Snart får du Sumo på Chromecast

chromecast

Vi i TV 2 Sumo er stolte over å fortelle at vi veldig snart* har støtte for Google Chromecast! I første omgang blir dette tilgjengelig via vår Android-app og via PC/Mac når du bruker Chrome som nettleser, og deretter via våre iOS-apper. Chromecast ble nylig lansert i Norge og vi har jobbet på spreng for å få dette til så raskt som mulig.

Strøm Sumo til din TV gjennom Chromecast – snart!

Med støtte for Chromecast vil du få mulighet for å «caste» video til din Chromecast. Det vil si at du kan starte en video på din Android smarttelefon, Android nettbrett eller PC/Mac, for å deretter «sende» videoen til din Chromecast som spiller den av på en TV-skjerm. Dette inkluderer Premier League, Hotel Cæsar, Grey’s Anatomy og alle de andre seriene og underholdningsprogrammene du kjenner fra tv2sumo.no. Du kan dessuten se alle TV 2s kanaler direkte!

Chromecast, hva er det?

Google Chromecast er en liten media-avspiller innebygget i en liten «dings». Denne  gjør det mulig å strømme innhold fra forskjellige enheter til din TV. Den har fått overveldende respons i USA og er nettopp lansert i Norge. Allerede etter et par dager på markedet i Norge melder Elkjøp at de har opplevd en enorm etterspørsel. Det spesielle med Chromecast er hvor enkel den er. Du plugger den inn på baksiden av TV-en din, gir den litt strøm, og vips så kan du strømme alt innhold til din TV.
chrome

Slik bruker du den

Det er veldig enkelt å «caste» Sumo til din TV. Når dette blir tilgjengelig åpner du bare opp TV 2 Sumo Android appen, finner det du vil se, deretter klikker du på Chromecast-ikonet i videoen. På magisk vis begynner videoen å spille på TV-en, samtidig som du kan starte, stoppe og spole direkte fra appen.

Hva trengs for å bruke det på din Android dings?

For å «caste» med TV 2 Sumo trenger du et Sumo-abonnement, en Chromecast og en TV med HDMI-inngang. Du får kjøpt Chromecast hos de største elektronikk-forhandlerne, og prisen ligger på i underkant av 300 kr.

Vi kommer tilbake med mer informasjon i dette blogginnlegget så snart vi har en lanseringsdato! 

*Veldig snart vil si at vi har klar en beta-versjon som forhåpentligvis vil være klar i vår Android-app i løpet av neste uke.

 • Morten Keith Swint

  Når jeg prøver å se på Sumo på tv’en via chromecast jeg får bare en svart boks da video skulle vært. Chromecast funker på andre websider som netflix, mlb, etc.Det er fra min laptop.

  TV2 sport appen har heller ikke chromecast iconet fra min android telefonen.

 • http://sumo.tv2.no TV 2 Sumo

  Forsøk å resette din Chromecast. Hold inne knappen på din Chromcast-enhet i minst 25 sekunder, til lyset begynner å blinke. Koble fra strømmen (USB-kabelen). Vent noen sekunder, koble så til strømmen igjen. Da skal din Chromecast gjenopprettes til fabrikkinnstillinger og vil laste ned den nyeste oppdateringen. Fungerer det for deg da? :) /Petter

 • http://www.bungee.no/ Torgrim Kiil

  Nei, nei og atter nei……….

 • http://sumo.tv2.no TV 2 Sumo

  Det kom en oppdatering til Chromecast tidligere i uken som løste problemene med avspilling! :) Får du til å spille av nå?

 • http://www.bungee.no/ Torgrim Kiil

  Har sendt inn mange saker og får samme svar…..venter på google og kommer snart…….gidder ikke mere!

  2014-11-13 14:57 GMT+01:00 Disqus :

 • http://sumo.tv2.no TV 2 Sumo

  Ok, kan du sende inn en sak til vår supportavdeling slik at de kan feilsøke nærmere da? Bruk epost sumo@tv2.no .

 • http://www.bungee.no/ Torgrim Kiil

  Nei. ingen bedring!

  13. november 2014 kl. 11.01 skrev Disqus :

 • http://sumo.tv2.no TV 2 Sumo

  Google lanserte en oppdatering tidligere denne uken som inneholdt en fiks for dette problemet, så lurer på om det fungerer for deg nå Torgrim? :)

 • http://www.bungee.no/ Torgrim Kiil

  Du sier at kopibeskyttet innehold ikke kunne spilles av, forklar da hvorfor dere har kopibeskyttelse på noen episoder av farmen og meglerne mens andre episoder av samme program spilles av uten problem? Ikke skyld på google og cromecast i dette tilfellet men send saken til deres egen gjeng med kaffedrikkere :)

 • Guest

  Problemene vi har hatt i forbindelse med Chromecast på Sumo skyldes flere ting. Når Chromecast ble lansert var vi ganske kjapt ute med støtte for dette. Støtten er lansert som en betaversjon, og er på grunn av problemene vi har opplevd fremdeles i betaversjon. Innhold i opptak har generelt fungert hele tiden, det er som du sier livekanalene vi har hatt problemer med. Dette skyldes at innhold i opptak og innhold som sendes live er to forskjellige ting. I en god stund ventet vi på en oppdatering fra Google som skulle hjelpe til med å fikse live-tv avspilling på Chromecast. Når oppdateringen omsider kom, fjernet den ett problem og introduserte et annet. Den nye oppdateringen gjorde at alt innhold som er kopibeskyttet materiale ikke kunne spilles av. Dette gjelder som kjent ganske mye av innholdet på TV 2 Sumo. Da var vi egentlig like langt her, siden vi fremdeles måtte vente på en oppdatering fra Google som skulle håndtere denne nye problemstillingen.

  Det eneste vi har kunnet gjøre så langt er å beklage til våre kunder, som du sikkert skjønner er det ergerlig at ting drar sånn ut i tid. Nå har det imidlertid gått en tid siden dette skjedde, og vi håper at løsningen er nært forestående. Vi er samtidig forsiktig med å si noen eksakt dato, både fordi vi rett og slett ikke vet, og fordi det erfaringsmessig kan føre til skuffelser. Husk på at Sumo på Chromecast er fremdeles i en betaversjon, og Sumos innhold er tilgjengelig på andre plattformer i mellomtiden.

 • http://www.bungee.no/ Torgrim Kiil

  ingenting har skjedd…..bare bløff fra tv2 sumo at dem jobbe med saken!

 • http://sumo.tv2.no TV 2 Sumo

  Vi har fremdeles ikke noen dato på dette, dessverre, og kan ikke love at det skjer snart.

 • Thomas RH

  Premier League har begynt, får jeg snart sendt kampene fra Ipaden min til Chromecasten min snart?

 • http://sumo.tv2.no TV 2 Sumo

  Det jobbes fortsatt med dette, livestreaming i Beta-fasen vil dessverre være ustabil frem til vi får på plass en ny versjon. Så snart vi vet mer kommer vi med informasjon her på bloggen og i sosiale medier :)

 • hanram

  Har dere fått orden på bildekvaliteten på Livesendingene med bruk av chromecast? Det har ikke vært bra frem til nå.

 • http://sumo.tv2.no TV 2 Sumo

  Vi har ikke fått en dato enda, men det jobbes med saken :)

 • Andre

  Når kommer chromecast til oss IOS brukere slik at vi også kan nyte TV2 sumo appen på tv:) mvh Andre

 • http://sumo.tv2.no TV 2 Sumo

  Beklager sent svar Thor Andre! Har du fremdeles samme problemet?
  Vedvarer det dersom du reinstallerer appen?
  Mvh Petter

 • http://sumo.tv2.no TV 2 Sumo

  Det stemmer som Emil nevner under her, vi opplever litt trøbbel med direktekanalene, dette jobbes med å få orden på.
  Mvh Petter

 • http://sumo.tv2.no TV 2 Sumo

  Det er fremdeles litt tidlig å si, men vi kan forsikre deg om at vi jobber med saken og vil gi beskjed så snart utfordringene med livekanaler er tatt hånd om! :)
  Hilsen Petter

 • Odd Arild Skaflestad

  Har du noko estimat på når det skal være betre. Om dykk gir meg et «heads up», så testar eg det gjerne. Såg West Brom – Totteham med cromecast i dag. Det var skuffandes greier sånn reint kvalitets messig ( resultat messig også forsåvidt)

 • Pingback: Vinn en Chromecast! | TV 2 Sumo - Du er kanalsjef!()

 • Dzemal Hadzic

  Etter en del testing har jeg kommet frem til at direktesendingene gir ikke bedre kvalitet enn SD ved bruk av chromecast.

  Dermed programmer som ligger i opptak på Sumo gir HD kvalitet ved bruk av chromecast, selv om det vises feil informasjonen på »Innstillinger» og under »Din videokvalitet». For der står det SD.

 • Thor Andre Vestli

  Prøvd både Samsung S4 og Samsung Note 10.1 2014 Edition

 • http://sumo.tv2.no TV 2 Sumo

  Vi lanserte Chromecast for Chrome og Android i går :) Mvh Iselin

 • http://sumo.tv2.no TV 2 Sumo

  Hei, og beklager sent svar. Ja vi kommer til iOS etterhver. Vi har ikke noe lanseringsdato enda, men jobber med saken! Mvh Iselin

 • http://sumo.tv2.no TV 2 Sumo

  Det stemmer at vi opplever litt utfordringer med direktesendingene. Får du bedre kvalitet på programmer i opptak? Mvh Iselin

 • TV 2 Sumo

  Hei Thor Andre! Hvilken device «caster» du fra? Vi opplever ikke problemer med Sport Premium via Android-app eller via Chrome. Mvh Iselin

 • TV 2 Sumo

  Hei Odd Arild, takk for tilbakemelding. Vi er klar over at vi fortsatt har litt utfordringer med kvalitet på livesendingene via Chromecast, så dette er noe vi jobber med. Programmer i opptak skal imidlertid ha samme kvalitet som på web, dvs HD på de fleste programmer.

  Det var synd å høre at har hatt problemer med live streaming i det siste, vi sjekker gjerne dette nærmere for deg. Ta kontakt med oss på sumo@tv2.no isåfall.

  Mvh Iselin

 • Crame L’Amstrong

  Yeeeaaas

 • Odd Arild Skaflestad

  Flott av Sumo. Testet Chromcast både på PC og Android i dag, og det ser lovendes ut. Nå er det om å gjøre at en får opp kvaliteten på sendingene. Kan ikke skylde på nettverk/CPU på endebruker utstyr når en har en dedikert device ( Chromecast ), som «caster» fantastiske bilder fra NRK og YouTube. Det siste året har Sumo tap seg voldsomt i forhold til NRK sin live streaming når det gjelder å levere et stabilt godt bilde ( I alle fall hos meg ). Jeg har også hatt NFL GamePass, som er NFL streamet fra USA. Kvaliteten på disse sendingene har vert fantastiske…Håper Sumo tar nå opp kampen igjen med å levere «kvalitets streaming»

 • Thor Andre Vestli

  Funker den ikke for Sport Premium? Får bare chromecast-ikon på kanalen tv2

 • Emil Solhøi

  Ja, men når jeg kobler fra står det noe slik som «Dårlig kvalitet på sendingen? Ja vi jobber med det». Så de er nok klar over det.

 • Atle Magnussen

  Sikkert en av grunnene til at de kaller det beta. Ellers veldig bra så langt.

 • Dzemal Hadzic

  Har du lagt merke til at kvaliteten på bilde ikke blir bedre/høyere enn SD?
  Så fort jeg kobler fra chromecast så justerer den seg automatisk til HD på PC’n min.

 • Emil Solhøi

  Er samme appen ja.
  Fungerer også å bruke sumo.tv2.no. Så lenge man bruker Chrome og har utvidelsen «Google Cast» installert.

 • Atle Magnussen

  er det en ny app, er det ikke samme sumo appen?

 • Emil Solhøi

  Appen er tilgjengelig i Play Store nå!

 • Atle Magnussen

  Får samme problem som deg på min Minix X7. Hverken appen eller http://sumo.tv2.no vil rett og slett fungere på denne enheten. Og denne er laget for å koble til TV.

 • Frode Fjermestad

  Har dere noen ny dato for lansering? Venter i spenning:)

 • Bollefro

  Venter fortsatt…

 • TV 2 Sumo

  Ta kontakt med Sumo Kundesenter på sumo@tv2.no, eller telefon 02232, så hjelper de deg.

 • Bjarte Rolland

  Så denne veka blei det ingenting?

 • Guest

  Hvorfor sletter dere innlegg som er kritiske til deres tidsperspektiv? Det er ikke veldig demokratisk….

 • Guest

  Typisk tv2! Går offensivt ut, holder ikke det de lover, så blir det stille. Blir vel ikke noe casting før 2015….

 • Adrian Oxlund Sørensen

  Får akkurat samme feilmelding på min samsung gal S4. ikke rootet den. Får beskjeden uansett om jeg prøver å se sport, serier eller direkte-tv….

 • Roar Henriksen

  Jeg tipper chromecast er klar på Sumo maange år før Liverpool tar seriegull. :-)

 • Knut3015

  Ja – Samme feilmelding ! Har forsøkt serier ( Viking – Strømsgodset – På tur med Dag Otto og Truls Oppdrag Hurtigruten ) – ikke noe virker på nettbrettet ( Og hvorfor virker NRK – YouTube og Nettflix etc ?

 • Espen Sandnesmo

  om du prøver å se f.eks serier med f.eks SUMO sport så vil du få den feilmeldingen

 • Knut3015

  NEI – Sumo virker ikke på mitt nettbrett. Jeg har IKKE gjort noe som helst – «rootet» eller noe annet.
  Det var bare et svar jeg fikk. For å være sikker, har jeg nå tilbakestilt nettbrettet til fabrikkstandard – som sletter alle personlige data. Jeg greier å logge inn på Sumo appen, men svaret jeg får er : » Kunne ikke spille av kopibeskyttet video. Om du har en «rootet» enhet ( Hvilket jeg ikke har ) , må du reinstallere Android fra leverandør for å se denne videoen. M.a.o Sumo virker fremdeles ikke etter at brettet er tilbakestillt. ( Til orientering virker Sumo på PC – så abonnementet er bekreftet ok ) . Hva gjør jeg ?

 • Emil Solhøi

  Den virker på alle nettbrettet, men når du har rootet den så har du fått tilgang til kjernekoden som du egentlig ikke skal ha tilgang til. Slik jeg har skjønt det så blokkerer da TV2Sumo appen slik at du ikke skal kunne tukle med koden til programmet og gjøre ting du ikke skal ha lov til som f.eks. opptak, broadcasting osv. Samme gjelder jailbraket iPhone så vidt jeg vet. Altså; det er din egen feil at du ikke får TV2Sumo til å funke. Ønsker du at den fungerer må du bare unroote den igjen.

 • Knut3015

  Jeg har et billig Android brett og får ikke kjørt TV2 Sumo – Får beskjed om at det er » rootet» .
  NRK Chromecast – YouTube Chromecast – Netflix Chromecast – virker utmerket !
  Sørg for at den nye Sumo Chromecast appen – virker på ALLE nettbrett !

 • sunn fornuft

  Når er chromecast klar på Sumo, vil se Liverpool ta seriegull på storskjerm :-)

 • SilverStreet

  Kommer dette til iOS-plattformen på smarttelefoner lenge etter Android? Er jo helt glimrende nyheter dette her. Flott at dere er på ballen med en gang :)

 • Andreas Klaveness Aulin

  Noen oppdateringer her?

 • Pingback: Se NM janitsjar på Sumo | TV 2 Sumo - Du er kanalsjef!()

 • Bjørn

  Hva med Apple TV? Altså som EGEN app…

 • Erbros

  Helt enig, og dette er noe jeg har mast om siden i fjor høst 😀 Nå vil snart hele mediebehovet mitt være dekket av Chromecast!

 • Ejay8400

  Hva med Xbox One?

 • TV 2 Sumo

  PS4-appen er ikke langt unna Thomas! :)

 • TV 2 Sumo

  Sumo blir kjørt fra Chromecasten. Slik som bildet over viser, vil kun kontrollene være på enheten, mens bildet dukker opp på TVen.

 • TV 2 Sumo

  Det har vi nok ikke mulighet til, får du til å knytte Play-butikken til Norge istedet? :)

 • Thomas Frost

  Hva med PS4-appen? :)

 • Ejay8400

  hvis jeg bruker min telefon til å «caste» Sumo, bir det avbildning fra min telefon (som AppleTV) eller blir Sumo kjørt fra Chromecasten?

 • http://frankeivind.net/ Frank Eivind Rundholt

  Det i seg selv er grunn nok til å kjøpe en Chromecast :-)

 • kundesenter

  Vi har ikke mulighet til det dessverre. Du kan evt. lage en ny Google konto og dedikere den til Norge? Appen vår er gratis.

 • kundesenter

  Vi har ikke mulighet til det dessverre. Du kan jo evt. lage en ny Google konto og dedikere den til Norge. Appen vår er gratis.

 • SAL

  Atter en klassiker.. AndroidIOTENE kommer slentrenes etter…..som alltid.. (og vær du sikker..dette blir lansert av de… som noe HELT NYTT ja rett og slett en revolusjon .. LOL !

  Ubegripelig at folk orker å henge seg på en så til de grader kopierene og utrangert teknologi som Android.. Alt som kommer av nyheter, koser Applefolket seg med i MINST 2-3 år (eller 5 år som i dette tilfellet) før det «endelig» kommer til deres smått «fantastiske» Samsungnettbrett, Mobiler typ Hjelpemiddelsentralsize etc etc

  ChromeCast…ja vi kjøpte det..for å se… og please..skal vi LE eller GRÅTE ?? (Seriøst!)

  Morsomme FAKTA !

  #LoveApple

 • Pingback: 40 000 nordmenn har allerede kjøpt Googles nye superdings: Men det er ikke sikkert du trenger den | bilindustrien()

 • RockL0bster

  Hva med å poste beta-versjonen her som .apk? Min Play butikk konto er knyttet til USA og jeg får derfor ikke tilgang på Sumo appen der :(

 • TV 2 Sumo

  Vi kunne ikke sagt oss mer enig, Lasse! :)

 • Lasse Sørnes

  Dette er den beste nyheten på lenge! Takk TV2! Nå blir det Premier League via Chromecast. Det som er så sinnsykt genialt med Chromecast er at en leter opp innhold via mobilen, og bare sender det til Chromecasten som tar over derfra, mens du kan fortsette å bruke mobilen til alt annet, men du kan fortsatt pause og operere fra mobilen. Genialt!

 • TV 2 Sumo

  For Chromecast vil det ikke være begrensninger, nei. Du vil kunne spille av også amerikanske serier.

 • Helge Rath Bjørheim

  Er det de samme begrensningene som ved bruk mot appeltv? Eks amerikanske serier?

 • TV 2 Sumo

  Ja, man kan streame alle kanalene via Chromecast.

 • Solheim97

  Kommer det til tv2 sport å?