Ny uke, nye muligheter!

Din nøkkel til endring ligger et sted inni deg. Ønsker du å finne den? Begynn å let allerede i dag. Et eller annet sted ligger den… Dagen i dag har blanke ark. Og i kjent Alf Prøysen-stil er det du som har fargestiftene.

Endring krever planlegging. Den endringen du drømmer om kan du begynne å skape denne uka. Rakk du ikke å planlegge i går, er det ingenting i veien for å legge en slagplan i dag. Og før eller siden bør planene settes ut i praksis. Gå for små skritt, ingen revolusjon.

En viktig digresjon, tror jeg: Opplever du at budskap om planlegging og stadige oppfordringer om økt fysisk aktivitet er belastende?  Stopp opp. Ta et skritt tilbake. Betrakt tankene dine. Kanskje bør du begynne i en annen ende?

De gode intensjonene kan nemlig elimineres av stress. Ikke la “vinninga gå opp i spinninga”! Vær venn med deg selv underveis i prosessen.

Kjenn etter om de endringer du drømmer om er endringer du virkelig ønsker! Bruk litt tid på å bli kjent med hva du innerst inne vil. Eksistensielle spørsmål må kanskje besvares før du kan konkludere og begynne “å gjøre”? Når du har konstatert hva du virkelig vil og at du vil, er du moden for å finne frem kalenderen og planboka- og velge metodene. For noen er dog det “å begynne å gjøre”, det eneste som trigger motivasjonen og skaper endring. Du sitter på nøkkelen. Prøv deg frem.

Forslag til hva du kan bruke uka til:

Hvis du ikke fikk startet de ønskede aktivitets-og/eller kostendringene i forrige uke:

  • Kartlegg om du fortsatt ønsker dette og hva du vil gjøre.
  • Sett en startdato og et tidspunkt.
  • Forplikt deg gjerne til noe, eller overfor noen.

Hvis du vet hva du vil, men alltid utsetter til i morgen:

  • Forplikt deg overfor noen denne uka, begynn i dag.
  • Sett av faste tidspunkt for trening og innhold denne uka.
  • Planlegg måltider.
  • Sett ambisjonsnivået slik at det er rom for progresjon neste uke, heller enn omvent!

Brett opp ermene.

Kos deg med uka og ha en Sporty dag!