La meg presentere “TV 2 Sporty-familien”

Snart er TV 2 Sporty i gang igjen. Jeg gleder meg. Er det noe vi mangler i jungelen av reality, såpeoperaer og spenningsserier er det programmer som opptar temaer som er så viktig i livet vårt- nemlig helsa vår.

For de som ikke har fått med seg helt hva dette TV 2 Sporty er, kan det enkelt forklares som et helse og livsstilsprogram. Altså et  tv-program som skal inspirere, motivere og engasjere deg til en sunnere og mer aktiv livsstil. Uansett nivå, ambisjoner og utgangspunkt. Ikke gjennom propaganda og belærende fakta, men gjennom motivasjon og treningsglede. I programmene utover høsten vil du møte på mange forskjellige personligheter og aktiviteter. Du vil møte dem som har lykkes med å gjøre trening til en del av sin hverdag, og du vil møte på de som ønsker å få det til. Du vil du få tips til å løse de problemene du kan møte på i hverdagen som det å få tid, ork, eller overskudd til å trene. Og du vil få hjelp til å spise sunnere, mer variert og “i farta”.

Jeg  er så heldig å få lov til å være en del av dette teamet med sporty TV 2-mennesker, som jobber med dette programmet.  Å kunne være en del av denne gjengen i den rollen jeg trives best i: som treningmotivator og treningsekspert er fantastisk. Jeg vet hvor viktig fysisk aktivitet er for både kropp og sinn. Å spre treningsbudskapet og å se mennesker nå sine mål er det beste som finnes.

Jeg kan røpe litt nå før sesongstart om en familie vi kommer til å bli bedre kjent med:

Familien Flemmig Kristensen, fra Konnerud i Drammen.

"Sporty-Familien", Familien Flemming Kristensen. Her er vi under opptak.

Familien Flemmig Kristensen er en herlig og sammensveiset familie. Men som mange familier der ute sliter de med problemer de fleste familier vil kjenne seg igjen i: tidsklemma. I en hektisk hverdag er det ikke så lett å få tid til trening, aktivitet og å spise sunt når det er så mye som står på agendaen: barn skal hentes og bringes og plikter må gjøres. Treningsrutiner som har sklidd litt ut kombinert med stillesittende jobbhverdag  gjør at mor og far har noen kilo som har kommet krypende de siste årene.

De ønsker hjelp og enkle tips til å finne tilbake til trivselsvekta og å få “sportykabalen” (som jeg liker å kalle det) til å gå opp. Over 10 uker skal jeg hjelpe de med nettopp dette. Vi skal se på muligheter til hvordan de enkelt kan øke hverdagsaktiviteten, vi skal se på hvordan de enkelt kan finne tilbake overskuddet og energien i hverdagen slik at de har enda mer tid til å leke med barna.  Og vi skal se på enkle og sunne oppskrifter på mat som alle i familien vil synes smaker godt.

Stikkord som går igjen er enkelt. For familien Flemmig Kristensen gjør mye riktig. Dette skal de fortsette med!- Vi skal bare sammen jobbe med å også ta de enkle og smarte valgene som utgjør den store forskjellen.

Hvordan det går kan dere følge med utover høsten. Premieren er søndag 4. september klokken 19.00 på TV 2.

Mamma Kari og energibuntene Martin og Henrik er klar for sportyhøsten!

Tom, familiens overhode viser hva som bor i han! Dette lover bra!

Anne Marte Sneve

Anne Marte- som gleder seg til en Sporty høst!

 • Anonym

  Gleder meg til I morgen og showet I Bergen ! Cesar er bare helt topp

  http://bergenlive.no/konsertkalender/cesar-millan/

 • Elin Christin Bakke

  Truls <3

 • post

  Jeg styrer unna ikveld, siden jeg ikke liker å se redde hunder.  Selv foretrekker jeg å legge opp til at hunden skal lykkes i treningen i stedenfor å korrigere. Mestring, trygghet og selvtillit er utrolig viktig for hunder også. Det finnes andre metoder som gjør “rehabilitering” av “rødsonehunder” til en positiv opplevelse for hunden også.

  • Modesty Blaise

   Tror ikke du kan ha fulgt så godt med på Cesar’s show akkurat. Redde hunder er jo akkurat det han behandler.

  • Jeg er mektig imponert over slike som deg som kan så mye mer om bikkjer enn Millan. Hvor er du ?,  slik at du kan formiddle kunnskapene dine til alle de i Norge som alldri skulle eid ei bikkje. Vær så snill og stå frem og gjør, på linje med Cesar, en INNSATS for de dyrene vi elsker.

  •  suns ikje de ser så redde ut eg 😛 d e jo ein uvante setting for de sikkert, men redde? nei 😛

  • Det var min berner som var i studio på fredag. Må bare få poengtere at INGEN av hundene hadde det vondt eller var redde. Fokuset var hele tiden hundene først og vi kunne avbryte når vi ville om vi så at hundene hadde det ubehagelig eller ble redde. Dette var en god opplevelse for både hund og eier.

 • Modesty Blaise

  Cesar Millan <3

 • Den mannen har mye å fortelle OSS mennesker, om alle feilene vi gjør med bikkjer.
  99% av BIKKJEPROBLEMENE er menneskets skyld. Og som Cesar sier: alt kan ordnes og avlivning er alldri noen “løsning” !

 • Øivind Huth Eriksen

  Tragisk at en person som setter dyremishandling i system får lov å opptre på Norsk TV !!!http://www.youtube.com/watch?v=RFCGtatpCwI

  Her
  http://www.webbs.se/Elvis/Hund_Tips&Trix/Forsta_kapitlet_i_Alfasyndromet.htm
  er hva EKSPERTER skriver om CM sin “filosofi”.

  • Du er passe dum hvis du kaller det dyremishandling.. Dulte borti med beinet for å avlede/distrahere er ikke det samme som å sparke.. Han sier det til og med i den (propaganda)videoen (laget av misunnelige hundetrenere, det er jeg sikker på, de som oftest kritiserer han også.. Ikke fordi han har feil, men fordi han har suksess..), at det ikke er å sparke, men “firmly thouch”. Hvis dama di dulter deg i skuldra fordi du ser på andre jenter, slår ho deg da? Nei, og det blir like dumt som å si at han sparker hundene..

 • Øivind Huth Eriksen
 • Anonym

  dere som ser og liker milan, dere må ha 0 innsikt i hundene han hjelper og dere egne…….. ser dere ikke at hundene er LIVREDDE og UKOMFORTABLE!!!!! sett dere ned  og les om hundespråket og jeg kan love dere at dere vil forandre mening. Det milan gjør er å fjerne symptomene på hundens problem. ikke ÅRSAKEN, så hundene lider invenndig, men oppfører seg utvendig for di er for redde til å gjøre noe annet……! Skjerp dere!

  • Årsaken til at hunder er redde, sky, agressive etc. er på grunn av hundens tidligere historie (f. eks. et heftig krasj med en glassrute som gjør at hunden blir redd for å gå gjennom dører med slike ruter, og hvor eierne da har reagert med å baby’e hunden og trøste den). Siden hunder ikke tenker over hva de har vært gjennom før av lidelser, men reagerer slik mennesker har lært de å reagere (ved å trøte hunden- har han/hun lært at glassruter er farlige.) Hunder lever i nuet og det er derfor det ikke er nødvendig å hjelpe hunden med årsaken til hvorfor den er redd osv. Hvordan skulle du egentlig gjort det? Satt deg ned med hunden sammen med en psykolog og spurt hvorfor hunden er redd? Når Millan rehabiliterer hunder så blir de ikke redde og uforkomfortable, men får et liv som er langt mer naturlig for dem enn hva de trolig har hatt før. Millan tenker først og fremst på å behandle hunder etter deres egen psykologi (som du kanksje vet så tenker ikke hunder som mennesker) og hjelper hunder å finne deres rolle i et samfunn vi har puttet dem inn i og som i utgangspunktet er helt unaturlig for dem. Det er lurt å sette seg inn i akkurat hva det er Cesar gjør med hunder og hvordan metodene hans fungerer og hva de går ut på før man begynner med å kritisere. Det er tydelig at du hverken har lest en av bøkene hans eller sett en episode av showet hvor du faktisk har hørt etter hva som blir sagt. 

   • Anonym

    Så du mener at når en hund er redd pga tidligere opplevelser og er veldig sårbar, så er det greit å tilføre mer ubehag i form av fysisk straff, eller bruke frykt som virkemiddel. DU har tydelig bare lest HANS bøker, og sett HANS innslag, men tar du deg en tur ut og leter etter POSITIV hundetrening, får du se litt av hvert. Jeg må ærlig inrømme at jeg synes Millan var en god trener da han først kom på TV, og har sett mange av episodene, men har heldigvis fått vett i skallen å lært meg via kurser og lesing at det er dyreplageri. I hundeloven står det at det er forbudt å påføre hunder frykt, noe han gjør!

    Er det ikke nødvendig å hjelpe årsaken?? Om du holdt på å drukne en gang f eks. eller lider av psykiske problemer elle noe som helst. DA finner vi årsaken og jobber ut ifra det. Bruker årsaken som læremiddel til fremtidig trening og rehabilitering.

    Noe av det Millan sier har fornuft, og stemmer, men utførelsen er helt feil! Det er derfor så mange misforstår når vi andre sier at det han gjør ikke er bra!

    Les en ordentlig bok om POSITIV hundetrening.

    Vil du heller påføre hunden fysisk straff (dra å bånd, sparke, dytte)?
    Eller kunne du heller tenke deg å få vekk uønsket atferd ved hjelp av annen POSITIV avledning, som godbiter, leke??

    Han avleder hundene (endrer sinnstilstand) med fysisk ubehag, og det hjelper IKKE.
    Det er det samme med positiv trening. Avlede sinnstillstanden, men som resluterer i noe bra, og hunden blir lykkeligere.

    Det milan gjør er den KORTE veien, altså veldig lydig, men ulykkelig hund.
    Det positiv trening gjør tar litt lengre tid, men hunden blir lykkelig og trives.

    Lær deg om hundens språk og dempede signaler så ser du fort hvor mye ubehag hundene i serien hans hardet!

    Hundene blir lydige av Millans metoder, men de er for redde til å gjøre noe annet.

    Sier du sitt, vent, hysj, eller noe til en milan trent hund, er den redd for konsekvensene om den ikke gjør det “lederen” sier.

    Sier du det samme til en positiv trent hund, gleder den seg til konsekvensene!! For de er kjempekjekke. Å hunden vil elske å jobbe for deg!

    • Øivind Huth Eriksen

     Et svært godt sammendrag av hva det hele dreier seg om 🙂

     Det som kan tillegges er at disse hundene veldig ofte ender opp som tikkende bomber eller etter kort tid havner tilbake i samme adferden som den hadde før den ble sparket og kvalt av CM

   • Hundenes egen “psykologi” er ikke særlig forskjellig fra alle andres LÆRINGSPSYKOLOGI (slå det opp og oppdag en ny verden, fri for “positivenergi-vrøvl”). Man behøver ikke være rakettforsker for å ta i bruk metoder som kalles desensitisering og motbetinging, man behøver bare å bli bevisst på hva man egentlig gjør med hunden.

    En som kan trene hund er fullt klar over at han ikke kan se hundens tanker (Og er veldig klar over at hunder ikke kommuniserer gjennom energi! – hvordan skal man liksom kunne se denne energien??!!?). En som kan trene hund vet hva etologi betyr og ser sammenhengen av at det er viktigere å unngå det som er farlig enn å oppnå det som er godt. Redsel kan ikke forsterkes ved å gi hunden godbiter for å kræsje i glass eller bjeffe på andre hunder.

    Når hunden er redd for noe (eller stresser seg opp for noe) er det viktigste er å være langt nok unna det som trigger hunden til å gjøre det du ikke ønsker at den skal gjøre. Være så langt unna at den oppfører seg vanlig (takler det). Da gir man godbiter til hunden for å ta kontakt og se på det som er farlig, eller stresser den. Man behøver ikke bruke struphalsbånd, eller “tuppe hunden i ræva/skinka”. Det er helt unødvenidg. Jeg forstår ikke hvorfor folk godtar dette?! Det er jo ikke nødvendig. Og jeg har enda til gode å se et menneske som godtar en slik behandling. Både barn og voksne protesterer ved små og store ubehag. Men jeg har sett flere hunder som viser tydelige signaler på å unngå det “lille”/store ubehaget.

    Redsel kan bare forsterkes ved ubehag (en liten dunk, eller et kraftig strup). Ubehaget behøver ikke være så livsfarlig, bare ubehagelig: Hva gjør DU når svigermor vil komme på besøk?

    Det er tydelig at du ikke har lest “100% positiv hverdagslydighet”, “lydighetstrening i teori og praksis”, eller fagboka til Frode Svartdal og Magne Arve Flaten; “Læringspsykologi”, som disse to første hundebøkene støtter seg til. Har liksom Cesar noen faglitteratur å støtte seg til? Hans metoder ligner mer på (ikke et) alternativ terapi . . . .   

 • Cesar Millan er ikke hundetrener, han driver ikke med hverdagslydighet, blir helt feil å sammenligne han med klikker trenere i Norge, han rehabiliterer hunder, som sliter med diverse plager, dette er hunder som andre trenere har gitt opp i mange tilfeller, og der de anbefaler avlivning,  Synes det er supert at det finnes folk som Cesar Millan som hjelper disse til ett langt og lykkelig liv.  

 • Hva slags rase er hunden Truls hadde i fanget?

 • Linnea Olsen

  http://www.youtube.com/watch?v=zHvPhFelym4 Les det som står under videoen. En som er flink med hunder ville ikke funnet på å gjøre noe slikt? Det finnes positive måter å få oppmerksomheten til en hund på, og ikke sparke dem. Les litt om f.eks klikkertrening. Det kan brukes til å komme over frykt, adferdsproblemer på en mye bedre måte enn straff. Hvor ofte roser CM hunder når de gjør det riktige? 

 • Anonym

  Irland vinner selvsagt denne gruppen. Med sin erkebritiske kick and run fotball kombinert med Drillostilens kynisme og defansive tilnærming er det ingen av de andre lagene som kan håpe å slå dette fantastiske laget. Her blir det både dødballscoringer på hodespill og tacklinger det lukter svidd av. Så lenge de har fotballforståelse nok til å spille med både Torres, Silva og Mata (og helst også ha Reina i mål) bør Spania klare å slite seg til andreplassen i en ellers svak gruppe. Kjedelige og profilløse Kroatia klarer sikkert tredjeplassen, mens de kyniske (i negativ forstand) skuespillerne fra mafialandet skal være glade om de klarer å karre seg til poeng i det hele tatt. Med mentalt ustablie Balotelli som eneste profil og stjernespiller på laget kommer de til å falle gjennom fullstendig, og vil helt sikkert stå igjen med sisteplass i årets EM.

  Irland    5
  Spania  5
  Kroatia  4
  Italia     1

 • Anonym

  Alle med en viss prosent fotballforståelse må da vite at Italias nøkkelmann ikke er Balotelli, men Pirlo!

 • Anonym

  Jaså Lars, imponerte Balotelli deg i dag? Hvordan du kan fremheve han som nøkkelspiller er en gåte. Si meg, ser du noen gang annen fotball enn Premier League? Det virker ikke slik…

 • Bra skrevet Lars, men hvorfor har du ikke tatt Alvaro Negredo med i betraktning på spissplassen? Han har store kvaliteter og har hatt en mye bedre sesong en f.eks. Fernando Torres. Syns han burde fått en vurdering iallefall, selv om han “bare” spiller i “lille” Sevilla.

 • Anonym

  Hvor har du kjøpt den fantastiske genseren du hadde på når du viste disse produkten? Hilsen Iselin

  • Hei Iselin!
   Genseren er fra Helmut Lang, og jeg kjøpte den da jeg var i New York nylig. Men du kan finne den på nett, og kanskje i noen norske butikker også? Jeg bruker den til alt fra jeans til skinnskjørt, og for meg er den et helt perfekt til høststylingen. Lykke til!

   Klem, Marianne

 • Benjamin Kjelby

  Veldig bra!