Du kan løpe selv om det er glatt

I dag holdt jeg på å gå på snørra flere ganger, knapt et fortau som ikke hadde is som på Bislett i glansdagene. Folk beveget seg sakte, bredbent med føttene subbende på isholka. Et relativt vanlig vinterfenomen i store deler av landet. Sånn er det hos oss.

Da er vel den eneste treningsmuligheten å løpe inne på tredemølle? Ikke nødvendigvis.

Du kan jo ta skiene fatt, men slik situasjonen er, i hvert fall på Østlandet, er skiforholdene gode i høyden, i lavlandet er det is.

Barnelærdommen sa oss at når det er glatt, bør det ikke løpes. Skaderisikoen øker, et lite feilsteg og det kan bli strekk i legg og lår, eller en liten ruptur i achilles. I tillegg til slagskader ved fall. Men, det er enkelt å redusere skadene på glatt underlag.

Jeg anbefaler deg å oppsøke din lokale sykkelforhandler, vise fram joggeskoene. Og, anmode om å pigge yttersålen akkurat som det settes pigger i sykkeldekkene for at det skal kunne sykles på vinterføre. I dag møtte jeg et par av landets beste landeveisryttere i fullt driv på sykkelen, som jeg litt senere så også var spreke løpere. Det funket som bare det, selv på glatt underlag, med pigging av utstyret. Gå hen og gjør likeså.

Tidsmessig er det rasjonelt, du slipper å transportere deg til en tredemølle, hvis du ikke har en hjemme da, eller opp i skiløypa. Du slipper piggavgift, det har jeg sjekket.
 
Hilsen
Johan

 • Anonym

  Egg og tomater…..Jajaja, det er i alle fall bedre å ta sjansen på ” å drite seg ut, enn å dø av forstoppelse”.
  Tro meg, jeg er operert for tarmslyng to ganger. 
  Livet må leves her og nå, mens vi har en sjanse, så dette skal bli morsomt !!! 
  Carpe Diem og Amor Fati 

 • tror dette må være nå at det kuleste jeg har vert med på:) 

 • Anonym

  Dette må vel være noe av det dummeste dere har produsert, etter jakten på fjøset eller skal jeg tråkke deg på tåa –  eller som dere sier jakten på kjærligheten og Skal vi danse , begge har gått ut på dato – sammen med Farmen  Jeg håpet faktisk det ble streik så vi slapp en ny sesong…men dette tar kaka

 • Anonym

  Dette må vel være noe av det dummeste dere har produsert, etter jakten på fjøset eller skal jeg tråkke deg på tåa –  eller som dere sier jakten på kjærligheten og Skal vi danse , begge har gått ut på dato – sammen med Farmen  Jeg håpet faktisk det ble streik så vi slapp en ny sesong…men dette tar kaka !! Glad dere ikke har rett til og kreve lisens

 • Anonym

  Dette er det dårligste jeg har sett noengang. Blir dette sendt hver dag også?

 • Anonym

  Fytterakkern, dette var det dårligste jeg har sett. Dette må dere slutte å sende ellers mister dere alle reklamepengene deres.

 • Anonym

  Er det noen som vet noe om seertall i.f.t. denne elendigheten?

 • Kan dere ikke lage en superfinale der det beste nummeret fra vært program kan delta så vi kan se hvem som er best av alle?

 • Anonym

  Det er du som har den beste stemmen. Det er du som bare kan kline til og hvor man i sofaen blir “blown away”. Du har også utstråling på scenen. Det eneste som er å pirke er at når du skal være lavmælt, så kan du bli innadvendt og ikke får frem sårhet. Får du det rettet på det, så er du en soleklar kandidat til å vinne.

 • Anonym

  Kirsti! Du sang knall bra i dag og den buksa du hadde på digga jeg så hvor er den fra?

 • Anonym

  Det var helt perfekt sunget Kirsti!!!!!!Det var noe av det fineste jeg har hørt noen gang:) hehehe ja må jo bruke penger på deg for vi vil jo at du skal vinne vet du 🙂 !!!! <3 <3Du bør si "Bank I bordet ja! " har ikke vært det selv jeg før jeg begynte å si at jeg ikke hadde blitt syk og plutselig ca ei uke etter jeg så det så ble jeg forkjøla,Vond hals,hodepine:/ Så du bør ikke si det bare til ditt eget beste! 🙂
  God helg Klem <3 🙂

 • Svein Erik Johansen

  Helt ufatteøig at du ble stemt ut. Jeg tror du er for flink for det norske idolstemmende publikum. Du bør absolutt bli plukket opp av en eller annen som produserer/regiserer musicals for stemmen din er helt enorm. Lykke til videre. Jeg kommer til å kjøpe det første du kommer ut med på plate.

 • Anonym

  Jeg har ikke sett idol på mange år, men forrige uke så jeg på en episode, den du ble stemt ut av. Jeg fatter bare ikke hvordan hverken Henrik eller Isak kan gå videre imens du ble stemt ut. Henrik hadde jo ikke sangstemme og Isak hadde fått lagt på en reverberation effekt på mikrofonen så han fikk et ekko som teknisk sett forfalsker stemmen hans. Ingen av de kan måle seg med hverken talentet eller stemmen du har, så det at du ble stemt ut gir ingen mening. Dårlig av stemmeren å favorisere uten å ta hensyn til talent, for det er tydeligvis de kjekke guttene som blir stemt frem på tross av at to av de ikke har noen som helst plass som finalist.

 • You are a good Blogger. Sorry I don`t know what Blogger means on English

 • Anonym

  i hope he will succeed!

 • Logg først inn med ditt Sumo-brukernavn og passord. I vinduet som da dukker opp vil du kunne legge inn koden du har fått på mail. Send oss koden på sumo@tv2.no dersom det fortsatt ikke går.

 • Når kommer den nye TV 2 sumo.

 • Skulle ønske dere kunne rettet opp i mediaavspilleren deres så vi kunne sett Tv2 Sumo på vår Smart TV, er nok ikke alene om dette ønsket! Så håper dere retter opp i det snarest :-))

 • Egil Mathisen

  Her skjedde det ingenting. Beta kommer ikke opp.

 • Bjørn

  Kommer nye sumo til å støtte Android? Som det er nå er fullstendig uholdbart med tanke på at dere skryter av å kunne bruke det i alle kanaler og plattformer.

 • Andreas Reksten

  Helt enig med Bjørn. Hvordan er det mulig at dere fremdeles ikke har klart å lage en app som sørger for at Android-brukere får samme tilganger til Sumo som brukere av Iphone? Android-systemet er på tilnærmet like mange mobilenheter i Norge som Iphone. Slik det er nå betaler jeg like mye for en tjeneste som en bruker av Apple-produkter, men sitter igjen med mindre verdi.

 • Andreas Reksten

  Helt enig med Bjørn. Hvordan er det mulig at dere fremdeles ikke har klart å lage en app som sørger for at Android-brukere får samme tilganger til Sumo som brukere av Iphone? Android-systemet er på tilnærmet like mange mobilenheter i Norge som Iphone. Slik det er nå betaler jeg like mye for en tjeneste som en bruker av Apple-produkter, men sitter igjen med mindre verdi.

  •  Da blir denne listen uendelig over enheter som ikke støtter Sumo hvis man tenker slik. Playstation 3 fungerer på Netflix og Hulu.  Hvorfor kan ikke Tv2 lage app til denne også?

 • Anonym

  Hei, når får jeg tv2 sumo til min samsung smart-tv? 

 • Når kommer tv2 sumo som en app til Windows 8 og Xbox?

  Har sett på ESPN og andre sportstilbydere på Xbox, hvis dere får noe lignende, så er jeg solgt!

  PS: Utmerket Windows Phone app dere har fått, stå på! 🙂

 • Ohmi

  Gleder meg!!!! 😀

 • Anonym

  Kommer ikke opp noe vindu å legge inn koden her. Logger på som vanlig, og kommer bare til det vanlige vinduet.

 • Supermann1

  Når blir betaen åpen / sumo 2.0 lansert?

 • Fantastisk program! 🙂
  NRK må nok dele “Gullrekka” med TV2 de kommende fredagene, “Norge Rundt” har ingenting å stille opp mot dette! 🙂

 • Anonym

  Fikk dessverre ikke med meg denne episoden. Vil serien komme ut på DVD?

 • Som det sies i andre programmer med hårete aktiviteter: Do not try this at home …

 • Anonym

  Norsk velferd og et godt helsetilbud til alle i Norge og gode muligheter til utdannelse for alle og et velfungerende politi kan bare skaffes med penger og mer penger og med inntekter fra verdiskaping i Norge.
  For tiden må mange av de pengene og de inntektene komme fra norsk oljeindustri.
  Og dette bør en norsk statsminister si klart fra om.
  Det er nå flere useriøse norske politikere som nesten lar det gå sport i motstand mot oljeindustri i Norge.
  Norsk velferd og et godt helsevesen og muligheter til utdannelse for alle og nok politi til å stoppe tyver og ranere og voldsforbrytere kan Norge bare få med nok penger og inntekter.
  Gode pensjoner og rettferdighet for pensjonistene kan bare sikres med penger og inntekter og med norsk verdiskaping.
  Folk i Norge har det bra på grunn av verdiskaping og inntekter fra lønnsom næringsvirksomhet og fra lønnsom industri og inntekter fra energiproduksjon.
  Oljeindustrien skaffer mye av inntektene nå.
  Det er direkte dumt av folk å stemme på politikere som er mot oljeindustrien og dermed mot inntekter til landet.
  La de selskapene som vil lete etter olje i Lofoten får lov til å lete der hvis de vil.
  Norske bønder bør forstå at overføringer til landbruket er penger, og at pengene må komme fra inntekter og fra verdiskaping.

 • Anonym

  Arbeidsledigheten og antall konkurser har steget dramatisk. Det skyldes ikke bare dårlige tider i Europa men en regjering og en statsminister som feilprioriterer år etter år. Oljeformuen brukes til å bygge veier og jernbane i Tyskland til 2,5% rente for deretter å låne tilbake til 7% rente for å bygge norsk infrastruktur. Og du kaller deg økonom Stoltenberg!?!

 • Anonym

  Erna Solberg (H) må nå snarest offentliggjøre hvilke partier hun tar med i sin regjering. Det er ikke tilfredsstillende at hun fremdeles sitter i robåten sin og vugger. Hun skylder velgerne ved årets valg et klart og oppriktig svar. De _må_ få vite hva slags politikk de kan forvente seg med en ny regjering. Høyre (H), Fremskrittspartiet (Frp), Venstre (V) og Kristelig Folkeparti (Krf) går ikke sammen. De kommer til å gå opp i liminga.

  Krf vil ikke sitte i regjering med Frp. Samme problem har Frp med V. Frp vil ikke støtte en regjering de ikke er med i.

  Det er vingling og slingring i robåten din Erna.

  Kabalen til Erna Solberg og resten av Høyre går ikke opp slik ståa fremdeles er! Erna Solberg kan ikke bare late som ingen ting og tro at alt ordner seg. For ikke å snakke om at velgerne skal holdes for narr/tro det samme.

  • Anonym

   Det er akkurat det som vil skje. ALT VIL ORDNE SEG!

   • Anonym

    Ja, men til hva?
    Regjeringsskifte blir det nok, og da håper jeg på et sterkt Frp.

    • DATATUFS

     valgflesk sier man? Erna er personifiseringen av
     dette

  • per johnny halden

   Viss det skal bli ro i leiren , så må venstre hoppe over til de røde ,
   det er der de tilhører , så viss de blå vil vinne , så må de kutte ut venstre . Høyre må slutte å stemme for APs forslag i stortinget
   hele tiden , dette virker som om de plasserer mellom rødt og blått
   derfor må dere velgere som vil ha forandring ,,,, STEMME FRP godt
   VALG

 • Erik L Thoresen

  Synes vel at det fenomenet med at man skal ha avklart konkret på forhånd hvilke partier man skal ha med seg i regjering er ganske så udemokratisk, og ikke minst en uriktig fremgangsmåte.

  Det er og skal være valget som avgjør, antallet stemmer som gir de enkelte partier oppslutning og påfølgende tyngde i det politiske setet som avgjør. Med å på forhånd utelukke samarbeid, eller avgjøre velgeroppslutning før et valg det bør ikke skje. Pressetalsmenn, og politikere seg like og medier i tillegg bør holde seg for gode til å komme med slike farsotter. Det henger ikke på greip.

  De som også mener at en stemme dit eller dit, gir en stemme dit eller dit er også feil, selv om det med slike konstellasjoner som både medier og særskilt politikere på den røde fløy legger opp til at man må ha på plass før valget gir et inntrykk av at man må ha bred enighet og såkalte plattformer på plass. Det er feil. Som en velger så er det dette bildet som forundringspakken som jeg liker kalle de rødgrønne ønsker å male, noe av det som visker ut de enkelte partiers politiske forskjellighet, og gjør meg usikker på hva de egentlig står for og vil arbeide for. Jeg som velger er opptatt av hva jeg anser som vil være til det beste for meg. Hva jeg setter pris på gjenspeiles i det personlige valget jeg tar. Når jeg da har politikere som rører til forutsetningene ved mitt valg, så blir jeg heller usikker enn sikker i det valget jeg skal til å gjøre, der må jeg gi kudos til de rødgrønne som gjør nettopp dette. De bidrar til å gjøre valget enkelt.

  Stem ikke på dem sier det.

 • ann

  tror ikke brevet er skrevet av statsministeren