En bønn til Thorir

Kjære Thorir Hergeirsson,

Dette er en personlig bønn, men jeg er overbevist om at jeg har rundt en million nordmenn med meg.

Kan jeg få se Heidi Løke fra start i semifinalen mot Spania, og i finalen jeg er sikker på dere skal spille på søndag?

Jeg har full forståelse for at forsvar har førsteprioritet når du setter opp startoppstillingen, og der er Marit Malm Frafjord selvskreven. Men det betyr vel ikke at vi må vente til godt ut i første omgang før vi får se Løke?

Her har jeg et forslag til deg; Hva om Linn Jørum Sulland bytter med Malm Frafjord i stedet for med Ida Alstad?

Det blir fortsatt bare et forsvar-angreps-bytte, og Løke er ikke så mye svakere i forsvar enn Alstad. Faktisk har Løke utviklet seg til å bli en habil toer.

Det er godt mulig det koster et baklengsmål ekstra i hver omgang, men jeg tipper dere får en gevinst på fire-fem ekstra mål fremover. Og da burde vel regnestykket være greit?

Håndballstatistikker Christian Sørensen viser til at Norge før kampen mot Kroatia hadde scoret marginalt mer med Løke enn med Malm Frafjord.

Men den statistikken tror jeg lyver litt. For Løke fikk stort sett bare spille med b-rekken i de innledende kampene. De siste kampene har vist hva Løke betyr for angrepsspillet.

Løke er også verdens beste kontringsspiller. Derfor bør hun også spille forsvar. Hvis ikke mister hun en dimensjon i spillet sitt.

Spania er alt annet enn glad i å løpe hjemover i forsvar. Deres eneste sjanse til å gjøre det jevnt mot Norge ligger i å dra ned tempoet i kampen. At Macarena Aguilar får styre kampen i midten, og får forhindret norske kontringer.

Med Løke på banen fra start, kan dere gi dem en karamell fra start. Et par kjappe kontringer kan ta fullstendig motet fra dem. Norge er veldig mye bedre trent enn Spania, og har egentlig hatt en fin reise frem mot semifinale.

For dette er ikke noe stort spansk lag. De var en gedigen skuffelse da de bare ble nummer elleve i EM i fjor, og selv om de nå er klar for semifinale, så har de ikke vært bedre i år.

Marta Mangue har vært mye skadet i år, og er veldig langt unna formen som gjorde henne til en av verdens beste spillere i 2008. Nå er hun bare en i mengden.

Macarena Aguilar og kantspillerne Elisabeth Pinedo og Carmen Martin er i verdensklasse. Nerea Peña er i ferd med å bli en klassespiller, men ellers er det tynn suppe. Aguilar kan lage trøbbel dersom hun får avstand til forsvaret. Men med tunge og trege backer som Mangue og Nely Carla Alberto, har hun ikke de beste arbeidsforholdene.

Savnet av linjespiller Begoña Fernandez er stort. Erstatteren Veronica Cuadrado er ikke i nærheten av samme nivå.

Kvartfinalen mot Brasil var en underholdningsbombe, som hadde det meste, men rent håndballmessig var det langt fra topp kvalitet. Snarere tvertimot. Det var kamikazehåndball, hvor vurderingsevnen var lagt igjen i garderoben av begge lag.

Det skal være klasseforskjell på Norge og Spania. Dersom Norge får kjørt opp tempoet fra start, så kan det fort bli 10-15 mål mellom lagene. Og da kan det være greit å ha Løke på banen fra første sekund. Eller hva, Thorir?