Tilbake på Broadway

Etter en vellykket sesong i Russiske KHL og Metallurg Magnitogorsk startet ryktene tidlig å svirre rundt Mats Zuccarello sin retur til New York Rangers. Selv om det tidlig stod i mediene at Rangers var interesserte tok det likevel en god stund før alt var klart for en Zuccarello-retur til Broadway og New York Rangers. Nesten tre uker tok det faktisk før alt var på plass. Dette var tre lange uker som ble brukt til å holde seg i form ved hjelp av landslagsoppkjøringen mot VM og “Camp Roy”.

Men litt ferie ble det etter hjemkomsten fra Russland. Mats og jeg tok med oss Cal O`Reilly som var lagkameraten til Mats og naboen våres i Magnitogorsk, opp til Hemsedal for å vise frem den norske naturen vi hadde skrytt av i syv måneder. Her ble det for det meste å slappe av, samt litt snowboard og langrenn.

(Mats på langrennski)                                                          (Cal og Mats på brett for første gang på 10 år)

Alle sier at nordmenn er født med ski på beina og selv trodde vi at dette var enkelt. Har jo sett dette så mye på tv og alltid blitt like irritert da noen faller eller ser ut som om de ikke tar i nok. Men etter cirka tjue minutter febrilsk staking innover i hemsedals skoger, bøyer jeg meg i støvet for langrennsløperne og det de er gode for.

Etter en fin helg i Hemsedal bar det tilbake til Oslo og isparketten på Jordal Amfi. Nå var det bare for Mats å holde kroppen i form i vente på at Rangers skulle ringe for å bekrefte at alt var i orden, men det viste seg å ta lenger tid en forventet. Dette fordi man i NHL bare kan ha 50 spillere under kontrakt og Rangers hadde 49. Men etter mye rokeringer i rekkene fant de til slutt plass til Mats i stallen sin, og kontrakten ble sendt til Oslo. Dagen etter at kontrakten var signert, bar det av gårde til Canada for å møte laget og gjøre seg klar til bortekamp mot Montreal Canadiens.

(Kontrakten med Rangers blir skrevet under.)

Mats har nå fått installert seg i en fin 2-roms leilighet på Manhattan. Leiligheten ligger 30 minutters kjøring fra treningsanlegget og 5-10 minutter fra selveste Madison squear garden. Treningsanlegget til Rangers ligger i White plains som er nord for Manhattan.

Mats har nå vært med Rangers i drøyt tre uker og ting starter å falle på plass med tanke på rollen i laget. Han har til nå fått mye tillit av treneren Torterella, samtidig som han spiller kanskje sin beste hockey noen sinne. Man får hva man fortjener er det noe som heter og sånn jeg ser det fortjener Mats den spilletiden han har fått. Han har vært med på å bidra til at Rangers sitt offensive spill har blitt løftet betraktelig. Men han er ikke alene om dette. Rangers har også hentet inn to andre offensive spillere i Brassard og Clowe som begge har hatt suksess i starten av sin Rangers-karriere.

Livet utenfor isen her i New York er ikke veldig forskjellig fra hva det var i den nitriste byen Magnitogorsk. Men sant skal sies, det er forskjellig. Litt flere restauranter å velge mellom enn de tre vi spiste på hver dag i Russland. Tv kanaler med engelsk tale, eller egentlig kan jeg si tv kanaler generelt, noe vi ikke hadde i Russland (av eget valg, da vi ikke trengte russisk tv). Men alle attraksjonene New York har å by på blir ikke like interessante da Mats er her for å gjøre en jobb. Tiden går for det meste til å slappe av  i leiligheten så man er klar for neste viktige kamp. Kampene spilles foran ca 20.000 tilskuere og spilles ca annenhver dag. Da skjønner man kanskje at turistattraksjonene ikke blir så viktig allikevel. Men jeg tror mye er psykisk. Ting går lettere når man vet man har muligheten til å gå ut å finne på noe, man velger det bort selv. I Russland valgte man ingenting fordi mulighetene ikke var tilstede. For min egen del er jeg fornøyd med den friske luften her som gjør det mulig å ta seg en tur ut nå det passer seg. I Magnitogorsk var den så forurenset at det gjorde vondt å gå ute for lenge.

( Lader opp til kamp med en løpetur i Central Park )

De to siste dagene har Rangers hatt kampfri. Etter seieren på straffer hjemme mot Toronto Maple Leafs har de brukt tiden godt til å forberede seg til hatoppgjøret mot byrival New York Islanders som spilles idag (natt til søndag norsk tid). Begge lag kjemper med nebb og klør om en av de åttende sluttspillplassene og det er bare to poeng som skiller de to lagene som ligger på henholdsvis åttende (Rangers) og syvende (Islanders) -plass i den østre avdelingen i NHL. Mats skal i kveld spille i rekke med Carl Hagelin og Derick Brassard. Dette blir en offensiv rekke med mye fart og ferdigheter, som forhåpentligvis kan klare å notere seg i målprotokollen mot ett formsterkt New York Islanders i kveld.

( Mats gjør seg klar til avreise for Long Island og bortekamp mot Islanders)

Mats på Twitter @Zuccarello36

Meg på Twitter @GJensen31

 • anne

  Mats er superheldig som har en kompis som deg. Det er få mennesker som gir av seg selv slik du gjør. All honnør til deg Glenn. Jeg håper du skjønner selv hvilken flott gutt du er <3

 • Ronaldinho vil alltid bli husket som en av de beste spillerne igjennom tidene. 

 • vil si zlatan er bedre enn dem alle

 • C.Ronaldo + Messi = 1/2 Ronaldinho (på sitt beste!!!!!)

 • ??

 •  for dem som ikke husker hva denne mannen har gjort… kan jeg fortelle gladelig at i hans storhetstid hadde han fått messi til og ligne på et lite spedbarn …. ronaldinho + el fenomeno = exelence !

 • cara, eu nunca vou esquecer ronaldinho gaucho, ele foi o melhor jogadro do mundo, melhor q messi e melhor q maradona. A coisa e q ele mora aqui no Rio, aqui tem mulheres q nao tem nenhuma outro lugar no mundo, e as tradicoes da festa aqui pode ser maluco. Ele é da uma favela, nao é a culpa dele, nas favelas a gente nao tem nada sem familia

 • Ikke glem pato. ;P

 • Anonym

  Jeg kommer hvert fall til å tenke på Ronaldinho som en av verdens 5 beste gjennom tidene. Står idag som mitt største idol og forbilde. Glemmer aldri smilet, væremåten og gleden kombinert med den blendende teknikken, blikket og finessene. På maks nivå velger jeg å sette ham aller høyest av alle. Har ikke sett sånne tekniske ferdigheter og et så stort register.

  Hadde vært ekstremt gledelig å få sett ham danse i Brasil VM 2014 sammen med Ganso, Neymar, Lucas og andre unge brasilianske stjerneskudd.

 • Anonym

  Bare en video som minner oss på hvor god han var!
  http://www.youtube.com/watch?v=tflOSUnx3mw

 • Anonym

  Veldig bra skrevet! Uansett hvordan ting har utviklet seg så kommer jeg alltid til å huske han som den spilleren han var. Kommer aldri til å glemme kampen på Bernabeu, og det gjør nok ikke Sergio Ramos heller. Ronaldinho forblir en av de mest begavede spillerne verden har sett.

 • Anonym

  Synes dette er en bra/god artikkel der det er skrevet nøytralt, men allikevel så er det litt idiotisk og hinte til på slutten at hans karriere er over. Han har vært jevnt over en suksess for Flamengo, og har vært en av de beste spillerne i Brasil i år. Derfor er han også blitt kalt tilbake til Brasil’s landslag, og mye tyder på at han kommer til å bli værende der i OL i London og VM i Brasil. Han har jo også hatt flere tilbud fra ganske store klubber i Europa, både rett før han gikk til Flamengo og nå i det senere. Seneste klubben som vil ha han er PSG, Og dette er en klubb som om noen år kommer til å være i verdens toppen ganske sikkert.

 • Han vil bli husket av meg som en av tidenes største spillere.

 • Har ikke hørt på football weekly vel?

 • Anonym

  herlig tekst! keep going!:)