Zlatan vs. Messi

Fotballåret 2012 startet jeg med å lese boken om Zlatan Ibrahimovich.

En av verdens beste fotballspillere det siste tiåret.

En spiller som har vunnet serien 7 år på rad i noen av verdens største fotballklubber. Først to år med Juventus, så tre år med Inter som ikke hadde vunnet serien på 17 år for så å reise til Barcelona og vinne der og ikke nok med det så drar han tilbake til Italia, men ikke til Inter men Milan og vinner jaggu meg der også.

Her er det bare å legge seg flat og beundre denne spilleren. Ja, jeg kan beundre denne fotballspilleren, men personen Zlatan beundrer jeg ikke.

En noe så selvopptatt og med så stort ego skal du lengte lenge etter. Så sier du som leser dette, sier han, Mini som bare var stor i kjeften når han spilte. Ja jeg var stor i kjeften, men jeg var klar over og er fortsatt veldig klar over at jeg  var og er den jeg er i dag grunnet mine lagspillere. Zlatan påstår i boken at lagene er/var det de er grunnet han!

At han hadde en tøff oppvekst kan ikke forsvare alt han har gjort og fortsatt gjør(les.Milan-Napoli). Det er en grunn til at noen aksepterer Zlatan sin oppførsel og det er kun på grunn av at han er så god til å spille fotball. Alle andre som oppfører seg slik får beskjed om å pelle seg vekk. Det kan jo ikke og skal ikke være slik at hvis du er god til noe så skal vi akseptere at man ikke oppfører seg som folk.

Noen vil nok si at en mann som Nils Arne Eggen til tider opptrer på en måte som en vanlig mann/trener ikke ville fått aksept for og det er jeg enig i. Men med Nils Arne som med Zlatan så er det veldig god i hva de gjør og har resultater som gjør at vi lar de holde på. Nå vil jeg få presisere at Nils Arne var faktisk en foregangsmann innenfor det at vi ungguttene i Rosenborg skulle oppføre hos som folk  og ha respekt å vise respekt ovenfor andre mennesker. Jeg ser ikke Zlatan slik.

Noen mener også at man må være litt slik som Zlatan er for å bli best og der er jeg helt uenig. Man må kunne gi fan i hva alle maner og kjøre på med sitt eget løp og tørre å gå egne veier. Zlatan prøvde seg i Barcelona, men lyktes ikke der( i hans målestokk). En spiller som spiller der er Messi. I mine øyne og mange andre, verdens beste fotballspiller. Han er jo rake motsetningen av Zlatan. Det eneste man hører/ser av Messi er det han gjør med bena og fotballen på banen. I boka kan dere lese om hva Zlatan mener hvorfor han ikke lyktes i Barcelona.

Å bli en god fotballspiller er viktig for å glede andre mennesker, men hvordan du er som person synes jeg er viktigere. Så alle dere unge som gjerne vil bli noe og alle dere andre som kan påvirke våre unge uansett om de er fotballspillere eller bare rett og slett ungdom av Norge. Ikke la de bli som Zlatan….

Fotballhilsen fra Mini

 • Anonym

  Messi mangler vinnerskallen til Zlatan

  • Anonym

   Når du har vunnet så mye som Messi i en alder av 24 år, vil jeg ikke si det er mangel på vinnermentalitet å spore…

   • Anonym

    jo han er en dopa dritt spiller som ikke kan stå for en dritt. faen meg på tide å bli mann, 

   • men så har alltid messi spilt på verdens beste lag, så uansett om han hadde hatt vinnermentalitet eller ei hadde han vunnet…

    • Anonym

     Bruker du det faktum at Messi kun har spilt for en klubb, hans favorittklubb fra stedet hvor han har bodd siden han var en liten unge og som har hjulpet ham med store problemer inkludert betaling for hjelp med sykdommer, mot ham? Seriøst? Barcelona har ikke alltid vært verdens beste klubb heller. Det er kun i de siste par årene hvor de virkelig har vært bortimot uslåelige, og Messi har en stor del av æren for at de har steppet opp igjen.

    • Anonym

     Nå  er jo også Messi VELDIG MYE av grunnen til at Barcelona er verdens beste klubb, så det argumetet faller på sin egen urimelighet…

     Forøvrig har også Zlatan hatt gleden av å spille på de beste klubbene i sine ligaer, noe som er en viktig grunn til at han har vunnet så mange ligatitler. Selv om også han skal ha mye av æren for det, så klart.

 • Anonym

  No er jo Messi eit ganske dårleg eksempel då den einaste grunnen til at han er so god som han er, er på grunn av hormonbehandlinga han “måtte” ha.. Om dei kunne avslutta behandlinga tidlegare er uvisst, men uansett korleis ein snur og vendar på det so har Messi det umenneskelege rykket/drivet kun pga moderne medisin. Får litt vondt inni meg kvar gong eg ser ein stakkars forsvarspelar holde i trøya på han utan at der er so mykje som eit teikn på at Messi mistar litt balansen ein gong..

  • Anonym

   Seriøs nå?

   Hormonkuren har sørget for at han er så høy som han er. Men den har ikke hatt noen annen effekt. Om det er slikt et vidundermiddel du beskriver det som burde iallefall NFF testet det ut på de unge spillerne i Norge. Da ville landslaget blitt uslåelige…

   • Anonym

    Enig i hva du sier Joborchi. For behandlingen hadde ikke vært et faktum om det hadde bedret prestasjonsevnen.

  • Anonym

   Folk som deg er helt latterlige. Jeg kunne skrevet flere sider med dritt og motbevisninger mot deg, men jeg gidder ikke fordi at du ikke er verdt 3 setninger engang.

 • mini ta så sleng deg i veggen a din klovn, hvem er du å bedømme andres personlighet? du er en llike stor drittsekk sjæl. alle mennesker er forskjellige, og faktisk så er ibra ganske unik. 

 • Anonym

  Zlatan er gud og kongen, din lille fjott. ingen skal bestemme hva stjærna skal gjøre! han gjør som han vil fordi han kan! derimot du kan ikke en dritt.messi er bare en liten dritt spiller som ser så uskyldig ut, men zlatan(stjææærna) tør hvertfall å si ting + at messi er dopa

  • Gratulerer! Dagens mest usaklige/latterligste kommentar! 

  • okei, du hadde respekten min i kommentaren din helt til etter +’en…
   Det finnes ingen kilder som sier han er dopa…

  • Anonym

   Messi er verdens beste spiller – ingen over, ingen ved siden. Jeg aksepterer at folk elsker Zlatan fordi at han er en drittsekk mot andre og tror at han er verdens beste, men det å faktisk tro at Zlatan er en bedre spiller enn Messi er bare helt latterlig. Lær deg litt mer om fotball.

   Forresten, så er det veldig vanskelig å ta deg seriøst når du heter “Dragonslayer96”, som kun sier at du er en bredkjeftet 15-åring som er litt for glad i spill, og når du sier ting som at Messi er dopa, når du bruker slike paranteser og når du åpenbart ikke helt har skjønt hvordan man bruker stor bokstav.

 • Anonym

  Fotball er et show mini…. vist alle hadde vært like liten og uskyldig som messi, ville det ikke vært noe å snakke/skrive om. Men du skal ha creds for en ting, MINI du skriver så tåpelig at vi lesere har noe å flire av 🙂 TAKK!

 • Mini du snakker jo bare tull!! alle vil bli som zlatan <3 han er jo helt, og ha så god selvtelit som zlatan er det som gjør han så unik!! så skal ikkje du snakka har ikje vert noe i nerheten av han på fotball banen !! zlatan nr 1. Mini hvem er det?

 • Det er så herlig å se at nesten alle i Norge alltid skal dra ned Zlatan. Lukter misunnelse lang vei her. Denne personligheten gjør at han er så god også. Mini dette er bare latterlig! 

  • Anonym

   Ehm… Hvis du har opplevd italiensk fotball på nært hold, vært i Italia i det hele tatt, da hadde du skjønt at det er MANGE flere som hater han der enn det er her altså!

 • Anonym

  Zlatan er kongen. jeg likte han ikke, før jeg leste boka, men nå synes jeg at han er helt konge.

 • Barn, bli som Zlatan! En fantastisk personlighet som har gått sin egen vei, som har kjempet beinhardt, fått lagkameratene sine til å prestere bedre ved å sette krav, og som klarer å sette skillet mellom fotball og privatliv. Om alle hadde blitt kjørt gjennom samme kverna, ville fotballen mistet all sjarm! Barcelona er ikke bare fryd og gammen, de undergraver spilleres personlighet. Skjerp deg, Mini.

 • Zlatan <3

 • Anonym

  Kunne du skrevet en blogg om Balotelli, Mini?

 • Mikael Antonsen

  Bli gjerne som Zlatan, men ikke få den personligheten uten hans ferdigheter. Vi trenger et par Zlatan for å få fart på det norske landslaget.

 • Anonym

  Min nye favorittmann i TV2! Jeg er 100% enig i absolutt alt, jeg kan ikke fordra arrogante primadonnaer som Zlatan og Balotelli som tror at de er Guds gave til verden fordi at de kan spille fotball og kræsje dyre biler. De fortjener ikke luksusen sin, og jeg ville aldri ha hatt en slik spiller på mitt lag, uansett.

 • Torstein Bakketun Best Kyte

  Zlatan, Zlatan, Zlatan=/

 • Anonym

  Mini-blogg av selveste Mini! Hvor høy er du a´?

 • Anonym

  hva har zlatan vunnet??
  når har han spilt en BRA kamp i en viktig kamp??(utenfor Italia)

  Italia????

  Først kommer england og spania-så kommer tyskland og frankrike
  så kommer italia…..

  tidenes mest oppskrytte spiller!!!!!!!!!!!!!!!

  • AC Milan – Arsenal 4-0, Barcelona – AC Milan 2 – 2. Hvor mange franske, tyske, engelske og spanske lag ser du i årets Champions League? 2 franske, 2 tyske, 2 engelske, 2 spanske. Fra Italia er det tre Napoli, Inter og AC Milan. Zlatan har vunnet serien 7 år på rad, topskårer 2009 for Inter i Serie A, årets spiller i Serie A tre ganger, del av UEFA Team of the Year to ganger. Når er sist et tysk eller fransk lag vant CL? Bayern i 2001, og Marseille i 93.

 • kanskje ikke den mest ydmyke spilleren 😛 Men fortsatt en skikkelig vinner-skalle og han skal ha respekt for at han er såpas ego som han er. Ikke alle som klarer det heller xD