• Heier på Olga og Rune-mvh.Olga :-))

 • At du er spik spenna gæærn er det jo ikke no spørsmål om 😉 Men jeg har stilt meg slike spørsmål selv flere ganger, spesielt den delen med hvem er det som dukker opp! Så du er ikke alene. Men gal – det er du. På en positiv måte 😉

 • Hei!
  Det var et flott Grease innslag på jubileumsfesten i går! Dere var kjempeflinke 🙂
  Masse lykke til frem mot lørdagen, gleder meg til å være i studio!

 • fornuften22

  Hvis politikken til Ap og de rødgrønne ikke tåler at T Jagland ytrer seg litt, må det stå dårlig til og være en svak og dårlig politikk.
  Å skylde på T Jagland nå blir for dumt og for svakt, og i alle fall når han også kjemper for å oppklare det han mener er feiltolkinger eller misforståelser.
  Og norsk presse søker selvfølgelig etter oppmerksomhet.
  Slik er pressen.
  Hva med å sammenligne T Jagland og hans upresise ytringer eller hans noe upassende ytringer med de ytringene som vi ser i kommentarfelt i pressen?
  Er alle de som slenger skitt om T Jagland så veldig mye bedre med sine upresise ytringer og med drittkastingen og usaklighetene?
  Ville alle de som kaster så mye dritt og kommer med så mye usakligheter klare jobben som topp-politiker og statsminister så mye bedre enn det T Jagland gjorde?
  Jeg ser det slik at Jens Stoltenberg er en bedre leder for Ap enn det T Jagland var, men drittkasting og hets rettet mot T Jagland er jeg helt mot.
  T Jagland ble valgt til leder og statsminister, og det var det mange som bidro mye til.
  Jeg kan ikke på noen måte se at det er dekning for å påstå at T Jagland bedriver noe slags spill eller cirkus nå.

 • Sondre Båtstrand

  Verken H eller Frp er immune, sjekk overgangstallene her: http://www.pollofpolls.no/?cmd=Kommentarer&do=vis&kommentarid=1191

  • fornuften22

   Jeg er nok helt uenig med MDG, men jeg klarer fint å skrive gratulerer.
   De grønne velgerne var der og ble skapt i årevis.
   Norsk skole og norsk presse og SV og Ap og Venstre og Høyre og Sp skapte tusenvis av grønne velgere som MDG nå kan hente og forsyne seg av.
   Til og med Krf var med på dette å skape tusenvis av grønne velgere.
   Noen gjorde forarbeidet.
   Og når MDG også fungerer som et protestparti, vil helt sikkert noen som tidligere stemte FrP se at her kommer det et protestparti som ikke så enkelt vil la seg lede av politikerne i Høyre.
   Jeg kan skrive gratulerer selv om jeg er for fredelig utnyttelse av atomenergi og selv om jeg håper at det blir funn av mer olje og gass i Norge.

 • Knut_Er_En

  MDG vil ikke samarbeide med FRP og sagt det samme som Sponheim !! Så en stemme til MDG er en garanti at AP får fortsette i regjeringen. Tror nok derfor media gir MDG så mye positiv omtale !!!!!!

  • fornuften22

   Pressen har for vane å vise stor interesse for noe nytt.
   Dette er en typisk nyhet.
   Grønne velgere ble skapt i årevis, men nyheten nå er MDG.
   Pressen og skolen og politikerne i norske partier jobbet i årevis med å skape grønne velgere.
   Nyheten nå er at mange grønne velgere vil styre seg selv og stemme på MDG.

   • Knut_Er_En

    Men VET de at de støtter da AP og de RG ?????

    • fornuften22

     Her kan jeg bare gjette.
     Og da gjetter jeg at de som støtter MDG ikke bryr seg noe som helst om det du spør om.
     Jeg regner det som sannsynlig at MDG støtter MDG først og mest.
     Ap og politikerne i Ap jobbet i årevis for å legge grunnlag for et parti som MDG.
     I årevis.
     Ap og rørsla skapte grønne velgere i tusenvis i mange år.
     Ditt spørsmål er etter min mening og mitt skjønn helt irrelevant.

 • Amin Alexander Røine

  en debatt om hasjliberalisering kommer bare til å skaffe MDG flere velgere så det tror jeg ikke de frykter 😉

  • Andreas Børde

   Hasjliberalisering???
   Det som faktisk står om rus i MDGs program er følgende:
   – En svært stor del av domstolenes og fengselsvesenets kapasitet går i dag med til narkotikarelaterte lovbrudd. Erfaringer fra andre europeiske land tyder på at mange av disse lovbruddene kunne vært unngått med en bedre helsepolitikk for
   rusmiddelavhengige. Rusmiddelmisbruk kan og bør håndteres primært som et helseproblem, i tråd med Stoltenberg-utvalgets konklusjoner.
   – (Miljøpartiet De Grønne vil…) Føre en human narkotikapolitikk der rusmisbruk behandles som et helseproblem. Vi vil avkriminalisere bruk av illegale rusmidler og besittelse av mindre mengder stoff til eget bruk. Vi ønsker derimot fortsatt at innføring, produksjon og salg av narkotika skal være straffbart.
   – Styrke ettervernet i rusomsorgen og psykiatrien gjennom et mangfold av oppfølgingstilbud. De som ikke greier å bli rusfrie etter gjentatte forsøk må sikres et anstendig liv, også når dette krever regulert medisinsk bruk av rusmidler.
   – Åpne for at behandling av brukere av tunge rusmidler kan assisteres av stoffer som ellers er ulovlige, som heroinassistert behandling. Rusavhengige må få tilbud om behandling langt raskere enn i dag.
   – Vurdere nye, gradvise innstramninger i røykeloven.
   – Fortsette å regulere alkoholomsetningen strengt.
   – Innføre advarsel på alkoholemballasje om helsefarene ved alkoholmisbruk og informasjon om hvor man kan henvende seg for hjelp ved alkoholavhengighet.
   – De Grønne vil satse på forebygging av rusproblemer og psykiske sykdommer, og vi vil arbeide for at disse
   pasientene ikke blir stigmatisert.
   – Gi personer med alvorlige psykiske lidelser rett til behandling i psykisk helsevern, også når tilstanden har sammenheng med bruk av rusmidler. Behandlingstilbudet for dem med både rusproblemer og psykiske lidelser må samordnes bedre, både på statlig og kommunalt nivå.
   – Forebygge isolasjon og inaktivitet blant personer med rusproblemer eller psykiske lidelser, både gjennom støtte til frivillige initiativer, pasientorganisasjoner og offentlige ordninger. Ulike typer kunstnerisk eller fysisk aktivitet, praktisk arbeid og samvær med dyr er god grønn terapi som kan øke trivselen og styrke habiliteringen.
   – Arbeide for å redusere ventetiden og unngå brudd i behandlingen innen rusomsorgen og psykiatrien. Institusjoner med gode resultater må opprettholdes og brukes som mønster når nye behandlingsplasser opprettes.
   – Det er viktig at kommunene oppretter egne tilbud til pasienter med sykdommer knyttet til rus og psykiatri og ikke overfører disse til sykehjem.

 • DavidKar

  Liker at nye partier kommer frem, vi trenger sårt nytt blod på tinget. Det vi har nå er de samme partirobotene som bryr seg mest om egen karriere.

 • Bjørn Halvor Enciso Kvilhaug

  Hva mere enn navnet De Grønne har de å tilby, er det et parti som er grønt så er det virkelig Kystpartiet. Vi er et miljø parti og vi kan og vil samarbeide med alle borgerlige parti. Intet parti kan gjøre alle til lags. Kystpartiet klarer det nesten bare folk leser og lærer.

 • Knut_Er_En

  Bruk heller stemmen din på Pensjonist Partiet enn på MDG !!! MDG er garantien for at AP kan fortsette.

  • LarsMDG

   MDG er blokkuavhengige.

   • LarsMDG

    …og en stemme til Arbeiderpartiet eller partiene som lover at de uansett hva vil samarbeide med AP er garantien for fortsatt regjering med AP. MDG går inn der de får mest igjen.

    • Knut_Er_En

     MDG sier rett ut at det komme IKKE på tale å samarbeide med FRP og at de derfor støtter AP.

     • Mssangol

      H-KrF-V-MDG er da kanskje en mulig koalisjon?
      Med 87 mandater på denne målingen, kan de få flertall. (Selv om det er ytterst usansynlig).

 • Frode Lindeberg

  vi trenger ikke flere bremsekloss partier,,,,,,,

  • fornuften22

   De grønne velgerne var der og er der.
   Partier blir dannet ut fra det velgergrunnlaget som finnes.
   MDG oppstår og får framgang på grunn av grønn ideologi og grønne velgere som finner sammen.
   Det er de grønne velgerne som er vi her og denne gangen.
   Det er de grønne velgerne som bestemme hva de selv trenger.
   Slik er virkeligheten.

  • Moff99

   Joda, det gjør vi. Selv om jeg ikke stemmer på dem.

 • Johannes Georgsen

  Har stemt H (85), H (89), H (93), V (97), V (01), V (05), Krf (09), De Grønne (13).

 • LILLIAN

  Miljøpartiene må etterhvert lese i historien om klimaendringer har det vært så lenge koden har eksistert.Isbreene smelter,vokser,smelter.Temp i havet og luften øker,synker og øker. Svarord o Grønland har hatt temperaturen som på Tenerife og vært isfri.

  • Chuangtzu

   MDGs politikk strekker seg langt bredere enn klimaendringene. Uavhengig av om klimakrisen skulle være reell eller ikke, vil det alltid være behov for MDGs klimapolitikk så lenge vi forurenser, setter kortsiktig vinning foran bærekraft og lever (forbruker) over evne. Sjekk ut http://www.mdg.no/politikk/hovedsaker/

  • ann

   er enig med deg .klimaet har endret seg til alle tider .det er naturens under och privilegier vi er til alle tider er underlagt .

  • Uttrediay

   Forskjellen er at i dag er de kunstige, og at hvis vi fortsetter å øke utslippet av klimagasser som i dag, kan vi komme ut av balanse. Hvorfor er det så vanskelig å skjønne det?

   • OomBlou

    Det du skriver her er bare fantasier.
    Ingen har noen gang klart å bevise eller sannsynliggjør menneskeskapte klimaendringer.
    Klimaet varierer og svinger hele tiden slik som det har gjort i hele jordens historie.
    Men, kjenner til at denne “klimareligionen” eksisterer.

    • Uttrediay

     Ekspertene på vær, klima og atmosfærefysikk ser ut til å være enige om at menneskelige aktiviteter har begynt å virke inn på klimaendringene. De som er uenige er konservative politikere og folk som har interesse av at oljeforbruket og klimagassutslippa skal gå som før. Det er opp til deg å velge hvem du vil tru mest på.

     • OomBlou

      Ja, “tro” er helt klart en personlig sak, men folk burde være svært kritisk til slikt!

     • LarsMDG

      Mener du dagens tempo fortsette i all evighet uten konsekvenser?

 • DeHave

  Skremmende hvis vi får mer miljøpolitikk fra Stortinget. Miljøpolitikk fører i hovedsak til plunder, heft og økte kostnader for forbrukerne. Det er de som har minst som må bære miljø-gevinstene, mens øvre middelklasse og oppover bare kan grave dypere i lommene.
  Forbedringen i favør av miljøet går i hovedsak på tross av Stortingets miljøpolitikk.

  Kanskje på tide at miljøpolitikken går over statsbudsjettet uten bidrag av særavgifter. Der er det nok av penger, det handler om å gjøre de riktige valgene. Og det handler om å ta hensyn til forbrukerne.

  • DATATUFS

   det blir nok en mengde særvgufter med disse i regjering eller
   på tinget bruk hue….
   hev sperregrensen til 6%

 • Knut_Er_En

  Bare til INFO til de som vil stemme på MDG: MDG er nøkkelen til at AP kan fortsette i regjeringen !! Og det vet pressen og gir dem mye oppmerksomhet. Sats helle stemme din på noe annet.

  • reber

   Som Rødt feks 😉

 • Frederic

  Når du er arbeidsløs og har problemer med å fø familien din så blir miljø ubetydelig.
  Når vi tjener penger har vi råd til å endre våre vaner og bruke penger på en grønn planet.
  MDG vil føre oss ut i fattigdom som de for øvrig er åpne om.

 • B. Fossevik

  Fin og balansert kommentar til valgkampinnsputen og hva som kan skje videre etter valget. Erna ser ut til å få et godt styringsgrunnlag med flere partier å danne flertall med.

  Forøvrig nevner du at AP vil kjøre hardere på dette med “borgerlig kaos”. Jeg tror nok at velgerne ser at Erna vil få et sterkt styringsgrunnalg med stort borgerlig flertall.

  Dessuten kan det slå tilbake på AP når Stoltenberg bare vil snakke om “kaos”. For i dag er situasjonen ganske så uavklart på rødgrønn side.

  Ikke har de flertall. SV ser ut til å være ute. AP har fridd til De Grønne. Så hvordan har egentlig Stoltenberg tenkt å forklare velgerne hvordan dette skal gå? I dag fremstår jo det rødgrønne alternativet som relativt smadret.

  Tar vi også med alle sakene de rødgrønne er uenige om, så blir det mildt sagt litt freidig av AP-lederen å snakke om “kaos” hos andre.

  I realiteten er valget avgjort. Det blir regjeringsskifte med Erna som statsminister. Jeg tror neppe det vil hjelpe for Stoltenberg at f.eks. NRK løper de rødgrønnes ærend. Allerede er TV-kanalen tatt i juks og velgerne er blitt skeptiske.

  • Ole Bro

   Mener at pressen skulle holde seg for god til at være partiske i under en valgkamp. Man skulle tro vi var i mellemøsten et eller annet sted. Der blir slet ikke stilt de kritiske spørsmål på valgprogrammerne. Kunne godt have tenkt meg at høre litt om den innvirkning av norsk økonomi som kommer av den ukritiske innvandring. Men AP har tenkt tanken at jo flere folk de lukker inn, jo bedre ser økonomien og flere andre statistikker ut. Stor innvandring = boligmangel. boligmangel = med kunstige høre boligpriser. Som igen gør at folk ser rikere ut end de egentlig er. Hvem er det de gør en tjeneste her? Ikke den unge generation i hvertfald. De har store problemer med at komme inn på boligmarkedet, og de har mindre jobb muligheter med de mange nye innvandrere, der heller end gerne bor unner kummerlige forhold og jobber for en løn som ikke henger sammen med den norske økonomi. Ta for eksempel bygge bransjen. De aktørene som satser på norsk arbeidskraft, kan glemme langt de fleste anbuds runder. For når det kommer til stykket, ser folk flest på pris, og mindre på kvalitet. Og hvis der i en anbudsrunde er en aktør som satser på for eksempel polsk arbeidskraft. Har man ikke en sjanse i en bud runde.
   Vi har fått strengere bygge krav. Tech10 som de nye krav kalles. Det er kanskje fint, men det blir bryggeri hvertfald ikke billigere av.
   Syntes kanskje det er på tide at stille krav til de folk som arbeider innenfor bygg også. Er vel ikke for meget forlangt, at de som arbeider innenfor bygg, også har en utdannelse som tilsvare det de skal drive med. Da ville både kvaliteten og end mere lig konkurranse blive forbedret.
   Så også her forleden dag, Stoltenberg sige at man ikke kunne oppfordre til måtehold i befolkningen, og så bruge så mye penge som FRP lagde op til.
   Men hvor er den oppegående journalist som fanger dette utspil, og spørre Hr. Stoltenberg om de lønnspålegg som regeringen har geit seg sjøl unner finanskrisen? Bruger av skatte penge og oljepenger på infrastruktur, helsevesen og skoler er da noet som langt de fleste i befolkningen får del av. Men at stortings medlemmer får et lønnspålegg som overgikk det lønnspålegg som de selv anbefalte for den norske lønnsmottaker med flere hundrede prosent hvis ikke jeg husker feil.
   Det spørsmål er der ingen som tør stille…..
   Er så klart ikke det som kan redde et stats budsjett. Men mener vel det må være sådan at den styrende makt må gå foran som et godt eksempel, og sjøl gjøre som de anbefaler befolkningen at gjøre.
   Nei. Jeg ser frem til at få et regjerings skifte.

 • kroniker

  Vi kan få mye bra uten arbeiderpartiet.
  Vi kan få et fungerende NAV og med det en fungerende sykelønnsordning.
  Vi kan få en fungerende innvandring, hvor løgnere og kriminelle blir kastet ut.
  Vi kan redusere byråkratiet og den absurd store foreningsindustrien.
  Vi kan reparere skoleverket.
  Vi kan få fungerende sykehus og eldreomsorg.
  Vi kan kutte bistand til korrupte.
  Vi kan heve fedjeubåten.
  Vi kan bedre forholdene for syke og fattige.
  osv osv

  Vi kan få det mye bedre uten arbeiderpartiet.
  Jan Erik Larsen og hans kumpaner i First får det nok dårligere uten venner med statsbudsjett som ukritisk handler “pr” fra First.

  • Anders Amundsen

   Nav fungerer ikke på noen måte pr dags dato med Ap som regjerende parti i dag.

   De tror vi lever på 80 tallet og Nav fungerer derfor som om vi levde på 80 tallet..
   Folk syter over den dårlige eldreomsorgen som vi har i landet, den vil fortsette så lenge vi har AP i regjering..
   .Så nei, NAV fungerer ikke med Ap som lederparti i 4 nye år til vil arbeidsledigheten øke, uføreandelen for unge uføre vil øke, og eldre omsorgen vil bare bli enda verre…
   Derfor ser jeg lite håp for at NAV vil fungere bedre med AP i regjeringa framover.
   Ap fører en MILD invandring politikk i forhold til FRP,

   og sørger for at mange kommer inn som ikke burde være her i det
   hele tatt.
   Jeg sier ikke at de ikke får lov å komme her, men driver de med kriminalitet uten gyldig opphold bør de ikke få oppholde seg her.
   Tiggere vil bli større, fordi satsene på Nav, er for lave i forhold til levekostnader for hva det koster å leve i Norge,

   med 4 år til med AP vil man se flere og flere Norske tiggere på gata pga de høye leve kostnadene i forhold til Nav setter og gir ut.
   Arbeidsmulighetene minsker fordi man ikke satser på økt tiltak for unge som ønsker seg ut i arbeidslivet og havner i arbeidskøen.
   Så er HELT uenig med at Nav vil fungere med AP,
   Det fungerer overhodet ikke på noen som helst måte med AP.!!

 • Urbeka

  Hei. Hvorfor diskuterer du ikke muligheten for at Senterpartiet kan komme til å skifte side etter det rødgrønne regjeringsprosjektet er dødt? Vi kan fort få en ren Høyre-Sentrum flertallsregjering med H, V, KrF og Sp. På dagens VG-måling er denne konstellasjonen kun 2 mandater fra rent flertall. Jeg regner dette utfallet som mer sannsynlig enn at Venstre som eneste sentrumsparti kommer til å gå i regjering med Høyre og FrP. Det skjer ikke. Og hva skjer dersom V+KrF holder sammen og ikke vil gå i regjering med FrP samtidig som evt SP ikke går tilbake til sentrum? Kan en mindretallsregjering som må finne flertall fra sak til sak dannes ut fra en en blå-blå fløy eller blir det innholdsmessig umulig å gjennomføre?

  • voteforziggy

   Tror nok ikke SP vil søke seg mot høyre så lenge Navarsete har et ord med i laget.

 • Tom Ståle Engebretsen

  Er dette valgkamp eller statistikk? Så her er greia: Sitat: – med harde angrep på «det borgerlige kaoset» og «urettferdige skattekutt». Sitat slutt. Den eneste nullskatteyteren jeg kjenner til er Gro Harlem Brundtland. Så i beste fall må angrepet sies å være dødt. Totalt dødt. Hva er greia? Er dere i AP totalt hjernevasket alle sammen? Angrep? Mot hva? De fleste ønsker et rettferdig velferdsamfunnsamfunn, hvor rike faktisk bidrar med mest til felleskassen. Om de vil ha noen ekstra millioner selv, så er da det knekkende likegyldig. Sannsynlighvis skaper de bare flere arbeidsplasser. Hva har Gro Harlem Brundtland bidratt med i sitt nullskatteparadis? Lovlig t.o.m. Hva gjør hun for felleskapet idag, annet enn å ta ut 700000 i norske pensjonskroner UTEN å betale skatt? Jan-Erik Larsen: Stopp angrepet på de borgerlig rike. Du har med dette mistet all respekt jeg kunne hatt for deg. Jeg er ikke formuet i det hele tatt, men ser virkelig betydningen av at de som skaper noe, får det de vil ha. Det bidrar mer i felleskassen enn noen rødgrønn politikk vil klare. Ser jo hva dere gjør….

  • disqus_G6sOebFpl2

   Er så enig med deg. Minner om valgkamp for de rødgrønne og ikke statistikk. Hilsen Ingjerd Kahn

 • Peter Bering

  Har-Lem er et skademenneske i alt hun har foretatt seg.

 • Peter Bering

  Alt med Venstre og/eller Ap ville være en katastrofe for landet, et endelig farvel til Norge, og en endelig muslimsk seier i det som da raskt ville bli Noristan.

  I 8 år har en jevn strøm av oppegående nordmenn emigrert og en enda større strøm av fiendtlige zombier fra Muslimia både invadert og formert seg lokalt. Ap jager alt verdifullt og samler berme. Dette liker Norges perverst kommunistiske samfunnsakademikere.

 • Per Knutsen

  Mye av den kommentaren din her motargumenterer Jens i senk i forhold til når han anklaget Erna for dårlige lederegenskaper en tid tilbake Jan Erik.

 • Sjaron

  Dette blir bare verre og verre. Ikke bare er nesten alle journalister røde, men Larsen er også Jens nærmeste venn. Det finnes ikke et eneste ord for dette i vokabularet, som ikke vil føre til at innlegget blir slettet umiddelbart.