Begynnelsen på slutten for Wæhler

Etter sin debut på landslaget mot Sveits i 2005, har Kjetil Wæhler spilt 31 landskamper for Norge. Det blir kanskje ikke flere.

I den meget viktige VM kvalifiseringskampen borte mot Sveits, måtte Kjetil Wæhler nok en gang kaste inn håndkleet, noe jeg tror fort kan ha fremskyndet et mulig farvel på landslaget for Kjetil Wæhler.

Gjennom en lang karriere kan Wæhler se tilbake på klubbspill i Frigg, Lyn, Wimbledon, Moss, Vålerenga, Aab og nå IFK Gøteborg.  I takt med stabile prestasjoner som klubbspiller, fikk Wæhler også muligheten på A-landslaget, dog i noe voksen alder.

For Drillo har hurtigheten til Wæhler åpenbart vært en viktig faktor når han stadig har fått tillit på landslaget. Gjennom nettopp denne hurtigheten har han kunnet ufylle en Brede Hangeland som ikke har det samme tempoet, men en lang rekke andre sterke egenskaper.

Jeg har ikke inngående kjennskap til Wæhler sin spesifikke skadehistorikk, men jeg har registrert over tid, en lang rekke forfall i siste liten, det være seg på klubb eller landslag. Dette er selvfølgelig ikke positivt og er en vesentlig årsak til at Wæhler ikke har flere enn 31 landskamper.

For mange kom det overraskende at Wæhler ble kalt inn i landslagstroppen igjen, etter at han hadde signalisert at han ikke var disponibel for spill noe tidligere. Men i takt med Demidov sin manglende tillit i Bundesliga, og det faktum at hverken Demidov eller Rogne har imponert veldig når de har fått sjansen, var veien tilbake til landslaget kort for Wæhler.

I dagene før matchen mot Sveits, så det ut som Wæhler skulle starte ved siden av Hangeland og gjennom dette få en ny mulighet til å legge beslag på den ene stopperplassen. Men Wæhler måtte nok en gang melde avbud, denne gangen med sykdom, noe som åpnet for Vegard Forren, formspilleren i Tippeligaen.

Som alle vet leverte Forren bunnsolid spill mot Sveits, et landslag på godt europeisk nivå. Forren var ikke bare god rent defensivt, men viste seg også som farlig på offensive dødballer. I tillegg evnet Forren å kamuflere sin noe manglende toppfart med klokskap og posisjoneringsevne, noe som er avgjørende viktig på landslagsnivå i kamp mot offensive spillere med høyt tempo.

Gjennom prestasjonen mot Sveits, er det naturlig nok ingen grunn til å gjøre et bytte på stopperplass, Forren bør få fornyet tillit mot Kypros.

I køen bak Hangeland mener jeg vi finner et knippe stoppere som er med og fighter. De åpenbare er Forren, Wæhler, Rogne og Demidov. Men jeg vil også nevne Kim Andre Madsen og ikke minst Fredrik Semb Berge, som jeg har stor tro på.

Håvard Nordtveit er en annen som jeg bestemt mener har et ennå større potensiale på stopperplass (enn som def. midt, selv om det også er høyt), noe jeg med selvsyn har sett gjennom spill i Bundesliga. Nordtveit er bedre når han har spillet foran seg, og med mer rutine og spill på stopperplass, har han forutsetninger for å bli en bauta i den rollen

Men akkurat nå handler det helt fortjent om Vegard Forren. Med sine 24 år og fremtiden foran seg, vil han være et naturlig valg foran Kjetil Wæhler, selv om jeg ikke er overbevist om at det nettopp blir Forren som er fast landslagsmann de neste ti årene.

Wæhlers sykdom før Sveits kampen, kombinert med lysende Forren spill, er etter min mening starten på slutten for Kjetil Wæhler på det norske landslaget.

Enig ? Uenig ? Kom gjerne med dine kommentarer eller spørsmål i kommentarfeltet, jeg svarer!

Følg på twitter:  TV2kimrhaugen

 

 

 • Anonym

  http://www.vargas12.com/2011/11/idol-kun-8-deltagere-igjen/

  Heia Maria!! Hele Fredrikstad og halve Norge sitter allerede klare med telefonene for å stemme på deg. Stå på Maria. Vi gleder oss til å høre deg synge for mormor:):) Kose deg masse og lykke til!!

  Vargas

 • Lykke, lykke til!!!!!!!!!!!!!! <3

 • lise.johnsrud

  MARIA!! Kan du være så snill å synge “Vår beste dag” av Erik Bye? Jeg tror den vil passe helt perfekt til stemmen din og temaet for neste program! Stå på! 🙂

 • Anonym

  JESS – du kom gjennom denne uka også! Du er så flink på å finne nerven i sangen uansett hva du fremfører.
  Jeg ser at flere her ønsker seg sanger, men jeg har en utrolig sterk følelse av at å høre deg synge en Shawn Colvin-låt ville vært nesten uutholdelig vakkert…
  LYKKE til videre!!

 • Anonym

  HEI MARIA;) 
  jeg er en stor faen av deg.. Du har en nydelig stemme og et vaket utsende;) Håper du vinner hele idol.. jeg stemmer på deg..

  LYKKE TIL 

 • Anonym

  Du er veldig flink på de såre låtene og har en nydelig stemme. Jeg har en mengde såre låter på spillelisten min, men en av favorittene er Kate Bush med This Womans Work (Greg Laswell har også en bra cover av den), i tillegg er Antony and the Johnsons veldig sårt og vakkert, spesielt You are my Sister og Daylight and the Sun…anbefaler en lytt. 

 • Anonym

  http://www.vargas12.com/2011/11/idol-maria-mohn-skal-synge-norsk-vise/

  Masse lykke til med norsk vise Maria- Fredrikstad lover å stemme masse!!:)

  Vargas

 • Ikke glem Even Hovland. Han kommer som en komet nå!

  • …eeh, ikke egentlig 🙂

  • Anonym

   Hei,

   Da er vi ikke enige, men det er lov! Hovland er god, men tror ikke han slår igjennom på A-landslaget.

 • Tenker mye av det samme som du skriver! Morsomt å se hvor opptatt du er av midtstoppere, i alle fall virker det sånn 🙂

  • Anonym

   Hei Bernhard,

   Da er vi ikke enige, men det er lov! Hovland er en bra stopper, men tror ikke har klarer å slå igjennom på landslaget.

  • Anonym

   Hei Mathias,

   Er nok over middels opptatt av midtstoppere ja 🙂

 • Anonym

  Hei,

  Da er vi ikke enige, men det er lov! Hovland er god, men tror ikke han slår igjennom på A-landslaget.

 • InfamousBryn24

  Hvor ble det av Hovland? Kunne fått kontrakt for Anzij i Russland, men ender hos Molde og forsvinner helt av radaren?

  • Anonym

   Hovland er ute med korsbåndsskade, er ikke tilbake før neste sesong!

  • Anonym

    Anzji var aldri ute etter han, bare rykter.

 • Anonym

  Forren har en stoooor karriere foran seg og er bankers på landslaget i 10 år fremover.