Den norske duellen

Etter mye om og men har endelig to nordmenn møttes i russiske KHL !  Selv om det er tre nordmenn som spiller i samme liga måtte man vente til det gjensto fem seriekamper før to av dem skulle stå opp mot hverandre på samme isparkett. Tidligere oppgjør lagene imellom har Lars Haugen blitt satt på sidelinjen grunnet NHL lockouten og Mats på grunn av skade. Men ett første oppgjør mellom to nordmenn kunne ikke vært under bedre forhold! Kampen ble mellom Patrick Thoresen`s SKA St.Petersburg og Mats Zuccarello`s Metallurg Magnitogorsk, i storbyen St.Petersburg.

Mange nordmenn hadde som forventet tatt turen til St.Petersburg for å få med seg kampen mellom våre kanskje to største ishockeyprofiler. Så må være ærlig å si at jeg har kost meg på tur hvor det har gått ann å bruke de norske muntligferdighetene mine litt mer enn hva som er nødvendig i Magnitogorsk.

Laget til Mats kom rett til St.Petersburg fra bortekamp mot Dynamo Moskva. Noe som gjorde at de hadde en dag å komme seg på før det bar ut i strid igjen. Dagen før kamp bruker spillerene til å restituere seg fra kampen som ble spilt dagen i forveien. Så det er ikke mye rom for severdigheter og sightseeing da de er å spiller bortekamper. Men Mats hadde litt familie som hadde tatt turen. Så på kvelden dagen før kamp ble det familieselskap i St.Petersburg.

(Mats med familien i St.Petersburg)

Selve kampen var det store forventninger til på forhånd. Hundrevis av nordmenn og tusenvis av russere hjalp til å fylle opp mektige Ice Palace (kapasitet ca 12.000) som er hjemmebanen til Patrick Thoresen. Jeg tror ikke det var mange innbyggere igjen i Hamar heller under kampen, da det så ut som hele byen hadde tatt turen hit for å få med seg sin lokale helt Thoresen spille sin første kamp mot en annen nordmann etter fire år som stjerne i KHL. Selv om det så livlig ut å være norsk på tribunen under kampen valgte jeg heller å nyte den fra litt roligere omgivelser, å satt sammen med Kim Frydenberg i Patricks egen vip-losje i hallen. Kim valgte i sin tid å flyttet over til Russland sammen med Patrick Thoresen, da Patrick var fersk i ligaen, på samme måte som jeg har blitt med Mats i år.

(Kim og meg på plass i hallen før kampstart)

Kampen kunne ikke startet på en bedre måte for alle nordmenn som hadde tatt turen. Patrick scorer kampens første mål etter drøyt syv minutter ut i første periode! Så hvis det ikke var god stemning fra før av ble det hvertfall det nå. Og det bare fortsatte da SKA økte til 2-0 gjennom svenske Tony Mårtensson, servert og assistert av Patrick. Selv om Patrick og Mats hadde flere store muligheter hverseg i dagens kamp til å notere seg i målprotokollen, ble det med Patricks to poeng i dagens oppgjør. SKA St.Petersburg scorer også ett mål i tredje periode som sørger for en fortjent 3-0 seier til hjemmelaget.

(Patrick takker de fremmøtte fra Hamar for kampen)

Treneren til Metallurg er ikke fornøyd med det laget har prestert den siste tiden å sørget for at ingen av spillerene fikk lov til å forlate hotellet etter kampen. For Patrick sin del er ikke dette noe problem da laget hans har vunnet de fire siste kampene og Patrick har hatt vanvittige ni poeng (mål og assist) på de tre siste. Så middagen etter kampen hvor Patrick skulle gni seieren litt ekstra inn ble litt amputert da Mats og resten av laget hadde fått “innestraff”, men vi klarte å kose oss fordet.

(F.H, Kim, Meg, Patrick, Monica Thoresen, , Tony Mårtensson)

Nå har lagene en kamp igjen før ligaen har internasjonal landslagspause, det vil si en ukes kampopphold i KHL. Da skal det norske landslaget spille trenigskamper i Stavanger og deres nye storstue DNB Arena.

Følg @Gjensen31 på twitter for live oppdateringer fra kampene og livet.

 • mittfedreland

  Da er vi enige om de som ligger til høyre for Frp.

 • ml

  Du har jo rett i det. Partiene som ligger til høyre
  for FRP i Norge vil jeg helst ikke assosieres med.
  Men jeg synes fortsatt at politikken er sosial-demokratisk.

 • mittfedreland

  Norge er Norge og ikke USA. Ikke sammenliknbart i det hele tatt.

  Her i Norge regnes Frp til høyre for Høyre. Ikke mange partier som er til høyre for Frp, som gjør at Frp blir til venstre for deg. Det må være blant “de andre” med ingen deltakelse på Stortinget.

 • ml

  Enig at Frp er for folk flest, men de de er fortsatt til venstre for min oppfatning av et rettferdig samfunn.
  Dette hadde vært en rød regjering i usa.
  h

 • KompetansePaValgdagen13

  Arbeidarpartiet bytta faktisk nettopp namn til Arbeidarpartiet.

 • mittfedreland

  Frp er et parti for folk flest. Mer for folk flest enn det “Arbeider”partiet er.

  “Arbeider”partiet er slettes ikke et parti mer FOR arbeidere og AV/MED arbeidere. “Arbeider”partiet bør bytte navn.

 • mittfedreland

  Ja, tydelig vanskelig for deg.
  Entall: Blå. Flertall: Blåe. Ergo: Den/de blåblåe.
  Tips: Tanums store rettskrivningsordbok.

 • neriko

  Det heter nok en blåblå, den blåblå, de blåblå! Grammatikk er vanskelig.

 • Kjetil Pedersen Kjølsø

  Enig, det kommer til å bli som forventet, regjeringsskifte denne gangen. Det er vel ekstremt sjeldent at en regjering sitter lenger enn to stortingsperioder. Når det gjelder småpartiene som ligger faretruende nær sperregrensen, virker det å være Arbeiderpartiet og spesielt Høyre som “tjener” på om de havner under sperregrensen og ev. Opphører å eksistere. Sv-velgerne kommer ganske sikkert ikke til å stemme borgerlig, så de havner nok hos AP. Velgerne fra både KrF og V vil mest sannsynlig gå til Høyre. Tviler på om noen vil gå til Frp, kanskje med unntak av ekstremistene som kun er opptatt av Israel. At De Grønne begynner å gjøre det bra i Norge burde faktisk ikke være noen overraskelse. De har jo fått et solid fotfeste i flere europeiske land, og når de kan gjøre det så bra som f,eks i Tyskland, burde de også ha grunnlag for å gjøre det samme i Norge. Tipper De Grønne plukker velgere jevnt og trutt fra alle småpartiene

 • Kjetil Pedersen Kjølsø

  Jeg lurer på om det gir en bismak i munnen på Frp at omtrent samtlige av de sosiale taperne stemmer på dem? Ikke det at det ikke finnes både anstendige og oppegående FrP-velgere, det vet jeg det gjør, men de henger sjelden på slike forum som dette. Med slike uttalelser kan man naturligvis ikke klandre dem.

  Du virker å være en “ivrig” velger og da er det ganske spesielt at du ennå ikke har fått med deg at verken Jens eller Jonas er medlem av Sv, som artikkelen jo handler om. De du omtaler som “lystløgnere”er topplederne i Norges mest populære parti, både nå og gjennom tidene. Du kan ikke ha særlig tiltro til norske velgere, nå og opp gjennom historien. Du er kanskje utlending?

  En annen ting, de borgerlige burde faktisk håpe at Sv gjør et godt valg. Oppegående folk som følger med har sikkert forlengst skjønt at SV ikke stjeler en eneste velger fra de borgerlige partiene. Derimot har de stjålet, og stjeler fortsatt, majoriteten av sine velgere fra landets største politiske parti, Arbeiderpartiet. Skulle Sv opphøre å eksistere vil et betydelig antall velgere finne tilbake til AP, og gjøre landets største parti enda større.

  -Stem folkens, stem!-

 • Helt enig, Nora!! 🙂  

  Var selv på Gardermoen i går og det tok ikke av for å si det sånn. Nå måtte flere haste videre for å rekke fly, så da ble det litt vanskelig å hylle dem. Nå var de sikkert veldig slitne også, så da hadde det ikke gjort noe å lagd en fest i ettertid. De fortjener det! Jeg hadde ihvertfall møtt opp 🙂 

 • dette var kjempebra, gleder meg til å se dere i passadoble.
   

 • Dette gjik jo kjempebra, gleder meg til å se dere i passadoble. hilsen gamla i Drammen.

 • Hannah Myhr

  kult !

 • Hannah Myhr

  kult !

 • Jeg heier på deg, Anders. Go Anders og Elena!

 • “wire kamera”, “Broom opptak”, “super svensken”, “hel tent”, “drømme crewt”… Er noe å ta tak iher.