Tre stoppere du skal se opp for!

3 stoppere du skal se opp for!

Så har dagen endelig kommet, det er straks klart for åpningskampen i det 14 Europamesterskapet i fotball. Et mesterskap har gjerne det meste hva angår spillere, fra de som skuffer stort – til de som får sitt definitive gjennombrudd. Men hva er ofte felles for de som får mest spalteplass i mediene ? Jo, de er ofte utpregede offensive spillere med målteft og tekniske ferdigheter. Men hvis vi beveger oss bort fra spillerne med enorme mengder vox i håret, og tar en titt på det det bakre leddet – de kompromissløse midtstopperne, ja da finner vi både nye og gamle travere i dette mesterskapet. Jeg har tatt en titt på 3 av disse, klassespillere med store kvaliteter. Vi starter med spilleren som vi forhåpentligvis får se allerede i åpningskampen.

Kyriakos Papadopoulos:

I en ellers mørk hverdag for grekerne, har de i hvertfall et definitivt lyspunkt i det bakre på landslaget, personifisert gjennom den meget talentfulle Kyriakos Papadopoulos. Bare så det er sagt, den godeste Papadopoulos er bare 20 år gammel, og allerede etablert i Schalke 04. Papadopoulos startet sin vei mot stjernehimmelen i gresk fotball og Olympiakos. I en alder av 15 år og 283 dager! debuterte Papadopoulos i den greske toppserien. I takt med god utvikling i klubblaget, viste han seg tidlig frem på aldersbestemte landslag og interessen fra utenlandske klubber bare vokste. I 2010 gikk ferden videre til Schalke 04 og tysk bundesliga, en liga ikke akkurat kjent for enorm hjertevarme blant medspillere, snarere en konkurransesituasjon i klubblaget som er voldsom, og hvor du må slå deg frem på alle mulige måter. Papadopoulos har virkelig tatt steget og fremstår som en av de mest spennende spillerne på sin plass i Europa. Han har brukbar fart, god med ballen og viker ikke en tomme i duellene. Til tross for sin unge alder er han selvskreven i det greske landslaget, hvor han allerede har vist seg som en målfarlig herremann fra sin defensive posisjon. Hvis landslagstrener Santos gir Papadopoulos tillit på stopperplass, er jeg overbevist om at fotball Europa vil kunne se konturene av noe stort. Han vil fortsatt variere noe i prestasjonene, men det er helt naturlig med tanke på hans unge alder, og bare en læringsprosess frem mot å bli en etablert verdensstjerne på stopperplass.

Joris Mathijsen:

Kanskje en overraskende spiller for mange – hvem er Joris Mathijsen vil mange si. For meg kommer ikke et slikt utsagn overraskene. I Norge handler det ofte om premier league, og da er det gjerne type Terry, Ferdinand osv som får omtale. Enkelte ganger høres det knapt ut som det finnes gode forsvarsspillere i andre land. Så var vel også gjennomgangsmelodien da Norge møtte Nederland til kamp på Ullevål i 2008. Jeg husker godt pressen skrev om mulige svakheter i det nederlandske forsvaret, er Mathijsen og Ooijer gode nok mot vår Carew ? Her er det store muligheter! En ting er sikkert, det var ikke store muligheter, vi tapte 0-1 og Carew ble fullstendig avkledd av den godeste Joris Mathijsen. Til daglig er 32 år gamle Mathijsen å finne i spansk fotball og Malaga, etter en lengre periode bak seg i HSV og tysk fotball. Mathijsen er fotballsmart, god langs bakken, og har en fin fin timing i luftspillet med sine 183 cm. Det oser rutine av Mathijsen med sine 80 landskamper, og jeg mener det blir avgjørende viktig at forsvarklippen rister av seg skadeproblemene og blir klar til åpningskampen mot Danmark.

Gerard Piqué:

I en alder av 25 år begynner Barcelona stopper Piqué allerede å få bøttevis med rutine, både gjennom klubb og landskamper, men også gjennom å løfte trofeer! Det hele startet i Barcelona på yngres nivå, mest som defensiv midtbanemann. Men Piqué forlot klubben i sitt hjerte og ankom Manchester United i 2004, som var starten på et opphold som varte til 2008. Piqué utviklet seg utvilsom til å bli en virkelig klassespiller i Manchester United, men han fikk sparsomt med tillit og var sågar utlånt til Real Zaragoza en periode. Til tross for champions league gull med Manchester United i 2007/08, tok karrieren virkelig fart da Guardiola hentet Piqué tilbake til Barcelona i 2008. I Barecelona har Piqué tatt kvantesteg og etablert seg som en av verdens desidert beste midtstoppere. Med sine 192 cm er Piqué lei å bryne seg på i lufta. Han er rolig og komfortabel med ballen (nesten litt Laurent Blanc aktig), og har et godt pasningsspill. Skal man peke på noen utfordringer kan det selvfølgelig være når han bli utfordret 1 mot 1 langs bakken og det går fort rundt beina hans. Uansett blir dett flisespikkeri i den store sammenhengen, all den tid han er en av de beste i verden på sin plass. Som er kuriositet er det verdt å nevne at den godeste Piqué vant champions league med Barcelona i 2008/09 sesongen, altså er han en av veldig få som har vunnet med 2 forskjellige lag, 2 sesonger etter hverandre. I EM vil Piqué være ekstremt viktig, all den tid lagkamerat Puyol er ute med skade. Så får vi se om Pique med U-19 em i beltet fra 2006, og ikke minst VM tittelen i 2010, klarer å hente hjem en ny tittel med sitt Spania – selv med litt vox i håret!

NYT HVERT SEKUND AV EM!

Kim Robin Haugen

 • lykke til 😛 blir sikkert drit kult! 😀

 • Gratulerer med flott blogg, og lykke til med treningen fremover 🙂
  Gleder meg til å se resultatet!

 • Anonym

  You already do great, Anders! Feet in “third position”  –  well done!  Elena should be proud of you 😉 Oh and you are so lucky to have her as a trainer and partner, she’s amazing! I’ll support your couple! Greetings and all the best wishes from Moscow! LYKKE TIL & УДАЧИ! 🙂
  =Maria, a dancer from Russia (Junior, C class)=

 • Lykke til med dansen jeg venter spent på å få se resultatet. Kos deg!

 • Hei!
  Håper dere vinner og dere må gå skikkelig banas!

 • Anonym

  Heia Stella! Gå bananas så dere imponerer dommerene, spessielt Thor Fløysvik…

 • Anonym

  dere vinner:)
  Klem Anette 112år fra gjøvik

 • Dere vinner! Dere er jo de beste! 🙂 <3.
  Klem fra Vendela 11år (til lørdag 12år).
  PS: Gå skikkerlig bananas så dere imponerer dommerne, spesielt Thor Fløysvik.

 • Anonym

  hei hva er din største hemmelighet?

 • Anonym

  Hei Stella! =)
  synes du at du er en bedre danser enn din partner???
  mvh Elin Emilie og Nora Elise
  ps STOOR FAN!!! <3

 • Anna Brandal

  heiiiia Stella!!! 🙂

 • Anonym

  Hei Stella!
  jeg lurer på om at det er vanskelig å lære seg en dans på en uke?
  hilsen Nora Elise 11 år

 • hei jeg elsker å danse men hvordan blir jeg så flink som deg?

 • hei jeg elsker å danse men hvordan blir jeg så flink som deg?

 • Hei Stella!
  Jeg elsker å danse men hvordan blir jeg så flink som deg?
  Hilsen Karoline 11år fra Bergen.

 • Anonym

  til stella
  hva er favoritt dyret ditt? mitt er katt
  hei stella!!!     MVH  stor fan Christine 10år
  fre mandal/holum

 • Anonym

  Jeg har alltid stemt på deg !

 • Anonym

  Til Stella . Jeg er 10 år og har alltid likt deg !
  Og er fra oslo.
  Men jeg har et spørsmål jeg vil du skal svare på:
  Hva liker du best å ha på deg ?
  Jeg liker best tunica.
  Jeg stemmer på deg alltid .
  Klem 🙂

 • Anonym

  Jeg elsker Haba Haba jeg synger den hjemme å når jeg kjeder meg!!

 • Anonym

  hei stella.
  hva er din favorittfarge?
   MVH christine 10 år fra mandal

 • Anonym

  Du er IKKE favoritt og heller ingen vinner. Du burder røket ut som første par. Håper du ryker ut snart.

 • Anonym

  Asmund er flik, men du Stella er ikke noe å skryte av. Håper du ryker ut på Lørdag.

 • Vegard Ritland

  det så godt ut 🙂 til neste gang burde du vurdere å synge sangen “cut” av plumb. utrolig fin sang, og den passer deg perfekt.

 • Anonym

  Kjempebra innlegg 🙂
  Kakemonster er lett å bli hehe 🙂
  Du er flink til å blogge 🙂
  Lykke til Neste fredag! Heier sikkelig på deg!

 • Anonym

  PS:Har laget meg Brownis skal jeg sende nedover hehe ? 🙂 =)

 • Etter Pique sin elendige sesong vil jeg påstå at det hadde vært mer riktig å skrive om Sergio Ramos istedenfor, som har vært utmerket. 

  • Spesielt i straffekonken mot Bayern var Ramos “Utmerket”! 🙂

  • Hei Marius,

   Enig i dine betraktninger rundt sesongen til Pique, og at for Ramos kan bli meget dominerende. Jeg legger dog til grunn toppnivået jeg vet Pique har inne, og at det fort er på plass igjen i landslagsdrakten.

  • Helt enig, Ramos er en av verdens mest komplette forsvarspillere, ettersom han kan bekle flere posisjoner, er en god bidragsyter offensivt og en fantastisk godt forsvarspiller (til tross for at han har en vane med å få mange kort)

 •  Papadopoulos er på plass i mitt lag! Billig var’n og! 😀

  • Anonym

   Hellas kommer til å slippe inn en del mål. Ikke rart han er billig, du får ikke mye igjen for han

  • Tok du den riktige av de? 😉

 • Lol

 • Anonym

  Hehe, trodde Tv2 hadde begynt sin egen komispalte når jeg så overskriften.
  Når man liksom skal bedømme de beste midtstopperne i EM, da er Carew INGEN målestokk… 

  • Hei,

   Jeg er helt enig, Carew er ikke “standarden” man skal måle etter. Eksempelet er mer en illustrasjon / spark til det norske folk / media, som har lett for å hause opp egne spillere, og ikke evner / vil se at andre spillere kan være meget gode. I tilfelle Mathijsen er det en typisk god internasjonal stopper man aldri hører noe særlig om i Norge. Men mannen har spilt 80 landskamper, fast i bundesliga en årrekke. En slik stopper, og det finnes flere som er bedre, klare enkelt å “kle av” en spiller som man har lett for å hause opp.

 • Gøy å lese betraktninger om “mindre” kjente spillere. Også stor fan av Papadopoulos og Mathijsen. Følger deg på Pique. Ramos har kommet seg mer til sin rett når han spilles mer riktig som nå, men Pique sitt toppnivå er det få som matcher. 

 • Etter en kamp savner eg Hummels her, Imponerte til de grader mot Portugal og har spilt godt i to år for regjerende og årets seriemester av Bundesliga. Følte veldig at eg satt å så Pique spille, men med mer rå kraft i duellene. Tror han vil ta steget opp å vise seg som en ny spiller av ypperste klasse i bakre led for Tyskland, ettersom han bare er rundt 22 år.

  • Hei,

   Hummels var formidabel, og det kommer noen ord om han. Ja, han har også spilt meget godt for klubblag, men for ikke lenge siden så det ut som han skulle stå bak Mertesacker i køen til plass i 11`eren. Heldigvis startet han, og viste seg frem på en fatntastisk måte. Jeg føler Hummels er på vei til å ta opp arven etter de virkelig store som Jurgen Kohler, Thomas Berthold, Guido Buchwald m.fl. Men det gjenstår selvfølgelig mange landskamper og endel trofeer før han er helt der 🙂

 • Anonym

  uff…. passer best at du holder deg på kjøkkenet før du gjør mer ugang

 • Dessverre må dette være noe av det dummeste jeg har hørt, seriøst, noe av det dummeste. “håndball har den tøffeste fysikken fordi alle må løpe i angrep og forsvar, og de blir taklet når de er i angrep” altså, først burde vi gå over ordet “takling”. Det dere kaller taklinger er det fotball kaller “duell i boksen” dere holder og drar i hverandre. Oi, kjempeslitsomt. i fotball er en takling når man spurter og hopper ned, knottene først og treffer vanligsvis ballen så spilleren, selv om det finnes bedre og dårligere taklinger enn det. ja vi har leggbeskyttere, men herregud, hvor ofte brekker noen beinet etter en takling i håndball??? skader for dere får fotball også, eneste stedet dere er mer belastet er knærne. Fotball har det like tøft for blant annet anklene.Det at håndball er sporten som trengs best fysikk for å bli god i er også latterlig, ja dere løper opp og ned i 5 minutter, deretter sitter på benken i 5 minutter. Kampen varer 2×30, ikke 2×45, fotball har maks 3 bytter, som betyr at minst 8 av de 11 spillerene som starter, må spille i disse 90 minuttene. kan ærlig si at jeg ikke leste hele artikelen, for da hadde jeg mensa. Takk for meg.

 • brt67

  1. Sammenlikningen er meningsløs. Å basere hva som er “verdens tøffeste ballidrett” på hvor mye kroppskontakt sporten innebærer og hvor mye “svette, blod og klister” som flyter på banen, blir en vurdering på helt feil premisser. Vurderingskriteriet må åpenbart være hvor tøft det er å nå opp på toppnivå i sporten, og på dette punktet faller håndball tvers igjennom, på den simple bakgrunn av at det er en ørliten sport som majoriteten av verdens befolkning knapt har hørt om. Om du spør en tilfeldig person i verden hva håndball er, er sannsynligheten stor for at vedkommende tror du snakker om “hands” i fotball. Det er latterlig innlysende at en sport som bedrives av hele verden, som har enorm popularitet i media og som det er en hver unggutts drøm om å bli proff i, har et høyere toppnivå og dermed må anses som tøffere enn en bitteliten idrett som praktiseres i enkelte områder i Europa. Og dersom rugby avfeies som følge av at idretten er relativt lite utbredt i Norge, var det kanskje ingen strålende idé å kalle blogginnlegget “VERDENS tøffeste ballidrett”.

  2. Utstyr og beskyttelse er ingen hindring for at idretten er tøff. Amerikansk fotball medfører ekstreme sammenstøt, kollisjoner og påfølgende skader. Det kan faktisk hevdes at utsyret gir en “falsk beskyttelse” som gjør at utøverne tar enda større risiko og at sjansen for skader dermed ikke reduseres i alt for stor grad. Se dessuten pkt 1: prestisje, berømmelse og økonomisk gevinst i amerikansk fotball på toppnivå er av kollosal dimensjoner sammenliknet med håndball, hvilket innebærer at utøverne må trene hardere, ta større risiko og ofre mer for å nå toppnivå. Det er ingen tvil om at håndball er en tøff, fysisk krevende og spennende idrett, men tittelen “Verdens tøffeste ballidrett” faller på sin egen urimelighet også på dette punktet.

  3. Håndball er helt klart en fysisk tøff idrett, og håndballspillere på toppnivå er utvilsomt i god fysisk form (de er jo tross alt toppidrettsutøvere) Sammenliknet med andre idretter, når de imidlertid etter min mening ikke opp på dette punktet heller. For det første er også denne diskusjonen av mindre praktisk betydning, da fysikken gjenspeiler idrettens krav og det er vanskelig å vekte fysiske egenskaper opp mot hverandre. En sentral midtbanespiller i fotball har feks bedre utholdenhet enn en håndballspiller, mens de fleste håndballspillere trolig scorer høyere på overkroppsstyrke. ESPN prøvde å gjøre dette i en undersøkelse fra 2012, basert nesten utelukkende på fysiske egenskaper: http://sports.espn.go.com/espn/page2/sportSkills
  Av ballidrettene finner vi amerikansk fotball på tredje plass, basket på fjerde og fotball/soccer på 10. Håndball? 26. plass, rett bak freestyleski og fekting.

  4. Hvor godt trent er egentlig en håndballspiller? Ja, mange av dem er raske, men sammenlikner du 60- eller 100-metertidene til en håndballspiller med en fotballving eller en running back i NFL, er resultatet nedslående.

  De er også relativt sterke, men også her skuffer den gjennomsnittlige håndballspiller sett opp mot amerikanske fotballspillere, rugbykjemper eller til og med basketspillere. (som nevnt gir det liten mening å sammenlikne konkrete resultater, men som illustrasjon: Kristian Kjelling tar (visstnok) 135 kg i benkpress, mens de fleste NFL-backer ligger opp mot 200-tallet)

  Håndball stiller ikke ekstreme krav til utholdenhet, pga banens korte lengde, moderat intensitet og mange bytter. På dette punktet må nok håndballspillere se seg slått av fotballspillere (kanskje også innebandy, mens de sannsynligvis har overtaket på NFL og NBA-proffer.

  Høyde og vekt er heller ingen god indikator på fysisk form. Riktig nok er de fleste håndballproffer relativt muskuløse og mange veier 90 kg eller mer. Det er derimot ingen tvil om at fettprosenten blant håndballspillere er relativt høy sammenliknet med andre atleter. Svært “rippede” utøvere (lav fett%, markerte muskler) er sjeldent i håndball, i motsetning til i rugby og basket. Her vil utøverne ofte (i likhet med sprintere og de raske NFL-utøverne) ha stor muskulatur ifht fett og dermed en bedre relativstyrke.

  Som eksempel, kan vi se et bilde av Kristian Kjelling (som langt i fra er den håndballspilleren med høyest fettprosent):
  _FEK2404s.jpg
  http://www.freewebs.com/kjellingsiden/_FEK2404s.jpg

  , opp mot eksempelvis wide receiver Michael Garvin på Cardinals:
  http://media-cache-ec6.pinterest.com/upload/45247171226946821_Xso2pg4A_c.jpg
  45247171226946821_Xso2pg4A_c.jpg

  Eller hva med rugby?

  http://images.watoday.com.au/2009/03/26/434434/article-cousins-420×0.jpgarticle-cousins-420×0.jpg

  Kom gjerne med liknende fysikker fra håndballverden. Husk at dette ikke automatisk betyr at håndball er mindre tøff sport enn andre, men det illustrerer de fysiske kravene. Som nevnt innledningsvis er håndball klart en tøff og krevende sport, men “verdens tøffeste” er i beste fall svært naivt å hevde.

  • Anonym

   undersøkelsen til espn viser jo at de ikke har satt seg inn i noe i det hele tatt…de gir håndball 3, 40 på styrke?

   • Anonym

    kan nevne at håndballspillere har flere bestetider enn fotballspiller på 40 metertesten på olympiatoppen….

    • brt67

     Olympiatoppen reflekterer ikke VERDENS beste utøvere. Verdens beste håndballspillere er ikke raskere enn verdens beste fotballspillere. Mikkel Hansen slår neppe Cristiano Ronaldo eller Theo Walcott i en sprint. Angående ESPN-undersøkelsen, så er den kanskje ikke 100 % nøyaktig, men den gir nok en god pekepinn. Hånball er ikke blant de sportene der det kreves mest styrke, noe som sikkert kommer overraskende på mange nordmenn som ikke har innsikt i kravene til utøvere i idretter med mer prestisje og konkurransenivå, som feks amerikansk fotball og basket.

 • Anonym

  Latterlig analyse. Skulle likt og sett en håndballspiller bli taklet med to strake bein og knottene først. De største idrettstalentene går aldri til håndball, men til fotball, tennis, basket (altså skikkelige idretter for ekte menn). Det er noe udefinerbart feminint med håndball for menn, som er med på å avgrense populariteten internasjonalt.

  • latterlig svar! Hvor ofte blir noen taklet med to strake bein???? Enig i at håndball har en viss feminin side ved seg, men da kommer du ikke med sosse pappagutte idretten tennis som eksempel….

  • Anonym

   gå på en håndballtrening og si du vil spille strek en time..hvis du overlever all julingen du får der..skal jeg spandere en øl på deg..for du aner ikke hva du snakker om

 • Dette var tynn suppe, Randi. Utrolig mye usakeligheter tatt med i vurderingen din, og viktige elementer utelatt.

 • Flott, Randi. Stå på!

 • Anonym

  Og rugby er ikke voldelig?

 • Bli med på bedriftsfotball… Det er den hardeste idretten… Folk med dårlig kondis med like dårlige taklingsferdigheter.. Definisjons sak… ‘
  Hvorfor skal håndball hevdes hele tiden? Er dere dårlig utrustet`? Mannehåndball er uansett mer interesant enn pikeball…

 • Anonym

  Det går ikke ann å sammenligne disse idrettene. Alle har sine egne styrker og taktiske spilleregler. Hadde et lag fra hver idrett møtt hverandre, hadde de som hadde hjemmebane feid banen med den andre motstanderen. Når det er sagt, snakker vi om proffeliten i NFL er nok disse de beste atletene. De har rå styrke, fart, teknikk og et killer innstink du ikke finner i noen andre idretter, dog også de verste skadene innen idrett. Bare fordi de bruker beskyttelse så skal de ikke telles med, blir for dumt. Sporten er jo så rask at uten hadde de sittet i rullestol alle mann.

 • Anonym

  Spill 90 minutter mot en motstander som Jaap Stam, så skal vi se hvilken sport som er tøffest

  • Anonym

   la oss sette deg på strek i håndball,hvor du får juling i 6o min konstant..så vil du se at enn 8-10 dueller iløpet at 90 min med jaap stam blir barnemat

 • Anonym

  Da RBK var på topp,spilte cham.league osv.Ble de med i ett prosjekt på olympia toppen.Med både håndball,fotball og basket..Etter å ha tatt oksygentest,løpetest osv.Sier de på olympiatoppen at RBK er de som er dårligst trent,Nils Arne Eggen blir forbannet og tar med seg gutta og går.For han trenger ikke høre på sånt…

 • Anonym

  Randi Gustad er den mest pr-kåte personen jeg vet om! Etter hun sluttet på landslaget har hun kommet med den ene utspillet etter det andre for å komme på tv eller i avisen! Linselus…

 • noleftwing

  Det som hvertfall er sikkert er at Fotball er den minst ærlige av alle ballidretter. I hvilken annen idrett drives det med systematisk forsøk på filming på en slik skala, som supporterne på toppen av alt applauderer?
  Noe slikt ville vært helt tabu på håndball banen, og du ville kjapt bli stempla som ei pingle.

 • Anonym

  Skal dette være en spøk?

 • Anonym

  Hvorfor drar dere inn fotball i denne diskusjonen? Fotball er jo ikke akkurat en veldig fysisk idrett? Er det et mindreverdighetskompleks jeg aner? Håndball ER en tøff sport. Har du ikke fysikken, har du ingenting på banen å gjøre. Til dere som roper “amerikansk fotball er tøffestetøffestfordijegikkelikerhåndball”… Selvfølgelig er det en fysisk sport, men å sammenligne det med håndball er.. hm, søtt!

  • Tidenes mest provoserende innlegg, ærlig talt: er du dum eller lever du virkelig i den fantasi at håndball er verdens tøffeste idrett?

   Amerikansk fotball er i en egen liga for tøffhet. Med en gang en spiller har ballen følger det med en risiko for å ende opp som en grønnsak pga. de enorme påkjenningene man kan få av en takling. Du er ikke supermann med en gang du får på deg beskyttelsen.

   Forresten, uten fysikk er det ikke vits å prøve seg på ballidrett i det hele tatt.

 • Var nok litt tullete å utelukke rugby her, til tross for at du sa at det var unntaket. Ser at mange her vil ha Amerikansk fotball som ett alternativ, jeg har selv spilt amerikansk fotball i canada (ja jeg ser ironien) og det var ett helsikes adrenalinrush hver gang. Allikevel føler jeg at amerikansk fotball har for forskjellige krav til hver spiller til å kunne hevde seg her. Fotball er ikke en fysisk idrett og det må noen bare innse så det er helt utelukka, volleyball fyller jo ingen andre krav enn at det brukes en ball, men da kan jo baseball også vurderes. Så da står vi igjen med håndball og basketball, også blir det for dumt å ikke ta med rugby helt inn. Du ser fler tøffe taklinger i håndball enn basket, men de blir jo ofte også avblåst, type 9 meterkast, noe som gjør at det er ulovlig og da er vi inne på taktiske vurderinger, så jeg føler at håndball og basket er ganske likt stilt, med en liten fordel håndball, men det er fortsatt ett stykke opp til rugby, som nok går ganske klart ut av din kåring her!

 • Anonym

  ” Audun Lysbakken gjorde det bra som angriper mot de borgerlige – men han fikk i liten grad fram SVs politikk.”

  Hvordan kan en journalist mene dette? at han gjorde det bra med å angripe de borgelige???? 🙂 nei kjære journalist, Lysbakken fremsto som en skole gutt som aldri burde vært satt fremfor et kamera, han jamret på de samme strofene han har brukt siden han ble leder i sv, han fremstår som UVITEN,mangler ordforåd og ikke minst forståelse i slike sammenhenger, det er nesten flaut å se på han.

 • Anonym

  KrF er på vei ut, Gudskjelov hadde jeg nær sagt. Virkelig kristne oppegående velger heller “De kristne” som ikke lefler med alt og alle slik KrF gjør.

 • Anonym

  Velgerne kan ikke miste troen på at det er velgerne som avgjør valget.
  En ny regjering skal dannes etter valget på grunnlag av valgresultatet.
  Dette kan det ikke være noen tvil om.
  Usikkerhet om valgutfallet er ikke rot, for det er en normal situasjon i et demokrati.
  En ny regjering bør ikke dannes før etter valget, og valgresultatet må ligge klart på bordet før noen bestemmer hvem som skal delta i en ny regjering.
  Politikerne i Høyre bør ha dette klart for seg .
  Det er greit å ha ønsker, men det bør likevel bli tydelig at velgerne skal bestemme.
  Hvis velgerne bestemmer at Høyre og FrP får flertall på Stortinget, skal det være utgangspunkt for hvem som blir med i en ny regjering etter valget.
  Hvis de rødgrønne får flertall til sammen, skal det være utgangspunkt for dannelsen av en ny regjering.
  Etter min mening har norsk presse plikt til å bidra til å styrke norsk demokrati og ytringsfriheten og menneskerettighetene i Norge.
  Plikt.

 • linea elefsen

  Ja, TV2, en god begynnelse
  men det var ikke så vellykket som dette
  http://mildred.no/2016/top-5-murders-in-casino/