«Hundehviskeren» i studio

Den verdenskjente hundeeksperten Cesar Millan er i studio og Klaus Sonstad og Truls Svendsen prøver ut teknikkene hans på hundene!

«Hundehviskeren» Cesar Millan kaster en pinne og skal prøve å få Nils-Ingar til å løpe etter den.

Klaus Sonstad stryker finskjorta si selv før han skal inn i studio.

Petter Northug og resten av studio får latterkrampe når Thomas sier feil for 5. gang.

 • Anonym

  Fin og treffende kommentar til tross for finales resultat! Prandelli hadde mye å kjempe mot for å bringe videre dette landslaget, og det gjorde han med stor verdighet, tross likegyldighet fra Lega Calcio og hele Serie A-organisasjonen. Han klarte å skape en gruppe etter nederlaget i 2010 VM og bringe tilbake interesse rundt landslaget hos folk.
  Takk til Prandelli fra en azzurra bosatt i Norge 🙂

 • Bra artikkel.

 • Fredrik

  Supert Lars!

 • The headbutt master! Neida, er en ordentlig legende! 😉 Er bare synd hva som skjedde på hans siste landskamp..

 • Hundenes egen “psykologi” er ikke særlig forskjellig fra alle andres LÆRINGSPSYKOLOGI (slå det opp og oppdag en ny verden, fri for “positivenergi-vrøvl”). Man behøver ikke være rakettforsker for å ta i bruk metoder som kalles desensitisering og motbetinging, man behøver bare å bli bevisst på hva man egentlig gjør med hunden.

  En som kan trene hund er fullt klar over at han ikke kan se hundens tanker (Og er veldig klar over at hunder ikke kommuniserer gjennom energi! – hvordan skal man liksom kunne se denne energien??!!?). En som kan trene hund vet hva etologi betyr og ser sammenhengen av at det er viktigere å unngå det som er farlig enn å oppnå det som er godt. Redsel kan ikke forsterkes ved å gi hunden godbiter for å kræsje i glass eller bjeffe på andre hunder.

  Når hunden er redd for noe (eller stresser seg opp for noe) er det viktigste er å være langt nok unna det som trigger hunden til å gjøre det du ikke ønsker at den skal gjøre. Være så langt unna at den oppfører seg vanlig (takler det). Da gir man godbiter til hunden for å ta kontakt og se på det som er farlig, eller stresser den. Man behøver ikke bruke struphalsbånd, eller “tuppe hunden i ræva/skinka”. Det er helt unødvenidg. Jeg forstår ikke hvorfor folk godtar dette?! Det er jo ikke nødvendig. Og jeg har enda til gode å se et menneske som godtar en slik behandling. Både barn og voksne protesterer ved små og store ubehag. Men jeg har sett flere hunder som viser tydelige signaler på å unngå det “lille”/store ubehaget.

  Redsel kan bare forsterkes ved ubehag (en liten dunk, eller et kraftig strup). Ubehaget behøver ikke være så livsfarlig, bare ubehagelig: Hva gjør DU når svigermor vil komme på besøk?

  Det er tydelig at du ikke har lest “100% positiv hverdagslydighet”, “lydighetstrening i teori og praksis”, eller fagboka til Frode Svartdal og Magne Arve Flaten; “Læringspsykologi”, som disse to første hundebøkene støtter seg til. Har liksom Cesar noen faglitteratur å støtte seg til? Hans metoder ligner mer på (ikke et) alternativ terapi . . . .   

 • Linnea Olsen

  http://www.youtube.com/watch?v=zHvPhFelym4 Les det som står under videoen. En som er flink med hunder ville ikke funnet på å gjøre noe slikt? Det finnes positive måter å få oppmerksomheten til en hund på, og ikke sparke dem. Les litt om f.eks klikkertrening. Det kan brukes til å komme over frykt, adferdsproblemer på en mye bedre måte enn straff. Hvor ofte roser CM hunder når de gjør det riktige? 

 • Det var min berner som var i studio på fredag. Må bare få poengtere at INGEN av hundene hadde det vondt eller var redde. Fokuset var hele tiden hundene først og vi kunne avbryte når vi ville om vi så at hundene hadde det ubehagelig eller ble redde. Dette var en god opplevelse for både hund og eier.

 • Du er passe dum hvis du kaller det dyremishandling.. Dulte borti med beinet for å avlede/distrahere er ikke det samme som å sparke.. Han sier det til og med i den (propaganda)videoen (laget av misunnelige hundetrenere, det er jeg sikker på, de som oftest kritiserer han også.. Ikke fordi han har feil, men fordi han har suksess..), at det ikke er å sparke, men “firmly thouch”. Hvis dama di dulter deg i skuldra fordi du ser på andre jenter, slår ho deg da? Nei, og det blir like dumt som å si at han sparker hundene..

 • Øivind Huth Eriksen

  Et svært godt sammendrag av hva det hele dreier seg om 🙂

  Det som kan tillegges er at disse hundene veldig ofte ender opp som tikkende bomber eller etter kort tid havner tilbake i samme adferden som den hadde før den ble sparket og kvalt av CM

 • Anonym

  Så du mener at når en hund er redd pga tidligere opplevelser og er veldig sårbar, så er det greit å tilføre mer ubehag i form av fysisk straff, eller bruke frykt som virkemiddel. DU har tydelig bare lest HANS bøker, og sett HANS innslag, men tar du deg en tur ut og leter etter POSITIV hundetrening, får du se litt av hvert. Jeg må ærlig inrømme at jeg synes Millan var en god trener da han først kom på TV, og har sett mange av episodene, men har heldigvis fått vett i skallen å lært meg via kurser og lesing at det er dyreplageri. I hundeloven står det at det er forbudt å påføre hunder frykt, noe han gjør!

  Er det ikke nødvendig å hjelpe årsaken?? Om du holdt på å drukne en gang f eks. eller lider av psykiske problemer elle noe som helst. DA finner vi årsaken og jobber ut ifra det. Bruker årsaken som læremiddel til fremtidig trening og rehabilitering.

  Noe av det Millan sier har fornuft, og stemmer, men utførelsen er helt feil! Det er derfor så mange misforstår når vi andre sier at det han gjør ikke er bra!

  Les en ordentlig bok om POSITIV hundetrening.

  Vil du heller påføre hunden fysisk straff (dra å bånd, sparke, dytte)?
  Eller kunne du heller tenke deg å få vekk uønsket atferd ved hjelp av annen POSITIV avledning, som godbiter, leke??

  Han avleder hundene (endrer sinnstilstand) med fysisk ubehag, og det hjelper IKKE.
  Det er det samme med positiv trening. Avlede sinnstillstanden, men som resluterer i noe bra, og hunden blir lykkeligere.

  Det milan gjør er den KORTE veien, altså veldig lydig, men ulykkelig hund.
  Det positiv trening gjør tar litt lengre tid, men hunden blir lykkelig og trives.

  Lær deg om hundens språk og dempede signaler så ser du fort hvor mye ubehag hundene i serien hans hardet!

  Hundene blir lydige av Millans metoder, men de er for redde til å gjøre noe annet.

  Sier du sitt, vent, hysj, eller noe til en milan trent hund, er den redd for konsekvensene om den ikke gjør det “lederen” sier.

  Sier du det samme til en positiv trent hund, gleder den seg til konsekvensene!! For de er kjempekjekke. Å hunden vil elske å jobbe for deg!

 • Årsaken til at hunder er redde, sky, agressive etc. er på grunn av hundens tidligere historie (f. eks. et heftig krasj med en glassrute som gjør at hunden blir redd for å gå gjennom dører med slike ruter, og hvor eierne da har reagert med å baby’e hunden og trøste den). Siden hunder ikke tenker over hva de har vært gjennom før av lidelser, men reagerer slik mennesker har lært de å reagere (ved å trøte hunden- har han/hun lært at glassruter er farlige.) Hunder lever i nuet og det er derfor det ikke er nødvendig å hjelpe hunden med årsaken til hvorfor den er redd osv. Hvordan skulle du egentlig gjort det? Satt deg ned med hunden sammen med en psykolog og spurt hvorfor hunden er redd? Når Millan rehabiliterer hunder så blir de ikke redde og uforkomfortable, men får et liv som er langt mer naturlig for dem enn hva de trolig har hatt før. Millan tenker først og fremst på å behandle hunder etter deres egen psykologi (som du kanksje vet så tenker ikke hunder som mennesker) og hjelper hunder å finne deres rolle i et samfunn vi har puttet dem inn i og som i utgangspunktet er helt unaturlig for dem. Det er lurt å sette seg inn i akkurat hva det er Cesar gjør med hunder og hvordan metodene hans fungerer og hva de går ut på før man begynner med å kritisere. Det er tydelig at du hverken har lest en av bøkene hans eller sett en episode av showet hvor du faktisk har hørt etter hva som blir sagt. 

 • Petit brabancon

 • Lurer på det samme!! 🙂

 •  suns ikje de ser så redde ut eg 😛 d e jo ein uvante setting for de sikkert, men redde? nei 😛

 • Hva slags rase er hunden Truls hadde i fanget?

 • Cesar Millan er ikke hundetrener, han driver ikke med hverdagslydighet, blir helt feil å sammenligne han med klikker trenere i Norge, han rehabiliterer hunder, som sliter med diverse plager, dette er hunder som andre trenere har gitt opp i mange tilfeller, og der de anbefaler avlivning,  Synes det er supert at det finnes folk som Cesar Millan som hjelper disse til ett langt og lykkelig liv.  

 • Anonym

  dere som ser og liker milan, dere må ha 0 innsikt i hundene han hjelper og dere egne…….. ser dere ikke at hundene er LIVREDDE og UKOMFORTABLE!!!!! sett dere ned  og les om hundespråket og jeg kan love dere at dere vil forandre mening. Det milan gjør er å fjerne symptomene på hundens problem. ikke ÅRSAKEN, så hundene lider invenndig, men oppfører seg utvendig for di er for redde til å gjøre noe annet……! Skjerp dere!

 • Øivind Huth Eriksen
 • Øivind Huth Eriksen

  Tragisk at en person som setter dyremishandling i system får lov å opptre på Norsk TV !!!http://www.youtube.com/watch?v=RFCGtatpCwI

  Her
  http://www.webbs.se/Elvis/Hund_Tips&Trix/Forsta_kapitlet_i_Alfasyndromet.htm
  er hva EKSPERTER skriver om CM sin “filosofi”.

 • Øivind Huth Eriksen

  Tragisk at en person som setter dyremishandling i system får lov å opptre på Norsk TV !!!http://www.youtube.com/watch?v=RFCGtatpCwI

  Her
  http://www.webbs.se/Elvis/Hund_Tips&Trix/Forsta_kapitlet_i_Alfasyndromet.htm
  er hva EKSPERTER skriver om CM sin “filosofi”.

 • Den mannen har så mye å fortelle OSS mennesker, om alle feilen vi gjør !

 • Jeg er mektig imponert over slike som deg som kan så mye mer om bikkjer enn Millan. Hvor er du ?,  slik at du kan formiddle kunnskapene dine til alle de i Norge som alldri skulle eid ei bikkje. Vær så snill og stå frem og gjør, på linje med Cesar, en INNSATS for de dyrene vi elsker.

 • Modesty Blaise

  Tror ikke du kan ha fulgt så godt med på Cesar’s show akkurat. Redde hunder er jo akkurat det han behandler.

 • Modesty Blaise

  Cesar Millan <3

 • post

  Jeg styrer unna ikveld, siden jeg ikke liker å se redde hunder.  Selv foretrekker jeg å legge opp til at hunden skal lykkes i treningen i stedenfor å korrigere. Mestring, trygghet og selvtillit er utrolig viktig for hunder også. Det finnes andre metoder som gjør “rehabilitering” av “rødsonehunder” til en positiv opplevelse for hunden også.

 • Elin Christin Bakke

  Truls <3

 • Anonym

  Gleder meg til I morgen og showet I Bergen ! Cesar er bare helt topp

  http://bergenlive.no/konsertkalender/cesar-millan/

 • Hels til min helt cesar!!!;-)) Fantastisk mann med hundene;-)) ser prøgrammene om igjen å om igjen;.)

 • Julie Amdal

  Gleder meg 😀

 • Gleder meg til hver fredag 🙂 Underholdningen, humoren, innslagene og gjestene deres er helt topp!