• rbh

  Stoltenberg II brukte selv aktivt rødgrønn om sin koalisasjon. Høyre frp har ladri brukte dette offentlig. Dette er journalistskapt. Forresten var den forrige regjerningen rød-rødgrønn-grønn tre partier med ulike logoer, dette er en blå regjering, men fremfor alt er det “Solberg regjeringa”

 • Tor Sprø Søvik

  Blåe er en klammeform på bokmål som er lite brukt. Den blåblå regjeringen er den mest korrekte formen fordi den ikke normerer mot enkelte dialekter og sosiolekter.

 • venstresiden

  hahaha! Derfor LO støtter de så mye som de gjør? tror ikke at landets største arb.livs organisasjon ville støttet AP hvis dett ikke var ett parti for arbeidere.

 • mittfedreland

  Da er vi enige om de som ligger til høyre for Frp.

 • ml

  Du har jo rett i det. Partiene som ligger til høyre
  for FRP i Norge vil jeg helst ikke assosieres med.
  Men jeg synes fortsatt at politikken er sosial-demokratisk.

 • mittfedreland

  Norge er Norge og ikke USA. Ikke sammenliknbart i det hele tatt.

  Her i Norge regnes Frp til høyre for Høyre. Ikke mange partier som er til høyre for Frp, som gjør at Frp blir til venstre for deg. Det må være blant “de andre” med ingen deltakelse på Stortinget.

 • ml

  Enig at Frp er for folk flest, men de de er fortsatt til venstre for min oppfatning av et rettferdig samfunn.
  Dette hadde vært en rød regjering i usa.
  h

 • KompetansePaValgdagen13

  Arbeidarpartiet bytta faktisk nettopp namn til Arbeidarpartiet.

 • mittfedreland

  Frp er et parti for folk flest. Mer for folk flest enn det “Arbeider”partiet er.

  “Arbeider”partiet er slettes ikke et parti mer FOR arbeidere og AV/MED arbeidere. “Arbeider”partiet bør bytte navn.

 • mittfedreland

  Ja, tydelig vanskelig for deg.
  Entall: Blå. Flertall: Blåe. Ergo: Den/de blåblåe.
  Tips: Tanums store rettskrivningsordbok.

 • neriko

  Det heter nok en blåblå, den blåblå, de blåblå! Grammatikk er vanskelig.

 • Kristoffer

  FrP er de som taper mest ansikt ved å svelge nesten samtlige av kamelene. Hjertesakene til FRP blir bare symbolsk berørte, innvandringspolitikken som FrP gikk til valg på, er den største kamelen de har måttet svelge. Lovverket er det eneste hjelpemiddel FrP har til rådighet for å forandre asyl/flyktning/integreringspolitikken sin. Tiggeforbudet blir det nok heller ingenting av, alt har kokt vekk i kålen. Nå så blir det bare kosmetiske grep de har tatt for den “nye” innvandringspolitikken sin. Det hjelper altså ikke å sminke grisen og presentere den som ei merr, grisen er og forblir en gris under laget av sminke som er påført.

 • ml

  Dette er ikke blått. Det lukter sosial demokratisk lang vei.
  Ønsker meg en blå politikk.

 • mittfedreland

  Det er to blå partier som nå skal danne regjering. Det er ikke bare Høyre-politikk her. Som du selv har nevnt har også Frp fått gjennomslag.

  Akkurat som det heter “den rødgrønne” (heldigvis avtroppende), heter det den blåblåe. (En blåblå, den blåblåe).

 • Bjørn Rasmussen

  Det er ingen tvil om at KRF vil bli en klamp om foten for denne regjeringen. KRF er i dag et sosialdemokratisk parti som i tillegg til sosialetikk også har en kristen individual etikk. Det er AP sin sekulære forankring som gjør at de samarbeider med Høyre og ikke med AP.

 • Hoffern

  Religion og politikk passer aller dårligst i de muslimske landene der religionen styrer alt det politiske

 • Hoffern

  Klart Høyre får forme sin politikk mest. De fikk jo mange flere stemmer enn FrP? Tror det er mange som er redd for at FrP vil lykkes med for mye av sin gode politikk og vokse seg større 🙂

 • kluten

  Vårt Land ble utdatert i 1953. Religion og politikk passer IKKE sammen.

 • Kjetil Pedersen Kjølsø

  Enig, det kommer til å bli som forventet, regjeringsskifte denne gangen. Det er vel ekstremt sjeldent at en regjering sitter lenger enn to stortingsperioder. Når det gjelder småpartiene som ligger faretruende nær sperregrensen, virker det å være Arbeiderpartiet og spesielt Høyre som “tjener” på om de havner under sperregrensen og ev. Opphører å eksistere. Sv-velgerne kommer ganske sikkert ikke til å stemme borgerlig, så de havner nok hos AP. Velgerne fra både KrF og V vil mest sannsynlig gå til Høyre. Tviler på om noen vil gå til Frp, kanskje med unntak av ekstremistene som kun er opptatt av Israel. At De Grønne begynner å gjøre det bra i Norge burde faktisk ikke være noen overraskelse. De har jo fått et solid fotfeste i flere europeiske land, og når de kan gjøre det så bra som f,eks i Tyskland, burde de også ha grunnlag for å gjøre det samme i Norge. Tipper De Grønne plukker velgere jevnt og trutt fra alle småpartiene

 • Kjetil Pedersen Kjølsø

  Jeg lurer på om det gir en bismak i munnen på Frp at omtrent samtlige av de sosiale taperne stemmer på dem? Ikke det at det ikke finnes både anstendige og oppegående FrP-velgere, det vet jeg det gjør, men de henger sjelden på slike forum som dette. Med slike uttalelser kan man naturligvis ikke klandre dem.

  Du virker å være en “ivrig” velger og da er det ganske spesielt at du ennå ikke har fått med deg at verken Jens eller Jonas er medlem av Sv, som artikkelen jo handler om. De du omtaler som “lystløgnere”er topplederne i Norges mest populære parti, både nå og gjennom tidene. Du kan ikke ha særlig tiltro til norske velgere, nå og opp gjennom historien. Du er kanskje utlending?

  En annen ting, de borgerlige burde faktisk håpe at Sv gjør et godt valg. Oppegående folk som følger med har sikkert forlengst skjønt at SV ikke stjeler en eneste velger fra de borgerlige partiene. Derimot har de stjålet, og stjeler fortsatt, majoriteten av sine velgere fra landets største politiske parti, Arbeiderpartiet. Skulle Sv opphøre å eksistere vil et betydelig antall velgere finne tilbake til AP, og gjøre landets største parti enda større.

  -Stem folkens, stem!-

 • Jan Haugen

  MDG, SV, KRF, SP og VENSTRE kan alle havne under sperregrensa for min del…
  Tøysepolitikk er ikke hva dette landet trenger etter 8 år med de R/G

  Skal det skje noe med helse-, eldre-, transport-, og justis-politikken – samt den generelle økonomiske politikken med skatter og avgifter må vi få et sterkt FRP i regjering, som kan tøyle lyserøde Høyre og drive landet fremover..

  Jens, Jonas og de andre lystløgnerene kan advare til de blir enda rødere i fjeset, de må ha romtemperatur-IQ om de tror at folk flest tør å stole på NOE av det de sier i valgkampen

  GODT VALG

 • fornuften22

  Meningsmålingene kan ikke måle hvor mange som virkelig gidder å gå for å avlevere stemmen sin på valgdagen eller tidligere.
  Med Venstre og MDG og SV omtrent på fire prosent på meningsmålingene blir det umulig å vite og umulig å gjette det endelige valgresultatet.
  Den store usikkerheten blir oppmøtet og selve valgdeltakelsen.
  Det er ennå for tidlig å gjette om MDG kommer over fire prosent, men framgang før et valg bruker å fortsette til valgdagen.
  Så da spørst det om politikerne fra MDG vil sanke stemmer eller skremme velgere i tiden fram til valget.
  Og så spørst det om tidligere SV-velgere vil gidde å avlevere sin stemme.
  SV kan få hjemmesittere denne gangen.
  Venstre kan få velgerflukt til MDG.
  Bare meningsmålinger like før valgdagen kan gi grunnlag for gjettinger nå, men da med stor usikkerhet.
  Valgresultatet blir det eneste sikre denne gangen vil jeg tro.

 • Tråkigt att ni inte är med i tävlingen, hoppas även era danser läggs ut på nätet. Och så kanske man får se skymten av dej backstage!?

 • frode.h

  Hvor er videoene? De er ikke her lenger…