Yankee, go home!

Hvem brukte Maren Haugli til å få fjernet Peter Mueller?

Jeg kjøper det ikke. Vibecke Sørensen, Jarle Aambø og Tove Paule kan snakke etikk og idrettens anseelse så mye de vil.

Men Peter Mueller kan ikke miste jobben som landslagstrener i skøyter 81 dager før OL på grunn av den dumme fleipen han hadde til og om Maren Haugli i Berlin i oktober.

Det må ligge mer bak. Vikarierende motiver.

Noen har dyttet Maren Haugli foran seg for å få fjernet amerikaneren.

Hvem? Og hvorfor?

Har skværet opp

Det støtende Peter Mueller sa var av seksuell karakter. En vulgaritet. En platthet. Og det har Mueller bedt Maren Haugli om unnskyldning for.

Haugli påstår at hun har akseptert unnskyldningen og lagt dette bak seg. Da skulle saken vært ute av verden.

Istedenfor har en trener mista jobben han har hatt i seks år og idrettsledere kappes om å slå seg på brystet og klappe hverandre på ryggen fordi de har vist verden hvor standhaftige og etiske de er. For å låne fra Hamlet: There’s something rotten in the state of sports Norway.

Gambler med Bøkkos OL

Skøyteforbundet og Olympiatoppen gambler med Håvard Bøkkos OL. Toppidrettssjef Jarle Aambø sa på pressekonferansen at prinsipper er viktigere enn terminlista.

Underforstått: 81 dager før OL er det dumt for Bøkko å miste treneren sin. Men etikken vi skal styre idretten etter og idrettens anseelse er viktigere enn de OL-medaljene dette eventuelt ender opp med koste Bøkko/Norge.

Jeg er redd den uttalelsen vil lyde noe hult om et par uker hvis det da er kommet for dagen at det har foregått et skittent spill for å få fjernet Mueller.

Miljøet rundt Haugli-søskene

I fjor forlot Maren og broren Sverre Haugli landslaget. I misnøye med Peter Mueller.

Ett år seinere setter Maren Haugli seg ned etter den famøse middagen i Berlin og forfatter en rapport til ledelsen i skøyteforbundet fordi hun føler seg dypt krenket av en meget smakløs og dårlig fleip fra trenerens munn.

Men når den snøballen tre uker seinere har rulla så fort og blitt så stort at Mueller er blitt fjerna, påstår Haugli

a) at det ikke var hennes intensjon å få fjernet Mueller fra jobben sin, og

b) at hun nå synes synd på Håvard Bøkko som mister den treneren han har samarbeidet så godt med i seks år mindre enn tre måneder før han skal kjempe om fire OL-medaljer (1.500, 5.000, 10.000 og lagtempo).

Haugli sier sjøl at hun skreiv rapporten på eget initiativ.

Men om det nå ikke var andre som oppfordret henne til å skrive rapporten, så har i alle fall andre personer enn Haugli sjøl drevet lobbyvirksomhet overfor styret i Norges Skøyteforbund til å ta rapporten på alvor og la den få de drastiske konsekvensene den nå har fått.

Hans Trygve Kristiansen er Hauglis trener. Han er en etablert del av Olympiatoppen-miljøet.

Hvis han nå havner i et landslagstrenerteam med Jarle Pedersen vil hans rolle i denne prosessen framstå som motivert av egeninteresse.

Men andre enn Kristiansen har vært med på å påvirke skøytestyret til å fatte den beslutningen det tok i dag.

Tiden vil vise om vi får vite hele årsaken til hvorfor.

 • Jon

  Åpenbart at de fleste sportsgale mener at det er OK å lire av seg grove påstander mot andre i påhør av mange under en lukket middag. Jeg kjenner ingen som ville si noe lignende, kanskje med unntak av i dritings tilstand på et utdrikkingslag. Det må være utslag av en eller annen seksuell fetisj når mannfolk smeller av slike utsagn mot unge jenter. Etter min mening faller Peter Muller i samme kategori som blottere og sexaholics. Pent er det uansett ikke, og når Fin Gnatt forsvarer sånt med henvisning til at man må tenke mer på OL-medaljer enn rett og galt har jeg kun en kommentar: Fin Gnatt er en fin gnom.

 • “rikssynser”

  Helt riktig at dette kommer på verst tenkelige tidspunkt, og norges eneste medaljehåp i de olympiske skøyteøvelser er den som får svi. Det har i flere år vært noen som har vært ute etter å få fjernet Mueller. Det er også kritikkverdig og noe oppsiktsvekkende at Ove Eriksen på NRK sin sending nesten avsetter Peter Mueller og innsetter hans etterfølgere helgen FØR NSF har sitt styremøte angående saken. Dette er jo bare et bevis på at Eriksen er en del av spillet som har foregått. Håvard Bøkko stakkar, tør ikke si hva han egentlig mener av hensyn til laget og sine “overordnede” i Skøyteforbundet. Han er nok under kraftig press blant annet pga sponsorene. Tror nok de fleste sponsorene også kunne levd videre med Mueller for de vil ha prestasjoner for pengene sine, og det ville de fått med ham. En så erfaren og merittert trener sier fra når han ser at en person har små muligheter til å nå toppen. HUSK at Håvard Bøkkos prestasjoner må ses i lyset av at han konkurerer samtidig med verdens beste løper gjennom tidene. Sven Kramer bør nok kunne rangeres som tidenes beste; kanskje sammen med Eric Heiden som tok 5 gull i Ol i 1980. Uten Sven Kramer ville Bøkko vært flere ganger både EM og VM mester i fleng. Det er kun i et land som Norge en slik “årsak” ville bli brukt, og godtatt, som grunn til å sparke en sukssesfull trener. Alle skitne triks brukes for å fremme kvinners og homofiles krav til særbehandling. Norge er og blir “tapernes hjemland”. Ønsker Håvard Bøkko alt godt frem mot OL.

 • Espen Askeladd

  Ingen skal påstå at det har dukket opp noe nytt om Peter Müller de siste årene! Han har vært trener for landslaget så lenge nå at det ikke henger på greip å påstå at dette var det som fikk begeret til å renne over.. Peter har en stil som ikke er typisk norsk, og den er røff med mange/mye verbale sleivspark. Dette visste forbundet veldig godt! SÅ, når de nå sparker ham er det åpenbart av helt andre årsaker enn kommentaren til Maren Haugli.

 • Henie

  Mueller har oppført seg “bøllete” så lenge han har vært landslagstrener. Hva sier dette om forbundsledelsen som har reengasjert ham flere ganger ? Hvilke signaler har de sendt til egen organisasjon og omgivelsene ? Er det først den siste måneden de har oppdaget at det finnes noe som heter etikk ? Hvem er det egentlig som har ansvar for at denne situasjonen kunne oppstå ?

 • Hanne H

  Ifølge Mueller selv sa han at han hadde hørt at Maren Haugli var god til å suge kuk! Og dernest spurte han om hun var det! Dette gjør sikkert Mannfolkene i TV2 hver dag når de spiser sammen med sine unge kvinnelige kolleger! Ifølje Finn Gnatt er det ikke noe å ta på vei for! Spørsmålet er hva han ville gjøre hvis noen sa det samme til ham ved en middag med kollegene?

 • Jon

  Holdningsløst og råttent av Gnatt og mistenkeliggjøre Maren Haugli. Mueller har oppført seg som en tulling i flere sammenhenger, det har selv de med meget liten skøyteinteresse fått med seg. Demonstrativt liggende på ryggen mens en landslagsutover går løpet sitt, kommentar om at noen er feite….. Det skulle bare mangle om ikke en sånn type skulle få reisepass. Hans kommentar under den middagen såret et annet menneske, og så sier han “jeg beklager hvis det var sånn at hun oppfattet kommentaren som sårende….” Meget slapp unnskyldning. At dere og Bøkko er mer opptatt av hans OL-medaljer enn rett og galt viser kun en ting: Total prinsippløshet.

 • Per Erik

  Folkens, dei fleste som har vært idrettsutøvere på et visst nivå, har kanskje en gang fått en upassende komentar fra treneren sin. Dersom Paule og dei andre idrettstoppene mener alvor med hva di sier om at “mobbing, diskriminering og trakkasering ikke er forenlig med idrett” så har dei en stor jobb framfor seg med å sparke trener rundt om i idrettsnorge.

 • Johnny Fortune

  Alle med litt mellom øra forstår at Mueller ikke blir sparket på et så elendig tidspunkt uten at det ligger mer bak enn noen idiotiske ord på en middag. Hvem i det offentlige eller næringslivet her til lands ville fått samme skjebne? Det er utrolig feigt av Skøyteforbundet og Olympiatoppen å skyve Maren Haugli foran seg (selv om hun jo ikke virker å være den skarpeste skøyta på isen)! elendig, Elendig, ELENDIG ledelse er det. Aambø må finne seg noe annet å gjøre etter OL, det samme bør Skøytepresidenten. Resultatet av denne dårlige ledelsen er som følger: Maren H får det vanskelig for all framtid som topp skøyteløper, Håvard B og noen til får en dårlig oppladning til OL, Mueller får en bra erstatning,det blir selvsagt ikke “ro i skøytenorge” noen journlister (NRKs Eriksen og Dagbladets Sæther) og professorer på Idrettshøyskolen viser sin inkompetanse (kvinnelige, som ganske sikkert ikke klarer å være objektive når det er snakk om “seksuell trakassering”), igjen (“Hvordan i helvete fikk dere disse jobbene” som Ole Paus ville spurt). Mueller er en forbasket god trener, en arrogant, ubehøvlet men like fullt forbasket god trener som har resultater som trener og vet hva det går i. Hvilke ubeskrivelig optimistiske dustemikkler tror at de som nå skal ta over har noen som helst sjanse til å klare å skape samme resultater som Mueller i inneværende sesong? Konklusjonen enhver oppegående må se er som følger: dette ble klønete behandlet av Skøytestyret og Aambø, resultatene blir svakere, det trenerteamet som nå er “kommet på plass” er en nødløsning som ikke vil vare, det har blitt mer “uro i Skøytenorge”, Håvard Bøkko kommer til å gå til et profflag etter sesongen. Det eneste positive er at skøytesporten har fått mer oppmerksomhet og at Håvard Bøkko får et enda større navn. Jeg er oppriktig forundret over at det er mulig å utvise så dårlig lederskap. Johnny Fortune

 • Eivind

  Hørte nettopp stortingsrepresentant Hadia Tajik’s (Ap) kommentar på ditt blogginnlegg. Hun raser over innlegget og vil at TV2 ledelsen skal regulere/kontrollere/sensurere dine synspunkter. Hennes angrep på din adgang til å ytre deg fritt viser med all tydelighet hvor langt kvinnepolitikeres intoleranse er utviklet. Hun godtar jo egentlig ikke din frihet til å ytre deg om at det kan foreligge skjulte motiver. Jeg synes du har skrevet et meget bra blogginnlegg og vil bare takke deg for hva du har gjort. Jeg synes det også det burde holde at han beklager en klossete formulering – ferdig med det. Oppsigelsen av Peter Mueller må da innebære et usaklig kontraktsbrudd og gi ham adgang til å få utbetalt ytelser/erstatninger som kontrakten regulerer. Jeg synes det er viktig at han ikke gir seg på det og håper at mange vil støtte ham i det. Jeg får frysninger på ryggen av personer som Hadia Tajik (Ap). Stem for all del ikke AP ved neste valg.

 • PMS*PMS*

  Hva er dette for noe? Jo, rett og slett en patetisk handlemåte av skøyteforbundet og Olympiatoppen som bare viser resten av verden hvor dumme vi nordmenn er, og hvor enestående stolte vi er av det. Helt utrolig!!! Det er synd på Maren nå… Har hun virkelig ikke noe støtteapparat som kunne rådet eller fortalt henne hva følgende ville bli hvis hun gikk ut offentlig på denne måten. Forresten, når vi nå først er i gang, legg ned Olympiatoppen og skøyteforbundet med det samme, så slipper vi flere flauser. Personlig har jeg nå mistet intressen for denne en gang så store idretten. Heltene sitter nå i møterom og forhandler sponsoravtaler.. Fy…..tti katttta!!!

 • John O.

  Har forstått det slik at Maren Haugli ba ledelsen i skøyteforbundet behandle hennes rapport etter OL i Vancouver. Men anti-Mueller-krefter pushet på for å få det behandlet nå; for å få vekk Mueller. Da har de gjort Haugli kanskje enda større urett enn Mueller gjorde, for nå er hun blitt stemplet som kvinnen som sørget for å få Håvard Bøkkos trener sparket. Bra du tok det poenget, Gnatt. Det har ikke vært behandlet i mediene.

 • scouser

  Denne saken handler jo om moral og respekt for mennesker. Man kan ikke bruke sin stilling som trener til å få seg sex. Peter M. har tråkket over streken på hva som er lov og ikke lov. Synd at man ikke slår hardere ned på fotballen og trenerne sin oppførsel Heia Maren og ut med Peter. M

 • mahd

  tror ikke Bøkko har en sjangse på nå ol gull

 • Konspira tor

  Skinnhelligheten fra toppledelsen i Norsk patetisk. Maren H og Mueller er begge ofre i ett velregissert pokerspill undrer av hvem. vi får sikkert vite

 • Koz

  En gang blir det nok med sleivkjeft, En kan bare takle så mye og ikke mer. De som har sett og hørt noe av MUELLERS ordvalg er blitt ganske lei det er ikke morsomt med et slikt språk. Kan si han gravde sin egen grav.

 • Jusice4

  “Jeg er redd den uttalelsen vil lyde noe hult om et par uker hvis det da er kommet for dagen at det har foregått et skittent spill for å få fjernet Mueller.” Det eventuelle spillet som har foregått for å få fjernet Mueller, kan aldri vise seg å være skittent. Når Mueller – så lenge han har vært trener i Norge – og lenge før det (i Nederland) – har oppført seg som en tenåringsbølle, blir spillet du snakker om ikke noe spill, men knapt en enkel kabal, som var nødt til å gå opp. Det gjorde den heldigvis.

 • Ronny

  Å si “Blow me!” betyr ikke at vedkommende vill ha oral sex….. At en middelmådig skøyteløper som Haugli, som ifølge lokalavisa vill satse mer på skole og jobb klarer å sette igang en slik heksejakt er meget lite sannsynlig. Her ligger det mer bakom, noe vi alle trenger å få høre. Toppidrett er ikke for de som er hårsåre…..

 • Cato Larsen

  Viser til innlegget over. Jeg fatter ikke alle kommentarene om at “trenere skal skape trivsel”, osv.! En trener på toppnivå skal vinne medaljer og trofeèr

 • TL

  Idretts-Norge trenger også trenere som er ikke bare er snille og milde. Veldig bra skrevet. Jeg skjønte heller ikke Hauglis poeng med brevet dersom hun har mottatt Muellers unnskyldning. Hva ville fotball- Norge vært uten Eggen, Rekdal og Nordlie? Eller håndball-Danmark uten “skandale-Anja”. Typer, det være seg menn eller kvinner, som ikke er A4, er gull verdt. Jeg kunne bare sluttet i journalistyrket dersom jeg, i egenskap av at jeg er kvinne, hadde tatt meg nær av alt som blir slengt utav trenerpersonligheter i tide og utide.

 • Julie

  Kan godt hende at Maren og andre kunne vært tøffere tilbake og således bevart sin selvrespekt og samtidig fått respekt hos Mueller! Men de fleste av oss vet lite om hva som egentlig har skjedd og hvordan han gjennomgående ha oppført seg, så… Synes ikke folk skal være så skråsikre på hvilke side de står på. Det er for mange uklarheter.

 • Julie

  Få frem hva som faktisk er blit sagt! Men ikke bare viktig hva som er blitt sagt, men hvordan! Enig at det kan være slitsomt m for hårsåre mennesker, men dette har jo også en historie! Ikke første gang han har oppført seg dårlig heller. Greit at han er en god trener, men hvor gode resultater har han egentlig oppnådd? En trener skal skape trivsel, respekt, trygghet og bygge opp selvfølelse og troen på seg selv hos utøverne. Man kan ikke bare ture frem akkurat som man vil! Men som sagt… Kall inn til en “debatt” hvor både Maren, Peter og andre involverte er invitert og få alle kortene på bordet! Så slipper folk å lure mer på dette her!

 • Ole Bole

  Nå er jeg ingen sportsfantast men jeg har jo fått med meg denne stormen i vannglasset. Og jeg synes at det er at treneren måtte gå, det er tydelig at det ligger noe annet bak enn en sleivete kommentar. Alt dette pga en hårsår og middelmådig skøyteløper, og den der AP bærta burde skamme seg. Det er så altfor typisk politiker dette! AP politikeren burde ha nok vett til å holde kjeft i enkeltsaker. Nei, all ære til deg Fin for at du kaller en spade for en spade!

 • Sjarmløs

  Får media anledning til å skrive om trakassering , sex og leder i samme setning er som regel denne personen sjanseløs.Skal en la vær å skrive kritisk om oppsigelser av påstått trakassering mister den “mistenkte” person det siste rettsvern. Til punktet ditt om synsing: Hvis du hadde fulgt med i norsk skøytesport de siste årene, ville du sannsynligvis hatt en annen mening.

 • Birgitte

  Din blogg gjør det vanskeligere for andre kvinner og også menn som blir utsatt for ulike overgrep og som kanske også er verre enn dette, til å rapportere hendelser til de ulike forbund, nettopp på grunn av denne mistenkeliggjøringen av Haugli. Det synes jeg er veldig beklagelig og dette burde du hatt som ett motargument i forhold til hvordan du uttrykket deg i bloggen. Det du skriver er bare synsing og ikke noe fakta overhode.

 • Erling Fiste

  Hvis man kan få sparken med påstand om grov trakassering på bakgrunn av ett eneste utbrudd (som beklages), så vil jeg tro det er mange som skal være forsiktig med å kaste den første steinen… Er det virkelig mulig å bli sparket som trener på grunn av én eneste grov, drøy, umoralsk kommentar?

 • Jason

  Dette er en maktkamp. Ove Eriksen slipper alt for lett til med sine utspill på NRK sine nettsider. Synd Muller måtte bli ofret. Maren Haugli kommer aldri til å nå toppen likevel, uten et snev av mental styrke. Foreslår hun blir buet ut neste gang hun entrer vikingskipet!

 • Ole

  Fin Gnatt, med mindre du vet ordrett hva Mueller sa og i hvilken kontekst det ble sagt syns jeg ikke du, eller noen andre for den del, kan uttale deg om verken motiver eller intensjoner. Hele debatten rundt denne saken er bare spekulasjoner fordi uttalelsene ikke er blitt offentlige. Men hvis jeg nå skal spekulere litt selv, så er det vel nærliggende å tro at hvis Muellers kommentar bare var en uskyldig fleip, så hadde vel han fortalt nøyaktig hva kommentaren var? Forøvrig syns jeg innlegget ditt er helt bak mål og nok ett stygt angrep på en allerede presset Haugli.

 • Cato Larsen

  En samlet norsk presse, med Dagbladet og Esten O. Sæther i spissen, har hyllet sparkingen av Mueller. Deilig å se at noen tar til motmæle. Det er en skandale at en av verdens beste trenere blir sparket, fordi en jente føler seg “forulempet”. Heia Norge, 17. Mai og olje!

 • BKA

  Denne saken er vond, håper bare at Maren ikke får det for vondt. Men at dette gjør det lettere å varsle for andre er lite trolig . Synd er det for alle parter , men det er ikke Maren som skal være syndebukken. Håper at den løsningen som ble valgt kan gi utøverene våre det de trenger frem mot OL.

 • Roy

  Fin Gnatt hevder at etter at Maren Haugli har akseptert Mullers unnskyldning så skal alt være greit! Men det er det ikke; skøyteforbundet må se den større helheten i en sak som det her, og det er at vi har en skøytetrener som ikke kan oppføre seg, som ikke har folkeskikk og ikke har lært seg hva som er akseptert her i landet. Bra vi er kvitt den mannen!!

 • Mann

  Norge er blitt et overfeminisert samfunn. Det er ikke lenger mulig å være mann her. Si “sett skoene der” til din kjæreste og hun blir eitrande forbannet og ringer politiet. Du får besøksforbud. Så er det disse evindelige jentefestene der Barry White durer over anlegget i 5 timer for fittene drar på byen og puler rundt. Kommer hjem klokken 10 neste morgen å driter deg ut fordi du er ubarbert. Og så skal de på fuckings IKEA. Handle inn alt mulig bullshit til jul eller 17 mai. Vennineprat og dritt snakk om ex-er og store kuker fra afrika over kjøttboller i kafeen. Jeg får spader og makk i maven. Fy for kjærringer. Hjemme igjen snakker de med den de antar er barnets far og kjefte på meg fordi jeg tar meg et glass rødvin. Fy faen ass. Jeg forsøker å låse en dør bak meg men den blir brutt opp. De er som buggs. Jeg får aldri fred. Og når jeg sier at jeg skal flytte ut vil de ha hele formuen min. For å forsøgre barn som de har fått med to ander menn og som ikke er mine. Og så ber de om penger til en veske!

 • SAMBA

  This is a stupid accusation that anyone who has common sense can not believe in. This coach has so much done in this sport for our country that such a stupid accusation is nonsense. It might be true the coach’s salary was so much coveted by so many nationals around here. There is no question that it is in our norwegian culture when the salary is colossal we have to give a privilege to nationals otherwise we can do what it takes to rock the boat. Emmanuella Rasmus ( barnevern ) case should be fresh in our memories as a similar case. As a norwegian , the truth is that we are so much attracted by the salary regardless of our education background , competence and / or skills. Haugli’s case was just an excuse to inflame nationalist sentiments. Who has never approached a girl or woman ? How did your girlfriend or wife become yours if you didn’t approach them in a similar manner ? COME ON ! I even should not make such a press conference on tv in order to avoid making a fool of myself. It is just a foul and a smokescreen. Sex tema that causes Muller’s departure is very spontaneous in mankind. Remember Haugli said that she is used to such topics because she has encountered a number of people ( fellow athlets , students , colleagues , etc ) with the same approach before. DO YOU WANT TO TELL THE WOLD THAT YOU HAVE NEVER ENCOUNTERED A PERSON APPROACH YOU IN THE SAME WAY ( whether it is at work , school , campus , stadium or in a party ) ? COME ON ! Please let’s restore the coach and give him the chance to continue his wonderful miracles upon our athlets. He has what it takes to fill that position and the truth is that we have seen a good performance upon our athlets. OL is just around the corner and we successfully can not take over such a daunting task ahead of a near future international competition. Everyone who has such an offer can not turn it down because of the wages it is attached to it but deep down in their heart it is a serious internal conflict that remains a battle to overcome. Let’s think twice and restore him. Money can not be compared to the enviable record that our country keeps on having internationally on the sport that he was entrusted for many years. i hope Haugli has put it behind her and what we need is to pray for them so that the same enthusiasm spirit could continue if he could be given a new chance. Please , send this comment to the influential decision maker. God bless you all !

 • La)90

  Kanskje brevet Haugli sendte til Skøyteforbundet innholdt trusler om juridisk etterspill om ikke Mueller ble sparket. Hvorfor har det ikke kommet frem/blitt bekreftet hva som egentlig ble sagt, og hva som egentlig er årsaken? Debatten blir ganske fattig uten fakta på bordet.

 • Sonja

  Veldig bra at noen tør å stille spørsmål om hva som egentlig foregår i kulissene i Norges Skøyteforbund ! Vi har hatt barn med i skøytemilljøet i et tiår, og en ting er sikkert ; mye av det NSF står for er i alle fall ikke tufta på god etikk. Tvert imot har vi erfart at presidenten glatt kan overse at utøvere blir trakassert bare det ikke blir for synlig for omgivelsene. Så når Sørensen nå står fram på pressekonferansen og hever sin moralske “fane” over Mueller, så er det noe som skurrer alvorlig. Det betyr ikke at vi forsvarer Muellers uttalelser, men det er forbundsledelsen som burde tatt ansvar for å rydde opp i dette for lenge siden. Det er tross alt ikke første gangen Mueller er ute og slenger med leppa. Nå har de funnet det opportunt å dumpe ham og bruker både Mueller og Haugli på kynisk vis for å heve seg selv opp på en moralsk pidestall. Presidenten og NSF-ledelsen mangler totalt troverdighet. Grav videre Gnatt, røyk “rottene” ut, for dette er ikke fairplay !

 • Frode

  Som leder har du et større ansvar enn de du leder, for å opptre på anstendig måte. Omgjengelighet og det å være samlende er viktige egenskaper. Mitt bilde utenfra er at Peter Mueller er veldig enten eller i sin måte å være leder på. Enten er du med han eller så er du mot han, i tillegg til at han svinger mellom å være autoriter og å være kul fyr. Det er ingen tvil om at kommentaren hans er pinlig og seksuelt trakkaserende, og påvirker hans samhandling med de han skal være leder for. Det er Mueller som har ansvaret for den vanskelige situasjonen Haugli havnet i, ingen andre. Hun måtte rapportere videre hendelsen, for hva signaliserer vi hvis vi kritiserer henne for det? Dette handler om hvordan vi behandler folk rundt oss. Og uansett hva du Gnatt mener så lyser det igjennom i teksten din at du mistenkeliggjør Haugli, og det synes eg er svakt av deg. Du kunne skrevet et like kritisk innlegg til skøyteforbundet uten å komme med spørsmål ift hennes “påstander”.

 • Oda

  Jeg tror ikke Tajik kan ha lest dette innlegget særlig grundig. Hun bommer stygt.

 • Hylmen

  Du kommer fra en idrett der mannlige trenere alltid har sextrakasert sine kvinnelige utøvere. (Svømming). Hvem liker ikke en godt trent ungpikekropp i badedrakt? Jeg vet at i falle fall en landslagstrener fikk sparken pga sex-hets mot kvinnelige svømmere i Norge i din tid. Jeg gidder ikke å nevne navn for da sletter du vel innlegget. Men gå i deg selv mann. Det finnes så mangen svin der ute at du burde holde deg for god til å snakke tull.

 • Ole J.

  Dette burde også gjelde for dere i pressen. Gnatt skriver “Haugli påstår at hun har akseptert unnskyldningen og lagt dette bak seg. Da skulle saken vært ute av verden,” dette er en påstand som også flere har kommet med. Det Haugli sa på den pressekonferansen på Hamar var at saken nå lå hos skøyteforbundet.

 • sven erik

  ,,,maktkampen fortsetter…et meget intressant tema med den konspirasjonsteorien…mulig du kan gå idybden på den F.G. ,,, had vært intressant å se hvor langt man kan komme før NSF klanen setter lokket på hermetikk boksen… alt kommer for en dag,, at det ligger en annen agenda bak oppsigelsen en denne uttalesen over en middag,, er det ingen tvil om ..men hva ? had vært gøy å få med seg,,, At folk ikke ser det i hylekoret er skremmende.. når to mennesker gjør opp på kammerset skulle dette vært ute av verden… gjelder ikke arbeidsmiljøloven for NSF?? Psykososiale forhold SKAL løses på annet nivå en i media? NSF “buljongstyret”

 • Geir Olav Lisle

  Selvfølgelig har det skjedd noe som ikke er kommet fram i offentligheten. Antakelig har også Peter Mueller gjort noe som ikke er kommet fra i offentligheten. Men Finn Gnatt. Dette handler om hva slags adferd du vil akseptere. Hvor mye seksuell trakassering fra idrettsledere er du villig til å utsette dattera di for? Hvor mange ganger skal vi tillate at gamle menn med makt kan sende seksuelle kommentarer til unge jenter? Hvor går grensen for hva som er for grovt? Norges Skøyteforbund satte ned foten. Honnør til dem for det. Forøvrig også kommentert på min blogg: http://www.lisle.no/geirolav

 • Maskulinist

  Jeg ble gjentatte ganger kløpet i rumpa av en kvinnelig medelev over tid selv om jeg ba henne stoppe, og ledelsen på universitetet mente at det var MEG det var noe galt med når jeg klaget !!!

 • André

  Jeg synes det er utrolig trist at noe slikt skal dytte Mueller av tronen som sjef. Det er en drastisk beslutning som legger igjen en rekke spørsmål og påstander i media. Men likevel mener jeg dette var en rett beslutning i henhold til media og andre rundt. Påstandene og spørsmålene hadde garantert vært flere dersom Mueller hadde fått beholde jobben. Jeg mener likevel at Mueller burde fortsatt sitt samarbeid med Bøkko.

 • Jørgen

  Det du egentlig sier Gnatt er at resultater alltid er overordnet alle andre hensyn. Ærlig talt. Skal ikke idretten formidle holdninger og verdier av annen karakter enn egoisme og vinnerinstinkt? Hva med kameratskap på isen? En gang i tiden var idretten et dannelsesprosjekt. Når jeg leser innlegg som dette skjønner jeg at det ikke er tilfelle lenger, og at de som liksom skal passe på idretten, journalistene, har fått teften av blod. Hva hadde du tenkt hvis Maren Haugli var datteren din?

 • Jensen

  Det er nok noen som har ivret for å gi Mueller sparken. Det som felt Mueller var sex-preiket hans, som som sikkert var på fleip, men allikevel både sliprig og uhørt. Det forundrer meg at ikke utrykk som “gammel gris” har vært brukt i media om denne hendelsen. Mannen er jo 55 år. Mueller er dog en god trener, og avskjedigelsen ødelegger for både Hege og Håvard Bøkko. De likte Mueller. De som ikke likte Mueller fikk sin gavepakke når Mueller dreit seg ut på middagsselskapet i Berlin. Så fikk man en grunn for å gi han sparken. Både Maren og Sverre Haugli har stagnert som skøyteløpere, mulig det skyldes at de har hatt Kristiansen som trener. De er iallefall ikke de som bør stå først i køen nå som Norge har flere store talenter i juniorklassen. Sats på Bøkko og de talentfulle juniorene først og fremst. Det blir viktig for Pedersen og Koss og gi løperne idividuell behandling, dvs. dyrke fram enerne i norsk skøytesport. Middelmådighet hører hjemme i mosjonsidretten.

 • Oscar

  Flott innlegg Finn ! Denne saken har dreid seg om så mye mer enn bare en kommentar. Og jeg er helt enig med deg Finn, snakk om å ødelegge en ol-sesong for vårt største skøyte håp. Og det at Mueller er litt røff i kantene er en del av pakka, det er det som kjennetegner han og andre gode trenere. Bare se på Finn Åmodt, jose morinho og andre store idretts-trener profiler, det blåser kraftig rundt dem alle. Men samtidig produserer de noen av de største idrettsprestasjonene verden har sett. Så vil bare si av det er flott at du setter saken i du nytt lys Finn ! Takk

 • terje

  så fikk de det som de ville, mafiaen i skøyteleiren. de kunne ikke tåle en mann som snakker rett fra levra. slik er det i sosialistiske norge. alle skal være like, og ingen skal være bedre enn andre. en slengbemerkning er nok, hva skal en annen si da, som har tatt imot dritt, skittkasting, alvorlig mobbing i 30 år og som regel av kvinner? hvordan hadde det vært hvis f.eks en kvinne hadde slengt med leppa, det skulle jeg likt og sett. for de er nemlig verst når det gjelder psykisk terror. mullersaken er ikke psykisk terror eller alvorlig trakassering – det er en slengbemerkning som de fleste opplever gjennom livet, og når noen ikke er gode nok fortjener de å høre det. mari hemmer ble visstnok kalt udugelig og det var på sin plass, hva har hun oppnådd i internasjonal skøytesport. hva har søskene haugli oppnådd i norsk skøytesport bortsett fra 10. plasser? vi ser det samme i fotballen og i andre idretter, der trur enkelte av fotballspillerne på landslaget og i norsk fotball at du kommer til topps og vinner hvis du yter for halv maskin. slik er det selvfølgelig ikke. vi har det samme i skolen idag. alle skal være like, og ingen må finne på å dyrke enere, de skal gjemmes bort. det er bedre at alle er like dårlige enn at noen er gode. og når vi ser på f.eks forskning i norge idag, forstår vi hvor ille det står til med oss i olje-norge. norge får fortsette å dyrke skisporten, det er det eneste vi kan. ingen andre enn skandinaver bryr seg om denne idretten. og i andre idretter er vi jumbo. og hvis idrettsutøvere ikke tåler å høre at de ikke duger, så får de finne seg noe annet å gjøre. lenge leve den siste kommuniststaten!

 • Leif Sørli

  Vil bare si takk til skøyteløper. Det er bra at en innenfor miljøet kan sette skapet på plass. Det var ikke nødvendig med noen konspirasjon for å få PM sparket. Dette har han fint klart selv gjennom flere episoder gjennom et par år. Han er sikkert en god fysikk og teknikk trener, men har ikke hatt store resultater i Norge. Utenom Bøkko har vi et par VM medaljer som kom fordi forholdene endret seg.

 • per anders

  Vil bare kort vise Gnatt min fulle støtte i angrepet fra Hajik. Hun kan jo umulig ha lest blogginnlegget. Innlegget var jo langt i fra en kritikk av Maren Haugli. Gnatt tok ikke avstand fra at hun varslet. Han var mer opptatt av hvilke prosesser som foregikk i kulissene. Jeg vil ikke uforbeholdent støtte hans tanker om prosessen, men i saken mot Tajik er det lett å velge side. Tajik virket i dette spørsmålet kunnskapsfattig. Noe hun ellers ikke virker, så det var rett og slett overraskende. Avslutningvis vil jeg skryte av bloggen til en av Norges desidert mest kunnskapsrike og idrettsinteresserte sportsankre.

 • Mor10 Oslo

  Jeg er helt enig med Fin. Det er helt klart at det er andre som har stått bak og presset frem en skriftlig rapport. Og når man etablerer litt motvilje og personlig skepsis i en situasjon der det foreligger en skriftlig rapport så begynner snøballen å rulle. Det er ikke grunn til å tvile på det. Dessuten; Forstår skøyteforbundet amerikansk? Forstår de hva det ligger i en “tøff” kommentar? Om jeg kødder med en amerikaner og han sier “Suck my dick” så er ikke det en oppfordring til oralsex – det betyr det samme som når vi på norsk sier “Dra til helvete.Heller ikke det er liksom helt bokstavlig ment…

 • Anders

  Et veldig bra blogginnlegg Fin, også får vi bare håpe at alle tør å stå fram med sine motiver i denne saken. For det er helt sikkert noe mer som ligger bak dette. Og det at AP-politiker Hadia Tajik klager på denne bloggen, forteller bare hvor bra den egentlig er.

 • Olsen

  Fin kommentar, Gnatt. Sexkommentaren var vel bare dråpen som fylte begeret. Det er mer uforståelig at Mueller har fått holde på så lenge, enn at han får fyken nå. Når vi hører historier om alle talenter som blir skviset ut, om at han skjeller ut unge mennesker slik at de knekker sammen foran resten av gjengen – så er det helt åpenbart ikke en type leder/trener vi bør ønske å beholde. Og når vi leser at et dusin andre idrettsutøvere er vitne til utskjellingen men bare sitter og holder kjeft, uten å ta til motmæle, så sier det noe om en som bruker frykt som virkemiddel. Og det er vel ikke akkurat en måte å gjøre folk bedre på, hverken som mennesker eller idrettsutøvere. Om skøyteforbundet/olympiatoppen skal kritiseres for noe, så er det vel at de ikke grep inn tidligere.

 • Stig

  I alle dager…. Dere som tror at Fin Gnatt kritiserer Maren Haugli får lese innlegget en gang til. Jeg er helt enig i det du skriver her, man trenger ikke være rakettforsker for å skjønne at NSF og diverse andre lobbyister har hatt en dårlig skjult agenda her. Dette er i utgangspunktet en intern personalsak. At det har lekket til media er INGEN tilfeldighet. Skjønner ikke helt de som sier at det var ‘modig’ av Maren å si ifra. Greit nok at Mueller er en ekstremt autoritær person, men han er jo ikke hennes trener engang…. Selvfølgelig skal man ikke godta seksuell trakassering og mobbing, og for min del, er det helt greit at Maren har rapportert saken videre. Det er NSF sin opptreden i denne saken som er hårreisende og kritiseres. Så lenge Maren Haugli har godtatt unnskyldningen til Peter Mueller, burde saken ha vært ute av verdenen. Hadde hun ikke gjort det, kunne jeg nok ha vært enig i at saken hadde stilt seg litt annerledes….

 • Hilde

  Når du omtaler Peter Muellers uttalelse som en “dum fleip”, så forteller det at du ikke forstår begrepet “seksuell trakassering”. Det finnes ikke et snev av humor bak et slikt spørsmål som Mueller stilte Haugli, og det at han faktisk gjorde det under det som skulle være en hyggelig middag – gjør det enda verre. Jeg har selv en høy terskel når det gjelder fleip og munnbruk, men jeg ville opplevd denne situasjonen som særdeles trakasserende. Jeg blir rett og slett uvel på hennes vegne. Og jeg skammer meg dypt på Muellers vegne. Men så blir jeg lei meg på egne vegne når jeg etter hvert oppfatter at veldig mange menn som jeg normalt sett ville sett på som oppegående, faktisk mener at dette er noe man burde feid under teppet. At det er noe man som kvinne må tåle. Det forteller meg at verden ikke har gått så mye fremover som vi liker å tro. Skøyteforbundet ville mistet all troverdighet dersom de hadde latt dette passere.

 • Tankeren

  Det er ikke første gang Tajik prøver å sensurere folks ytringer. Jeg tror ikke hun har forstått hva norsk demokrati dreier seg om. Les mer om dette her: http://borgerrettigheter.wordpress.com/2009/11/26/nok-en-gang-angriper-hadia-tajik-ytringsfriheten/

 • Eirik M

  Synes det er rart at nesten ingen personligheter i Norsk idrett (et lite unntak ved Bjørg Eva Jensen) tørr å stå fram ved navn og påpeke det åpenbare. I denne saken er en fjær blitt til fem høns. Selvsagt var kommentaren til Mueller langt over streken, (hvis den er lik, eller minner om det som er kommet fram) men så lenge Mueller har beklaget til mottager, Høgli akseptert, kan jeg ikke skjønne hvorfor dette ble en sak. Paradokset er at i ytringsfrihetselskende Norge er det greit å proklamere ytringer millioner av mennesker blir dypt støtt av. Ja sågar blir slike ytringer støttet og nærmest framelsket av en samlet en meningselite. Når så en sjef kommer med en kommentar, som alle er enig om er over streken, er denne ene kommentaren nok til at han mister jobben. Skal en kommentar være nok til å miste en jobb, tap av millioner i inntekt og samlet sosial fordømmelse. Jeg kan knapt komme på noen enkelt kommentar som er så grov at den alene skal kunne gi deg sparken, hvis man i samtidig i etterkant har skværet opp. I tilfelle må det være en ekstrem muntlig voldelig eller seksuell trussel som pga av situasjon kan oppfattes som reel. Jeg blir totalt overrasket over idrettslederne som sitter på sine høye hester og prøver å framstå som etiske overdommerer med et ønske om kun å vise idretten som et glansbilde. Tror de virkelig at ikke slike ting, og langt verre foregår til en hver tid. Jeg er selv idrettsutøver og hører ting som dette daglig. Her vil jeg påpeke at jeg selvsagt ikke støtter slik oppførsel. Jeg misliker det sterkt. Man må likevel forholde seg til den virkelighet som finnes. En uttalelse som har mengder av simultane ytringer i de 1000 idrettsarenaer hver dag har her blitt overreagert på. Eller som Gnatt her påpeker. Blitt brukt som årsak til å fjerne Mueller. Er også enig om at når ordet seksuelltrakasering blir brukt er gjerningsmann allerede dømt. Leste her at hvis den som blir snakket til oppfatter en uttalelse som seksuelltrakasering, så er det seksulltrakasering. Tar den definisjonen til etterretning, men synes samtidig at en slik forklaring virker noe enkelt. De aller fleste kan i så fall i gitte situasjoner trampe over streken i møte med personer med egne grenser som er plassert langt strengere enn normen. I ytterste konsikvens kan dermed alle havne i samme situasjon som Mueller. Uten jobb¿. Er forresten seksuell trakasering verre enn religiøs trakasering, eller rastiskt trakasering? Eller annen form? Til slutt når det gjelder hva som ble sagt. Så vet tydeligvis offentligheten ikke dette nøyaktig enda. Det som stod i Dagbladet og VG har jo blitt avvist av Bøkko og Flugin Larsen. Man må jo stole på disse så lenge ingen har stått fram ved navn og bekreftet at det var disse ordene som ble benyttet.

 • Sverre A

  Som en digresjon og støtte til Akar… Ove Eriksen er en av de svakeste kommentatorene som er på tv for tiden. Han prøver seg på klisjéer hele tiden.. men så lenge han ikke klarer å snakke rent og riktig, så mislykkes han med det også. Han følger ikke med på rundetider “i tide”. Husker dårlig. Klarer ikke å uttale navn. Hadde ikke dette vært i Norge, så ville jeg kalt det en stor gåte at han får lov til å ha den jobben han har. Men i vårt sosialistiske og statsfeministiske land, skal “alle med” og “alle få lov” og “alle få prøve seg”. Ut og vekk med Eriksen. Ut og vekk med sosialistene og rødstrømpene som ødelegger land, sanne verdier og idrett.

 • torsan

  I sin blogg skriver Fin Gnatt: “Mueller mistet jobben…..på grunn av den dumme fleipen han hadde til og om Maren Haugli i Berlin” Dette må i beste fall vere å dra en sak opp av en kurv full av etter hvert mange triste saker, som alle andre en Fin Gnatt må ha god kjennskap til. Hvilke sterke vikarierende motiver Finn Gnatt må ha i denne saken kan en bare spekulere videre over…………?! Til alle som tror at Petter Mueller er verdens beste skøytetrener; hvor mange OL medaljer har han vunnet med skøytelaget sitt? Med Mueller som trener hadde skøyteforbundet en målsetting for OL 2010 på 2 (to) medaljer! 2 medaljer av 36 mulige! Hvem snakker om verdens beste trener?

 • Jente.

  Så du mener seksuell trakassering,eller trakassering generelt burde aksepteres,så lenge man sier unnskyld etterpå?Tror du ikke helt klarer å sette deg inn i saken her. For det er vel ikke denne jenten sin jobb å avgjøre hvorvidt Müller skal kunne fortsette i sin stilling eller ikke. Hadde ledelsen vært fornøyd med en pinlig liten unnskyldning, hadde de og signalisert at denne oppførselen koster vi bare under teppe, det er kun sportslige resultater som gjelder. Hvilken signaler sender det til unge idrettsutøvere?Jo nettopp den at deres personvern ikke teller en dritt fordi treneren deres er flink. Det har skjedd et grovt tillitsbrudd her, du kan vel ikke si deg uenig i dette? Skal man da bøye på reglene i så grove tilfelle?Ja mener visst du, jeg stiller meg bak et klart og tydelig NEI!Det kan ikke være slik at man skal vernes i sin stilling uansett hva man gjør. Det er ei heller slik at Müller fremdeles går i barnehagen, der det holdt å si unnskyld,og så var saken ute av verden. I den voksenes verden får våre handlinger konsekvenser. Gjør man noe ulovlig, så må man stå til ansvar. Jeg må og få si meg positivt overrasket over hvor bra forbundet har handlet, og at de nettopp har vært så klar og tydelig som de har vært. De tolererer ikke slik oppførsel,nå vet man det-og terskelen for at andre skal oppføre seg slik er forhåpentligvis hevet litt. Til slutt vil jeg bare si at man skal aldri, aldri akseptere trakassering! En unnskyldning var i aller høyeste grad på sin plass,men så har forbundet et ansvar for alle sine idrettsutøvere,ikke bare denne jenten. Det ville derfor være feil å ikke gjøre noe. Unge mennesker skal vite at de blit hørt, hvis de blir utsatt for dette, den tilliten er nødvendig for oss alle.

 • Skeptiker

  Så skjer det igjen – de høye herrer og damer har vært fremme og avsagt sin moral-dom over sine undersåtter. Denne gangen var det en trener som fikk smake pisken. Historien kan vise til flere. Både trenere og utøvere som har tråkket “utenfor” moral-stien, enten den er av seksuell eller alkohol karakter. Hvem er så disse mennesker som er moralens voktere? Som i det ene øyeblikket kappes om å stille seg i en utøvers eller en treners medielys for å ta æren for prestasjoner de strengt tatt ikke har noenting med – for så i det neste å kaste dem til ulvene dersom pressen værer blod? Eksempel: Under forrige vinter-OL ble en av våre få medaljører kastet til ulvene fordi han han drukket øl og vært på byen etter endt dyst. Uthengt på alle landets førstesider til spott og spe – og nærmest idiot-forklart av idrettens høye herrer. De samme høye herrer (og damer) etterlot seg en durabelig barregning på hotellet de var innlosjerte på i Sestriere etter lekenes slutt. De hadde kylt ned råbillige italienske alkoholholdige varer for ikke mindre enn 86.000 €!! Det kan hvilken som helst førstereisgutt av en journalist etterprøve ved å henvende seg til hoteldirektøren som sågar måtte purre på regningen flere måneder – og til slutt true med å gå til pressen – før idretts-Norges moralvoktere slukøret måtte betale. Forhåpentligvis med en viss bismak i munnen. For dette var regningen fra bare et av hotellene. Gad vite hva den totale alkoholregningen landet på!? Sikkert MYE mer enn åttisekstusen euro.? Og nå braker det snart løs igjen!! Heia (moral) Norge!! Jeg aner ikke hva PM har sagt til MH – men det MÅ være ufattelig ille – dersom det ikke ligger en skjult agenda begravet et sted. I korridorene til de mektige herrer – og damer i Idrettens Hus..

 • Lisbeth Falling

  Med dette innlegget er du med på å mistenkeliggjøre Maren Hauglis motiver og skrur til den vemmelige skrustikka som gjør at det blir høyere terskel for en ung kvinne å si i fra når menn har uakseptabel oppførsel. Det er helt klassisk: De fleste menn som uttaler seg i denne pinlige saken bagatelliserer Muellers utsagn istedet for å se at dette handler om en typisk mannsjåvenist som turer fram som han vil. Du viser til og med til at Maren Haugli tidligere har ytret misnøye med trenerens oppførsel – det aner meg at denne Mueller har vært en slik dominerende, sjikanerende fyr over lang tid! Det er jammen på tide at han må ta ansvaret for sin vulgære og kvinnefiendtlige framferd!

 • Lars

  Ganske sykt at det ikke skal gaa an aa kritisere sparkingen av Mueller uten aa for stortinget paa nakken.

 • sdgsdgsadgsjkyul

  Du er vel ikke helt frisk er du vel? Du forutsetter at Maren Haugli ønsker Mueller fjernet, og at derfor melder hun fra? Og dersom du mener noen har brukt denne saken for hva den er verdt, og du føler deg misforstått, har du et klart et formuleringsproblem..

 • Misfornøyd

  Gisle Espeland og Ingvar Havnen må inn i OL-troppen!

 • Goredom

  Hva er det med disse bagatelliserende folka egentlig? Selv har jeg et par jenter som nå står på tampen til å innlede det vi kan kalle “idrettskarrierer” – nå for tiden innen svømmesporten. Som far setter jeg klare krav til at klubbens trenere skal gå foran som forbilder, og til enhver tid behandle utøverne — uansett kjønn — med respekt. Hvis det nå skulle gå helt opp på landslagsnivå etterhvert, så stiller det seg slik at dette har karakter av å være leder – ansattforhold, og en leder har under ingen omstendighet lov til å trakassere sine underordnede. Ledere som trakasserer, vil av bedriftens øverste ledelse eller evt styre bli sparket om dette kan påvises at har skjedd gjentatte ganger. Er leder samtidig eier, så vil den ansatte kunne gå til sak – som ofte vinnes. Og nei, det er ikke slik at en “uskyldig kommentar i fylla” kan unnskyldes. Dette har man statuert eksempel på innen selve den lovhåndhevende makt politiet i Trondheim for ikke så lenge siden. Idioten som kom med uheldige kommentarer ble i retten dømt til å degraderes og gå ned i lønn. Bare les selv her (http://www.politiforum.no/id/3252)! Folk viser seg også å være svært historieløse i den pågående debatten om saken. Mueller er ikke sparket på grunn av en enkeltstående hendelse, men på grunn av noe som etterhvert har vist seg å være en modus operandi for hans del, med forutgående gitte advarsler. Dermed får han som fortjent i henhold til norsk arbeidslivsregelverk, og i henhold til etikk-delen i egen kontrakt. Det aller viktigste uansett, er at fremtidige generasjoner av utøvere innen idretten — deriblandt mine døtre — ser at slik adferd fra trenere ikke aksepteres, at det ikke er de selv som nødvendigvis skal ta slike saker selv, og at idrettens institusjoner stiller seg bak utøverne mot trakasserende trenere som ikke eier folkeskikk.

 • Wee

  Du sier akkurat det jeg tenker, takk skal du ha!!

 • KJYSS MÆ I RÆVVA

  Da skøyter er en idrett der det handler om å gå fortest. Har dette sytete kvinnemenneske ødelagt norsk skøytesport i all avskyelig framtid!!

 • Krister

  Unnskyld meg, men representerar du TV2-sporten? Trudde dei hadde litt meir oppegåande folk på jobb der enn personar som leitar etter konspirasjonsteoriar! Det er faktisk Mueller som har gått langt over grensa i dette tilfelle. Han er trenar. Han har ansvar for å behandle utøvarar med respekt, i staden for så trakkaserar han dei på det grovaste. Det er ein skam!! Og det er like stor skam at personar som deg og andre med deg set og forsvarar fyren. FY!! Maren Haugli fortjenar all mogeleg støtte. Ei kjempemodig og tøff jente som fortjenar skryt. Ho gjorde det einaste rette, meldte frå om den trakkaseringa ho vart utsett for. Så har forbundet teke den rette avgjerda og sparka ein trenar som oppførar seg på ein slik måte. Det skulle berre mangle. Eigentleg burde han ha vore sparka for lenge sidan. Det at han kalla ei anna for “feit”, og ei anna for “ein skam for skøytesporten”, er nok i lange banar til å sparke han. Viss Bøkko er noko til idrettsutøvar så greier han å gjere det bra i OL utan Mueller. Eller treng han nokon til å leie seg i handa rundt bana? Han må jo kjenne sin eigen kropp såpass godt som toppidrettsutøvar at han taklar noko slikt. Og i tillegg får han på plass skikkelege trenarar som kan hjelpe han. Vi treng ikkje trenarar som Mueller i Noreg, men vi treng utøvarar som Haugli!!

 • Kvinne som tåler å bli snakket til

  Ja, jeg mener ikke å såre deg, og det ligger ikke noe vondt bak, men jeg føler at du kanskje kunne få litt mer puls faktisk etter treningsøkten, men for all del det er helt opp til deg hva du føler for, og jeg ber om unnskyldning hvis du synes jeg kritiserer deg.

 • Tilskuer

  Den eneste muligheten for OL medalje utenom Håvard Bøkko er vel lagtempolaget, og Peter Mueller ville jo ikke ha med Sverre Haugli på dette laget. Har kretsen rundt Haugliklanen da benyttet denne anledningen til å hive ut Mueller og dermed få plass til Sverre på lagtempoen?

 • Kåre

  Veit du eksakt hva Muller sa? Dersom du ikke veit det burde du enten ha latt vær å skrive denne kronikken eller i det minste burde du vært mye mindre kategorisk. Men om du derimot veit eksakt hva som blir sagt, så avslører du holdninger som jeg trodde og håpet var avgått på dato forlengst. Plattheter og vulgariteter er en ting, høylytte og gjentatte seksuelle spørsmål i en setting med mange mennesker rundt er noe helt annet. Da er det mobbing og trakkasering! Ekstra ille blir det når spørsmålstilleren er en autoritet i miljøet. M. Haugli var modig nok til å rapportere hendelsen og Skøyteforbundet og Olympiatoppen gjorde det eneste mulige valget.

 • Bøkko

  Tipper skøyteforbundet ikkje hadde råd til å lønne Mueller å brukte ditta for det det var verdt.

 • Ola

  Det er lenge siden jeg har sett så mange” ledere” stå fram i media med et så tydelig kroppsspråk som lyser av dårlig samvittighet. Så jo ut som presidenten i skøyteforbundet hadde mest lyst til å gjemme seg under bordet.

 • Sigurd

  Helt enig med artikkelforfatter. Elendig avgjørelse av skøyteforbundet å sparke Peter for en litt usmaklig fleip (hvis det engang var det?). Synes synd på Bøkko som mister en god trener, og så tett på OL er jo dette helt latterlig.

 • Kirby

  Kjære Fin Gnatt Dette er det værste sprøytet jeg har lest på 40 år! At det er ubeleilig at Mueller må gå nå,…vet du hva…DET skulle vel Peter Mueller ha tengt på før han utviste en så ekstermt uklok og uakseptabel oppførsel. Den fornærmede i denne saken heter hverken Peter eller Håvard. Hvis vi skal være forbanna på noen for at dette skjedde så må det vel bli på Mueller som ikke klarer å oppføre seg som folk. Nei, nå får dere klare å plassere skylda der den hører hjemme, vist var nok denne hendelsen dråpen i begeret, men mueller har laget samtlige dråper i det begeret helt selv.

 • HJ

  Gnatts kommentar tyder på at vi har langt igjen før holdningene fra apestadiet er fjernet fra norsk offentlighet. Men det går fremover. Trenertyper a la Mueller er på vei i glemmeboka. Snart slipper vi også machogutter a la Gnatt i journalistikken.

 • Nils Jensen

  Ja nå har vi fått blåst ut ,noen og en vær,så jeg vill oppsumere litt.En leder må få følge sine egne kriterier for hvilke lagspillere han vil ha. Når petter gir den en og andre litt å tenke på,og det kan blåse hardt (innimellom) så vil de beste overleve. Om vi nordmenn tror at det bare er rosen rødt å nå toppen ,så er det fordi dem ikke har prøvd eller vet hva som skal til. Ute i konkuranse kan det blåse full storm og da må du takkle det,kan ikke rope på pappa eller mamma,eller klandre Petter for at du ikke kunne stå “han” av. Vel nå har ,man fått se hva den såkallte “gode” moral har stellt i stand,og om dette har vært et spill for galleriet for å gi en annen jobben ,så vil flere med meg legge merke til hvem dem ansetter etter denne oppvasken.

 • Frank

  Hva er de etiske reglene i NIF/OLT? Hva med alle lederne i norsk idrett som både er gifte og har små barn, og som utviser en moral og etikk under ankelhøyde, når de verken gjør jobben sin, går på fylla, og horer seg f eks under mesterskap som OL? Når skal de få sparken

 • Tommen

  Det er helt uakseptabelt at en eldre mann, som har en lederjobb i Norsk idrett, utrykker seg på en sånn måte ovenfor en jente som kunne vært datteren hans. Når Muller ikke skjønner det er han heller ikke skikket til å være leder for unge norske utøvere. Sport er ikke bare enkeltprestasjoner, som artikkelforfatteren så fallotisk signaliserer, det er også sportsånd. Jeg synes enhver godt voksen mann som kommer med klamme sexhentydelser om kuksuging til en jente på halvparten av hans alder er en smule motbydelig. Spesielt når det er idrettslederen hennes.

 • Kristian

  Haugli ville ikke være med på laget etter uoverenstemmelser med peter mueller, nå så haugli en gylden mulighet til å få han fjernet… Håvard Bøkko er norges desidert beste skøyteløper, nå blir han fratatt mulighetene til OL gull! Kom deg på et privatlag å få med deg peter mueller! Synd at en så god trener skal fjernes på en sånn måte, hårsåre folk har ikke noe i idrett å gjøre….

 • Eivind

  Synes hele saken er tragisk. Greit nok refs skal gis når folk går over streken, men å sparke en anerkjent og suksessrik trener for dette. Noe må ligge bak. Ove Eriksen sine uttalelser om at Bøkko ikke skal være med å bestemme hvem som blir neste trener skjønner jeg ihvertfall ikke. Toppidrett lever av resultater, derfor MÅ de beste utøverne prioriteres. Resultatet blir at NSF minsker sjansene til norges eneste medalje kandidat i OL. Forresten morsomt at Bøkko gir denne bloggen ti poeng på twitter. Se tittel

 • skøyteløper

  Det er latterlig å se så mange uvitende sjeler uttale seg om skøytemiljøet, som dere opplagt kjenner dårlig til. For det første er det trist at noen av dere mener dette er bevisst fra Maren sin side? Håper dere har lest uttalelsen til faren til Håvard. “Maren har oppført seg forbilledlig” Peter Mueller har sørget for at 2 verdensmestere på skøyter har lagt opp. Borgersen, Hemmer, Haugli, Wetten, Stordal, Køpke, Jeppson, er alle løpere som har vist sin misnøye med hvordan landslaget er styrt. Dette begynner å bli en ganske stor andel av lovende skøyteløpere i Norge. Mueller utelukket for en liten stund tilbake også norges nest beste skøyteløper, Sverre Haugli fra lagtempo laget i OL. Vi tar heller med pensjonerte Ervik??? Det er synd for Bøkko at han mister en trener som har vært med når han har prestert bra, men Håvard var på ingen måte en dårlig skøyteløper før Mueller, og mitt tips er at han hadde vært der han er idag men en rekke andre trenere. Da er det langt værre at Mueller har ødelagt for en stor del andre lovende løpere.

 • Statern

  Til Putte Du bør grave deg ned fortest mulig, eller spiller du ludo ??? Eller er du en taper ?? 10 plasser ok ??

 • Putte

  Det er ikke å sammenligne når misslykkede mannlige “topp”-idrettsutøvere som synes Mullers utsagn ville vært et incitamet for dem selv, bøyet seg i støvet (og ned på knerne) for å hylle hams prakt. Pinlig…

 • Startern

  vekk med Eriksen. Han står for en buljongtankegang og alle skjønner jo det. Blande seg inn i en idrett han IKKE kjenner, skjønner jeg. Burde heller kommentere ludo (hvis han skjønner det da). Så til Haugliene. INGEN resultater….Nei, bare en eneste ting har de forsøkt, og det er og få fjernet PM. PM er proff tvers igjennom og det har endel skøyteløpere noe og lære av men noen er kun med for å få 10 plasser burde skøyteforbundet også snart skjønne. Tåler dere ikke å få en melding så legg opp omgående….. Dere har aldri vært seriøse……….

 • Tom Hansen

  Som enkelthendelse er jeg enig i at det var for strengt å sparke Muller.Tror dette var dråpen som fikk begeret til å flyte over.Etter en rekke uheldige episoder var det nok.En kunne ikke leve med en trener som hadde for mange episoder bak seg. Bra at vi får prøve nye trenere.Muller har tross alt ikke så imponerende resultater bortsett fra Bøkko og et par tilfeldige VM gull på enkeltdistanser.

 • -O-

  Jeg blir pinlig berørt, og nesten skamfull av å være medlem av et samfunn som det norske nå viser seg å være. Det er soleklart at Peter ikke mente noe bokstavelig med det han sa. Han lirer ofte av seg morsomheter – kanskje upassende for norge, som pinlig nok krampeaktisk ønsker å være moralens forlengende arm, men er det ikke på tide å være litt mindre selvhøytidlige? Den sosiale sjargongen innad i skøytegruppa, mellom mennesker som omgås daglig og kjenner godt, skal vel ikke være så konservativ? Sakens kjerne – fordommer? Hvis man skjærer denne saken ned til kjernen så er avgjørelsen overlatt til krefter i skøyteforbundet som endelig har fått sett sitt snitt til å bli kvitt Peter Müeller. Skøyteforbundet kan snakke rundt om etiske retningslinjer, prinsipper og verdier så mye de vil, men de unngår sakens kjerne, og det gjennomskues dessverre. Dette er mennesker som tydelig har vært skeptisk til Müellers noe liberale sosiale kodeks lenge, og på bakgrunn av denne hendelsen gjør et overgrep mot både Müellers, og løpernes skjebne. Ønsket om å bli kvitt Müeller av helt andre årsaker, årsaker som både er uholdbare og tydelig fundamentert i fordommer. Dette skinner så altfor tydelig igjennom da hendelsen og utfallet ikke er i nærheten av proposjonal. Men dette beviser skøyteforbundets manglende forståelse for både kulturelle forskjeller og profesjonalitet. Hvor er takken? Utenfra kan det oppleves som at Müeller jages ut av skøyteforbundet, uten en eneste takk for den fantastiske jobben han har utført over flere år i skøyteforbundets tjeneste. Han har trent frem en av Norges beste skøyteløpere gjennom tidene. Uten Müeller hadde vi ikke hadd Bøkko slik han er i dag, og det kjennes pinlig å skulle kaste ut Müeller i kulda på denne respektløse måten, med isfront og kontakt via advokater. Det var ikke slik treningsforholdet mellom Bøkko og Müeller skulle avsluttes. Det blir kanskje feil å snakke om ære, men Müeller har såvisst en stor del av æren for at vi har Bøkko der han er i dag, og å fryse han ut nå, mot Bøkkos vilje i tillegg, er et stort overgrep mot dem begge to. Forbundet burde ha klart å håndtere dette på en litt mer skånsom måte, i forhold til respekt for den stabile jobben Müeller faktisk har gjort med løperne gjennom flere år, og som burde vært hovedfokus og veid tyngst i denne saken. Dette høyst uproposjonale resultatet, sett i sammenheng med hendelsen er som sagt et tydelig signal på at det er mennesker i forbundet som misliker Müeller sterkt. Dem om det, men respekten for et tett innarbeidet treningsforhold i drøye seks år med Bøkko og de andre løperne burde stått høyest på prioriterings- og vurderingslisten. I tillegg nærmer OL seg, og det er svært ille å tenke på at mye av motivasjonen til Müeller og løperne har ligget i å nå dette målet, og måten de har jobbet på mot dette har vært for å nå dette målet – sammen. Også forventer forbundet at Bøkko skal fortsette med samme motivasjon?

 • Marius

  Enkeltpersoner bør tåle en hard kritikk eller kommentar uansett hvem det er, får da gjør du alt får og komme på et høgere nivå og vil prestere. Men dette som har skjedd er oppblåst 100 gonger mer en nødvendig pga dagens media som bygger på ditt og datt. Ellers er det rett og slett en tragedie at Norges skøyteforbund kvitter seg med Muller som er antatt en av verdens beste skøytetrener. Ingen kan erstatte det han har gjort for Norge sitt landslag i skøyter, og Norge har mye og takke muller får.

 • Matias

  Du har svært gode synspunkter, fin gnatt! Bra blogg. Får håpe Johan Kaggestad rydder opp, slik han alltid gjør.

 • Mockingbird

  Alle her som kritiserer Maren bør lese siste siden av Dagbladet i dag! Nå må denne trakasseringen av Maren slutte! Hanne må forøvrig også innse at hun kun er en trophe girlfriend for Peter. Hvorfor ellers hadde han seg med en annen jente samme uken som de to gikk ut i media og sa de var sammen? Eller hvorfor sender Peter sms til nok en jente samme kveld som den berømmelige kommentaren til Maren, hvor ordlyden var som følger “wanna see my c….” og “wanna come suck my c….”. Nei – dette er IKKE Maren sin feil. Daglige kommentarer på dette nivået, og til slutt så blir det nok!

 • øivind

  er jo rart at det bare er søsknene hagli og noen til som klager på muller da for bøkko,grødum, h bøkko,borgersen rukkke, van horst,ervik, de støtter jo muller da

 • øivind

  er det noen som skulla hatt sparken er det norges skøyte forbund da er jo en fille sak det der da sånne komentarer blir brukt humoristisk i dagens samfunn da på arbeidsplasser at det går ann å vere så hårsår da nå er det bare og gratulere nederland og usa med mnge ol medaljer i skøyter norge får ingen. ansetter de nå jarle pedersen og hans t kristiansen er det det samme som fotballlandslaget skulle ansatt ari behn som trener da jarle er ikke god nokk og hans trygve har for gammel treningsmetode er jo gammeldags den da ansett peter muller i gjenn med engang

 • “Sponsor”

  Noen velmente råd om skøytesporten skal overleve.. Maren haugli: LEGG OPP ! Medlemmer av skøyteforbundet:; FÅ BYTTA UT STYRET !

 • Det Mueller virkelig sa

  Refererer til http://www.abcnyheter.no/node/100095. Deltakeren, som står anonymt frem sier at Mueller sa: Do you like to suck cock. Ikke noe “my” i et hele tatt, og ikke noe “want”.

 • gromit

  Fin Gnatt- endeleg ein mann som får satt denne saka i rett perspektiv! Det er vel ingen veg attende kva gjeld Peter Mueller, for så høgt sit nok moralen sine vaktarar på skøyteforbundet sin pidestall. Snart kjem russarane og fakkar landslagsjefen vår om ikkje Bøkko byr opp til profflag, noko hollenderane for lengst har sett nytten av- og med hell! Det er tid for omveltingar i norsk skøytesport og kanskje var dette skitne spelet kimen til nødvendige endringar. Ps, Ove Eriksen, gratulerar som Norges nye sjarlatan.

 • to indre

  Dette er helt klart en gammel feide som søskenparet Haugli har frisket opp igjen. Alle som følger med i skøyteverden vet at de ikke var gode nok til og representere norge for noen år siden fikk med seg trener pappa og klaget til skøyteforbundet.De fikk også muligheten til og bevise at de var gode nok,les Sverre Haugli og Grødum måtte gå ett amerikansk uttak for og avgjøre,som Grødum vant overlegent.Det var i disse tider det begynte og det kom ofte klager fra dette søskenteamet og far.Serlig når Muller beviste att de rota i steinalder`n med treningen.Vi bare spør?Hva har søskenparet prestert?Og det er ikke fremgang,det visste seg i Hamar i helgen.Maren Haugli ligger der skøyteverden lå på for 15 år siden over 20 sekunder etter vinneren på 5000 meter? Hans Krietiansen er visst trener nå…skulle ta seg ut med ham som landslagtrener….!

 • Mollerup

  muligheten for at flere fisker i opprørt hav, følger deg der Axel, jeg kjenner ikke intern dynamikken i norsk skøyte miljø og at PM er en god trener synes som allment annerkjent. Men det sinne som retter seg mot Haugli her på bloggen fortoner seg underlig for meg, Birgitte har ett meget godt poeng, bør leses. Det konstrueres komplott konstruksjoner rundt henne og det hevdes hun har forådt norsk skøyte sport og latt seg bruke i en intern maktkamp. Hun har meldt ifra om en konkret sak som har blitt behandlet av NSF, og det virker som om faktagrunnlaget er annerkjent av de impliserte. Kjernepunktet for meg er at NSF ikke hadde andre muligheter en det de kom fram til. De kunne ikke godta det som har skjedd med en begrunnelse av at det 80 dager til OL, leit for Bøkko og de andre men det er viktigere hensyn å ta…

 • kJuan

  Det trengs kanskje ein språkkonsulent her. Fyrst må ho få vita kva Mueller sa, eksakt kva han sa. Så får me sjå kva som vil vera ei korrekt omsetjing til norsk. I alle høve finst det mange amerikanske banningar som høyrest fæle ut i norske øyro, men som har ei mildare tyding i Amerika, td “fuck off”, “fuck you”, “son of a bitch”, “you sucks,” “suck my cock”, osv. Kom igjen språkkonsulentar. Kva er tilsvarande uttrykk på norsk?

 • Axel

  Man kan ikke gi treneren sparken fordi han har en røff tone, som han har hatt i dette laget siden 2003. Igjen; NSF må komme med hele grunnlaget for avskjedigelsen. Inntil da velger jeg å tro at dette grunner i en kombinasjon av opphisset stemning, en blodtørstig presse og et svakt NSF, eventuelt et NSF som begjærlig har grepet denne muligheten som kom etter Maren Hauglis anmeldelse etter langvarig dårlig kjemi med PM. Men før vi vet noe mer, kan det jo hende vi tar feil alle sammen…. Men mitt poeng er at Bøkko ligger an til OL-medalje. Da sparker man ikke treneren 2,5mnd. før OL fordi han har en (sikkert for mange uakseptabel) oppførsel – men som han jo har hatt HELE tiden. Som alle vet om. Da ligger det noe annet bak. Tror jeg.

 • jan

  kom med det som mueller skal ha sagt til henne,da

 • jan

  hele saken lukter fra a til å.styret burde gå de å men neida ,men håper at det som har blitt sagt av han til henne kommer fram til slutt,for er det noen som vet hva han har sagt til henne.så mueller takk for det du har gjort for norge.å dere i nrk sier bare en ting jeg om dere som ikke lar seg skrives her

 • Maia

  Skal ALT godtas på grunn av en eventuell OL-medalje? Alvorlig talt!! Jeg er sports-fan på min hals, men det får være måte på! Det er Peter Mullers feil at Peter Muller nå er sparket!!!

 • Birgitte

  Nei, det er ingen normal oppførsel og sparke en god trener rett før OL. Det er direkte klønete, men skal jeg anta at noen ligger bak, så må det event være sponsorer som reagerer. Enten forsvinner treneren ellers bortfaller støtten. Selv om sponsorer selv tjener på en OL-medalje, så ser man helst helheten og det er ingen som liker å bli koblet til ett landslag hvor en trener bedriver grovheter mot enkelt individer. For det har vært opptil flere tilfeller nå hvor det kommer frem ting som vi kunne fint ha unnvært. Jeg regner med at Skøyteforbundet er helt avhenging av inntekter og om Haugli har private sponsorer som har reagert, det vet jeg ikke. Men at hun skal bli utsatt for vulgære kommentarer – det synes jeg virkelig ikke. Det er egentlig rart at folk er mer intressert i å gjøre henne som syndebukk. Syndebukken heter faktisk PM som kunne holdt uttalelsene sine for seg selv og ved middagsbordet av alle steder. Egentlig er dette veldig trist, for en personalsak bør forbli internt i Skøyteforbundet og ikke via alle mulige blogger m.m.

 • Axel

  dette dreier seg vel egentlig ikke om Mueller er dyktig eller ikke, men om det var klokt av NSF å gi ham sparken på dette grunnlaget og på dette tidspunktet. Men for all del, kanskje bommer jeg fullstendig og det viser seg at Mueller er sprutgal og har ødelagt og splittet landslaget. Men han har jo Gudhjelpemeg vært trener siden 2003, var det ikke? Noe må da ha funket sosialt i laget? Jeg kan ikke hjelpe for at jeg tror noe har tatt fullstendig av her, godt hjulpet av Hauglis støttespillere (som kanskje til og med har gitt Haugli mer “hjelp” enn de egentlig hadde tenkt seg, og ønsket?) – og selvfølgelig en presse som lukter blod! Og sist, men ikke minst: kanskje en svak ledelse i NSF som ikke greier å tenke seg om to ganger og heller lar seg rive med av føleri og “sextrakkaserihysteri” – kanskje har det vært slik? Vi vet jo ikke. Derfor så viktig at NSF nå lar oss få vite alt.

 • Mollerup

  Men jeg sitter med en sterk følelse av at pga av hans dyktighet så godtar mange her på bloggen mere en om han hadde vært mindre dyktig, og i såfall er det greit? Hadde ikke landslaget hatt Bøkko og Muller måttet gå av samme grunn, hadde ikke en kjeft brydd seg. I jakten på medaljer så tøyes etiske retningslinjer, ikke noe helt ukjent innen idrett det….

 • Axel

  Man kan ikke ha ett miljø, ett klima, en atmosfære, en stemning i laget for hver enkelt utøver. Det blir jo helt umulig å være leder for noe slikt. Lederen må være leder og den som legger premissene – ikke være lekeonkel og psykolog – vel, litt psykolog selvfølgelig, men det må jo være grenser. Jeg tror fortsatt dette er en situasjon som har blitt pisket opp veldig og at det er voldsom overreaksjon at han får sparken så tett opp til OL. Man burde da virkelig ha greid å finne en fleksibel løsning som innebar at Mueller var trener frem til og med OL. Søskenparet Haugli er vel ute av laget likevel, er de ikke? Jeg opprettholder min utfordring til NSF: la oss få vite alt!

 • Mollerup

  Det er ikke opp til andre å definere ” hva man skal tåle”, og det er enhver trener,mentor, leder oppgave å danne seg et bilde av hva mennesker rundt en, og da spesielt hvis disse individene skal prestere på topp nivå, kan tåle og akseptere, og hva det er som får dem til å yte sitt beste. Og skulle det være “politisk korrekthet” å si “dette godtar jeg ikke” så får det bare være..

 • FALDO

  Patetisk hele greia! Dette er en maktkamp det lukter veldig vondt av! Og Ove Eriksen? Har han også personlige interesser her? Han tok parti lenge før sken var kommet ut i pressen! Og hvem er denne rødstrømpa som sitter som president? Hvor er det hun kommer fra? Ottar?

 • Axel

  Skøytelandslaget er ikke Håndball Jenter 9! At man krangler litt og innimellom har en røff tone, får man bare tåle. Man må innstlle seg på at sånn er Peter, bare – og heller ta igjen litt. Kanskje hadde man da fått litt respekt igjen fra Mueller. Ikke vet jeg, men folk er jo forskjellige. Jeg mistenker noen for å ha vært FRYKTELIG hårsåre her. Jeg er redd dette kan rulle opp til å bli en enorm skandale for ledelsen/styret i Skøyteforbundet. Tipper Maren Haugli og broder føler seg litt usikre nå, og det bør de! Konspirasjonsbeskyldningene kan du glemme. Dette tror jeg er storm i et vannglass, med mindre NSF kan bevise noe annet. Konspirasjonsteorier er noe av det teiteste jeg vet, men noen ganger er det ikke alltid slik som de etiske fanatikerne påstår, sammen med det “politisk korrekte”. Noen har hausset opp stemningen i skøyteleieren veldig, tror jeg.

 • Andreas

  Konspirasjonsteoretikerne bør roe seg ned. Denne saken er ikke vanskeligere enn at glasset rant over etter et utall negative episoder. Hvor er den sosiale intelligensen når man sier “suck me” til en kvinnelig utøver som man fra før av har et tynnslitt forhold til? Hvor er lederegenskapene (få alle til å dra i samme retning)? Dette handler om mer enn å gå fort på skøyter. Det handler å være et forbilde, formidle verdier som forbund og sponsorer kan stå for, lede et lag av forskjellige mennesker, og representere Norge med “norske” verdier. Skøytesportens svar på Tom Nordlie har åpenbart ikke de kvalitetene.

 • Jan D. Mollerup

  Jakten på edelt metall gjøre enkelte blinde, aner ikke hva som ble sagt i Berlin, men må gå ut ifra at ansvarlig arbeidsgiver (norges skøyteforbund) med juridisk hjelp (ifølge seg selv) ikke ville ha sparket landslagstreneren i skøyter på vilkårligheter og renke spill. At noen vil se komplotter og makiavelliske manøvre i bakgrunnen er som det vil være i sånne saker. Selv mener jeg at forbundet ikke hadde noe valg, dyktighet (Muller er utvilsomt en dyktig trener) kan ikke og må ikke være en unnskyldning og godtaking for trakkasserende oppførsel.

 • Sjarmløs

  Det har vært en maktkamp i skøyteleiren i flere år nå, som har vært spesielt tilspisset de siste 2 årene. Spesielt har noen klubber i østlandsområdet vært å hakket på skøyteforbundet generellt, og Mueller spesielt enten det er uttak til wc-lag eller Muellers påståtte særbehandling av egne utøvereDa det ikke lykkes for dem å velte det siste skøytestyret under fjorårets ting, kom nok denne saken som manna fra himmelen. Tror neppe det blir mindre splid i skøyte- Norge etter dette.

 • RS

  har vært skøyteentusiast siden Kuppern, dette får meg til å vurdere å boikotte hele sulamitten. Frigide “værsjuke” kvinnfolk ødelegger miljøet her som ellers

 • Terje

  Haugli-familien og deres støttespillere har ødelagt norsk skøytesport for lang tid fremover

 • E. Johnsen

  …bare for å ha sagt det: synes enkelte av der GUTTER som skriver her er veldig sarte og fintfølende til gutter å være? Er dere egentlig kvinnesaksjenter som utgir dere for å være menn?! Enkelte innlegg tyder nesten på det? Vi jenter greier å snakke for oss selv ! Og husk at MUELLER har ikke voldtatt noen altså! DET skjer derimot ute på byen i helgene ; ingen av dere taler VÅR sak da??! Så slutt å prat for deres “syke mor” ; bare innrøm at dere er “ute etter” Mueller og bruker denne saken i så måte. FAKTISK.

 • Irritert skøytefan

  Flott at sportsjournalister tar opp dette. Meget bra innlegg. Nå skal altså verdens beste skøytetrener miste jobben pga. en uttalelse, en fleip, en kommentar. Tenk på Bøkke, og de andre norske skøyteløperne som har nytte av ham. Det kommer til å gå kun én vei med Bøkke. Og da snakker jeg ikke om større sjanse til OL-gull. Norge som skøytanasjon vil tilsvare Uganda som u-land om et par år hvis en trener som hadde sin storhetstid for 20 år siden tar over. Da kan Aambø, og Paule og de andre innkompetente lederne sitte og snakke der om at vi gjorde riktig etisk valg!

 • E. Johnsen

  Så rett så rett; noen “meler sin egen kake” og det vil jo bli godt synlig etter hvert hvem disse “noen” er. Om jenta ikke er HELT bevisstløs så visste hun konsekvensene av at hun “anga” ham etter hun visstnok hadde “tilgitt” han; hun skjønte godt at han måtte gå !! Bare tull å si noe annet i allefall om man skal være ærlig! Jeg er jente selv og hadde JEG fått slengt i meg noe slikt så har jeg ryggrad god nok til å SVARE for meg; man MÅ forstå at dette var humoristisk betont . Jeg synes det er dårlig at vi jenter skal fremstå som så puslete at vi ikke kan svare for oss selv og ta igjen med samme mynt, greier vi ikke det bør vi bare lukke ørene og overse det! Jenter kan være like ille i kjeften; faktisk. Men ikke gjør oss til seksuelle “liksom-offer” bestandig, please, vi KAN svare for oss! Dette er en STYGG SAK MOT P.Mueller faktisk. Endelig noen med litt råskap og dårlig humor i norsk idrett, selvfølgelig er de ikke velkommen i “Gutteklubben Grei” !!

 • Axel

  Foreløpig virker dette som storm i et vannglass, og at Mueller har fått sparken på et altfor tynt grunnlag og på bakgrunn av et hysterisk og fanatisk forhold til etikk og moral. Dette hadde ALDRI vært noen sak på et rent herrelag, i alle fall ikke slik det har blitt fremstilt til nå. Derfor må nå skøyteforbundet lette på sløret og fortelle det hele og fulle grunnlaget til oppsigelsen. Hvis Mueller har fått sparken på et altfor tynt grunnlag 2,5mnd. før OL og mest sannsynlig ødelagt OL’et for vårt fremst medaljehåp, Bøkko, ja da er dette en så stor skandale at hele styret i skøyteforbundet må gå sammen med Mueller. Artikkelen til Fin Gnatt og spørsmålene den stiller, er høyst relevant.

 • ole

  Er helt enig i det du skriver. helt patetisk å sparke Mueller. Dette vil norsk skøytesport angre på.

 • Leif Sørli

  Det er meget enkelt å fabrikkere diverse konspirasjonsteorier om mennesker som uttrykker sine meninger i det offentlige rom. Denne artikkelen er et lysende eksempel på det. Den vitner også om manglende innsikt i hvor kjernen til problemet egentlig ligger. Dette er den fjerde lignende saken Peter Muller har hatt siden han ble ansatt i Norge. Hver eneste sak involverer kvinner. Da er det ikke lenger en glipp,det er en trend. Jenter i denne aldersgruppen er mye mer sårbare enn gutter når det gjelder karakteristikker av person, prestasjon, utseende eller som i det siste tilfellet seksuelle hentydninger. Hvis du ikke er klar over dette har du ingen ting i en slik stilling å gjøre. Jeg har stor forståelse for at det er et kjempeproblem å miste landslagstreneren på et slikt tidspunkt, men egne egoistiske behov kan ikke veie tungt i en sak som dette.

 • kman

  dette er ren maktkamp. sammenligner denne saken med nff saken der karen espelund fikk fyken. dra kamp for å bli kvitt ene parten. hva som er hele grunnen til oppsigelsen til mueller forblir nok en gåte for en vær….

 • Stig Høisæther

  Nå er ikke noen utsagt bekreftet av noen av partene er sanne som angår seksuell trakkasering. Det er lett å dømme Mueller nord og ned når en får sparken på denne måten. I personal saker så er idretten håpløs og nådeløs i forhold til organisasjonslivet og arbeidslivet ellers. På amnge arbeidsplasser spites det og grisevitsene sitter løst og skulle noen gå overstreken som mange gjør, så gjør de opp selv imellom og går videre med de justeringen som måtte foreligge fra den som sier dumme ting. Og det merkelige her er at styret innhenter kun to forklaringer og ikke tar hensyn til partenes enighet om unskyldninger og den personlige justeringen Mueller måtte ta i saken. I sånne saker skal det bli personal sak når den fornermede ikke klarer å leve videre med Muellers uttalelser, men her er saken ute av verden. Så skal en organisatorisk også som styret forsøke å forsikre seg om og forsøke å få partenes ståsteder og enigheter. Men her syntes jeg forbundstyret er uprofe når ingen skøyteløpere sier de vil bli kvitt Mueller, det er kune mediene som gjør det og forhendsdømmer en sparking av Mueller som eks NRK har gjort. Ingen av partene har heller bekreftet seksuell trakkassering, mens to av løperne støtter Mueller. Om en tar fokus bort fra antakelser om hva som måtte være sagt og er motsagt, så bør en se på idrettens dømmende handtering.

 • Poppe

  Maren haugli burde skjemmes for at vi mister den beste treneren som e på markedet nå,og det tåpelige skøyte-styret bør gå av. En gjeng med idioter som sparker Peter Muller 80 dager før OL. Bøkko,bryt ut av landslaget og dann et proff lag so ser dei idiotene ka dei mister i sponsor kroner. Og Maren Haugli,Legg opp

 • Erik

  For de av oss, som faktisk vet hvordan Peter har oppført seg, og hva han har sagt, forstår veldig godt hvorfor han har blitt sparket. En slik mann, fortjener ikke å lede et stolt Norsk landslag.

 • Nils Jensen

  Hvorfor slenger alle seg på hylekoret,og hvorfor er det bare det gale som legges på vektskålen?Dere troe at ved å fjerne all manne greier så blir dere bedre selv.Ingen sex,ingen slåssing ,ingen munnbruk,men det dere gjør er mye verre,dere ødelegger en god manns liv.Petter er en som tester dere og da får norske kvinner stryk karakter,dere er så selv opptatt at dere vil gjøre dette i det godes navn,fy f,,,,

 • akar

  Den som burde blitt løst fra kontrakten i skøyte Norge er Ove Eriksen. Maken til elendig kommentering har jeg ikke opplevd siden Øyvind Johnsen herjet. Det er så¨irriterende å høre på platthetene til Eriksen at jeg som regel slår av lyden! ! Müller skulle ikke fått sparken, noen har jobbet i kulissene. Han får sparken på verst mulig tidspunkt.

 • Rødstrømpen

  Her har en maktsyk kvinne som sitter som leder i skøyteforbundet bruk en ung utøver til å nå sitt mål. Maren var lett å bruke siden hun tidligere hadde hatt noen feider med Peter. Maren kan nå legge skøytene på hylla, for dette kommer ikke skøytenorge til å glemme med det første. Får håpe at noen investorer som sponser skøyteforbundet snarest går ut og sponser Håvard og Petter slik at Håvard og Norge kan se OL lyst i møte. Når det gjelder komentarene til Peter under den mye omtalte middagen, så tror jeg mange av kvinnene som er kommet inn i manns dominerte yrker hadde sagt at såpass må en tåle.

 • Thor

  Kjempebra hvis flere av de beste blir med i et profflag. Da kan NSF og hele denne gammledagse gutte/jenteklubben Grei, bli sittende der. Jeg orker snart ikke å lese mer om dette tullet. Hver gang kommer det noe annet og man vet igrunnen ikke hva som er sant eller ikke. NSF er stumme, de er vel kanskje redde for å få en dundrende rettsak etter hva de har presentert her.

 • Nissen

  http://www.nettavisen.no/sport/vinter/article2764826.ece Og som vanlig er det utøverne som kommer i andre rekke. løpere og ildsjeler kommer og går, NSF består. Personlig håper jeg Bøkko tar med seg de beste og blir med på et profflag.

 • Henriette

  Vi har talefrihet her i Norge derfor kan han vel mene hva han vil. Synes ikke det er kult å bruke hans navn på denne måten forresten. Etter hva jeg leser i ditt inlegg kan jeg bare anta at du er en av de som har fordeler av å jatte med NSF, derfor kan jeg dessverre ikke ta ditt inlegg for alvor.

 • tango

  Mueller felte Mueller!!

 • Svein Jensen

  Peter Mueller har vært i uvær hvor enn han har vært. Dette visste skøyteforbundet da de ansatte ham. Resultatene han skapte og entusiasmen han skaper hos de som supporter ham var verdt uroen. Dette har også slått til. Det har vært en jevn strøm med mer eller mindre støy, men det har skapt fantastiske resultater hos enkelte, mens han åpenbart har slitt ut andre. Dvs, som forventet. Således har skøyteforbundets oppgave verdt å minimere støy og å ha tilbud til de som ikke har kunnet jobbe med Mueller. Personer som Mueller kan ikke knebles. Engasjement og overbevisning om egen fortreffelighet er så stor – og genererer såpass gode resultater at det heller ikke kan knebles. Når så skøyteforbundet bruker en (av mange) episoder (mange norske trenere i mange idretter har sagt mye verre ting og gjerne for åpen mikrofon) til å sende Mueller ut i kulden, så er det andre motiver som ligger bak: – Andre trenere – administrasjonens innflytelse over landslag En kan bare spekulere. Det som er sikkert er at vi har fått nok et glitrende eksempel på at norks idrett er amatører og håndterer sin egen butikk på en slik måte at de ville ha mistet jobben umiddelbart i næringslivet.

 • Hjallis

  Synes skøyteløperne har en smakløs sutrekultur. om man f.eks i fotball ikke liker landslagsjefens filosofi, spillestil treningsmetoder etc er man heller ikke på landslaget. Siden skøyteforbundet har åpnet for bl.annet Haugli å ha en annen trener enn landslagsjefen, SKAL Bøkko få ha Mueller – og skøyteforbundet har å gi han akkreditering til Ol. Gjør de ikke det viser de (nok engang) en inkompetanse -og lar vår beste bli skadelidende.

 • A

  Her er det mer enn én ugle i mosen…

 • Leif Arne

  NRKs Ove Eriksen skal ha vært på styremedlemmer i Skøyteforbundet og ivret for å få fjernet Mueller. NRK-medarbeidere er på ville veier når de blir aktører og ikke formidlere.

 • Norske forhold

  De som er enige i skøyteforbundets avgjørelse ser ut til å avvise at maktkamper og hevn eksisterer i skøyteforbundet. Det tror ikke jeg er riktig. Mer her: http://norskeforhold.bloggnorge.com/2009/11/23/sutring-vant-over-vinnerinstinkt/

 • Gin Fnatt

  Jeg går ut fra at Fin Gnatt ikke hadde akseptert at TV2-sjefen hadde fleipet om oralsex? Men såklart det ligger mer bak enn bare denne episoden. Som sportsanker har sikkert Gnatt fått med seg diverse andre episoder, med Haugliene, Borgersenene, Hemmer, hun juniorjenta, samt uttallige intervjuer på tv. Hvor er lederegenskapene? Hvor er den samlede kraften? Hvor er respekten for medmennsket? Legg til at de sportslige resultatene med unntak av Bøkko er totalt fraværende. Dette var et pinlig blogginnlegg av en person som i kraft av sin jobb bør være relativt orientert om sport. Iblant er konspirasjonsteorier morsomme, men her er det så mye drit å ta tak i for forbundets side at konspirasjon er uaktuelt. Den eneste konspirasjonen som har foregått her, er mellom øra til Mueller

 • Helene

  Skøyteforbundet har endelig fått sparket Mueller. Det triste er at en ung kvinne ble brukt til dette formålet uten at hun selv forsto hva for konsekvenser det vil ha for henne. Hun blir sikkert i fremtiden ikke stolt på lenger i visse kretser og blir allerede i forskjellige blogger titulert med lite pene ord. Ikke vet jeg om det var riktig å sparke denne mannen, men jeg synes ikke det var riktig at man offret en ung kvinne i denne sammenhengen. Hvis Skøyteforbundet ikke var fornøyd med Muellers prestasjoner, kunne de vel sparket han på en mer elegant måte selv om det hadde kostet noen kroner.

 • Johnny Drama

  Verdens beste skøytetrenes sparkes på grunn av en usmakelig kommentar? Utrolig! Snakker om situasjonsettikk! Her er det skjedd et overgrep, og det er ikke mot Maren Haugli… Flaut! Fin artikkel!

 • Håvard

  Er ikke Maren Haugli eller Hans Trygve Kristiansen sin feil at Peter Muller må se seg om etter ny jobb. Det er ene og alene Peter Muller sin mangel på normal folkeskikk som er skylden! Er man landslagstrener for et norsk landslag så gjør man bare ikke ting som f.eks. – kalle en utøver feit – ligge å sove på tribunen når en norsk løper når en norsk løper går skøyteløp i den samme hallen – å kalle en nm-vinner i juniorklassen en skam for det norske landslaget – si ting som han gjorde i berlin Helt rett at Maren Haugli rapporterte inn denne hendelsen til forbundet. Dette var nok bare toppen på isfjellet som gjorde at Peter Muller måtte gå. At Bøkko mister treneren sin 81 dager før OL spiller liten rolle. Han bør uansett være god nok til å ta medalje der. Det tror jeg han hadde vært med andre trenere også.

 • Roffa

  Har også følelsen at det har foregått et spill her som ikke er blitt offentlig. Åpenbart noen som har et horn i siden til Mueller.