Maximalt minibesøk!

King Willem-Alexander and Queen Maxima visit Norway

TO KONGEPAR: Kong Willem-Alexander og dronning Máxima poserer med kong Harald og dronning Sonja i Fugleværelset på Slottet. Sonja er utsøkt elegant i plommelilla med norske smykker i oksidert sølv. (Stella)

Rojal visitt på rekordtid!

Onsdagens besøk av Nederlands nye kongepar ble en stor suksess – til tross for at de ikke var her så mange timene…

I skrivende stund er kong Willem-Alexander og dronning Máxima allerede på vei tilbake til Amsterdam…

(Og trolig med Kongen selv ved spakene om bord i det private jetflyet…)

c24dafbaaccaf4c31f9e31f2ada4f594524c0ed727165

NEDERLANDSKE BARN: I Slottsgården på baksiden av Slottet ble gjestene møtt av nederlandske barn med flagg. Noen var til og med kledd i oransje til ære for kongeparet av huset Oranien… (NTB)

 

Kronprinsparet fikk æren av å hente sine jevnaldrende venner på flyplassen – og der vanket det nok både kyss, klapp og klem mellom de fire…

Og Mette-Marit gjorde helt sikkert dyyyp reverens for de to som nå står over henne i rang – slik kongelig protokoll tilsier.

c37ef82a7eda5d32353837d7c2b71ce0524c0ed589b7a

JOVIALT: Kongene Willem-Alexander og Harald moret seg bokstavelig talt kongelig… Aldersforskjellen til tross.. Så er de da også begge like joviale og godlynte av natur! (NTB)

 

Siden bar det til Slottet i  majestetiske A – 2 – med det nederlandske kongeflagget på panseret.

Slottsplassen og Slottsbakken er som kjent under renovering – og kongeparet og deres stab arrangerte derfor  isteden en vakker og verdig ankomst på baksiden av Slottet, for anledningen omdøpt til Slottsgården – en vakker liten hage i fransk stil, som alle de som har besøkt “Åpent slott” vil ha beundret.

(Det lille vakre hageanlegget har kommet til i kong Harald og dronning Sonjas tid – og er virkelig en fryd for øyet..  Før deres tid var det en stor, grå parkeringsplass for Slottets biler…)

King Willem-Alexander and Queen Maxima visit Norway

NÆRE VENNER: Kronprinsparet hentet vennene på Gardermoen. Mette-Marit var i rød blondekåpe fra Valentino og sko og veske fra Chanel. (Stella)

 

Siden gikk det slag i slag for de kongelige gjestene…

Etter en liten halvtime med småprat og  “familiefotografering” i Fugleværelset, dro det unge kongeparet på høflighetsvisitt både på Stortinget og hos Statsministeren.

Før de like før kl 14.00 var tilbake på Slottet – for å innta en hyggelig lunsj i selskap med kongepar, kronprinspar og prinsesse Astrid, fru Ferner.

Og kong Harald overrasket dronning Máxima med å tildele henne Storkors av St. Olavs orden. Ektemannen har hatt Norges fornemste orden i noen år allerede, må vite…

King Willem-Alexander and Queen Maxima visit Norway

STIL & SMIL: Willem-Alexander og Máxima er et glitrende godt team. Legg merke til hennes smykker i diamanter med oransje edelstener – ildopaler – som matcher kjolen fra Vermeulen. (Stella)

Over alt på sin ferd sjarmerte Nederlands unge kongepar oss alle med sine store smil og sitt  joviale vesen.

Ikke minst dronning Máxima , som jo dessuten var kledd i sin karakteristiske stil i oransje og grått. Med sko og veske i oransje ruskinn! Alt fra favoritten Edouard Vermeulen!

Og med utsøkte smykker i diamanter og store oransje edelstener, såkalte ildopaler… Virkelig Maximalt!

 

TV2 God morgen Norge 17.mai

SJARMERT: – Jeg blir alltid sjarmert av Willem-Alexander og Máximas vinnende vesen, sier TV2s Kjell Arne Totland, som fulgte onsdagens besøk i Oslo.

Jeg kan bare gjenta det jeg sa i dag tidlig:

 

Welkom terug in Noorwegen – en hopelijk met vat meer tijd volgende keer!

 

Velkommen tilbake til Norge – og forhåpenlig med litt mer tid neste gang!

bilde