Høygravid Charlene feiret nasjonaldagen med sitt folk

Monaco National Day

SNART FORELDRE: Monacos fyrst Albert og fyrstinne Charlene hilser sitt folk fra slottsbalkongen på nasjonaldagen onsdag. Om kort tid blir de foreldre til tvillinger. (Stella)

Nasjonaldag i Monaco.

Onsdag feiret monegaskerne sin nasjonaldag på tradisjonelt vis – med fyrstefamilien i sentrum.

Monaco National Day 2014

TAKKNEMLIG FYRSTE: Fyrst Albert viste tydelig sin stolthet bog takknemlighet for folkets lykkønskninger. (Stella)

På formiddagen viser fyrst Albert og hans familie seg alltid på balkongen i fyrstepalasset – og det  er høymesse i katedralen.

Om kvelden er det så stor gallaforestilling  i Operaen.

Monaco National Day 2014

APPLAUDERTE: Fyrsteparet klappet også begeistret for musikkinnslagene nede på bakken. (stella)

Nasjonaldagen i år er naturlig nok preget av at landets unge fyrstinne er høygravid – og ventes å nedkomme med tvillinger om kort tid.

Monaco National Day 2014

KYSSET: Og til stor begeistring for monegaskerne nede på bakken kysset fyrst Albert sin høygravide hustru midt på munnen . (Stella)

Fyrstinne Charlene viste seg derfor bare på balkongen onsdag formiddag – og var ikke med i kirken.

Og hun ble tydelig rørt, både da folk ropte lykkønskninger opp til henne – og da Albert kysset henne på munnen foran sitt folk!

Monaco National Day 2014

BLE RØRT : Fyrstinne Charlene ble så rørt at hun måtte tørke bort en gledeståre. (stella)

Ellers var det mer folksomt i vinduene rundt balkongen på fyrstepalasset enn på lenge…

Prinsessene Stephanie og Caroline var begge på plass, den siste med både barn , svigerbarn og barnebarn..

Monaco National Day

TRE GENERASJONER: Prinsesse Caroline med datteren prinsesse Alexandra og sønnen Andrea Casiraghi med sin sønn Sacha. Til høyre prinsesse Stephanie. Bak henne kan vi så vidt skimte Andreas hustru Tatiana. (Stella)

Prinsessens sønnesønn Sacha Casiraghi var nemlig med for aller første gang,  En tro kopi av pappa Andrea på samme alder!

Og på nasjonaldagen neste år får vi altså se to smårollinger til i familien Grimaldi.  Begge gutter, hvis vi skal tro på ryktene fra lilleputtstaten…

Kjell Arne Totland signatur

Sofias glitrende galla-debut

645@70

PAR I HJERTER: Prins Carl Philip og forloveden Sofia Hellqvist ankommer den store gallamiddagen på Stockholms slott tirsdag kveld – og stråler mot fotografene. . (David Sica/Stella)

Carl Philip fikk ta med forloveden!

Tirsdag kveld var det dags for den fjerde og siste av årets tradisjonelle gallamiddager på Stockholms slott – kong Carl Gustafs tradisjonsrike representasjonsmiddag for det offisielle Sverige.

Og kveldens store overraskelse var at prins Carl Philip for første gang fikk ha med seg sin samboer Sofia Hellqvist ved en slik høytidelig anledning…

645@70

STORE SMIL: Prins Carl Philip smilte stolt , da han førte sin Sofia gjennom Stora Stenhallen på vei til Vita Havet på Stockholms slott. (David Sica/Stella)

Det skulle vel ellers  bare mangle , sier du kanskje…?

Ikke i den svenske kongefamilien!

Chris O’ Neill fikk for eksempel ikke delta ved en slik middag før han var godt gift med sin prinsesse.

645@70

NOBEL-MIDDAGEN NESTE? Neste gang vi får se prins Carl Philip og hans Sofia sammen i grand galla, blir trolig ved Nobel-festlighetene i Stockholm 10. og 11. desember. (David Sica /Stella)

Vakre Sofia debuterte imidlertid med bravur – i røde blonder fra fra favoritten Tadashi Shoji – og med det lange mørke håret utslått og bølgende utover skuldrene.

Så nå er vel Nobel-middagen i Stockholms stadshus 10. desember neste store milepæl for unge frk Hellqvist!

Kjell Arne Totland signatur

 

Hva feiler Juan Carlos?

 

bilde

SER SYK OG SLITEN UT: Avgåtte kong Juan Carlos av Spania så syk og skral ut, da han i helgen deltok ved en seremoni i Madrid. (stella)

Bare en skygge av seg selv…

Det er ikke mye spanjolene har sett til kong Juan Carlos etter tronskiftet tidligere i år.

Former King Juan Carlos I inaugurates the statue of Admiral Blas de Lezo  in Madrid

SJELDENT SYN: Kong Juan Carlos har nesten ikke vist seg offentlig etter abdikasjonen tidligere i år. (stella)

Den avgåtte monarken har holdt seg helt i bakgrunnen de siste månedene og nesten ikke vist seg offentlig.

Mens hans hustru, dronning Sofia,  har representert en rekke ganger – både alene og sammen med Spanias nye kongepar.

King Juan Carlos of Spain abdication

ABDIKASJONEN: Kong Juan Carlos skriver under på papirene om at han fraskriver seg tronen. (Stella)

Og det er ikke lenger noen hemmelighet at det tidligere kongeparet lever helt adskilte liv – og ikke lenger engang bor i samme fløy av Zarzuela-slottet.

Ja, Juan Carlos skal til og med ha flyttet sitt private kontor til Palacio Real i sentrum av Madrid.

Ceremony Of Proclamation Of King Felipe VI At Spanish Congress

FRA FAR TIL SØNN: Kong Juan Carlos gir sønnen det røde beltet som tegn på at han nå er øverstkommanderende for de spanske styrker. (stella)

Nå har dronning Sofia nettopp vært på et lengre privat besøk i sitt fødeland Hellas.

 Mens kong Juan Carlos i helgen gjorde en svært sjelden fremtreden – ved avdukingen av en ny statue av en framtredende spansk admiral i sentrum av Madrid.

Spanish Royals attend the traditional Military Pasques celebration

KONA REPRESENTERER: Dronning Sofia har vist seg flere ganger sammen med det nye kongeparet kong Felipe og dronning Letizia – både privat og i offisiell sammenheng. (stella)

Det hjalp bare så lite at den tidligere monarken hadde iført seg sin vanligvis så staselige marineuniform…

Både publikum og presse ble forferdet over hvor syk og skrøpelig han så ut!

STATSBESØK

FIRMENNINGER: Kong Juan Carlos med sin ett år eldre firmenning kong Harald på Slottet i Oslo i forbindelse med statsbesøket i 2006. (ntb)

Og de siste par dagene har man både i Spanias mange «programas rosas» på tv og på sosiale medier flittig diskutert både kong Juan Carlos’ utseende og hans helse.

juan

FØLGER MED: – Spanjolene er svært opptatt av hva som feiler kong Juan Carlos. Mange mener han må være alvorlig syk, sierTV2s kongehusekspert Kjell Arne Totland , som følger spanske medier tett. (tv2)

Den avgåtte kongen har hatt mange og store helseplager de siste årene  – og gjentatte operasjoner , men nå frykter mange at det kan være noe langt mer alvorlig…

Kjell Arne Totland signatur

 

 

- Kong Carl Gustaf er et mobbeoffer!

 

King Carl XVI Gustaf of Sweden today celebrated his 68th birthday

HELT KONGE: Kong Carl Gustaf slik han fremstår når han hvert år feirer sin bursdag 30. april med folket ute i borggården på Stockholms slott. (Stella)

 Kong Carl Gustaf – et mobbeoffer?

Ja , hun påstår faktisk så , forfatteren Barbro Hultman, i forbindelse med utgivelsen av boken «I den kungliga kulissen» som kommer i svenske bokhandlere i disse dager.

- Det Carl Gustaf har vært utsatt for i flere tiår, er ren mobbing! sier Hultman blant annet i et intervju med storavisen Aftonbladet .

v9efkstu52fpk8ussh3q

DEN NYE BOKEN: Forsiden på den nye boken om kong Carl Gustaf og hans familie, som kommer ut i Sverige i disse dager. På det største bildet sees forfatteren med kong Carl Gustaf. (Faksimile)

Og hun burde vite hva hun snakker om. Etter 30 år som hoffreporter for Veckojournalen og flere andre publikasjoner, ble hun for mer enn ti år siden headhuntet til jobben som redaktør for det svenske hoffets egen internavis.

- Jeg har faktisk fulgt Kungen i 40 år, fra første dagen etter Gamlekongens død høsten 1973 , sier hun i intervjuet.

The 200th anniversary of the Norwegian Constitution

GODT HUMØR: Kong Carl Gustaf kan være riktig så trivelig , når han er i godt humør. (stella)

Hennes bok gir ifølge forlaget et nytt og annerledes bilde av kong Carl Gustaf. Han beskrives som et komplekst og sammensatt menneske – med mange motsetninger i seg.

Selv om han kan fremstå både arrogant og egenrådig,  karakteriserer Hultman ham  først og fremst som en privat og tilbakeholden person,  som hele livet har vært hemmet av blyghet og dårlig selvfølelse.

Attendance at the Swedish Kings Rally

SKØYER: Privat er kong Carl Gustaf en skikkelig skøyerm, som elsker å kle seg ut. Her ved et veteranbilløp på Øland. (Stella)

Samtidig er han privat en stor skøyer, som elsker å kle se ut og få folk til å le.

- Jeg har ikke villet skrive en hyllningsbok – og heller ikke enda en skandalebok, sier forfatteren i intervjuet med Aftonbladet.   

- Min ambisjon har vært å prøve å gi et bilde av mennesket Carl Gustaf, personen bak statsmannsfasaden.

bilde

I STOCKHOLM: – Når jeg er i Stockholm og har litt tid til overs, besøker jeg alltid Stockholms slott. (I bakgrunnen) Der har de interessante utstillinger – og flere steder hvor de selger spesielle kongebøker og historiske bilder av kongefamilien, forteller TV2s kongehusekspert Kjell Arne Totland. (JP)

Hultman gir i boken også interessante  innblikk i diskusjonene «på kammerset » i forbindelse med kronprinsesse Victorias spiseforstyrrelser i 1997  – og i tiden før hennes forlovelse med Daniel Westling endelig kunne offentliggjøres i 2009…

Absolutt en bok å ta med hjem, neste gang du er i Sverige!

Kjell Arne Totland signatur

 

 

Den skal tidlig krøkes…

bilde

MOR OG DATTER: Lille Lalla Khadija av Marokko bar som sin mor Lalla Salma et glitrende diadem og store øresmykker i diamanter ved helgens bryllupsfestligheter i palasset i Rabat. (ntb)

Sju år gammel – og har sitt eget diamantdiadem!

Lørdag kunne jeg her på siden vise glitrende bilder fra helgens store  bryllupsfestligheter i kongepalasset i Rabat i Marokko.

Kong Mohammeds bror prins Moulay Rachid har fått sin Lalla Oum –  og det fyrstelige paret er blitt feiret etter alle kunstens regler i tre dager til ende.

Moulay Rachid, Oum Keltoum Boufares

BRUDEPARET: Prins Moulay Rachid og hans Lalla Oum. Hun er også blitt overøst med glitrende juveler i anledning bryllupet: flere diademer, halskjeder, belter og øresmykker. (ntb)

Her er nye bilder fra helgens fyrstelige fester…

Ved siden av brudeparet har kong Mohammed og hans lille familie som vi ser stått svært sentralt under de forskjellige seremoniene:

Hans vakre , rødhårete hustru, Lalla Salma, sønnen kronprins Moulay Hassan – og ikke minst datteren , hele Marokkos lille hjerteknuser , sju år gamle Lalla Khadija .

dvq6hu

MED KONGEFAMILIEN: Brudeparet Moulay Rachid og Lalla Oum flankeres av Lalla Salma med datteren Lalla Khadija og kong Mohammed med sønnen , kronprins Moulay Hassan. (ntb)

Marokkos kongelige kvinner er kjent for sin utrolige smykkeprakt: diademer og halsbånd, armbånd og ørepynt i diamanter og andre edelstener store som due-egg.

Safirer og smaragder, rubiner og turkiser.  Samt store, utsøkte naturperler…

large

MED BRUDEPARET: Lalla Salma og datteren Lalla Khadija poserer med et smilende brudepar. Legg merke til de tre «damenes» juvelprydete belter. Spesielt Lalla Salmas med en stor rundslipt smaragd. (ntb)

Ja, når damene smykker seg til fest, bærer de også store smykkebelter i ekte edelstener i livet på sine glitrende luksus-kaftaner!

Europas unge prinsesser opptrer vanligvis ikke med diadem på hodet før de er 18 år og myndige.

bilde

SMYKKEPRAKT À LA 1001 NATT! Selv lille Khadija har diadem og halskjede, øresmykker og belte i dyrebare diamanter. (ntb)

Men lille Lalla Khadija har som vi ser allerede fått sitt første diamantdiadem. Samt store øredobber, halsbånd og belte i gnistrende briljanter.

Prinsessens mor,  Lalla Salma,  er viden kjent for sine fantastiske juveler. Men datteren ligger som vi ser allerede godt an til å gå sin smykkeglade mamma en høy gang.

For hun er jo pappa Kongens egen lille øyesten, må vite…

 Kjell Arne Totland signatur

Kongelig bryllup i Marokko

 

Wedding ceremony of Prince Moulay Rachid with Lalla Oum Keltoum Boufars in Rabat, Morocco

BRUDEPARET: Kongens bror prins Moulay Rachid og hans hustru, fra nå av kalt Lalla Oum. Begge er iført tradisjonsrike marokkanske drakter. (Stella)

Kongens bror gifter seg!

Jeg får med ujevne mellomrom spørsmål om jeg ikke også kan skrive litt om kongehuset i Marokko…

Og akkurat i dag har jeg en kjærkommen anledning til å gjøre nettopp det.

Wedding ceremony of Prince Moulay Rachid with Lalla Oum Keltoum Boufars in Rabat, Morocco

BARE MENN: Brudgommen prins Moulay Rachid bæres på gullstol til den første bryllups- seremonien av jublende venner – mens kong Mohammed og sønnen prins Moulay Hassan følger med til høyre. (stella)

Denne helgen feires det nemlig stort bryllup i kongepalasset i Rabat

Kong Mohammeds bror prins Moulay Rachid gifter seg med sin vakre Oum Keltoum Boufares  – som nå blir Lalla Oum – med sedvanlig seremoniell, sterke farger og praktfulle juveler.

Wedding ceremony of Prince Moulay Rachid with Lalla Oum Keltoum Boufars in Rabat, Morocco

UTENFOR PALASSET: Kong Mohammed VI flankert av brudgommen prins Moulay Rachid (th) og sin sønn prins Moulay Hassan ved starten av Henna-seremonien. (Stella)

Festlighetene startet med en såkalt henna-seremoni torsdag – og kulminerer med en grandios gallamiddag lørdag kveld.

Da er det også ventet en rekke arabiske statsoverhoder og kongelige gjester fra flere land i Europa.

Wedding ceremony of Prince Moulay Rachid with Lalla Oum Keltoum Boufars in Rabat, Morocco

KONGEN MED BRUDEPARET: Det er kong Mohammed som gir sin bror og sin nye svigerinne lov til å gifte seg – og han poserer her mellom de to ved deler av seremonien. (Stella)

Kong Mohammed og hans hustru og to barn er ellers sentrale ved alle seremoniene. Spesielt Kongen og sønnen Moulay Hassan, som er oppkalt etter sin onkel. Men også Mohammeds vakre hustru Lalla Salma og datteren Lalla Khadija.

Jeg får for øvrig ofte spørsmål om hvorfor alle kvinnene i Marokkos kongefamilie bærer navnet Lalla.

Wedding ceremony of Prince Moulay Rachid with Lalla Oum Keltoum Boufars in Rabat, Morocco

MED KONGEN OG HANS FAMILIE: Brudeparet poserer smilende flankert av kong Mohammed med sønnen Moulay Hassan og Lalla Salma med datteren Lalla Khadija. (stella)

Og det er jo rett og slett fordi Lalla betyr prinsesse eller fyrstinne – og altså er en tittel,  som knyttes til deres fornavn…

Kong Mohammeds vakre rødhårede hustru står derfor alltid oppført som Lalla Salma, når hun deltar ved fyrstelige festligheter i Europa.

Kjell Arne Totland signatur

Stjernemøte i London

Royal Variety Performance - 2014

STJERNEMØTE: Hertuginne Kate moret seg riktig så kongelig i selskap med Harry Styles fra gruppen One Direction. I bakgrunnen en smilende Simon Cowell. (stella)

Starstruck?

Torsdag kveld overvar prins William og hans Kate for aller første gang den tradisjonsrike gallaforestillingen Royal Variety Show  i London Palladium Theatre.

Duke & Duchess of Cambridge, Royal Variety Performance

UTE PÅ VIFT: William og Kate i London Palladium Theatre torsdag kveld. Den unge hertuginnen bar en utsøkt aftenkjole i sorte blonder fra Diane von Fürstenberg. (ntb)

Dette er et årvisst veldedighetsshow , der alle artistene opptrer gratis  – til inntekt for et fond for pensjonerte kolleger.

Royal Variety Performance - 2014

MØTTE MOROMANMNEN: Den legendariske standup- komikeren , Michael McIntyre, også kjent fra norske tv-skjermer, var kveldens konferansier – og fikk Kate til å le godt, da de møttes bak scenen etter showet. (stella)

Og det unge prinseparet lot til å storkose seg med prestasjonene på scenen , der de satt i kongelosjen.

William stilig i sin smoking – og Kate superelegant og sensuell i sorte blonder fra Diane von Fürstenberg

Royal Variety Performance - 2014

STOR STASD: Prins William lot også til å synes det var stas å hilse på Harry Styles og resten av One Direction. (stella)

På vei ut av teateret etter forestillingen tok William og Kate seg tid til å hilse på alle de opptredende .

Som sto oppstilt på lang, lang rekke ute i foajeen… 

Royal Variety Performance - 2014

MER MORO: En tydelig begeistret Kate i munter passiar med Simon Cowell og Harry Styles. (Stella)

Og det er jammen ikke lett å si hvem som var mest startstruck…

De mange verdensberømte stjernene – eller det unge hertugparet av Cambridge…?

Kjell Arne Totland signatur

Felipe & Letizia tok en spansk en!

 

Spanish royals visit Belgium

POMP OG PRAKT I BRUSSEL ONSDAG: Spanias nye konge og dronning på besøk hos Belgias kongepar på Kongeslottet i Brussel onsdag formiddag. (Stella)

Spanias kongepar på fransk visitt i Luxembourg og Belgia!

Europas nye , unge monarker har innført en ny skikk, som allerede er i ferd med å bli en tradisjon…

De drar på raske såkalte «introduksjonsbesøk» til andre land!

Spanish royals visit Luxemburg

I LUXEMBOURG TIRSDAG: Kong Felipe og dronning Letizia ble tirsdag formiddag tatt imot på Slottet i Luxembourg av storhertug Henri og storhertuginne Maria Teresa. (Stella)

Istedenfor tre dagers statsbesøk,  som er svært kostbare og dessuten trenger lang og møysommelig planlegging, «stikker de bare innom» i noen timer i løpet av en dag…

Ingen troppeparader, ingen kransenedleggelser – og ingen gallamiddag. Og derfor heller ingen uniformer, ordensbånd eller diademer…

Spanish royals visit Luxemburg

OGSÅ KRONPRINSPARET: Til stede ved lunsjen på Slottet i Luxembourg var også kronprins Guillaume og franskfødte kronprinsesse Stephanie . (stella)

Det hele startet med Nederlands nye kongepar i mai i fjor  – og så fulgte Belgias nye konge og dronning etter på sensommeren..

Og etter tronskiftet tidligere i år har Spanias nye kongepar fulgt sine unge kollegers eksempel…

BELGIUM ROYALS SPANISH COUPLE VISIT

I BRUSSEL ONSDAG MORGEN : Tidlig onsdag ble kong Felipe og dronning Letizia ønsket velkommen til Belgia av kong Philippe og dronning Mathilde utenfor Slottet i sentrum av Brussel. (Stella)

Ja, denne uken har faktisk kong Felipe og dronning Letizia allerede vært på to slike raske utenlandsbesøk.

Og det attpåtil til hos sine venner og kolleger i to av Europas øvrige monarkier!

Welcome ceremony at the Royal Palace

SIGNERTE GJESTEBOKEN: Kong Felipe signerer Slottets gjestebok, mens dronning Letizia venter på tur. (Scanpix)

Tirsdag var Felipe og Letizia på besøk i Luxembourg , der de møtte  storhertug Henri og hans Maria Teresa – samt kronprins Guillaume og  hans Stephanie.

Og onsdag var Spanias kongepar på plass i Brussel for å møte sine gode venner,  kong Philippe og Mathilde!

BELGIUM ROYALS SPANISH COUPLE VISIT

GEMYTTLIG STEMNING: De to kongeparene kjenner hverandre godt fra før – og stemningen var som vi ser upåklagelig. (stella)

La oss håpe Spanias unge kongepar snart kommer til Norge også…

Slik både Nederlands og Belgias nye kongepar har gjort før dem!

KjellArneStudio

HÅPER PÅ SPANSK BESØK: – Sist vi hadde et kongepar på «introduksjonsbesøk» var da Belgias kong Philippe og dronning Mathilde var i Oslo i april i år, sier TV2s kongehusekspert Kjell Arne Totland. -.Nå håper jeg selvsagt det ikke tar så langt tid før Spanias nye kongepar også kommer til Norge på et slikt offisielt besøk. (tv2)

Har du kommentarer, spørsmål eller forslag til Kongebloggen?

Skriv til meg på mail               kjt@tv2.no

Følg meg også på twitter     @tv2KjellArne

Kjell Arne Totland signatur

 

Dronningen trosser drapstruslene

large

DRONNING ELIZABETH VED MINNESEREMONIEN UTENDØRS I LONDON SØNDAG (ntb)

Dronning Elizabeth (88) la seg ikke skremme…

Like før helgen ble det kjent at britisk politi hadde avslørt attentatplaner mot britenes dronning.

Og pågrepet fire unge menn som planla å drepe Elizabeth med kniv under helgens minnehøytideligheter for krigens falne i London.

large

EN ALVORSTYNGET DRONNING VED SØNDAGENS MINNESEREMONI (ntb)

Ifølge britiske aviser ble Dronningen allerede fredag informert om attentatplanene, som politiet karakteriserer som  del av «islam-relatert terrorisme» .

Dronning Elizabeth valgte imidlertid å gjennomføre alle sine planlagte fremtredener i helgen.

large

DRONNINGEN MED SIN EKTEMANN, SØNN OG SØNNESØNN (ntb)

Først ved en minnekonsert  i Royal Albert Hall lørdag kveld; siden ved den tradisjonsrike Remembrance Sunday – seremonien søndag.

Sikkerheten rundt de forskjellige arrangementene dronning Elizabeth og hennes familie deltok ved, var imidlertid merkbart skjerpet – med godt synlig bevæpnet politi over alt…

Kjell Arne Totland signatur

Måtte pante flasker!

Haakon and Mette-Marit visit Tomra

«PANTET» FLASKER: Kronprinsesse Mette-Mariy hadde mye moro , da hun «pantet» flasker i sorteringsmaskinen på Tomra til ære for fotografene. (Stella)

Slår et slag for gjenvinning!

Familien på Skaugum er opptatt av miljøvern , kildesortering og gjenbruk  – på alle plan.

Og det gjelder både voksne og barn.

Haakon and Mette-Marit visit Tomra

TUNGA RETT I MUNNEN: Mette-Marit putter flere flasker inn i automaten , som sorterer plastflasker. (Stella)

Prinsesse Ingrid Alexandra har som vi vet i en årrekke vært med i organisasjonen «Miljøagentene» – og  er glødende opptatt av både søppelsortering og gjenvinning.

Kronprinsparet selv brenner også sterkt for saken – og går selvsagt gjerne foran med et godt eksempel.

Mandag morgen besøkte de derfor gjenvinningsbedriften Tomra i hjembygden Asker for å få se det siste innen sorteringsmaskiner.

Haakon and Mette-Marit visit Tomra

KRONPRINSENS TUR: Haakon måtte selvsagt også prøve seg. (Stella)

Der fikk Haakon og Mette- Marit en grundig innføring i sortering  og gjenvinning av både tomflasker og pappkartonger.

Og et lattermildt kronprinspar måtte selvsagt også selv «pante» flasker til ære for fotografene!

Men det så absolutt ut som de begge hadde gjort dette før!

Haakon and Mette-Marit visit Tomra

SØPPELSORTERING: Kronprinsparet fikk også se hvordan pappkartonger og plastflasker blir sortert. (stella)

Har du kommentarer, spørsmål eller forslag til Kongebloggen?

Skriv til meg på mail                 kjt@tv2.no

Følg meg også på twitter       @tv2KjellArne

Kjell Arne Totland signatur