Hvordan blir man dyrepasser?

Å være dyrepasser i en dyrepark er en spennende jobb, men hvordan blir man egentlig dyrepasser?.

Når Dyreparken fra tid til annen lyser ut en stilling som dyrepasser er det som oftest over 100 søkere. Den enkleste måten å bli dyrepasser kan være å starte med en sommerjobb i Dyreparken. Noen starter også som helgevikarer. Men for å få fast stilling kreves utdanning.

I Norge finnes dessverre ingen spesiell  dyrepasserutdannelse, men dette finnes både i Sverige og Danmark. Annen relevant utdannelse kan være for eksempel biologi, agronom- eller agroteknikerutdanning, som kan tas i Norge.

Hva jobben består i
Det å være dyrepasser innebærer blant annet å jobbe med de daglige rutinene som fôring og rengjøring. De fleste av dyrene i Dyreparken er ville arter som ikke er fremavlet til husdyrformål. Disse har dermed et stort behov for å aktiviseres slik at de trives. Dette er en av de største oppgavene til en dyrepasser, og er en stor utfordring. Men man jobber også mye med informasjon mot publikum, dyrepresentasjoner og fornyelse av anleggene.

Hvem passer jobben for?
Jobben som dyrepasser passer først og fremst for mennesker som er lidenskapelig interessert i dyr. Man må også ha et ønske om å jobbe for best mulig trivsel og resultat hos dyrene. Du må ha et godt dyrelag og selvfølgelig like å omgås mennesker.

Mest mulig erfaring blant flest mulige arter er selvfølgelig en fordel. Erfaring som bygger på å oppnå resultater innen f.eks oppdrett eller trening av dyr er veldig bra, der du viser at du kan sette deg inn i dyrs adferd og jobbe med dyrene slik at det gir resultater.

 • DyreElsker

  ååååh den jobben er jeg bare skapt for!!!!! 🙂

 • JAu

 • Du har helt rett Vanessa! Veldig godt med folk som står frem, som tørr å være seg selv.

  Har selv skrevet et innlegg om blant annet å være seg selv, og ikke være redd for hva andre mener, litt inspirert av blant annet dette faktisk!

  Her finner du det:
  http://fullstendigkaos.blogg.no/1306932330_du_er_spessiel_mange_.html

  Liker bloggen din veldig godt. Og du, ikke la moren din ta helt over livet ditt, og selvbilde ditt!
  Klem.!

 • Everton vinner.

 • Anonym

  God lesning, muligens det sykeste derbyet i England. Gleder meg som bare det!
  Everton har ikke vunnet på Anfield siden 1999, for håpe det går enda et år før de klarer å vinne på Anfield igjen. 

  • Anonym

   Dette er langt ifra det sykeste derbyet i England. Det eneste derbyet i England som kan kalles sykt er vel muligens West Ham vs Millwall. Ellers er det bare fryd og gammen på balløya..

  • Newcastle – Sunderland!!
   Sier ikke mer enn det.

 • Anonym

  Uansett om det blir kalt vennlig eller uvennlig så skal vi mose the red Shites på anfield i kvell, etter dommerskandalen på Goodison!

  • Anonym

   Finnes det noe mer paranoide folk enn de som holder med Everton? Dommerne har tydeligvis vært årsaken hver eneste gang Liverpool har slått de. Men sånn er det vel når man har verdens største mindreverdighetskompleks.

   • Anonym

    Det var ikke bare dommeren sin skyld, mest suarez som hoppet opp og hylte som ei jente

    • Anonym

     Nok en gang så skal dere legge skylda på dommeren. Dere tapte kampen that`s it.

     Y.N.W.A

  • Liverpool > Everton

  • Anonym

   Liverpool leder for øyeblikket pr. 66 min 2-0 da… 

 • hvem er der som heier på everton i norge egentlig?

  • Anonym

   flere enn du tror 😛

  • Anonym

   Jeg

 • Anonym

  Morsomt at media alltid skal prøve å hause opp denne kampen. Dette er et like mye hatoppgjør som Tottenham vs. Stoke. 

  Ta dere en tur til enkelte kamper i østeuropa aller syd på kontinentet. Eller kanskje til sør-amerika. Der finner dere hatoppgjør. Liverpool vs Everton er ikke mer enn en typisk engelsk kamp hvor begge lags mest hardbarka supportere kan stå side om side på stadion med bare noen få vakter imellom. Prøv dette i et skikkelig hatoppgjør og det blir opptøyer som en oppvoksende engelsk fotballfan aldri har sett. 

  Hvor mange kort får vi i dette hatoppgjøret da? 2-3?? Hatoppgjør my ass..

 • Anonym

  Skulle faen meg på kampen den 25 feb så kom de faen meg til Ligacupfinalen så kan jeg ikke 🙁 Vi burde aldri kommet til Ligacup finalen :((((

  • Anonym

   Skulle jeg og, men fikk byttet billetene til ligacup finalen istedenfor! 😉

   • Anonym

    men jeg ville på Anfield. Jeg ville ikke se Liverpool Cardiff….

 • Man City VS ManU, er den største rivaliseringen EVER

 • Anonym

  Satser på seier i denne. Liverpool er i dårlig og vi har ikke tapt på mange kamper, håper vi får revansjert etter det suarez gjorde sist gang 😛 COYB!

 • Anonym

  Beklager Lars. Noe av det du er godt mulig sant , men jeg jar tidligere bodd i Liverpool og man merker at Liverpool og Everton ikke er fiender men mer som rivaler. Under oppgjørene både på Anfield og på Goodison Park sitter mange supportere blandet. Stemningen mellom supporterne på pubene er også veldig fin og vennlig. Det er selvfølgelig noen røde og blåe unntak men Liverpool derbyet er langt fra et av de verste i verden 😉

 • Er ikke i nærheten så mye hat mellom Everton og Liverpool som det er mellom Arsenal-Tottenham, City-United, eller Liverpool-United(vet at det ikke er et derby, men synes det er et av de mest hatfylte oppgjør i PL for tiden).

  • Anonym

   Liverpool- United er et Derby jo, er du tulling?

 • Roger300Mil

  Heia Everton!

 • Hels til min helt cesar!!!;-)) Fantastisk mann med hundene;-)) ser prøgrammene om igjen å om igjen;.)

 • Anonym

  Gleder meg til I morgen og showet I Bergen ! Cesar er bare helt topp

  http://bergenlive.no/konsertkalender/cesar-millan/

 • Elin Christin Bakke

  Truls <3

 • post

  Jeg styrer unna ikveld, siden jeg ikke liker å se redde hunder.  Selv foretrekker jeg å legge opp til at hunden skal lykkes i treningen i stedenfor å korrigere. Mestring, trygghet og selvtillit er utrolig viktig for hunder også. Det finnes andre metoder som gjør “rehabilitering” av “rødsonehunder” til en positiv opplevelse for hunden også.

  • Modesty Blaise

   Tror ikke du kan ha fulgt så godt med på Cesar’s show akkurat. Redde hunder er jo akkurat det han behandler.

  • Jeg er mektig imponert over slike som deg som kan så mye mer om bikkjer enn Millan. Hvor er du ?,  slik at du kan formiddle kunnskapene dine til alle de i Norge som alldri skulle eid ei bikkje. Vær så snill og stå frem og gjør, på linje med Cesar, en INNSATS for de dyrene vi elsker.

  •  suns ikje de ser så redde ut eg 😛 d e jo ein uvante setting for de sikkert, men redde? nei 😛

 • Modesty Blaise

  Cesar Millan <3

 • Den mannen har mye å fortelle OSS mennesker, om alle feilene vi gjør med bikkjer.
  99% av BIKKJEPROBLEMENE er menneskets skyld. Og som Cesar sier: alt kan ordnes og avlivning er alldri noen “løsning” !

 • Anonym

  dere som ser og liker milan, dere må ha 0 innsikt i hundene han hjelper og dere egne…….. ser dere ikke at hundene er LIVREDDE og UKOMFORTABLE!!!!! sett dere ned  og les om hundespråket og jeg kan love dere at dere vil forandre mening. Det milan gjør er å fjerne symptomene på hundens problem. ikke ÅRSAKEN, så hundene lider invenndig, men oppfører seg utvendig for di er for redde til å gjøre noe annet……! Skjerp dere!

  • Årsaken til at hunder er redde, sky, agressive etc. er på grunn av hundens tidligere historie (f. eks. et heftig krasj med en glassrute som gjør at hunden blir redd for å gå gjennom dører med slike ruter, og hvor eierne da har reagert med å baby’e hunden og trøste den). Siden hunder ikke tenker over hva de har vært gjennom før av lidelser, men reagerer slik mennesker har lært de å reagere (ved å trøte hunden- har han/hun lært at glassruter er farlige.) Hunder lever i nuet og det er derfor det ikke er nødvendig å hjelpe hunden med årsaken til hvorfor den er redd osv. Hvordan skulle du egentlig gjort det? Satt deg ned med hunden sammen med en psykolog og spurt hvorfor hunden er redd? Når Millan rehabiliterer hunder så blir de ikke redde og uforkomfortable, men får et liv som er langt mer naturlig for dem enn hva de trolig har hatt før. Millan tenker først og fremst på å behandle hunder etter deres egen psykologi (som du kanksje vet så tenker ikke hunder som mennesker) og hjelper hunder å finne deres rolle i et samfunn vi har puttet dem inn i og som i utgangspunktet er helt unaturlig for dem. Det er lurt å sette seg inn i akkurat hva det er Cesar gjør med hunder og hvordan metodene hans fungerer og hva de går ut på før man begynner med å kritisere. Det er tydelig at du hverken har lest en av bøkene hans eller sett en episode av showet hvor du faktisk har hørt etter hva som blir sagt. 

 • har utrolig lyst til å få meg sommerjobb her neste år 😀 lurer på om jeg faktisk skal søke ? 🙂 men det er 16 år man må være, ikkesant? 🙂

 • helt uvirkelig hvis jeg får sommerjobb.(håper jobb også)

 • Khady Ndiaye

  Jeg elsker dyr når jeg blir gammel nok flytter jeg til Kristiansand og søker jobb. Jeg har likt dyr siden jeg var 2 år.
  Og hvor mye tjener man?