Di Matteo blidgjør alle – enn så lenge

Roberto Di Matteo ga en bamseklem til John Terry, Frank Lampard og Didier Drogba da han debuterte med Chelsea-seier. Det var neppe tilfeldig.

Rett etter at oppgjøret mot Birmingham ble blåst av, gikk Di Matteo rett bort til Chelsea-spillerne med størst innflytelse. For en mann som bare skal være manager i noen uker, handler det om å ha et godt forhold med trioen som i stor grad styrer garderoben på Cobham.

Blåtrøyene har tross alt fremdeles mye å spille for. De er med i FA-cupen, det er ikke umulig å ta seg videre i Mesterligaen og fjerdeplassen i Premier League er fortsatt innen rekkevidde.

De siste dagene har det blitt bekreftet det vi egentlig visste: Drogba, Lampard og Terry var med på å få Andre Villas-Boas bort fra Chelsea. Portugiseren, som var modig nok til å sette både Drogba og Lampard ut av laget i perioder, var dømt til å få en vanskelig jobb da resultatene uteble og stjernene ikke fikk spille.

Problemet for Chelsea er at til høsten må en ny manager starte på akkurat det samme prosjektet som Villas-Boas forsøkte å gjennomføre på Stamford Bridge. Men når du bare får åtte måneder på deg til å endre en hel fotballklubb, vil kanskje den neste sjefen vokte seg for å gjøre store endringer. Det blir vanskelig å komme seg ut av den onde sirkelen som Chelsea har rotet seg inn i.

Drogba forsvinner sannsynligvis ved sesongslutt, og da er man med en gang kvitt en utfordring. Men manageren vil likevel slite med at John Terry, Frank Lampard og Ashley Cole har hatt for mye makt for lenge. Personen som Roman Abramovitsj ansetter, må være så sterk at han tør sette lagets mektigste menn på plass – og samtidig skape gode resultater.

Og det blir ikke enkelt.

Vi kommer aldri til å få svar på om det var rett eller galt å gi jobben til Andre Villas-Boas i utgangspunktet, men det må etter hvert stilles spørsmål ved om Abramovitsj har noen som helst plan for Chelsea. Det er en kjent sak at han er sykelig opptatt av å vinne Mesterligaen, men jeg sliter med å finne en rød tråd og strategi for hvordan de skal få det til.

Da Villas-Boas kom i fjor sommer virket det endelig som at russeren hadde innsett at en manager trenger tid for å bygge nytt, men sparkingen av 34-åringen viser at alt er som før. Og nå sitter londonerne igjen med et byggverk som har blitt delvis laget av flere ulike managere på veldig kort tid.

Det er en konstruksjon som ikke akkurat står fjellstøtt.

 

 

 

 

 • Anonym

  FAEN, DU ER KJEKK!

 • jeg får det ikke til :((

 • Så koselig at du er blitt en del av Modette:)

 • Anonym

  Du er såååå fin da

 • All ære til AVB som turte å benke stjernespillerne som ikke var god nok/ikke respektert han. Hadde Abramovich bare klart å ventet til etter sesongen, slik at han kunne fjerne spillerne som ikke respekterte han, og heller hent inn spillere som han mente hadde passet bedre inn i hans system. Da ville Chelsea blitt sterke! 

  Men en ting er sikkert: Alt ordner seg ikke bare fordi AVB er borte. Den revulosjonen AVB startet med på gjøres ferdig. Noen må ta over. For etter mitt sjønn så var spillerne problemet, ikke AVB. 

  • Jeg er 90% enig med deg der, men AVB må ta litt av skylda ettersom han ikke klarer fjerdeplassen, et minimum som ingen andre managere har fått under Abramovitsj’s styre. Han er et talent av verdensklasse, men han hadde ikke riktig strategi til å klare dette minimumet.

   En ting er sikkert. Chelsea har få ganger spilt så spennende som under AVB.

   Håper han gjør en retur når både stallen og han er klar for det.
   KTBFFH

   • Anja Eriksen

    90% enig meg deg jeg igjenn. Det er ikke noe vits å ansette en ung å lovende manager viss man forventer suksess med engang. Nå hadde sikkert AVB kommet på 4. eller 5. plass. Tatt store grep kommet på 3. Før de var virkelig gode. Vet ikke om noen har en noe statistikk som sier noe gjennomsnitsladeren på troppene. Men Chelseas beste spillere er gamle. Mye av grunnen til at laget ikke har blitt oppfrisket under de tidligere  managern er at  at det vil koste klubben mellom 3-9 poeng kommende sesong som betyr sparken. 

    • Dette er faktisk det eneste riktige diskusjonen på tv2sporten. Utrolig gøy å faktisk kunne diskutere med andre som ikke er umodne og urealistiske supportere.

     Men igjen 90% enig. Du har helt rett om det at de tidligere managerene var redde for sparken og ikke bille risikere noe ved å forandre stallen, men så har det ikke vært like nødvendig som nå. For noen år tilbake så var terry “bare” 28, essien 26, drogba og lampard 30. Resten av laget hadde greie aldere de også, noe mellom 24-28, men det er denne sesongen CFC faktisk har bruk for forrandringer. For neste år så må laget klare å spille uten legendene som lamps og drogba. Sesongen deretter vil kanskje ikke lamps og drogba være tilgjengelig og da er plutselig CFC nede på en veldig skuffende 8.plass.

     KTBFFH

 • Tror ikke Roman vet hvilken tabbe han har gjort. Jeg så for meg at han kunne være der minst 10-12 år og da hadde han vunnet masse, ting hadde begynt og skje tredje sesongen som med United, City og tildels Chelsea tidligere (gikk veldig fort pga en manager man ikke finner mange av).. Se på City, nå er de med for fullt og vil være det i mange år fremover, men de trengte to år til tross for at de kunne kjøpe hvem de ville da også, samme med United under Ferguson, kanskje var ikke det all-verdens lag når han tok over i forhold til situasjonen i Chelsea før årets start, men likevel handler det om en slags “revolusjon” hvor man gradvis begynner og se for seg en fremtid uten Drogba, Lampard, Terry etc, og hvor de da fra 1-2 år etter det er ute. Det samme gjelder de som kommer inn i klubben, Romeu, Lukaku og Luiz/Mata for den slags skyld som tok nivået fort, men kunne blitt større og viktigere etterhvert. Det kunne blitt veldig bra etterhvert, men de/Roman velger heller og foreta en elendig avgjørelse. 

 • AVB hadde muligheten både i vinter overgangsperioden og sommer, at han burde hente inn forsterkninger , siden ærlig så har ikke Chelsea spillere til å spille den fotballen han ville at de ville spille, og da kan du ikke forvente at spillerne presterer, men AVB hadde noe jævlig bra på gang i chelsea spesielt den perioden de spilltet midtstopper paret og dro opp keeperen,  men om jeg skal se for meg en ny manager som alle er redde for, samtidig som kan gjøre et generasjonskifte i Chelsea, så er det Fabio Capello, ingen sier noe imot denne mannen, Vil jo ha Mourinho men hva er sjansen for det ?

 • Kari T Brenno

  Det høres lovende ut! Gleder meg til lørdag 🙂

  Heia, heia- du er en vinner i klubben vår uansett, DANSE-Marit!

 • Tove Helene Hagen

  Hei og hå :)!
  Godt å høre at du er i siget. Herlig var det å se deg svinge med i valsen og ja, nyyydelig kjole. Nå gleder vi oss veldig til Paso doble på lørdag og selvfølgelig er vi spente på “kappa”. Lykke til Marit 
  Tove :):)