Rundens utvalgte, runde 8

Med sesongens største storkamp med norske supporterøyne som kick-off for denne runden, er det store forventninger til denne helgens kamper i Premier League.

Landslagspauser er et populært, og som oftest ganske lurt, tidspunkt å aktivere wildcardet på, og flere Fantasy-managere har brukt de siste ukene på å finkjemme og analysere potensielle varp i Fantasy-jungelen. Storkanoner som Eden Hazard og Alexis Sanchez ligger og lusker i buskene, klare for å sette sitt preg på årets sesong, og til og med Sergio Agüero ser ut til å være raskere tilbake enn noen hadde sett for seg.

Men er dette runden å ta en risiko på så dyre spillere?

Her kommer svaret – og rundens utvalgte før den åttende runden:

LUKASZ FABIANSKI – Polakken som skal stenge igjen buret for svanene fra Wales har hatt en liten dupp poengmessig de siste to rundene. Paul Clement har forstått at det defensive arbeidet er essensielt for å unngå nedrykk, og hjemme mot Huddersfield, som fortsatt mangler Steve Mounie, er det gode muligheter for at poengkurven til Fabianski fylles opp igjen.

BEN DAVIES – Forsvarsspilleren med flest poeng etter syv runder er selvskreven i rundens utvalgte denne fredagen, for Ben Davies har vært ligaens beste venstreback så langt denne sesongen. Waliseren leverer assist, mål og clean sheets, gjerne i en og samme kamp, og hjemme mot Bournemouth lukter det en ny runde med tosifret poengfangst for Davies.

CÉSAR AZPILICUETA – Den ene halvdelen av Chelsea’s dødelige spanske armada er ute med skade, men Azpilicueta skal nok klare seg fint alene når Chelsea møter Crystal Palace på lørdag. «Dave» fikk sjansen som vingback sist, og har allerede vist at han vet å slå gode innlegg. Og trenger jeg egentlig å nevne at Crystal Palace ikke har scoret i ligaen ennå?

STEPHEN WARD – Iren har blitt selve beviset på nye Burnley, som ikke er til å kjenne igjen fra forrige sesong. Tross skade på Heaton, holder de stand defensivt og har begynt å spille fin fotball offensivt. Med assist og clean sheet forrige runde, og clean sheet i to hjemmekamper på rad, er Ward en nydelig mann å ha på laget før møtet med West Ham.

LEROY SANÉ – Pep’s lille afrogutt har levert 13 og 16 poeng på sine to siste hjemmekamper, og er en konstant trussel mot sine motstandere med sin fart og uforutsigbarhet. Jeg tror det er lite sannsynlig at Guardiola tar noen sjanser med Agüero, tross utsagnet på dagens pressekonferanse om at Sergio KAN være tilbake, og det betyr Sané starter høyt i banen og lekestue med Stoke-forsvaret.

EDEN HAZARD – Den lille magikeren har fått god tid på seg av Conte på å komme tilbake i matchform, og etter to mål for Belgia i midtuka, er Hazard klar for å åpne scoringskontoen også i ligaen. På et eller annet tidspunkt må det snu for Crystal Palace, men arbeidsvilkårene Hazard vil få på Selhurst Park ser ekstremt lovende ut for de fire prosentene (!) som har han på sitt lag.

MOHAMED SALAH – Gigantoppgjøret på Anfield kan slå alle veier, og Salah var ikke spesielt imponerende mot Newcastle sist. Men etter å sendt sitt Egypt til VM, uttalte Klopp på dagens pressekonferanse at Salah er Liverpool’s straffetaker, og plutselig var egypteren mye mer interessant. Når han i tillegg møter sin gamle manager Mourinho, som ikke ga han sjansen i Chelsea, er Salah ute etter revansje.

DAVID SILVA (Visekaptein) – I et City-lag som skriker rotasjon, er David Silva trofastheten selv. Spanjolen starter hver kamp, og ser ut til å være en av de aller første Pep setter opp på tavla. Når Silva også leverer målpoeng jevnt og trutt, er det bare sunn fornuft å gi mannen tillit på ditt lag før denne runden. Med all forvirring om hvem av Gabriel Jesus og Sergio Agüero som faktsik er kampklare, skygger jeg unna begge to og dobler fra City på midtbanen.

JOSELU – Det har bare blitt to mål på mannen som er foran Gayle og Mitrovic i spisskøen til Rafa Benitez, men når prislappen er på billigsalg til 5.5, er det lov å gi spanjolen en sjanse. Southampton har ikke vært så solide defensivt som forventet, og har skuffet tross ligaens letteste åpningsprogram. Jeg tror Newcastle har gode sjanser for poeng, og Joselu er mannen Ritchie og co skal sikte på.

HARRY KANE (Kaptein) – Med to mål og tretten poeng i to kamper på rad, er Harry Kane helt udiskutabel i rundens utvalgte. Herrefred, for en form den mannen er i, og hvor umenneskelig god han er foran mål. September var en drøm for Kane, nå er det oktober, og NÅ må det vel bli scoring på Wembley for ligaens beste nummer ni, og denne rundens kaptein.

MARCUS RASHFORD – Med en litt hanglende Lukaku, og et ganske annerledes kampbilde enn United har hatt frem til nå, lyser Rashford opp som mannen Mourinho skal stole på mot Liverpool. Ingen spisser gruer seg til å møte Lovren og gjengen, og Rashford vil bli et svært viktig kontringsvåpen mot Liverpool’s angrepskåte backer. Etter to mål og to assist på de siste fem, har Rashford danket ut Martial og er klar for å ødelegge lørdagen for the Kop.

HUSK DEADLINE FØR RUNDEN PÅ LØRDAG KL. 12.30!

Lykke til i helga, måtte det bli gull og grønne piler for dere alle sammen!

Det er bare en Fellaini

Hadde du satt penger på at Krøll Krøllesen skulle være den spilleren med flest poeng i runde syv og dobbelt så mange poeng totalt som Alexis Sánchez (11.9), og at Burnley skulle stå igjen med to seire og to uavgjort på fire bortekamper mot Chelsea, Tottenham, Liverpool og Everton, hadde du vært søkkrik.

Men det kan vel ikke fortsette?

De aller fleste av oss hadde revet av oss alt av hud og hår da klokka slo 17.30 på lørdag. Herr Pålitelig, Romelu Lukaku (11.7), hadde brent en gigantsjanse alene mot keeper, og det usannsynlige sjokket om at Manchester United skulle slå Crystal Palace 3-0 uten mål fra Lukaku, var på vei til å bli en realitet. Så dukker han selvfølgelig opp på bakerste stolpe, og 60.3% av oss kunne puste lettet ut.

I fraværet av Paul Pogba (8.0), har legenden Marouane Fellaini (4.9) tatt steget inn i rampelyset igjen. Mannen som scorer ved å bli skutt på, og så feirer med å peke på navnet bakpå drakta, har en latterlig pris og er så ofte i motstanderens boks. Dessverre lever nok Fellaini på lånt tid frem til Pogba er frisk igjen, men dette er jo bare moro så lenge det varer. Og er det en ting vi har lært av Mourinho, aldri hør på pressekonferansene hans når han sier at Phil Jones (5.1) sliter med skade.

Harry Kane (12.7) er verdt hver eneste cent. Kane er så god foran mål, og fortsatt setter han ikke alle sjansene sine. Prins Harry har tronet øverst på toppscorertronen to sesonger på rad, og vil nok ikke abdisere med det første. Nå kommer det to hjemmekamper på rad for Tottenham, og tiden er inne for å åpne scoringskontoen også på Wembley for Kane.

Med Sergio Agüero (11.7) ute, ser de tre musketerer Leroy Sané (8.3), Gabriel Jesus (10.4) og Raheem Sterling (7.9) veldig fristende ut med Manchester City’s rause kampprogram fremover. Med Stoke og Burnley hjemme i de to neste, kan det være mye poeng å hente fra City (selv om Burnley hjemme ser ut til å være en av de tøffeste hjemmekampene denne sesongen).

Etter å ha badet i spissdilemmaer hele forrige uke, ble det et lite antiklimaks denne helgen. Álvaro Morata (10.4) fikk en føling i låret, og har meldt forfall for Spania. Sjansene for at Morata blir klar til møtet med Crystal Palace om knappe to uker er der, så ingen grunn til å gjøre drastiske bytter ennå. Alexandre Lacazette (10.4) var millimetere unna å gjøre som mot Leicester, men endte opp uten scoring og nok en gang ble han byttet ut før nitti spilte minutter. At Lacazette ikke har spilt en hel kamp siden serieåpningen, er ganske bekymringsverdig og dessverre en liten turn-off.

Det var store forventninger til Liverpool og den våte drømmen om at Klopp endelig skulle spille sine Fabulous Four mot Newcastle. Klopp ville heller være festbrems, og benka Roberto Firmino (8.6). Men hva gjør vel det, når Philippe Coutinho (8.9) er Gud og ser ut til å være øverst på lista av Liverpool-spillerne du bør ha på laget ditt.

Watford har hatt en meget god start på sesongen, sett bort ifra kollapsen mot City. Marco Silva har virkelig fått skikk på Watford, og tilbyr potensielle Fantasy-varp på midtbanen i Abdoulaye Doucouré (5.3) og Richarlison (6.1). Med Arsenal og Chelsea i de to neste, er det ikke optimal timing å sette inn Watford-spillere på laget, men med slike budsjettspillere lever du fint med noen tøffe kamper og lite poengfangst av og til.

Landslagspauser blir ofte et antiklimaks som føles som en evighet. Enten du hadde en god runde og vil holde den gode formen gående, eller om du hadde en dårlig runde og må stirre skuffelsen i hvitøyet en ekstra uke. Men denne landslagspausen markerer et lite skifte for mange av lagenes kampprogram.

Manchester City og Chelsea får nå en rekke med grønne kamper, og seiler opp som de to foretrukne lagene å hente spillere fra fremover. Leicester, West Ham, Swansea og Southampton har også et kampprogram som er overkommelig og bør vurderes ekstra nøye. Everton får også mange gode muligheter til å snu den dårlige formen de er inne i, men sånn som Everton ser ut er ikke et lettere kampprogram nok til å friskmelde de blå fra Merseyside.

Manchester United har akkurat lagt bak seg et nydelig kampprogram, og skal nå møte Liverpool, Tottenham og Chelsea på sine fire neste kamper. Men med den formen United er i nå, er det lite som tilsier noen bråstopp for Lukaku og co. Tottenham har også Liverpool, Manchester United og Arsenal på sine neste fem, men Kane kan score når som helst og mot hvem som helst (så lenge det ikke er på Wembley).

Så bruk landslagspausen godt, følg ekstra nøye med på skadesituasjonene til dine spillere og ikke gjør noen bytter før spillerne er tilbake i klubbene sine. Det er alltid en risiko du ikke vil ta, og spesielt for de sør-amerikanske spillerne som Coutinho, Firmino og Gabriel Jesus, som kommer sent tilbake kun to dager før neste runde.

Om litt over en uke er vi tilbake med ny sending, i flunkende nytt studio, og med ny sendetid; klokken 12.00, perfekt selskap i lunsjen! 

Rundens utvalgte, runde 7

Dagene frem mot denne runden har vært preget av skadenyheter overalt på sentrale og viktige spillere som Christian Eriksen, Phil Jones, Benjamin Mendy, Jamie Vardy og nå Sergio Agüero. Dermed sitter nok wildcardet løsere enn noen gang for de fleste av oss, meg selv inkludert, og denne runden kan være et godt tidspunkt for å klinke til med noen ville løshunder på laget før en langdryg landslagspause.

Etter forrige rundes poengfest blant spissene, handler jo denne runden først om fremst hvilke spisser man må ha på laget. For meg ble det ikke noe lettere å bestemme seg da forrige rundes kaptein, Sergio Agüero, tragisk nok skadet seg i en bilulykke i dag morges, for som oftest føles det mye verre å måtte velge erstatter enn å kunne stå med de spissene man har.

Simen, som for første gang koser seg med Fantasy, har rangert spissene og mulige erstattere for Agüero slik:

Med så mange fristende alternativer på topp, har tre av spissene på Simens liste fått plass i denne rundens utvalgte:

DAVID DE GEA – Premier Leagues beste keeper er også best i Fantasy. Etter fem clean sheets på de første seks, er De Gea det nærmeste du kommer garanti for poeng. Hjemme mot Crystal Palace som mangler alle sine offensive krefter i Benteke, Zaha og Loftus-Cheek, er oddsen strøket på om United holder nullen på lørdag.

KIKO FEMENÍA – Etter en sterk start på sesongen har det blitt populært å hente spillere for en billig penge fra Watford. Femenia er tilbake på høyrebacken etter en hodeskade, og har spilt en viktig rolle for Watford, som har vunnet alle sine tre bortekamper denne sesongen og holdt nullen i to av de. Bortekamp mot West Bromwich lukter målfattig, og en fin slant med poeng på Femenia.

HARRY MAGUIRE – Når en stopper som allerede har levert mål, assist og clean sheet til First Price-pris, møter et lag som bare har vunnet en kamp denne sesongen, så blir jeg gira. Leicester er ferdig med et tøft kampprogram, og har grønne kamper på rekke rad foran seg. Maguire ser ut til å være verdt hver eneste krone, spesielt når Phil Jones er høyst usikker før helgen.

AARON CRESSWELL – Med ti innslupne mål på sine første tre kamper, så West Ham ut som en dumpekandidat. Etter omleggingen til tre bak, har det sett mye bedre ut og Aaron Cresswell har fått den alltid like fristende vingbackrollen. Med to clean sheets på de tre siste, er det lov å håpe på ny smultring hjemme mot Swansea, og en assist med bananskru fra Cresswell, som har et meget grønt kampprogram fremover.

ERIC MAXIM CHOUPO-MOTING – Jeg innrømmer gladelig at jeg aldri hadde hørt om denne mannen før Stoke dro han opp av hatten i sommer. Men når han spiller spiss og er rangert som midtbanespiller og koster 5.6, er dette en mann som kan være gull verdt på Fantasy-laget. Hjemmekamp mot Southampton kan fort være kampen hvor Sjåpå-Mottingen følger opp sine to mål mot United tidligere i sesongen.

PHILIPPE COUTINHO – Etter mye frem og tilbake med Barcelona, har Coutinho bestemt seg for å fortsette finspillet i Premier League en stund til. Og dermed er han ekstremt vanskelig å utelate i Fantasy, som han så ettertrykkelig beviste forrige lørdag. Nå skal Coutinho endelig få spille med partytrioen på topp, og da kan Liverpool-supporterne og Fantasy-managerne sette på seg partyhatten, lene seg tilbake og nyte festen mot Newcastle.

HENRIKH MKHITARYAN – Mourinho har virkelig funnet playmakeren sin, for Mkhitaryan er alltid involvert offensivt for United. Etter fem assist på de første tre, har Mickey-boy også begynt å score, både i ligaen og Champions League. Dermed er han selvskreven i rundens utvalgte med hjemmekamp mot Crystal Palace, for det er ingenting som tilsier at United vil være noe dårligere enn naborivalens plankekjøring forrige helg.

MATT RITCHIE – Det er lov å heve øyenbrynene over at en spiller som ikke leverte poeng mot Brighton og Huddersfield skal få tillit mot Liverpool. Men er det noen som vet å utnytte Liverpools svakheter på defensiv dødball, er det Rafa Benitez og Matt Ritchie. Det blir ingen enkel kamp for Newcastle, men Liverpool klarer ikke holde nullen, og da blir det fort poeng på Ritchie.

ROMELU LUKAKU (Kaptein) – Denne mannen trenger ingen argumentasjon lenger. Han scorer i hver kamp, kommer alltid til sjanser, og er umulig å komme utenom i Fantasy. Hjemme mot Crystal Palace er Lukaku et såpass stort kapteinsemne at Triple Captain kan vurderes, akkurat som Agüero forrige runde. Har du ikke Lukaku denne runden, er det bare å gå i dekning når det hagler scoringer og målpoeng på lørdag.

HARRY KANE – Okei, så finnes det kanskje et Wembley-spøkelse, men hva gjør vel det når Harry Kane er ustoppelig på bortebane? Syv mål på sine siste tre bortekamper sier sitt. Selv om Huddersfield har vært gode defensivt denne sesongen, skal det noe helt annet til for å stoppe ligaens toppscorer i to sesonger på rad. Kane topper skuddstatistikken, han kommer alltid til sjanser, og nå har han endelig begynt å ta vare på dem.

ALEXANDRE LACAZETTE (Visekaptein) – Et Emirates-spøkelse finnes definitivt ikke, for Lacazette scorer bare mål på hjemmebane. Lacazette er også Arsenals straffetaker foran Sanchez, og er er så klinisk innenfor motstanderens boks. Etter å ha blitt hvilt i Europa League, er franskmannen helt fresh og 100% klar for å hente inn noen mål på sine rivaler på toppscorerlista når Brighton kommer på besøk på søndag.

Husk å bytte på laget og velge din kaptein før fristen som går 12.30 på lørdag, lykke til i helga! 

En himmel full av stjernespisser

Målpoeng så langt du ser. En Fantasy-buffé full av gourmet. Kan du ønske mer?

I den sjette runden av årets Premier League-sesong haglet det med tosifret poengfangst fra topplagene. I elleveren som tok flest poeng denne runden, var ni av elleve spillere fra Manchester City, Chelsea, Liverpool, Tottenham, Arsenal og Manchester United. Med et gjennomsnitt på 53 poeng ble denne runden en opptur for de aller fleste av oss.

Harry Kane (12.5) mener tydeligvis at hjemme er sånn passe, mens borte er definitivt best. Ny bortekamp med to mål og 13 poeng ga de 682 950 managerne som hadde Kane som kaptein en nydelig start på helgen, og når både Dele Alli (9.5) og Christian Eriksen (9.7) også leverte målpoeng var forrige helgs tragedie allerede glemt. Med mindre du satt med Serge Aurier (6.0) på laget da.

Denne rundens mest populære kaptein, Romelu Lukaku (11.7), kjente nok litt på ansvaret med 1 323 883 kapteinsbind rundt bicepsen i helgen. Lukaku viste nok en gang at han er til å stole på, men det var Phil Jones (5.2) som fikk de 3 bonuspoengene etter enda en smultring i protokollen.

Manchester City har 5-0, 6-0 og 5-0 på sine siste tre kamper. Sånt lukter det titler av. Helgens suverene kapteintips Sergio Agüero (11.7) leverte sent, men godt, og har nå fem mål og tre assist på tre kamper. Og når Leroy Sané (8.3) plukker 16 poeng, uten såvidt å ha startet en kamp denne sesongen, og har flere poeng enn Alli og Kevin De Bruyne (10.0), blir den tyske gullgutten verdt å følge utover høsten. Til og med Raheem Sterling (7.8) har rasket med seg fem mål på tre og en halv kamp. Det sprudler så offensivt av City at de regjerende ligamestrene skjelver ekstra i shortsen før gigantmøtet kommende lørdag.

Og apropos Chelsea. Som om ikke valget mellom Kane, Lukaku og Agüero var vanskelig nok fra før, gjorde Álvaro Morata (10.2) det fryktelige mye verre med sitt hattrick i helgen. Sammen med César Azpilicueta (6.5) som har fire assists på fire kamper, har Chelsea virkelig fått en dødelig Fantasy-duo. Med en litt rimeligere prislapp enn sine dyrere konkurrenter på toppscorerlista, kan Morata være mannen som gjør drømmen om tre dyre spisser til virkelighet.

Alexandre Lacazette (10.3) ville ikke være noe dårligere enn sine rivaler, og slang seg med i den uendelige debatten om hvilke spisser man må ha på laget med sine to mål. Når franskmannen også er foran Alexis Sánchez (11.9) på straffer, seiler Lacazette opp som det beste offensive alternativet i Arsenal.

De tre prosentene som hadde satset på at Philippe Coutinho (8.9) skulle åpne poengkontoen denne helgen, traff midt i smørøyet. Etter å ha levert både mål og assist, har eierandelen allerede doblet seg siden lørdag kveld, og flere vil nok hive innpå brasilianeren før helgen.

Simen meldte det i forrige ukes sending, og Jamie Vardy (8.5) burde nok hørt på visdomsordene fra straffesparkeksperten fra Biggleswade United, istedenfor å brenne til midt i mål som vanlig. Dermed ble det bare stusselige tre poeng på mannen jeg hadde satt inn på laget mitt før runden, og når storebror Stamsø i tillegg tipser Simon Mignolet (4.9) om hvor straffene kommer, er det mange krefter i sving for å ødelegge for denne Fantasy-idioten.

Om du sitter igjen med en vond smak i munnen etter runden, er det bare å skylle ned med tanken om nye muligheter for poeng allerede til helgen.

Vi er tilbake med ny sending på torsdag, sees på Facebook kl. 16.00! 

Rundens utvalgte, runde 6

Siden lørdag ettermiddag har alt handlet om hvor stort behovet er for å ha Sergio Agüero på Fantasy-laget ditt. 9 500 av topp 10 000 har Agüero som sin kaptein denne runden. Denne rundens utvalgte er intet unntak. 

Som vi diskuterte flittig i gårsdagens sending, er trilemmaet mellom Kane, Lukaku og Agüero har allerede blitt større og vanskeligere enn fryktet før sesongen.

Jeg mener, helt oppriktig, at alle tre er gode valg før denne runden, og jeg tror alle tre vil score. Men det er nærmest umulig å ha alle tre, så derfor er det bare to som har fått plass i denne rundens utvalgte.

Her er de elleve spillerne jeg har troen på denne runden, som debuterer med ny formasjon:

LUKASZ FABIANSKI – Denne runden får Fabianski tillit i buret. Polakken har scoret flest poeng av keeperne så langt i sesongen, først og fremst grunnet at Fabianski har gjort flest redninger. Det har gitt save points og flere clean sheets enn vi hadde trodd før sesongen. Hjemmekamp mot Watford er en av kampene hvor Swansea må vinne denne sesongen, og da er svanene avhengige av Fabianski.

KYLE WALKER – Mange rynket på nesa over at Manchester City bladde opp 600 millioner for Kyle Walker i sommer, men utenom en diskutabel utvisning, har Walker vært bunnsolid så langt. Med assist og clean sheet i to kamper på rad, har Walker bevist at han er helt sentral i Manchester City som durer avgårde for fulle mugger. Når ligaens dårligste lag står på motsatt banehalvdel, lukter det ny fest for de lyseblå.

SEAD KOLASINAC – Pluggen fra Bosnia har vist seg som en etterlengtet spiller for Arsenal, og ser nå ut til å ha gjort plassen på venstre vingback til sin egen. Med en assist og to clean sheets på de siste to kampene, tilbyr Kolasinac en deilig pakke med både målpoeng og defensive poeng. Hjemme mot West Bromwich kan det fort bli en ny kamp med tosifret poengfangst for mannen ingen egentlig vet hvordan man uttaler navnet til.

JAMAAL LASCELLES – To mål på to kamper på rad sier sitt. Sleng på en clean sheet også, så er det ingen grunn til å argumentere mer for bautaen i Newcastle-forsvaret. Lascelles er farlig på hver eneste offensive dødball, og har blitt matchvinner i de to siste kampene. Newcastle ser mer solide ut bakover, og borte mot Brighton som har slitt offensivt, gir Lascelles et nydelig potensial for poeng til en nydelig pris.

PHIL JONES – Etter fem runder ser Jones ut til å være kraftig underpriset i Fantasy før sesongen, Mourinho har tydeligvis bestemt seg for hvilke to stoppere han skal stole på i kampen om tittelen denne sesongen. Med 4 clean sheets på 5 kamper begynner Manchester United å bli garantister for defensive poeng, og Southampton vil slite med å bryte ned Uniteds defensive mur.

AARON RAMSEY – En tidvis ekstremt frustrende Fantasy-spiller, som aldri har levert på nivå med 13/14-sesongen på 19 målpoeng. Dermed har Ramsey en selvforklarende lav eierandel på 3,4%, men med assist i forrige hjemmekamp, og stolpetreff borte mot Chelsea sist, ser jeg tegn på at det er noe større i vente. Har spilt seg inn i laget, og med sine offensive løp blir Ramsey en trussel for West Bromwich.

MOHAMED SALAH – Etter en ellevill start, har det stoppet opp litt for Liverpool etter fadesen på Etihad. Men Mohamed Salah har vært verdt pengene fra første sekund, og uavhengig av at Sadio Mané er suspendert, virker Salah som mannen å stole på offensivt for Klopp. Salah har flest skudd av midtbanespillerne, til og med flere enn Agüero. Tre mål og to assist på de fem første kampene beviser at selv om Salah brenner mye sjanser, er han alltid involvert.

DAVID SILVA – Alle, inkludert meg selv, snakket om Kevin De Bruyne før sesongstart. Etter fire assist på fem kamper, har David Silva bevist at det var den skallede spanjolen vi burde snakket om. Silva ser ut til å være fast når Pep roterer, og får i tillegg like stor offensiv frihet som De Bruyne. Silva har fire mål og en assist på fem kamper mot Crystal Palace, og det vil nesten være et mirakel om han ikke pynter på den statistikken i morgen ettermiddag.

ROMELU LUKAKU – Når du nok en gang sniker til deg ett mål og en assist helt på tampen av en ellers middels kamp, er det bare å inngravere målmaskinen Romelu Lukaku i ditt Fantasy-lag. Belgieren er toppscorer med nevnte Agüero, fem mål på fem kamper har gjort Lukaku udiskutabel i trioen på topp. Southampton var heldige som holdt nullen forrige helg, den flaksen holder ikke lenge mot Lukaku og United.

JAMIE VARDY (Visekaptein) – Med straffescoring i to kamper på rad og fire mål på de første fem, begynner Jamie Vardy å bli fristende igjen. Vardy elsker å møte Liverpool, og har fem mål på sine siste tre kamper mot Liverpool. Med både Dejan Lovren og Joel Matip usikre før helgens kamp, lukter det drømmeforhold for Vardy. En liten gamble med Vardy denne helgen grunnet en vond lyske, men har trent i dag og skal være klar til kamp.

SERGIO AGÜERO (Kaptein) – 584 629 managere har hentet inn mannen som leverte sesongens høyeste poengscore forrige runde. Sergio Agüero er så klinisk foran mål, og er rett og slett forferdelig god. Agüero ble hvilt i midtuka, og skal dermed være utenfor rotasjonsfare. Dette kan bli grusomt stygt for kriserammede Crystal Palace, og dermed helt himmelsk for Fantasy-managerne med Agüero på laget, som selvfølgelig er denne rundens kaptein og kan til og med vurderes som Triple Captain.

Husk at fristen går ut lørdag kl. 1230, måtte det bli grønne piler for dere alle sammen! 

Tidenes lyseste blåmandag

Etter de tre første rundene var Manchester City en overpriset skuffelse. To runder senere har det lyseblå maskineriet overbevist alle, de fleste Fantasy-managerne er blitt lagt i bakken og kan bare drømme om poengene langt der fremme. 

Før runden var jeg klokkeklar. Harry Kane (12.5) skulle bli denne rundens største poengplukker, og det var enstemmig vedtatt at Kane var mannen som skulle få kapteinsbindet. Jeg byttet ut Sergio Agüero (11.5), uten noen som helst bekymring om hva som skulle komme, og lastet opp skipet mitt med Tottenham-spillere.

Så her sitter jeg, med det lille dunet jeg har på overleppa, begravd så langt nedi postkassa som aldri før. 

Hadde jeg gjort det igjen? Ja. Kane hjemme mot Swansea er et soleklart kapteinsvalg, men når Agüero leverer hattrick og assist, og Romelu Lukaku (11.7) mål og assist, ser det dessverre bare dumt ut.

Daniel Levy bør vel vurdere å slå på tråden til Lilli Bendriss og Åndenes Makt snart, for dette Wembley-spøkelset begynner å bli litt for skummelt. Ben Davies (5.7) var kjøpt av 342 849 managere før runden, og ble plutselig hvilt. Christian Eriksen (9.7) og Dele Alli (9.5) var ikke på jobb, og Harry Kane så ut som han hadde glemt at det ikke var august lenger. Lørdagen ble et forferdelig antiklimaks, og en skuffelse selv Trude Drevland ikke klarte å løfte meg opp fra.

For det var ikke bare Tottenham som skuffet denne runden. Selv med Philippe Coutinho (8.8) tilbake og ny scoring fra Mohamed Salah (9.2), ble det to poeng tapt hjemme mot Burnley, som mot alle odds ikke har tapt på bortebane ennå. Roberto Firmino (8.7) ble henvist til kanten, og så plutselig ikke ut som den poengkongen han har vært i starten av sesongen.

West Bromwich og Southampton har vært populære lag å plukke forsvarsspillere fra, og begge lag ga etterlengtede defensive poeng. Ahmed Hegazi (4.9) beholder tilliten til Pulis enn så lenge, men i likhet med Maya Yoshida (5.0) og Jack Stephens (4.9), lever de alle på lånt tid. Heldigvis har Jamaal Lascelles (4.6) vist seg som en åpenbar erstatter, med to mål på sine to siste kamper.

Det var nok bare de mest trofaste supporterne fra Arsenal FanTV som hadde forventet å holde nullen på Stamford Bridge, men Arsenal viste igjen at de ser ut til å ha knukket Chelsea-koden. Med West Brom og Brighton hjemme i de to neste kampene, er både Alexandre Lacazette (10.3), Sead Kolasinac (6.0), Aaron Ramsey (7.0) og kanskje til og med Alexis Sanchez (11.9) noe å ofre en ekstra tanke fremover.

Etter poengtap mot Stoke sist, og Paul Pogba (8.1) ute med skade, hadde det sneket seg inn en liten tvil om Manchester United skulle fortsette den flyvende sesongstarten. Men det er ingen grunn til å tvile på United. Henrikh Mkhitaryan (8.5) og nevnte Lukaku vil produsere tonnevis av målpoeng gjennom hele sesongen.

Akkurat som Agüero og Gabriel Jesus (10.5) vil gjøre. At City scorer mye mål er ikke noe sjokk, og at Agüero og Jesus er nydelige Fantasy-spillere er en selvfølgelighet. Men jeg klarer ikke glemme at Agüero varmet benken for to uker siden. Og når et så ellevilt tospann som Jesus og Agüero spiller sammen, vil de fordele målpoengene mellom seg utover sesongen. Neste runde kan det være Jesus som scorer hattrick, og Agüero kan stå igjen med fem-seks poeng. Plutselig hviles Agüero igjen, for Crystal Palace hjemme er en av de kampene hvor Pep kan rotere før Champions League og storkamp på Stamford Bridge.

Jeg synes Kane og Lukaku er de to beste spissene å ha på Fantasy, det er kanskje grunnlag for å bli innlagt eller å få sparken, men i mine øyne er det en dårlig idé å bytte spillere inn og ut for hver runde de leverer. Da vil jeg jakte poeng som allerede er blitt delt ut, og minske sjansen for å treffe når det smeller. Jeg tror Kane og Lukaku vil stå med flere poeng i mai enn Jesus og Agüero, og med så dyre prislapper må jeg velge bort noen.

Derfor byttet jeg ut Agüero på fredag, og ber min stille bønn bak sofaen om at Fantasy-sesongen min ikke er over allerede etter fem runder. 

 

Rundens utvalgte, runde 5

Med Monday Night Football, Champions League og Europa League på tapetet gjennom hele uka, er det bare å trekke pusten før en ny heseblesende runde med Premier League til helgen. 

Blant topplagene vil rotasjonen begynne å slå inn for fullt nå, men heldigvis har mange stjernespillere begynt å levere stor poengfangst. Og med Sadio Mané og Paul Pogba ute med suspensjon og skade, er det mange valg som må tas før helgens Fantasy-runde sparkes igang fredag kveld.

Her er rundens utvalgte før den femte runden:

DAVID DE GEA – Ligaens beste defensive lag så langt klarte ikke stoppe Choupo-Moting forrige helg, men det er ingen grunn til å tvile på Mourinhos gutter ennå. Everton har sett tannløse ut de siste kampene, og hjemme på Old Trafford slapp United inn bare 12 mål forrige sesong.

BENJAMIN MENDY – Med clean sheet og assist mot Liverpool sist, har Mendy startet poengplukkingen. Mendy og Walker er helt essensielle i Peps spillestil, og det fysiske monsteret på venstreflanken er svært delaktig offensivt som gir gode sjanser for assist i tillegg til en ny potensiell clean sheet.

CRAIG DAWSON – West Bromwich er ute etter å revansjere det stygge tapet for Brighton sist, og hjemmekamp mot West Ham som har slitt voldsomt i sesongstarten. Dawson er bankers i en forsvarsfirer som har levert bra de første kampene, og denne helgen kan Dawson fort være mannen som scorer på dødball og sikrer en ny 1-0 seier.

BEN DAVIES – Med 32 poeng topper Davies poenglista for forsvarerne etter 4 kamper, og waliseren har virkelig storspilt på venstrebacken. Davies leverer mål, assist og clean sheet-poeng på løpende bånd, og er per nå den beste forsvarspilleren du kan ha på ditt Fantasy-lag, spesielt hjemme mot Swansea.

PASCAL GROSS – Forrige rundes poengkonge med 18 poeng får sjansen i rundens utvalgte når Brighton skal møte Bournemouth fredag kveld. Bournemouth har tapt alle sine fire første kamper, og når Gross er plassert som midtbanespiller i Fantasy, men spiller spiss for Brighton, kan det bli bra med poeng for en billig penge.

HENRIKH MKHITARYAN – Ja, det er lov å rive av seg håret for at Mkhitaryan ikke fikk assistpoeng mot Stoke sist, men han er så delaktig i Uniteds offensive spill at målpoengene vil komme som perler på en snor fremover. Det er en liten sjanse for rotasjon her, men med Pogba ute, er det Mkhitaryan som spiller hovedrollen for United offensivt.

MATT RITCHIE – Etter to assist på rad, har Matt Ritchie vist hvor viktig han er for Newcastle. Den strøkne innleggsfoten har allerede blitt utslagsgivende og skaffet Newcastle poeng denne sesongen. Hjemme mot Stoke vil Newcastle ha gode muligheter for sikre sin tredje seier på rad, og da trenger the Toon Army litt Ritchie-magi.

DELE ALLI – Sist helg fikk Alli sjansen foran Eriksen, og det ble dessverre bom. Fortsatt har jeg troen på Alli fordi han spilte ikke mot Dortmund i midtuka, og vil nesten garantert spille 90 minutter i helgen. Det gir Alli mest sannsynlig flere minutter enn Eriksen på banen, og større sjanse for målpoeng hjemme mot Swansea.

HARRY KANE (KAPTEIN!!) – 6 mål på 4 kamper i august. Innlegg rett i mål, solomål mot Dortmund på onsdag. Hvis det er et tidspunkt du skal ha Harry Kane, er det nå. Ligaens toppscorer to sesonger på rad er denne rundens soleklare kaptein hjemme mot Swansea, og går du uten Kane nå ønsker jeg deg god bedring og alt godt videre i livet.

ROBERTO FIRMINO – Liverpool gikk på en kraftig smell mot City forrige helg, og vil være fast bestemt på å reise den berømte kjerringa hjemme mot Burnley på lørdag. Tross straffebom ble det scoring mot Sevilla i midtuka, og Firmino vil alltid være involvert offensivt når Burnley skal sendes hjem med tap i helgen.

GABRIEL JESUS (Visekaptein) – Jeg brukte mye tid på å vurdere Gabriel Jesus opp mot Romelu Lukaku før denne helgen, og endte opp med Jesus. Hvorfor? Fordi jeg synes Jesus ser mer eksplosiv ut, og har større mulighet til å score flere enn ett mål i et City-lag som virkelig har fått opp dampen med 9-0 på to kamper. Så er det bare å folde hendene og be om tilgivelse eller takke for frelsen søndag kveld.

HUSK FRISTEN I KVELD KL. 20.00 DA DERE!

Og lykke til i helgen, mine nerdevenner!

Det er på tide å heise det hvite Harry Kane-flagget

De tre første rundene i Premier League har vært fulle av overraskelser og skuffelser, og bevist hvor fort ting kan snu i Fantasy. Men denne runden tok kaka.

Etter hver runde prøver jeg å skrible ned hva jeg har lært etter helgens kamper. Etter en hinsides toppkamp på Etihad, West Bromwich-kollaps, Brighton-samba og Ketchup-Kane, stirrer jeg tomt ute i lufta og føler meg som den Fantasy-idioten jeg faktisk er.

Mané, Mané, Mané… 238 283 managere hadde byttet inn Sadio Mané (9.6) før kampen mot City, 30,1% av oss håpet på mål i fjerde kampen på rad, men Mané takket oss med rødt kort og to minuspoeng. Nå har 362 194 byttet han ut, eierskapet er sunket til 22,8% og tallet vil bare fortsette å synke de neste dagene. Samtidig kan dette åpne opp for at Philippe Coutinho (8.8) er tilbake fra start hjemme mot Burnley neste helg, og plutselig var tårene tørket og smilet på vei tilbake.

Den healeren Kevin De Bruyne (9.9) har besøkt hjemme i Belgia under landslagspausen, vil jeg gjerne ha nummeret til. De Bruyne herjet med Liverpool og lo høyt av meg og de 307 000 andre managere som hadde byttet han ut før runden. Gabriel Jesus (10.4) og Sergio Agüero (11.4) sto bak tre av målene til Manchester City, og med Chelsea borte som eneste røde kamp fram til november, ser den lyseblå festen ut til å fortsette en god stund til.

På Emirates ga Danny Welbeck (7.5) oss svar på hvorfor han fikk starte istedenfor Alexis Sanchez (11.9), med sine to mål og en assist. Welbeck ser, til Simens enorme forundring, ut som en favoritt hos Wenger og kan være en frekk underdog fremover. De to Fantasy-favorittene Alexandre Lacazette (10.4) og Sead Kolasinac (6.0) leverte poeng, og spesielt Kolasinac ser spennende ut hvis han får sikker plass på venstrebacken/vingen/vingbacken/flanken.

Brighton fikk endelig sin første seier i årets sesong, og feide gulvet med et overraskende svakt West Bromwich. I en prisklasse som er vanskelig å finne gode valg, kan Pascal Gross (5.4) være en mann å vurdere, med Bournemouth (B) og Newcastle (H) i sine to neste kamper. Eric Maxim Choupo-Moting (5.5) er også en spiller med Fantasy-potensiale i samme prisklasse. Han er registrert som midtbanespiller, men brukes helt fremme på topp for Stoke. Og når du putter to goaler på ligaens hittil beste defensive lag, skal det være mulig å score på lag som Crystal Palace også.

At Paul Pogba (8.3) ikke står med nok en scoring etter denne kampen, er like tullete som hårsveisen hans. Det ble heller en assist via ryggen til Marcus Rashford (7.5) som scorer i sin andre kamp på rad. At Henrikh Mkhitaryan (8.3) ikke får assisten på scoringen til Romelu Lukaku (11.7), er også bare tull og tøys.

Alvaro Morata (10.1) trenger bare hodet for å score mål i Premier League, og spanjolen troner nå på toppen av poenglista for spissene. Til knappe ti millioner, ser han ut som et must-have på topp utover høsten.

Men akkurat nå er ikke Morata spissen du må prioritere å ha på laget ditt.

For nå som september godt i gang, er det umulig å komme utenom Harry Kane (12.4). Når til og med innleggene går rett i kassa, er det ingen tvil om at de høyere makter har reist sin vei og ikke vil komme tilbake før august neste år. Forrige sesongs toppscorer møter Swansea (H), West Ham (B), Huddersfield (B) og Bournemouth (H) i sine neste kamper, og med Christian Eriksen (9.7) og Ben Davies (5.7) i storform som servitører er Tottenham et lag du fint kan ha tre spillere fra i ukene som kommer.

Om du fortsatt sitter og knuger på wildcardet, brenner det nok enda mer nå enn for to uker siden. Men igjen må jeg ta på meg den kjedelige diplomathatten min og si at det er bare spilt fire runder, og det er så fryktelig mange runder igjen av sesongen.

Sitt så rolig i båten som mulig, selv om det er store bølger rundt deg. Har båten din begynt å ta inn vann, kan et ekstra bytte for -4 poeng være nok til å tette hullene og få vind i seilene igjen. Og følg med på topplagenes kamper i Champions League i midtuka før du ber noen av dine utvalgte gå planken.

Så skip o’hoi mine venner, det er ny runde allerede på fredag! (Sånn, nå har jeg tynt den båt-metaforen nok).

Rundens utvalgte, runde 4

Fantasy-abstinensene etter landslagspausen er på vei til å roe seg, og er blitt erstattet av de alltid like pinefulle valgene om hvem som skal byttes inn, hvem skal benkes, og hvem som skal få kapteinsbindet.

Hvis du ikke har fått med deg ukens sending ennå, så er vi alle tre, og mest av alt Simen, irriterende usikre på hva vi skal gjøre med lagene våre før runden. Denne helgen er det ingen åpenbare spillere du MÅ ha på laget, og kapteinsvalget er mer åpent enn tidligere runder. Derfor er dette kanskje tidspunktet hvor det kan være mye poeng å tjene på å tenke litt utenfor den berømte boksen.

Her er de elleve spillerne jeg har mest troen på denne runden:

BEN FOSTER – Bakerst får Ben Foster tillit, som skal reise til sørkysten og møte nyopprykkede Brighton borte. Brighton ser begredelige ut offensivt, og West Bromwich er tilbake på clean sheet-toget, et tog som det skal mye til for at stopper opp denne runden.

MARCOS ALONSO – Spanjolen med det nydelige venstrebeinet har allerede vist at han har planer om å fortsette poengfangsten fra forrige sesong. Med sine offensive involveringer er han å regne som midtbanespiller, og i fjorårets bortemøte med Leicester dro Alonso hjem til London med to mål og clean sheet.

BEN MEE – Burnley gjort det motsatte av forrige sesong, de har ennå ikke tapt på bortebane, men heller ikke vunnet hjemme. Men når et kriserammet Crystal Palace kommer på besøk, er det lov å forvente clean sheet og seier for Burnley. Og holder Burnley nullen, er det store sjanser for at Mee plukker med seg bonuspoeng.

ERIC BAILLY – Å bryte gjennom forsvarsmuren til Manchester United ser ut som en umulig oppgave. Mourinho har satt en forsvarsfirer hvor Bailly styrer sjappa, og ivorianeren har vist at han også kan score på offensiv dødball. En liten stemme i magen sier meg at Mourinho kanskje vil rotere litt før tirsdagens Champions League-kamp, men Bailly skal ikke være en av de som blir hvilt.

MOHAMED SALAH – Lynvingen kan skape trøbbel for hvilket som helst forsvar i Premier League, og Salah har kommet til flest skudd i Liverpools offensive trio. I storkampen på Etihad vil Salah få mye rom å løpe i, mot et City-forsvar som ikke akkurat har sett pottetett ut hittil i sesongen. Salah brenner noen sjanser, men plukker både mål og assist, og er valgt foran Mané grunnet lavere prislapp.

PAUL POGBA – Manchester United har overlegne over hele linja, og Pogba ser ut til å få større offensiv frihet denne sesongen. I en september-måned stappfull med kamper, er franskmannen bankers på laget, og vil spille hver kamp. Og er det ikke klassisk Mourinho og sette inn Fellaini/Herrera borte mot Stoke og gi Pogba en mer offensiv rolle?

ROBBIE BRADY – At en sliteving fra Burnley har fått plass i rundens utvalgte er kanskje litt drøyt, men Robbie Brady har en imponerende statistikk, fristende hjemmekamp og lav pris. Det er potensielt Fantasy-gull, iren har skapt flere sjanser enn Kevin De Bruyne så langt, tar dødballer og scorer høyt på bonuspoengsystemet.

DELE ALLI – Vidunderbarnet er fortsatt barnslig og slenger rundt seg med stygge fingre, men Dele Alli har tatt på seg ansvaret for å score målene for Tottenham i august. Alli trives godt på bortebane, og tross tøff motstand på Goodison Park scoret Alli i samme oppgjør forrige sesong. Når Alli også er suspendert i Champions League, er han ikke utsatt for rotasjon.

ALEXANDRE LACAZETTE (Visekaptein) – Etter fadesen på Anfield forrige runde, er Arsenal klare for å slå tilbake, og da vil ikke Lacazette sitte på benken. Etter å kun fått en knapp omgang for Frankrike i landslagspausen, vil Lacazette komme inn med friske bein mot Bournemouth som har sluppet inn ti mål på sine siste fire kamper mot Arsenal.

ROBERTO FIRMINO – Liverpool er i kalasform om dagen, og Roberto Firmino ser ut til å være kraftig underpriset i Fantasy. Firmino er ingen notorisk måltyv, men en playmaker som leverer like mange mål og assist. Manchester City mangler forsvarssjef Kompany til helgens kamp, og Firmino og Fantasy-mangerne med ham på laget gnir seg i hendene før helgens storkamp.

ALVARO MORATA (Kaptein) – Mange avskrev Morata som Fantasy-materiale før sesongen, men etter tosifret poengfangst i to av tre seriekamper, og tre mål for Spania forrige helg, er spanjolen umulig å komme utenom. 280 000 managere har hentet Morata til sitt lag, og med Hazard tilbake for Chelsea vil Morata få enda bedre muligheter for flere målpoeng. Morata får dermed kapteinsbindet i denne rundens utvalgte.

Dermed ser rundens utvalgte slik ut:

Ja, det er på grensen til fullstendig galskap at Lukaku ikke er med denne runden, men hvorfor ikke leve litt? I tillegg blir det vanvittig spennende å se hva Hazard og Sanchez kan finne på nå som de endelig er tilbake. (Som om Fantasy ikke er vanskelig nok fra før…)

Ikke glem fristen for å endre på Fantasy-laget ditt som går ut lørdag kl. 12.30, lykke til i helga alle sammen!

Disse spillerne bør du vurdere til ditt Wildcard-lag

Landslagspause er alltid dørgende kjedelig for oss Fantasy-managere, men potensielt er det en gyllen mulighet som kan snu røde piler til grønn suksess. Enten så bruker du den ekstra uka på å krysse fingre og tær på at poengplukkerne på laget ditt ikke blir skadet, eller så klarer du ikke legge bort tanken på hvilke spillere du kan hente inn nå som du har falt for fristelsen og dunket på med… WILDCARDET.

Personlig har jeg ikke aktivert Wildcardet, men det er ingen fasit på når det er best å bruke det. Oddsen for at jeg straffer meg selv med waterboarding og pisking grunnet minimal poengfangst til helgen er definitivt lav.

Så til dere 178 524 som har spilt Wildcardet, her er mine tips til hvilke spillere du bør vurdere til laget ditt før en hektisk september-måned.

Jonas Lössl (4.5) har holdt nullen i sine tre første kamper, og dansken har reddet alle skuddene han har fått mot seg i starten av sesongen. Huddersfield møter West Ham (B), Leicester (H) og Burnley (B) i de tre neste kampene, og har gode muligheter for å legge til flere smultringer i regnskapet. David De Gea (5.5) har også holdt nullen i tre kamper på rad, og er det beste valget blant de dyre keeperne. Manchester United-lokomotivet har virkelig fått opp dampen, og De Gea er det tryggeste valget på keeperplass.

Etter elleve poeng sist, har også Fraser Forster (5.0) vist at han er godt Fantasy-materiale, og utenom hjemmekampen mot Manchester United i runde 6, er det bare grønne kamper for Forster frem til midten av november. Rob Elliot (4.0) er et must-have som den ene halvdelen av keeperduoen din, til en meget vennlig pris og nokså hyggelig kampprogram utover høsten.

I forsvarsrekka har det allerede blitt fryktelig ekkelt å være uten Marcos Alonso (7.1), som hittil i sesongen har to mål og kommer til skudd hvert 34.minutt. Ja, han er svindyr, og ja, han er verdt prisen. Manchester United’s nye stopperkjempe Eric Bailly (6.1) har plukket flest poeng av forsvarerne så langt i sesongen, med tre clean sheets og ett mål, og sånn som United ser ut nå, er dette starten på noe stort. Med Southampton’s fristende kampprogram fremover, er Ryan Bertrand (5.5) en mann å vurdere. I tillegg til å plukke med seg clean sheets jevnt og trutt, er Bertrand også en trussel offensivt med sin gode innleggsfot og var veldig nær scoring sist mot Huddersfield.

Harry Maguire (5.1) har også hatt en pangstart på sesongen, og har levert både mål, assist og clean sheet på sine tre første kamper. Utenom to tøffe hjemmekamper mot Chelsea og Liverpool i september, har Leicester flere fine kamper fremover. Tross sørgelig poengfangst hittil, scorer Ben Mee (4.5) høyest på blokkeringer, klareringer og avskjæringer i bonussystemet. Dermed er Mee en mann som mest sannsynlig vil plukke mye bonuspoeng når Burnley sikrer defensive poeng. Til samme hyggelige pris har Kyle Naughton (4.5) i sin nye vingback-rolle levert assist og clean sheet, og Swansea har et godt kampprogram som kan gi deg tilfredstillende poengfangst i backrekka utover høsten.

Storkanonene på midtbanen har levert fra første kamp, og dilemmaene er mange. Sadio Mané (9.6), Mohamed Salah (9.0), Christian Eriksen (9.6), Dele Alli (9.5), Paul Pogba (8.2), og Henrikh Mkhitaryan (8.3) har gitt oss Fantasy-managere altfor mye hodebry altfor tidlig i sesongen. Jeg vil rangere toppspillerne på midten som følger:

  1. Sadio Mané
  2. Henrikh Mkhitaryan
  3. Christian Eriksen
  4. Mohamed Salah
  5. Dele Alli
  6. Paul Pogba

For å få kabalen til å gå opp, har du bare plass til tre av disse, kanskje fire, på midtbanen din. Alle seks er meget gode valg, Pogba og Alli kan fint score mer poeng enn Mkhitaryan og Eriksen. En enkel sjel som meg har dessverre ingen krystallkule å se inn i, men jeg gråter mest av å ikke sitte med Mané, Mkhitaryan eller Eriksen.

For å fylle opp troppen med noen billigere midtbanespillere, er Aaron Mooy (5.7) et aktuelt alternativ. Playmakeren hos Huddersfield vil spille hver eneste kamp og er så og si alltid involvert offensivt. Richarlison (6.0) og Jesé (6.0) er to spennende spillere med godt Fantasy-potensiale, som ser ut til å bære mye av ansvaret for sine lag offensivt. Robbie Brady (5.5) har dødballansvaret hos Burnley, har en assist, ti nøkkelpasninger og syv skudd på mål så langt i sesongen, inkludert borte mot Chelsea og Tottenham. Og er det noe Burnley liker, så er det dødballer og langpasninger. I tillegg til den åpenbare Tom Carroll (4.5), er også Nathaniel Chalobah (4.5) en du kan vurdere som din aller billigste på midten.

Et av de store spørsmålene er om det er genialt å sette inn Philippe Coutinho (8.8) eller Eden Hazard (10.5) nå, og satse på at forrige sesongs store stjerner er tilbake med et smell allerede. Begge har vært ute med skade, så personlig ville jeg ventet hvert fall en runde. Jeg vil se hvilken kampform de er i, men basert på landslagskampene ser både Hazard og Coutinho ut til å være fryktelig nære stor poengfangst veldig snart.

På topp er det nærmest umulig å komme utenom Roberto Firmino (8.6). Brasilianeren har vært outstanding så langt, og hans nye posisjon i Fantasy som spiss, gjør at Firmino plukker enda flere bonuspoeng enn før. To assist og to mål på tre kamper er kruttsterkt, og Firmino deler angrepstronen med Alvaro Morata (10.1), som har fått en pangstart på sin Chelsea-karriere. Chelsea har tøffe kamper i september, men Morata kan score mot alle. Både Firmino og Morata topper listen soleklart for spillere som er byttet inn før helgen, til prislapper som kan gi deg mye verdi for pengene fremover.

Toppscoreren etter de tre første rundene heter Romelu Lukaku (11.7), og straffebommen mot Leicester sist endrer ikke synet på at Lukaku er en spiller man bør ha. Belgieren fyrer av skudd hvert 19.minutt, som alene forklarer hvorfor 58.1% som har han på sitt lag. Men Lukaku topper ikke statistikken for skudd, for Harry Kane (12.4), som nå har sunket i pris, skyter hvert 11.minutt (!) og har ti flere skudd enn Lukaku. Hvorfor Kane ikke har scoret enda, kan bare aliens svare på. Men nå er august endelig historie, og da vet vi jo hva Kane kommer til å gjøre de neste kampene.

Blant de rimeligere alternativene på topp, har Tammy Abraham (5.5) åpnet scoringskontoen og med Swansea’s fristende kampprogram fremover kan Abraham gi deg poeng til en billig penge, tross hjemkomsten til Wilfried Bony (6.0). Forrige runde ga oss også debutscoringer for Joselu (5.5), som har fem skudd på mål på 110 minutter, og Chris Wood (6.5) som var toppscorer i Championship forrige sesong. I tillegg er det ingen grunn til å miste troen på Steve Mounie (6.1) og Jay Rodriguez (5.9) helt ennå, som begge vil score flere mål utover sesongen og til den billige prisen vil være en positiv overraskelse om de har fått tilliten i ditt lag.

Husk at hvis du har aktivert Wildcardet, kan bytte helt gratis og ubegrenset frem til deadlinen 12.30 på lørdag!

Noe som er lurt å tenke på nå som Fantasy-sesongen har kommet godt igang, er tilnærmingen til å jakte poeng eller å ligge i forkant. Å være god i Fantasy handler om å treffe før eller akkurat når det smeller. Derfor er det viktig å vurdere hvorvidt de spillerne du setter inn som har levert bra, har potensial til å fortsette med poengplukkingen. I mange tilfeller vil jeg heller velge spillere som har potensialet til å score høyt, men som ikke har gjort det ennå (les: Harry Kane). Dette er en vanskelig balanse å finne, men noen ganger må man satse og for eksempel bytte ut Lukaku. Foreløpig er det svært få som ser ut til å dø ut poengmessig, men du kommer ikke utenom litt gambling for å hente inn poeng på dine Fantasy-rivaler.

Er du full av spørsmål og tvil med hva du skal gjøre med Fantasy-laget ditt før helgen, husk at etterpåklokskapen alltid vil mobbe deg når helgen er forbi.

Så pust med magen, prøv å tenk så kalkulert som mulig og få med deg sendinga vår kl 16.00 i morgen!