Feigt og svakt forsvarsspill.

Man kan fokusere på mye etter åpningsdagen i fotball EM, men jeg skal ta for meg 2 episoder i kampen mellom Tsjekkia – Russland. Når overskriften er feigt og svakt forsvarsspill, er ikke det ensbetydende med at dette var gjennomgangsmelodien i kampen. Særlig Russland viste frem solid i spill i de bakre rekker, og imponerte tidvis stort i sitt spill.

FEIGT AV ROMAN HUBNIK:

Vi beveger oss til 1-0 målet til Russland. Jeg er ganske sikker på at svært få reagerte på noe her, de fleste husker sikkert scoringen og ikke hvordan den eventuelt kunne vært avverget. Etter at ballen først blir headet i stolpen, får Alan Dzagoev ballen på rundt 7-8 meter og hamrer den inn i garnet bak en sjanseløs Chech. Midtstopper Roman Hubnik derimot, han mener jeg med 110% oppofrelse kan blokkere denne ballen – men det vil antagelig gjøre vond, skikkelig vondt.

Når ballen går ut fra stolpen begynner nemlig Hubnik å få halvveis kontroll på at ballen vil lande hos Dzagoev. I et lite øyeblikk, og jeg har spilt av situasjonen noen ganger, kan man se at Hubnik er på vei ut for å presse Dzagoev maksimalt. Men så velger han å stoppe opp litt, for å kaste seg ned i en slags blokkering. Hvorfor han gjør dette vil jeg tro er en vurdering av at han ikke kommer til å rekke helt frem til Dzagoev, isolert sett en vurdering som kan være riktig. Det er dog måten han velger å blokkere på som er sjanseløs. Man ser klart at Hubnik kaster seg ned, ganske skrått med kroppen og rumpa, slik at han ikke skal få så veldig vondt, dette ser vi forøvrig hos veldig mange forsvarsspillere. Dette er ikke løkkeserie Hubnik, ei heller er det bedriftskamp mot Tufte. Vi snakker om et EM, og da skal du ta i mot juling og smerte for å avverge et mål. Hvis det betyr at du får ballen der det gjør mest vondt for oss gutta, eller sågar i magen eller ansiktet, ja så får det bare være.

Ved å kaste seg ned på den måten han gjør, ved å snu seg og vende noe av ryggen til, gjør han seg faktisk en hel del mindre enn om han hadde kastet seg ned med kroppen riktig vei. Det er også rimelig klart at han hadde tid til å kaste seg ned den andre veien, og ikke til venstre, noe han klart gjør for å minimere den eventuelle smerten han “står ovenfor”. Mitt råd til Hubnik: Ta deg et kurs i blokkering hos Colin Hendry.

SVAKT FORSVARSSPILL:

Jeg skal nå ta for meg 2-1 scoringen til Tsjekkia, et kroneksempel på dårlig press og hasardiøst forsvarsspill, denne gangen hos Russland. Tsjekkia`s midtbanemann Jaroslav Plasil mottar ballen på rundt 35 meter. Totalt upresset får han slå en nydelig stikker i bakrommet til Russland, hvor Vaclav Pilar har startet på et flott løp. Hva er det egentlig Russland driver med ? For det første er presset mot Plasil helt fraværende, men så kommer det mest graverende. Det russiske forsvaret velger å stå, prøver å sette Pilar i offside, selv om nevnte Plasil upresset får slå sin pasning. Den største synderen i det bakre leddet er Aleksandr Anyukov som faktisk ligger litt bak de andre i forsvaret og et øyeblikk har et lite forsprang på målscorer Pilar. Anyukov kunne bare valgt å slippe seg ytterligere ned, for å avskjære Pilar, men nei da, han prøver å storme ut og sette linja sammen med de andre for å sette  Pilar i offside. Mitt råd til Anyukov: Ta deg et kurs i sonespill og offsidefelle hos Franco Baresi.

Avslutningsvis er dette selvfølgelig kritiske betraktninger, kampen var tross alt strålende fra Russland sin side. Men jeg har et haukeblikk mot alle forsvarsspillere i dette EM, så det kommer sikkert mere 🙂

 

 

 • Linnéa Myhre

  Olala! Heia Lars!

 • kevin gjør meg en tjenste og slapp seb og hils fra meg

 • Anonym

  Så sant, så sant. Det er lagene som er best i forsvar og som satser mest på det som kommer til å gjøre det best i EM. Hellas, Danmark, Irland, Sverige og selvsagt England. Dette er lagene som kommer til å dominere turneringen.

 • Som det sies i andre programmer med hårete aktiviteter: Do not try this at home …

 • Anonym

  Jeg kaller ikke oppmerksomhet til demokrati og valg og valgkamp og til ytringsfrihet og til menneskerettigheter her i Norge for navlebeskuelse.

 • ida

  helt klart

 • fornuften22

  Jeg aner ikke hvem nummer fem er, men jeg har ikke TV.
  De andre har minimal betydning slik jeg ser det.
  Det er dumhet og sløsepolitikk og handlingslammelsen og feilvurderinger og bløff som er de virkelige fiendene.
  Da nummerere jeg ikke.
  Enkeltpersoner kan gjøre lite, og spesielt de to øverst på fem på topp her har liten berydning.
  Krekar og Joly betyr lite.

  • sjises

   Symboleffekt

 • Simen Midtfjord

  Jeg ser at iallfall fire av disse i år igjen har gjort sitt for å skaffe Frp flere velgere. Kulturnorge som enhet har vel også gjort sitt med avisstuntet sitt med underskrifter.

  • merket

   Riktig, de har skremt vekk sine KJERNEVELGERE !

 • Perso22

  1-5 For noen exempler !!

 • sturlason

  Helt enig med

  Tor Mikkel Wara 😉 må legge til mange flere , mange skulle vert hivd ut av landet for lenge siden som Profetens Ummah tullinger.

 • El Josso

  Tor Mikkel Wara burde også lage en liste over FRPs verste venner. Der burde kommentarfeltmilitsen sikre seg en god plassering.

  • Gamleoslo

   ??

  • Finn Oddvar Stensrud

   Der har du et poeng! 🙂
   Jeg har lurt på hvorfor kommentarfeltene totalt domineres av høyreekstreme holdninger – parret med dårlig folkeskikk?
   Det er ikke det at man vil ha en “blå” politikk, jeg reagerer på – nei det er personhetsen og mangel på språklig dannelse: Ord som “tulling”, “klovn” m.v. blir flittig brukt om de man er uenige med…
   Det må være flaut for “Erna” og “Siv” at venstresidens ufine debattanter utgjør en så liten andel av netthaterne?

   • sjises

    Men de kan også bruke mykere ord som “våkne opp”, “sosialister” og “kneblet”

   • the_94th_united

    Nå vil jeg si at dere venstreekstreme ikke har mye bedre dannelse akkurat.

 • romsdoel

  Hvorfor korrupsjonsjeger og miljøforkjemper Eva Joly?

 • dagjohansen

  Ja, og hvorfor ble Wara kattet fra Frp?

  • frank

   Wara ble aldri kastet ut av FRP! Så vet du det. Han valgte å legge aktiv politikk på hyllen, og starte i annen type jobb. Så slipper du å spekulere på det mere!

   • SolarClep

    Sjekk opp hva som hendte på Dolkesjø.

    Hagen kvittet seg med den liberale fløyen og satt tilbake med byoriginaler og bygdetullinger. Og siden har ikke partiet forandret seg.

    • sjises

     Ja, det var en del flinke politikere som sluttet/måtte slutte etter Dolkesjø. Men Siv stod igjen (som den eneste)

 • Bjørnar Hansen

  Vi har et demokratisk problem når Eva Joly nærmest hetser 500 000 nordmenn for sympati med Frp. I prinsippet så blir de jo stemplet som dumme individer. Mulig Eva J hadde passet inn i et mer diktatorisk forum a là Hvite Russland hvor hun ville treffe meningsfeller med nedsettende synspunkter på landets borgere,

 • Beer_oculos

  Haha, dette er ekte valgflesk! 5-kløveret..
  …med Komiske-Kolberg, har savnet å trene lattermusklene HaHaHa. Nå er han ferdig med å spille inn ” Enda ondere hensikter III”, og skal igang med FrP-nøtter igjen HohoHaha Haaaa
  Men lista må jo være mye lenger, hva med Inga Marthe Torkildsen, og NRK dama Ingunn Solheim som legger igjen sneglespor i stolen når hun ser Jens, Ostetoll-Vedum, dameavdelingen i Dagbladet med Marie Simonsen som skriver best etter 3 flasker rødvin, og GRO landssvikeren hæhæhæhæ, vræææl,

 • Fullt Navn

  Rødt synes det var synd at TMW trakk seg fra politikken.

 • Les Paul
  • Pellepoliti2

   haha, snakker meg om… NM i å drite seg ut for snaue 2000kr…

 • ann

  lanskje du kan komme hjem og hjelpe til med den grønne politikken slik at de for starthjelp fra deg .evaj joly .

 • drusus

  Ja, med slike fiender trenger man jo ikke venner. De overnevnte har gjort en utmerket innsats for FrP i valgkampen 2013. Partiet burde sende en flaske god rødvin til hver og en av dem etter valget (eller kanskje en tepose i Krekars tilfelle).

 • Arild2440

  Det at Martin Kolberg misliker Frp er faktisk en god grunn å stemme Frp. Makan til motbydelig, frekk, selvgod pamp skal man lete lenge etter.

  • Pellepoliti2

   Rene skjære Brekkmiddelet

  • johnjohans1

   Si det med humor. AP`s svar Komiske Kolberg

  • Birger_Skruddusvingen

   “Det at Martin Kolberg misliker Frp er faktisk en god grunn å stemme Frp.”

   Men ikke det at Frp misliker de andre fire nevnte?

   • Arild2440

    Du føler ikke at det er litt rart å svare på kommentarer som ble postet for 2 uker siden?

    • Birger_Skruddusvingen

     “Du føler ikke at det er litt rart å svare på kommentarer som ble postet for 2 uker siden?”

     Nei! Skulle jeg føle det, mener du?

 • gvor

  Hva med LOs Thon boikott. En demonstrasjon i at de har økonomisk makt via sine medlemmer til å skusle bort en 1/2 million kroner. Respektløshet er usjarmerende uansett hvem den er siktet mot. Det er en ærlig sak å være uenig i partipolitikk, men å bedrive straffesanksjoner på eget initiativ mot enkeltvelgere er jo bare skremmende. Det er ikke en oppgave for et overordnet organ.

  Var det Lo som også hadde en sjarmerende pr-kampanje mot privatisering av helsevesenet ved forrige valg? Der hvor helsepersonell i det private ble fremstilt som reneste, ja hva skal man kalle det, gærninger. Herregud så flaut.

  Intelektuell aktivitet og finesse er tydeligvis helt fraværende. I tillegg klarer de selv å bygge seg et antirenome, og gjør seg selv til drømmefiende nr.1, mot hvilket parti det nå skulle være.

 • Perso22

  Ja Tor Mikkel.Her har du jo plukket på øverste hylle i arogansens og dumskapens høyborg .

 • Laban

  Synest valgkampen begynner å bli en parodi på seg selv med alle disse agurknyhetene. PR-rådgivere har alltid en skjult agenda. Agenda til Wara er skjult i en av disse “beskrivelsene” .. og i dette tilfellet er det “Arbeiderpartier hadde Stein Erik Hagen som hoggestabbe i 2009” . Bra. Dette er ett godt eksempel på den fiendtlige holdningen regjeringen har ovenfor de i dette landet som sysselsetter flest mennesker utenfor det offentlige.

  Senest i går uttalte Kristin Halvorsen at “formueskatten til de 7% rikeste i landet er nok til å dekke frukt og grønt satsningen i ungdomsskolen” . Mange borgere blir provosert når de hører at rikingene skal få skattelette. Og via eksempler så går de fem på. Enkleste måte å vinne velgere på. Men det store bildet er at de siste 8 år har mange flagget ut. Senest Seadrill i Stavanger. Mange mister jobben pga skattepolitikken som ikke gjør det mulig å konkurrere mot utenlandske selskaper. Særnorsk formueskatt.

 • tjukken18

  Jeg vill kalle dem samfunnets verste fiender…
  En nydelig bukett, alle like elsket av landets tenkende individer…

 • Karl B Berg

  Her har nok Wara bomma litt. På første plass troner den ubestridte ener: Carl Ivar Hagen.

  • Birger_Skruddusvingen

   “Her har nok Wara bomma litt. På første plass troner den ubestridte ener: Carl Ivar Hagen.”

   Har Frp valgt ham som fiende?

 • Birger_Skruddusvingen

  Tor Mikkel Wara:

  Hva med Thomas H. Eriksen?

 • Birger_Skruddusvingen

  “5) Agnete Haaland som representant for Kultur-Norge.”

  Hmm… Jeg tror ikke jeg vet hvem det er.