Jønsson, Hareide og Andresen sparken?

 

Nå er det bare 18 dager til Tippeligaen kjører i gang igjen og når solen skinner ute og snøen smelter bort må jeg si at det kribler i ”fotball følelsene” mine.

Og det store spr er jo selvfølgelig vært år om hvem som vinner.

Det jeg kan garantere er at det vil etter all sannsynlighet ikke være noen som klarer å tippe de tre beste lagene i år. Når vi nå har sett lagene komme i gang med både treninger og treningskamper er det bare å innse at alle vinner noen kamper som gjør at vi får litt troen på dem, så går de på noen tap med en gang.

Med TV 2 Sumo er det blitt lett å følge lagene sine treningskamper og så langt er det etter min mening ingen som sier fra at hallo vi vinner i år. At Molde kommer til å være i toppen ja sammen med RBK, VIF, Viking, Tromsø, Aafk, Odd og … oi der har jeg nesten nevnt alle sammen.

 

Det eneste jeg er ”sikker” på er at Sogndal rykker ned og at Molde ikke vinner igjen.

 

Og så er jeg sikker på en ting til. RBK, VIF og Viking må være blant de tre-fire beste ellers så har de lagene ny trener i 2013.

Åge Fritjof og Martin har jo selv gått ut og sagt at nå kreves det resultater fra de hvis de skal få fortsett å være trenere i de klubbene.

I Viking har Hareide fått lov til å forme både lag og organisasjon slik han vil og da må det komme resultater. Et Viking lag med de resursene hører ikke hjemme utenfor topp 4 i Norge. Det samme må vel være lov til å si om Martin Andresen og VIF. Når Martin ikke klarer å skaffe resultater og i tillegg har problemer med å holde på unge VIF spillere, da er det ikke lange veien ut porten på Valle.

Ingen har sagt noe i RBK, men det er ingen tvil om at en sesong som 2011 tåler ikke Jønsson igjen. 3 plass er innenfor målsetningen til RBK, men 1 time før kampslutt i siste runde var RBK på 7 plass i serien…

 

Men er det noe Norsk fotball trenger så er det disse herrene. En kompetanse og markedsmessig viktighet som gjør at Norsk fotball tjener på at de er med. Så jeg håper at disse tre lagene gjør et godt år slik at vi kanskje etter hvert kan få en serie med de lagene som trekker mest publikum og har god økonomi på toppen.

Det vil også være en fordel for oss i veien ut i Europa.

 

Fotballhilsen fra Mini :-)Like Blid

 • Anonym

  Er det ikke rart at kritikken mot managerbyttene i Chelsea er ett stort tema i England , mens RBK`s forbruk av trenere de siste åra ikke er tema i Norge.
  Ei heller er arbeidsmiljøloven noe tema for NFF og fotballkomentatorer, her sies fotballspillere opp grunnet dårlig økonomi men før spillerne er ute av døra ansettes nye. Omdømmebygging driver NFF med nå men det er spillere som skal bedre omdømmet til nosk fotball, mens vi som følger med eller fulgte med norsk fotball ser jo at det er ett fotballnorge med leder blottet for moral fra klubbene og helt inn i NFF

 • Lars Risan

  Håper det blir som du sier, med en topplassering for Viking! Uten å være for optimistisk vil jeg si at jeg er mye mer postitiv til sesongen 2012 nå, enn hva jeg var for bare 2 uker siden. Hareide virker som om han har en plan, og med Cardozo på plass får vel viking en spillertype de har savnet de siste 4-5 år. Ørnskov håper jeg blir en klippe, og Tveita byr på konkurranse på høyrebacken. Kunne kanskje styrket forsvaret også?

  Jeg mener også at Vålerenga bør få en opptur hvis Andresen skal bli sittende. Kanskje har VIF litt for mange utskiftninger i troppen? Men dersom sentrallinjen er intakt blir VIF skumle.

  RBK kan for min del gå på en smell, men frykter dem naturligvis i år også. Brann og Molde synes jeg også blir skumle, og å regne med helt i toppen. Typisk at Sokolowski nå blir helt skadefri, spiller alle 30 kamper i tippeligaen og blomstrer i rød trøye. Jeg unner ham alt godt, men ikke mot viking…

  De nyopprykkede blir spennende å følge, og jeg er positiv til Sandnes Ulf. Kanskje “tar de en Haugesund”? Kjenner entusiasmen kommer snikende med vårsola, og gleder meg til lukten av gress og avspark  i Sandnes idrettspark (selv om det legger en demper på stemningen at det blir en av disse kjipe mandagskampene).

  Jeg mener Hareide kan klare 6. plass og fremdeles bli sittende, dersom vi ser en tydelig plan og framgang i spillestilen. Også enig i at Norge sannsynligvis vil tjene på en stabilisering av topplag, og håper Viking kan være med der i så fall!

  Lykke til til alle som skal i aksjon både på og utenfor banen, og takk for gleden som du, og norsk fotball er med på å skape 🙂

 • Anonym

  sogndal kan komma ti å overaska i aor, ska du sjao 😉