DU TAR OPP ARVEN, HUMMELS!

ARVEN ETTER KOHLER: Mats Hummels imponerte stort mot Portugal.

Gårsdagen var nok en spennende dag i EM, med det vi kan kalle en dansk skrell mot Nederland, og en sterk 1-0 seier til Tyskland over Portugal. Jeg skal ikke si altfor mye om den danske seieren, men scoringen til Krohn-Dehli er rett og slett klasse. Spilleren som ble vraket fra troppen til VM i 2010, dro den berømte skuddfinta og sendte den ellers meget solide stopperen Heitinga ut i tidenes pølsebod. Et mulig sikringsspill av stoppermakker Vlaar forsvant også i samme drag, og vips så fikk Danmark en strålende start på en ursterk gruppe.

Derimot skal jeg snakke mer om prestasjonene til henholdsvis Pepe/Alves og Badstuber/Hummels, for de lå på skyhøyt nivå. Før kampen begynte enkelte å antyde at kanskje Alves var et svakt punkt i midtforsvaret til Portugal. Gratulerer tenkte jeg. Selv om Alves hverken spiller i Manchester United, Liverpool, Chelsea eller Barcelona, ja så spiller det gode stoppere i andre klubber også, “selv” i FK Zenit. Portugal hadde gjort hjemmeleksen sin, lå kompakte og forsvarte seg mesterlig, anført at Real stopper Pepe, og makker Alves. I Pepe finner vi rett og slett en stopper på høyeste nivå. Han er sterk i lufta, leser spillet bra, har skikkelig punch i duellene og ikke minst har han stor fart. I Alves har han en rutinert makker med flere av de samme egenskapene og som viste seg fra en mesterlig side i går. Dette blir selvfølgelig en fattig trøst når man taper 1-0, og det faktisk er Pepe som taper den avgjørende duellen mot målsniken Gomez. Det er så enkelt, men samtidig så gjennomført det Gomes gjør på scoringen, et rykk frem, drar med seg Pepe, så rygger han tilbake og får heade alene mot målet – dermed 1-0.

Men jeg skal bevege meg videre mot mannen som virkelig stod frem i går, nemlig Mats Hummels (i slekt med Jens Jeremies!?). Før mesterskapet ble det spekulert frem og tilbake, hvem blir stoppere ? Mertesacker, Hummels, Badstuber, Boateng ? Når Joachim Low landet på Hummels og Badstuber, ja så kan det fort være et vinnertrekk av dimensjoner. Boateng ble plassert på høyreback, mye for å matche Ronaldo sine egenskaper – det var en jobb Boateng gjorde med bravur. I midtforsvaret leverte Mats Hummels stopperspill i ultraklassen. Det er ganske så imponerende av en spiller som spilte sin første a- landskamp i 2010, for dette nivået er noe av det ypperste som finnes på den internasjonale arenaen. Tyskland har vært bortskjemt med klassestoppere i mange mesterskap, først og fremst personifisert gjennom Jurgen Kohler. Med seg på landslaget hadde han en generasjon enormt gode markeringsstoppere som f. eks Thomas Berthold, Guido Buchwald, Klaus Augenthaler og Thomas Helmer. Legger vi til at en libero bak disse enten het Lothar Matthaus, Mathias Sammer eller Olaf Thon, da trenger man ikke være rakettforsker for å skjønne at det var gjennomsyret av kvalitet, gamle eller ei.

Men så kom man på mange måter i et slags vakum, etter at de ovennevnte kastet hansken og trakk seg tilbake fra landslagsfotball. Selvfølgelig har det vært gode stoppere etter dette også, men spillere som f. eks Nowotny, Friedrich, Metzelder, Ramelow og Worns, har liksom aldri klart å ta opp hansken og etablert seg som strålende midtstoppere på det tyske landslaget. Men det aner meg at gårsdagen kan ha vært starten på en tysk stopper av virkelig format, denne gangen i et lag med soneforsvar og ikke det tidligere markeringsorientere tyske forsvaret med libero. En kollega i et mediehus ved Bjørvika begynte å messe om tempoet til Hummels. Gratulerer sier jeg igjen. Svakheter kan man alltids finne, men samtidig er det mange som er flinke til å kamuflere dette. Kohler og Buchwald var ikke raske, men f… så gode de var. At Portugal kom til sjanser, enten i et bakrom eller rundt beina på stopperne Badstuber / Hummels er ikke overraskende på 90 minutter, det skal ekstremt mye til for å unngå dette totalt. Men kampen sett under ett var Hummels på det høyeste nivået jeg har sett av en tysk stopper i et mesterskap på mange år. Prestasjonen var så sterk at jeg tror Hummels er klar for å ta opp arven etter de virkelig store!

 • Hurra for deg som fyller ditt år!! Gratulerer så mye med dagen, Inger Lise 🙂
  Håper du har en flott dag, og lykke til med siste innspurt på premieredansen!

 • hihihi <3

 • Ehm….han heter vel Hans-Erik, gjør han ikke? Skjerpings!

  • Anonym

   Jovisst! Nå er det retta opp 🙂

 • Ble ganske dreven på 8 tall i duellen forrige uke, og skjønte lite hva de andre seerne tenkte på!! All mulig lykke til med tango, og så er det vel bare å la gliset gå rundt etter at dansen er gjennomført 😀

 • Anonym

  Heia Lars og Alexandra!!
  Jeg skal stemme på dere imorgen.
  Mener du kan vinne årets skal vi danse!!
  Fortsett med å bli pisket rundt av Kakurina,hehe.
  Hilsen Eivind Aleksander

 • Lisbeth Schellhorn

  Hei Alexandra og Lars! Jeg syns det er så gøøøøy at du Alexandra er tilbake som danser i ‘Skal vi danse’. Savnet deg som danser da du var dommer, så håper du fortsetter dansingen hvis det blir flere sesonger av ‘Skal vi danse’!!!
  Dere var kjempe flinke ikveld!!! Og LYKKE TIL VIDERE!!!! Håper dere når helt til finalen!!
  Vnenlig hilsen Lisbeth

 • Anonym

  Dere var jammen flinke i går.

 • Anonym

  Mats Hummels er ung, sterk og har en ekstrem forståelse for spillet. Han har hatt en bra sesong for Dortmund, men vært ellers vaklende for landslaget. Det han trengte var tillit, og han viste så til de grader hva han er laget av. Må også legge til at Badstuber og Hummels fungerte som ballfordelere i den tyske offensiven til tider, helt sinnsykt å se på.

 • Alexander Karlstad

  Er Silverlight™ fremdeles teknologien dere bruker til streaming i den nye versjonen?

 • Hei Alexander! Det stemmer, vi bruker fortsatt Silverlight som videoavspiller i den nye tjenesten. Det er fordi Silverlight gir oss den fleksibiliteten vi trenger, samt tilbyr den krypteringen som innholdsleverandørene krever. Nyere teknologier som html5 har ikke kommet så langt at det aktuelt å benytte disse. Vennlig hilsen Iselin, TV 2 Sumo kundesenter.

 • Hvor skriver man inn koden? prøver å logge inn med mitt brukernavn og den nye koden, men kommer ikke inn 🙁

 • Logg først inn med ditt Sumo-brukernavn og passord. I vinduet som da dukker opp vil du kunne legge inn koden du har fått på mail. Send oss koden på sumo@tv2.no dersom det fortsatt ikke går.

  • Får ikke opp noe vindu til å legge inn kode.

 • Når kommer den nye TV 2 sumo.

  • Hei Hanne! Nye Sumo er lansert for noen få brukere, og vi sender ut invitasjonskoder fortløpende til de som har meldt seg på! Meld deg på her: http://www.sumo.tv2.no

   Mvh Iselin

 • Skulle ønske dere kunne rettet opp i mediaavspilleren deres så vi kunne sett Tv2 Sumo på vår Smart TV, er nok ikke alene om dette ønsket! Så håper dere retter opp i det snarest :-))

  • Hei Marius! Takk for tilbakemeldingen! Vi har planer om å komme ut på smart-TV, men vi kan ikke si nøyaktig når det blir. Men vi lover mye spennende nyheter utover høsten! 

   Mvh Iselin

 • Egil Mathisen

  Her skjedde det ingenting. Beta kommer ikke opp.

 • Bjørn

  Kommer nye sumo til å støtte Android? Som det er nå er fullstendig uholdbart med tanke på at dere skryter av å kunne bruke det i alle kanaler og plattformer.

  • Hei Bjørn! Ja, vi kommer med en egen app til Android, men kan ikke si når. Akkurat nå jobber vi med lansering av den nye tjenesten, men har også som mål om å være på alle de store plattformene. Du kan imidlertid se Sumo på Android-telefoner via TV 2-appen og sport via TV 2 Sporten-appen! 🙂 Mvh Iselin

 • Andreas Reksten

  Helt enig med Bjørn. Hvordan er det mulig at dere fremdeles ikke har klart å lage en app som sørger for at Android-brukere får samme tilganger til Sumo som brukere av Iphone? Android-systemet er på tilnærmet like mange mobilenheter i Norge som Iphone. Slik det er nå betaler jeg like mye for en tjeneste som en bruker av Apple-produkter, men sitter igjen med mindre verdi.

 • Andreas Reksten

  Helt enig med Bjørn. Hvordan er det mulig at dere fremdeles ikke har klart å lage en app som sørger for at Android-brukere får samme tilganger til Sumo som brukere av Iphone? Android-systemet er på tilnærmet like mange mobilenheter i Norge som Iphone. Slik det er nå betaler jeg like mye for en tjeneste som en bruker av Apple-produkter, men sitter igjen med mindre verdi.

  •  Da blir denne listen uendelig over enheter som ikke støtter Sumo hvis man tenker slik. Playstation 3 fungerer på Netflix og Hulu.  Hvorfor kan ikke Tv2 lage app til denne også?

   • Bjørn

    Vesentlig forskjell på mobilplattformer kontra spillplattformer. Også med tanke på at de sier de støtter iphone og android, men ikke sier noe om ps3. Når de da støtter iphone bedre enn android, men ikke bruker nevneverdig energi på å meddele dette så blir litt dumt.

    Men det kommer vel…

 • Anonym

  Hei, når får jeg tv2 sumo til min samsung smart-tv? 

  • Vi jobber for tiden med å utvikle en
   helt ny og forbedret versjon av TV 2 Sumo, med enda mer innhold og en bedre
   brukeropplevelse. I tillegg jobber vi med forbedring av eksisterende
   applikasjoner, samt lansering av Sumo på helt nye plattformer! Vi kan derfor
   ikke si eksakt når Sumo vil være tilgjengelig på Samsung smart TV, men lover at det i
   løpet den kommende tiden vil komme mange spennende nyheter.

   • Håper at dere lanserer snart TV2 Sumo på Ps3.
    Hadde blitt en trofast og lykkelig kunde.

   • Yngve

    6 måneder er gått siden denne kommentaren, og fortsatt har ingenting skjedd! Hva slags inntrykk gir dere til kundene deres med en slik uspesifikk holdning? Ingen informasjon underveis i prosessen heller, og jeg sitter med en smak i munnen om at vi kunder blir tatt for gitt! Dere overlever uansett om noen skulle finne på å aksjonere, og lage en gruppe for å ikke abonnere på TV2 sumo f.eks.! Dette vet dere så altfor godt, og det er den kynismen som irriterer sammen med mangelen på informasjon!

    • Vi er klar over at dette har tatt altfor lang tid, og vi var for tidlig ute med å love at appen skulle bli klar. Dette beklager vi. Det har vist seg mer utfordrende enn forventet å lage en app som ivaretar beskyttelse av video på en tilfredsstillende måte, samtidig som den er kompatibel med flere modeller. Vi ser på flere mulige løsninger, samtidig som vi også jobber med å få på plass gode tilbud på andre plattformer.

     • Guest

      At DRM blir prioritert foran å gi kunden hurtig tilgang på innhold og god brukeropplevelse er intet nytt fra denne bransjen. Og nettopp derfor piratkopieres det over en lav sko i dette landet. Men pytt… Da saksøker vi barn og bestemødre for millioner- nekt gjerne TV2, men dere er absolutt en del av denne ufyselige bransjen, og uten tvil en del av problemet…

  • Heisann! Vi kommer med en løsning for smart-TV, men kan ikke love når det blir. Vi jobber med den nye tjenesten nå, og kommer med masse nyheter i løpet av de neste månedene. 🙂

   Mvh Iselin

 • Fikk invitasjon til Beta på mail. Logger inn, fyller inn koden, trykker aktiver og får feilmelding “no user”.Jaja kan vel ikke forvente at alt skal fungere;)

  • Simen Sveum

   samme her

 • Når kommer tv2 sumo som en app til Windows 8 og Xbox?

  Har sett på ESPN og andre sportstilbydere på Xbox, hvis dere får noe lignende, så er jeg solgt!

  • Sterling

   TV2 Sumo er nå ute med app for windows 8, og det ser veldig bra ut!!

 • adrian

  må man ha silver light på ipad, for å se program??

 • Ohmi

  Gleder meg!!!! 😀

 • Hei
  Jeg sitter å venter på en Google TV ( http://www.google.com/tv/)… men får å få kastet ut altibox må jeg kunne tilby TV2 til resten av familien( dere har laget noen avhengigheter).

  Vil “nye” Sumo fungere tilfredstillende på Google TV?

 • Anonym

  Kommer ikke opp noe vindu å legge inn koden her. Logger på som vanlig, og kommer bare til det vanlige vinduet.

 • Anonym

  mulig å få se engelsk fotball på android app?? får ikke HD1 opp som valg på appen????

 • Anonym

  2 ting TV2.

  Smart TV app bør være en enkel sak og fikse ganske fort?

  Og hvorfor klarer dere ikke å lage en app som fungerer godt for Android brett ?
  Feks Samsung galaxy t 2? Fungerer jo strålende å se fotball på iPad. (Har begge deler)

 • Anonym

  Når blir det mulig å få sett fotball fra Premier League i 50 bps? Sammenligner man med TV ser Sumo sendingene veldig “hakkete” ut…

  • Supermann1

   Helt enig, virker som om at TV sendingene har MYE høyere FPS (Frames Per Second, altså bilder per sekund) enn sumo.

 • Supermann1

  Når blir betaen åpen / sumo 2.0 lansert?

 • Ingrid

  Hei. Blir det noe endringer med Sumo på Altibox? Er ikke noe særlig fornøyd med dagens UI/UX. Forresten så har det ikke virket på et par dager heller. Har det vært noen problemer med dette i det siste? /Ingrid

 • La det være valgfritt å ha undertekst på sendinger.

 • 5 mnd. siden dere skrev her at dere jobbet med å få Sumo på smart-tv…ingen ting har skjedd…kan det ta så lang tid da??? melder oss ut vi !

  • Isa Belle

   Hvordan melder du deg ut????