Får Portugal sin revansje ?

Den første semifinalen i Europamesterskapet er bare drøye 3 timer unna. En ting er jeg 100% sikker på før det braker løs, Portugal ønsker revansje for 1-0 nederlaget mot nettopp Spania i VM 2010.

Jeg tror de færreste egentlig tenker på det hinderet Spania møtte i nettopp Portugal for rundt 2 år siden. Hvis noen blir spurt om selve mesterskapet, ja så husker de sikkert en ting. Spania hentet hjem bøtta!

Men jeg husker kampen som den var i går, i hvertfall nesten 🙂 Portugal imponerte voldsomt rent defensivt og det mot et lag som viste pasningsspill, bevegelse og gjennvinning i ultraklassen. Et lag spekket med vanvittig gode spillere, møtte et Portugal som nesten tok luven av de spanske stjernene – men bare nesten. Det må ha vært uhyre bittert for Portugal å tape på den måten de gjorde, etter å ha levert vanvittig godt forsvarsspill. Den eneste scoringen i matchen ble signert av David Villa etter 63 minutter, men den skulle så absolutt vært vinket av for offside. Jeg sier ikke at det var katastrofe av linjemannen og ikke se den, for det var rimelig tight, men likefullt var det offside.

Forsvarslinjen med Ricardo Carvalho og Bruno Alves som anførere, drev til tider gjøn med Torres, Villa og etterhvert innbytter Llorente.  Men nå skal det også sies at Portugal ikke klarte å sette ballen i kassa iløpet av 90 minutter + tillegg, og da pleier man sjelden å vinne fotballkamper. Puyol og Pique leverte rimelig greit forsvarsspill de også, for hverken Ronaldo, Almeida, Liedson eller noen andre klarte å trenge igjennom den spanske muren.

Men nok om historien, la oss ta en titt på dagens match! Jeg tror ikke vi får se de store overraskelsene i lagoppstillingene, men enkelte forandringer vil det bli. Postiga er ute med skade for Portugal og erstattes av Besiktas spiss Almeida. Ofte har det kommet kritikk mot at Portugal ikke har en skikkelig “target man” som hamrer inn mål på bestilling. Jeg er til dels enig i det, men en spiss som Almeida, med rundt 40 landskamper for Portugal, ja han har scoret i ca 3 hver landskamp. Jeg kjenner til mange spisser som har svakere snitt enn det!

Når det gjelder Spania er det store spørsmålet om Fabregas fortsetter på “topp”, eller om det er duket for Torres. Jeg tror egentlig Torres blir valgt, mest for å matche den enorme fysikken til Portugal stopperne Alves og Pepe, og således kunne være både et oppspillspunkt hvor fotrappe spanske midtbanespillere kan bevege seg rundt, men også en spiss som skal lure i bakrommet og stikke når han får sjansen.  En annen forklaring på at jeg tror nettopp Torres blir valgt, er det faktum at Portugal nok vil legge seg noe lavt med forsvaret sitt, og at Spania trenger en litt mer fysisk spiller en Fabregas som kan gi og ta litt juling. Jeg ser dog fordeler med å bruke Fabregas også, han er fotrapp oog hvis man finner noen svakheter på stopperne Pepe og Alves, ja så er det hvis de blir utfordret i fart, rundt sine egne bein. Nå må jeg legge til at Pepe er en meget rask forsvarer, og Alves ser bare bedre og bedre ut, så vi snakker uansett ikke om store svakheter.

Det er egentlig bøttevis med dueller og poenger i denne kampen, jeg vet egentlig ikke hvor jeg skal begynne, eller avslutte. Men det er ikke til å komme fra at Ronaldo blir særedeles viktig for Portugal. Han er rett og slett en fenomenal spiller. Han har fart, rykk, godt skudd, sterk i lufta, og han har ikke akkuratt noen problemer med o2 opptaket.

I møte med stopperne Ramos og Pique er jeg 100% sikker på hvilken stopper han bør utfordre, det er Pique. Ikke fordi han er svak, han er tross alt en av verdens beste stoppere, men de få svakhetene han har, ja de kan Ronaldo bedre utnytte mot han enn Ramos. Pique er litt “treg”, en Ronaldo som setter fart rettvendt mot en ryggende Pique, hvor det samtidig er hurtig bevegelse rundt beina til Pique, er etter mitt syn en god oppskrift. Her er Ramos en hel del bedre. Han har bra tempo i kroppen og er flink til å komme tidlig opp i motstanderene og hindre at de får utfordre skikkelig.

Når jeg nå begynner å avslutte, ber jeg dere ta en ekstra titt på Pepe og Alves i midtforsvaret til Portugal, for det er virkelig klasse. Pepe er sikkert de fleste av dere klar over, men hans makker Alves ser virkelig bra ut og har imponert meg til de grader. Han har et fantastisk luftspill, det sterkeste jeg har sett i EM. Han kan bli meget farlig på offensive dødballer.

Skal jeg driste meg til et lite tips i dag, så tror jeg Portugal sin defensive kraft kombinert med kontringsstyrke, slår ut Spania. Men det kan godt hende jeg tar feil…..:-)

 

 

 

 

 • Vi heier på deg Rachel :-)! Gleder meg til å se fler video-opptak…

 • Heia Rachel :-)! Gleder meg til å se fler video-opptak. Fint at dere har det gøy på trening. 

 • Anonym

  Skit i dom. Du vet hva som er riktig av storryen. Vi digger deg uansett:) sove godt!

 • Silje P. Kvalsvik

  gleder meg! 😀 ….men synd det bare er 1 episode 🙁

 • Anonym

  Stå på, jeg hadde gitt opp for 14 måneder siden. Håper å se deg i både kommende VM og ikke minst OL i Rio 🙂

 • Anonym

  Du er tøff, du er god og du tenker fremover på en positiv måte. Jeg er sikker på å få se deg på håndballbanen igjen. Det har vært en fornøyelse å se deg i aksjon. Lykke til fra en gammel håndballknark som trente deg og Thea sammen med din mor da dere var små og ennå ikke hadde noen skader som bekymret !

  Svein-Ivar (pappa til Lene-Marie)

 • Alf

  Håper at du er med i OL i Rio 2016 og Møbelringen Cup i Bodø 2016. Bodø er 200 år i 2016.

 • hello ben

 • Hei!
  Helt enig, gnagsår og vannblemmer er noe herk 😉 Så god bedring med føttene, og lykke til med treningene frem mot premieren. Er kjempespent på å se resultatet på lørdag!

 • fidel

  Veldig enkelt å kritisere uten å ha ansvar for noen verdens ting. Husker med gru sist Erna satt med ansvar, mens hun var kommunalminister ble kommunene sulteforet. Til og med Høyre-ordførere valfartet til hovedstaden for å protestere.

  • kvg

   Snakk om historieforfalskning. Kommunenes egen interesseorganisasjon KS har laget beregninger som avkrefter det du påstår. Det var ikke dårligere, snarere tvert om når man inkluderer påleggene. Faktum er vel heller at der Erna Solberg stilte krav, så har de rødgrønne bare rosemalt situasjonen ovenfor kommunene. Tipper de færreste kommunepolitikerne kjenner seg igjen i den overflodsbeskrivelsen dagens kommunalminister prøver å fremstille.

 • Jan Haugen

  Godt gjort å ikke ha fått med seg at FRP faktisk vil bruke mindre enn Handlingsregelen tilsier, men bruke avkastningen fra Oljefondet til det den var opprinnelig tenkt til….

  Hvor mange milliarder bruker Jens fra Oljefondet “utenom” Handlingsregelen hvert år ?
  Svaret vil forbause svært mange

  • Anonym

   Fakta er uvesentlig for venstresiden og journalister vettu.

 • Longer tweets

  Det gode med debatten var nettopp at Oddvar Stenstrøm ikke var mer på banen, men så det som sin viktigste rolle å gjøre seg selv overflødig.

 • Tore Berg

  Er så utrolig lei av Stoltenberg og hans tomme floskler. Hva med alle løftebruddene? Norge trenger en ny regjering enn denne tafatte gjengen!

  • Anonym

   Kan du komme med eksempler på det du kaller løfter og løftebrudd?

 • Helgi Johannsson

  Tenk om det var en form for lov at hva politikere lover må utføres. Mislykkes de innenfor en tidsramme blir partiet straffet! Kanskje det hadde stoppet de fra å nedprioritere løfter etter valgseier! 🙂

  • Anonym

   Har du konkrete saker som er så konkrete at det er mulig å bevise hva som ble lovet og slik at du kan bevise at en eller flere politikere jukset eller lovet for mye og slik at straff ser rimelig ut eller slik at det virker rimelig med starffeforfølgelse av noen?
   For det første bør du legge fram beviser.
   For det andre bør du framføre gode argumenter for at det er rimelig med straff ut fra hvor ille saken er.
   Har du noe konkret å komme med?

   • Jan Haugen

    Sist du så deg rundt… Var FATTIGDOMMEN avskaffet ?
    Antall barn som lever i fattige familier har ØKT med de R/G

    • fornuften22

     Tror du ikke at andre klarer å svare selv?

 • Anonym

  Håper vi blir kvitt de rødgrønne ved neste valg. Sosialisme er ikke bra. Sv som Ap jobber med er jo et av de mest ødeleggende partiene som eksisterer i norsk politikk sammen med Sp.

  • Anonym

   Stem nei.
   Stem nei til SV i regjering.
   Stem derfor ja til opposisjonen.
   Det beste er å stemme ja til et parti som er helt tydelig i opposisjon med en politikk som ikke på noen måte kan forveksles med politikken i SV.
   Både Venstre og Sp og Krf har politikere som er tydelig negative til oljeindustrien i Norge slik som hos SV.
   I Høyre er det dess verre også tendenser til angst for co2.
   Til og med i FrP er det tendenser til angst for co2.
   Angst for co2 fører lett og fort til uvilje mot oljeindustri i Norge.
   Det er farlig og uheldig og kan hindre at nye oljefunn kommer fort nok til å sikre nok inntekter til gode pensjoner til de eldre.
   Men Høyre og FrP er samlet sett helt tydelig i opposisjon og med en politikk som ikke kan forveksles med politikken i SV.
   Modne og eldre mennesker bør tenke på hva som kan sikre pensjonen og eldreomsorgen og helsevesenet i Norge.
   Da bør de modne og de eldre stemme på politikere som ønsker oljepenger og oljeinntekter til Norge.
   Stem ja til oljeinntekter.
   Stem ja til helse og gode pensjoner og stort oljefond.

 • Anonym

  TV2: Hvorfor så det ut som de satt i et romskip med flombelysning? Kaldt og upersonlig, og for min del distraherende.

 • Bernt Hansen

  Velgerne har 8.års erfaring med RødGrønn.
  Nå er det ingen ting som de kan gjøre som kan rette opp de åtte årene.
  Folkets dom er klar.
  Erna blir ny statsminister i en Blå regjering.

 • Anonym

  Skjønner ikke at folk tror alt blir så mye bedre med høyre. Historien gjentar seg. Jers er ok. Selv om mye kunne vært bedre i Norge bor vi tross alt i et av verdens beste land. Man får ikke i både pose og sekk, prioriteringer må til uansett.

 • Peter Bering

  Politikerforakt er sunt og normalt i Norge.

 • ann

  den som ikke ser at norge forfaller må være blind .likegladheten som preger jordbruket er katastrofalt .1kgpoteter koster 25 kroner ,med dårlig kvalitet 15kr. det norske landskapet er stresset .takk til olav thons affærer over grensen hvor en vegetarianer kan handle trygt og billig mat .

 • Regjeringsskifte

  at dui er “ekspert” kommentator i TV” ap kanalen sier det meste, det du har skrevet i denne valgkampen er ikke akkurat objektivt for folk flest om man ikke har et sugerør inn i ap-kassa, det vet jo du alt om.

 • OomBlou

  Å stemme er en rett men slettes ikke en plikt!
  Ellers ser jeg ikke noe poeng å stemme for å legitimere et falskt luredemokrati.

  • Arrangert_klone

   Eksakt. Vi har stemmerett – ikke plikt.
   Sofavelgerne har mer integritet enn kveget som manipuleres til å stemme på det som regimetro organisasjoner og medier prenter inn i hodene deres.

 • Larsarus50

  Hvis Jan-Erik Larsen mener det er sofaen som er vinner, bør jo Arbeiderpartiet virkelig gå i seg selv å se hva de har gjort feil.

  Fram til det er kommunevalg om to år og nytt stortingsvalg om fire år, bør en av fanesakene til AP være å få byttet ut alle sofaene i de norske hjem.
  Kun en hard, smal, lav og ukomfortabel sofa bør tillattes slik at sofavelgerne ikke har lyst til å sitte/ligge hjemme. Få dem ut av heimen!
  Sikkert flere partier som vil støtte en så viktig sak.

 • Peter Bering

  Det er bare å kondolere alle som ville ha en ny og bedre kurs i Norge. Med KF og/eller V “på vippen” blir det nå bare impotent stolvarming på vegne av Ap for H og Fp.

 • Per Olav Olsen

  Sofaen for noe tull, elendig politikk og en løgner som sjef senket AP

 • Privilegiert

  Jeg tror nok det er behagelig å skylde på “sofaen”. Men, faktum er at folk er lei av tomme løfter. I denne familien stemte 3 tidligere trofaste AP velgere i år på noe annet. Politikere som håner velgerne, ved ikke å engang være interessert i å innfri det de ble valgt for, og som i tillegg håner befolkningen ved å si at deres klager, er løgn (tenker på ikke-fungerende offentlige etater i fleng) og som nekter å ta ansvar ovenfor miljø og fremtidige inntekter og energi. Som lukker øynene for alt som er skjevt, kaller det “enkeltsaker” og kan ved det ro seg unna…. Slike politikere kan vi jo ikke ha. De kjører jo landet i grøfta. Viser til vekst og fremgang, med fiktive målinger! Nei, tusen takk, slikt finner vi oss ikke i.

 • Peter Bering

  V og KF vil bevisst og planlagt droppe regjering, ha som eneste mål å plage en kortvarig regjering av H og Fp, innen rimelig kort tid la seg fange inn av Ap og Sp hvor de politisk hører hjemme, for så å danne regjering med disse. Alt vil så fortsette som hittil, bortsett fra at KF hyklersk får kaste enda flere milliarder til korrupte land og at Venstre får gjøre Norge islamsk enda raskere. Stoltenberg får fortsette sin ekstreme ødeleggelse av organisasjonen og kulturen i offentlig sektor og sikret oljefondet som det enorme korrupsjonsfondet utenfor borgernes kontroll det er.

  H+Fp tapte valget med ca 43 % av stemmene. Hadde de fått ca 46%, f eks H 28% og Fp 18%, tror jeg at de hadde vunnet minst 85 mandater og majoritet på Stortinget. Kondolerer til alle som ville ha en ny retning i et svært vanstyrt Norge hvor Ap-regjeringen tar æren for og dekker over med uforskyldt oljerikdom, noe andre land ikke kan, og ødelegger landet innenifra.

 • Åge Fred Gram

  De Rødgrønne ble senket av sin egen politikk.Olje boring,gasskraft uten Rensing,fler fattige ,fler kriminelle,fler på uføretrygd,avkristing av norge,skatteøking for pensjonister,sykehuskøer,skifergass.

 • Jan Haugen

  Hersketeknikken med å spå dommedag om NOEN ANDRE overtok roret, samt tydelig bevist manglende gjennomføringsevne var nok en sterkt medvirkende faktor til at den R/G “regjeringen” tapte med glans….

 • Tor Arne Larsen

  Det var ikke sofaen som senket AP, det var elendig politikk gjennom 8 år….men hva kan man forvente annet enn skremselskudd og bortforklaringer fra en mann rødere en stalin

 • Elise

  Smakte veldig godt. Brukte ikke like mye grovt mel som her, men prøvde meg frem. Kommer til å bruke denne oppskriften flere ganger😊