Nytt år – nye spillere og nye muligheter

Godt nytt år folkens. Etter en liten juleferie ruller den spanske fotballen igjen. Størst spenning knyttet det seg til Real Madrids to nye signeringer – nederlandske Klaas-Jan Huntelaar og franske Lassana Diarra. Juande Ramos var frisk nok til å sette begge rett inn på laget mot tøffe Villarreal. 25 år gamle Huntelaar fikk sjansen som spiss sammen med Raul, mens Diarra spilte defensiv midtbane sammen med Gago i Real Madrids 4-4-2 formasjon. Begge fikk dermed sjansen i sin beste posisjon og jeg synes begge kom godt fra debuten. Huntelaar jobbet hardt, viste gode løp bak Villarreals forsvarsfirer de 55 minuttene han fikk på banen. Dessverre for Huntelaar klarte han ikke å score da han fikk sjansen alene med Diego Lopez. Så får de lærde strides om det var en dårlig avslutning av Huntelaar eller en strålende redning av Lopez. Jeg heller til sistnevnte teori. For Huntelaar er en født målscorer. 33 mål på 34 kamper var forrige sesongs fasit i Ajax. Scoringene kommer ikke like lett i La Liga, men jeg blir ikke overrasket om Huntelaar scorer et tosifret antall på de resterende 21 kampene.

23-år gamle Lassana Diarra slo aldri igjennom i Chelsea (2005-07) og Arsenal (07), men blomstret i Portsmouth (08). Det er ofte veien å gå for unge fremadstormende talenter. Spilletid er alfa og omega. Og det kommer Diarra til å få i Real Madrid om han leverer på tilsvarende nivå som mot Villarreal. Diarra var klok i pasningsspillet og med sin fotrapphet viste han seg som en meget god førsteforsvarer. Litt overivrig innenfor egen sekstenmeter i 2. omgang holdt han på å gjøre det helt store da han taklet ballen til en umarkert Joseba Llorente, men Iker Casillas rettet opp Diarras feil. Franskmannen ble tatt av banen etter 77 minutter.

Lassana Diarra spilte i sin langtidsskadete navnebror – Mahamadous – trøye nr 6 med “Lass” i stedet for “Diarra” på ryggen. Mon tro hva Mahamadou Diarra mener om å miste trøye nr 6 mens han er ute med skade?

Det er ikke bare innsatsen til de nye spillerne som bør glede Real Madrid-fansen. Iker Casillas har funnet tilbake superformen fra EM. Storspillet fra “El Clasico” ble fulgt opp med glimrende redninger og smultring i protokollen både mot Valencia og Villarreal.

Noen ord om Barcelona til slutt. Med Messi på tribunen slet de innledningsvis mot Mallorca. Aduriz løp fra stoppervikar Victor Sanchez (hva tenkte du på Guardiola?) og scoret 1-0 for bortelaget etter 15 minutter. Men siden var det Barcelona som styrte og kunne til slutt ta en komfortabel 3-1 seier. Den 14. trepoengeren og Barcelona blir definitivt ikke satt ut om de havner under. Mot Numancia i serieåpningen klarte de ikke å snu 0-1 til poeng, men ved de øvrige fire tilfellene har de kommet tilbake. 1-1 mot Getafe, 2-1 mot Espanyol og Villarreal og nå sist 3-1 mot Mallorca. Pep Guardiolas gutter kjemper for tre titler denne sesongen. Barcelona har ikke vunnet Copa del Rey siden “Pep” selv gjorde det som spiller i 1998 – den 24. cup-tittelen totalt for Barcelonas del. Ingen har flere. Om Guardiolas gutter tar cupen alvorlig denne sesongen får vi en indikasjon på i kveld når de gjester Atletico Madrid for første del av en 8. dels finale som avgjøres over to kamper.

Kampstart kl 20. 00 på TV2 SPORT 1.