Spania på jakt etter rekorder

La Seleccion – det spanske landslaget gjorde jobben sin på lørdag da de vant 1-0 mot Tyrkia på Santiago Bernabeu i Madrid. Det ble aldri noen festforestilling av de spanske europamestrene. Tyrkia sjokkerte Spania med høyt press i den første omgangen og skal virkelig ha honnør for innsatsen. Gerard Piques dødballmål ble til slutt avgjørende etter at Xavi fant en umarkert Sergio Ramos på den bakeste stolpen. Ramos sin avslutning var hjelpeløs, men ble en perfekt pasning til Pique som scoret sitt første landslagsmål i sin kamp nummer to. Spania har full pott på fem kamper i VM-kvalifiseringen. De har 10 strake seirer (spansk rekord, La seleccion har hatt 9 strake seirer ved to tidligere tilfeller) og 30 kamper på rad uten tap. Unngår de tap i Istanbul mot Tyrkia på onsdag så tangerer Vicente del Bosques-menn den spanske rekorden på 31 landskamper på rad uten tap. Baskeren Javier Clemente trente det spanske landslaget i perioden 1992 til 1998. Clemente lykkes aldri i mesterskap, men presterte 31 kamper på rad uten tap i perioden 7. september 1994 til 28. januar 1998. Da senket Zinedine Zidane Spania i en treningskamp på Stade de France. Javier Clementes rekke på 31 kamper uten tap inneholdt 20 seirer og 11 uavgjorte, mens den nåværende rekken er på fantastiske 27 seirer og 3 uavgjorte (EM-kvartfinalen mot Italia er en av disse). 31 kamper uten tap er nest best i verden gjennom tidene. Brasils gullgutter fra VM i 1994 klarte 36 kamper uten tap i perioden 1993-96. Brasil har også verdensrekorden for landslag med 14 strake seirer. En rekord de deler med Australia og Frankrike.

Steinansiktet Vicente del Bosque er ingen mann som snakker i titler. Etter lørdagens seier kom han med det vanlige trenerpjattet om at ingenting er klart, vi må ha flere poeng for å gå til VM osv, men han var klar på en ting: “En viktig motivasjonsfaktor framover må være å forbli ubeseiret”. Onsdag får vi svaret på om hans gutter klarer å tangere den spanske rekorden.

Iker Casillas er jo en som stadig slår rekorder. Lørdagens landskamp var hans 90. siden debuten i 2000. Han passerte dermed tidligere lagkompis og straffekspert Fernando Hierro. Casillas har nå bare Raul (102 kamper) og keeperlegenden Zubiazarreta (126 kamper) foran seg på adelskalenderen. Iker Casillas er 27 år gammel. Går vi ut fra at Casillas er Spanias førstevalg i 8 år til (veldig sannsynlig om han selv vil, de argeste konkurrentene Pepe Reina, Diego Lopez og Victor Valdes er omtrent på samme alder) og at Casillas spiller 12 landskamper i året framover så får vi et regnestykke som sier pluss/minus 200 landskamper..