Grove rundstykker

Da er jeg ferdig med og bake grove rundstykker, så nå skal jeg ha frokost og kveldsmåltider en stund fremover, i går bakte jeg knekkebrød. Så da har jeg to ting og velge mellom 🙂

Grove rundstykker ala Karina:

6 dl vann
15 gr salt (2 toppede ts)
1 ss vita hjertego planteolje
50 gr gjær
100 gr siktet rugmel
1200 gr sammalt rug grov
200 gr siktet hvetemel
50 gr solsikkekjerner
2 stk gulerot (raspes og blandes inn)

Har ikke annet og si enn at de er veldig gode!  Har endret en del på oppskriften, fordi det var så mye vanlig hvetemel i oppskriften før, derfor bruker jeg mest sammalt rug grov ettersom vanlig hvetemel er usunt i forhold!

Slik går du frem:

Rør ut gjæren i lunkent vann. Tilsett mel, salt og margarin/planteolje. Elt godt sammen (3 – 5 min i kjøkkenmaskin om mulig).

Dekk til med plast og sett deigen på et lunt sted i ca. 30 min.

Del deigen i passe stykker og trill til avlange pølser (ca. 10 cm lang). (Jeg lager runde rundstykker og ikke avlange)
Pensle med vann og rull i sammalt rug grov. Legg rundstykkene på smurt plate, dekk til med plast og la dem heve på et lunt sted i ca. 30 min.

Stekes midt i ovnen ved ca 225°C i 15 – 20 min. Steketiden er avhengig av ovnen.

.:KarinaKilbo:.