Treningen gir meg et image-problem

Jeg har et problem: Jeg blir mobbet på jobb. Fordi jeg driver idretter som noen mener ikke er idrett. Sleivsparkene fra kolleger har vært langt fra smertefulle nok til at jeg har sluttet. Men de har rammet akkurat hardt nok til at jeg har måttet tenke meg om to ganger.

IKKE SÅ ILLE: TV 2 Sportys reporter slår ut på ett av de spektakulære hullene på Tierra del Sol golfklubb på Aruba i 2008.

Til alle tvilere: Golf og volleyball er sport! Og ja, piquetskjorte med krage og rumpeklapsing hører med. Man trenger ikke spille på det andre laget av den grunn!

Å velge en idrett forplikter. Du blir umiddelbart satt i bås og må stå for valget du gjør. Det er nemlig mange ensporete fotballhoder der ute med samme tankesett som tegneseriefiguren Pondus: “Golf er terrengkrokett for snobber, volleyball er for pingler.”

DEBUTEN: TV 2 Sportys reporter Eivind A. Pettersen er halvveis ute i sin første Iron Man-konkurranse. Her på Herdla utenfor Bergen. FOTO: Bjarne Ludvigsen, Melkesyre.no

Jeg har innsett at folkemeningen ikke er til å rokke. Derfor har jeg, for å kompensere, startet med en tredje aktivitet: Triatlon. Bare man nevner ordet høster man lovord og “wow-er” i kantinen. Selv blant garvede sykkelkolleger som tråkker de 17 milene fra Bergen til Voss på fem timer. Triatlon, idretten der man kombinerer svømming, sykkel og løping, har et lag av testosteron over seg. Noe ekstra mandig. I hvert fall virker det sånn på folk man møter. Alle virker å tro at en hver triatlonfyr – også undertegnede – er toppidrettsutøver.

Tidligere i sommer deltok jeg i min første Iron Man-konkurranse (1,8 km svøm/9 mil sykkel/halvmaraton) og vet at det ikke er tilfelle. I hvert fall for egen del. For jeg ble slått med halvannen time av vinneren, og det i et ganske lokalt mosjonsløp. Men det er artig å kjempe mot seg selv, teste sine egne grenser. Og ikke minst – rette opp imageproblemet som golfen og volleyballen har skapt.

PÅ BANEN: Bloggforfatteren i aksjon på volleyballbanen, der han i motsetning til i golf og triatlon faktisk har noen meritter å slå i bordet med.

 

Jeg føler selv at jeg har vært flink til å holde meg fysisk aktiv i sommer. Triatlonen gir motivasjon til å legge inn noen ekstra økter: Sykle til og fra jobb. Dra noen lengder i Nordnes Sjøbad bare et steinkast fra TV 2 i Bergen. Eller løpe hjemmefra og opp til et lokalt fjellvann, der jeg kan avkjøle meg med en svømmetur i det fri. Da har man god samvittighet til å ta seg en runde på golfbanen etterpå! Eller spille litt vennskapelig to-mot-to sandvolley med gode venner.

Jeg kan love deg at man blir sliten av halvannen time springing i sanden, eller å slepe en tikilos golfbag rundt en kupert parkbane i fire timer. Selv om det ikke gir like stor prestisje som å fullføre en Iron Man…

 • This we like!

  Blir spennende å se hva dere får kokt sammen! 🙂 Håper noe av den gode “gamle autofile ånden” dukker opp igjen! Stå på!

  Autofil hilsen
  Øystein Nygård

 • Anonym

  Er dette en ny måte å si “Neste år” på..?

  • Nha, det er en måte si: I år! På, siden sesongen starter om 2 uker 😛

 • Per Fekt

  For Liverpool gjør det ingenting at to av Mesterliga-konkurrentene ikke har hatt en minneverdig sommer. Selv om Kenny Dalglish ikke rår over en komplett spillerstall, har de likevel tatt flere steg i løpet av ferien. Manageren har i hovedsak fått tak i de britiske spillerne han ville ha – i hvert fall i midtbaneleddet. Charlie Adam, Stewart Downing og Jordan Henderson er kanskje ikke de hotteste i Europa, men de gir Liverpool sårt tiltrengte kvaliteter og bredde.
  Vilke kamper i sommer er egentlig minneverdig for Liverpool?

  • Ville vært mer skremmende for Liverpools del om dem vant alle pre seasson kampene med mye. Lover godt for resten av sesongen at dem er tunge i beina i oppkjøringen, betyr at dem har trent hardt, lagt et solid grunnlag.

 • Liverpool kommer aldri foran Arsenal på tabellen, Fabregas eller ei. Framover ser Arsenal minst like bra ut som i fjor, med Van Persie i storslag, og Gervinho som har startet bra i Pre-season. Fabregas var skadet i store deler av fjorårssesongen, så det trenger ikke ha mye å si. Når man i tillegg har fått inn igjen Vermaelen i forsvaret, ser laget bedre ut enn det gjorde på samme tid i fjor. Trenger bare en solid makker til Vermaelen.

  • liverpool har ett godt nok lag til og ta 3-4 fjerde plassen 😀

  • Så lenge Arsenal ikke begynner å bruke penger så ser det Dårlig ut for Dem.

  • Ingen tvil om at dere blir skumle også i år, men jeg mener det er avhengig av at Nasri og Fabregas blir, eller i det minste en av dem, drar begge to vil Arsenal slite. Men dere er også avhengige av å kjøpe en venstreback og kanskje også en stopper av klasse? Keeperen har jeg ikke sett mye av, men hører han skal være svært lovende, så det er ikke mye som skal til før det kan gå hele veien.

   Når det er sagt, jeg tror dere har det største forbedringspotensialet deres i å spille litt mer direkte, komme rundt på kant og få slått innlegg til spissene. Jeg mener å ha sett at det er svært få som fyller opp i boks når dere kommer rundt på kantene, de fleste legger seg rett utenfor 16-meteren, da blir det for trangt… varier spillet mer og dere kommer ikke til å gå på blemmer mot lagene som skjønner hvordan de skal forsvare seg mot spillet deres!

 • Anonym

  Bra lesning 😀

 • Anonym

  Et desperat forsøk fra en Manchester United-supporter til å fremstå som nøytral. Latterlig. 

  • Anonym

   Man kan heie på et lag, og fremdeles være nøytral i den store helheten.

 • Arsenal blir undervurdert år etter år. Denne sesongen har vi forhåpentligvis van Persie, Vermaelen og Ramsey skadefri i tillegg. Beholder vi Cesc og Nasri er Arsenal en klar gullkandidat! Men for all del, tipp Arsenal utenfor topp 4… Jeg ler!

  • Nok en Arsenal-supporter med null selvinnsikt?

   • Null selvinnsikt? Med en skadefri tropp er Arsenal det beste laget i ligaen. Desverre er flere av spillerene våre laget av kjeks. Og som sagt, beholder vi Cesc og Nasri er vi en gullkandidat. Men bare fortsett undervurder oss. Igjen; jeg ler!

    • Håper virkelig ikke du mener det du skriver her. Dere har ikke den sterkeste troppen i serien, men er en kandidat til medaljer, og med litt flaks, gull. Men hvis man ser på troppene har både Chelsea, Man. United og Man. City en sterkere tropp. For all del, en meget sterk tropp hos Arsenal, spesielt med Cesc og Nasri, men Spurs om de beholder Modric er en omtrent like sterk tropp, selv om de kanskje mangler en målgarantist. Liverpool trenger større styrke i forsvar for å komme opp på de andre fems nivå, men er likevel en sterk kandidat til topp 4, av grunnene som nevnes over.

     YNWA

    • Undervurdere dere igjen ? dere har ikke vunnet noe på 7 år … det nærmeste dere har kommet et trofe på de årene er i Ligacupen men der tapte dere mot Birmingham ….

 • 19champions

  Med de kampene dehadde i summeren, lukter faktisk bæsj av liverpool. De venter at andre lag skal miste sine spillere og ikke at de selv skal bli bedre. 1- Man United. 2-Chelsea 3- Arsenal.4-Tottenham……..19/20city/liverpool

  • Anonym

   Lukter jeg United fan?

  • Anonym

   helt enig i at city og liverpool komme på 19-ende og 20-ende plass! naaaat

  • Anonym

   jeg hadde heller sett Chelsea på 1. de 2 neste plassene av liverpool og arsenal, samma hvem av de som får 2 eller 3, og tottenham og city kan krangle om 4 plassen. Og man u på 20 plass.. det er drømmen. men jeg tror at i år så er det 4 lag som alle kan ta 1 plass. det står mellom chelsea,man u,city og arsenal. det kommer til og bli lite rom for tap i år. men både tottenham og liverpool kan lure seg inn blandt topp 4 hvis ting går på skinner for dem og noen av de andre lagene gjør det dårligere enn forventet.

 • 19champions

  Takk å pris at Alsaker går(?). Premier league studio driver med snikliverpoolisering og anti Man United. Hele veien blir enten Owe eller Phill Thompsom invitert til studio.

  • Alsaker er sammen med Kenneth Fredheim Norges beste kommentator. Han er nøytral, og har et bra engasjemang, samtidig som han ikke er usikker når han kommenterer. (Tro meg, det at han er Liverpool fan betyr ikke at han ikke er nøytral, og er umulig å høre noe galt om Man United generelt. Han er objektiv!!) 
   Jeg har også respekt for Jon Martin, ettersom det virker som om han gjør god research, men du har det bare fordi han er Man United fan… Samtidig som du vil bli kvitt alsaker fordi han er Liverpool fan. Serriøst, skaff deg noe bedre å finne på!

 • 19champions

  Jeg har stor respekt for Jon Martin, det skulle bare mangle.

 • Liverpool kan nok raskt komme til å ta fjerdeplassen i år ja, men de er avhengige av at de får hentet inn en solid venstreback, og kanskje også en stopper om de skal klare dette. Det er for tynt der bak med spillere som er på hell og/eller sliter mye med skader. Skal man hevde seg i serien er man avhengige av bredde på alle plasser, og det mangler dessverre Liverpool… Vi burde også vurdere å investere i en spiss/kant som kan spille på høyresiden av midtbanen. Når det er sagt kan jo både Gerrard og Henderson fylle den rollen, så om man får tak i et par forsvarsspillere ser stallen temmelig komplett ut! Tror dog at Aquilani kan være en mann som kan være avgjørende for om vi klarer å ta oss inn blant topp 4, om han får bli da vel og merke…

 • Det er godkjent at du snakker fint om scouserne Jon Martin siden det er så objektivt og også siden det nå er jobben din, men ikke glem at blodet er djevelsk rødt!

 • Anonym

  Du lukter vertfall ikke mesterliga av preseason, tapte 3-0 mot hull og galatasaray og spilte 3-3 mot vålerenga.

  • Anonym

   Du forstår ikke at manageren tester ut systemer og spiller i ulike posisjoner i TRENINGSKAMPER du? 😉
   YNWA

   • Anonym

    You’ll never win again! Sorry laget deres er ikke godt nok..

    • Ikke tull med YNWA mottoet. Vis litt respekt!

 • Liverpool FC er vanskelig å spå på i sesongen 2011-2012. Laget kan like godt vinne Pl som at laget havner på en femte eller sjette plass. Men det som taler for Liverpool, er at laget er definert som underdogs og har mindre belastende kampprogram enn de øvrige i 4-klanen. Det kan fort ende med suksess. Jeg tror det. Man C ramler og snubler ofte og vinner nok ikke PL. Favoritt? Umulig å tippe. Spennende blir det.

 • Anonym

  Det er vanvittig mange spekulasjoner om Liverpool for tiden. I forhold til spillere inn og ut, i forhold til ligaplassering kommende sesong og ikke minst i forhold til en sårt tiltrengt ny stadion.
  Veldig spennende for oss som er Liverpool supportere, men det slår meg at optimismen kanskje er i overkant stor.

  Siden Januar har vi hentet 5 gode spillere. ( Carroll, Suarez, Adam, Downing, Henderson) Av disse er det vel Henderson og Carroll som har mest å bevise av den grunn at de fortsatt er unge samtidig som prestasjonene til Carroll fra januar og Henderson i fjor, ikke var toppklasse.
  Dersom vi selger Cole, Aquliani, Meireles, Insua bør vi, etter min mening, forsterke med noen “squad players”
  Poulsen kan vi gjerne gi bort eller betale for å bli kvitt slik som med Jovanovic.

  Vi skal også huske på at det i en potensiell start oppstilling vil være 5-6 spillere som ikke har spilt sammen i mer enn maks 6 måneder. Er det nok tid til å skape et lag som jobber for hverandre og går i krigen for LFC? Kanskje er Kenny Daglish og Steve Clarke de som har kapasiteten ti lå klare dette?

  Inntoget til Kenny Daglish i Januar er det mest positive som har skjedd i LFC på lang tid og resultatene han og Steve Clarke fikk med det laget LFC hadde i fjor var enestående.
  Dersom man klarer å opprettholde den optimismen Kenny genererte og samtidig få en fornyet tro på det man driver med i fotballklubben, kan dette føre til CL plass, men det er ikke noe automatikk i dette. Det er mange lag som er aktuelle for den viktige 4. plassen og forhåpentligvis er Liverpool der oppe når vi skriver Mai 2012.

  Forsiktig optimist er vel en bra betegnelse på undertegnede og med marginer og flyt kan vi være helt der oppe.

 • Anonym

  1. Manchester United
  2. Chelsea
  3. Manchester City
  4. Tottenham
  5. Liverpool
  6. Arsenal

 • United, Chelsea, City, Arsenal og Tottenham har alle i skrivende stund bedre spillerstaller enn Liverpool. Så nei, det lukter ikke CL av Liverpool. Var på UIlevåll og så Enga – LFC. Skremmende at en midtbane til ca £50 millioner ikke klarer å herje med Vålerenga 2/Follo.

 • Anonym

  Strålende skrevet, sterk personlighet!

 • Anonym

  Nice post.

    Young people, positive attitudes are the key to our future.

 • Anonym

  Jeg husker også dette oppslaget! Når jeg nå leser hva du skriver,så husker jeg hvor sterkt inntrykk det gjorde den gang. Sett i lys av det som skjedde 22.juli blir historien din om mulig enda sterkere. Vi har hatt så mye vondt den siste måneden. Min eldste datter spurte meg en dag om livet noen gang ville bli det samme. Jeg svarte at livet nok aldri ville bli det samme,men det vi kan håpe er at noe godt kommer ut av det. Når jeg skjønner at du er den samme deg som sitter som nyhetsanker  hos TV 2 nå,så øyner jeg virkelig håp!! Lykke til videre:-)

 • Kan dere ikke lage en superfinale der det beste nummeret fra vært program kan delta så vi kan se hvem som er best av alle?

 • Anonym

  Golf er finfin trening! Det er kanskje ikke høy intensitet på treningen, men til gjengjeld holder man ofte på en god stund. 18 hull tar gjerne drøyt fire timer! Har dessuten inntrykk av at de som driver med idrett fra før også gjerne prøver seg på golf. Halve fotballaget her jeg bor spiller golf. Det er mer enn trening for kroppen, du trener taktikk og psyke også. Dessuten er det spennende!

 • Anonym

  You already do great, Anders! Feet in “third position”  –  well done!  Elena should be proud of you 😉 Oh and you are so lucky to have her as a trainer and partner, she’s amazing! I’ll support your couple! Greetings and all the best wishes from Moscow! LYKKE TIL & УДАЧИ! 🙂
  =Maria, a dancer from Russia (Junior, C class)=

 • Lykke til med dansen jeg venter spent på å få se resultatet. Kos deg!

 • Lene Skomedal

  Haha! Superkul! Du har fattat, bara att köra på! Vilken underbar rosa vägg dessutom! Lycka till i tävlingen!:) 

 • Anonym

  Jeg fikk frysninger når jeg så dere  danse engelsk vals! Og får fremdeles frysninger når jeg ser på klippet 🙂

  Wow, en ekte gentleman!! Ser ut som om Atle har danset i mange år….

 • Anonym

  Dere var jammen flinke i går.

 • Anonym

  Kjempebra innlegg 🙂
  Kakemonster er lett å bli hehe 🙂
  Du er flink til å blogge 🙂
  Lykke til Neste fredag! Heier sikkelig på deg!

 • Anonym

  PS:Har laget meg Brownis skal jeg sende nedover hehe ? 🙂 =)

 • Anonym

  Kirsti! Du sang knall bra i dag og den buksa du hadde på digga jeg så hvor er den fra?

 • Anonym

  Det var helt perfekt sunget Kirsti!!!!!!Det var noe av det fineste jeg har hørt noen gang:) hehehe ja må jo bruke penger på deg for vi vil jo at du skal vinne vet du 🙂 !!!! <3 <3Du bør si "Bank I bordet ja! " har ikke vært det selv jeg før jeg begynte å si at jeg ikke hadde blitt syk og plutselig ca ei uke etter jeg så det så ble jeg forkjøla,Vond hals,hodepine:/ Så du bør ikke si det bare til ditt eget beste! 🙂
  God helg Klem <3 🙂

 • Anonym

  Jeg har ikke sett idol på mange år, men forrige uke så jeg på en episode, den du ble stemt ut av. Jeg fatter bare ikke hvordan hverken Henrik eller Isak kan gå videre imens du ble stemt ut. Henrik hadde jo ikke sangstemme og Isak hadde fått lagt på en reverberation effekt på mikrofonen så han fikk et ekko som teknisk sett forfalsker stemmen hans. Ingen av de kan måle seg med hverken talentet eller stemmen du har, så det at du ble stemt ut gir ingen mening. Dårlig av stemmeren å favorisere uten å ta hensyn til talent, for det er tydeligvis de kjekke guttene som blir stemt frem på tross av at to av de ikke har noen som helst plass som finalist.

 • Anonym

  Etter spørsmål fra en TV 2 Sporty-leser:

  HF gir god beskjed om nåtilstanden når du gjennomfører en økt som er ment å skulle være en standartøkt. Jeg presiserer at standardøkten kjøres regelmessig for å sjekke ut tilstanden. Hvis de ytre faktorene er tilnærmet like, som det går an å få til når det kjøres inne på mølle. Hvis HF er lavere enn ved forrige gjennomkjøring er formen forbedret. Normalt en kombinasjon med bedret arbeidsøkonomi, AT og VO2 max. Disse faktorene henger sammen.
  Fartsanbefalingene jeg gir for hver belastning er relatert til antatte, eller helst konkrete registreringer av personlig rekord på 10km og vanig langkjøringsfart (sone 1 – 2). 5min`s dragene ligger 10-15sek over min/km relatert til PB 10km. 10 min-dragene på høyere hastighet, gjennomføres med 15-20sek over PB 10km for min/km.
  Jeg anbefaler å gjennomføre økten på flatt underlag. Svaret gir seg da selv, øk farten gradvis. Vi gjennomførte aldri denne type økt i motbakke.
  Lykke til, jeg tar gjerne innspill!
   
  Hilsen
  Johan

  • Odd

   Hei.

   Ser at denne økten kjøres på tredemølle, men kan den like bra kjøres ute? Er klar over at vær og forhold spiller inn en god del, men for effektens skyld?
   Jeg antar at laktatverdiene skal akkumuleres gjennom økten, men hvor ligger den øvrige grense? 5 mmol?

   Odd

 • Anonym

  i hope he will succeed!

 • Anonym

  Hater du Runa på ekte:) svar snart:)

 • Anonym

  Vanessa kan ikke du svare:( vet du va Runa og Storm kommer til og bli sammen

 • Anonym

  Sory sory sory eg trode du var slem men det du egentlig er er grei eg så deg i dag 🙂 eg så at du tok hensyn til Runa:)

 • Heie Tone og Ben! Veldig bra dikt!!

 • Aah, elsker deg, Linni!! 

  Hvor redigerte du videon? <3
  Love <3

 • Annette Håkonshellen

  Stemmer alltid på deg, Elena♥

 • Hei Alexander! Det stemmer, vi bruker fortsatt Silverlight som videoavspiller i den nye tjenesten. Det er fordi Silverlight gir oss den fleksibiliteten vi trenger, samt tilbyr den krypteringen som innholdsleverandørene krever. Nyere teknologier som html5 har ikke kommet så langt at det aktuelt å benytte disse. Vennlig hilsen Iselin, TV 2 Sumo kundesenter.

 • Hvor skriver man inn koden? prøver å logge inn med mitt brukernavn og den nye koden, men kommer ikke inn 🙁

 • Logg først inn med ditt Sumo-brukernavn og passord. I vinduet som da dukker opp vil du kunne legge inn koden du har fått på mail. Send oss koden på sumo@tv2.no dersom det fortsatt ikke går.

  • Får ikke opp noe vindu til å legge inn kode.

 • Når kommer den nye TV 2 sumo.

  • Hei Hanne! Nye Sumo er lansert for noen få brukere, og vi sender ut invitasjonskoder fortløpende til de som har meldt seg på! Meld deg på her: http://www.sumo.tv2.no

   Mvh Iselin

 • Skulle ønske dere kunne rettet opp i mediaavspilleren deres så vi kunne sett Tv2 Sumo på vår Smart TV, er nok ikke alene om dette ønsket! Så håper dere retter opp i det snarest :-))

  • Hei Marius! Takk for tilbakemeldingen! Vi har planer om å komme ut på smart-TV, men vi kan ikke si nøyaktig når det blir. Men vi lover mye spennende nyheter utover høsten! 

   Mvh Iselin

 • Egil Mathisen

  Her skjedde det ingenting. Beta kommer ikke opp.

 • Bjørn

  Kommer nye sumo til å støtte Android? Som det er nå er fullstendig uholdbart med tanke på at dere skryter av å kunne bruke det i alle kanaler og plattformer.

  • Hei Bjørn! Ja, vi kommer med en egen app til Android, men kan ikke si når. Akkurat nå jobber vi med lansering av den nye tjenesten, men har også som mål om å være på alle de store plattformene. Du kan imidlertid se Sumo på Android-telefoner via TV 2-appen og sport via TV 2 Sporten-appen! 🙂 Mvh Iselin

 • Andreas Reksten

  Helt enig med Bjørn. Hvordan er det mulig at dere fremdeles ikke har klart å lage en app som sørger for at Android-brukere får samme tilganger til Sumo som brukere av Iphone? Android-systemet er på tilnærmet like mange mobilenheter i Norge som Iphone. Slik det er nå betaler jeg like mye for en tjeneste som en bruker av Apple-produkter, men sitter igjen med mindre verdi.

 • Andreas Reksten

  Helt enig med Bjørn. Hvordan er det mulig at dere fremdeles ikke har klart å lage en app som sørger for at Android-brukere får samme tilganger til Sumo som brukere av Iphone? Android-systemet er på tilnærmet like mange mobilenheter i Norge som Iphone. Slik det er nå betaler jeg like mye for en tjeneste som en bruker av Apple-produkter, men sitter igjen med mindre verdi.

  •  Da blir denne listen uendelig over enheter som ikke støtter Sumo hvis man tenker slik. Playstation 3 fungerer på Netflix og Hulu.  Hvorfor kan ikke Tv2 lage app til denne også?

   • Bjørn

    Vesentlig forskjell på mobilplattformer kontra spillplattformer. Også med tanke på at de sier de støtter iphone og android, men ikke sier noe om ps3. Når de da støtter iphone bedre enn android, men ikke bruker nevneverdig energi på å meddele dette så blir litt dumt.

    Men det kommer vel…

 • Anonym

  Hei, når får jeg tv2 sumo til min samsung smart-tv? 

  • Vi jobber for tiden med å utvikle en
   helt ny og forbedret versjon av TV 2 Sumo, med enda mer innhold og en bedre
   brukeropplevelse. I tillegg jobber vi med forbedring av eksisterende
   applikasjoner, samt lansering av Sumo på helt nye plattformer! Vi kan derfor
   ikke si eksakt når Sumo vil være tilgjengelig på Samsung smart TV, men lover at det i
   løpet den kommende tiden vil komme mange spennende nyheter.

   • Håper at dere lanserer snart TV2 Sumo på Ps3.
    Hadde blitt en trofast og lykkelig kunde.

  • Heisann! Vi kommer med en løsning for smart-TV, men kan ikke love når det blir. Vi jobber med den nye tjenesten nå, og kommer med masse nyheter i løpet av de neste månedene. 🙂

   Mvh Iselin

 • Fikk invitasjon til Beta på mail. Logger inn, fyller inn koden, trykker aktiver og får feilmelding “no user”.Jaja kan vel ikke forvente at alt skal fungere;)

  • Simen Sveum

   samme her

 • Når kommer tv2 sumo som en app til Windows 8 og Xbox?

  Har sett på ESPN og andre sportstilbydere på Xbox, hvis dere får noe lignende, så er jeg solgt!

  PS: Utmerket Windows Phone app dere har fått, stå på! 🙂

  • Sterling

   TV2 Sumo er nå ute med app for windows 8, og det ser veldig bra ut!!

 • adrian

  må man ha silver light på ipad, for å se program??

 • Ohmi

  Gleder meg!!!! 😀

 • Hei
  Jeg sitter å venter på en Google TV ( http://www.google.com/tv/)… men får å få kastet ut altibox må jeg kunne tilby TV2 til resten av familien( dere har laget noen avhengigheter).

  Vil “nye” Sumo fungere tilfredstillende på Google TV?

 • Anonym

  Kommer ikke opp noe vindu å legge inn koden her. Logger på som vanlig, og kommer bare til det vanlige vinduet.

 • Anonym

  mulig å få se engelsk fotball på android app?? får ikke HD1 opp som valg på appen????

 • Anonym

  2 ting TV2.

  Smart TV app bør være en enkel sak og fikse ganske fort?

  Og hvorfor klarer dere ikke å lage en app som fungerer godt for Android brett ?
  Feks Samsung galaxy t 2? Fungerer jo strålende å se fotball på iPad. (Har begge deler)

 • Anonym

  Når blir det mulig å få sett fotball fra Premier League i 50 bps? Sammenligner man med TV ser Sumo sendingene veldig “hakkete” ut…

  • Supermann1

   Helt enig, virker som om at TV sendingene har MYE høyere FPS (Frames Per Second, altså bilder per sekund) enn sumo.

 • Ingrid

  Hei. Blir det noe endringer med Sumo på Altibox? Er ikke noe særlig fornøyd med dagens UI/UX. Forresten så har det ikke virket på et par dager heller. Har det vært noen problemer med dette i det siste? /Ingrid

 • La det være valgfritt å ha undertekst på sendinger.

 • Se til helvete å sende O`Reilly tilbake til Denver. VI trenger ham!

 • Anonym

  Hei Kjell Arne tenk at du nå kan ta med dine venner og andre inn i din verden for den er meget spennende, selv er jeg en stro fan av deg og følger med deg,selv er jeg som du vet en stor royalist og nå går snart turen til Amsterdam for og oppleve nationaldagen og at dem nå får konge og dronning,det blir stort. Og ja bunaden skal da være med i kofferten, regner med at du skal ditt . Kansje vi ses der. Vel Kjell Arne flott gjrt jeg skal skrive snart i gjenn,

  Royalist kristin fra Fredrikstad

 • Anonym

  Norsk velferd og et godt helsetilbud til alle i Norge og gode muligheter til utdannelse for alle og et velfungerende politi kan bare skaffes med penger og mer penger og med inntekter fra verdiskaping i Norge.
  For tiden må mange av de pengene og de inntektene komme fra norsk oljeindustri.
  Og dette bør en norsk statsminister si klart fra om.
  Det er nå flere useriøse norske politikere som nesten lar det gå sport i motstand mot oljeindustri i Norge.
  Norsk velferd og et godt helsevesen og muligheter til utdannelse for alle og nok politi til å stoppe tyver og ranere og voldsforbrytere kan Norge bare få med nok penger og inntekter.
  Gode pensjoner og rettferdighet for pensjonistene kan bare sikres med penger og inntekter og med norsk verdiskaping.
  Folk i Norge har det bra på grunn av verdiskaping og inntekter fra lønnsom næringsvirksomhet og fra lønnsom industri og inntekter fra energiproduksjon.
  Oljeindustrien skaffer mye av inntektene nå.
  Det er direkte dumt av folk å stemme på politikere som er mot oljeindustrien og dermed mot inntekter til landet.
  La de selskapene som vil lete etter olje i Lofoten får lov til å lete der hvis de vil.
  Norske bønder bør forstå at overføringer til landbruket er penger, og at pengene må komme fra inntekter og fra verdiskaping.

 • Anonym

  Arbeidsledigheten og antall konkurser har steget dramatisk. Det skyldes ikke bare dårlige tider i Europa men en regjering og en statsminister som feilprioriterer år etter år. Oljeformuen brukes til å bygge veier og jernbane i Tyskland til 2,5% rente for deretter å låne tilbake til 7% rente for å bygge norsk infrastruktur. Og du kaller deg økonom Stoltenberg!?!

 • Rybka

  Synes du er god til aa vaere födt i det sosialistiske kjökken, JEL.
  Ernas landsmötetale var en retorisk katastrofe, hvis formaalet var aa tenne glöd hos tvilere. Jens, til tross for sin milde, diplomatiske form ofte, er 10 reiser mer glögg og dynamisk. Han vet naar han skal heve seg, og gjör det med bravur. En statsmann. Hans landsmötetale var glimrende.
  Selv om jeg haaper paa blaatt !

  Konformt med de europeiske strömninger i en vanskelig tid, er det sannsynlig at velgerne gaar for skifte. For skiftets skyld. Som i Frankrike. Til velgernes anger og fortvilelse der, naar de ser hvor slakk François Hollande er i en situasjon der Frankrike er teknisk konkurs. Sannsynligvis vil Erna ro tett ved land i solnedgangen frem mot valgdagen. Det gjelder aa ikke stöte noen. Maalingene er jo saa gode. Er det en effektiv strategi for en som har litt lyst aa vinne? Jens har boksehanskene i skapet. Vi gleder oss til at Erna faar bakoversveis paa sin reise ved salmens slutt.
  I saa fall meget fortjent.
  Det maa da vaere grenser for hvor koselig du kan fremstaa for aa vinne politisk i et rikt land.

 • jhdsfdfs

  Jeg tror Erna kan ha tapt valget med pappapermisjon og skattelette kan ikke brukes hvis de kommer nesten utelukkende til selskaper og rike mennesker. Håp for en rød-grønn regjering.

 • mittfedreland

  Jan Erik Larsen, tidligere statssekretær for Norges statstminister Jens Stoltenberg, “Arbeider”partiet og spesialrådgiver i “Arbeider”partiet spør: “Hvem blir vinneren.”

  Svar: Det er det jaggu meg ingen som veit ennå, vettu!

 • Sjaron

  Stoltenberg svarer med brask og bram at de fire hundre milliardene for det meste har gått til lønninger.

  De har gått til lønninger til Stoltenbergs førti tusen nye BYRÅKRATER! DERFOR blir det ikke bygget veier, drevet sykehus, skoler.

  Bøndene sysselsetter to byråkrater hver seg. Hver bonde koster to millioner i byråkrati!

  Dersom man la ned byråkratiet og ga en million til hver bonde, ville man sart den andre millionen.

  Klart vi må ha høyt skattetrykk i dette landet. Hva tror folk en byråkratby på førtitusen + tilhørende pensjoner og sykelønn, svangerskapspermisjoner og infrastruktur koster!

  Hva det koster og bygge opp en hel by som skal lønnes av staten og ikke drive med annet enn å lage merarbeid for andre!

 • Jan Magne Andersen

  Hev sperresgrensa til 10% og gjør den absolutt. Det er på tide å rydde litt opp i dette demokratiske problemet. Mangfold eller ikke mangfold, det kan umulig være riktig at et parti for særinteressene til 40 000 bønder eller 5 000 kristne skal kunne holde resten av landet som gissler. Ut med det, få det vekk. Så får det heller være kjedelig for en kommentator eller redaktør eller hvem det måtte være.

  • Bjørn T. Dahl

   Helt klart. Ingorer store andeler av landets befolkning, og tvangsinnfør politikk som bare gavner de som bor i de større byene.

 • smokewater

  Den patetiske Ap-papegøyen Alf Hildrum har selvfølgelig startet valgkampen.

  Noen politikere er mer privat enn andre. Så fordi man ikke er interessert i å skulle publisere bilder av seg selv i alle mulige situasjoner, så gjør det ikke dem dårlig.

 • Cand21

  Byr på seg selv, så har de da også mye å by på.

 • Mjolner

  Hva med å ta med at Jens sin definisjon av å ta ansvar er å klore seg fast til taburetten?

 • gimmelita

  Her er det mulig jeg er litt treg…. men er dette ett brev skrevet av Jens eller er det skrevet av Stein Kåre Kristiansen? Hvis det første er tilfelle; hvorfor går det da via ham på hans blogg i stedet for til mottaker? Og hvis det siste er tilfelle; som jeg heller til ut fra noen kommentarer samt ingressen her, er det mer enn betenkelig… for da ser ikke a) Kristiansen selv hvor tydelig han flagger og som journalist manipulerer gjennom den unike muligheten han sitter med som politisk kommentator, og b) at det juridisk er betenkelig å publisere noe som kan forstås som skrevet av andre…… begge deler er ille og sier sitt om media……!!

  • Cita Snuppi

   Denne tanken har gnagd meg i hele dag.

 • lolli46pop

  Innlegget er ironisk og står seg,dessverre funker ikke alltid none verbal communication,skriftlig!Godt skrevet av:S.K.K.! 😀

 • ann

  tror ikke brevet er skrevet av statsministeren

 • per johnny halden

  Jens Stoltenberg har vel ikke tid å skrive brev i disse dager ,rett før valgkampen har han vel nok med å dele ut de røde roser .
  Samt drive skremselspropaganda ,mot de blå fordi det er ingen andre enn Jens og AP som kan styre Norge.

 • Reidar Roll

  Nå må pressen slutte å snakke om intervjuet der Erna gikkk. Hun hadde svart på det samme spørsmålet ti ganger. Journalisten hadde tydeligvis bare sagflis mellom øra.

 • Sjaron

  Mulig det gikk en alarm, men det var jo ingen grunn til så mye som en liten bjelle engang. AP hadde nedgang i juli og Høyre hadde tilsvarende oppgang. Når er vi tilbake til juni nivå, og derfra er det måneder og år siden de rødgrønne ledet på målingene. AP skal vel ha sånn omtrent 35% dersom SV også har 6% og SP har godt over 5% for å vinne valget eller hva?

  På den andre siden, følger jeg spent med, og kan fort bli helt irrasjonelt urolig, jeg også.

 • Rune Folkestad

  Umulig å ta det som Jan-Erik Larsen skriver objektivt. Han er Ap-mann på sin hals og personlig venn med Stoltenberg.

 • Fullt Navn

  Når terroristvennen PK Foss uttaler seg, så rømmer folk Høyre.

 • Kjelledy

  Ja stemmer man Rød/Grønt,så slipper man ihvertfall å bli skuffet,man forventer jo ingenting.

 • Regjeringsskifte

  Et godt råd til dagens statsråder BURDE vært at de lærte seg å kunne innrømme sine feil når det gikk galt, dette har vi ikke opplevd på 8 år og jeg tror folket er lei av det vi kaller total aroganse i regjeringen!

 • sturlason

  AP har ett formidabelt propagandaapparat ,og de forsøker å vri seg unna så godt de kan, men sannheten kan ikke skjules, 8 år med løgn burde holde.

  • Hadde det enda vært så vel, men det spørs om du ikke overvurderer befolkninga… hvis vi skal tro tallene som kom fram forrige dagen. Tallene jeg har blandede oppfatninger om. På en måte er det vanskelig å tro på tallene, på en annen side skjønner jeg godt at folk har gitt opp å følge politikken.

   – Bare 39 prosent av de spurte vet at det er Audun Lysbakken som er leder i SV

   – 48 prosent vet at det er Liv Signe Navarsete som er leder i Sp

   – 55 prosent har fått med seg at Trine Skei Grande er leder i Venstre.

   – 63 prosent vet at Knut Arild Hareide leder KrF

   – 86 prosent vet at Siv Jensen leder Frp.

   – 89 prosent har fått med seg at statsminister Jens Stoltenberg er leder i Arbeiderpartiet

   – 93 prosent gjenkjenner Erna Solberg som Høyre-leder.
   (Tall fra NRK)

   Merker sjøl at jeg knapt gidder å følge med lenger. Har ikke sett en eneste valgsending, ved foregående valg satt jeg benka. Mister jeg trua på det norske demokratiet? Tja. De rødgrønne har sammen med LO, media og kaoskameratene Venstre, KrF og Høire gjort at jeg setter store spørsmålstegn ved det….

   – Er Norge egentlig banankongedømmet Nårge?

   • sturlason

    Vi får leve i håpet 😮

 • fornuften22

  Det er ingen tvil om at Ap tynges ned av partnerne SV og av Sp, men på den andre siden spiser og forsyner Ap seg av velgere fra akkurat SV og trolig noe fra Sp også.
  Helt på slutten av valgkampen kan Ap slå til med forsøk på å jafse til seg der det er noe å nå.

 • NorskArbeider

  Dagens….SV 3,5% 🙂
  Mandater: De rødgrønne 60 De borgerlige 100, dette er en ren utklassing!!

 • Peter Bering

  Ap burde samarbeide med V og KF samt Sp.

  • Psilly

   Oi oi oi, da snakker vi, en rød-grønn-gul Arbeiderpartiregjering, tror du vi hade fått tilbake statskirken?

   • Peter Bering

    Nei, men det hadde blitt en katastrofe av uforminsket muslimsk invasjon og grenseløst hykleri. Det er mulig at alle disse fire partiene allerede tenker på samarbeid. Velkommen Noristan.

 • romsdoel

  Hvorfor korrupsjonsjeger og miljøforkjemper Eva Joly?

 • dagjohansen

  Ja, og hvorfor ble Wara kattet fra Frp?

  • frank

   Wara ble aldri kastet ut av FRP! Så vet du det. Han valgte å legge aktiv politikk på hyllen, og starte i annen type jobb. Så slipper du å spekulere på det mere!

   • SolarClep

    Sjekk opp hva som hendte på Dolkesjø.

    Hagen kvittet seg med den liberale fløyen og satt tilbake med byoriginaler og bygdetullinger. Og siden har ikke partiet forandret seg.

    • sjises

     Ja, det var en del flinke politikere som sluttet/måtte slutte etter Dolkesjø. Men Siv stod igjen (som den eneste)

 • Bjørnar Hansen

  Vi har et demokratisk problem når Eva Joly nærmest hetser 500 000 nordmenn for sympati med Frp. I prinsippet så blir de jo stemplet som dumme individer. Mulig Eva J hadde passet inn i et mer diktatorisk forum a là Hvite Russland hvor hun ville treffe meningsfeller med nedsettende synspunkter på landets borgere,

 • typhoon99

  det er jo det jeg alltid har sagt.ekstrem sosialister er like farlige som ekstrem islamister.

  • Finn Oddvar Stensrud

   Helt enig – men jeg tror vi også tar med ekstremister på høyresiden. Vi har opplevd terror fra ytterste høyre – vi kan; meget sannsynlig oppleve terror fra ekstreme islamister. Ekstreme terrorister på ytterste venstre – slik som de hadde i Tyskland – har heldigvis ikke vært til stede i Norge.

   • Det kan jo ha sammenheng med kuppet av ikkedemokratiske institusjoner (i hovedsak media/forlag, utdanning og fagforening) initiert av KGB via underbruket STASI… hvor blir det av STASI-arkivene? Det har kommet fram at utenlandske forskere stadig forundres over hvorfor de ikke når fram med sine søknader, i motsetning til i andre land. Slik, har de fått faktisk (definisjons)makt i Norge, innflytelsesagenter heter dette i fagterminologien. “Behovet” deres har ikke vært til stede i like stor grad som i andre land.

 • erik_p

  Eva Joly er vel det verste som har hendt norge, da hun skulle diktere bondevikregjeringen på hva som var korrupsjon.

  • Terje Røberg

   Hmmm var det etter … eller før han dro ned til Kirgisistan og hadde møter med presidentetn der. Korrupt som få. Ble avsatt og lever vel pr dags dato i eksil i Russland! Ja dem har vel gått i “læra” noen steder!

 • Beer_oculos

  Haha, dette er ekte valgflesk! 5-kløveret..
  …med Komiske-Kolberg, har savnet å trene lattermusklene HaHaHa. Nå er han ferdig med å spille inn ” Enda ondere hensikter III”, og skal igang med FrP-nøtter HohoHaha Haaaa

 • diplidoklius

  ..FRP sin verste fiende er Kjell Magne Bondevik, og skulle stått som nummer 1 foran Krekar, sleipere falsk profet har ikke blitt født siden Judas solgte Jesus for sølvpenger slik Bondevik er troende til å selge KRF-sjela til AP og de rødgrønne for å unngå at KRF kommer i regjering med FRP ,,..

 • Fullt Navn

  Rødt synes det var synd at TMW trakk seg fra politikken.

 • Les Paul
  • Pellepoliti2

   haha, snakker meg om… NM i å drite seg ut for snaue 2000kr…

 • ann

  lanskje du kan komme hjem og hjelpe til med den grønne politikken slik at de for starthjelp fra deg .evaj joly .

 • drusus

  Ja, med slike fiender trenger man jo ikke venner. De overnevnte har gjort en utmerket innsats for FrP i valgkampen 2013. Partiet burde sende en flaske god rødvin til hver og en av dem etter valget (eller kanskje en tepose i Krekars tilfelle).

 • Arild2440

  Det at Martin Kolberg misliker Frp er faktisk en god grunn å stemme Frp. Makan til motbydelig, frekk, selvgod pamp skal man lete lenge etter.

  • Pellepoliti2

   Rene skjære Brekkmiddelet

  • johnjohans1

   Si det med humor. AP`s svar Komiske Kolberg

 • gvor

  Hva med LOs Thon boikott. En demonstrasjon i at de har økonomisk makt via sine medlemmer til å skusle bort en 1/2 million kroner. Respektløshet er usjarmerende uansett hvem den er siktet mot. Det er en ærlig sak å være uenig i partipolitikk, men å bedrive straffesanksjoner på eget initiativ mot enkeltvelgere er jo bare skremmende. Det er ikke en oppgave for et overordnet organ.

  Var det Lo som også hadde en sjarmerende pr-kampanje mot privatisering av helsevesenet ved forrige valg? Der hvor helsepersonell i det private ble fremstilt som reneste, ja hva skal man kalle det, gærninger. Herregud så flaut.

  Intelektuell aktivitet og finesse er tydeligvis helt fraværende. I tillegg klarer de selv å bygge seg et antirenome, og gjør seg selv til drømmefiende nr.1, mot hvilket parti det nå skulle være.

 • Perso22

  Ja Tor Mikkel.Her har du jo plukket på øverste hylle i arogansens og dumskapens høyborg .

 • Laban

  Synest valgkampen begynner å bli en parodi på seg selv med alle disse agurknyhetene. PR-rådgivere har alltid en skjult agenda. Agenda til Wara er skjult i en av disse “beskrivelsene” .. og i dette tilfellet er det “Arbeiderpartier hadde Stein Erik Hagen som hoggestabbe i 2009” . Bra. Dette er ett godt eksempel på den fiendtlige holdningen regjeringen har ovenfor de i dette landet som sysselsetter flest mennesker utenfor det offentlige.

  Senest i går uttalte Kristin Halvorsen at “formueskatten til de 7% rikeste i landet er nok til å dekke frukt og grønt satsningen i ungdomsskolen” . Mange borgere blir provosert når de hører at rikingene skal få skattelette. Og via eksempler så går de fem på. Enkleste måte å vinne velgere på. Men det store bildet er at de siste 8 år har mange flagget ut. Senest Seadrill i Stavanger. Mange mister jobben pga skattepolitikken som ikke gjør det mulig å konkurrere mot utenlandske selskaper. Særnorsk formueskatt.

 • tjukken18

  Jeg vill kalle dem samfunnets verste fiender…
  En nydelig bukett, alle like elsket av landets tenkende individer…

 • DATATUFS

  siv er nok den mest representative av damene og ingen Michelin figur