Nytt håp for Jens

Joda, det er fortsatt fullt mulig for Jens Stoltenberg og de rødgrønne å vinne valget neste måned. Det er hovedkonklusjonen i dagens nokså oppsiktsvekkende meningsmåling her på TV2.  Tallene tenner nytt rødgrønt håp, og vil definitivt skape ny spenning og ny dynamikk i valgkampinnspurten.  I alle fall frem til neste måling.

Hedigvis. For det så ut til å bli kjedelig.

Uansett hvor ofte de rødgrønne lederne har gjentatt og gjentatt for seg selv og sine de siste månedene,  at det fortsatt er mulig å vinne valget, har jeg sittet med et bestemt inntrykk av at de egentlig hadde gitt opp.  At de for lengst hadde mistet troen på fire nye år. Og snittet på alle meningsmålinger fra årsskiftet og frem til nå, har da også gitt liten grunn til rødgrønn optimisme. Det borgerlige forspranget har vært stabilt og formidabelt.

Enkeltmålinger har rett nok tidvis vist en krympende avstand mellom blokkene også det siste halvåret.  Men snittallene har altså vært deprimerende stabile, sett med rødgrønne øyne. De har entydig pekt mot et formidabelt tap valgnatten 9. september.

Tallene fra TNS-Gallup i dag, er  klare: De rødgrønne tar innpå det borgerlige forspranget i en stort  jafs. De viser at Jens&Co faktisk ikke er så langt unna en tredje regjeringsperiode som både jeg, og kanskje innerst inne også statsministeren selv, trodde så sent som i går.

Spørsmålet er selvfølgelig om tallene fanger opp og viser en reell, ny bevegelse blant velgerne, og som eventuelt da også etterhvert bekreftes av andre meningsmålere?

Det kan godt være.  Men jeg er langt fra sikker.

Det jeg sliter mest med, er tallene for småpartiene. Nå er avstandenen mellom våre tall og de stabile snittallene gjennom året innenfor feilmarginene for samtlige partier, små og store. Men: Snittet for SV før dagens måling har stabilt og lenge ligget litt over og litt under sperregrensen. Vårt tall for SV i dag er 5.5.  Jeg ser ingen ting i valgkampen den siste måneden som skulle gi SV noe hopp godt over sperregrensen, selv om Audun Lysbakken har vært mer synlig enn andre partiledere gjennom sommeren.

Jeg har derfor vanskelig for å tro at SV plutselig, gjennom noen høyst uspennende og lite dramatiske sommeruker, plutselig har kommet i form igjen,  og gjort et hopp bort fra sperregrensen. Bakgrunnstallene viser nemlig også at SV’s lojalitet har gjort et byks opp til nærmere 60 prosent, et nivå de ikke har ligget på på måneder eller år.  Da er det lettere å tro på at sannheten fortsatt ligger nærmest de stabile snittallene.

KrF har i det til nå svært så stabilie snittet av målinger vært det største av småpartiene, ligget lengst unna sperregrensen, på over 5 pst i oppslutning. Jeg ser ingen grunn i det politiske ordskiftet gjennom sommeren til at KrF-velgerne i hopetall plutselig skal svikte Knut Arild Hareide nå.

Fortsatt tror jeg at SV og Venstre er de to småpartiene som mest sansynlig faller under sperregrensen, og at Sp og KrF er de to småpartiene som har størst mulighet til å komme seg over. Blir det utfallet, kan den borgerlige seieren bli langt større enn dagens tall gir bud om. 

Dagens tall viser at Høyre fortsatt holder godt stand. Erna Solberg s parti går tilbake, men ligger fortsatt over TNS-Gallups tall fra juni. Og på denne målingen er også Høyre fortsatt størst, selv om Ap haler innpå. Men tallene og bakgrunnstallene gir ingen indikasjoner pådårlig form eller sprekk for Erna og Høyre. Men de strever noe mer, og Ap tar noe innpå. Det  er langt fra dramatikk, hverken i Høyres nedgang, eller Aps fremgang.

Men det dagens tall fra Gallup viser, er at det avgjørende for hvem som styrer landet etter valget neste måned,  kanskje ikke først og fremst blir avgjort i kampen mellom Ap og Høyre, mellom Erna og Jens. Det avgjørende slaget er det kanskje heller småpartiene som utkjemper, i den  høydramatiske kampen  påliv og død de alle fire fortsatt fører mot sperregrensen.  Hverken Venstre, KrF, Senterpartiet eller SV kan føle seg trygge ennå. Hvilke parti som klarer å karre seg over,  og hvem som til slutt faller under, vil kanskje ikke bli klart før langt ut på valgnatten.

FrP er det vanskelig å mene så mye om. De ulike byråene har svært så ulike tall og nivåer på Siv Jensens parti. Men 14 pst på denne  målingen ligger sværtr så nær det stabile snittallet. Det er ingen tegn til at råtallene til Frp ser penere ut enn det de har gjort det siste året.

 

 • SuperHarry

  Merkelig han takker ja til jobben som NATO sjef når “Han brenner for norsk politikk og har mye ugjort…”.

  Kanskje det er seg selv og karrieren Jens Stoltenberg brenner for?

 • fornuften22

  Oljepengene tilhører folket i Norge.
  Ikke den delen som oljeselskapene har rett på da så klart, men det som staten soper inn på skatter og avgifter fra oljeindustrien og fra alle som tjener på norsk olje og gass er det folket som eier og har rett på.
  Folket i Norge da så klart.
  Handlingslammelsen og regelen om hestehandler og handlingslammelse kan de rødgrønne få ta med seg videre som det heter.
  Med rødgrønn handlingslammelse og somling vet velgerne mye om hva de får og ikke får.Jeg er sikker på at mange nok fant ut hva de ikke får med en handlingslammet regjering.
  Og de som ser at de ikke får vil trolig ønske en forandring.
  De som har treningen og styrken og motet og dyktigheten kan kjøre utfor på ski og ned piste noir eller der hellingsvinkelen lager problemer for trakkemaskinen.Men det er på ski altså.
  Mandige Martin med mot markerte mandighet og mot.
  Han var ikke like heldig med det hele tiden og i alle situasjoner, men ingen bør kalle den mannen for feig i alle fall.
  Høyre for full fart og ned de stupbratte bakkene?
  Neppe hele Høyre i alle fall.Neppe.
  Og lynraske FrP som ordner mye på 100 dager?
  Det vil vise seg snart.Tiden går fort.
  Men risiko på Tusenfryd?
  Aldri for meg i alle fall.
  Jeg regner med at jeg går og stemmer på noen alt for trege kandidater fra FrP.
  Heldigvis er toppledelsen av eller i FrP noe kvikkere enn mange av kandidatene og politikerne på valglistene.

 • Jan Haugen

  Du stemmer R/G – og har nok lyttet trofast til Jens & Jonas sin skremselspropaganda om at Høyre og FRP “vil rasere landet, bruke opp oljefondet og spise små barn til frokost”…..
  Du burde titte litt rundt deg, og kanskje spørre deg selv om livet ditt virkelig leves i et “paradis bestående av sosialistisk velferd og frihet”..

  Jens & Jonas sier det de sier fordi de har (godt) betalt for å si det, og at de håper å kunne styre så de tjener enda mere i årene fremover…..

 • vitaevigiliaest

  For et par år siden ble det funnet i København bilder som ble tatt av de første flyvninger over Norge, bildene viser mindre isbreer enn de vi har nå. Dessuten var det et mildere klima enn nå i vikingtid, kan også huske at jeg lærte at det var ekstremt kaldt på 1700 tallet og inni 1800 tallet. Noen mener den lille istid begynte før 1700 tallet. Vi kan trekke den slutningen at naturen svinger ganske mye i løpet av kort tid, helt av seg selv!

 • Jørn Andreassen

  Jeg ser at jeg bare har fått to “thumbs down” og ikkeno’ svar fra artikkelforfatter Wara. Ta en titt på denne linken fra forskningsnytt, som understreker deler av det jeg påpeker. Analysen er mangelfull, men repeterer MYE det samme jeg skrev: At MDG kannibaliserer på SV, og dermed har ekstrem-venstresiden spilt falitt i dette valget: http://www.forskning.no/kortnytt/364755

 • Jan Haugen

  Sikker på at det ikke var løftene om en levestandard som på 70-tallet og frislipp av HASJ som fristet deg ??

 • Simen Midtfjord

  Dette hørtes ut som et rimelig hjelpeløst/kunnskapsløst grunnlag for å velge et parti å stemme på…… .

 • Hadde det enda vært så vel, men det spørs om du ikke overvurderer befolkninga… hvis vi skal tro tallene som kom fram forrige dagen. Tallene jeg har blandede oppfatninger om. På en måte er det vanskelig å tro på tallene, på en annen side skjønner jeg godt at folk har gitt opp å følge politikken.

  – Bare 39 prosent av de spurte vet at det er Audun Lysbakken som er leder i SV

  – 48 prosent vet at det er Liv Signe Navarsete som er leder i Sp

  – 55 prosent har fått med seg at Trine Skei Grande er leder i Venstre.

  – 63 prosent vet at Knut Arild Hareide leder KrF

  – 86 prosent vet at Siv Jensen leder Frp.

  – 89 prosent har fått med seg at statsminister Jens Stoltenberg er leder i Arbeiderpartiet

  – 93 prosent gjenkjenner Erna Solberg som Høyre-leder.
  (Tall fra NRK)

  Merker sjøl at jeg knapt gidder å følge med lenger. Har ikke sett en eneste valgsending, ved foregående valg satt jeg benka. Mister jeg trua på det norske demokratiet? Tja. De rødgrønne har sammen med LO, media og kaoskameratene Venstre, KrF og Høire gjort at jeg setter store spørsmålstegn ved det….

  – Er Norge egentlig banankongedømmet Nårge?

 • sturlason

  AP har ett formidabelt propagandaapparat ,og de forsøker å vri seg unna så godt de kan, men sannheten kan ikke skjules, 8 år med løgn burde holde.

 • intervet

  Yepp. Der hører SV hjemme som radikalt protestparti på venstresiden.

 • gunnarsoyland

  En skikkelig højdare og sikker vinnersak er kanskje denne, fra det grønne moderpartiet i Tyskland. Med slike lik i lasten er de jo simpelthen bare nødt til å vinne valget…

  http://www.stern.de/politik/deutschland/paedophilie-vorwurf-gegen-gruene-sexualstraftaeter-koordinierte-gruene-paederasten-2016361.html

 • ggggggg

  Du merker ikke sitatene dine ordentlig. Plagiat. Det blir nok stryk.

 • Jørn Andreassen

  MDG er kannibaler. De spiser sine egne. Rekk opp hånda dersom du hadde hørt om dette partiet før SV kom i regjering! Regjeringsslitasjen til SV er påtakelig, og velgerne ser seg om etter partier som lover det samme som SV gjorde, og litt til, da SV var utenfor regjering. Det er derfor MDG vokser nå. Dersom de kommer i regjering, vil de gå på en smell. Det “smarteste” de kan gjøre, er å følge Carl I. Hagens taktikk – stille et ultimatium som er uspiselig for “samarbeidspartnerne”, trekke seg tilbake til sidelinjen og fortsette å vokse som “protestparti”. Denne formen for taktikkeri var Carl I:’s spesialøvelse, noe du er godt kjent med. Artikkelen din er på ingen måte nøytral. Den er designet for å gi MDG vind i seilene. Det kan jo hende du lykkes med det, men hvor vanskeleg er det å ri på en “perfekt bølge”?

 • Frank Høvin

  Hvis man faktisk _er_ rødgrønn, så holder ikke det resonnementet mål. Selv om AP sannsynligvis kommer i opposisjon, så vil det uansett ha mer makt jo flere stemmer de får. Det er ikke enten eller, og hvis man er rødgrønn så vil man heller ha en sterk rødgrønn opposisjon enn en svak.

 • Disqusor

  Gjesppppppp

 • Ida mai lea hagen

  Og rettferdighet i arbeidslivet?

 • Ida mai lea hagen

  Vi lå rundt sperregrensen også med Kristin Halvorsen…

 • Ida mai lea hagen

  Fagbevegelsen vil ikke støtte deg i at de grønne er til venstre for SV? De er minst til høyre for Ap…

 • Buddy Ogilvy

  Noen sier MDG er som meloner — Grønne på utsiden og røde inni.

 • Murray Rothbard

  Feil. MDG er venstrevridd og vil dermed raskt tas inn i varme av media og de andre politiske partiene.

 • adabspec

  Mange rød-grønne ser at slutten på regjeringsmakten er her om noen uker. Da er det bedre å hive seg på en ren protestbevegelse, noe nytt og spennende i stedet for å velge noe som garantert blir et tap. MDG vil “vinne” valget, og folk vil være vinnere. Å snu kappa etter vinden er ikke akkurat noe nytt innen politikken.

  Jeg ser ingen paralleler til FrP her. Det er helt andre faktorer ute å går for MDG. Dessuten tror jeg de som stemmer på MDG faktisk tror på miljøpolitikken. Hvis du tror på miljøtrusselen, så er tross alt løsningen til MDG en naturlig konsekvens. At det i praksis er drømmerier spiller ikke så stor rolle akkurat nå, ting kan justeres underveis.

 • Disqusor

  – I sum stiller De grønne seg til venstre for SV. Deres økonomiske politikk har til og med Rødt forlatt! Det vil være utrolig vanskelig å samarbeide med dem om noen helhet. I Oslo samarbeider byrådet og De grønne ofte om byutviklingssaker, men totaliteten gjør at det er langt lettere for dem å samarbeide med venstresiden.

 • Disqusor

  Nisjepartier er en uting !

 • Disqusor

  Er de grønne marxistleninister 🙂 den røde eller blå siden ?

 • odisands

  Den aller viktigste grunnen til at SV er på vei til å bli historie, er at de valgte den korrupsjonstatte arogante bedreviteren Lysbakken som leder. Selv ikke ihuga sosialister tåler å se og hore på den mannen.

 • Thedrek

  Trenger ikke gå tusenvis av år engang, endringer kan komme på bare et par århundrer, slik de forøvrig gjør nå og.

 • KompetansePaValgdagen13

  Analysen er ganske på bærtur. For det første, ingen har tenkt at veljarane er dumme. Dessutan er eksempelet med FrP nettopp det, når FrP kom så var dei ein snever protestbevegelse, og slo ikkje gjennom før dei fekk ein meir heilskapeleg politikk. DET har ikkje MDG enda.

 • Lebio

  Her har du en. Jeg har stemt MDG. Det er ikke. pga. en helhetlig politikk, det makter vel ikke uansett et så slite parti å få til med lite ressurser. Så det får vente.
  Det er pga. visjonene og verdiene jeg stemmer MDG. Beskytte kloden, dyrene og plantene, og kritikken mot velstanden. Vi hadde jo trengt flere jordkloder om alle skulle forbruke slik som nordmenn.

 • Jarle

  I eit val der Bush måtte få tukla med røystene for å vinna, og der Al Gore i alle høve fekk flest røyster, og der fleire medlemer av det demokratiske partiet røysta på Bush (!) enn på Nader, vert det underleg å skulda på dei grøne.

  Elles er det berre å sjå til Sverige, eller Tyskland, eller Finland, eller andre land med sterke grøne parti, for døme på at dei nye partia har fått dei etablerte til å skifta standpunkt.

 • Åsmund Gjære

  Over tusenvis av år, ja. Ikkje tiår…

 • Moff99

  Det siste nå er at Høyre sier MDG sin økonomiske politikk er en katastrofe. Jeg skal ikke stemme miljøpartiet, men jeg har ingen problemer med å forstå at mange gjør det når jeg ser hvor klysete f.eks. SV har vært i 8 år. Så får de blå gjøre et forsøk på å samarbeide på grønnsiden.. hehe.
  Jeg tror det kan bli et riktig så spennende valg i år.

 • LILLIAN

  Naturen order selv Klimaendringer kommer og går.

 • fornuften22

  Punkt nummer 1:
  Nei, slik er det ikke.
  Både Venstre og SV jobbet i mange, mange år for å støtte opp under grønn politikk og grønn ideologi.Politikerne i Venstre og i SV jobbet i årevis for å styrke grønn ideologi og for å skape tusenvis av grønne velgere.
  Da kan de umulig mene at de selv skapte dumminger.
  I så fall må de da mene at de selv er eller var dumme.
  Punkt nummer 2:
  Nei, slik er det ikke.
  Både SV og Venstre har en uansvarlig politikk og en mist like uansvarlig politikk som MDG.
  Både Venstre og SV er klart mot at Norge skal få velferd og inntekter fra nye oljefunn og fra oljeutvinning i Lofoten.
  Punkt 2 må derfor falle bort.
  Og punkt 3 er ikke aktuelt før MDG får et antall representanter på Stortinget.
  Punkt 3 er derfor ikke aktuelt nå eller ennå.
  Punkt 4 kan ha betydning.
  Grønne velgere vil trolig tenke over hvordan de skal stemme for å støtte sin egen ideologi og sin egen overbevisning mest mulig og best mulig.
  Og da ser det ut til at de grønne velgerne nå mener at det er best å stemme på MDG fordi de andre partiene bare bruker grønn ideologi til stemmefiske og ikke mener det så seriøst.
  Det ser ut til at punkt 4 fikk betydning på den måten at de grønne velgerne vil stemme på MDG.
  Og da er vi der.
  Da blir det framgang for MDG.

 • haukeklo

  MDG er 25 år gammel. På tide de klarer å vise noe.

 • JoHeinum7

  Problemet er punkt 4. Det er heilt reelt, og kva vil det seie å vinne? Dei 400 000 i Florida som røysta Ralph Nader i 2000-valet, fordi dei meinte Al Gore var for dårleg på miljø, “vann” 8 år med George W. Bush. Norske Demokratene “vann” null mandat til seg og null mandat til FrP i Vest-Agder i 2005. Det er berre sabotasje frå “clean hands”-folk som ikkje skjønner kva politikk er og korleis verda ser ut. I teorien kunne det dra dei etablerte partia i si retning, men eg kjenner ikkje døme på at det har skjedd.
  PS: I denne samanhengen synest eg MDG og Raudt er noko anna enn FrP. Det FrP Wara vart skvisa ut av, er noko anna enn eit “reinare” Høgre. Det er eit særeige parti som slik seg frå dei andre. Så lenge dei ikkje hamnar i regjering.

 • liberaleren

  Så alt handler om en vellykket fremtoning – ikke om substans i politikken? Minner om at FrP som nykommer sloss for å bli tatt på alvor i mange år, og toppen av “alvor” var å bli inkludert som en del av et regjeringsalternativ. Og dit har partiet kommet i år. MDG vil jo være utenfor blokkene.

 • Anders Bayer

  Godt oppsummert, herr Wara! Liker spesielt første setning, annet ledd: “- Jeg tror jeg kjenner igjen en vellykket protestbevegelse når jeg ser den.”

 • Cand21

  Byr på seg selv, så har de da også mye å by på.

 • smokewater

  Den patetiske Ap-papegøyen Alf Hildrum har selvfølgelig startet valgkampen.

  Noen politikere er mer privat enn andre. Så fordi man ikke er interessert i å skulle publisere bilder av seg selv i alle mulige situasjoner, så gjør det ikke dem dårlig.

 • Slash21

  FRP er nok mer opptatt av å filme barn/ungdommer når de dusjer, og slikt egner seg ikke på instagram!

 • Erlend Hall

  Jepp, for det er jo helt uakseptabelt å ikke drive med politikk på sin egen fritid. Tror du virkelig at Erna Solberg tenker på politikk når hun vil fiske?

 • Vittorio Emanuele

  Føler det er det som representerer FrP. I og med at Jan Haugen først måtte starten en kommentartråd om nettopp det partiet.

 • Hæ?

 • Vittorio Emanuele

  FrP! Norge for nordmenn! Ja til vin i butikk og billig snus. Ja til støtten av okkupasjon av Palestina. Ja til å støtte kriger USA er med på. Nei til å ta imot flykninger som disse krigene har vært med på å skape. Nei til islam, men ja til kristendom og jødedom. Afrika er et land, ikke et kontinent. Gjedde er den beste fisken. Nei til vitenskap, ja til magefølelsen.

 • ensommeg

  Tydeligvis ikke ! En ting er helt sikkert – vi får den politikk og politikere som vi fortjener! Når man stemmer på et regjeringsalternativ som ikke vil si hva slags politikk de vil føre – ja – da får man sannelig bare ta til takke med det man får også !

 • ensommeg

  Ja SV og kan vel også legge til Sp – trekker ned. Det er jo heller ikke til å legge skjul på at Ap selvsat er ansvarlig også for den situasjonen de har kommet opp i. SOm jeg har vært inne på så har de jo mer enn nok av resultater i det praktiske liv å vise til. Men det hjelper ikke når deres politiske motstandere og speseielt media, får operere fritt uten at det tas til motmele. Eksempelvis så tok det omlag 6 måneder fra diverse anklager ble reist mot Anders Giske – til de korrekt ble avvist. Skaden var allerede skjedd. Både forståelig og riktig at Ap og regjeringen konsentrerte seg om oppryddingen etter 22/7 – men altså – de har fått svi for dette !

 • Framtidstro

  Jens er ikke landets beste politiker. Det er det Erna som er – og det har Jens forstått!

 • fornuften22

  Sannheten om forskjellene bør ut og fram til velgerne.
  Et flertall av velgerne ønsker sannhet nå.
  Velgerne er ikke redde sannheten og forskjellene.

 • fornuften22

  Politikken kan bare bestemmes etter at valgresultatet er klart og etter forhandlinger.
  Vi skal ha demokrati.

 • fornuften22

  FrP og Høyre bør klare å samarbeide i regjering.

 • fornuften22

  Jeg er helt uenig.
  Mye kan ordnes til det bedre på mindre enn 100 dager hvis planene er der og hvis et minimum av forarbeid og forberedelser er utført.
  De første 100 dagene vil vise om nye politikere og nye ministre er klar for fornyelser og forbedringer.
  Det vil bli lagt merke til med en gang hvis handlingslammelsen fortsetter.
  Nå står installasjonen der.
  Når kommer det et nytt regjeringsbygg eller en løsning eller en start der installasjonen er?
  Jeg håper at jeg tar feil og at det skjer noe nå.

 • fornuften22

  Jeg kan ikke se at T Giæver Eriksen kommer med noe som helst som kan støtte Ap eller Jens Stoltenberg nå eller senere.
  For Høyre og for FrP er det ikke til noen skade at noen i Ap viser fram fantasier og hjelpeløshet.
  Det er ingen grunn til noen angst eller noen bekymringer hvis eller når Ap og støttespillerne viser fram maktesløshet og merkelige fantasier og ønsketenking.
  La de vise det fram hele tiden og alt de har i samme stil som her.

 • fornuften22

  Din kommentar er usaklig og dum og til skade for opposisjonen i Norge.
  Hvem bestilte mange dumme kommentarer?
  For det kan se styrt ut nå.
  Hvem kan ønske å skape det inntrykket at folk i opposisjonen er usaklige og dumme?

 • fornuften22

  Velgerne bør og skal stemme først og før opposisjonen danner en ny regjering.
  Hvordan det går i praksis kan jeg ikke vite, og jeg kan heller ikke gjette.
  Men det jeg vet sikkert er at demokratiet bør gjelde slik at en ny regjeringe dannes på bakgrunn av valgresultatet.
  Som du ser av mine kommentarer så mener jeg at Ap og Jens Stoltenberg vil tape med SV på laget.
  SV drar ned.
  Det er ikke håp samme hvor tilfreds du er med regjeringen.
  Oljefiendene drar ned.
  Industrifiendene og oljemotstandrene i SV drar ned.
  Valgseier for de rødgrønne ser helt umulig ut med SV på laget.

 • fornuften22

  Direkte til T G Eriksen:
  Hvis du ønsker at Jens Stoltenberg og Ap skal vinne et framtidig norsk valg, bør du starte allerde nå med rådgivingen din.
  En valgseier kommer ikke av seg sjøl rekende på ei fjøl.
  Her kommer du med fantasier og ønsketenking.
  Jens Stoltenberg kan ikke vinne valg med løfter og fantasier og primitive reklametriks og med bløff og med oljefiendene i SV.
  En regjering er ikke noe folk kjøper.
  Folk velger og stemmer og tenker kritisk og ser hva som skjedde de siste åtte årene.
  Velgerne vil huske lenger enn fire år.
  Første punkt for Jens Stoltenberg hvis han vil vinne valg senere er at han viser at han har peiling på en god framtid for Norge.
  Da må han overbevise med å ha peiling når han besøker NTNU.
  Da må han overbevise ved mange anledninger.
  Ap taper nå på grunn av SV og på grunn av handlingslammelse i den rødgrønne regjeringen.
  Er et nytt regjeringsbygg på plass, eller står installasjonen?

 • Per-Stephan Pettersen

  Oh please, som om representativt demokrati lenger fungerer som det skal… Et spill for kulissene, så klishé som det høres ut. Stem heller på det ellevte, HEMMELIGE store partiet, Blank Valgseddel.

  Du skriver navnet ditt på valgseddelen, stemmer ikke på noen, og VIPS sier du “Jeg er ikke enig med noen av disse, la oss få et nytt system please.”

  Så enkelt, så enkelt.

 • fornuften22

  Jeg kan ikke se at det er mulig for SV å vokse i årene som kommer.
  SV har markert seg som et parti som er mot oljeinntekter og mot industri i Norge og mot kunnskaper i norsk skole.
  Med SV i regjering førte Norge krig i Asia og i Afrika samtidig.
  Hva gjorde Sp for å sikre at Norge har beredskapslager av viktig for og viktige matvarer de åtte årene i regjering?
  Og skjønner politikerne i Sp at oljeinntekter gir muligheter for overføringer til landbruket?
  Jeg tror at folk i distriktene skjønner at Sp gjorde lite i praksis.
  Nedleggelser av fødestuer og skoler og lignende i distriktene er ikke noe å juble over.
  Og framtiden for Norge?
  Det nytter ikke med politikere som ikke har peiling og som ikke ønsker å ha peiling.
  Finner og svensker vil klare seg med atomenergi, men i Norge tror ennå mange at vi her i Norge kan klare oss ved å redde hele verden og ved å være sosialkontor for verden og ellers satse på kos og hygge og klapp og klem og smil og TV-underholdning.
  Jens Stoltenberg bør komme seg videre og forbi redde hele verden politikken hvis han vil lede Norge på nytt.
  Og han må skaffe seg peiling hvis han ikke har det.
  Og han må overbevise alle på NTNU om at han har mest peiling med tanke på framtiden.Bare da kan han slippe til på nytt.Bare da.

 • fornuften22

  Det du skriver her er tull av to grunner.
  Den geografiske avstanden vil ikke forandre seg mellom Norge og Nord Korea.
  I Norge vil den rødgrønne regjeringen tape valget, og SV blir betydelig mindre enn før.
  Det er ellers helt feil å dra inn Nord Korea og sammenligne med Norge.
  Hvis du vil dra inn en diktaturstat, kan du heller sammenligne med DDR eller et land i Europa selv om du må dra bakover i historien.
  Din interesse for Nord Korea kan du gjerne ha, men angående et norsk valg nå snart har Nord Korea null interesse etter min mening.

 • minfyhn

  SKK. minner mer og mer om komiske ali.eller komiske hitler. de trodde jo også på seier.

 • TROND

  Norge nærmer seg Nord Korea for vær dag som går ?

 • bjørn frydenlund

  Du ønske det det er som å ønske sei et land uten form for styring å det vil vi ikke HA ?

 • ensommeg

  Helt riktig Tonning – 8 år og med utrolig bra resultater på omtrentlig alle områder og det i en tid med finanskriser og annen motgang. Det betyr IKKE at vi ikke skal se fremover og ikke tilbake – ikke minst den voldsomme veldstandsøkningen vi har hatt i landet, kombinert med den naturlig nok store tilstrømningen av nye innbygger i dette landet – gjør at vi må tenke nytt og være obs på disse nye utfordringene. Trenger ikke å ha utviklet mer enn gjennomsnittlig empati for andre mennesker for å se at Stoltenberg og Co har vært gjennom en umennesklig tøff tid – og er slitne. Ikke det beste utgangspunktet for nytenkning og utvikling slik om de tydeligvis begynne rå komme på banene igjen. Men det som overrasker – overrasker mye – er jo at faktisk etter nå 8 år så har de borgelige ennå ikke klart å jobbet frem et alternativ – ja nå ser det jo ut til at folk gir blaffen og stemmer borgelig uansett da – men noe “alternativ” er det jo så langt ikke. For å bruke sittere gamle Per Bortens – “det er som å bære en bør med sprikande stauere” – som jo var hans betegnelse på sin tid som statsminister for en borgelig regjering på 70 tallet. Tror ikke Erna får det lettere – og hvilke politikk og nye løsninger får vi ?
  Men pressen må jo glede seg i hvertfall – her blir det mange flotte overskrifter….

 • ensommeg

  Ja for Høyre og Frp er jo så enige…. Så så vidt litt på duellen mellom Stoltenberg og Jensen på mandag – Jensen brukte jo egentlig utrolig mye tid på å fortelle hvor uenig hun er med Høyre om det meste – dette blir bra … NO WAY !

 • Vigdis Tonning

  No har Stoltenberg si regjering hatt 8 år med reint fleirtal til å få til denne nye politikken du vil ha…….

 • ann

  slutt med synsing kjære valgforskere .dere er ikke i nærheten av sannheten engang .dere lager kompliserte sanninger .jeg tror det norske folk vet hva de gjør når de går til valg .

 • per johnny halden

  Stein Kåre Kristiansen ,jeg tror du tar feil denne gang.
  Folket vil ha ny regjering,pga den rødgrønne regjeringen ikke har gjort jobben sin .
  Det har man jo sett i 8 år nå med løftebrudd ,dettte er et hån mot de eldre ,de syke og mot de fattige i Norge.

 • per johnny halden

  Nei nei la oss slippe en slik arrogant statsminister som Jens Stoltenberg,han er jo ekspert på skremselspropaganda og løftebrudd på løftebrudd.

 • ensommeg

  Så sant – dette kan jo bare bli ei røre – og dette eksperimentet vil folk kaste landet ut i .. 🙁 Koallisjonpartiene kunne i det minste vise velgerene en minste respekt ved å fortelle hva slags politikk de vill føre.. burde ikke drg være et minstekrav ???

 • ensommeg

  Der sa du det “angivelig” kameraderi og korrupsjon. Du burde sjekke dine kilder her ! Og hva med Høyres transportpolitiske talsmann som akkurat ble tatt for korrupsjon – Erna gadd ikke en gang å suspendere vedkommende.. Og når ble noen på rødgrønn side tatt for korrupsjon ???

 • ensommeg

  Stoltenberg kommer tilbake – hvorfor det – jo fordi landet trenger en ny politikk ! Høyre og Frp har for lengst vist at de ikke har noe egentlig å fare med. Å være flinke til å kritisere er dessverre ikke det samme som at de er et bedre alternativ. Nei landet trenger en ny politikk – kjedelig at vi må vente i 4 år på den, men Stoltenberg og co vil bruke de 4 årene godt og vende tilbake men en ny, moderne og slagkraftig politikk – slik dessverre pr i dag kun Ap kan gjøre det. Så får vi prøve etter beste evne å overleve 4 år med de pratemakerne på blåblå side.

 • magnarStoroy

  Jens Stoltenberg vert ikkje statsminister i 2017. Uansett kor det går i valget no, så trur eg at Jonas Gahr Støre vert Arbeidarpartiet sin statsministerkandidat om fire år. Jens Stoltenberg har sikkert, som Kjell Magne Bondevik, ambisjonar om å gjere noko internasjonalt eller få seg ei toppstilling i næringslivet.

 • per johnny halden

  Derfor stem kun’ på FRP eller HØYRE , Venstre og KRF , de kommer til å prøve å ødelegge det hele. FRP OG HØYRE er det
  beste alternative ,,,,, GODT VALG

 • OomBlou

  Skal slik enfoldig løgnpropaganda vinne valget for AP?
  Tror folket har fått nok av løgn og stadige skatt og avgiftsøkninger!

 • HÆ?

  “Jeg vil gjerne vite hvordan kjeltringen Robert Mugabe klarte å fikse valget denne gangen,” sa Jens Stoltenberg.

  “….og vær rask , er bare 33 dager igjen til stortingsvalget!” ,la han til.

 • Bjørnar Christensen

  Hvis denne målingen blir valgresultatet, så tviler jeg på at Stoltenberg overlever sitt eget parti. Husk at det vil være første gang på 83 år at AP ikke er det største partiet i Norge. Det er et paradigmeskifte i Norsk politikk. Dette paradigmeskiftet kommer som følge av at velgere ikke lenger tror på prosjektet til Stoltenberg – og det gjør at Stoltenberg ikke vil kunne vinne et nytt valg som statsministerkandidat. Jeg opplever analysen som en første test på hypotesen om det kan la seg gjøre for Stoltenberg å komme tilbake etter å ha ledet partiet ned fra tronen som landets største parti – er dette rett indremedisin for skuffede tilitsvalgte og partiveteraner som opplever at Ørnen har krasjlandet.
  Kanskje neste blogginnlegg kan handle om bruken av våre midler er

  Jeg tror Erna kommer til å sitte meget trygt de neste 4 årene. Den interne skittentøyskampen i SV kommer til å bli svært stygg og AP vil få noe av den samme oppmerksomheten, jeg tror ikke Stoltenberg klarer seg.
  Ta f.eks månelandingsprosjektet på Mogstad. Det vil koste oss nærmere 30 milliarder kroner. Mange forstår at vi kan ikke lengre kan bruke så mye midler på mislykkede offentlige prosjekter. 30 milliarder kr. tilsvarer ca 23 km med motorvei – fullfinansiert uten bruk av bompenger. (løpemeterkostnad 130.000 4felt 19-22m bredde). Hvis hvis vi antar en 50/50 split med bilister så blir det 46 km med motorvei, 25/75 split ville ha gitt cat 92 km med ny firefelts motorvei.
  Realiteten er at bilister betaler i snitt 94% av totalkostnadene for nye veier. Hvis 30 milliarder hadde blitt brukt i dag til vei med dagens veipolitikk kunne vi teoretisk fått 383 km med autobanestandard ny 4-felts motorvei – eneste aberet er jo at ingen ville hatt råd til å kjøre der……

 • john_a_e

  Man må ikke glemme at AP og SV får hjelp av LO

  Jeg er ihvertfall lit redd for at enkelte ikke tørr gå mot Lo sin anbefalinger ( som naturlig nok er AP og SV)

  Og så har man de som stammer med autopiloten på

  Alt for få tenker selv når valget skal foretaes

  Disse ser ikke hele sammenhengen mellom de forskjellige partiene.

 • smokewater

  Hvilken overraskelse. En patetisk partipapegøye ved navn Alf Hildrum henter inn en kommentar fra Ap’s forlengede arm first house.

  Det denne saken forteller er det alle vet når det går mot siste mnd før valg. Da ser ca 85-90% av norske journalister det som sin livsgjerning å være regulære journalistiske l****re til Ap.

 • Åge Fred Gram

  2017 kan AP komme tilbake hvist de klarer å sabotere i Stortinget i de neste 4år.Nå lurer jeg på hva slags land Norge har blitt man må sabotere for å skaffe seg makt.De rødgrønne har sittet i 8 år.de har kastet ut barn som har bodd her i 10år,de har økt skatten på pensjonister,de har manipulert arbeidsledeheten ved og ikke oppgi rette tall,veier og skole forfaller,store sykehuskøer,null sikkerhet for befolkningen,erlig talt syntes jeg de bør få slippe å sabotere mer og at vi gjenoppretter demokrati ved valg.

 • Reidar Roll

  Arbeiderpartiets guttegjeng i First House er helt på jordet. AP kommer ikke til makten igjen før de har ryddet opp i angivelig korrupsjon, vennestjenestekutlur, beslutningsvegring, og sitt partiprogram.

  I 2017 vinner FrP på walkover.

 • Morty1000

  Alt som er ment som kloke ord i denne bloggen er visvas fra A-Å. Eneste som kan medføre at Jensegjøken blir statsminister i 2017 er at den nye regjeringen ikke rekker, eller ikke makter, å rydde opp i alt det alvorlige rotet Jens og bandittene hans har stelt istand. Fire år er for kort tid.

 • Alexande L. Diallo

  Stor usikkerhet med koalisjon Høyre, FRP, Venstre, KRF. Faren for havari er tilstede fordi partiene kompromiløste programmer kommer til å bli upistelige og kan utløst krise immellom dem.

 • OomBlou

  Hvorfor håpe på undergang for landet?

 • ikketabu

  Godt sagt.
  Vi lever ikke under AP-regjering men i AP-systemet.
  AP har gjennom årene skapt et SYSTEM.

 • ikketabu

  Dagens nyheter:
  ” Kalddusj for Ap i ny meningsmåling
  Arbeiderpartiet går tilbake med 2,2 prosentpoeng i en fersk meningsmåling. SV står på stedet hvil og ligger langt under sperregrensen……..”

  http://www.abcnyheter.no/nyheter/2013/08/07/kalddusj-ap-i-ny-meningsmaling

 • Demo_kraten

  Alt av hva ?

 • mittfedreland

  Ja, jøss… (eldgammel vits): det kan også Inger med Libresse med vinger…

 • mittfedreland

  Ja, og veldig ofte i Dagsnytt atten. Tror nok det må være ham selv…

 • mittfedreland

  Smurfesangen var på norsktoppen i 1979.

 • mittfedreland

  Hateord har etter 22.7. blitt et høyst unødvendig moteord meget brukt av politikere fra “Arbeider”partiet og deres tilhengere.

  Hat har ingen ting med vanlige motsatte meninger innen f.eks. politikk når det gjelder den rødgrønne regjeringen.
  Det skal ekstremt mye av vonde/onde og sterke følelser til for virkelig å hate noe eller noen. På samme måte som å elske. Disse to ordene er i slutten av hver sin ende av en veldig lang følelsesskala av de menneskelige følelsesmessige egenskapene.

  Nå er det på tide at folk slutter å misbruke disse to ordene; hate og å elske… spesielt å hate!

 • mittfedreland

  Slettet pga. dobbbeltposting.

 • mittfedreland

  Du glemte den spesielle og skandaløse sykehussituasjonen i Oslo og resten av hele Norge og sykehjem- og eldreomsorgen her i landet … altså.

 • mittfedreland

  Men, men, men, da! Hvordan kan du så bombastisk mene det? Er det veldig enkelt å oppdage på andre måter enn den typiske skrive-/utrykksmåten til den enkelte? For den kan faktisk med ekstrem dyktighet, eller som f.eks. lystløgnere med forskjellige nick liksomgjøres som noen andre. Er noe uttaskjærs her nå må jeg innrømme, selv om jeg i annet forum fra rundt 2000 ofte oppdaget den slags ved gransking av… nja, det kan være det samme, men følger ikke så godt med nå.

  Siden jeg var så ubetenksom å røpe meg i et meget fuktig selskap for mine nærmeste, har jeg selv for tid tilbake bytta profil fra noe norrønsk til nåværende, men det burde gjenkjennes på meningene/skrivemåten min i noen år av de fleste brukerne her (mine nærmeste er ikke blant disse) da jeg utrykker meg på samme måte. F.eks. bl.a. “Arbeider”partiet, og at de bør bytte navn, da nåværende politikere i “Arbeider”partiet ikke mer er som før i tiden/gamle dager AV arbeidere og FOR arbeidere.

  Politikerne i dagens “Arbeider”parti veit ikke noe som helst om hva det vil si å være en ekte arbeider her i Norge. Det går ikke an å lese seg til en akademisk utdannelse når det gjelder det å være en arbeider. Det må jobbes og slites på gølve’ i mange år, for å vite hva de snakker om. Jens Stoltenberg & Co er ikke og har aldri vært ekte arbeidere. De veit jo egentlig ikke filla noe som helst om arbeidere.

 • mittfedreland

  Ja, og det har vært så mange løftebrudd fra “Arbeider”partiet/den rødgrønne regjeringen i åresvis at nå er nok nok! Det får jaggu være grenser for hva “Arbeider”partiet/den nåværende regjeringen kan tillate seg å mate folk i Norge med. De burde skamme seg langt under skosålene.

 • OomBlou

  Alt av dett er useriøst.

 • mittfedreland

  “Nytt håp for Jens.” Håp meg her og håp meg der!

  Jeg har uttrykt mitt mishag ved slike spørreundersøkelser flere ganger før. Det er bare et bittelite fåtall av Norges voksne befolkning som har lov og rett til å stemme som er utspurt. De er så få at det etter min mening ikke er å regne med i det hele tatt når det, som i dette tilfellet, gjelder utfallet/resultatet av årets Stortingsvalg.

  Når det er sagt, var det interessant å høre og se på Norges statsminister Jens Stoltenberg, “Arbeider”partiet og Siv Jensen, Fremskrittspartiet på Dagsnytt atten i går.

  Jeg har tatt disse valgomattestene på Nrk, TV2 og Aftenposten (den på Aftenposten med flest spørsmål). Hvem vant på alle tre? Jo, det var deg det Siv Jensen og Frp. Stemte med min nåværende politiske overbevisning.

  Her forleden fikk jeg en liten skjennepreken fra min voksne sønn: Husker du hva jeg sa til deg for 10 år siden, mamma? Ja, men da ville jeg ikke høre på det øret, svarte jeg. Det er jeg villig til nå. Begge øra mine er bortvendt fra “Arbeider”partiet!

 • Demo_kraten

  Hva er useriøst ?

 • Demo_kraten

  Jøss, det får’n si, en så aktiv profil gjennom så mange år, tyder på noen mangler i livet. Ser ut som du befinner deg langt ute på den ekstreme høyresiden, og har ett lettere paranoid forhold til motdebatanter. Siste setningen din tyder på at du ikke følger helt med i timen. Siste meningsmåling fosser AP framover, og jobber seg sakte men sikkert mot en forhåpentligvis ny 4 årsperiode i regjering. Vi får bare se på valgdagen hva utfallet blir. Skulle det bli borgerlig valgseier, er det ingen stor krise. Det blir som med andre borgerlig regjeringer isåfall, en parentes i den politiske historieskrivingen.

 • OomBlou

  Du ser ingen steder noen som forsvarer andre partier så fanatisk som dere forsvarer systemet og Ap.
  Selv har jeg vært her i kommentarfeltene i en del år og har sett forskjellige teknikker som brukes for å forsvare Ap og systemet.
  Alt fra forsøk til å overbevise med løgn til latterliggjøring og vulgæriteter.
  Men det ser ut til at dere leter etter “Frp koden” fremdeles, ha ha, dere er dømt til å misslykkes.
  Det er helt umulig å bortforklare galskapen som landet styres etter!
  Bare beklagelig at en del folk er så naive at de tror på dere, men det blir heldigvis bare færre og færre av de etter hvert.

 • Olav Havstad

  Hei. Dette er jo bare tull. Det er du som kommer med tomsnakket. Innlegget inneholder jo ingenting. Har det ikke kommet deg for øre at: Vi har oppnådd full barhehagedekning, skolene gjør det bedre enn før, det er 1,6 millioner flere behandlinger innenfor helse siden 2005, samferdselsbudsjettet er mer enn doblet siden 2005, kulturbudsjettet er doblet siden 2005 (det har falt i alle andre land), ledigheten er lav, Regjeringen viste virkelig handling i den vanskelige tiden med regjeringskrise mm. Er det ikke mulig å gi litt kredit for alt dette positive? For øvrig er min oppfatning at høyresidens iver etter å gi skattelette i størrelsesorden 25 til 100 milliarder nødvendigvis må føre til reduksjoner i politi, samferdsel, helse, kultur, skole, høyere rente, større ledighet mm. Eksempelvis er et politibudsjett på ca 14 milliarder. Det er denne galskapen jeg frykter. Men jeg oppfatter at du vil gi velferdssamfunnet, et av verdens beste, en knekk. Og, ja, det er lov til å mene det. Men det er ikke mye vakkert.

 • the_94th_united

  “Mange blir “dritt lei” folk som ikke kan diskuter på en saklig måte med gode argumenter i stedet for usaklige påstander,insinuasjoner og negative karakteristikker av folk som er uenige med dem selv.” Sånne som deg selv mener du ?

 • OomBlou

  Om du følger litt med så får du se at det ikke er så “morsomt” men snarere tvert i mot!

 • OomBlou

  Det er fordi de stort sett mener det samme det, og de som ikke har de tradisjonelle politikermeningene blir fort fjernet fra politikken.
  Vi behøver et systemskifte her i landet med ordentlig demokrati ved folkeavstemning i store og prinsipielt viktige saker!

 • Demo_kraten

  ???

 • per johnny halden

  jeg håper ikke Jens Stoltenberg og AP vinner valget til høstem ,. Folket vil ha regjeringsskifte etter 8 års løftebrudd ,.

 • the_94th_united

  Må ikke stemme FRP. Bare ikke sosialistisk.

 • OomBlou

  Du blir ikke mer seriøs ved å skifte profil!

 • OomBlou

  Ingen norsk stortingspolitiker på vinnersiden ble dømt i landssvik oppgjøret etter krigen!
  Det var noe de selv også ble overrasket over, og det sier jo ganske mye.
  Og når en ser på historien fra 1935 og frem til okkupasjonen av landet var et faktum så forstår jeg at de ble overrasket over å gå helt fri i landssvikoppgjøret.
  Kanskje du burde lese boken til Oliver H Langeland, “Dømmer ikke” så kanskje du forstår hva det handler om!

 • OomBlou

  Hvorfor ble ikke noen av trygdesvindlerne som tidligere hadde sittet på stortinget straffet da, det dreide seg jo om svindel til flere hundre tusen for hver enkelte av de, mens en “vanlig” trygdesvindler ville fått ubetinget fengsel for langt laver beløp?
  Hvordan kan du ha tillit til rettsvesenet i slike og lignende tilfeller?
  Og, hvordan kan det ha seg at diplomater og andre som har lønnet arbeid i utlandet på vegne av landet/staten slipper å betale skatt når de disponerer bolig her i landet?
  Selv ble jeg fortalt hos skattekontoret at jeg måtte kvitte meg med boligen min om jeg skulle bli fritatt for skatteplikt når jeg jobbet og oppholdt meg i utlandet og var skattepliktig der?
  “Tror” jeg har en del substans i det jeg skriver uansett hva du måtte mene om det!

 • the_94th_united

  Ja, selvfølgelig mener du som er venstrevridd det. Gud forby at andre vet noe annet en deg. Du har selvfølgelig rett når du sier det….

 • Henning Sletta

  det sei jo sei sjølv av folk ikke stemme blåblå bare grunnet høyere fartsgrense og spritsalg slik om du sier. Vi stemmer på politikken i en helhet.

  tviler på at du stemmer rødgrønt grunnet dei har bare 1 punkt du er enig i? men du har vel flere? derfor stemmer du rødgrønt, fordi du er ENIG med dei i FLERE saker enn dei blåblå sin politikk.

  På lik linje er VI “blåblå” stemmere mer enig i høyre,frp en vi er enige i rødgrønne.

  er det virkelig vanskelig å forstå?

  du skriver videre sitat “Er du 9 år, Henning? Skrivestilen din sier så.
  Kan du ikke heller
  motbevise det jeg skriver med saklige og underbygde kommentarer i stedet
  for slike halvveis sjikanerende og stigmatiserende innlegg som du har
  brukt til nå?”

  Jeg er IKKE 9 år, men takk for at du synes jeg ser ung ut 🙂 . motbevise det du skriver med saklige og underbyge kommentarer? er du helt seriøs? er det virkelig nødvendig med tanke på det du skrive i din kommentar over?

  Alle som stemmer med vett i hodet, stemmer det partiet dei er MEST enig i, og JEG blant annet er mest enig i blåblå enn rødgrønn, derav stemmer jeg blåblå.

  så enkelt er det bare. Trenger jeg virkelig da å motbevise det du skriver med saklige og underbygde kommentarer, når det sei sei sjøl hvorfor du stemmer et parti? At det sei seg sjøl

 • Demo_kraten

  En ting skal du ha, “flink” til å snakke deg bort fra fakta. At du ikke klarer å se konspirasjonsteorier har sammenheng med lite eller ingen innsikt. Dine historiekunnskaper er vel avslørt all den tid du ikke hadde fått med deg at politikere i dette landet var dømt. Tydeligere kan det vel ikke bli.

 • the_94th_united

  Jeg konstaterte bare et faktum. Dem som er så blinde at dem ikke har sett det vanvittige vannstyret de siste 8 årene er tilbakestående. Jeg er klar over at det innebefatter en god del nordmenn. Jeg driter i hva du mener om det,

  Høyresiden i Norge oppfører seg hvertfall som en høyre-side og utfører sin politikk

  Venstresiden er bare udugelige og ansvarsfraskrivende.

 • Demo_kraten

  Vet utmerket hvem sak du sikter til. I motsetning til deg, som helt tydelig sliter med vårt samfunnssystem, så er jeg i likhet med det store flertallet i dette landet helt komfortabel med vårt rettsvesen. Så din påstand om at samme lov ikke gjelder for alle, har ingen substans.

 • OomBlou

  Quisling tilhørte politisk den side som tapte 2. verdenskrig, og derfor ble han og en del andre straffet etter krigen.
  Det forstår du vel?
  Så må jeg bare korrigere deg her, nazismen var langt ute på venstresiden nærmere bestemt like til høyre for sovjet kommunismen!
  Demokratiet her til lands er ikke noe ordentlig demokrati når en kun kan stemme på en diktator og hans råd, og folket ikke har noen som helst innflytelse på politikken!
  Stjerne eksempelet her er jo EU avstemningen i -94, da folket sa nei, men politikerne fikk oss inn i EU bakveien via EØS og Schengen!
  Det er ikke ekstremt å si sannheten.

 • OomBlou

  Kanskje du da kan fortelle meg hvorfor for eksempel ikke samme lover gjelder for tidligere stortingsrepresentanter som for “vanlige” pensjonister og sosialklienter?
  Og, du kan ikke være i tvil om hvilken sak det siktes til!

 • OomBlou

  Merkelig at dere Ap tilhengere griper til dette ordet “konspirasjonsteorier” så snart dere er tom for argumenter!
  Om du setter deg litt inn i historien så vil du se at alt jeg skriver er sant og kun sannhet!
  Å komme med dette ordet “konspirasjonsteorier” så snart dere får høre en sannhet dere ikke liker er bare patetisk.

 • Demo_kraten

  Bra skrevet, håper mange legger merke til denne kommentaren. Enkelte skjønner ikke at i det store og hele er det politiske miljøet harmonisk, selv om man diskuterer så busta fyker.

 • Demo_kraten

  Har ingen grunn til å være sint. Varemerke til enkelte er å ha enkle svar, på kompliserte spørsmål, og da er konspirasjonsteorier en finurlig måte å argumentere på, uten å ha dekning eller fakta. Så enkelt er det.

 • ikketabu

  Nei, min forklaring er veldig enkel og lett å forstå for hvem som helst. Men jeg ser du er blitt sint og begynner med hersketekniker, da foreslår jeg at vi stopper her 🙂

 • ikketabu

  Men du vet fortsatt ikke hvilke resultater disse “Galluper” noterer eller ikke noterer.

 • vargveum

  SKK: Du innser vel at med de RRG fortsatt i regjering vil LO antagelig fortsatt kunne mase seg til altfor store lønnsøkninger, og sette landet i en konkurransemessig enda håpløsere situasjom den dagen olje/gass ikke lenger er lønnsomt.
  Knappest mye å juble for?

 • Demo_kraten

  Får ta det en gang til, så kanskje du får det med deg. Du fortsetter med dine konspirasjonsteorier, og bekrefter ettertrykkelig det jeg hevder. Ble det litt klarere nå, eller er det like tåkete?

 • Banarne

  “Heldigvis”? Greit å vite i hvilken leir man har ham.

 • ikketabu

  Nei, det ble avslurt og du har ingenting å si til meg, ser jeg.

 • Demo_kraten

  Du bare fortsetter med å komme med konspirasjonsteorier, og bekrefter ettertrykkelig det jeg hevder. Evner du ikke å se dette?

 • Demo_kraten

  Så ditt spørsmål til meg om jeg noen gang hadde hørt om en politiker som er dømt, var en forglemmelse, eller …Når det gjelder Quisling så blir det noe patetisk å høre at han tilhørte taperlaget. Denne mannen var årsak til at mange nordmenn døde under krigen, og han hadde ett samfunnssyn som de fleste idag fordømmer. Vi kan se noen små grupperinger også her i landet, som inntar samme holdning, ytterste høyre.Blir veldig spesielt å lese det du skriver om at dette landet er ett luredemokrati, når verden rundt oss ser på dette landet som ett velfungerende demokrati. Når du i tillegg drarinn at vi velger en diktator, da blir ditt resonnement så ekstremt, at det har ingen rot i virkeligheten. Man skal være ganske ekstrem for å komme med påstander om at vi blir styrt av en diktator.

 • Demo_kraten

  Neida, domstolene finner ikke opp lovene, de blir vedtatt i stortinget, og er ett styringsverktøy for juristene.De aller aller fleste lovene innenfor jussen er vedtatt av ett SAMLET, storting (dette finner du ut av ved å se på stortingsbehandlinger), så din konspirasjonsteori om hvem som styrer domstolene, er helt irrelevant. Verre enn det er det ikke. Er godt innsatt i hvordan rettstaten fungerer i praksis. Har sittet som domsmann gjennom mange år.

 • ikketabu

  Ingen konspirasjonsteorier Demo-kraten.
  Sosialistene og deres tjenere benytter seg av løgn, men løgn blir servert på en smart måte:
  Lenge før valgdagen oppgir “Galluper” forskjellige resultater, både når det går bra og når det går dårlig for begge (Rødgrønne og Blå). De vil at folk tror at der er objektive og troverdige. Når valgdagen nærmer seg går det bare opp for Rødgrønn og ned for Blå.
  Når man da utrykker mistanker om at Galluper lyver, kommer de med slike kommentarer som din.
  Smart !

 • Demo_kraten

  Skjønner at du befinner deg på en helt annen klode, når det gjhelder samfunnsspørsmål. Det du holder på med er konspirasjonstorier, og det har ingenting med virkeligheten å gjøre.

 • Per Knutsen

  Beklager Jan Erik Larsen for at kommentaren min i går antagelig var litt feiladdresert og havnet i fanget ditt. Jeg rettet vel kanskje innholdet mitt på dine tidligere samfunnsposisjoner og mistet kanskje litt fokus i forhold til beskjeden i kommentaren min og din nåverende posisjon.
  Jeg mener fortsatt at jeg hadde en gyldig grunn til å angripe det denne valgkampen har utviklet seg til i forhold til den dagsorden vi er vitne til. Med dette mener jeg den skremmende likgyldighet som vises både fra regjeringen, pressen og opposisjonen i forhold til kverulering om uvesentlige saker i forhold til den store sterke internasjonale spenningen som er stigende og faktisk etter min mening en stor fare for den retning verdenssamfunnet er på vei. Det som jeg synes media og dere som sitter å kommenterer å uttaler dere burde gjøre, er å ta tak i det som er en kritisk fase for veldig mange nasjoner i disse dager. Jeg føler at pressen har spilt falitt med å tie/fortrenge såpass mange viktige saker etter hvert, at dere faktisk gjør dere medskyldig i det sviket jeg og en overveldende del av den Norske befolkning føler, i forhold til den blottlagte vonde sannhet om demokratiet våres som vi er blitt frarøvet for lengst. Mitt engasjement er ikke først å fremst de politiske sakene dette valget har på agendaene sine, men å kjempe for friheten våres samt, å få gjeninnført demokratiet. Jeg kommer fortsatt til å kjøre på med mine argumentasjoner, men beklager at du ble mottaker av en kommentar som jeg har vurdert i ettertid som feiladressert.
  MVH Per

 • ole

  Realitetsorientering er ikke blåsmurfenes sterkeste side

 • OomBlou

  Ja, helt riktig at politikeren Quisling og noen av hans allierte ble straffet etter krigen, men de tilhørte taperlaget de!
  Ingen politikere blir straffet for sine ugjerninger før etter et systemskifte, ser du.
  Derfor bør vi ha et systemskifte der folket får ta avgjørelsene i direkte demokrati ved folkeavstemning i store og prinsipielt viktige saker!
  Men dette nekter politikerne folket, og hvor i all verden har de fått retten til det fra?
  Dagens politiske system har absolutt ingenting med demokrati å gjør, da det er et falskt luredemokrati der folk bare kan velge hvilken diktator de vil ha, politikken har de absolutt ingen makt over!

 • OomBlou

  Du har tydeligvis “litt” for stor tillit til systemet du!
  Ta for eksempel saken der flere tidligere stortingspolitikere, to av dem tidligere statsministere ble etterforsket for trygdesvindel.
  Det var jo ganske åpenbart at de hadde tatt i mot med åpne hender pensjonspenger de ikke hadde rett på.
  Ingen av de ble dømt!
  Tror du en vanlig pensjonist eller en “vanlig” trygdemottaker hadde sluppet unna uten straff i et lignende tilfelle?
  Klart det domstolene er politisk styrt!
  Tror du kanskje domstolene “finner opp” lovene selv??
  Kanskje du selv bør sette deg litt inn i tingene slik de fungerer i praksis?

 • kufor

  Du får nok ikke det samme svaret om du stiller det til en gjeng på Grunerløkka klokka 12 om dagen, eller om du stiller det til kontorarbeidere på Majorstua.

 • Demo_kraten

  Glemte bare å ta med meg at jeg ikke bare har hørt om politikere som har blitt straffet, det er en del av historien vår. Ser ut som historielesning ikke er ditt område. Hvis jeg sier Quisling, demrer det litt da?

 • Demo_kraten

  Du må røske litt opp i samfunnsforståelsen din, der er det noen hull. Domstolen er en selvstendig makt, og har ikke noe med politikk å gjøre. Politikerne legger føringer for domstolen, men en rett tar selvstendig vedtak.Såpass bør du ha fått med deg. Så nok en gang. hvorfor går du ikke til anmeldelse av forræderne?

 • kufor

  Du forsvarer kameratene, og det er bra, men er du redd for å måtte begynne å jobbe etter valget.
  Litt vanskelig å finne en jobb eter åtte år med denne regjeringen.
  Byråkratiet skal slankes.

 • Henning Sletta

  nettopp. jeg skrev studenter i parantes, bare for å illustrere.

  at det bygges for lite er regjeringen/fylket sin feil. Dei skal ha rare og dyre krav (eks: boliger skal være tilrettelagt handikappede). Og at det skal ganske så mye unødvendig papirarbeid til. Og det tar lang tid før folk får bygge.

 • OomBlou

  Har du noen gang hørt om en norsk politiker som har blitt straffet for sine politiske handlinger her i landet?
  Og, det er jo slik at politikken står over loven, og styrende politikere lager jo loven etter hvert som det passer dem og deres politikk.
  Ingen blir straffet før vi får et systemskifte!

 • Demo_kraten

  Jamen DU har muligheten til å anmelde for landsforræderi. Hvorfor gjør du ikke det?

 • OomBlou

  Medlemmene av regjeringen ble jo ikke en gang etterforsket for sitt svik etter 2.verdenskrig, og de blir helt sikkert ikke etterforsket etter det sviket de foretar seg nå heller.
  Ikke uten et systemskifte i alle fall!

 • OomBlou

  Hvorfor i all verden skal jeg reise til slike drittland, det er jo nettopp slike tilstander jeg frykter at dumme og onde politikere skal få oss opp i!

 • Demo_kraten

  har sterkt inntrykk av at du er mer enn svaksynt, nærmest blind, så det blir feil å be andre om å åpne øya. Det å feie for egen dør, er alltid lurt. Prøv det, så vil du oppdage at det blir mye bedre.

 • OomBlou

  Få opp øynene dine og ikke lyv for deg selv!

 • OomBlou

  Det er ikke fantasier når den tiden kommer fordi styrende politikere har dratt landet fullt av utlendinger og pådratt landet enorme trygdeforpliktelser og andre utgifter.
  Og i tillegg har gitt eller rotet bort folkets skattepenger og oljeformue i utlandet.

 • OomBlou

  På høy tid at du og mange andre får opp øynene!

 • Pingback: » Erna vinner – fremdeles()

 • Kleppen

  Ja, det kan du si….hvorfor er ikke normale folk i disse kommentarfeltene ? Tror faktisk at det er et utslag av at de fleste har mer fornuftig å gjøre enn å legge seg inn i diskusjoner med paranoide typer. Dessuten så begynner det å bli veldig irriterende å lese slike kommentarer som er sprekkfulle av orddelingsfeil og som viser mangel på kunnskap om og/å-regelen. Det burde vært forsket på hvorfor så mange mørkeblå er så elendig i norsk rettskriving.

 • Kleppen

  Helt enig! jeg er ofte innom diverse avisers kommentarfelter og det er helt ufattelig tragisk hvor mye tid en del folk bruker på usakligheter og dritt. At de ikke selv blir lei av å sitte sånn. At de ikke skjønner hvor lite seriøst det er ? Og, ikke minst – at de ikke skjønner selv hvor mye skade de i det lange løp påfører de partiene de ønsker å snakke opp. For så mye usakligheter og pjatt vil i det lange løp bare få folk til å vende disse blå/blå partiene ryggen. Ingen gidder høre på dem lengre.

 • Berserkr

  Hehe.. 🙂
  Hvis du leser hva som står i de linkene jeg henviste til, så er det faktisk skremmende å tenke på at det faktisk er disse som styrer landet vårt..

 • Berserkr

  Si meg hvordan er de grunnløse?? Vennligst utdyp..

 • Berserkr

  Du kan tro hva du vil. Jeg gir en betraktelig sum av lønnen min til veldedige formål hver måned..

 • Burgen

  Kleppen vil tydeligvis ikke det!

 • Robya

  Nå tuller du! Menigsmålinger kan kanskje manipuleres til en viss grad ut fra hvordan spørsmålene formuleres.Men spørmålet ; “Hva ville du stemt i dag om det var valg?” kan ikke manipuleres.

 • Demo_kraten

  Har ventet på den kommentaren. Det er noe merkelig med dere blåsmurfer. Når meningsmålingene går den riktige veien for AP, så tyter det fram slike kommentarer som du kommer med nå. Er resultatet motsatt, så høres ikke en lyd av slike konspirasjonsteorier. Hva kommer det av tror du? Mangel på saklighet er nærliggende å tenke på.

 • Robya

  Vel! Der er jeg uenig med din konklusjon.Tv2 journalistene heller etter min menig klart mot høyresiden. Skulle noen ganger tro at de deltar aktivet i valgkampetn for høyresiden, og særlig da for Frp.

 • Robya

  Da gjelder vel det for deg også? Du får lese gjennom alle de negtive karakteristikken du har gitt andre og se om du kjenner deg igjen.

 • Knut_Er_En

  Det skulle vært en “snowden” hos de som driver med disse meningsmålingene ………

 • Robya

  Kan du slutte å skikaner dine meingsmotstandre!

 • Robya

  Så mye er IKKE blitt verre.Ting kan gå fra galt til verre, men det forutesetter at det er noe som er galt / ille i utgangspunktet.

  Hva var galt og hva er blitt verre?

  Det meste er etter min oppfatning gått fra bra til bedre!

 • Korouss

  vi trenger et regjeringsskifte nå.

 • Robya

  Ja, enig! I tillegg har høyre skutt seg i foten ved å forslå å fjerne fedrekvoten.Erna undervurdert også velgern ved å anta at et flertatt er imot høyres skattelette fordi folk flest ikke forstår store tall.

 • Demo_kraten

  Hvis din oppfatning er at det utføres landsforræderi i dette landet, bør du gjøre noe mer aktivt enn å sitte å skrive på disse kommentarfeltene. Du har en mulighet til å gå til anmeldelse, og få dratt disse folkene inn for en domstol.Det du holder på med her daglig, har ingen mening, utover litt humor for en del andre som leser dine kommentarer.Så oppfordringen til deg er at du bør øyeblikkelig gå til anmeldelse av landsforræderne.

 • Robya

  Mange blir “dritt lei” folk som ikke kan diskuter på en saklig måte med gode argumenter i stedet for usaklige påstander,insinuasjoner og negative karakteristikker av folk som er uenige med dem selv.

 • Robya

  Å kalle andre for innsnevert er ganke lavmål.
  Mener du at alle som ikke stemmer Frp eller er enig med deg ikke kan tenke og handle rasjonellet og fornuftig? Du er jamen frekk.

 • odin

  Frykt er en følelsen som gir sterkere reaksjon hos folk enn andre. Når du i tillegg styrer norske media gjennom pressestøtten og NRK direkte, da får du frem frykt budskapet ditt. Audun Lysbakken har vært daglig på NRK nyheter i 14 dager sammenhengene. Tilfeldig? Et mikroparti som er i ferd med å bli konkurrert av et nytt med samme idelogi?

 • Robya

  Jeg har liten tro på at du når det kommer til stykket,ville bifalle hjelp til flyktninger i et annet land.

 • odin

  Når det gjelder bosituasjonen er den like vanskelig for folk som blir skilt. Pga. høye egenkapitalkrav og at ingen makter å sitte igjen med boligen og den må derfor selges. Det bygges kort og godt ikke boliger i dette landet da det er viktigere å redde DnB enn at folket skal ha det bra.

 • odin

  Jeg lurer på hvem som gjør det mulig for Audun Lysbakken å være på NRK nyhetssendinger hver dag i 14 dager. Er den typen nå.

 • Robya

  Men det er ikke sant. Jeg foreslår at du tar deg en laaang studietur til utlandet. For eksempel Yemen, Iran eller Hellas for den del.Kanskje du da kunne fått ett annet perspektiv på livet i Norge

 • Robya

  Kunne ikke vært mer enig!

 • Robya

  Landet styrer ikke til skade for land og folk. Det er derfor ikke noe å bortforklare.Du trenger derimot en god dose realitetsorientering, da din virkelighetsoppfatning er helt skrudd.

 • Frank Lyng

  Denne menings/(manipulerings)-målinga er typisk for propagandakanalen til AP-Hildrum. Og jo nærmere valget vi kommer, jo mer AP/SV -vennlig vil både målingene og kommentarene fra kanalens journalister bli.

 • Robya

  Det er vel derfor det er så dårlig stelt her til lands. Ingen har til salt i vassgauten,vi spiser barkebrød til frokost å gå sultne til sengs hver kveld med dobblet slå og store hengelåser på døra.
  OomBlou du har helt ville fantasier. Folks penger er ikke rotet bort i utlandet og det kryr ikke av kriminelle utlendiger i Norge. Hvis alle som ikke er enig med deg skulle jages ut av Norge ville du blitt ganske ensom her på berget. Heldigvis!

 • Robya

  Merkelig at så mange vil seg selv så vondt at de ønsker en blå-blå regjering. De rødgrønne har ikke stilt til forventningen på flere områder som for eksempel mijø og fattigdomsbekjempelse. Men å kalle den for en svikerregjering er total skivebom. “Folk flest” er ikke tjent med H og Frps mål.

 • Robya

  Slike grunnløse bekyldninger som du her framsetter har ingen rot i vikeligheten. Lurer virkelig på hvordan noen kan bli så hatefull som du tilsynelatende er.

 • Robya

  Forskjellen på Bjørn Stulens verden og din verden, er nok at han lever i den virkelige verden og du lever i en oppkonstruert verden.

 • Robya

  Hvilken katastrofe? Vet du i det hele tatt hva en katatrofe er?

 • gjesper

  Sitter på gjerdet og venter på å bli overbevist.

 • Larsarus50

  AP taper i bøtter og spann av stemmer så lenge de må fortsette å late som om at de har lyst til å ha med seg SV og SP videre i regjering.
  AP sliter nok som det er selv, om de ikke skal slite med disse to i “likene i lasten” i tillegg.

 • mittfedreland

  Igjen for ørtende gang her og der over tid: Jeg blåser i disse meningsmålingene. Det er når siste stemme er telt opp etter valget som teller.

  For øvrig har jeg ingen tro på at “sossisene” som du kaller dem (sossiser er små, korte, hvite pølser og deilig til resten av julematen, forresten) får seg fire nye år.

 • OomBlou

  Katastrofen er alt et faktum!

 • OomBlou

  Nei, på grunn av landsforæderi!

 • the_94th_united

  Du kommenterer som at du sitter med fasiten. Jeg svarer på samme måte. for etter 8 totalt inkompetente rød-grønne år er jeg dritt lei av og se sånne som deg fortelle hvor bra venstre siden er og hvor ille høyre siden er. Du har ikke peiling, de fleste av dere jeg ser må komme med halvsannheter for å prøve og dra dere unna i håp om og ikke bli avslørt som de stakkarslige små menneskene dere er. dere tåler jo ikke at folk lever på forskjellige måter. Nå vil jeg virkelig vite hva du mener FRP eller Høyre kommer til og gjøre som er så forferdelig ille??? om det er nedsetting av avgifter som dere sosialister har blitt lurt til å tro ikke er mulig uten og kutte i velferd, sannheten der er at vi ikke aner hvilke penger dem har og rutte med. eller om du misliker dem fordi dem skal gjøre vin lettere tilgjengelig, svar nå, venter spent. 🙂

 • Henning Sletta

  hvorfor går vi utenfor stupet med FRP regjering da?

  er det fordi dei vil satse på infrastruktur blant annet?
  eller er det fordi SSB har kåret FRP sitt budsjett til det beste totalt sett?

  gjerne opplys meg

 • Henning Sletta

  trur ikke kuer kan fly nei.

  før trudde vi ikke at frp kunne komme i regjering. Før trudde vi heller ikke at jorden var rundt, eller at vi kunne klone en sau.

  men hvem tok feil?

 • Henning Sletta

  Om du virkelig tror at dei stemmer blåblå grunne ” Høyere fartsgrenser og sprititsalg i butikker, kiosker og bensinstasjoner.”, ja, da vet jeg ikke hva jeg skal sei om din tåpelighet når det kommer til politikk

 • the_94th_united

  Jeg har ikke det nei. men voksent av deg å prøve og diagnostisere meg. “på seg selv kjenner man andre.”

 • Henning Sletta

  1. ingen er tilbakestående elller noe uansett hva folk påstår.

  Du sa tidlige oppe sitat “Mye har blitt verre påstår du. Kom gjerne med det. Tomme påstander er null verdt vet du.”, ok, tar den oppfordringen.

  1. studiestøtten
  2. bosituasjonen (for studenter)
  3. veier
  4. infrastruktur på generel basis.
  5. vedlikehold av bygninger
  6. fraskriving av ansvar (blant annet på veier og skolenedleggelser).

  var det nok?

 • Berserkr

  Siden du åpenbart er litt ignorant, og heller ikke likte ordet svikere om Arbeiderparti toppene, så skal jeg gi deg noen eksempler på løgner:

  Dette er historien bak Arbeiderpartitoppenes relasjoner til KGB:

  http://www.dagbladet.no/2011/07/03/nyheter/spionasje/innenriks/utenriks/etterretning/17144338/

  http://www.nrk.no/programmer/tv/brennpunkt/1.908112

  Her er Stoltenberg sin løgnhistorie om hvordan han fikk DOR dekknavnet av KGB. (Husk at den første websiden kom i 1993, spillene han snakket om eksisterte ikke enda, og Sovietunionen ble oppløst i 1991):

  http://www.dagbladet.no/kultur/2008/04/08/531926.html

  Her er nok en historie om urederlighet:

  http://www.dagbladet.no/nyheter/2001/12/08/299904.html

  Jeg kan fortsette om du vil?? Jonas Gahr Støre og Trond Giske sine løgner og mildt sagt tvilsomme (korrupsjonslignende) affærer.. Vil du det??

 • Henning Sletta

  1. Det heter kontroll og konstitusjonskomiteen. vet du igrunn hvorfor vi har en kontroll og konstitusjonskomitee? vel finn det ut, for tydeligvis har du ikke peiling.

  2. kom med eksempel på hetsing av regjeringen?
  3. Disse høringen kom noe ut av jo, hvor har du bodd? under jorden? helt siden da eller?

  tragedien på utøya og oslo, og politibruken osv osv var en “boost” for dei borgerlige ja. Men med hånden på hjertet, trur du virkelig ikke at dei rødgrønne også hadde gjort det samme om dei var opposisjonspartier? JO. Det er derfor det kalles politikere og politiske partier.

 • Henning Sletta

  synes det er kvalmt hvor mye rødgrønne tv2 journalister viser at dei er rødgrønne.

  prøv å vær nøytral da. yees

 • grinpeis

  Tøft av deg å fortelle meg at jeg er tilbakestående. Jeg er dypt takknemlig.
  Men du avslørte bare deg selv som utrolig barnslig nå. Og litt bråkjekk. Mindreverdighetskompleks?

 • grinpeis

  Så ettersom jeg har andre meninger enn deg er jeg altså innsnevret. Greit å vite at du sitter med all kunnskap om alt og har fasiten da.

 • ole

  Og kuer kan fly….

 • Berserkr

  “..de innvandrerne som de er forpliktet til etter internasjonale avtaler”.. -Vil du vennligst utdype dette?? Det du sier er nemlig ikke helt sant er det vel?? Du bøyer vel fakta litt vel mye her gjør du ikke??
  De aller fleste som kommer til Norge faller ikke under kategorien som Norge såkalt er “forpliktet” mot.. Dessuten så behøver vi egentlig heller ikke å være “forpliktet” mot noen ting som helst. Som suveren nasjon kan vi velge å gjøre slik som Singapore, Japan, Korea, Taiwan, Kina -for å nevne noen.. De 4,6 millionene som hver ikke vestlig innvandrer koster det norske samfunnet (i snitt), kunne ha hjulpet hundregangen (++) i flyknigeleire verden over…

 • Berserkr

  Det er vel liten tvil om journalister flest sin politiske holdning, og hvem de kommer til å føre valgkamp for..

 • ole

  4 nye ap-år!!

 • Guest

  Jeg gir opp politikk og konstaterer at Idiotnordmenn har bestemt Norges skjebne om disse klovnene blir gjenvalgt. Når folk oppdaterer seg så lite som dem faktisk gjør. så bare kommer de i små mengder å tør og kommentere at alt er så bra i landet når dem ikke vet noe som helst. Det er mer sørgelig en ord kan forklare…

 • Berserkr

  Bare sånn at du er klar over det; du er MEDSKYLDIG i de talløse overfallsvoldtektene, knivstikkingene, drapene som har blitt utført mot talløse uskyldige offer her i landet -som en direkte følge av ukonntrollert innvandring..

  ( dette gjelder forsåvidt alle de andre også som stemmer for åpne grenser)

  Kall disse ofrene sutrepaver og!!!

  ….Ikke det nei??

 • the_94th_united

  Det er nok du som lever i en annen verden Bjørn Stulen: Du er vel så gammel at du makter og lese en nyhet om dagen og den er tilfeldigvis til AP’s beste. må være flaut når du sikkert bare bruker NRK til å oppdatere deg. Du og dine likesinnede har ikke peiling på hva dere snakker om.

 • Oyvind Michelsen

  Var det en konstatering av fakta eller et håp fra pressen dette??

 • the_94th_united

  Om det skjer så viser det at ikke alle er like innsnevra oppi topplokket som deg.

 • the_94th_united

  Det er oljens fortjeneste ikke dem rød-grønnes. Hvis du ikke makter og forstå det er du jo tvers igjennom tilbakestående.

 • grinpeis

  Mye har blitt verre påstår du. Kom gjerne med det. Tomme påstander er null verdt vet du.
  Samtidig kan du se deg litt rundt om i Europa og se hvordan resten avlandene har det. Tror nok vi har klart oss meget bra gjennom de siste årenes økonomiske kriser av forskjellig art. Regjeringen har gjort en eksepsjonellt god jobb faktisk.

 • grinpeis

  Ikke glem de blåblå sine hovedpoeng da. Høyere fartsgrenser og sprititsalg i butikker, kiosker og bensinstasjoner.
  Alt dette er lette poeng som folk biter på og tror er livsviktige elementer. De glemmer elegant det som virkelig betyr noe i verden.

 • grinpeis

  Hvis FrP får så mye som 20% eller mer ved valget, vil jeg si at det beviser kun at Norge er på vei utfor stupet.

 • Bjørn Stulen

  enig mye av dette er lavmål

 • Bjørn Stulen

  Hvilken katastrofe dere lever i en annen verden! SUTREPAVER

 • Bjørn Stulen

  Hørt på makan til rør???? Styrer til skade for folk ???? Norge er et av verdens beste land å bo og leve i og hvem har bygd landet siden krigen? Foreslår at du emigrerer til et annet land som du er mer enig i poklitikken. Er ingen bortforklaringer bortsett fra at vi har det FOR godt og tid til å sutre over tulleting

 • Bjørn Stulen

  Tøvete kommentar om å miste statsborgerskapet fordi man er uenig med DomBlou. Enig med Kleppen

 • grinpeis

  Kleppen, hvorfor ser vi ikke flere som deg er i disse kommentarfeltene?
  Stå på, du er ikke alene!

 • grinpeis

  Hvis du er drittlei av å høre det du kaller bortforklaringer, kan jeg garantere deg at vi andre er rimelig drittlei av å lese dine stadige hentydninger pm svikerregjering, svik, regjeringer arbeider aktivt for å skade landet o.l.
  Du kaster ut påstand etter påstand, gulper opp kallenavn over en lav sko, men noen dokumentasjon på de tingene du kommer med er du ikke i stand til å framvise. Derfor blir alt dette du skriver bare oppfattet som sludder og vås. Eller rettere sagt infantilt pjatt.
  Skal du bli oppfattet som saklig og få noe gehør i en debatt, må du nok legge om stilen litt og ta en litt annen tone.
  Det er greit at du er uenig med dagens regjering og dens prioriteringer, men da får du beskrive det også. Med saklige ordelag og et noe mer ryddig ordbruk en det du til nå har brukt.
  Du vil aldri vinne en debatt eller få noen tilhørere med litt verdi hvis du bare kommer med usakligheter, til stadighet bruker kallenavn og ufine navn på de du omtaler. Folk vil bare le av deg. Du blir den som avslører deg selv som kunnskapsløs og litt barnslig.
  Skjerp deg!

 • Anders Nordmo

  Bra for demokratiet at det blir en spennende valgkamp. Forøvrig enig i at målingen fremdeles viser klart borgerligflertall, men framgang for de rød-grønne partiene. Jeg tror på ingen måte at H har tatt seiren for gitt, og de er forberedt på svigninger. Jeg gleder meg uansett til å drive valgkamp og møte politiske venner ( fra alle partier) på stand og ved andre arrangementer. Til alle dere som bruk ulike hatord her, så vil jeg si at forholdet mellom norske politikere er godt. Det faller ikke ukvemsord på det nivået vi ser på nettet, heldigvis. Anders Nordmo

 • Kleppen

  Svik er noe heløt annet enn en valgt politikk. Svik er det hvis en har lovet noe annet enn den politikken man fører. I dette tilfellet har AP, SV og SP sagt ifra før de ble valgt at de vil ta imot de innvandrerne som de er forpliktet til etter internasjonale avtaler. De som ikke har god nok grunn til å få asyl, blir sendt hjem. Husk; de får stadig kritikk fra mange om at de er for strenge. Derfor blir din bruk av ordet svik, helt feil.

 • Kleppen

  Komisk dere blå/blå med alle disse morsomme ordene….”korrupte”, “løgnere”…osv

 • svennah

  siste meningsmåling viser fortsatt blå/blå seier, la det være klart.
  Så hvorfor fete overskrifter om at de korrupte sossisene kan vinne valget?
  Journalister, er det krampetrekningen deres?

 • Kleppen

  De borgerlige har nok drevet valgkamp en stund for lenge. Husk at de startet jo like etter at tragedien i Oslo og på Utøya hadde lagt seg. Da begynte de å kalle inn alle mulige rød-grønne statsråder og statsminister til høring / forhør i Stortingets Troll- og konspirasjonskomite. Etterpå har det gått slag i slag med valgkamptriks og hetsing av den sittende regjering. Etter alle disse høringene som det ikke kom noe ut av, så har de gitt opp å bruke Anders Anusen og hans kompis Per K Foss. Derimot har Trine Sutre Grande og den alltid koselige Ketil Solvik Olsen, samt Latvia-elskeren Bård Hoksrud, vært i TV-ruta hver eneste kveld og forsøkt seg på lettvinte poenger. Ellers så ser vi at de blå/gul/blå/grønne sparer trynet til Hareide og den kommende primadonnaen Erna Solberg. Det virker som at Erna bare skal være en solskinnsgudinne som skal spares for politiske debatter mest mulig.

 • ivar torleivson

  Nå har vi bak oss 8 år med brutte løfter og handlingslammelse!
  Nå må vi få en regjering som kan få til noe -og ikke bare skryt og snakk!
  Så mye har blitt verre denne tiden de rød-grønne har sittet med makten!

 • Kleppen

  Slik retorikk som du (og mange bruker her inne) er så tynn og elendig at folk begynner å bli lei av det. Det er et utslag av dette vi ser på meningsmålingene nå. Tenkende mennesker orker ikke oppgulp og hat-ord lengre nå.

 • Kleppen

  Vær så snill……kom deg opp av det nivået der. Slutt å bruk slike hateord på en regjering som gjør en god jobb. Dere trenger ikke bruke slike ord om dere har mer vektige ting å fare med.

 • Eldar Høidal

  Folk er fornuftige og ser at de rødgrønne fører en politikk som er til fordel for vanlige arbeidsfolk. Med utspill om karakterer i barneskolen og søndagsåpne butikker har de blå gitt posisjonspartiene lette poeng.

 • Robin Kleven

  Det er tydelig at det å spille på frykt, er det som virker. Synd for demokratiet.

 • ikketabu

  Frp får minst 20% valgdagen og det blir ingen rødgrønn seier.

 • Stereopol

  Om ikke SV faller under sperregrensen, lover jeg å nyte et vaskeekte SV-måltid…
  Vel og merke om det finnes kameler igjen.

 • OomBlou

  Katastrofen er alt et faktum.

 • OomBlou

  Hvorfor håper noen på ennå fire år med en slik svikerregjering?

 • Reidar Roll

  Med den totale mangelen på handlings- og styringsevne AP har vist i åtte år, ville det være en ren katastrofe for gamle mor Norge om de skulle vinne dette valget. Da har ikke folk fortjent bedre.

 • norwegianos

  Tror vi ender opp med arbeiderpartiet , sv og resten av den korrupte sosialist gjengen uansett…

 • Per Knutsen

  Hvor oppdatert er du og A pressen på virkeligelighetens Norske historie, og ikke bare AP`s spesial designede Wannabe historie? Her er en link som jeg legger ved til Astrups krigshistorie for det Norske folk til å lese. Begynner å bli på høy tid etter hvert.
  http://www.astrup.krigshistorie.net/kapitulasjon.htm

 • Ida mai lea hagen

  Så verdens beste land å leve i er vanstyrt? Hva er da alle andre land i verden?

 • TORSTEIN

  HØRTE MAN GODT NOK ETTER TALTE JENS OG ERNA TIL ALLE ALDRE:DUELLEN VAR I MINE ØRER UAVGJORT:

 • ola

  Jeg tror sjansen for en Blå-grøn regjering er større en sjansen for en Blå-blå regjering.

 • OomBlou

  Fiktivt demokrati, er vel i hovedsak det som Ap kaller “den norske modellen”.
  Blir rett og slett kvalm av det sleske gliset til “lyveJens”!

 • SONIA

  Vi kan ikke lukke øyne for en ren Høyre regjering evn sammen med Frp.
  Tviler på on Erna inviterer Venstre og Krf inn i det gode selskap.

 • ola

  Selvsagt har Vestlandet større krav en alle andre, det er vi som jobber mest, men som får minst. Se bare på vegene våre!

 • Fantastisk innlegg! Jeg har også tro på Ole, folk må ta med i beregningen at han var overtrent i 2011 og hadde en ryggskade sommeren etter. Tror han stiller i sterk fysisk form til VM. Så er det bare å få skytingen på plass. Tror det er sunt for han å få være litt underdog igjen.

 • Jimmy Johansen

  Flott sak! Tidenes største norske vintersport-atlet fortjener å bli trodd på. Håper han får en optimal klaff på standplass, da skal det godt gjøres å slå han!

 • BPaisley

  P.d.d ja, men når T. og J. Bø får trent ordentlig igjen, så er de (spesielt Tarjei selvfølgelig) på høyde med Emil. Har troen på Ole Einar, men han bør levere i VM. Nå har han fått trent ordentlig, så ingenting å skylde på (ref: ryggskade i 2011)

 • toelloev

  Han blir VM-konge!

 • Det er strengt tatt kun Emil som er bedre enn Ole Einar idag

 • Tom Armand Hansen

  Takk for flott innlegg. Interesant å se hvem som står bak nyhetene og filmingen.

 • Veldig bra blogg! veldig glad vi har folk som dere på jobb som formidler nyheter til oss! vil gjerne høre mere!

 • Så mange eventyrlige reiser. Og alt for lite skrevet ned. Takk:) 

 • Karstein Bransvik

  Du må ha hatt litt av en jobb,du da. Telle og forhøre 8000 mennesker? Ellers er reportasjen grei den.

 • $24029959

  Det er nok ingen, hverken rødgrønne eller mørkeblå som “elsker disse 8000”. Personer med viktige roller i folkemord har i alle år klart å skjule seg i utlandet. Mange nazister flyktet til USA og Sør-Amerika etter 2. verdenskrig, og folk som stod bak nedslaktingene i Srebrenica på 90-tallet befinner seg rundt omkring i andre land den dag i dag. Noen blir tatt til slutt – det er vel bare uker siden enda en gammel nazist dukket opp i USA – men mange slipper unna. Du må gjerne være kritisk til rødgrønn regjering, men problemer med å avdekke disse som ikke-legitime innvandrere er ikke noe særnorskt eller rødgrønt.

 • skruemcduck

  Hvordan kan jeg dokumentere når myndighetene har mistet all kontroll over hvem som befinner seg i landet ? ingen vet hvor mange krigsforbrytere det er som lever godt i vårt land på skattebetalernes bekostning.

 • Eirik S DownerFarm

  ” bare så synd at de rødgrønne elsker disse 8000 . ”  Her må du utdype, saklig , med kildeanvisning , fakta, dokumentasjon , hvem /hva sikter du til ? saker ? relevanser ? eller bare svada og piss ??? mange skrullinger som prater og skriver sinnsyk svada   Dette var et skikkelig bra skildret tilbakeblikk fra livet til en fotograf , kommenter deretter  !!! 

 • skruemcduck

  Må sikkert ha vert skremmende ? bare så synd at de rødgrønne elsker disse 8000 .

 • Utruleg spanande skildra! Eg håper på fleire blogginnlegg frå deg!

 • MonikaLarsson

  Hela Svenska folket vill nog artt du Calle Sterner kommer tillbaka till Sverige och medverkar i nästa Säsongs Lets Dance

 • Ronny Dæili

  Du er en av de fineste håndballspillerne jeg vet om..

 • Dahlsv1

  Hei Nora Mørk;-)

 • Mathilde8

  Sory sory sory eg trode du var slem men det du egentlig er er grei eg så deg i dag 🙂 eg så at du tok hensyn til Runa:)

 • Mathilde8

  Vanessa kan ikke du svare:( vet du va Runa og Storm kommer til og bli sammen

 • Mathilde8

  Hater du Runa på ekte:) svar snart:)

 • Thorsvedt var i Tottenham 🙂 Berisha har jeg stor tro på at blir god i en stor liga.

 • Espen Langeveld

  Det er Viking som skaper de store spillerne! Hangeland som spiller i Fulham, Nevland som har spilt i Fulham og vært på lan hos Manchester United, Erik Thorstvedt som spilte keeper på Fulham i mamge år og er tidenes beste norske keeper, Og nå Valon Berisha. Blir ikke overrasket hvis han havner i en storklubb han også!

 • Daniel Westermann Knutstad

  Håper han blir en klassespiller, og signerer for Chelsea om noen år 🙂

 • Torstein Bakketun Best Kyte

  Du er velkommen til Villareal!

 • AKGUTTEN

  dritbra innlegg.

 • Ikke greit å få vett i hodet til sionistene. Penger er makt hos de gutta der. og ikke så mye kunnskap.

 • APROZB

  USA graver sin egen grav når de forhandler med disse pakistansk eksporterte terrorister eller de som kalles “Taliban”. USA vil merke snart at det er ikke noe vits å forhandle med disse udyr.

   

 • Så du tror virkelig at det var de menn med kjoler som har gjort det? 
  http://www.youtube.com/watch?v=GD_vwzjdTi4&feature=related 

 • Barcafan2011

  Tidlig i sesongen, tror ikke det betyr allverden ennå. 15km fri er en veldig åpen øvelse som du påpeker, alle er i treningsmodus og mange er nok stind av trening. Så jeg tror ikke på noe kjempe løp av noen her, men jeg vil også påpeke at det er mange som kunne hevded seg hvis det var virkelig alvor. Petter Northug sa jo selv at det vondt å begynne å gå renn igjen, det kommer vel av at han er stind av trening ennå. Du kan ha han på pallen, men om han vinner er jeg usikker på. Hadde det vært 15km fri fellestart, ville satt han som vinner… Skal noen overraske her, så er det en av skiskytterne.

  Stalltipset mitt:
  1:Dario Cologna
  2:Marcus Helner
  3:Petter Northug
  4:Maxim Vylegzhanin
  5:Alexander Lekgov
  6:Maurice Manificat
  7:Emil Hegle Svendsen

 • Kim André Sveen

  1.Maurice Manificat, Frankrike
  2. Petter Northug, Norge
  3. Emil Hegle Svendsen, Norge
  4. Maxim Vylegzhanin, Russland
  5. Johan Olsson, Sverige