Ingen pipekonsert på Emirates

For første gang på lenge i Premier League, hadde Arsenal-fansen ingen grunn til å pipe spillerne av banen.

Før avspark gikk det rykter om at Arsenal-fansen skulle tre svarte søppelsekker over de tomme setene på Emirates. Det skjedde aldri, men de som tok veien hadde unormalt god plass på tribunen. Det var en god del ledige plasser på klubbens storslåtte og vakre arena.

Det er dyrt å se Arsenals hjemmekamper, men at mange uteble skyldes nok mest av alt klubbens svake resultater den siste tiden. Og alle som var på hjemmemøtet mot Blackburn fikk oppleve et svært stille Emirates – selv om Robin van Persie sendte dem tidlig i ledelsen. Det at enkelte supportergrupperinger valgte å gi Andrej Arsjavin en liten pipekonsert da speakeren ropte opp hans navn, er bare ett av flere eksempler på at ikke alt er som det skal være i Nord-London.

Den tydelige følelsen av misnøye, usikkerheten og fortvilelse ble ikke mindre av Morten Gamst Pedersens frisparkmål.

Etter å ha vært på Emirates relativt mange ganger denne sesongen, har pipekonserter, hjertesukk og rop om ”spend som f**** * money” stort sett vært gjennomgangsmelodien.

Derfor var det ikke bare kjærkomment, men også en nødvendighet at Arsenal fulgte opp med å slakte Blackburn. De siste ukene har i det store og hele vært et langvarig mareritt i Premier League for The Gunners, og en seier med kalassifre kan være akkurat det klubben trengte. Ikke bare for Arsene Wenger og spillerne, men også for fansen som har gått skuffet hjem i ukevis.

Det er likevel urovekkende for Arsenal at fansen veldig ofte bruker pipekonsert som virkemiddel når ting butter i mot. At de over tid har blitt stadig mer frustrerte er forståelig, men spørsmålet er om reaksjonen fra supporterne fører noe godt med seg i det lange løp.

Uansett ser det lysere ut for Arsenal. Alex Oxlade-Chamberlain har vært med på å løfte laget, og gjør at ikke alt for øyeblikket ikke bare handler om Robin van Persie. Når spillere som Bacary Sagna også er tilbake fra skade, vil Arsene Wenger sannsynligvis ha flere gode enn dårlige dager framover.

 • Heilt sant. Grunnen til at Arsenal har slete no i det siste er ja pga Wenger aldri kunne bruke same backfirer fleire kamper på rad og 4 backer ute med skader samtidig. Sagna er no tilbake, Gibbs og om nokre veker. Sagna-Koscielny-Vermelen-Gibbs er ingen dårlig backfirer, og når Wilshere kjem tilbake vil Arsenal ha eit fantastisk godt lag! Arsenal FC <3

 • Lars Ask Blømacher

  Kun 3 ord siden valget allerede er avgjort: “Takk for meg.”

  • kari

   holder med 2 ord, Good Bye

  • fornuften22

   Morna Lars.
   Jeg regner med at LAB bare tar en ferie.

 • Knut_Er_En

  Spør du meg så har han bare en mulighet ……. og det er å GÅ AV engang for ALLE !!! Så kan han endelig da si at han tok “ansvar” ….

 • kåre Poosz

  Utrolig at man ikke veit hva slags borgelig regjering man får…Erna har värt veldig svevende når det gjelder regjeringsspörsmålet….Noe sier meg det ikke kommer til å bli lett for henne,og hun har ikke vist de leder egenskapene som en statsminister bör ha…Hun trenger jaggu meg all hell og lykke….Dette kan bli en komedi av det store….

  • JO

   Ja, er du komiker

  • Debatant

   Vet du noe som vi andre ikke vet? La nå stemmene bli talt opp først før vi avgjør hva slags regjering vi får uavhengig av retning.

   • kåre Poosz

    Alt tyder på regjeringsskifte..I Sverige så inngikk de borgelige en allianse og alle visste da hva slags borgelig regjering de kunne få.Her er det ingen som knapt veit noe…Erna kunne värt mere tydelig enn det hun har värt…

    • Debatant

     Mye kan tyde på at de borgerlige gjør et godt valg ikveld og i timene ut over natten.

     Samtidig er det velgerne som avgjør styrkeforholdet mellom partiene. Verken du, jeg eller de borgerlige eller de sosialistiske partiene kan si noe om politikken før valget er klart. På bakgrunn av valgresultatet vil den blokken som vinner valget sette seg ned for å forhandle.

     I disse forhandlingene vil styrkeforholdet mellom partiene bli avgjørende for mye gjennomslag de får for sin politikk. At de borgerlige partiene ikke har noen uttalt plattform de går til valg på ser ikke ut til å hindre velgerne i å stemme på dem.

     At Arbeiderpartiet med Jens Stoltenberg i spissen prøver å dreie dette valget bort fra det faktum at velgerne avgjør styrken i poltikken til de involverte. Mot det at de borgerlige ikke har laget en allianse a-la Sverige og mener det sier noe om lederegenskapene til Erna Solberg, samtidig som de ikke snakker om egen politikk og skremmer med alt de har om FrP kommer til makten, faller på egen urimelighet.

     Hvordan de gjør det i Sverige er ikke interessant. La nå Stortingsvalget i Norge være Norges Stortingsvalg.

     Godt valg!

 • AymanAlLarsEven

  De borgerlige har sagt at hvis det blir borgerlig flertall, så skal det bli en borgerlige regjering. Krf og Venstre har samtidig sagt at de helst ikke vil være i regjering samtidig med Frp. Da blir den blåblå regjering med støtte fra venstre og Krf. Skikkelig kaos å forstå det. Frp har derimot sagt at det blir ingen borgerlig regjering uten dem. Da har Høyre intet valg med mindre valgresultatene blir svært overraskende for Venstre og Krf på den ene siden og Høyre og Frp på den andre siden.
  Før stemmene er talt, så er det intet borgerlig kaos. Det er sonderinger og møter før et regjeringssamarbeid blir formalisert. Hvis det ikke blir enighet mellom noen partier så får det største partiet spørsmålet av Kongen om å opprette en regjering. Mon tro hvorfor det er så viktig for Ap å bli største parti?

 • Lisa lilleseth

  Det var bra skrevet om Tom Lycke syntes jeg.