Børs til besvær

VG og Dagbladet under armen har vært fast takst for undertegnede siden guttedagene. Spillerbørsene har alltid fattet spesielt interesse. Stort sett er de to store løssalgsavisene samkjørte når det gjelder store anledninger som viktige seriekamper, cupfinalen og landskamper, men så var ikke tilfelle etter Norge mot Finland. Det er jo på slike kamper de to avisene mønstrer sine sterkeste mannskap.

VGs tre mann sterke team med ringreven Knut Espen Svegaarden i spissen lot seg tydeligvis begeistre av det norske mannskapet og landet på 54 poeng (46 i avisen er trykkfeil) i sum på 11 mann.

Dagbladets menn – Pål Marius Tingve og rutinerte Morten Pedersen – var langt mindre rause enn sine kollegaer på rosa papir. 40 poeng delte de ut til sammen på de 11 norske som startet kampen. Det betyr en forskjell på 14 poeng – og det er mye. Det er spesielt fire spillere som utgjør den store forskjellen. VG gir Tore Reginiussen og Morten Gamst Pedersen 6 poeng, men begge de to belønnes med karakteren 3 (svak) i Dagbladet. Angående innsatsen til Stabæk-duoen Jon Knudsen og Jon Inge Høiland er også de to avisene sterkt uenige. 5 på begge i VG, mens Dagbladet gir 3 til de to regjerende seriemestrene. Begge aviser buker en skala fra 1 til 10. De er enige om karakteren 6 på Bjørn Helge Riise (ble kåret til norges beste av TV2s seere), 5 på bror Jon Arne og 4 på Daniel Braaten.

De er interessant å se at de to tabloidene er så uenige som de er. Men dette er jo noe av det som er fascinerende med fotball. Intet øye ser den grønne filtens sjakk på den samme måten. Min personlige vurdering er at begge avisene har hver sin bom på de to spillerne som gjør at differansen blir så stor som den er – Tore Reginiussen og Morten Gamst Pedersen. Sistnevnte pådro seg publikums vrede med svakt spil helt fram til sluttminuttene, men en målgivende pasning og en matchavgjørende scoring tilsier at karakteren 6 er mer riktig enn 3. Men på en annen side så mener jeg Dagbladet vurderer Tore Reginiussen langt mer riktig enn VG. Tromsø-stopperen er også denne gangen involvert i smårufs bakover på banen og er en fjerdedel av et forsvar som byr Finland på 8 målsjanser.

Hver serierunde setter vi i TV2 Sporten børs på samtlige kamper i Tippeligaen. Disse blir satt av våre kommentatorer/eksperter og du finner vurderingene ved å klikke deg inn på

http://www.altomfotball.no