den simple bakgrunn av at det er en ørliten sport som majoriteten av verdens befolkning knapt har hørt om. Om du spør en tilfeldig person i verden hva håndball er, er sannsynligheten stor for at vedkommende tror du snakker om “hands” i fotball. Det er latterlig innlysende at en sport som bedrives av hele verden, som har enorm popularitet i media og som det er en hver unggutts drøm om å bli proff i, har et høyere toppnivå og dermed må anses som tøffere enn en bitteliten idrett som praktiseres i enkelte områder i Europa. Og dersom rugby avfeies som følge av at idretten er relativt lite utbredt i Norge, var det kanskje ingen strålende idé å kalle blogginnlegget “VERDENS tøffeste ballidrett”.

  2. Utstyr og beskyttelse er ingen hindring for at idretten er tøff. Amerikansk fotball medfører ekstreme sammenstøt, kollisjoner og påfølgende skader. Det kan faktisk hevdes at utsyret gir en “falsk beskyttelse” som gjør at utøverne tar enda større risiko og at sjansen for skader dermed ikke reduseres i alt for stor grad. Se dessuten pkt 1: prestisje, berømmelse og økonomisk gevinst i amerikansk fotball på toppnivå er av kollosal dimensjoner sammenliknet med håndball, hvilket innebærer at utøverne må trene hardere, ta større risiko og ofre mer for å nå toppnivå. Det er ingen tvil om at håndball er en tøff, fysisk krevende og spennende idrett, men tittelen “Verdens tøffeste ballidrett” faller på sin egen urimelighet også på dette punktet.

  3. Håndball er helt klart en fysisk tøff idrett, og håndballspillere på toppnivå er utvilsomt i god fysisk form (de er jo tross alt toppidrettsutøvere) Sammenliknet med andre idretter, når de imidlertid etter min mening ikke opp på dette punktet heller. For det første er også denne diskusjonen av mindre praktisk betydning, da fysikken gjenspeiler idrettens krav og det er vanskelig å vekte fysiske egenskaper opp mot hverandre. En sentral midtbanespiller i fotball har feks bedre utholdenhet enn en håndballspiller, mens de fleste håndballspillere trolig scorer høyere på overkroppsstyrke. ESPN prøvde å gjøre dette i en undersøkelse fra 2012, basert nesten utelukkende på fysiske egenskaper: http://sports.espn.go.com/espn/page2/sportSkills
  Av ballidrettene finner vi amerikansk fotball på tredje plass, basket på fjerde og fotball/soccer på 10. Håndball? 26. plass, rett bak freestyleski og fekting.

  4. Hvor godt trent er egentlig en håndballspiller? Ja, mange av dem er raske, men sammenlikner du 60- eller 100-metertidene til en håndballspiller med en fotballving eller en running back i NFL, er resultatet nedslående.

  De er også relativt sterke, men også her skuffer den gjennomsnittlige håndballspiller sett opp mot amerikanske fotballspillere, rugbykjemper eller til og med basketspillere. (som nevnt gir det liten mening å sammenlikne konkrete resultater, men som illustrasjon: Kristian Kjelling tar (visstnok) 135 kg i benkpress, mens de fleste NFL-backer ligger opp mot 200-tallet)

  Håndball stiller ikke ekstreme krav til utholdenhet, pga banens korte lengde, moderat intensitet og mange bytter. På dette punktet må nok håndballspillere se seg slått av fotballspillere (kanskje også innebandy, mens de sannsynligvis har overtaket på NFL og NBA-proffer.

  Høyde og vekt er heller ingen god indikator på fysisk form. Riktig nok er de fleste håndballproffer relativt muskuløse og mange veier 90 kg eller mer. Det er derimot ingen tvil om at fettprosenten blant håndballspillere er relativt høy sammenliknet med andre atleter. Svært “rippede” utøvere (lav fett%, markerte muskler) er sjeldent i håndball, i motsetning til i rugby og basket. Her vil utøverne ofte (i likhet med sprintere og de raske NFL-utøverne) ha stor muskulatur ifht fett og dermed en bedre relativstyrke.

  Som eksempel, kan vi se et bilde av Kristian Kjelling (som langt i fra er den håndballspilleren med høyest fettprosent):
  _FEK2404s.jpg
  http://www.freewebs.com/kjellingsiden/_FEK2404s.jpg

  , opp mot eksempelvis wide receiver Michael Garvin på Cardinals:
  http://media-cache-ec6.pinterest.com/upload/45247171226946821_Xso2pg4A_c.jpg
  45247171226946821_Xso2pg4A_c.jpg

  Eller hva med rugby?

  http://images.watoday.com.au/2009/03/26/434434/article-cousins-420×0.jpgarticle-cousins-420×0.jpg

  Kom gjerne med liknende fysikker fra håndballverden. Husk at dette ikke automatisk betyr at håndball er mindre tøff sport enn andre, men det illustrerer de fysiske kravene. Som nevnt innledningsvis er håndball klart en tøff og krevende sport, men “verdens tøffeste” er i beste fall svært naivt å hevde.

 • Dessverre må dette være noe av det dummeste jeg har hørt, seriøst, noe av det dummeste. “håndball har den tøffeste fysikken fordi alle må løpe i angrep og forsvar, og de blir taklet når de er i angrep” altså, først burde vi gå over ordet “takling”. Det dere kaller taklinger er det fotball kaller “duell i boksen” dere holder og drar i hverandre. Oi, kjempeslitsomt. i fotball er en takling når man spurter og hopper ned, knottene først og treffer vanligsvis ballen så spilleren, selv om det finnes bedre og dårligere taklinger enn det. ja vi har leggbeskyttere, men herregud, hvor ofte brekker noen beinet etter en takling i håndball??? skader for dere får fotball også, eneste stedet dere er mer belastet er knærne. Fotball har det like tøft for blant annet anklene.Det at håndball er sporten som trengs best fysikk for å bli god i er også latterlig, ja dere løper opp og ned i 5 minutter, deretter sitter på benken i 5 minutter. Kampen varer 2×30, ikke 2×45, fotball har maks 3 bytter, som betyr at minst 8 av de 11 spillerene som starter, må spille i disse 90 minuttene. kan ærlig si at jeg ikke leste hele artikelen, for da hadde jeg mensa. Takk for meg.

 • $26870326

  uff…. passer best at du holder deg på kjøkkenet før du gjør mer ugang

 • Makissen

  Ser at du fikk med deg hele skadeomfanget rundt Rooney. Kuttet var jo såpass dypt at det tok mange dager før han i det hele tatt kunne trene igjen på grunn av at det var en risiko for at det kunne rives opp bare ved å løpe. Oi, shit.. Kan ikke du utdype litt mer hvorfor ikke legen lar deg spille mer? veldig interessert i hvorfor ikke du får spille fotball ser du.

 • 99Ole

  Håndball er hands

 • NikkoLazy

  En som klager på LFC, United og Chelsea? Hvilket lag holder du med?

 • La det være valgfritt å ha undertekst på sendinger.

 • Ingrid

  Hei. Blir det noe endringer med Sumo på Altibox? Er ikke noe særlig fornøyd med dagens UI/UX. Forresten så har det ikke virket på et par dager heller. Har det vært noen problemer med dette i det siste? /Ingrid

 • Supermann1

  Helt enig, virker som om at TV sendingene har MYE høyere FPS (Frames Per Second, altså bilder per sekund) enn sumo.

 • Supermann1

  Når blir betaen åpen / sumo 2.0 lansert?

 • Robert_K01

  Når blir det mulig å få sett fotball fra Premier League i 50 bps? Sammenligner man med TV ser Sumo sendingene veldig “hakkete” ut…

 • Sterling

  TV2 Sumo er nå ute med app for windows 8, og det ser veldig bra ut!!

 • Men det mangler endel innhold der? Hvorfor gjør det det?

 • Når kommer tv2 sumo som en app til Windows 8 og Xbox?

  Har sett på ESPN og andre sportstilbydere på Xbox, hvis dere får noe lignende, så er jeg solgt!

  PS: Utmerket Windows Phone app dere har fått, stå på! 🙂

 • Håper at dere lanserer snart TV2 Sumo på Ps3.
  Hadde blitt en trofast og lykkelig kunde.

 • Simen Sveum

  samme her

 • Fikk invitasjon til Beta på mail. Logger inn, fyller inn koden, trykker aktiver og får feilmelding “no user”.Jaja kan vel ikke forvente at alt skal fungere;)

 • Bjørn

  Vesentlig forskjell på mobilplattformer kontra spillplattformer. Også med tanke på at de sier de støtter iphone og android, men ikke sier noe om ps3. Når de da støtter iphone bedre enn android, men ikke bruker nevneverdig energi på å meddele dette så blir litt dumt.

  Men det kommer vel…

 • TV 2 Sumo

  Heisann! Vi kommer med en løsning for smart-TV, men kan ikke love når det blir. Vi jobber med den nye tjenesten nå, og kommer med masse nyheter i løpet av de neste månedene. 🙂

  Mvh Iselin

 • TV 2 Sumo

  Hei Hanne! Nye Sumo er lansert for noen få brukere, og vi sender ut invitasjonskoder fortløpende til de som har meldt seg på! Meld deg på her: http://www.sumo.tv2.no

  Mvh Iselin

 • TV 2 Sumo

  Hei Marius! Takk for tilbakemeldingen! Vi har planer om å komme ut på smart-TV, men vi kan ikke si nøyaktig når det blir. Men vi lover mye spennende nyheter utover høsten! 

  Mvh Iselin

 • TV 2 Sumo

  Hei Egil! Kommer du ikke inn på siden http://www.sumo.tv2.no?

  Mvh Iselin

 • TV 2 Sumo

  Hei Bjørn! Ja, vi kommer med en egen app til Android, men kan ikke si når. Akkurat nå jobber vi med lansering av den nye tjenesten, men har også som mål om å være på alle de store plattformene. Du kan imidlertid se Sumo på Android-telefoner via TV 2-appen og sport via TV 2 Sporten-appen! 🙂 Mvh Iselin

 • TV 2 Sumo

  Vi jobber for tiden med å utvikle en
  helt ny og forbedret versjon av TV 2 Sumo, med enda mer innhold og en bedre
  brukeropplevelse. I tillegg jobber vi med forbedring av eksisterende
  applikasjoner, samt lansering av Sumo på helt nye plattformer! Vi kan derfor
  ikke si eksakt når Sumo vil være tilgjengelig på Samsung smart TV, men lover at det i
  løpet den kommende tiden vil komme mange spennende nyheter.

 • mrbauer

  Hei, når får jeg tv2 sumo til min samsung smart-tv? 

 • High__Voltage

  i hope he will succeed!

 • RealMadrid88

  så halve intervjuet og det holdt mer en nok,fikk ikke vite en dritt jeg ikke visste fra før,du som ikke har greie på en dritt.vis man sitter og ser på 1times langt intervju med den fyren så er du bare fjern, få`n vekk

 • Ziggy

  Det ligger et dybdeintervju med Martin Andresen på vif-fotball.no. Før du uttaler deg om noe du ikke har greie på, så anbefaler jeg deg å se på dette intervjuet.

 • RealMadrid88

  martin andresen river hele klubben i fillebiter,han står og prater om en 4 plass i TPL så er plassen hans lixom redda.han har ikke oppnådd n dritt uten om cupgull 2008.det eneste han tenker på er å redde seg skjøl ikke klubben,for den er snart totalvrak.Mannen er jo helt inkompetent i trenerfaget,INGEN av de talentene som er i klubben nå er hans fortjeneste,Fellah,Singh,mos,strandberg,moa.osv,disse spillerne har hele tida hatt det lille ekstra,de ville blitt akuratt like gode vis ikke bedre med en annen trener. Hvor peker pila NÅ,hjelper ikke prøve å lære gutta å spille ballbesittende når han aldri som spller greide det skjøl han er vel den i TPL historien med flest gule og røde kort. han var ikke akuratt noen solskjær el rekdal.HOLD DEG TIL SKEIDAR DU MARTIN….ENGA LEKER IKKE BUTIKK

 • Arnfinn Storsveen

  Her er det vel rett og rimelig å vise til eksempelet Moa, som fikk en muntlig avtale om at han fikk gå til utlandet ved et noenlunde bud, og spille for laget frem til da, såfremt han signa en ny kontrakt, som ga klubben som løfta han frem litt igjen i kroner og øre.

  Ellers har MA klart sagt at det blir minst 4 spillere inn.

 • majahundegal

  Habari?
  Hvis jeg hadde vært dommer så hadde jeg tatt opp 10erne for de andre dommerne!!!!!!
  Mamma lurer på om du får kjolene som du danser med.

 • hva er det beste dansetrinnet ditt, og kan du vise det?

 • MarenMargot

  kan du danse HipHop og kan du vise ? -Maren Margot 58 år

 • rud11

  hvorfor sa du ja til å bli med på skal vi danse? Johannes 7 år

 • rud11

  hva var det så fikk deg til å bygene å synge?Rebekka 6 år

 • rud11

  hvem og hvorfor er dit idol?Gjertrud 11 år

 • hva er det pinligste du noen gang har gjort?
  martine 15 år

 • hva liker du best med asmund?

 • hei, stella
  hva er det beste minnet fra skal vi danse hittil ?
  hilsen martine

 • Christineua

  Til stella.
  Har du noen gang kysset noen?
  Og hvem.
  MVH Christine 10år fra holum

 • Christineua

  Hei stella.
  Hvem var din første kjæreste og hvor gamel var du?

  MVH Christine 10år fra holum

 • Kenneth Aasen

  Syns kanskje det er på tide å arrangere Idol hvert fjerde år, slik som OL og VM. Eventuelt hatt Norske Talenter i mellom, så det ble et slikt program annenhvert år.

  Blir muligens aldri noen Kurt Nilsen igjen, men jeg tror sjansen er større da.

  ..men da får vel ikke TV2 inn noen penger kanskje 😉

 • Kan ikke vente! JEG ELSKER ISAK <3 han mååååååå vinne 🙂