Jagland med spill og spetakkel – igjen!

I Valgkampens siste fase dukker det alltid opp noe uventet. Alltid!

Nettopp på det tidspunktet hvor APs maskineri  for å spre budskapet til alle sofa-velgere i hele landet går i gang, kommer det et negativt forsideoppslag. Tidligere AP-leder og statsminister Thorbjørn Jagland lager trøbbel for sine gamle venner (og uvenner?). Han tror slaget er tapt for de rødgrønne, og at målet må være å bli større enn Høyre! Jippi, tenker sikkert de borgerlige Spin doktorene…

Det er  virkelig noe journalister liker. God gammeldags “spill og spetakkel”. Tilbake til lederstriden mellom Jens og Thorbjørn.

– skal denne valgkampen endelig bli noe mer enn tiltak og tekniske løsninger innen sykehussektoren og OPS (veifinansierings-modell)? Dette er jo saker som svært få velgere klarer å forstå fullt ut.

Det er selvsagt mulig at det gir de rødgrønne en mer “fandenivoldsk” innstilling, slik Høyre opplevde da ordfører Ditlev-Simonsen hadde sin famøse skattesak i 2007-valget. Frivillige og andre i partiet dro til med ekstra innsats og resultatet ble respektabelt.

På den annen side er eks-statsminister Jagland veldig ofte misforstått med sine uttalelser, og det virker som folk flest er vant til dette.

Jeg ser likevel at hans kamerater, bla. Steinar Gullvåg i AP, ber Jagland ta lange ferier i syden når det er valgkamp i Norge. Han sa følgende: «Det vil være en åpenbar fordel om Thorbjørn Jagland henlegger sin ferie til det kriserammede Sør-Europa i valgår». se her http://e24.no/makro-og-politikk/ap-veteran-ber-jagland-reise-utenlands-i-valgaar/21183647

Det er vanskelig, og Carl I Hagen i FRP har også bommet på “sin hjelp” til Siv Jensen.

Mitt tips er at misforståelsene blir oppklart raskt på kammerset; og at nye uventede hendelser venter i neste uke. Oppdatert; Jagland forklarer her http://e24.no/makro-og-politikk/jagland-mener-uttalelsene-blir-misforstaatt/21183728

Vi skal ikke se bort fra at “Joe le Taxi” i norsk versjon med Jens i hovedrollen på You Tube var dekkoperasjon mot negativ førsteside i DN. Altså at den ble lansert tidligere enn ellers på grunn av bråket internt?

Arendals-uka SV-preget

Temperaturen stiger nok igjen snart på områder som helse, skatt, valgfrihet og samferdsel. Mange politiske settinger skal igjen debatteres i Arendal. Det skal snakkes om bistand, utvikling og miljø – og enda litt mer av de myke debattene som betyr lite for de store velgermassene. Jeg mener programmet ser litt ufarlig ut på papiret! Er det SV som har satt opp hele programmet alene, eller?

Men det er ikke for folk flest, så mange vil nok håpe at Jagland, Hagen eller Willoch kommer med en sleivete bemerkning. Det kan skape førsteside-stoff i mediene.

Ja, hvor er det blitt av Venstres Sponheim? For han kan matche Jagland på en “god” dag i manesjen.

Morgendagens DN vil vise 27,7% for AP og 31,1% for Høyre. Frp får 16,7%, som betyr 85 representanter til de blåblå partiene. Det virker ganske sikkert at V eller Krf kommer på vippen.

Så får vi vente å se hva “Jens kjører taxi” filmen kan endre på målingene fremover.

 • Peter Bering

  H bør be Ap om å danne regjering. Realiteten er at H+Fp har 77 mandater og at Ap og sfæren rundt dem har 92. Da blir regjering for H bare frustrasjon.

 • Regjeringsskifte

  Når TV2 nå skriker ut at FRP skal følge handlingsregelen, får de ikke utrettet stort av kjernesakene sine….? hva er begunnelsen for dette? FRP kan spare inn hundre milliarder på ødslingen til denne regjeringen og bruke dem mye bedre i Norge enn å sende dem til Kongo, det er en måte å finne penger til kjernesakene, en annen ting er å fjerne en IDIOTISK pressestøtte…..å heller bruke den på de fattige.

 • Regjeringsskifte

  Jeg kunne ikke vært mer enig, dette er så elendig arbeid og kommentarer fra denne Jan Erik Larsen at man skulle tro han var gift med søstra til jens og bodde i kjelleren til jens

 • Regjeringsskifte

  Jeg er dritt lei å lese denne “EKSPERT” kommentaren Jan-Erik Larsen sine kommentarer som bare er ren AP propaganda, mannen er inngift i AP familien, han er medlem i AP og taler AP sin sak, er det så vanskelig for TV2 ¨finne folk som er litt nyansert? Dette er elendig håpløst å måtte lese.

 • Jan Haugen

  Hersketeknikken med å spå dommedag om NOEN ANDRE overtok roret, samt tydelig bevist manglende gjennomføringsevne var nok en sterkt medvirkende faktor til at den R/G “regjeringen” tapte med glans….

 • Peter Bering

  V og KF vil bevisst og planlagt droppe regjering, ha som eneste mål å plage en kortvarig regjering av H og Fp, innen rimelig kort tid la seg fange inn av Ap og Sp hvor de politisk hører hjemme, for så å danne regjering med disse. Alt vil så fortsette som hittil, bortsett fra at KF hyklersk får kaste enda flere milliarder til korrupte land og at Venstre får gjøre Norge islamsk enda raskere. Stoltenberg får fortsette sin ekstreme ødeleggelse av organisasjonen og kulturen i offentlig sektor og sikret oljefondet som det enorme korrupsjonsfondet utenfor borgernes kontroll det er.

  H+Fp tapte valget med ca 43 % av stemmene. Hadde de fått ca 46%, f eks H 28% og Fp 18%, tror jeg at de hadde vunnet minst 85 mandater og majoritet på Stortinget. Kondolerer til alle som ville ha en ny retning i et svært vanstyrt Norge hvor Ap-regjeringen tar æren for og dekker over med uforskyldt oljerikdom, noe andre land ikke kan, og ødelegger landet innenifra.

 • Privilegiert

  Jeg tror nok det er behagelig å skylde på “sofaen”. Men, faktum er at folk er lei av tomme løfter. I denne familien stemte 3 tidligere trofaste AP velgere i år på noe annet. Politikere som håner velgerne, ved ikke å engang være interessert i å innfri det de ble valgt for, og som i tillegg håner befolkningen ved å si at deres klager, er løgn (tenker på ikke-fungerende offentlige etater i fleng) og som nekter å ta ansvar ovenfor miljø og fremtidige inntekter og energi. Som lukker øynene for alt som er skjevt, kaller det “enkeltsaker” og kan ved det ro seg unna…. Slike politikere kan vi jo ikke ha. De kjører jo landet i grøfta. Viser til vekst og fremgang, med fiktive målinger! Nei, tusen takk, slikt finner vi oss ikke i.

 • Per Olav Olsen

  Sofaen for noe tull, elendig politikk og en løgner som sjef senket AP

 • OomBlou

  Jeg går på pub hver dag jeg er hjemme, på min egen pub altså, og har aldri opplevd å blitt rane på noen måte, og det har ingen andre heller opplevd på dette stedet.

 • Peter Bering

  Det er bare å kondolere dem som ville ha en ny og bedre kurs i Norge. Med KF og/eller V “på vippen” blir det bare meningsløs stolvarming for Ap i noen år.

 • Larsarus50

  Hvis Jan-Erik Larsen mener det er sofaen som er vinner, bør jo Arbeiderpartiet virkelig gå i seg selv å se hva de har gjort feil.

  Fram til det er kommunevalg om to år og nytt stortingsvalg om fire år, bør en av fanesakene til AP være å få byttet ut alle sofaene i de norske hjem.
  Kun en hard, smal, lav og ukomfortabel sofa bør tillattes slik at sofavelgerne ikke har lyst til å sitte/ligge hjemme. Få dem ut av heimen!
  Sikkert flere partier som vil støtte en så viktig sak.

 • OomBlou

  Du kan jo gå på puben, den delen av loven ble opphevet for noen år siden!
  Oftest har jo resultatet fra valgdagen vært grått som en begravelse!

 • Arrangert_klone

  Eksakt. Vi har stemmerett – ikke plikt.
  Sofavelgerne har mer integritet enn kveget som manipuleres til å stemme på det som regimetro organisasjoner og medier prenter inn i hodene deres.

 • OomBlou

  Å stemme er en rett men slettes ikke en plikt!
  Ellers ser jeg ikke noe poeng å stemme for å legitimere et falskt luredemokrati.

 • Regjeringsskifte

  at dui er “ekspert” kommentator i TV” ap kanalen sier det meste, det du har skrevet i denne valgkampen er ikke akkurat objektivt for folk flest om man ikke har et sugerør inn i ap-kassa, det vet jo du alt om.

 • sturlason

  Det har vi våkne vist hele tiden.

 • sturlason

  Jeg kan enda ikke forstå hvorfor man ikke kan kjøpe øl på valgdagen ? må valgdagen være trist og grå som en begravelse ?

 • Handlingslammet

  Hvem hadde trodd at Frp har en politikk som tar bedre vare på minioritetskvinner enn SV?

 • Boffe11

  Ikke skyld på sofavelgerne. AP og halehenget har skylden selv om de ikke vinner. Det kan f.eks være de fattige som senker dem som protest. De blå er neppe bedre for de svakeste, men de har ikke lovet å fjerne fattigdommen heller 🙂

 • B. Fossevik

  Ingen av målingene som har blitt publisert fanger opp alle sofa-velgerne. Når de blir ringt opp og spurt på telefon om hva de vil stemme og svarer f.eks. AP, så er det langt fra sikkert at de vil gjøre dette på valgdagen.

  For mange lokker sofaen mest. Dessuten ser allerede nær 80% av velgerne at det blir et regjeringsskifte uansett. De rødgrønne ryker. En stemme fra eller til har ingenting å si når det borgerlige flertallet med Erna i spissen er så overveldende.

  Selvom målingene har vist rundt 28-29% for AP, mens Høyre har holdt seg like i nærheten på 27-28%, så er det faktisk AP som har størst mulighet til å falle igjennom når de endelige valgresultatene blir talt opp.

  Erna er tross alt i vinden, hun har allerede flertallet i ryggen og folk som ønsker skifte aktiviseres lettere og går for å stemme Høyre eller et av de andre borgerlige partiene. Stoltenberg derimot har tapt flertallet forlengst og velgerne ser at AP har ingen sjanse. Derfor er det ingen vits å stemme rødgrønt. Den negative spiralen virker i politikk også.

  Man skal ikke utelukke at Høyre er størst og at AP ligger et stykke under dagens målinger når valgresultatet foreligger. Da får vi se de store utslagene fra reelle stemmetall.

 • pacpeder

  Sofaen senker ikke AP , AP har greid å senke seg sjøl når de bryter valg løfter gang på gang på gang , når det er sagt så kommer ikke den blå siden til holde mange av sine valg løfter heller . jeg hater uærlige politikere som kun vil ha makta for å tjene seg rike !

 • Johnny Martinsen

  Rødgrønt har tatt fra de som har jobbet lengst slitt mest og gjort disse til minstepensjonister mens deres lo venner med god lønn skall ha 80% når de går av

 • sturlason

  AP kan bare overleve om de sparker alle toppene de livsfjerne, og lar vanlige arbeidere overta partiet.

 • Helen Østbye

  Helt enig her:)) og tillater seg å sverte andre partier. True med kaos. De kan jaggu først feie for egen dør før de mobber andre. De rødgrønne har hatt en oppførsel i denne valgkampen som ikke passer seg for noen som skal styre et land. De har lagt seg på et lavmål. Slikt gjennomskues.

 • Mjolner

  Årsaken kan vel være at mange har fått opp øynene og tenkt tilbake på tidligere løfter og hva som er realpolitikken.
  AP har ikke snakket egen politikk, kun hva som er galt med alle andres, kanskje de ikke har noen egen politikk.?
  Samrører med LO, er AP partiorganisjonen til LO, og dermed får store utbytter som ikke føres som partistøtte, samtidig som de sitter i hverandres styrer?
  Samrøret hvor de gir hverandre gode stillinger?
  Lederskap som er ikke-tema, prøver noen å ta det opp, trekkes 22. juli kortet opp.
  En leder som sier han tar ansvar ved å klore seg fast i taburetten og fortsetter akkurat som før?

 • Helen Østbye

  Folk er lei de rødgrønne. Tror de kunne tjent mye på en mer ydmyk linje. De kunne fortalt velgerne hvorfor gamle løfter ikke er innfridd, for det er antakelig ikke viljen det står på. Så kunne de også vært rause nok til å gi den borgelige fløyen ” støtte”. Hvorfor skal ikke de borgelige kunne styre landet minst like godt som dem selv? Som Hareide sa:det blir ikke ellevilt med Erna. Og alle disse løftene de har kommet med nå i valgkampen kunne de spart seg. Det tror ingen på, og viser et parti som er villig til å love hva som helt, bare for å beholde makta. Det å styre landet har blitt en karrierevei, uten tanke på de beste løsninger for innbyggerne.

 • Zaphirax

  Her har du en grundig forklaring på det

  http://www.youtube.com/watch?v=CFisoGUMKBM

 • Peter Bering

  Venstre er forøvrig Norges overlegent farligste og mest ødeleggende parti. De vil legge landet øde med Islam OG underkaste Norge makthaverne i USA totalt. Det virker forvirrende helt til man ser hvem som styrer bak kulissene i det partiet.

 • Peter Bering

  Fremskrittspartiet har både Europas og Nord-Amerikas fremste økonomer på sin side både ift investeringer og “Handlingsregelen” og ift import av mennesker. Det er noe lokalt, særnorsk og systematisk stupid ved norsk debatt styrt av rare og språkbeskyttede lokale partiledere, redaktører og samfunnsakademikere.

  F eks har en dame som er gift med milliardæren Ulltveit Moe og som underviser i økonomi ved UiO avslørt seg som fullstendig “scatterbrained” for åpen mikrofon gjentatte ganger. Ellers virker mange norske økonomer å ha lest litt finansteori samtidig som de er HELT blanke på realøkonomi og på tidshorisonter over ca fem år.

  Fremskrittspartiet har langt de mest intelligente tankene om samfunnet av samtlige partier i Norge.

 • Ole Bro

  Mener at pressen skulle holde seg for god til at være partiske i under en valgkamp. Man skulle tro vi var i mellemøsten et eller annet sted. Der blir slet ikke stilt de kritiske spørsmål på valgprogrammerne. Kunne godt have tenkt meg at høre litt om den innvirkning av norsk økonomi som kommer av den ukritiske innvandring. Men AP har tenkt tanken at jo flere folk de lukker inn, jo bedre ser økonomien og flere andre statistikker ut. Stor innvandring = boligmangel. boligmangel = med kunstige høre boligpriser. Som igen gør at folk ser rikere ut end de egentlig er. Hvem er det de gør en tjeneste her? Ikke den unge generation i hvertfald. De har store problemer med at komme inn på boligmarkedet, og de har mindre jobb muligheter med de mange nye innvandrere, der heller end gerne bor unner kummerlige forhold og jobber for en løn som ikke henger sammen med den norske økonomi. Ta for eksempel bygge bransjen. De aktørene som satser på norsk arbeidskraft, kan glemme langt de fleste anbuds runder. For når det kommer til stykket, ser folk flest på pris, og mindre på kvalitet. Og hvis der i en anbudsrunde er en aktør som satser på for eksempel polsk arbeidskraft. Har man ikke en sjanse i en bud runde.
  Vi har fått strengere bygge krav. Tech10 som de nye krav kalles. Det er kanskje fint, men det blir bryggeri hvertfald ikke billigere av.
  Syntes kanskje det er på tide at stille krav til de folk som arbeider innenfor bygg også. Er vel ikke for meget forlangt, at de som arbeider innenfor bygg, også har en utdannelse som tilsvare det de skal drive med. Da ville både kvaliteten og end mere lig konkurranse blive forbedret.
  Så også her forleden dag, Stoltenberg sige at man ikke kunne oppfordre til måtehold i befolkningen, og så bruge så mye penge som FRP lagde op til.
  Men hvor er den oppegående journalist som fanger dette utspil, og spørre Hr. Stoltenberg om de lønnspålegg som regeringen har geit seg sjøl unner finanskrisen? Bruger av skatte penge og oljepenger på infrastruktur, helsevesen og skoler er da noet som langt de fleste i befolkningen får del av. Men at stortings medlemmer får et lønnspålegg som overgikk det lønnspålegg som de selv anbefalte for den norske lønnsmottaker med flere hundrede prosent hvis ikke jeg husker feil.
  Det spørsmål er der ingen som tør stille…..
  Er så klart ikke det som kan redde et stats budsjett. Men mener vel det må være sådan at den styrende makt må gå foran som et godt eksempel, og sjøl gjøre som de anbefaler befolkningen at gjøre.
  Nei. Jeg ser frem til at få et regjerings skifte.

 • Sjaron

  Dette blir bare verre og verre. Ikke bare er nesten alle journalister røde, men Larsen er også Jens nærmeste venn. Det finnes ikke et eneste ord for dette i vokabularet, som ikke vil føre til at innlegget blir slettet umiddelbart.

 • Per Knutsen

  Mye av den kommentaren din her motargumenterer Jens i senk i forhold til når han anklaget Erna for dårlige lederegenskaper en tid tilbake Jan Erik.

 • Peter Bering

  Alt med Venstre og/eller Ap ville være en katastrofe for landet, et endelig farvel til Norge, og en endelig muslimsk seier i det som da raskt ville bli Noristan.

  I 8 år har en jevn strøm av oppegående nordmenn emigrert og en enda større strøm av fiendtlige zombier fra Muslimia både invadert og formert seg lokalt. Ap jager alt verdifullt og samler berme. Dette liker Norges perverst kommunistiske samfunnsakademikere.

 • Peter Bering

  Har-Lem er et skademenneske i alt hun har foretatt seg.

 • disqus_G6sOebFpl2

  Er så enig med deg. Minner om valgkamp for de rødgrønne og ikke statistikk. Hilsen Ingjerd Kahn

 • Tom Ståle Engebretsen

  Er dette valgkamp eller statistikk? Så her er greia: Sitat: – med harde angrep på «det borgerlige kaoset» og «urettferdige skattekutt». Sitat slutt. Den eneste nullskatteyteren jeg kjenner til er Gro Harlem Brundtland. Så i beste fall må angrepet sies å være dødt. Totalt dødt. Hva er greia? Er dere i AP totalt hjernevasket alle sammen? Angrep? Mot hva? De fleste ønsker et rettferdig velferdsamfunnsamfunn, hvor rike faktisk bidrar med mest til felleskassen. Om de vil ha noen ekstra millioner selv, så er da det knekkende likegyldig. Sannsynlighvis skaper de bare flere arbeidsplasser. Hva har Gro Harlem Brundtland bidratt med i sitt nullskatteparadis? Lovlig t.o.m. Hva gjør hun for felleskapet idag, annet enn å ta ut 700000 i norske pensjonskroner UTEN å betale skatt? Jan-Erik Larsen: Stopp angrepet på de borgerlig rike. Du har med dette mistet all respekt jeg kunne hatt for deg. Jeg er ikke formuet i det hele tatt, men ser virkelig betydningen av at de som skaper noe, får det de vil ha. Det bidrar mer i felleskassen enn noen rødgrønn politikk vil klare. Ser jo hva dere gjør….

 • Urbeka

  Muligheten for både å sikre særinteresser, få makt og hindre FrP i regjering? Du kan være bombesikker på at det første V og KrF kommer til å gjøre etter valglokalene stenger er å gå i samtaler med Senterpartiet. Se også analyse av Frank Aarebrot her: http://e24.no/makro-og-politikk/aarebrot-tror-senterpartiet-kan-bytte-beite/21361727

 • voteforziggy

  Tror nok ikke SP vil søke seg mot høyre så lenge Navarsete har et ord med i laget.

 • Urbeka

  Hei. Hvorfor diskuterer du ikke muligheten for at Senterpartiet kan komme til å skifte side etter det rødgrønne regjeringsprosjektet er dødt? Vi kan fort få en ren Høyre-Sentrum flertallsregjering med H, V, KrF og Sp. På dagens VG-måling er denne konstellasjonen kun 2 mandater fra rent flertall. Jeg regner dette utfallet som mer sannsynlig enn at Venstre som eneste sentrumsparti kommer til å gå i regjering med Høyre og FrP. Det skjer ikke. Og hva skjer dersom V+KrF holder sammen og ikke vil gå i regjering med FrP samtidig som evt SP ikke går tilbake til sentrum? Kan en mindretallsregjering som må finne flertall fra sak til sak dannes ut fra en en blå-blå fløy eller blir det innholdsmessig umulig å gjennomføre?

 • Anders Amundsen

  Nav fungerer ikke på noen måte pr dags dato med Ap som regjerende parti i dag.

  De tror vi lever på 80 tallet og Nav fungerer derfor som om vi levde på 80 tallet..
  Folk syter over den dårlige eldreomsorgen som vi har i landet, den vil fortsette så lenge vi har AP i regjering..
  .Så nei, NAV fungerer ikke med Ap som lederparti i 4 nye år til vil arbeidsledigheten øke, uføreandelen for unge uføre vil øke, og eldre omsorgen vil bare bli enda verre…
  Derfor ser jeg lite håp for at NAV vil fungere bedre med AP i regjeringa framover.
  Ap fører en MILD invandring politikk i forhold til FRP,

  og sørger for at mange kommer inn som ikke burde være her i det
  hele tatt.
  Jeg sier ikke at de ikke får lov å komme her, men driver de med kriminalitet uten gyldig opphold bør de ikke få oppholde seg her.
  Tiggere vil bli større, fordi satsene på Nav, er for lave i forhold til levekostnader for hva det koster å leve i Norge,

  med 4 år til med AP vil man se flere og flere Norske tiggere på gata pga de høye leve kostnadene i forhold til Nav setter og gir ut.
  Arbeidsmulighetene minsker fordi man ikke satser på økt tiltak for unge som ønsker seg ut i arbeidslivet og havner i arbeidskøen.
  Så er HELT uenig med at Nav vil fungere med AP,
  Det fungerer overhodet ikke på noen som helst måte med AP.!!

 • kroniker

  Vi kan få mye bra uten arbeiderpartiet.
  Vi kan få et fungerende NAV og med det en fungerende sykelønnsordning.
  Vi kan få en fungerende innvandring, hvor løgnere og kriminelle blir kastet ut.
  Vi kan redusere byråkratiet og den absurd store foreningsindustrien.
  Vi kan reparere skoleverket.
  Vi kan få fungerende sykehus og eldreomsorg.
  Vi kan kutte bistand til korrupte.
  Vi kan heve fedjeubåten.
  Vi kan bedre forholdene for syke og fattige.
  osv osv

  Vi kan få det mye bedre uten arbeiderpartiet.
  Jan Erik Larsen og hans kumpaner i First får det nok dårligere uten venner med statsbudsjett som ukritisk handler “pr” fra First.

 • B. Fossevik

  Fin og balansert kommentar til valgkampinnsputen og hva som kan skje videre etter valget. Erna ser ut til å få et godt styringsgrunnlag med flere partier å danne flertall med.

  Forøvrig nevner du at AP vil kjøre hardere på dette med “borgerlig kaos”. Jeg tror nok at velgerne ser at Erna vil få et sterkt styringsgrunnalg med stort borgerlig flertall.

  Dessuten kan det slå tilbake på AP når Stoltenberg bare vil snakke om “kaos”. For i dag er situasjonen ganske så uavklart på rødgrønn side.

  Ikke har de flertall. SV ser ut til å være ute. AP har fridd til De Grønne. Så hvordan har egentlig Stoltenberg tenkt å forklare velgerne hvordan dette skal gå? I dag fremstår jo det rødgrønne alternativet som relativt smadret.

  Tar vi også med alle sakene de rødgrønne er unige om, så blir det mildt sagt litt freidig av AP-lederen å snakke om “kaos” hos andre.

  I realiteten er valget avgjort. Det blir regjeringsskifte med Erna som statsminister. Jeg tror neppe det vil hjelpe for Stoltenberg at f.eks. NRK løper de rødgrønnes ærend. Allerede er TV-kanalen tatt i juks og velgerne er blitt skeptiske.

 • ann

  programledere behøver och lære folkeskikk og sundt bondevett .

 • OddEgilRamboel

  Her er i grunnen spørsmålet: Hvor uopplyst er det mulig å være?(“majoriteten – altså mer enn 50 prosent av befolkningen enten sykemeldt, ikke eier arbeidsmoral eller er trygda”, stort mer bevisstløs er det vel ikke mulig å være).
  Norge ligger høyt på alle internasjonale målinger når det gjelder både vekst og velferd.

 • Moff99

  AP er faktisk ikke særlig trygt for de svakeste, de fattigste.. Lurer på når de ser det?

 • Same Old Arsenal

  Problemet er vel alt alle trygdebeistene skal kjekke seg før valget og svarer at de ville valgt Høyre dersom det var stortingsvalg neste mandag. Når valget derimot nærmer seg faller de tilbake til “trygge og gode” AP. Slik er det hver gang. Ett fett hva Erna gjør eller ikke under valgkampen, er det en slik tendens. Problemet i dette samfunnet er enkelt og greit at majoriteten av befolkningen enten er sykemeldt, ikke eier arbeidsmoral eller trygda. Så lenge det er tendensen i samfunnet vil APs rotte-politikk være den mest populære. Dessverre.

 • Høire har sitti mest mulig stille og profitert på rødgrønne flauser. Det er et under at de ikke har greid å utnytte dette i langt større grad. De har ikke en gang utnytta momentumet de har hatt, kun sitti stille.

  De kunne feks lagt press på Venstre og KrF, ikke klødd dem på ryggen. Ultimatum.

  Easy come easy go

  PS
  Det er ingen ønsketenkning fra min side. Det er fortærende.

 • reduxAbsurdum

  Høyre har bygget seg opp sakte men sikkert over de siste 8 årene. De har snakket mye om egen politikk og om nye løsninger på reelle utfordringer som de rødgrønne ikke har klart å løse – over ganske så mange år. Både Høyres tilnærming til å snakke om egen politikk, og ikke minst regjeringens manglende evne til å levere + synliggjøre sine egne løsninger (hva har blitt gjort feil og hva skal vi lære av dette) har bidratt over tid til et soleklart borgerlig flertall.

  Det er ønsketenkning å tro at dette er “easy Come” og at dette rakner. De står veldig støtt.

 • reduxAbsurdum

  Dette er vås og ønsketenkning. Målingene fra i går var innenfor feilmarginer, og i dag har Høyre framgang igjen. Snakk om å lage en artikkel på oppkok og spekulasjoner. Høyre er meget stabil, på samme måte som AP er det.

  Det som virkelig er interessant er hvordan småpartiene klarer seg. Det er faktisk en forskjell på SV over eller under sperregrensen. Det betyr en forskjell med et sterkere MDG i Stortinget.

 • Frederic

  Når du er arbeidsløs og har problemer med å fø familien din så blir miljø ubetydelig.
  Når vi tjener penger har vi råd til å endre våre vaner og bruke penger på en grønn planet.
  MDG vil føre oss ut i fattigdom som de for øvrig er åpne om.

 • reber

  Som Rødt feks 😉

 • DATATUFS

  det blir nok en mengde særvgufter med disse i regjering eller
  på tinget bruk hue….
  hev sperregrensen til 6%

 • Mssangol

  H-KrF-V-MDG er da kanskje en mulig koalisjon?
  Med 87 mandater på denne målingen, kan de få flertall. (Selv om det er ytterst usansynlig).

 • Andreas Børde

  Hasjliberalisering???
  Det som faktisk står om rus i MDGs program er følgende:
  – En svært stor del av domstolenes og fengselsvesenets kapasitet går i dag med til narkotikarelaterte lovbrudd. Erfaringer fra andre europeiske land tyder på at mange av disse lovbruddene kunne vært unngått med en bedre helsepolitikk for
  rusmiddelavhengige. Rusmiddelmisbruk kan og bør håndteres primært som et helseproblem, i tråd med Stoltenberg-utvalgets konklusjoner.
  – (Miljøpartiet De Grønne vil…) Føre en human narkotikapolitikk der rusmisbruk behandles som et helseproblem. Vi vil avkriminalisere bruk av illegale rusmidler og besittelse av mindre mengder stoff til eget bruk. Vi ønsker derimot fortsatt at innføring, produksjon og salg av narkotika skal være straffbart.
  – Styrke ettervernet i rusomsorgen og psykiatrien gjennom et mangfold av oppfølgingstilbud. De som ikke greier å bli rusfrie etter gjentatte forsøk må sikres et anstendig liv, også når dette krever regulert medisinsk bruk av rusmidler.
  – Åpne for at behandling av brukere av tunge rusmidler kan assisteres av stoffer som ellers er ulovlige, som heroinassistert behandling. Rusavhengige må få tilbud om behandling langt raskere enn i dag.
  – Vurdere nye, gradvise innstramninger i røykeloven.
  – Fortsette å regulere alkoholomsetningen strengt.
  – Innføre advarsel på alkoholemballasje om helsefarene ved alkoholmisbruk og informasjon om hvor man kan henvende seg for hjelp ved alkoholavhengighet.
  – De Grønne vil satse på forebygging av rusproblemer og psykiske sykdommer, og vi vil arbeide for at disse
  pasientene ikke blir stigmatisert.
  – Gi personer med alvorlige psykiske lidelser rett til behandling i psykisk helsevern, også når tilstanden har sammenheng med bruk av rusmidler. Behandlingstilbudet for dem med både rusproblemer og psykiske lidelser må samordnes bedre, både på statlig og kommunalt nivå.
  – Forebygge isolasjon og inaktivitet blant personer med rusproblemer eller psykiske lidelser, både gjennom støtte til frivillige initiativer, pasientorganisasjoner og offentlige ordninger. Ulike typer kunstnerisk eller fysisk aktivitet, praktisk arbeid og samvær med dyr er god grønn terapi som kan øke trivselen og styrke habiliteringen.
  – Arbeide for å redusere ventetiden og unngå brudd i behandlingen innen rusomsorgen og psykiatrien. Institusjoner med gode resultater må opprettholdes og brukes som mønster når nye behandlingsplasser opprettes.
  – Det er viktig at kommunene oppretter egne tilbud til pasienter med sykdommer knyttet til rus og psykiatri og ikke overfører disse til sykehjem.

 • Knut_Er_En

  MDG sier rett ut at det komme IKKE på tale å samarbeide med FRP og at de derfor støtter AP.

 • Knut_Er_En

  Bare til INFO til de som vil stemme på MDG: MDG er nøkkelen til at AP kan fortsette i regjeringen !! Og det vet pressen og gir dem mye oppmerksomhet. Sats helle stemme din på noe annet.

 • DeHave

  Skremmende hvis vi får mer miljøpolitikk fra Stortinget. Miljøpolitikk fører i hovedsak til plunder, heft og økte kostnader for forbrukerne. Det er de som har minst som må bære miljø-gevinstene, mens øvre middelklasse og oppover bare kan grave dypere i lommene.
  Forbedringen i favør av miljøet går i hovedsak på tross av Stortingets miljøpolitikk.

  Kanskje på tide at miljøpolitikken går over statsbudsjettet uten bidrag av særavgifter. Der er det nok av penger, det handler om å gjøre de riktige valgene. Og det handler om å ta hensyn til forbrukerne.

 • LarsMDG

  …og en stemme til Arbeiderpartiet eller partiene som lover at de uansett hva vil samarbeide med AP er garantien for fortsatt regjering med AP. MDG går inn der de får mest igjen.

 • LarsMDG

  MDG er blokkuavhengige.

 • LarsMDG

  Mener du dagens tempo fortsette i all evighet uten konsekvenser?

 • OomBlou

  Ja, “tro” er helt klart en personlig sak, men folk burde være svært kritisk til slikt!

 • Uttrediay

  Ekspertene på vær, klima og atmosfærefysikk ser ut til å være enige om at menneskelige aktiviteter har begynt å virke inn på klimaendringene. De som er uenige er konservative politikere og folk som har interesse av at oljeforbruket og klimagassutslippa skal gå som før. Det er opp til deg å velge hvem du vil tru mest på.

 • Moff99

  Joda, det gjør vi. Selv om jeg ikke stemmer på dem.

 • OomBlou

  Det du skriver her er bare fantasier.
  Ingen har noen gang klart å bevise eller sannsynliggjør menneskeskapte klimaendringer.
  Klimaet varierer og svinger hele tiden slik som det har gjort i hele jordens historie.
  Men, kjenner til at denne “klimareligionen” eksisterer.

 • Uttrediay

  Forskjellen er at i dag er de kunstige, og at hvis vi fortsetter å øke utslippet av klimagasser som i dag, kan vi komme ut av balanse. Hvorfor er det så vanskelig å skjønne det?

 • ann

  er enig med deg .klimaet har endret seg til alle tider .det er naturens under och privilegier vi er til alle tider er underlagt .

 • Chuangtzu

  MDGs politikk strekker seg mye bredere enn klimaendringene. Sjekk ut http://www.mdg.no/politikk/hovedsaker/

 • fornuften22

  De grønne velgerne var der og er der.
  Partier blir dannet ut fra det velgergrunnlaget som finnes.
  MDG oppstår og får framgang på grunn av grønn ideologi og grønne velgere som finner sammen.
  Det er de grønne velgerne som er vi her og denne gangen.
  Det er de grønne velgerne som bestemme hva de selv trenger.
  Slik er virkeligheten.

 • LILLIAN

  Miljøpartiene må etterhvert lese i historien om klimaendringer har det vært så lenge koden har eksistert.Isbreene smelter,vokser,smelter.Temp i havet og luften øker,synker og øker. Svarord o Grønland har hatt temperaturen som på Tenerife og vært isfri.

 • fornuften22

  Her kan jeg bare gjette.
  Og da gjetter jeg at de som støtter MDG ikke bryr seg noe som helst om det du spør om.
  Jeg regner det som sannsynlig at MDG støtter MDG først og mest.
  Ap og politikerne i Ap jobbet i årevis for å legge grunnlag for et parti som MDG.
  I årevis.
  Ap og rørsla skapte grønne velgere i tusenvis i mange år.
  Ditt spørsmål er etter min mening og mitt skjønn helt irrelevant.

 • Johannes Georgsen

  Har stemt H (85), H (89), H (93), V (97), V (01), V (05), Krf (09), De Grønne (13).

 • Knut_Er_En

  Men VET de at de støtter da AP og de RG ?????

 • Frode Lindeberg

  vi trenger ikke flere bremsekloss partier,,,,,,,

 • fornuften22

  Pressen har for vane å vise stor interesse for noe nytt.
  Dette er en typisk nyhet.
  Grønne velgere ble skapt i årevis, men nyheten nå er MDG.
  Pressen og skolen og politikerne i norske partier jobbet i årevis med å skape grønne velgere.
  Nyheten nå er at mange grønne velgere vil styre seg selv og stemme på MDG.

 • fornuften22

  Jeg er nok helt uenig med MDG, men jeg klarer fint å skrive gratulerer.
  De grønne velgerne var der og ble skapt i årevis.
  Norsk skole og norsk presse og SV og Ap og Venstre og Høyre og Sp skapte tusenvis av grønne velgere som MDG nå kan hente og forsyne seg av.
  Til og med Krf var med på dette å skape tusenvis av grønne velgere.
  Noen gjorde forarbeidet.
  Og når MDG også fungerer som et protestparti, vil helt sikkert noen som tidligere stemte FrP se at her kommer det et protestparti som ikke så enkelt vil la seg lede av politikerne i Høyre.
  Jeg kan skrive gratulerer selv om jeg er for fredelig utnyttelse av atomenergi og selv om jeg håper at det blir funn av mer olje og gass i Norge.

 • Knut_Er_En

  Bruk heller stemmen din på Pensjonist Partiet enn på MDG !!! MDG er garantien for at AP kan fortsette.

 • Bjørn Halvor Enciso Kvilhaug

  Hva mere enn navnet De Grønne har de å tilby, er det et parti som er grønt så er det virkelig Kystpartiet. Vi er et miljø parti og vi kan og vil samarbeide med alle borgerlige parti. Intet parti kan gjøre alle til lags. Kystpartiet klarer det nesten bare folk leser og lærer.

 • DavidKar

  Liker at nye partier kommer frem, vi trenger sårt nytt blod på tinget. Det vi har nå er de samme partirobotene som bryr seg mest om egen karriere.

 • Amin Alexander Røine

  en debatt om hasjliberalisering kommer bare til å skaffe MDG flere velgere så det tror jeg ikke de frykter 😉

 • Knut_Er_En

  MDG vil ikke samarbeide med FRP og sagt det samme som Sponheim !! Så en stemme til MDG er en garanti at AP får fortsette i regjeringen. Tror nok derfor media gir MDG så mye positiv omtale !!!!!!

 • Sondre Båtstrand

  Verken H eller Frp er immune, sjekk overgangstallene her: http://www.pollofpolls.no/?cmd=Kommentarer&do=vis&kommentarid=1191

 • fornuften22

  Hvis politikken til Ap og de rødgrønne ikke tåler at T Jagland ytrer seg litt, må det stå dårlig til og være en svak og dårlig politikk.
  Å skylde på T Jagland nå blir for dumt og for svakt, og i alle fall når han også kjemper for å oppklare det han mener er feiltolkinger eller misforståelser.
  Og norsk presse søker selvfølgelig etter oppmerksomhet.
  Slik er pressen.
  Hva med å sammenligne T Jagland og hans upresise ytringer eller hans noe upassende ytringer med de ytringene som vi ser i kommentarfelt i pressen?
  Er alle de som slenger skitt om T Jagland så veldig mye bedre med sine upresise ytringer og med drittkastingen og usaklighetene?
  Ville alle de som kaster så mye dritt og kommer med så mye usakligheter klare jobben som topp-politiker og statsminister så mye bedre enn det T Jagland gjorde?
  Jeg ser det slik at Jens Stoltenberg er en bedre leder for Ap enn det T Jagland var, men drittkasting og hets rettet mot T Jagland er jeg helt mot.
  T Jagland ble valgt til leder og statsminister, og det var det mange som bidro mye til.
  Jeg kan ikke på noen måte se at det er dekning for å påstå at T Jagland bedriver noe slags spill eller cirkus nå.

 • Hei!
  Det var et flott Grease innslag på jubileumsfesten i går! Dere var kjempeflinke 🙂
  Masse lykke til frem mot lørdagen, gleder meg til å være i studio!

 • At du er spik spenna gæærn er det jo ikke no spørsmål om 😉 Men jeg har stilt meg slike spørsmål selv flere ganger, spesielt den delen med hvem er det som dukker opp! Så du er ikke alene. Men gal – det er du. På en positiv måte 😉

 • Heier på Olga og Rune-mvh.Olga :-))