Observasjoner fra Anfield

Noen punkter fra pressetribunen på Anfield etter Liverpool-Aston Villa.

Anfield-frykten er borte:
I flere tiår har Anfield vært en fryktet arena å komme til. Nå ser det ut til at redselen over å gjeste den røde delen av Beatles-byen har forsvunnet. Det er heller ikke nevneverdig rart, for Liverpools resultater på hjemmebane kan ikke skremme noen andre enn dem selv. Nå kommer bunnlag på besøk med stor tro på å ta poeng. Ni uavgjorte og to nederlag holder ikke mål for en klubb som skal kjempe om Champions League-spill.

Blir Suarez lenge?
Uavhengig om du liker ham eller ikke, så blir det en eller annen form for kontroverser stort sett hver eneste gang Luis Suarez er på banen. Faktene, overspillingen og holdningene har gjort ham upopulær blant motstanderfansen, men det skaper også problemer rent sportslig. Spissen får ikke noe som helst gratis lenger. Dommere vegrer seg for å blåse i situasjoner der Suarez muligens skulle hatt straffe eller frispark – rett og slett fordi forhistorien preger pipeblåserne. 25-åringen må også føle på kroppen at «alle» – med unntak av Liverpool-fansen – har noe imot ham. Det kan føre til at han ikke blir i Premier League lenge.

 Mangel på identitet:
Liverpool har levert gode forestillinger mot flere av topplagene, men de har kommet til kort i det lange løp. De har også sviktet gang på gang i oppgjør der klubben har vært soleklar favoritt. Det er åpenbart at dagens stall har mangler, men samtidig sliter jeg med å finne en rød tråd i dagens Liverpool. Det er mangel på identitet, relasjoner og de framstår for øyeblikket som veldig forutsigbare.

Dalglish:
Tidlig i første omgang ropte The Kop navnet til Kenny Dalglish. Legenden, hærføreren og vinnerskallen vil ha navnet sitt skrevet i gullskrift uavhengig av hvordan og når managerjobben blir avsluttet. De fleste vil bli overrasket om skotten får sparken, men det er samtidig ingen tvil om at han må ta sin del av ansvaret for situasjonen i Liverpool er som den er. For med bare seks serierunder igjen, skal ikke en av Englands absolutt mektigste fotballklubber ligge et hav bak (med all respekt) Newcastle. Det kan ingen løpe vekk fra.

FA-cupen må vinnes:
Liverpool er avhengige av å vinne FA-cupen for å gjenreise stoltheten. Mest av alt for egne supportere. Jeg har aldri opplevd Anfield så stille som mot Aston Villa, og det er på mange måter veldig forståelig. Klubben har brukt penger, laget virket som en solid enhet og fansen forventer å bli underholdt når de går inn portene på Liverpools hjemmearena. Neste helgs semifinale mot Everton er en fotballkamp de ikke kan tape. Selv om scouserne har hatt lite å spille for i Premier League i mange uker, må det være vanskelig å mobilisere og plutselig få rikelig med selvtillit bare fordi serie byttes bort med cup.

 

 

 • Stille på Anfield i går?
  Nå har vel ikke du som united fan vært så mye på Anfield, men kan informere om at der kan være mye mer stille enn det var i går. Forholdene tatt i betraktning var det vel ganske livat.
  Ser du er inne på Suarez, i motsetning til klovnestudio dere har som er så anti- Liverpool som man kan forvente av spurs supportere (skjønner ikke hvorfor de hater alt som er liverpool) Han blir stemplet, soleklart frispark og han får gult for filming og det blir ikke tatt opp i studio!?! Det er ganske utrolig, selv for en nøytral tilskuer vil jeg tro. . . Bare en av tre straffer ble diskutert og han gjesten presterer å si at armene var nede langs siden! seriøst? hvorfor blir han ikke korrigert? Nei får håpe klubbene får styre sine egne rettigheter snart, skal man se på “eksperter” som skal være “biased” vil man helst se på noen som er det i favør av klubben man holder med.

  • Anonym

   Om det du beskriver er tilfelle (ift at studio er anti-LFC), tror du det er tilfeldig? Har Liverpool, som klubb, opptrådt med verdighet den senere tiden? Tenker åpenbart på Suarez-saken.

   Liverpool har gjennom sitt virke fått mange til å mislike klubben og dens verdier. Supporterne likeså. Legger man til alt hatet som ligger latent fra 80-tallet så er det ikke veldig rart at Liverpool er mislikt.

   Jeg mener så absolutt ikke at studioet er anti-LFC. Det er flere der som så absolutt ikke burde vært på TV, men det er en annen sak.

 • tv2 studio er det minst troverdige som er. så mye svada om liverpool at man begynner å lure. sjefsklovnen børressen messet om ølhunden carroll hver jævlig gang liverpool er på tv så sier han bestandig ølhunden.. ølhunden  hele tiden. er så amatørmessig at man må bare le av dem.

 • Jepp. En nydelig plass, Frode. Edens hage.

 • Frode Hoff: En eventyrer og fotograf av klasse, og nå også skribent. Har lest din og Kåres skildringer med glede (og litt savn :), og ser frem til hva resten av Fotografene har å by på! Det er mange gode historier der, og vi vil ha mer.

 • Jørn

  Hvordan bør en mosjonist trene da? 5 økter i uken – hvor mange harde og hvor harde bør de harde være?

  • onilsen1980

   1-2 harde økter i uken i sesongen er nok, og 1 pr uke utenom sesongen. De harde øktene må man opp i 80-90% (sone 3/4) av max puls, og kanskje litt høyere. De andre øktene bør være ca 70-80% (sone 2) av max puls, men gjerne litt lenger, opp til 2 timer. Interval trening på harde økter er nøkkelen til fremgang. Det er også viktig med nok søvn. Trener man mye, er 7-8 timer søvn i ukedagene nødvendig, ihvertfall i mitt tilfellet.