Kontrastenes aften

Sjelden har en kamp i runde tre av Premier League hatt så stor betydning som kampen mellom Manchester United og Tottenham på Old Trafford i kveld.

En hel fotballverden ventet på å få svar på om Mourinho fremdeles har tillit hos United-spillerne. For om han ikke har det, så kan heller ikke klubben ha tillit til sin manager. Svaret fra spillerne var tydelig, for United kom ut av startblokkene med en gnist, aggressivitet og løpskraft som etterhvert har blitt et sjeldent syn i dette laget.

Da lagene gikk til pause på 0-0 hadde Mourinho og spillerne god grunn til å være skuffet, og det til tross for at Lucas Moura kunne ha fått straffe for Tottenham. Det svingte på Old Trafford, publikum satt på kanten av setene og jaget spillerne frem i en førsteomgang der Tottenham ble utkonkurrert både på fysikk og strategi.

UNDER PRESS: José Mourinho.

Men fotballkamper avgjøres ved mål, og da Tottenham sjokkåpnet andreomgangen sto det plutselig 0-2, og Mourinho gikk fra smil til fortvilelse i teknisk sone. Det var lett å føle med portugiseren da. United prøvde videre, spillerne var virkelig bak Mourinho, men da den meget gode Moura løp gjennom og satte Tottenhams tredje ble det beksvart for Mourinho. Kameraene vekslet mellom Mourinho og Ed Woodward. En penny for tankene til de to på 0-3.

0-3 hjemme for Tottenham er stygt for United. Og dersom 0-3 hadde vært kombinert med en tafatt og uinspirert forestilling fra hjemmelaget kunne dette vært slutten for Mourinho.

Om han tåler dette tapet er det fordi førsteomgangen bar bud om bedre tider. Etter kampslutt sto Mourinho lenge nede ved Stretford End og applauderte fansen. Det var nok mer et takk for støtten enn et farvel, men disse spørsmålene skal besvares i korridorene på Old Trafford.

For mens United fremsto energiske og med bedre offensive relasjoner enn på lenge (i det minste før pause), så er Mourinho i ferd med å få alvorlige problemer bakover på banen.

Bailly og Lindelôf feilet i Brighton, og konsekvensen var en ny konstellasjon bakerst med Smalling, Jones og Herrera. Og Mourinhos videoanalyse vil vise at disse tre feilet på hvert sitt mål. Harry Kane headet inn 0-1 etter å ha knust Jones i duell, Herrera viste sin begrensning i forsvarsspill med posisjoneringen på 0-2, mens Smalling ble fraløpt på 0-3.

Dermed står Mourinhos prosjekt og vakler.

For der han tidligere som minimum kunne garantere defensiv trygghet, har United på sesongens tre første kamper nå sluppet inn syv mål.

Det var kontrastenes aften på drømmenes teater, og Pochettino fikk en av sine drømmer oppfyllt med seier på Old Trafford. Lloris ga svar på tiltale med matchvinnerredning på 0-1. Alderweireld var majestetisk i andreomgangen etter å ha blitt jaktet av Mourinho hele sommeren. På topp scoret Harry Kane for andre gang i august, mens Lucas Moura var en konstant pine for United-forsvaret.

Et fotballdrama av de sjeldne, der de ørsmå marginene og øyeblikkene av kvalitet versus feil skilte vinnere fra tapere. Pochettino går på nytt en god sesong i møte, tiden vil vise om Mourinho får fullføre året på Old Trafford.