Halvspilt, velspilt og et skjema til 100 poeng

Den spanske serien er halvspilt. Barcelona har scoret fantastiske 59 mål og oppnådd 50 poeng på de 19 første kampene. Begge deler er rekord. Ingen har klart tilsvarende poengsum etter 19 runder siden 3 poeng for seier ble innført før 1995/96-sesongen. Real Madrid hadde også 16 seirer, 2 uavgjorte og 1 tap etter 19 kamper i 1960/61 sesongen, men mye var annerledes på 1960-tallet. Det var kun 16 lag i serien og det ble kun gitt to poeng for seier. Real Madrid vant forøvrig 60/61-sesongen 12 poeng foran Atletico Madrid. Hvordan står Barcelonas glimrende sesongstart seg mot Real Madrids forrige, der de til slutt var 18 poeng for katalanerne? Den er kun et lite hakk bedre. Real Madrid hadde 47 poeng etter 19 kamper sist sesong, men vant kamp nr 20 2-0 mot Atletico Madrid og hadde 50 poeng etter 20 kamper. Real Madrid endte til slutt på 85 poeng. Barcelona er a jour med et skjema som tilsier 100 poeng etter 38 kamper. Det har ingen tidligere klart. Real Madrids 85 poeng fra forrige sesong er rekord slik vi kjenner serien i dag med 20 lag og 3 poeng for seier. I 1995/96 og 96/97 var det 22 lag i serien. Atletico Madrid vant i 1995/96 (lagets 9. og foreløpig siste seriegull) med sine 87 poeng. Sesongen etter noterte Real Madrid seriegull med 92 poeng. De to store var i en særklasse den sesongen. Barcelona var kun 2 poeng bak.

Den store sensasjonen er at alle de tre nyopprykkede lagene ligger på trygg grunn med Malaga som beste elev i klassen på en 7. plass – a poeng med Atletico Madrid. Det kan bli E-cup spill på La Rosaleda neste sesong – til glede for de mange nordmennene som bor og ferierer i området. Forrige sesong var Murcia og Levante tidlig klare for nedrykk, mens et kobbel av lag kjempet for å unngå den siste nedrykksplassen. Den gikk i siste serierunde til Real Zaragoza. I år vil nok mange lag ha kniven på strupen til langt ut i mai måned.

Kampen om toppscorertittelen blir også interessant. Samuel Etoo topper etter halvspilt serie med 18 scoringer. David Villa har 15, mens Lionel Messi, Diego Forlan og Gonzalo Higuain alle har 12 fulltreffere. Av disse fem har Diego Forlan (04/05) og Samuel Etoo (05/06) blitt toppscorer tidligere. Forlan snappet tittelen fra Samuel Etoo på målstreken etter et hatrick mot Barcelona i neste siste runde og en sen scoring mot Levante i siste runde. Forlan endte dermed på 25 mål – Samuel Etoo på 24. Sesongen etter var det Etoo og David Villa som gjorde opp om tittelen. Etoo ledet med en pinne før siste serierunde – begge scoret og spissen fra Kamerun vant til slutt med sine 26 mål mot Villas 25. Også forrige sesong ble avgjort i de avsluttende rundene. Daniel Güiza leverte tidenes målvår i Spania med scoring i syv kamper på rad – inkludert et hatrick borte mot Murcia. Dermed ble Luis Fabiano passert på tampen av sesongen. Hans 24 mål ble tre for lite mot Güizas 27.

Spanias ledende sportsavis – Marca – har tatt ut sesongens lag etter halvspilt serie. Det ser slik ut i 4-4-2 formasjon fra høyre mot venstre:

Valdes (Barcelona)

Dani Alves (Barcelona), Puyol (Barcelona), Pepe (Real Madrid), Capdevila (Villarreal)

Messi (Barcelona), Xavi (Barcelona), Renato (Sevilla), Robben (Real Madrid)

Etoo (Barcelona), Higuain (Real Madrid)

Ikke så verst dette av Marca, men jeg ville byttet ut Valdes med Palop (Sevilla) og Renato med Yaya Toure (Barcelona). Hva mener du?

 • Bendik Eftang

  Til Morten Langli. Du er norges desidert beste kommentator. Den lidenskapen du viser i kampene for spansk fotball er utrolig. Jeg liker spesielt når du kommenterer sammen med Frode Olsen som også kan veldig mye om Spania. Jeg vil også trekke fram en kamp fra fjorsårsessongen hvor du var helt utrolig. Real Zaragoza – Real Madrid 37. serierunde. Real Madrid er allerede seriemestere og jeg som Real suppoter vil bare se en underholdene kamp. Og det sørget du for! jeg har kampen i opptak og har sett den sikkert 10 ganger. I sluttminuttene når Zaragoza vil presse inn en 3-2 og du virkelig tar av med: ” NEI, er det mulig, er det mulig” og ” dette er en av de mest vanvittige fotballkampene jeg har sett noen gang”. Jeg fikk virkelig empati med Zaragoza, takket være deg. Vi hyller deg Norges Beste Kommentator. Hilsen Bendik

 • Lionel Andrés Messi

  Strålende fornøyd med Marca her! Jeg mener at hvis Iniesta ikke hadde vært skada og Marcelo hadde fått mer spilletid så ville dem kunne kapret plassene til Renato og Capdevila. Men hadde jeg fått settet opp La Liga’s beste lag ville jeg bare sagt: Casillas Dani Alves – Puyol – Pepe – Marcelo Xavi – Lass – Iniesta Messi – Eto’o – Robben Benk: Valdes – Sergio Ramos – Piqué – Senna – David Silva – Sergio Aguero – David Villa Veldig, veldig mange Barcelona og Real Madrid spillere her men det er min mening. Dette laget ville tvilsomt fungert sammen, men individuelt syns jeg det ser temmelig bra ut.

 • Tor

  Palop framfor Valdes. Helt klart. Er Sevilla supporter og kan bøye meg å innrømme at jeg syntest ikke Renato fortjener plassen. Navas har vært en av de beste, men selfølgelig vanskelig og danke ut Messi!

 • madridista

  Mitt lag: Palop D. Alves – Puyol – Pepe – Capdevila Xavi – Gago – Iniesta Messi – Eto´o – Robben Mange ville nok ha byttet ut Gago til fordel for noen andre, men jeg mener han styrer midtbanen til R.Madrid så og si helt alene. Langli nevner Toure, men i Barcelona har han Xavi, Iniesta og ikke minst D.Alves som hjelper til mye i den oppbyggende delen av angrepet. I tillegg har Gago vært solid bakover.

 • Araz

  DETTE ER HELT FEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEIL!!!! casillas ramos puyol pepe alves robben xavi granero juan albin/gavilan villa messi

 • Bendik

  hvor e carlos idriss kameni :O , han har gjort noen tabber i år ,men han har også noen fantastiske redninger. ESPANYOL <3

 • Emil, Barca fan

  Er enig med laget, men kunne bytta Higuain med Villa, og Valdes med Casillas

 • kjekken

  Hvordan presterer du å ikke ta med david villa? og hva gjør valdes i mål? Casillas er overlegen valdes med brukne hender.

 • Mario

  iker Casilias-Dani alves,carlos pyoul,pepe,sergio ramos-lionel messi,xavi,robben-higuain,sergio aguero, david villa

 • JB

  Mente selvfølgelig at Valdes har sluppet inn minst mål, ikke alves.

 • JB

  Det finnes visst mange merkelige meninger her i verden! Selvfølgelig skal Dani Alves være med på laget! Han har vært en sensasjon, og Ramos har ikke vært i nærheten av det nivået! Alves er med fordi han faktisk har sluppet inn mins mål så langt. Ganske ekel hoderegning eller hva?!

 • joakim

  Keeper: Casillas Forsvar: Ramos Pepe Puyol Capdevila Midtbane: Robben Messi Xavi Sneijder Angrep: Villa Eto’o

 • Aasheim

  Jeg mener Kun har bevist at han er et fantastisk talent i år – og fortjener en plass på en sånn liste.

 • ..

  henry foran higuain.. 4-3-3 med barca-trio på topp..

 • sindre

  Hvor er oksen Walter Pandiani?

 • jørgen

  Aguero istede for Higuain!!!! Ellers er dette nesten et verdens lag!!! Mange Barca spillere så klart…

 • jørgen

  Bra lag!!!! Barca dominerer laget såklart…

 • Marius

  ett meget bra lag, men David Villa burde vært der. bytt Higuain med Villa

 • Christian

  Henry? Han har scoret 12. mål og vært veldig god i det siste.

 • carlos

  jeg synes at gago urde byttet plass med renato, han er en la ligas talentfulle og beste defansive midtbanespiller. jeg vil godt si beste spiller kjøp av real madrid sammen med R.V.Nistelrooy og higuain. hadde ruud blitt skadet så tror jeg ikke vi hadde ligget 12 poeng foran real madrid. avgjorde vær jævla kamp for real.

 • Emanuel

  Burde vel hatt med Joaquin, han har holdt meget høyt nivå i år. Savner også Miguel på høyre backen.

 • Tom Andreas Evensen

  Off the topic, men morten langli er den desidert beste og mest behagelige fotballkommentatoren vi har i norge. Husker tv hadde caleb francis en stund på kampene fra spania.. Det var en pine å høre på, han knegget og lo for hver setning, ja nesten hvert ord han fullførte! Kudos til Langli, han gir de herlige kampene fra La Liga enda en dimensjon!!

 • Tim

  Jeg er ganske enig med Morten Langli men hadde kanskje tatt med David Villa. Det er jeg er uenig i er den ene komentaren her hvor han kritiserer Frode Olsen’s gol gol osv. Frode Olsen er komentator på det beste og målropet hans er utrolig bra. Slik er det over hele fotball europa.

 • marsipan

  finnes ikke noe mer herlig enn og høre Olsen brøle gooooooooooooooooollll på en lørdags kveld og jeg brøler med og kjerringa blir flyforbana:) eller den legendariske; Han står som et helikopter på streken..

 • man united

  ka me aguero da å bytt ut valdes med casillas å åsså må du ta me david silva fra valencia

 • Jada

  Dette er et lag fra i ÅR. Casillas og Ramos har spilt bra under Juande Ramos, men under Schuster presterte de ingenting som tilsier at de fortjener en plass her. Faktisk helt enig i det laget der, men nå ser ikke jeg kamper med mindre lag… Higuaín fortjener definitivt en plass der, Villa har flere mål, men har vel tre-fire kamper mer også. Villa er spydspiss, mens Higuaín ligger litt under og ofte spiller kant. Fyren er en god tilrettelegger, og har vel vært Real Madrids klart beste spiller i år. Utmerker seg i kamp etter kamp og er selvskreven. Spørsmålet er bare om han kunne tatt plassen til Robben der nede og om man kunne satt Villa opp. Robben har vært en gigant i det siste, men var elendig i starten av sesongen.

 • herregud

  er det faen meg mulig. vvaldes har ikke en dritt på det laget å gjøre. Uansett hvilket lag man holder emd så er casillas verdens beste keeper…

 • Harri

  Jeg synes Etoo burde vike plassen til David Villa eller Aguero. Ikke noe tvil om at han er en verdensklassespiller og måla kommer, men syns en av de jeg nevnte burde ta hans plass. Higuain derimot er for min del selvskreven! Ellers kanskje bare en annen keeper ja, Palop eller Diego Lopez?

 • MAhdi

  hvor er casillas og Sergio Ramos? og jeg hadde valgt gago foran renato;)

 • Meg

  hva med Valenciaspillere som david villa, david silva og mata.

 • Martin

  21.01.09 18.49 Haha – av rty “tv2 er nesten dårligere en nrk når det gjelder fotball:)” Haha! Dagens! TV2 er best i Norge på fotball.

 • Hauk

  Hva med Aguero? Synes han er en fantastisk spiller, Maxi Rodriguez har også vært god synes jeg. Yaya Toure og Keita har vært veldig gode for Barcelona. Ingen som vil ha Marchena med?Han er en stopper av stort format, det samme er Escude. Det har blitt spilt mye flott fotball,men det er synd at det hele er avgjort allerede i forhold til gullet.Skader på nøkkelspillere hos Barcelona er vel det eneste som kan skape spenning igjen.

 • Christian

  jeg mener hele barca laget burde vært ramsa opp:)

 • Hans Man

  Det er veldig irriterende med det dere goll goll greiene, holder med at stemmen er ganske fryktlig. Morten Langli er gøy å høre på og han lever seg litt inn i kampene som er bra for en komentator.

 • SMB

  Bytt ut Robben med Iniesta!

 • goll

  veldig seriøs fjortiss her ovenfor. veldig enig i det du ser, men jeg blir veldig små irritert hver gang frode olsen roper “goll goll goll goll goll goll gollgoll goll goll goll goll gooooooooooollllllllllllllllll”. Dette er veldig frusrerende

 • rty

  tv2 er nesten dårligere en nrk når det gjelder fotball:)

 • Ole Christian Hetland

  Casias Daniel Alves Puyol Ramos Capdevila xavi Renato Messi Silva Robben David Villa

 • Lalalala

  bytt ut senna med renato!. og David Villa mot Higuain.

 • BarcaFan

  Jeg er helt enig med Morten Langli. Han er Norges beste kommentator. Er også ganske enig med Marca. Men må desverre si meg enig i at jeg også ville byttet ut Valdes med Palop fra Sevilla. Jeg ville også, som Langli sier byttet ut Renato med Yaya Toúre som har styrt mye av den sentrale midtbanen til Barca i år sammen med Xavi. Jeg har følgt spansk fotball og Barcelona på tv2sport i 4 år (jeg er bare 14 år) og jeg nyter Barca sitt angrepsspill og en stall fullspekket med stjernespillere som Dani Alves, Puyol, Messi, Xavi, Iniesta, Etoo og Henry, som bare er noen av stjernespillerne til Barca. Jeg håper virkelig tv2sport fortsetter å vise spansk fotball i mange år framover, og at Morten Langli skal fortsette som fast kommentator sammen med Frode Olsen. Gooooooool. Viva la liga señor y senõritas. Visca el Barca!

 • Olsbakk

  Palop for Valdes. Toure for Renato. Villa/Henry for Higuain.

 • henrik

  bra lag Marca:)

 • bjørn f

  Først av alt vil jeg si, Morten Langli er norges desidert beste kommentator, utrolig respekt fotball messig for deg, en fryd og sitte og se spansk fotball på kveldstid “med deg”. tv2 har generelt gode kommentatorer, er så utrolig lei de klovne studiene til canal + (der de inviterer 5 åringer til å utale seg) og viasat der det faktisk er helt latterlig nivå på fotballkunnskapene til ekspertene, gode i fotball derfor blir de lissom eksperter. Henger ikke på grein. Nok om det. Helt enig med laget ditt! Laget er veldig bra.

 • Jesper

  Iniesta er konge og burde være der! Også enig med David Villa 🙂

 • Arsenal youngstter

  Henry er i en serklasse.og bytt Valdes med Iker Casias

 • tja

  Bytt ut Higuain med villa så er det bra

 • Kristoffer

  Er selv Real fan, men hvor er David Villa!? Kunne vel i så fall blitt nevnt som evt. innbytter. Kanskje og Henry foran Higuain!

 • España

  Jeg mener det du mener! Selvom jeg syns det blir litt for mye Barca og Real men greit!