Mysteriet Casillas

Iker Casillas symboliserer Real Madrids problemer om dagen. Verdens beste keeper har vært en skygge av seg selv etter sommerens fantastiske EM-sluttspill. Et EM hvor han holdt nullen i kvart, semi og finale. I kvartfinalen ble han den store helten da han reddet straffespark fra både Antonio de Natale og Daniele de Rossi. Casillas ble den første keeper-kapteinen som kunne løfte EM-trofeet. Men etterpå har formen latt vente seg på. Og er det en ting Real Madrid kunne trengt i øyeblikket, så er det Casillas i samme form som under forrige sesong. Men det har ikke vært tilfelle.

Tvilsomme involveringer i feltet, dårlige utspill og reale keepertabber har preget spillet til Real Madrids nr 1. Trofaste Real Madrid-tilhengere gnir seg i øynene. De har aldri sett sin store helt stå så dårlig over en lengre periode. Hva har skjedd med mannen som har kontrakt fram til 2017? Hans dårlige form er et mysterium. Det er 22 av de øvrige spillere i stallen som har vært skadet denne sesongen, ikke Casillas.

2-0 scoringen til Getafe siste helg er en slik goal man nesten aldri ser en keeper av hans kaliber slipper inn. Fra spiss vinkel banket Juan Albin ballen inn i det nærmeste hjørnet. Casillas satt allerede på rompa, på vei til motsatt side.

Forrige sesong var Iker Casillas Real Madrids suverent beste spiller. Og den klart viktigste grunnen til at seriegullet havnet i Madrid. 36 baklengsmål på 38 kamper slapp Real Madrid inn. Iker Casillas stod samtlige til gullet var i boks. Dvs de 36 første med et snitt på 0.88 baklengs per kamp. Casillas vant Zamora-tittelen som sesongens beste keeper for første gang i karrieren. En periode midt i triumfferden – fra 15. til 20. serierunde – holdt Casillas nullen i seks kamper på rad. Og i disse kampene hadde Casillas helt avgjørende redninger som sørget for 3 poeng i stedet for 1 eller 0. Til slutt ble seiersmarginen 8 poeng ned til Villarreal og hele 18 poeng skilte Real Madrid og erkerival Barcelona. I år kan Iker Casillas se langt etter Zamora-tittelen. 20 baklengs på de 13 første kampene er elleve flere enn Barcelona-keeper Victor Valdes og gir Casillas et snitt på 1.53.

Real Madrid går nå inn i sesongens tøffeste periode. Sevilla, Barcelona, Valencia og Villarreal er motstandere i de fire neste kampene. Skadesituasjonen er fortsatt dyster og alle Real Madrid-fans håper Iker Casillas snarest finner fram gullhanskene igjen. Hvis ikke, kan drømmen om et nytt seriegull være over allerede før vi hører strofene av feliz navidad.