Mysteriet Villas-Boas

Han har bra hår, bra dresser og snakker godt for seg, men er egentlig André Villas-Boas en god trener?

Continue reading “Mysteriet Villas-Boas” »

Fotballhelgen – uke 34

For mange vil denne helgen føles som lite mer enn et vorspiel til den store festen mandag kveld – men som de fleste har opplevd leverer ofte vorspielet minst like godt som det som kommer etter…

Continue reading “Fotballhelgen – uke 34” »

Fotballhelgen – uke 33

Fotballen er tilbake. Fotballen er tilbahe. Hu-hei, hu-hei, fotballen er tilbake.*

Continue reading “Fotballhelgen – uke 33” »

Sepps strategiske solstikk

 
«Man kan ikke kjøle ned et helt land». Sepp Blatter, FIFA-president og alle koldtbords verste mareritt, har oppdaget det alle andre allerede var klar over – at å avholde et VM i fotball midt i ørkenen om sommeren er fullstendig galskap. Det virker på overflaten som en ny latterlig vending i en allerede latterlig saga, for var ikke Sepp allerede klar over dette problemet da FIFA i 2010 ga 2022-VM til Qatar? Svaret er at selvsagt var han det, og da er det mer interessante spørsmålet dette: Hvorfor tar Blatter grep først nå? Continue reading “Sepps strategiske solstikk” »

Fotballhelgen – uke 19

Cheerleadere i playoff, de to Robertoene i cupfinale og alle derbyers mor i Portugal. Ingen grunn til å gjøre noe annet enn å se fotball denne helgen heller.

Continue reading “Fotballhelgen – uke 19” »

Arvtakeren

Ingen tenker på hvor tøft det må ha vært for David Moyes. Hver sesong har han jobbet døgnet rundt for å klemme ut de ekstra små prosentene av stallen sin, og nesten hver sesong har Everton kommet høyere på tabellen enn lag med mer penger og større prestisje. Likevel har Moyes alltid visst, innerst inne, at selv om han gjør alt riktig er det beste han kan håpe på en femteplass og at lagets beste spiller blir solgt neste sommer. Det er realiteten for en Everton-trener, i all den tid kjøpekraften rår slik den gjør i moderne fotball og Everton har de budskjettene de har.

Continue reading “Arvtakeren” »

Fotballhelgen – uke 18

Kamp om tyske Champions League-plasser, mer nedrykksdrama i England og Merseyside-derby. Ingen grunn til å gjøre noe annet enn å se fotball denne helgen heller.

Continue reading “Fotballhelgen – uke 18” »

Fotballhelgen – uke 17

Nedrykksdrama i England, van Persie tilbake på Emirates og Champions League-jakt i Spania.

Continue reading “Fotballhelgen – uke 17” »