Mysteriet Casillas

Iker Casillas symboliserer Real Madrids problemer om dagen. Verdens beste keeper har vært en skygge av seg selv etter sommerens fantastiske EM-sluttspill. Et EM hvor han holdt nullen i kvart, semi og finale. I kvartfinalen ble han den store helten da han reddet straffespark fra både Antonio de Natale og Daniele de Rossi. Casillas ble den første keeper-kapteinen som kunne løfte EM-trofeet. Men etterpå har formen latt vente seg på. Og er det en ting Real Madrid kunne trengt i øyeblikket, så er det Casillas i samme form som under forrige sesong. Men det har ikke vært tilfelle.

Tvilsomme involveringer i feltet, dårlige utspill og reale keepertabber har preget spillet til Real Madrids nr 1. Trofaste Real Madrid-tilhengere gnir seg i øynene. De har aldri sett sin store helt stå så dårlig over en lengre periode. Hva har skjedd med mannen som har kontrakt fram til 2017? Hans dårlige form er et mysterium. Det er 22 av de øvrige spillere i stallen som har vært skadet denne sesongen, ikke Casillas.

2-0 scoringen til Getafe siste helg er en slik goal man nesten aldri ser en keeper av hans kaliber slipper inn. Fra spiss vinkel banket Juan Albin ballen inn i det nærmeste hjørnet. Casillas satt allerede på rompa, på vei til motsatt side.

Forrige sesong var Iker Casillas Real Madrids suverent beste spiller. Og den klart viktigste grunnen til at seriegullet havnet i Madrid. 36 baklengsmål på 38 kamper slapp Real Madrid inn. Iker Casillas stod samtlige til gullet var i boks. Dvs de 36 første med et snitt på 0.88 baklengs per kamp. Casillas vant Zamora-tittelen som sesongens beste keeper for første gang i karrieren. En periode midt i triumfferden – fra 15. til 20. serierunde – holdt Casillas nullen i seks kamper på rad. Og i disse kampene hadde Casillas helt avgjørende redninger som sørget for 3 poeng i stedet for 1 eller 0. Til slutt ble seiersmarginen 8 poeng ned til Villarreal og hele 18 poeng skilte Real Madrid og erkerival Barcelona. I år kan Iker Casillas se langt etter Zamora-tittelen. 20 baklengs på de 13 første kampene er elleve flere enn Barcelona-keeper Victor Valdes og gir Casillas et snitt på 1.53.

Real Madrid går nå inn i sesongens tøffeste periode. Sevilla, Barcelona, Valencia og Villarreal er motstandere i de fire neste kampene. Skadesituasjonen er fortsatt dyster og alle Real Madrid-fans håper Iker Casillas snarest finner fram gullhanskene igjen. Hvis ikke, kan drømmen om et nytt seriegull være over allerede før vi hører strofene av feliz navidad.

 • Simen

  Imponerende redning på slutten, det er Iker Casillas på sitt beste!

 • jøran

  Iker Casillas mener mange nå ikke er verdens beste keeper lengre. Casillas har noen gode kamper inn i melom. Han hadde tre gode kamper på rad mot Barcelona,Valencia og Villareal.

 • Jon

  jaggu greide jeg ikke å skrive Thomas istedet for Petter.

 • Jon

  hei tv2 m/ Morten og Thomas. Har i dag sett to oppgjør (barca-mallorca, valencia-ath). For og starte i ‘rett ende’ så syns jeg dere begge er fantastiske kommentatorer, og kommenteringen til Langli når Messi scoret DET målet mot Getaffe er et evig minne. Men i dag syns jeg det skant ganske godt igjennom at Myhre ikke er spesielt fan av måten det spilles fotball på i Spania. Jeg syns det skant igjennom i Barca kampen, men mot slutten av Valencia kampen kom det ut i rene ord: Forklarte hvor begredelig han syns store deler av kampen var, lite underholdene osv. Og dette kom i en toppkamp hvor vi hadde fått 4 mål, to straffesituasjoner og en hel drøss av friske taklinger samt gode/dårlige dommeravgjørelser. I toppoppgjør generelt blir det ofte lite mål, f.eks toppoppgjør i england ender ofte med 1-2 mål og nesten ingen målsjanser. Men det betyr ikke at kampen har vært begredelig. Stillingskrig på midten kan også være veldig spennende. Og for meg som elsker la liga, og produktet dere gir i den sammenheng som jeg er meget fornøyd med, syns jeg det er synd at Myhre sin personlige mening om spansk fotball skal ødelegge totalopplevelsen. For jeg storkoste meg gjennom begge kampene. Tv2 skal selge la liga som et godt produkt, og da er ikke nøkkelen å ‘snakke ned’ slike toppkamper i mine øyne. Derfor foreslår jeg at om Myhre skal fortsette og kommentere spansk fotball, burde han svelge noen kameler hva angår ballbesittende fotball, og heller holde seg til de flotte konkrete analysene han gir av gitte situasjoner. Føler også at Langli blir trukket litt ned fra sitt vanlige flotte engasjerende nivå pga en som kanskje ikke har samme kjærligheten for spansk fotball sitter ved siden av i studio. Vennligst ikke tolk dette som noe angrep, men en seriøs henvendelse. Generelt er jeg veldig fornøyd med produktet tv2, Langli og Myhre gir (og forsåvidt Frode) Da jeg ikke fant noen e-post og sende til skrev jeg det her. Svar meg gjerne på e-post. God kveld!

 • Iker Casillas junior

  Casillas har jo imponert i det siste han reddet straffen til eto og han reddet flere gode redninger mot Barca og Valencia

 • Kris

  Han er utvilsomt en meget god keeper, og absolutt en av de beste i verden. Men, han er ikke under noen omstendighet verdens beste keeper. Ikke har han vært det noen gang heller, sånn at det er sagt. Mulig han blir den en gang, men da har han faktisk en lang vei å gå. Det bør i realiteten herske liten tvil om at Gianluigi Buffon er verdens beste keeper, og har vært det i lang tid. Grunnen er rett og slett kjempeenkel; han er bedre enn de andre! Et av de viktigste argumentene er jo at han ikke gjør feil. Selv om Casillas var meget god i fjor, så gjorde han allikevel et par tabber. “Sånt skjer jo med alle innimellom”, tenker de fleste da. Sannheten er at det skjer med de fleste, men med Buffon skal man sannelig leite godt for å finne dem. Han viser en stabilitet, jevnhet og sikkerhet som er langt over hva andre keepere kan skryte av. Argumentene er flere, og tunge. Kunne selvfølgelig lagt ut om det her, men istedenfor vil jeg rett og slett be dere som mener noe annet å se han spille (når han blir skadefri), så kommer dere nok til å skjønne poenget.

 • tenkeselv

  sluttspill blir alle like overrasket over at de som vinner får en utladning. Det er like overraskende som snøen for Nsb…Er ikke så merkelig at man får utladningen heller, all den tid det er noe man har jobbet for i årevis. Mett og trett er ingen suksessfaktor på en fotballbane…capisce?!

 • Lars

  eg trur her at alle meiner at han var fantastisk under EM men han er i dårlig form men eg trur og håper på at han kommer tilbake!! Heia Real Madrid

 • Jonas

  Enig at mye av problemene “våre” har ligget der i år. Men som alle andre toppidrettsutøvere, kan også Iker Casillas komme ut av form. Han vil kommer tilbake, det er ikke for ingen ting at han har kontrakt til 2017! Vi håper på det beste i kveld! !HALA MADRID!

 • claus

  For keeperen er hvile det verste som kan komme i en slik periode med mange dårlig involveringer som Casillas har hatt. Er du som keeper uheldig med tabber og dårlige inngangsettinger er det viktig at du får fortsette å spille til motgangen snur. Casillas som er en toppidrettsutøver, og har spillt foran 80000 mennesker siden han var 18 år, tror jeg ikke kommer til å la disse tabbene gå innpå han, han har høy selvtillit og vet at kommer til å snu motgangen. Tabben han har gjort har han trolig allerede glemt, han vet at tabben ikke blir borte om han fokuserer på den, og “gjort er gjort”

 • Elias

  Casillas har vært igjennom årets tøffeste sesong, for så å møte ett knalltøft program i EM. Kanskje alle de kampene tok knekken på han.? Når kroppen ikke får nok hvile reagerer den, og i en keepers tilfelle vil det si å ikke være i form. Hvis RM apparatet venter på at Casillas skal spille seg i form så tar de helt feil. Det Casillas trenger er hvile. La mannen hvile, få overskudd, og så la han komme tilbake bedre enn noen gang 🙂

 • Merda

  Synes det er merkelig at det har festet seg en nesten sannhet om at Casillas er verdens beste keeper.Mye på samme måten som “alle” mente Cech var det før. Buffon er verdens beste keeper og har vært det i lang tid.Skjønner ikke hvordan man kan ignorere han.

 • Råkke

  Å være verdens beste keeper når forsvar og midtbane ikke får spilt seg inn pga skader i hver eneste kamp.

 • Ragnar

  Han er verdens beste keeper, men har jo vert ute av form. Men han kommer tilbake, sterkere en noen gang.

 • keeper

  Casillas kommer tilbake. Garantert. Holder nullen mot Sevilla til helgen.