Kate lyste i påskegult!

William & Princess Catherine Australia Arrival

GULT ER KULT: Hertuginne Kate bar en enkel kjole i gult og hvitt fra britiske Roksana Ilincic, da hun onsdag ettermiddag kom ned flytrappen i Sydney med sønnen George på armen. (Stella)

 Priste påsken «down under»!

Etter ni travle dager i New Zealand, står nå ti like hektiske dager i Australia for tur  for det unge hertugparet av Cambridge.

Besøket startet offisielt i Sydney onsdag ettermiddag lokal tid – og avsluttes i Canberra helgen etter påske.

William & Catherine Australia Arrival

FAMILIEN CAMBRIDGE: William og Kate er klare for ti travle dager i Australia. Sønnen George skal være med – men vil kun være med på en offisiell representasjonsoppgave underveis. (Stella)

Lille prins George er fortsatt med foreldrene på turen, men i tillegg til på flyplassen i Sydney, vil han kun bli «vist fram» èn gang i Australia. Slik han også ble det i New Zealand.

Det store pressekorpset var for øvrig kjempefornøyd med at prins William bar sin lille sønn både om bord i flyet i Wellington – og ute på tarmac i Sydney.

Det er nemlig første gang han gjør dette offentlig siden avreisen fra fødeklinikken for snart ni måneder siden!

William & Catherine Australia Arrival

HOS PAPPA: Da Kate fikk en stor bukett med typiske australske blomster, måtte William overta lille George – og fotografene jublet. Slike bilder har de ikke hatt siden lilleprinsen var nyfødt. (Stella)

Ellers var Kates antrekk som alltid i fokus…

I New Zealand bar den unge hertuginnen en rekke såkalte primærfarger – rødt, blått og grønt.

Og hun lyste som vi ser i påskegult ved ankomsten til Sydney onsdag ettermiddag – i en enkel, kortermet kjole med firkantet utringning fra britiske Roksana Ilincic.

  • William & Princess Catherine Australia

    VINKET TIL FOLKET: William og Kate ble kort tid etter ankomsten til Sydney  hilst velkommen av enorme menneskemengder utenfor det berømte Operahuset, der prinsen også holdt en tale til det australske folk. (Stella)

Hun bar samme gule kjole , da hun og William en drøy time etter ankomsten ble hilst offisielt velkommen utenfor dert berømte Operahuset i Sydney.

Der holdt prins William en liten tale – og han og Kate ble  tiljublet av enorme menneskemengder.

Den ti dager lange rundreisen i Australia kan begynne!

 

KjellArneB

I STUDIO: Skjærtorsdag morgen kl 10.00 snakker TV2s Kjell Arne Totland om William og Kates reise «down under» på TV2Nyhetskanalen. (TV2)

Vi her i TV2 oppdaterer deg jevnlig om familien Cambridges reise «down under» -  både på nett og på skjerm.

Det gjør selvsagt også jeg her på Kongebloggen - samt på Twitter @TV2KjellArne

Skjærtorsdag morgen kl 10.00 snakkker vi om besøket i studio på TV2Nyhetskanalen.

Så se og hør oss da vel!

Kjell Arne Totland signatur

 

 

 

Ute av koma – og utskrevet!

Bk4huq_CcAA39Fd

HELE FAMILIEN: Prins Laurent omkranset av kona Claire og de tre barna Nicolas, Aymeric og Louise hjemme i Villa Clementine. Prinsen ser ut til å ha gått kraftig ned i vekt. (@ClaireCoombs)

Hjemme hos familien igjen!

For ikke lenge siden berettet jeg her på bloggen om belgiske prins Laurent, som var hasteinnlagt på et sykehus i Brussel. Og som legene la i kunstig koma for bedre å kunne behandle ham.

Den offisielle forklaringen var at prinsen hadde pådratt seg en alvorlig lungebetennelse.

Men belgiske aviser og nettsteder har flommet over av påstander om både depresjon og et angivelig selvmordsforsøk pga store problemer i ekteskapet.

BiY-t_hCcAA_Aux

PÅ PROMENADE: Laurent og Claire arm i arm og hånd i hånd med sønnene Nicolas og Aymeric. Datteren Louise tar bildet. (@ClaireCoombs)

Uansett:  Prinsen , som er yngre bror  av Belgias kong Philippe, er nå utskrevet fra sykehuset – og hjemme hos sin familie i ærverdige Villa Clementine i utkanten av Brussel!

Og forleden la hans hustru prinsesse Claire ut en «selfie» med ektemann og barn på sin nye twitter-konto, der hun takker personalet på sykehuset for all hjelp.

Hun la også ut et bilde tatt av datteren Louise, der hun og Laurent spaserer arm i arm langs stranden – sammen med sønnene Aymeric og Nicolas.

BELGIUM ROYALS CHRISTMAS CONCERT ROYAL PALACE

MED KONGEPARET FØR JUL: Prins Laurent og prinsesse Claire flankerer her Belgias nye kongepar: prinsens eldre bror, kong Philippe og hans dronning Mathilde, som ventes til Oslo på offisielt besøk 30. april. (Stella)

Prins Laurent, som er tremenning og en god venn av både prinsesse Märtha Louise og kronprins Haakon,  er fortsatt sykmeldt.

Og han ventes ikke å gjennoppta sine offisielle plikter før om en måned eller to.

Den norske kongefamilien vil nok derfor helt sikkert forhøre seg om prinsens helsetilstand , når storebror Philippe og hans Mathilde kommer til Oslo på offisielt besøk i slutten av april.

Kjell Arne Totland signatur

 

Endelig en hviledag for William & Kate «down under»

large

PÅ TOMANNSHÅND: Tirsdag tar William og Kate en velfortjent pust i bakken i New Zealand – og får endelig litt tid til hverandre. (AP)

En velfortjent pust i bakken!

Etter ni dagers marathonløp med travelt program fra tidlig morgen til sen kveld, har det unge hertugparet av Cambridge tirsdag ikke noe offisielt på programmet.

Det betyr at de to kan sove ut, slappe av og lade batteriene. 

Og ikke minst være sammen med sønnen George!

BlKP_TyCEAAOHzh

TID MED LILLE GEORGE: Men de får også tid til å være alene med sønnen George. (GovernorGeneralNZ)

Onsdag er det imidlertid på an igjen – først i Wellington.

Før besøket i New Zealand avsluttes i hovedstaden ved middagstider onsdag lokal tid..

Og familien Cambridge dukker så opp i Sydney i Australia bare noen timer senere!

Selvsagt til stormende jubel og fullt program der også – helt fram til helgen etter påske.

 

bilde

FØLGER MED: TV2s Kjell Arne Totland følger William og Kates offisielle besøk i NZ og AUS tett via sosiale medier – og kommer på Nyhetskanalen skjærtorsdag kl 10.00 for å oppsummere og vise nye bilder. (TV2)

TV2 holder deg jevnlig oppdatert på hertugparets reise «down under».

Både TV2Nyhetene, TV2Nyhetskanalen og TV2.no viser med jevne mellomrom glimt fra turen.

Det gjør  jeg selvsagt også her på Kongebloggen – og ikke minst på Twitter @Tv2KjellArne.

Skjærtorsdag kl 10.00 kommer jeg så på Nyhetskanalen for å oppsummere besøket i NZ.

Og for å vise starten på besøket i AUS !

Kjell Arne Totland signatur

Baby nummer to for Kate?

Royal Tour New Zealand - Avantidrome

EN SØT LITEN HEMMELIGHET? Pressefolkene som følger William og Kate i New Zealand, mener også at de to turtelduene oppfører seg som om de bærer på en søt, liten hemmelighet… Her i Cambridge lørdag. (Stella)

Gravid igjen…?

Baby-ryktene svirrer i New Zealand.

Spekulasjonene preger også forsidene på søndagsavisene hjemme i Storbritannia!

Og opphavet til ryktene er faktisk denne gang den påståtte vordende pappa selv…

BlDYx-tCEAE-vkt

KRIGSOPPSLAG: Flere britiske aviser slår søndag stort opp at Kate venter barn igjen. Her storavisen Daily Star Sunday. (Faksimile)

Det hele startet nemlig da en kvinne i byen Cambridge (sic !) overrakte prins William et selvstrikket skjerf til lille prins George.

William takket selvsagt pent for gaven – hvorpå han ifølge pressen skal ha lagt til med et lurt smil: Kanskje du snart må strikke ett til…!

Noen i det enorme pressekorpset fanget selvsagt opp samtalen – og la ut »nyheten» på nettet ..

Og siden har den gått som en farsott på sosiale medier.

BlDx15XCEAA_fmt

SØNDAG MORGEN «Alle» kikket på Kates mage, da hun og William søndag morgen gikk i kirken i Dunedin. Og de fleste fikk med seg at den unge hertuginnen gjorde ære på vertslandet ved å bære en petroleumsblå kjole fra en britisk designer født i New Zealand – Emilia Wickstead. På brystet bærer Kate igjen dronning Elizabeths bregnebrosje i diamanter – landets nasjonalsymbol og en gave fra NZ.. (GovernorGeneralNZ)

Da Kate og William søndag fortsatte reisen «down under» , var så fotografer og journalister på årvåken jakt etter tegn på en gryende graviditet…

Men det ble visst mest tegn på det motsatte…

Da det unge hertugparet søndag ettermiddag besøkte en vingård, ble de nemlig servert lokal rødvin – og Kate tok et glass og førte det til munnen..

Men drakk hun – eller ikke? Flere pressefolk var på Twitter helt overbevist om at hun bare lot som…

large

DRAKK HUN – ELLER IKKE? Søndag ettermiddag var hertugparet på vinsmaking i New Zealand. Kate tok et glass – men drakk hun …? (GovernorGeneralNZ)

Men da hertugparet enda senere søndag prøvde en hurtiggående elvebåt, som visstnok frarådes gravide, skrev en britisk journalist i pressekorpset skuffet på Twitter:

BABY-GATE – SO LONG FOR NOW!

 

bilde

OPPDATERER DEG: TV2s Kjell Arne Totland oppdaterer deg nesten daglig om William og Kates reise her på Kongebloggen og på Twitter @TV2KjellArne. Skjærtorsdag kl 10.00 kommer han i studio på TV2Nyhetskanalen og oppsummerer besøket i NZ. (TV2)

 

Jeg vet selvsagt ikke hva som er tilfelle…

Men fortsettelse følger nok!

 TV2 oppdaterer deg jevnlig på hertugparets reise «down under» både på nett og på skjerm.

Det gjør jeg selvsagt også her på Kongebloggen og på Twitter @TV2KjellArne

Skjærtorsdag kl 10.00 oppsummerer jeg besøket i NZ på TV2Nyhetskanalen.

Og viser starten på besøket i  Australia!

Kjell Arne Totland signatur

 

 

 

Kåper og knapper for Kate i NZ

Duke and Duchess of Cambridge  Attend State Reception, Wellington

GLITRENDE GLAD: Ved turens eneste kveldsarrangement til nå glitret Kate i diamanter og en enkel, langermet sort kjole fra britiske Jenny Packham. (Stella)

Kate-mania «down under»!

Kate Middleton ble et moteikon nærmest over natten , da hun i 2009 forlovet seg med prins William.

Og hennes status som trendsetter har bare økt i løpet av hennes fire år som hertuginne av Cambridge.

Cambridges Royal Tour Arrival

RØD OG DOBBELTSPENT: Ved ankomsten til New Zealand bar Kate en bringerbærrød ensemble fra Catherine Walker – og på kåpen talte jeg hele 18 hvite knapper i front! (Stella)

Det ser vi også nå i forbindelse med det offisielle besøket i New Zealand. Der hersker det en veritabel «Kate-mania» om dagen…

Bilder av den unge hertuginnens mange antrekk spres øyeblikkelig på nettet over hele kloden – og kommenteres straks på sosiale medier.

Og unge kvinner over hele verden iler til butikkene for å finne maken. Eller i alle fall noe som ligner…

The Duke & Duchess Tour Omaka Aviation Heritage Centre

SMILING IN THE RAIN: Ved besøket i Omaka bar Kate en forglemmegei-blå kåpe med belte og store klaffelommer fra Alexander McQueen. (Stella)

Alle Kates antrekk så langt har vært fra britiske designere.

Kjente navn  som Catherine Walker og Alexander McQueen, Erdem og Jenny Packham.

Og sammen med sin kammerpike har Kate satset på enkle kåper, jakker og kjoler med markert midje.

Duke and Duchess of Cambridge  Race In Americas Cup Yacht, Auckland

INNSVINGET MED GULLKNAPPER: I Auckland bar Kate en sporty blå blazer fra Alexander McQueen – innsvinget og med mange gullknapper. (Stella)

Mote-eliten har nok også merket seg at Kate i vår satser på dobbeltspente kåper og jakker

Med mangfoldige knapper i to rader…

På den røde kåpen fra Catherine Walker som Kate bar ved ankomsten, talte jeg faktisk hele 18 store, hvite knapper i front!

Royal Tour New Zealand - Cambridge

GRØNN MED GLIDELÅS! I Cambridge lørdag bar Kate en irrgrønn kåpekjole med glidelås i front – fra britiske Erdem. Men fargen falt visst ikke helt i smak hos William… (Stella)

 Og hun kler seg gjerne i glade , klare farger.

Prins William ser da også med rette riktig så stolt ut av sin flotte frue. I alle fall til vanlig… Men den irrgrønne kåpen fra Erdem , som hun bar lørdag, var visst ikke helt i hans smak.

- Thanks a lot! William thinks it is a bit bright!  sa Kate nemlig lattermildt til en ung kvinne , som komplimenterte henne for kåpen i Cambridge lørdag formiddag.

 

bilde

HOLDER DEG OPPDATERT! TV2s Kjell Arne Totland holder deg oppdatert på familien Cambridges besøk «down under». Skjærtorsdag kl 10.00 kommer han i studio på NK for å berette om besøket – og vise nye bilder fra Australia! (TV2)

Det unge hertugparet av Cambridges besøk i New Zealand fortsetter over helgen – og onsdag ettermiddag drar Kate og William så videre til Australia. Og de har selvsagt med seg sønnen George også dit.

Så følg dem på TV2Nyhetene , på TV2Nyhetskanalen og på TV2.no! Og selvsagt her på Kongebloggen!

Skjærtorsdag kl 10.00 kommer jeg for øvrig i studio på Nyhetskanalen for å oppsummere besøket i New Zealand. Og vise helt ferske bilder fra Australia!

Kjell Arne Totland signatur

Kronprinsfamilien også utenlands i påsken!

sz43d397(1)

UTENLANDS I PÅSKEN: Fredag ettermiddag tok kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit barna med seg og dro utenlands. Men det er uvisst om de skal feire påske sammen med kongeparet på ukjent sted, slik de har gjort et par påsker før. (Det kgl. hoff)

Hele kongefamilien feirer påske i utlandet i år!

Torsdag kunne Kongebloggen avsløre at kongeparet var reist til Sør-Amerika – og ville bli borte fra Norge til over påske. Fredag ettermiddag viser det seg imidlertid at kronprinsfamilien også har reist utenlands.

Fredag morgen vaiet Kronprinsregentens splittflagg med løve fortsatt over Slottet , som tegn på at Haakon var regent i sin fars fravær.

Swedish royals visit Norway

DRO TIL SØR-AMERIKA ONSDAG: Kong Harald og dronning Sonja fløy til Sør-Amerika onsdag – for å tilbringe påsken utenlands. (Stella)

Ut på ettermiddagen fredag  ble imidlertid Kronprinsflagget firt – og det norske orlogsflagget heist i stedet.

Som tydelig tegn på at «verken konge eller kronprins nå befinner seg i riket», som det jo så fint heter… 

Kongebloggen får da også bekreftet fra velinformert hold at tronfølgeren og hans familie nå  også har reist utenlands for påsken.

 

 

bilde

FREDAG ETTERMIDDAG: Kl 16.30 fredag kunne TV2s Kjell Arne Totland selv konstatere at man på Slottet hadde firt Kronprinsregentens flagg – og heist det norske orlogsflagget isteden. Som tydelig tegn på at både konge og kronprins nå befinner seg i utlandet. (TV2)

Jeg antydet her på bloggen torsdag at familien på Skaugum selvsagt kunne slutte seg til kongeparet i utlandet, slik de jo har gjort et par påsker tidligere.

Men dette aner jeg selvsagt ikke om er tilfellet i år…

Det som imidlertid er helt sikkert, er at Kronprinsen kommer tilbake til Norge før sin far.

Uken etter påske er Haakon nemlig oppført som  regent igjen!

Kjell Arne Totland signatur