Serieslutt og Gagarin Cup venter

Nok en uke er unnagjort her i Magnitogorsk. Den siste uken har gått veldig fort. Etter en uke hjemme i Norge grunnet landslagsoppholdet i Stavanger kom vi tilbake til Russland med ny giv og klare for den siste etappen her nede. Ikke så mye som har skjedd her den siste uken. Men noe er det jo alltid. Her om dagen stod Mats å kledde på seg en morning før trening og plutselig lyste hele soverommet hans  opp av ett kraftig hvitt lys. Han tenkte egentlig ikke så mye over dette i starten, Mats trodde egentlig han bare så syner siden han var trøtt, men det viste seg jo i ettertid at dette lyset kom på grunn av meteoritten som suste over byen her og landet fire timer unna. Utenom det kraftige lyset ble ikke byen vi bor i preget av meteoritten på noen som helst måte, utenom at det er det eneste som har blitt vist på tven den siste uken. Vi har også hatt besøk av tre nordmenn denne uken. noe vi alltid syntes er like hyggelig. Så jeg har vært på sightseeing med de besøkende å fått med meg alle kriker og kroker i denne byen, samt litt histotrie.

For Mats sin del handlet forrige uke om to ting og det var de to siste seriekampene som skulle avgjøre om laget hans skulle havne på tredje eller fjerdeplass i serien. For å kapre tredjeplassen måtte de vinne begge de to siste kampene. På kampdager er det relativt faste rutiner her i leiligheten. Dagen starter med at vekkerklokken ringer 09.00. Da står vi opp å spiser frokost. Etter mangel på pålegg som har falt i smak på morningen tok vi med oss en kartong leverpostei fra Norge. Dette har sørget for litt bedre frokost rutiner for oss begge.

(Mats med den nyinnkjøpte leverposteien..)

Etter frokost drar Mats til hallen for en 45 minutters morgentrening sammen med laget. Dette er rolige treninger siden det er kamp senere på kvelden. På disse treningene sørger man for å få igang kroppen, sjekker at beina er friske og treneren finpusser litt på taktiske ting som overtallspillet.

Etter treningen kommer Mats hjem til leiligheten. Da spiser vi lunch, samtidig som vi ser på to episoder av en utvalgt tv-serie. Etter at maten er spist opp og tv-seriene er ferdig tar Mats å legger seg. Han skal da sove to timer, før jeg går å vekker han. Som regel vekker jeg han til fine toner av vårt nye favorittband “The Lumineers”. Mens Mats sover pleier som regel jeg å dra på den lokale Metroen å handler inn det vi trenger for de neste ukene. Handler stort av gangen så jeg slipper å dra så ofte.

( Kjøleskapet etter en handletur, ca to uker til neste gang.)

Etter at Mats har stått opp fra “pre-game nap`en” kjører jeg han og de andre importspillerene til hallen der de må møte opp to timer før kampstart og forberedelsene til kampen er igang for fullt. Selv drar jeg tilbake til leiligheten for å spise før jeg drar tilbake å ser på kampen.

(Min familie og kjæreste, samt norske flagg på tribunen denne uken. F.V. Kristin, Jeanette og Camilla )

Etter at kampen er ferdig drar vi alltid å spiser på restauranten Verona som ligger en fem minutters biltur unna hallen. Her serverer de mat fra alle verdens hjørner, men skal være ærlig å si at jeg bare har prøvd pastaen og pizzaen. Liker å velge noe jeg vet jeg spiser opp og kan uttale.

( Middag på Verona etter kamp. Mats, Tjekkeren Milan og Meg )

Kampene om tredjeplassen denne uken gikk ikke veien for Metallurg. Det startet veldig bra med seier 3-1 over Avtomobilist. Etter denne seieren var alt lagt til rette for en kjempe kamp mot by rival og laget som var innehaver av tredjeplassen Traktor. Traktor hadde to poeng å gå på ned til Metallurg som lå på fjerde. Så bare seier etter full tid var bra nok. Men forran en fullsatt arena måtte desverre hjemmelaget Metallurg gi tapt for ett bedre lag. Traktor vant kampen komfertabelt 1-4. For Mats sin del ble det bra med poeng disse to kampene. Han scoret ett mål og hadde to assist.

( Mats under kampen mot Avtomobilist )

Så nå er seriespillet ferdig og Metallurg havnet på en fjerdeplass i grunnserien. Mats endte med 28 poeng, 11 mål og 17 assist på 44 spilte kamper. Fjerdeplassen gjør så de møter Salavat Yulaev Ufa (femte plassen) i første runde av sluttspillet. Hver runde i sluttspillet spilles best av syv kamper.

For de andre norske spillerene i KHL er det også spennende tider i vente.

Patrick Thoresen og hans SKA St.Petersburg vant som alle vet hele grunnserien. Dermed møter de åttende plassen fra sin avdeling. Alle håpet dette skulle bli Dinamo Minsk og Lars Haugen, men slik ble det desverre ikke. SKA skal møte Atlant Moscow i sin første sluttspill runde. For Patrick sin egen del gjorde han stor suksess under årets grunnserie. Han endte med 51 poeng , 21 mål og 30 assist på 52 spilte kamper. Dette gjorde så han ble den fjerde beste poengplukkeren i hele KHL. Han var også nære på å runde 100 mål i sin KHL karriere, men må vente til neste år da han står bokført med 99 nettkjenninger på fire sesonger. Det blir ført forskjellige statestikker for sluttspillet og grunnserien, så han har 99 mål i grunnserien.

For vår landslags målvakt Lars Haugen ble det en nervepirrende sesongavsluttning. De kjempet om sluttspillplass til siste sekund av den siste kampen, men det ville seg ikke. I siste kamp som måtte vinnes etter full tid slik at de fikk tre poeng ble det tap 2-3 på hjemmebane for Salavat Yulaev. Salavat ledet 0-2 til det gjenstod fire minutter. Da scoret Minsk både ett og to mål som gjorde at lagene stod likt på 2-2. Men ett uavgjort resultat ville ikke holde for Minsk,  da dette kan resultere i maks to poeng. Så da det gjenstår to minutter velger treneren til Minsk å ta ut Lars for å få på en ekstra utespiller. Dette resulterer i at Salavat scorer 2-3 målet i åpent mål og sluttspilldrømmen til Lars og Minsk er knust.

De havner på niende plass og skal heller ut i Cup of hope, som er ett eget sluttspill for de lagene som ikke kom til det virkelige sluttspillet som heter Gagarin Cup. Cup of hope ble opprettet av ligaen for ca en måneds tid siden. De mente at sesongen i KHL ble for kort for de lagene som ikke går til Gagarin Cup. Så isteden for å ta lærdom av dette å kanskje legge til en ekstra serierunde med grunnspills kamper neste sesong opprettet de altså Cup of hope.

For Lars Haugen sin egen del ble årets sesong en kjempe suksess hvis man ser på statestikken. Han er den keeperen som slipper inn nest minst mål av alle målvaktene i hele ligaen. Med ett snitt på 1.81 innsluppende mål per kamp. Samtidig har han også den femte beste redningsprosenten i KHL. 93.3% av alle skudd han fikk mot seg reddet han.

Da takker jeg for meg å ser frem imot ett spennende sluttspill.

Følg meg på twitter for live oppdateringer fra kamper og livet @GJensen31

 

 • Jan Haugen

  Flower Power og oppmykning av narkotikaloven…
  En mykere utgave av Blitzhuset ??

 • Jan Haugen

  Å…?? Jeg trodde EVA JOLY frontet de grønne i Frankrike ??

  Hvilken KUNNSKAPSRIK DAME var det du tenkte på ???

 • Knut_Er_En

  Stem frem FRP og vis din mistillit til Jens og AP ;))

 • Robert Owen

  Ap blir største parti med god margin (3-4%)

 • Johannes Georgsen

  hehe – Siv inside the tent pissing out

 • ann

  ja dette tror jeg på for siv jensen er raus .

 • Da bør man vel stemme deretter da vel? Hvis man ønsker seg et regeringsskifte. Dommedag rundt innvandringsproblematikk og såkalt rasisme kan vi vel snart avlyse? Vi snakker om et parti som har flere innvandrere i organisasjonen sin. Blant annet en fremmedkulturell ungdomsleder. Han er etter alt å dømme, som flere andre med innvandrerbakgrunn i partiet, tillitsvalgt… det ville overraske meg svært mye om disse tillitsvalgte i FrP er kvotert. Dermed må de jo på en måte ha tillit? Rasisme?

  Ser venstre og KrF dette i det hele tatt?

 • mittfedreland

  Det har jeg lest ganske mye av, og fulgt nøye med på Dagsnytt atten, nrk2, hvor de har vært veldig ofte innom og debattert for sitt syn. Sist debatt på TV med H, Ap, og SV, hvor det tydelig viste seg at Rasmus Hansson (MDG)kom til kort med utspillet sitt.

  De er oppviglere/aktivister/en sekt som bedriver massesuggesjon. Fort gjort å la seg fange av den slags, som deg f.eks..

 • ann

  i sverige er miljøpartiet 3.største part og i frankrike er de også store .til orientering at centerpartiet i sverige er på bunnen med sin politikk .en kunnskapsrik norsk dame fronter de grønne i frankrike.

 • ann

  du er muligens uten kunnskaper anbefaler deg og lese programmet

 • Geir Aaslid

  Miljøet vårt trenger ikke flere partier med budskapet: Mennesket har syndet og nå skal det betales avlat.
  Det er innovasjon og ny teknologi som skal verne miljøet vårt, og det er større selvstendighet for universitetene våre og full ytringsfrihet for forskerne våre som er veien videre.

  Vi trenger ikke Jørgen Randers ettbarnspolitikk eller hans diktatur. Jørgen Randers har helt rett i at sosialdemokratiet har feilet, men løsningen er mere demokrati, ikke mindre.

  Vi kan ikke fortsette å ha det slik i Norge at forskere trakasseres av regjeringen vår og fratas forskningsoppgaver bare de markerer faglig uenighet i pressen med SV-regjeringen.

  Løsningen er ikke å legge miljøet ved å legge ned taxfreesjappa på Gardermoen. Det er på tide å fokusere på de reelle problemene.

  Ikke stem på mere av det samme!
  http://www.piratpartiet.no

 • mittfedreland

  MDG er det ikke bruk for på Stortinget. Det er andre partier der som har miljø i programmet sitt.

  Det er for mange partier allerede og sperregrensa bør settes til 6.

  Jeg ser på MDG som en sekt med oppviglere/aktivister.

 • mittfedreland

  Jeg har aldri kunnet fordra fanatikere. MDG er fanatikere!

 • Stjernefox

  Jeg trodde MDG var solidariske helt til jeg leste partiprogrammet 🙁

 • sofia

  Miljøpartiet er det eneste partiet som
  lytter til forskning.
  Forskning på rusmisbrukere, skole, mat, dyr, miljø. forskning på det meste er integrert i politikken deres.

  Hvordan er dette urealistisk?

  MDG kan samarbeide på begge sider. MDG ser forbi blokkene, fargene og uenighetene – Jeg forstår at V&SV føler seg truet. – SV & V virker smålige og barnslige i denne valgkampen. Rakker ned på andre grønne er uten hensikt. samt at de da fremstår som tennåringsjenter med lav selvtilit! Det er ikke MDG sin skyld! De som prioriterer miljøet burde stå sammen om den saken. Ikke kjekle over alt annet! Forøvrig har SV så mange antkampanjer mot andre partier i stedet på å fokusere på hva de selv vil. Det er derfor de misster stemmer. Totalt useriøst! – Når det er sagt liker jeg flere ting i programmet til både SV og V. Hadde de vært seriøse og full av politisk vilje, kunne de vært ett alternativ. Sammen hadde alle tre vært sterke og fått til mye bra!! 🙂 synd bare ett av partiene har vilje, evne og ett ønske om samarbeid. (De grønne:)

 • Eirik Gram Franck

  Flott at MDG blir tatt på alvor og at vi blir lagt merke til. Men litt synd at SV og Venstre må ty til usannheter for å prøve å angripe De Grønne. Blant annet prøver Lysbakken å påstå at MDG ikke er solidariske. Enten har han ikke lest prinsipprogrammet der solidaritet er noe av det som lyser mot deg, eller så farer han med løgn. Når det gjelder realisme/urealisme er det helt klart den politikk som føres nå som er urealistisk. Politikken til MDG har en samlet miljøbevegelse bak seg og er utformet i dialog med fagfolkene og miljøvernorganisasjonene og etter anbefalingene i rapportene fra FNs klimapanel. Solhjell sier så flott på egne skrytekonferanser at fakta må få makta. De Grønne tørr å gjøre dette og at de Grønne nå fosser frem på meningsmålingene setter klima på dagsorden. Skjøtskifts kommentar faller sådan på stengrunn.

 • Torstein Bjordal

  Når det gjelder narkotikapolitikk er MDG det enste partiet som går inn for Skadebegrensing og regulering, etter modell av Portugal og Sveits, mao det eneste partiet som går inn for en BEVISBASERT narkotikapolitikk, i motsetning til de store partiene som utrolig nok velger å se bort fra beviser og statistikk..

 • Jan Bojer Vindheim

  For Venstre og Sv er det åpenbart viktigere å bevare det gamle to-blokksystemet enn å skape de nødvendnige forandringene i samfunnet: http://vindheim.wordpress.com/2013/08/10/blokkpolitikkens-avgrunner/

 • Asbjørn Syverhuset

  Det hadde jo vært mulig for Venstre og SV å endre programmene sine og dermed komme med et tilbud til de grønne velgerne, men de har ikke gjort dette, og veldig mange miljøvelgere føler at SV og Venstre ikke lenger representerer dem. Når det da kommer et parti som disse velgerne føler seg hjemme i, kommer det naturligvis en endring. Vi har jo ingen plikt å stemme på partier som ikke passer oss.

  Journalisten skriver at veksten i MDG kan føre til at miljøsaker får mindre plass i valgkampen. Dette føler jeg er dårlig begrunnet. Journalisten ignorer en annen viktig mulighet, nemlig at MDG kan føre til mer fokus på miljøsaker, og at miljøvelgerne kan samles i en større gruppe i stedet for å bli spredt mellom flere mindre som alle sliter med å holde hodet over vannet.

 • Litt betenkelig at man for ikke lenge siden snakket om en ny norsk “gullalder” i friidrett. Vanskelig å finne gullet blant mye gråstein.

 • henrik4123

  Du har mange gode poeng, men stusser over vurderingen av Grøvdal. Hun er rangert dom nummer 17 av de som skal være med og så mener du at hun er sjanseløs på finale? Ingebrigtsen satte norsk rekord i OL-finalen. Han er laget for å vinne medaljer i mesterskap, ikke for å løpe under 3,30.

 • Therese Lindh

  Kommer det flere sesonger?

 • Therese Lindh

  Kommer det flere sesonger av Beverly Hills? Og evt når?:)

 • HAHAHHA, jeg elsker birthe. Vis flere bloopers!

 • Nammin så søt! 🙂