Det er selgers marked i sykkelsporten!

Vakuumperioden etter Tour de France er over og det internasjonale sykkelfeltet ruller videre i vanlig hastighet mot nye mål.

Når Tour de France rytteren har gjort sitt står den gjenværende majoriteten av feltet klar til å ta over stafettpinnen. De mange som ikke fikk plass i Touren er de som fremover vil vise seg. Se bare på Edvald Boasson Hagen. Supertalentet har allerede vunnet to etapper i Polen rundt! Han kniver om seieren i sammendraget med italienske Allesandro Ballan.

Den regjerende verdensmesteren kjørte seg i form under Frankrike rundt. Nå brukes de gode beina for alt de er verdt, før han setter sin gylne underskrift på en kontrakt til en fremdeles ukjent arbeidsgiver.

Ballan og den håndfull andre Tour-deltagere som fremdeles har saft i beina til å kjempe i de store rittene, bruker superformen fra juli til å heve markedsverdien enda litt før de velger lag. For endelig er det selgers market i sykkelsporten!

For første gang på flere år kan mange av de beste rytterne ta seg god tid før de bestemmer seg for hvilken trøye de bretter over skuldrene fra 2010.

Finanskrisen er sannsynligvis nådd bunnen, Lance Armstrong har gjort et spektakulært comeback og vi ser ut til å bli skånet for de mest skadelige dopingskandaler.

Sporten virker igjen attraktiv for ulike bedrifter og konsern på utkikk etter en attraktiv arena for markedsføring. Det betyr flere lag med utkikk etter ryttere med kvaliteter som kan svare til sponsorenes høye forventninger.

To meget interessante storlag står på trappene. Britiske Team Sky og amerikanske Radio Shack blir spennende tilvekster til sykkelfeltet.

De etter hvert mange engelsktalende lagene ser ut til å ta kommandoen over sykkelfeltet. Det er noe med disse storlagene som gjør de ekstra attraktive for ryttere. Nettopp det at de ikke bærer det tradisjonelle og konservative preget som preger de franske, belgiske, spanske og italienske lagene gjør de til yndede arbeidsgivere. Den mer internasjonale nytenkningen de engelsktalende lagene bringer med seg er i ferd med revolusjonere sykkelfeltet.

Er du blant de kule gutta i feltet befinner du deg på et av de store internasjonale lagene.

Det er her rytterne kan utvikle seg, bli tatt vare på og tjene de beste pengene. Det er i lag som Columbia, Cervelo, Saxo Bank og Team Garmin at de mest profilerte rytterne befinner seg. Her finner du rytterne som har noe eget utover det å sykle fort. De kan språk, kommunisere med publikum og sponsorer, i tillegg til et vinnerpotensial.

I disse lagene settes lagtanken høyt og det blir skapt et bilde av felleskap og kameratskap.

Derfor skal det bli spennende å se hvem Arvesen, Boasson Hagen og eventuelle nye norske proffer signerer for. Ved siden av Kurt Asle og Edvald kan vi håpe på et par nye proffer i sesongen som venter. Den økte etterspørselen etter ryttere kan bli en viktig døråpner for unge norske ryttere.

Fremtiden til Kurt Asle og Edvald blir kun spekulasjon.

Som et scenario kan jeg se for meg Arvesen med Lance Armstrong i «The Schack».

Her kan han ta med seg noe av rollen han hadde i Saxo Bank. Han vil bli satt til en jobb få andre i feltet gjør bedre, være godt betalt og få opplevelsen av å være en av Armstrongs utvalgte. For Arvesen må tanken være fristende? Armstrong ønsker seg lojale, internasjonale ryttere med erfaring og ekstreme fysiske ferdigheter. Arvesen bør være den perfekte mann for Armstrong.

Hva med Boasson Hagen? Sannsynligvis har han allerede signert. Markedsverdien fortsetter uansett å stige på unggutten. Fortsetter han å toge frem i samme tempo kan vi glede oss til VM, Spania rundt og flere av de store høstklassikerne. Hvor han befinner seg neste sesong er vanskelig å si. Men noe sier meg at han forlater Columbia til fordel for et nytt engelsktalende lag. Mitt tips er Team Sky.