Ekspedisjonsdeltakerne

Ekspedisjonen har de beste forutsetninger for å gjøre denne turen til noe mer enn en skitur til Sørpolen. Vi har en sjelden kombinasjon av fagkunnskap og ekspedisjonserfaring – og vi ønsker å bruke en skitur gjennom klodens minst utforskede kontinent til å formidle vår kunnskap om vitenskap, skiløping, eventyr og polarhistorie.

Vegard Ulvang

Vegard Ulvang

Skiløperen
Vegard Ulvang (48). En av Norges største skiløpere gjennom tidene. Vegard har 14 VM- og OL-medaljer og en rekke verdenscupseire. Han har dessuten gjennomført en rekke ekspedisjoner i forskjellige deler av verden. I det siste har han markert seg som en engasjert miljøforkjemper.

 Forskeren
Jan-Gunnar Winther (48). Direktør ved Norsk Polarinstitutt. Jan-Gunnar har doktorgrad fra NTH innen polar hydrologi og har i 20 år arbeidet med polarforskning med spesialisering på klimastudier av isbreer og havis. Ledet i 2007–2008 den norsk-amerikanske forskningsekspedisjonen til Sørpolen under Det internasjonale polaråret.

Jan Gunnar Winther

Jan Gunnar Winther

 Eventyreren
Stein P. Aasheim (60). Nestor blant norske eventyrere etter å ha besteget fjell (bl.a. første norske Everest-bestigning), padlet elver, krysset ørkener og jungler og seilt under alle himmelstrøk. Stein har utgitt et dusin bøker og vært opphavsmann til en rekke TV-programmer.

Stein P. Aasheim

Stein P. Aasheim

Historikeren

Harald Dag Jølle (40). Polarhistoriker ved Norsk Polarinstitutt. Harald Dag var medredaktør for bokverket Norsk polarhistorie og skriver for tida på en biografi om Fridtjof Nansen for Gyldendal Norsk forlag. Han er heller ingen novise når det kommer til lange skiturer og bratte fjell.

  • Anonym

    …at jeg ikke hadde noe fornuftig argument for å la være å kjøpe den…
    Og så er den karosserimessig utrolig bra med hensyn til rust det er jo kun de to hullene under frontruten, under ser den ut som ny! Skinninnredningen ser også hel ut, og blir som ny etter en liten rens! Har akkurat vært og hentet den, og det var litt av et syn; 262’en dere kjørte til Italia som dro denne på henger etter seg…mange som har fått kink i nakken etter å kastet hodet rundt tror jeg…

  • Utrolig kult Stig. Håper du får mye glede av bilen. Den er skikkelig flott syns jeg. Hva var det som fikk deg til å kjøpe den?