Exit fra regjeringen

Seks statsråder har forsvunnet ut av regjeringen på knapt to og et halvt år.

ramin

Det skjedde selvsagt direkte på Nyhetskanalen i går da Manuela Ramin-Osmundsen fortalte at hun hadde bedt Jens Stoltenberg om å få gå av. Bare noen få minutter senere svarte statsministeren benektende på kollega Terje Svabøs spørsmål om hun startet samtalen i dag med et ønske om å gå. Dermed fikk hun i realiteten sparken.

Det skjedde dagen etter at Venstreleder Lars Sponheim også på direkten i Nyhetskanalen hevdet at Ramin-Osmundsen fremstod som en løgner.

Omtrent samtidig var Stortingets kontroll- og konstituasjonskomite samlet noen hundre meter unna. Der bestemte de seg for å åpne sak, som trolig ville ført til åpen høring. Der måtte både Ramin-Osmundsen, Ida Hjort Kraby og andre som har vært tilstede på de sosiale sammenkomstene som har vært sentrale i saken ha møtt.

Det har bare gått fire måneder siden hun ble sjef for et av de minste departementene. Men for statsminister Stoltenberg lå det prestisje i å hente henne til regjeringen. 
 
Fire måneder er ikke noen lang statsrådkarriere.  Men Manuela Ramin-Osmundsen er langt fra den første som må gå fra Jens Stoltenbergs flertallsregjering. Da hun kom inn i den store rokkeringen i oktober erstattet hun Karita Bekkemellem som barne- og likestillingsminister. Hun la ikke skjul på at hun gjerne ville fortsatt.

Samme dag forlot også Helen Bjørnøy sin ministerpost i Miljøverndepartementet til fordel for Erik Solheim og Øystein Djupedals Kunnskapsdepartement ble splittet mellom de to nye statsrådene Bård Vegar Solhjell og Tora Aasland.

Fra før er Odd Eriksen byttet ut med Dag Terje Andersen i Næringsdepartementet, mens Odd Roger Enoksen overlot olje- og energidepartementet til Åslaug Marie Haga.

Manuela Ramin-Osmundsen er den sjette statsråden som forlater Jens Stoltenbergs regjering på knappe to og et halvt år. Til sammenligning var det bare Victor Normann og Einar Steensnæs som forlot den siste regjeringen til  Bondevik i løpet av hele fireårsperioden.

Hva synes du om de mange statrådskiftene i Jens Stoltenbergs regjering?

15.feb.2008 @ 12:00av Hun løy

Løgnere skal ikke styre landet. Derfor måtte dama gå. Men jøss så mange det er som er sparka, en av tre statsråder jo. Sier litt om kvalitetssjekken til hr. Stoltenberg kanskje?

15.feb.2008 @ 14:37av Nils

Hvem stoelr på Stoltenberg etter dette. Hun løy ja, men han gjorde ikke jobben sin. Ap-sjefen fremstår som en dårlig etterligning av tidligere statsministere.

15.feb.2008 @ 15:58av Isaac Stern

Mitt vitenskapelig begrunnete innlegg her er blitt sensurert bort. Kjetil Løset er en farlig mann som EGENTLIG vil fylle maktens korridorer her til lands med inntrengere fra den 3. verden. La dere ikke lure av den mannen!

15.feb.2008 @ 21:32av Nils

Om han sletta innlegget ditt “Isaac Stern” (som neppe er navnet) er det sikkert fordi det ikke egna seg, for eksempel i forhold til norsk lovgivning. Det du skriver i sutre-innlegget taler jo for seg.

15.feb.2008 @ 21:53av Arthur Kabul

Hallo Nils: Du er en klassisk idiot som ikke ønsker at andre skal ytre seg fritt. Isaac Sterns første innlegg var utmerket og sannferdig, jeg leste det. Du, derimot, uttaler deg om et innlegg du ikke en gang har lest… Det at du ønsker regjeringen full av innvandrere for stå for din regning selv om Manuela kanskje ikke falt i smak.

16.feb.2008 @ 03:10av abhtj

Gjentar mitt spørsmål fra en tidligere bloggpost:

“Et lite forslag til deg, Kjetil Løset: Kunne du gi en liten omtale av EUs datalagringsdirektiv på din blogg? Som medlem av Stortingets presselosje (antar jeg) har du sikkert en del kjennskap til hvordan stemningen er i maktens korridorer mht. dette direktivet. Er det ikke et demokratisk problem at det ikke finnes en reell opposisjon? En ting til: Så vidt jeg har sett, har verken Dagsrevyen eller TV2-nyhetene prioritert denne saken. Kunne du som ansatt i TV2 prøve å øve litt innflytelse på hva som blir sendt? Informasjon er en absolutt nødvendighet i denne saken, slik vi som er blitt engasjert i dette, ser det.

Se for øvrig:
www.liberaleren.no/2008/01/13/kampanje…alagringsdirektivet/
www.opprop.no/opprop.php?id=neitileudir
www.nettavisen.no/it/article1572760.ece

Kunne Løset gi dette en aldri så liten omtale (som det tør fortjene)?”

16.feb.2008 @ 10:19av Kjetil

Heisann, ja jeg er enig i at EUs datalagringsdirektiv er en viktig sak, Jeg skal ta forslaget med meg til redaksjonen.

16.feb.2008 @ 21:46av Kalle Prebens

Hvilken regjering? – Det har ikke vært noen regjering her til lands siden Magnus Lagabøte trakk seg tilbake…

19.feb.2008 @ 08:11av Rune G

Løgnere skal ikke sitte i regjering sies det lenger opp. Kan vi da håpe på at Halvorsen snart skal holde barnehageløftet sitt? Dvs gå av fordi hun ikke nådde målet i 2007—eller var det bare en løgn?