Alt

Sykkelsesongen på TV 2 Sumo

Det er på tide å bytte ut skismørning og staver med bremseklosser og sykkelsete! Sykkelgodbitene kommer som perler på en snor denne våren og med Alexander Kristoff i storform har vi en fantastisk sesong i vente på TV 2 og TV 2 Sumo!
bilde1_kristoff2

Klassikerne

De mest prestisjefylte endagersrittene på den internasjonale sykkelkalenderen går på våren og i år er det knyttet ekstra stor spenning til «helvete i nord», Paris – Roubaix. Bradley Wiggins har annonsert at dette blir hans siste ritt for Sky og ingenting passer ham bedre enn å avslutte med en seier. I tillegg må man se opp for klassiker-spesialister som Fabian Cancellara, Nicki Terpstra og Philippe Gilbert. Men de kommer til å få hard kamp fra Alexander Kristoff som seiler opp som en av de store favorittene til å vinne de fleste av vårklassikerne og ikke minst Edvald Boasson Hagen som har ferdigheter som gjør at han kan vinne tøffe endagersritt.

Men Norge har flere proffryttere på de beste sykkellagene og kanskje får vi se Kristoffer Skjerping (Cannondale-Garmin), Sondre Holst Enger (IAM), Vegard Breen (Lotto-Soudal), Lars Petter Nordhaug (Sky) eller Sven Erik Bystrøm (Katusja) vise seg frem i noen av vårklassikerne?
bilde2_arcticraceofnorway

Stjernene kommer til Norge

I mai viser vi de norske etapperittene som har etablert seg på sykkelkalenderen; Tour of Norway og Tour des Fjords. Det tidligere paddeflate Tour of Norway tar nå med rytterne opp i de norske fjellene når Gaustatoppen skal passeres på vei til Rjukan fra Skien. I Tour des Fjords får Fabian Cancellara og Simon Gerrans oppleve storslått vestlandsnatur på vei fra Bergen til Stavanger. Disse etapperittene gir unge norske ryttere unike muligheter til å vise seg fram for både sykkelpublikummet og de store sykkellagene. Se opp for Odd Christian Eiking (Joker) og Sindre Lunke (Joker)!

Vi må heller ikke glemme Arctic Race of Norway – verdens nordligste sykkelritt. Folkefesten i Nord-Norge byr på spektakulær natur som man ikke finner andre steder i verden. Interessen for rittet er stor i utlandet og TV-bildene går verden rundt.

bilde3_tdf

Det store høydepunktet – Tour de France

Verdens største sykkelritt starter i Utrecht i Nederland og går gjennom Belgia før rytterne inntar Frankrike på den tredje etappen. Med to etappeseire i fjor er Alexander Kristoff blant favorittene til å sikre seg både etappeseire og den grønne trøyen på Champs-Élysées, men kommer til å få kamp til døren fra Peter Sagan og spurtkanonene Cavendish, Greipel og Kittel. Edvald Boasson Hagen har også gode muligheter til å sikre seg nok en etappeseier.

Alberto Contador drømmer om å gjøre det umulige; vinne Giro d’Italia og Tour de France i samme sesong. Men det er nok av ryttere som håper på å knuse den drømmen. Chris Froome, Vincenzo Nibali og Nairo Quintana kommer alle til å være med i den knalltøffe kampen om den gule trøyen. Arrangørene har nemlig lagt målgangen på fem av etappene til fjelltopper – med ærverdige Alpe d’Huez som rosinen i pølsen på rittets nest siste dag.

Foreløpig sykkelkalender for 2015-sesongen:

(Med forbehold om endringer)
8.- 15. mars – Paris – Nice på TV 2 Sportskanalen og tv2sumo.no
29. mars
– Criterium International på TV 2 Sportskanalen og tv2sumo.no
05. april – Flandern Rundt på TV 2 og tv2sumo.no
12. april – Paris – Roubaix på TV 2 og tv2sumo.no
19. april – Amstel Gold Race på TV 2 og tv2sumo.no
22. april – La Flèche Wallonne på TV 2 og tv2sumo.no
26. april  – Liège – Bastogne – Liège på TV 2 og tv2sumo.no
20.- 24. mai – Tour of Norway  på TV 2 og tv2sumo.no
27.- 31. mai – Tour des Fjords på TV 2 og tv2sumo.no
7.-14. juni – Critérium du Dauphiné på TV 2 Sportskanalen og tv2sumo.no
28. juni – NM på Lillehammer, landevei på TV 2 og tv2sumo.no

4.- 26. juli  – Tour de France på TV 2 og tv2sumo.no

13.- 16. august – Arctic Race of Norway på TV 2 og tv2sumo.no
22.- 13. august – La Vuelta på TV 2 Sportskanalen og tv2sumo.no
12. oktober – Paris – Tours på TV 2 Sportskanalen og tv2sumo.no