Fair play, Rosenborg?

Det blir umulig for meg å ikke ta opp hansken etter hendelsen med Rosenborg og Dorsin på Lerkendal på søndag. Bare for å rekapitulere episoden kort, så raider Dorsin som vanlig ned på sin venstre side, fører ballen over dødlinjen, hele ballen altså, med god margin, tar den med inn i banen og blir felt av unge Storbæk. Straffe! Iversen! Mål! Selvsagt!

Dommerne oppfatter ikke forseelsen.

Jeg mener oppriktig at Dorsin, som er en meget god spiller, vil oppfatte at ballen er ute. Har vært spiller selv, og vi ser detaljene, selv i store hastigheter. De små berøringene, de små marginene, de ser vi. Vi ser det hver gang spillere klager på dommernes marginalavgjørelser. Så mitt utgangspunkt er at Dorsin ser at det er grønt gress mellom ballen og linjen, med ballen på feil side av den. Han vet at ballen har vært ute. Bilder bekrefter at han ser ned på ballen når han henter den tilbake over streken også.

Men han jukser jo ikke bevisst i gjerningsøyeblikket. Han tar en splittsekundavgjørelse og et halvt sekund etter er straffen et faktum. Henry handset med seg ballen da Frankrike avgjorde mot Irland. Også det en refleks. Arild Sundgot mot Stabæk i semifinalen i cupen. Refleksreaksjon tatt i et brøkdels sekund. Det er til å forstå.

Så kommer vi til kjernen: Bør spilleren tilkjennegi overfor dommer at her har det vært urent spill? Jeg mener ja. Et rungende ja, og jeg skal komme tilbake til hvorfor.

Dorsin sier at det ikke er han som dømmer. Men Dorsin, du dømmer jo hver helg! Hver gang du er uenig i en avgjørelse, når du løper bort til dommeren og vil klage eller påvirke, så dømmer du. Saken er at du bare ønsker å dømme når du vil ha ting i din favør. Hvorfor er du så stille når du åpenbart har brutt reglene, og fått en fordel av det likevel?

Og Eggen, du mener at det er “ufotballsk”, det jeg sier. At en spiller skal melde seg selv. Da bare understreker du mitt poeng. Et poeng du og dine trenerkolleger dessverre altfor ofte synes er greit. At man jukser seg til poeng. At det gjelder å vinne for enhver pris. At alle midler kan tas i bruk. Er det virkelig greit? Er det slike holdninger og verdier vi skal innprente til våre unge spillere. Er det juks vi vil assosieres med? Overfor publikum, sponsorer, foreldre og spillere?

Hver dag, i landets over 1800 klubber, jobber det utallige frivillige med holdningsskapende arbeid overfor våre unge talenter. Både i bredde og elite. NFF har egne Fair Play programmer i samarbeid med Norsk Tipping, og Fair Play henger høyt både i UEFA og I FIFA. Dette arbeidet får et skudd for baugen HVER gang slike ting blir akseptert og beskyttet av toppklubbene. Hvordan skal fotballen bli troverdig i sitt holdningsskapende arbeid når toppklubbene torpederer det enorme arbeidet som legges ned over hele landet?

Da jeg kom til Stabæk i 2007 satte vi igang et Fair Play prosjekt som innebar følgende:

Gode og lange diskusjoner med A-laget hvor vi brukte og diskuterte både konkrete situasjoner og situasjoner satt helt på spissen. Brukte videoeksempler og tenkte eksempler. Målet var å ta et skritt, et skikkelig skritt, mot Fair Plays ytterste konsekvens. Vi vil vinne uten juks, uten å trekke ut tida, uten å filme, uten å kjefte på dommeren og uten å slåss på banen. Vi ville vinne med rene midler, med å reise oss selv om det vil tjenes på å ligge nede, med å løpe av banen når vi gjorde bytter. Selv når vi ledet mot slutten av kampen. med å gå vekk fra konfliktsituasjoner og med å be om unnskyldning for grove forseelser, både til motspillere og dommere. Med å være høflig og imøtekommende. Men samtidig med å være vonde å spille mot, både fysisk og mentalt. Det er ingen motsetning i dette.

Hvorfor?

Fotballen har en enorm påvirkningskraft, i positiv og negativ forstand. Vold PÅ banen avler vold UTENFOR banen. Sportsmanship PÅ banen inspirerer til god oppførsel UTENFOR banen. Det holder ikke å ta hverandre i hendene, liksom. Det må vi snart innse og gjøre noe med.

Jeg innrømmer at det skapte heftige diskusjoner i spillergruppa. Viljen til å vinne for enhver pris er dypt forankret i spillerenes sinn. Men vi kom da frem til en felles forståelse til slutt om at vi skulle ikke vinne for enhver pris. Og når du har inntatt en slik holdning, så kan du ikke velge når du skal bruke den. Hvis det innebærer et nedrykk, så må du stå ved den. DET, er kulturbygging. DET, er verdiskapning, DET er holdningsskapene og karakterbyggende. DET, er klubbyggende, og individbyggende.

Så innførte vi nulltoleranse for kjefting på dommeren, filming etc fra juniorlaget og nedover i de aldersbestemte klassene. Det gjaldt også trenerne. Straffen for gule kort ved slike forseeleser var èn kamps suspensjon for spilleren eller treneren.

Men vi hadde ALDRI klart det dersom ikke flaggskipet, A-laget, hadde gått foran med et godt eksempel. Derfor måtte jeg ta Veigar Pall Gunnarson offentlig da han forsøkte å filme tidlig i sesongen. Og Daniel Nannskog da han kjeftet på dommeren og fikk gult. Det handler om å være konsekvent, gi signaler og stå for noe. Derfor tok jeg det som en velsignelse at det var nettopp disse to, de mest profilerte, som ga meg mulighet til å fronte Stabæks styreforankrede verdiplan. Spillergruppa forholdt seg fantastisk i løpet av det neste halvannet året, hvor Stabæk i 2008 fikk Fair Play prisen av NFF.

Hva betød det at Stabæk inntok den holdningen?

Det var en holdning Stabæks samarbeidspartnere stilte seg 100% bak. De var og er opptatt av samfunnsregnskap, og det tilførte klubben ekstra inntekter bare å adoptere denne holdningen.

Det var en holdning spillernes foreldre applauderte. Stabæk fremsto som en oppdragende og ansvarsfull klubb, i tillegg til å gi spillerene en meningsfylt fotballhverdag.

Det gjorde det lettere for Stabæk å rekruttere spillere.

Det gjorde supportene til Stabæk stolte over klubben sin.

Det ga Stabæk respekt fra motstandernes supportere.

Det ga Stabæk velvilje fra dommerne. De er IKKE upåvirkelige.

Det ga spillerne respekt fra sine motspillere.

Det ga Janne Jønsson færre gule og røde kort, faktisk færrest av alle. Jeg er sikker på at det i løpet av en sesong ga Stabæk 6 poeng i form av at alle spillerne var tilgjengelige hele tiden.

Det ga spillerne ryggdekning fra klubben og medspillerne til å kunne innrømme at en forseelse var skjedd, og jeg er sikker på at om en lignenede episode som Sundgot eller Dorsin presterte, så ville spilleren sagt ifra.

Det er KUN positive synergier å hente ved å innta en slik holdning, ved å adoptere slike verdier. KUN positive.

Så èn ting som spillerne bør tenke over, hvis man har et forhold til egen og klubbens profilbygging. Eksempel: Morten Gamst Pedersen slår ballen inn med hånden i en Premier Leaguekamp der Balckburn leder 1 – 0. De vinner 2 – 0. Gamsten har et fint rykte i England. Til hvilke høyder tror du hans anseelse, markedsverdi og posisjon hadde steget i gentlemannens og sportsmanshipets hjemland om han hadde tatt et gult kort og annullert sin egen scoring?

Så burde Dorsin sagt ifra? JA! For
sin egen del, for RBKs del og for FOTBALLENS del.

Og, Eggen, JA, det ER ufotballsk. Det er det som er så trist.

Det koster fotballen dyrt å måtte vinne for enhver pris.

 • Trude Helén Hole

  Fantastisk godt skrevet! Kulturbygging, verdiskapning, holdningsskapene og karakterbyggende arbeid må inn i ikke bare fotball, men inn i idretten generelt. Det er som du nevner klubbyggende og individbyggende, men i tillegg samfunnsbyggende. Dorsin burde helt klart sagt fra og tatt det som en mann med stor M i denne situasjonen.

 • Torbjørn Aasenhus

  Et spørsmål! Hvis du hadde vært i samme situasjon, at ballen var ute å at dere hadde fått en straffe. Hadde du selv gått til dommeren å sagt i fra ? Tror ikke det !!

 • Aarmo

  jeg synes at det er godt skrevet og alt slikt men,synes tittelen ikke blir helt riktig når det dreier seg om en enkeltspiller.blir litt feil synes nå jeg da.

  • Vikingfk18

   Fair play, Bohinen?Bohinen er en tulling

 • Troillongen

  Hvorfor kommer det så fantastisk sterk kritikk hver gang RBK får dommeren med seg? Dorsin er valgt ut som kaptein, og er absolutt en spiller som står for fair play. Hva med situasjonene der RBK skulle hatt straffer i går, men som ingen snakker om? Dorsin var opptatt med å se etter medspillere inne i feltet og så ikke at ballen var ute i et brødel av et sekund..makan til hakking fra deg Bohinen, som såklart skal fremheve din tidligere arbeidsgiver som den perefekte fair play klubben..Du og Frode Olsen viste i går deres missnøye mot RBK som klubb på riksdekkende tv, uten et snev av objektive argumenter, noe dere bør holde dere for gode til hvis dere fortsatt skal oppfattes som “fotballexperter”.

  • Bolaen

   Dette er en flott og viktig artikkel og disse “fair Play” holdningene vil styrke fotballen.. Kort sagt “Gjør mot andre det du ønsker de skal gjøre mot deg”!

 • Troillongen

  Og som en tilleggskommentar…Du skriver, “Fair play Rosenborg?”…Hvem er det som har vennet flest fair play priser de siste åra i Tippeligaen? Hvem er det som har fått minst gule og røde kort? DET mr Bohinen,kalles fair play!

  • Almert

   bra skrevet. Men virker mer som du er ute etter å “ta” en enkeltspiller og ett enkelt lag, fremfor å ta opp temaet rundt fair play, synd.

 • Evra 3

  Du hadde gjort det samme. Vi husker enda hvilken type spiller du var, du hadde utvilsomt gjort det samme.

  • Fixiboy

   aaaah, herreguuuuud!! Bohinen: du er tidenes største klovn!! De såkalte “ekspertene” på tv2 er jo helt skutt i hodet alle sammen! skjerp dere a.

   • Larzy

    litt dumt å ta utgangspunkt i at han ser ballen over linja når han kanskje ikke gjorde det???? (PS: En fotball er rund…)

 • Empert23

  Hadde ikke dette handlet om Rosenborg hadde aldri det blitt så mye styr, for Rbk er allt fair, men når en liten glipp så er det fullt styr. Jeg tror alle er enige om at man skal spille til dommeren blåser. Hvis alle skulle sagt ifra til dommeren om slike tilfeller, ja da hadde det bare vært helt tullete på banen. Alle lag gjør noen tjuvtriks ubevisst. Uansett så synes jeg Dorsin gjorde det korrekt ved å fortsette, fordi han vet inni seg at man skal spille til dommeren blåser, og at det er dommeren som dømmer!- Og Det med at dorsin sa at “jeg dømmer iikke” også skrev Bohinen at det gjør dorsin og når noe skjer mot han. Selvfølgelig reagerer man. Det gjorde også Odd spillerne, dømmer de også da?!

 • Erlend Røstad

  Syns det er latterlig å ha Lars bohinen i tv studio, mannen er jo total sjanseløs ! Greit han var en bra fotball spiller i sin tid, men er laaangt i fra noen “ekspert” som burde være i ett ellers bra fotball studio.Nei sett han samme med Solèr, de er i samme klasse

  • webbchester

   Det er greit at disse tingene blir tatt opp, men det kan ikke være tilfeldig at det er akkurat Rosenborg som blir anklaget når dette først blir diskutert. Det var tilfeller av mer “unfair play” i gårsdagens Tippeliga runde enn denne.

 • snickabo

  Er vel på tide å pensjonere seg nå, Bohinen, dette må være det pinligste jeg noensinne har lest.Kan du ikke også skrive en like lang artikkel om Odd-spillerne som holdt Iversen på cornerne, de sa heller ikke fra til dommeren. Men vi skjønner selvsagt at dette kun skrives fordi det var Rosenborg, hadde dette vært ett annet lag hadde det ikke blitt av noen som helst. Bohinen kan selvsagt motbevise dette ved å skrive en ny artikkel neste gang en ball går over linja til utspill eller innkast, og det ikke blir dømt.

 • Odden

  Fair play, Rosenborg??MERKELIG at de var akkurat Lars Bohinen som skulle ta opp dette, når det var i en Rosenborg-kamp det skjedde.. Hadde det vært Odd som gjorde det der, hadde du sagt at; “de må spille til fløyta går”. Det er det alle spillerne også tenker.Rambekk sier jo “Det er jo ikke din feil” til Dorsin etter kampen. Det er helt klart dommerens ansvar å få med seg slike situasjoner. Istede for å rakke ned på et lag, som du og Frode Olsen gjør mot RBK ved en hver anledning, kan dere heller begynne å stille noen spørsmål rundt dommerne i tippeligaen også.i løpet av 90 minutter, gikk det ikke an å høre du sa en positi ting om RBK, men Odd Grenland, de var så gode så. Som flere sier, om spillerne skal begynne å si ifra om alt feil de gjør, da blir fotball helt patetisk.. “HEi dommer, jeg holdt i trøya hans, det var nok en straffe.” Da hadde vi ikke trengt dommerne.Lars Bohinen, PENSJONER DEG! istede for ekspert, kan du begynne å kalle deg håpløst!

 • Erlend Ødegård

  Jeg synes det er pinlig av Steffen Hagen å ikke gå bort til dommeren og innrømme at han felte Mikael Lustig, og at Rosenborg burde blitt tildelt staffespark på stillingen 1-0.Veldig ufotballsk av Dag-Eiliv!!! Man glemmer jo at du faktisk pleide å spille fotball selv, Bohinen. Jeg registrerer at du er i ferd med å gå Ivar Hoff-skolen. Bare du venner av deg stotringa og stamminga samt legger bort bruken av fremmedord du ikke vet hva betyr, blir dette kanonbra.Du begynner å kle arbeidsgiveren din ihvertfall…

  • JoakimP

   Dette er jo bare utrolig latterlig. Helt sykt at det var i en Rosenborg-kamp. Hvor mye betaler du for jobben din?

   • Steffen Stenersen

    Bare for og ta det med en gang, og sammenligne denne situasjonen, med handsen til Henry mot Irland, er bare tull! Frankrike gikk til VM som en konsekvens av denne situasjonen, Dorsin fikke straffe i 16. serierunde i Tippeligaen, der er det en viss forskjell. Selv synes jeg ikke Henry sin hands er så forferdelig, men oppstyret kommer av at akkurat dette målet sendte Frankrike til VM. Men og si at Dorsin burde sagt i fra til dommeren, blir for meg helt latterlig. Steffen Iversen ble holdt hver gang i feltet i gårsdagens kamp, men fikk aldri straffe. Da er det etter ditt syn dårlig fair play av f.eks Fevang og ikke løpe bort til dommeren og si at ” duuuuuu, Svein Oddvar, jeg prøvde febrilsk og rive av Steffen Iversen trøya, du burde dømt straffe der.” Ja, etter ditt syn er det ikke bare dårlig fair play, du mener faktisk at det ødelegger det holdningsskapende arbeidet i klubben … Og det er bare Stabæk som driver riktig arbeid med tanke på fair play mener du? Du er jo helt på trynet.

 • JoakimP

  Enig med steffen. “Duuuuuuuuu, Svein Oddvar. sykt bra. haha!

 • Ole-Fredrik Lambertsen

  Enig med Steffen også. Her er du ute og kjører, av de mange som faktisk skriver saklig under her, så må du bare bite i gresset. Skulle likt å se deg svelge ordene, og komme med en beklagelse eller et ordentlig argument hvertfall. En ting til, Nannskog, din gode venn, han er vel en type du har tett inn til ditt Fair Play-hjerte, han er jo så konfliktsky. Så må si de samtalene må ha funket. Dette var ironi. Ok, har ikke vært så mye rundt ham nå da, men du er jo ikke der lenger. Sammentreff? Tja, du er jo åpenbart flink med å fyre opp med håpløse “ekspert”-kommentarer/argumenter.

 • Jonas Stallvik Ødegård

  For alle oss ikke er utrolig bitter på RBK av en eller annen grunn så er det ingen tvil om at du er helt på jordet her. Trenger ikke ramse opp argumentene for de ser du nok av tidligere, men jeg oppfordrer deg til å være mann nok til å faktisk svare på dette. Du har rett og slett latterliggjort deg for hele Norge. Brydde meg fint lite om du var flink i jobben din før, men nå har du nok mistet respekten til alle fotballelskere ved å vise at din fotballforståelse er lik null. Jeg liker at du prøver å komme med “Har vært spiller selv, og vi ser detaljene, selv i store hastigheter.” Ja, det er mange som har spilt fotball før. Men du er den ENESTE som påstår dette. Tror du virkelig Nannskog ble respektert av motstanderne når du var i klubben. Han ble ledd av, og nå er det din tur =)

 • Sigge_sot

  Bohinen har selvfølgelig helt rett! Noen som husker da Arne Larsen Økland scoret i Bundesligaen – og gikk til dommeren og fortalte at ballen ikke gikk i mål – men i nettveggen. Dommeren takket for ærligheten og anulerte scoringen – og Økland ble helt.Det vi ønsker er vel at all form for juks opphører. Og da må det ikke bli slik at en spillers juksing legitimerer en annen spillers juks.Så fordi at en Odd-spiller holder Steffen i trøya så har ikke Mikke D. lov å late som at ballen ikke var ute… Slik tenker man kanskje i barnehagen – men tippeligaens rollemodeller burde vite bedre.Resultatet på all juksing kan bli at man må gå over til 100% videodømming. Er det ønskelig?

 • Troillongen

  http://ola.matisk.com/ Ta en titt på bildene på denne siden dere “expertkomentatorer” i TV2, så får dere kanskje en litt annen oppfatning av kameravinklene deres!

 • JoakimP

  Skulle ønske han kunne lagt seg flat eller komme med et motargument eller no lignende.

 • Gard Olav Øye

  er utruli leiav tv2!! rosenborg, rosenborg atter Rosenborg…..heier på start eg, og de er så urtoli sjelden de er start som er hovedkampen, og da de er er de mot enga, rbk eller brann! i Premier League er de Manu Chelsea og Arsenal og Liverpool-.-eg heier på blackburn og de er så få artikkler om de at eg spyr!!!BTW: Bohinem, ingen, INGEN hadde sagt at ballen var ute der!!!

 • Erlend Kristiansen

  Ossn i alle dager kan du lage en slik bombastisk artikkel? Intet annet enn vanvittig flaut…Jeg vil være så ydmyk å si at ballen KANSKJE har vært ute. Det bildet av Dorsin beviser jo ingen verdens ting. Bare det at ballen KANSKJE har vært ute. Er ingen regel som sier at om man ser det grønne gresset på den andre siden av linjen så er ballen ute. Kan meget godt hende den ballen er inne…Og klage på Dorsin blir iaffal søkt.

  • dl15

   Dette tar kaka!Hva skal man si? Dette er noe av det tåpeligste jeg har lest noen gang av en såkalt “ekspert”. Du får krangle med Frode Olsen om å være den største klovnen i tv2..Er strengt tatt dødt løp mellom dere, da dere troligvis ikke kan synke lavere etter de siste dagers prestasjoner! Dere får fargeklatten Mini til å se ut som Arne Scheie.Står det i kontrakten deres at dere skal ha en “finne-feil-hos-norges beste lag” mentalitet, eller er det ren sjalusi?Slutter herved å se på TV2, samt fjerner min bruker fra nettsiden

   • Trygve Trangerud

    Hvorfor er det Dorsin som skal få kjeft? Det er dommeren sin feil. Når en trener små barn sier alltid treneren “spill til dommeren blåser”. Vi er alle lært opp til dette. Og når dommeren ikke blåser så javel, da er det dommeren sin feil at han ikke er i riktig posisjon til dette. Dessuten har linjedommer en jobb foran seg, det er de som står på linjen. Kan kanskje være vanskelig å se på andre siden av banen, men de kan hvertfall prøve. Video dømming er unødvendig i slike situasjoner. Det vil ta for lang tid med alle disse avgjørelsene.En bør også nevne hvor klønete og udyktig forsvarspilleren til Odd var som laget denne straffen. Klar straffe. Odd kan takke seg selv for den straffen der, når de er så klønete i eget felt.Uansett syns jeg det blir for tydelig av en “ekspert”komentator at det skinner igjennom at han hater Rosenborg.

 • Jonnyz

  Sykt at denne ikke kom negativt ut for Odd sin del syntes jeg da… for en gangs skyld er det deres tur, faen i meg på tide!

 • fuckso

  Du er jammen litt av en tankeleser du Bohinen. Komisk å høre og se alle anti-RBK folk uttale seg i hytt og gevær om ting de burde ha peiling på, men så kommer slike utspill som gjør at vanlige tv-seere mister all respekt for den jobben dere gjør. Er selv journalist og vet hva det vil si å gjøre feil – da legger man seg flat i stedet for å proklamere favorittklubben og forsøke å sammenligne situasjonen med andre IKKE-sammenlignbare eksempler.

  • Malcholm Maximilian

   Gratulerer – Rævva”ekspert”!

 • Krilok

  Booohiiineen daaaa… Du får det til å virke som om Dorsin har hatt med seg kniv i skjortsen, løpt 60-70 meter med ballen i hendene, tatt livet av tre-fire motspillere på veien, og så kasta ballen i mål for så å late som ingen ting. Men så vidt jeg husker, som tv-bildene viser, er det snakk om en marginal forseelse, ballen er så vidt over dødlinja. INGEN FOTBALLSPILLER I VERDEN(!!!) ville i en slik situasjon gått bort til dommeren og sagt; “Du, den ballen var ute før jeg ble felt, så vi dropper det straffesparket som vil gi oss 1-1”. Og om dommer først har dømt straffe, hjelper det vel fint lite om Dorsin i ettertid kommer bort og sier at ballen har vært ute. Dømt er dømt.Gidder ikke forklare hendelsen i detalj,

 • jonasklanen

  hvorrfor er alle i mot rbk? Er et bare fordi de e mye bedre enn alle andre?Bohinen driver bare å skryter av stabæk og hva de har gjort. han skryter også over alt arbeidet han har gjort. Det e faen mæ sykt at han blir ansatt i en rolle der man må være nøytral. Den eneste i tv2 som er nøytral er davy.nå må tv2 begynne å lese opp disse meningene om dette når neste serierunde er,, men da vet vi jo alle at de kommer til å ta opp de meningene som er i mot rbk. Hilsen Jonas (startfan)

 • jonasklanen

  har et spm. til deg bohinen. hvorfor sier ikke fevang i fra at han drar i trøya til iversen? ville gjerne hvist svaret ditt men alle vet at du ikke kommer til å svare på det.

 • Sigge_sot

  Synd at et så viktig emne som fair play skal drukne i en meningsutveklsing om hvem som er verst av Odd eller RBK. Eller om Bohinen er expert eller klovn. Essensen i Bohinens utaelser er om ikke spillerene (i alle tippeliga-lag og i divisjonenee under) burde fokusere mye mere på fair play og sportsmannship. Mener vi virkelig at alt er OK så lenge dommerene ikke ser det? Har ikke spillerene et ansvar? Skal spillerene kun si i fra til dommeren hvis det er til fordel for seg og sitt lag?

 • LolMastah

  Hvorfor tar du først opp dette Fair Play greiene dine nå? Har vært mange eksempler den siste tida, et eksempel er ARILD SUNDGOT etter at han handsa mot Stabæk i cupkampen 07. Dagen etter gikk Tv2 rundt å spurte Huseklepp om hva han ville gjort han svarte” Jeg ville gjort det samme” så egentlig burde du Lars tatt opp dette spørsmålet for lenge siden og hvis Stabæk hadde spilt en CL Kamp og de hadde havnet i en av situasjonene hadde de holdt kjeft fordi fotabll ekke Fair Play, men POENG !!

  • clarkbent

   Kjære Lars Bohinen. Du beviser nok engang hvilken gjøk du er, greit at du engang var en relativt god fotballspiller. Du bruker det jo tydeligvis for alt det er verdt, selv om du verken burde vært foran ett tv-kamera eller bak tastaturet på en slik “blogg”. Dine argumenter er særdeles svake, og ofte direkte idiotiske. Du glemmer helt å se det fra begge sider, noe som gjør at det hele blir tåpelig. Jeg lurer også på om du, Frode Olsen, Erik Soler og Jan Åge Fjortøft har en konkurranse om å være den mest tåpelige og fjollete “profilen” i ett fotballprogram? Eneste grunnen til at dere får delvis medhold av folk, i forhold til deres anti-Rosenborg kampanje vil vel være at endel av befolkningen begynner å bli lei av hvor gode Rosenborg faktisk har vært de siste 15-20 årene. I kampen mot Odd var det jo blant annet morsomt hvordan Frode Olsen beskrev Peter Kovacs albue på Anthony Annan. “Siden han er så kort kommer albuen til Kovacs i en naturlig posisjon”. Rivingen i feltet er også en ting fra Odds side, pluss at Morten Fevang er muligens den spilleren i TL som er minst fair. Huff, du er søppel Lars Bohinen, og du kan gjerne ta kontakt slik at jeg får muligheten til å argumentere mot deg ansikt til ansikt. Håper de jeg nevnte tidligere forsvinner fortest mulig fra tv-skjermen før de ødelegger gleden av fotball enda mer.

   • anderssh

    Jonasklanen…..bare hold kjeft om riving og holding i trøya, ok det er kansje 3 ganger i løpet av en sesong at iversen ikke får den straffa han skulle hatt. ta deg en tur på Skagerak arena og se hvor mange ganger peter kovacs blir holdt og dytta og rivd i bakken uten og få straffe. så mange fingre har du ikke og telle på en gang!!!!

 • 14rbk

  Er dette seriøst?

  • Maan95

   Dere er klovner alle sammen som kommenterer. “Alle Norges RBK” Er ikke det for alle skjønner dere! Alle i TV2 kan ikke elske RBK så mye som Mini gjør, og han har ikke gjort noe annet en å rakke ned på Stabæk.

   • Vikingfk18

    Bohinen er en tulling

    • Trygve Tollaksen

     Hvorfor er du, Lars Bohinen, så negativ til FKH? Det er mange av oss som har lagt merke til dine syrlige og negativt ladde kommentarer mot vårt lag. Du har ikke gitt spillerne eller den sportslige ledelsen i FKH noe som helst form for skryt. Jeg vil gi deg skryt; for din dribling av halve “Gli azzuri” på Ullevål. Jeg var der! Men jeg er i ferd med å stryke over det minnet grunnet dine surmagede oppgulp mot de hvite og blå fra Haugesund. Du er nå en kar fra små kår oppi nord. Gi FKH kreditt. Om ikke blir jeg nødt til å boikotte Tv2 sine Premier Leaguesendinger så lenge du er på lasset! Dine kommentarer vedrørende Vikingkampen gikk på dårlig forsvarsspill hos Viking, og ikke flott spill for hjemmelaget. Joda, du sa: Nå var det jo forsåvidt en fin skåring, med nedadgående intonasjon. Skjerp deg Lars Bohinen, jeg har lyst å se engelsk fotball i år også! Men det avhenger din holdning til FKH!Sportslig hilsen en som har bilde av deg når du dribler av Baresi!

 • Kulmiye Ark

  hold kjeft alle sammen, bohinen er legende!11tomps up

 • Superblaa

  Bravo Lars! Det er imponerende hvilke spor du har satt etter deg i Stabæk. Den kulturen som virker å være i de yngre avdelinger, gir håp for fremtiden. Aldri før har juniorfotballen blomstret i Stabæk som nå, siste eksempell er JET. En ting er ferdigheter, en annen er holdninger. De virker fokuserte og disiplinerte, samtidig som det virker å være en hel del oppegående unge menn med beina på jorda. Om Rogne ikke hadde forsvunnet, kunne backrekken vår i år vært: Høiland – Rogne – Gromstad – Hedenstad (selv om Høilands rutirne dog burde brukes i midten), og fremover har Mix (løs tvisten, Tom!) spilte så og si alle kamper, Skjelvik har blitt mer dus med tempo og touch, og Torstein hadde garantert fått mye spilletid i år, uten skaden.Mange av supporterne skryter av arbeidet du la ned, og ettermælet ditt i Stabæk er sterkt. Jeg tror mange med meg håper du en dag returnerer til Stabæk, kanskje som trener? Lykke til videre.

 • Biscione

  Jeg føler med Premier League-fanatikerne som helst ser Lars Bohinen alle andre steder enn i en analysebås før, under og etter kamp. Håpløs mann, håpløse poenger. Nei, det skal bli ordentlig digg med Serie A-fotball på Canal+.

 • John Takvam

  Lars, du Lars. Må bare spørre deg om hvorfor du virker å være en selverklært “ekspert”? Er det fordi du ikke klarte gjøre en tilfredsstillende jobb i Stabækk? Jeg har problemer med å se logikken.Om du tar dette som drittslengning eller konstruktiv kritikk får være opp til deg. MEN her kommer det: Alle passer ikke på TV, og du er en av dem, desverre. Du evner ikke å forklare deg på en forståelig måte. Enkelt å greit. Om du vil fortsette å ignorere det norske folk eller ta din hatt å gå for være opp til deg. Du er sikkert flink til ett eller annet du også….du har bare ikke oppdaget hva ennå! Fortsett å let Lars! En dag finner du ditt kall, langt borte fra TV-skjermen i stua mi.