Børs til besvær

VG og Dagbladet under armen har vært fast takst for undertegnede siden guttedagene. Spillerbørsene har alltid fattet spesielt interesse. Stort sett er de to store løssalgsavisene samkjørte når det gjelder store anledninger som viktige seriekamper, cupfinalen og landskamper, men så var ikke tilfelle etter Norge mot Finland. Det er jo på slike kamper de to avisene mønstrer sine sterkeste mannskap.

VGs tre mann sterke team med ringreven Knut Espen Svegaarden i spissen lot seg tydeligvis begeistre av det norske mannskapet og landet på 54 poeng (46 i avisen er trykkfeil) i sum på 11 mann.

Dagbladets menn – Pål Marius Tingve og rutinerte Morten Pedersen – var langt mindre rause enn sine kollegaer på rosa papir. 40 poeng delte de ut til sammen på de 11 norske som startet kampen. Det betyr en forskjell på 14 poeng – og det er mye. Det er spesielt fire spillere som utgjør den store forskjellen. VG gir Tore Reginiussen og Morten Gamst Pedersen 6 poeng, men begge de to belønnes med karakteren 3 (svak) i Dagbladet. Angående innsatsen til Stabæk-duoen Jon Knudsen og Jon Inge Høiland er også de to avisene sterkt uenige. 5 på begge i VG, mens Dagbladet gir 3 til de to regjerende seriemestrene. Begge aviser buker en skala fra 1 til 10. De er enige om karakteren 6 på Bjørn Helge Riise (ble kåret til norges beste av TV2s seere), 5 på bror Jon Arne og 4 på Daniel Braaten.

De er interessant å se at de to tabloidene er så uenige som de er. Men dette er jo noe av det som er fascinerende med fotball. Intet øye ser den grønne filtens sjakk på den samme måten. Min personlige vurdering er at begge avisene har hver sin bom på de to spillerne som gjør at differansen blir så stor som den er – Tore Reginiussen og Morten Gamst Pedersen. Sistnevnte pådro seg publikums vrede med svakt spil helt fram til sluttminuttene, men en målgivende pasning og en matchavgjørende scoring tilsier at karakteren 6 er mer riktig enn 3. Men på en annen side så mener jeg Dagbladet vurderer Tore Reginiussen langt mer riktig enn VG. Tromsø-stopperen er også denne gangen involvert i smårufs bakover på banen og er en fjerdedel av et forsvar som byr Finland på 8 målsjanser.

Hver serierunde setter vi i TV2 Sporten børs på samtlige kamper i Tippeligaen. Disse blir satt av våre kommentatorer/eksperter og du finner vurderingene ved å klikke deg inn på

http://www.altomfotball.no

 • Ove j

  Til dere som fotball tippere: Kikke dere inn på http://chrisroerset.blogspot.com de legger kanskje landets beste oddstipper ut en daglig oddstrippel. Han treffer forbløffende bra på tipsene. Jeg var skeptisk i begynnelsen, men nå følger jeg tipsene hver dag. i dag la han eksempelvis ut tips på Helsingborg, Kalmar, og Lens. samtlig tre lag vant sine kamper. Total odds 4,76 Forrige uke slo han inn hele fire tripler

 • senador

  Lurer på hvordan TV2 klarte å få Frode Kippe til å bli banens beste mot RBK i sist kamp lagene spilte.

 • Marius

  jeg kjønner ikke hvorfor du sier han fortjener bedre. han var jo drit dårlig i 90 minutter. den pasningen han slo til Høiland slo han blint. og hver gang han fikk ballen rotet han den bort, han gjorde ikke de deffansive jobbene sine. det eneste han klarte var å når han fikk ballen å snu seg og spille støtte pasning. men du har rett i at han var viktig det ene øyeblikket. men han er langt ifra det han presterer i Blackburn

 • Gunnar

  Når man får en assist, og setter inn matchvinnermålet, så fortjener man mer en 3 uansett hvor dårlig man har gjort det resten av kampen. Uansett hvordan du ser på det så var det gamsten som gjorde at norge vant, og da fortjener han god karakter.

 • Henrik

  For fire år siden fikk Rudi en 3er og banens dårligste av Dagbladet i en seriekamp. Lokalavisa Romsdals Budstikke ga han en 8er og Moldes beste. VG ga han en 6er..

 • J

  Jeg fulgte xtra godt med på Reginiussen på onsdag. Og forutenom den ene feilen i starten, så var han god. Uten tvil best i det norske forsvaret denne gangen. At han får karakter 3 i Db denne gangen er helt uforståelig.

 • Sandvik

  Morten Langli Du ska vell vida at folk har ulige definisjonår når det gjelde det mesta. Angående VG og DB sine børskarakterer, så må du jo se på ka grunnlag de sette karakterene for, någe avisene burde opplyst om. La oss sei at ein avis basere seg på statistikk, kor man får pluss for å ha gjennomført 100% vellykkede taklinger og pasninger, mens den andre basere seg på ka de ser og oppleve ved å best mulig ananlysera på den måden. Begge kan og basera seg på statistikk og ligavell ud i fra ka de vektlegge komma med så store forskjeller. Eg har sjøl ikje sjekka dette i avisene, men dette burde du nevnt.

 • Vidar F

  Jeg er dypt sjokkert!! Tenk at “ekspertene” ikke er enig. Nå står ikke verden til påske, og det er det ikke lenge til. Den dagen landslaget begynner å spille fotball ville det kanskje vært på plass med en spillerbørs. Nå burde det strengt tatt vært en børs for hvem som løper mest, uten å skape noe. Der tror jeg samtlige på Norge ville scoret høyt. På min egen spillerbørs ville sannsynligvis alle spillerne på Finland fått langt høyere score enn de norske. Der såg vi overblikk, spillerforståelse, teknikk og ballbehandling som gikk langt utover de norske, med enkelte unntak. At “profetene” i Akersgata ikke er enig tar jeg som et tegn på at det endelig har gått opp for såkalte forståsegpåere at landslaget ikke spiller fotball. Derfor blir det vanskelig å sette poeng på den enkelte spiller, for strengt tatt så løper de bare. Og her var det jo en spillerbørs det var snakk om, klart det vil forvirre etterhvert. Nei, den dagen de begynner å spille fotball skal en se at det blir lettere å gi rettferdige poeng på børsen også. Klarer en norsk spiller å dra av en motstander, blir han belønnet med toppkarakter. Hvorfor? Jo, fordi at slike ting er en ikke vant til å se på norske baner, ikke av norske spillere iallefall. På mange områder i verden går utviklingen fremover, bare ikke innad I NFF og deres støttespillere. I Norge skal en ikke spille fotball, en skal sparke fotball og klarer du ikke det heller så er det bare å få opp oksygenopptaket, slik at du kan løpe enda mer. Jeg får for guds skyld ikke håpe at de norske fotballtrenerne tar etter Drillo igjen. Da vil det igjen være fokus på alt annet enn det fotball handler om. Fotball handler om lek, teknikk, ballbehandling, utvikling av spilleforståelse og tempo. I Norge har en ingen av delene, vi har løpskraft, men det må ikke forveksles med tempo. Noen har også teknikk, men det er når de står rolig aleine på treningsfeltet og trikser, og blir beundret av journalister og fjortisser. Jeg regner med at NFF har en strategi på hvordan Norge skal spille. Da er det på tide at grasrota i NORGE gjør ett opprør mot NFF og deres pampevelde. Men, smart som de er, så er det tinget som velger lederne og der er det alle småklubbene landet rundt som sitter med “makten”. Er det noen sist som vet når en innstilling til nytt styret er blitt nedstemt? PS: Ja, dette er et angrep på norsk fotball og hvordan den spilles/utøves. Jeg er bare så fundamentalt uenig med måten det jobbes med fotballen i dette landet.

 • Dave

  Bra sagt Morten Langli.

 • hmmmmm

  Reginiussen var langt bedre enn det du hevder i mine øyner langli, han var en av banens beste i 2.omgang, dessuten må man også huske at Gamst hadde både 1 assist og 1 mål, noe som bør kunne trekke han opp til en 5..

 • Lars

  Gamsten var ræva i 90 mintutter, kan ikke si at han hadde en god kamp bare fordi han presterer i overtiden. 3 er helt ritkig, fortjener ikke ett poeng mer

 • reidar

  Norge var ikke gode i går. Dabgladet vurderer kampen og spillerne mest riktig, men fint seiersmål av Gamst.