Bør Tottenham sparke Villas-Boas?

 

Den siste tiden har det blitt spekulert i Andre Villas-Boas fremtid som Tottenham-manager. Og de samme gamle flosklene har blitt brukt for å forsvare ham: ”Det er viktig med kontinuitet.” Ja. Det er viktig med kontinuitet, men bare hvis det er en dyktig manager som har en retning med det han driver på med. Spørsmålet er om Villas-Boas har det?

 

Tottenham har fungert svært bra defensivt i begynnelsen av denne sesongen. Men i de siste to kampene har laget sluppet inn åtte mål. Hvis det fortsetter å renne inn på denne måten, samt at laget fortsatt har store offensive problemer, trenger man ikke være et matematisk geni for innse at laget vil falle på tabellen.

 

Greit nok, de to siste kampene har vært mot gode lag. Begge Manchester-lagene er seriøse utfordrere til liga-tittelen, og sånt sett er det ikke de verste å slippe inn mot. Likevel kommer de for lett til sjanser.

 

Rooneys første scoring avslører et av de største problemene i Tottenhams defensive spill: når ballen slås i nærheten av Dawson, uten at han direkte kan komme i duell. Dawson er knallsterk i luftdueller, men når han må justere posisjonen sin, eller møter kjappe spillere inne i feltet, blir han avslørt. Jeg har tidligere skrevet om akkurat dette problemet. Eksempelvis her: https://blogg.tv2.no/arildstavrum/2013/01/31/ny-gutt-pa-blokka/

 

Og poenget er det samme. Når det kommer høye innlegg fra motstanders høyre side, i går ved Jones, så klarer ikke Dawson og Walker å fordele ansvar. Walker klønet det til og serverte ballen til Rooney. Slikt går ikke på internasjonalt toppnivå. Og her er en av grunnene til skepsisen mot Villas-Boas. Dette er et vedvarende defensivt problem og da ser man ikke utviklingen som skal til for at klubben skal ha nytte av kontinuitet.

 

Et annet vedvarende defensivt problem er Dawsons ferdigheter 1:1 defensivt. Sjekk Negredos 5-0-scoring for en uke siden. Prestasjonen til Negredo er fremragende, men det er så typisk Dawson å bli dratt av på denne måten. Ham kaster seg i et fortvilet forsøk på å blokkere avslutningen, men han skal ikke bli lurt slik. Villas-Boas’ tilsynelatende endeløse tillit til Dawson, som nærmest kan stå som et symbol på hvorfor det engelske landslaget har blitt utdatert i VM- og EM-turneringene, er skadelig for Tottenhams utvikling. Laget vil ikke kunne vinne ligaen så lenge han spiller stopper.

 

Tottenham slapp inn få mål de første elleve rundene. Men de var heldige med kampoppsettet også. De to virkelig gode motstanderne de møtte, var Arsenal og Chelsea, da slapp laget inn ett mot begge og fikk kun ett poeng. Ellers har laget halt i land knepne seire mot middels til svak motstand.

 

Det største problemet i Tottenham er likevel angrepsspillet. Villas-Boas har også vist en enorm tillit til Andros Townsend. Men faktum er at Townsend har kun ett målpoeng. Det vil si han har én scoring og ingen assist. Symptomatisk nok kom den scoringen som følge av et mislykket innlegg som gikk rett i mål. Ellers har Townsend driblet og driblet og avsluttet over mål eller truffet en motstander med innleggene sine.

 

Innoverkanter har fungert dårlig til nå. Townsend har spilt på høyre, mens venstrekanten har litt bekledd av flere. I stor grad Sigurdsson. Men spillet har gått i stå. Etter at kantene har driblet seg innover i banen har ikke laget maktet å finne spissen, stort sett Soldado, med stikkere. Den notoriske målscoreren fra Spania står dermed med ett fattig spillemål til nå.

 

Kanskje mener noen at det er bra nok å score to mål mot United. Men her er det viktig å se på hvordan målene kom. Dett første var et genialt frispark av Walker, som gambler på at muren hopper og plasserer ballen under. Det andre var en avslutning fra Sandro, klin i krysset fra 25 meter. Fantastiske mål begge to, men ikke et resultat av godt angrepsspill. Det er typisk for lag som sliter at de må score målene sine på denne måten. Og det går ikke an å basere seg på at nevnte Sandro og Walker skal redde laget med scoringer. Det kan godt gå et halvt år før begge to har notert seg på scoringslisten igjen.

 

Villas-Boas har nå valgt å sette Townsend på benken. Det er lurt. Townsend trenger å trene avslutninger samt lære seg å bli klokere i valgene sine. Han er en fantastisk dribler, er rask og kan komme til å bli en virkelig toppspiller, men da må han beherske bedre de avgjørende fasene av spillet. Han må bli bedre til å avslutte og han må bli bedre til å slå innlegg. Ellers kommer han til å bli en morsom, men verdiløs spiller.

 

Tottenham har investert en drøy milliard i spillerkjøp. Det er grunn til å kreve en raskere og sterkere utvikling av laget. Jeg kritiserte Chelsea da de vant Champions League ved å legge en rekke av verdens beste fotballspillere foran egen femmeter. Slik fotball er det verste som finnes. Tottenham har i år minnet om Chelseas kjedelige Champions League-vinnere. De har lagt altfor mange spillere til å forsvare seg og forventet at man skulle avgjøre kampene med gode individuelle prestasjoner. Det er lett å forstå at ”fattige” lag opptrer på denne måten, men det er lov å forvente mer av de som kan investere i gode spillere. Derfor liker jeg at Chelsea har begynt å angripe. Det er et mye mer positiv fotballag nå enn det var under Di Matteo. Et enda bedre eksempel er Manchester City, som virkelig tar på alvor at de har en forpliktelse til å angripe med det mannskapet de har. Men Tottenham er det laget som nå er inne i en blindgate. For utenom de to scoringene mot United er det ikke mange sjanser som kommer som følge av godt angrepsspill.

 

I forrige sesong ble den manglende fantasien ofte løst ved at Gareth Bale gjorde noe helt fantastisk på egen hånd. Og for å neven enda en gammel floskel, mange hevdet at Bale kom til å mislykkes i Spania som så mange andre briter hadde gjort før ham. Tull. Hvis Bale holder seg skadefri og i form kommer han til å fortsette som mot Valladolid. Men Bales prestasjoner minner også om hvor viktig han var for Tottenham. Hvor lavt ville Tottenham ha havnet på tabellen i forrige sesong hvis det ikke var for Bales elleville scoringsrate fra utenfor 16-meteren. Igjen typer av scoringer som ikke var resultat av godt angrepsspill. Mot Valladolid sist scoret Bale tre, og alle kom etter kombinasjonsspill og innlegg. Når så vi det sist fra Tottenham?

 

I løpet av desember møter Tottenham lag som Fulham, Sunderland, West Bromwich og Stoke. Akkurat den typen av lag der man må beherske et godt offensivt spill for å komme til nok sjanser til å lede med mer enn ett mål når man går inn i de uberegnelige overtidsminuttene. Da er man et lag som vil klatre på tabellen. Det er opptredener a la Arsenals borteseier mot Cardiff som vinner ligatrofeer. At man reiser til de svakeste lagene og viser ingen nåde. Vinner 2- eller 3-0. Har Tottenham i seg det når de reiser sørover i London og møter Fulham?

 

Kontinuitet er viktig, men bare når det er noe bra og man ser tegn på at det kan bli enda bedre. Tottenham har unektelig en talentfull manager, men er det nok? Lagets angrepsspill er svakt og har knapt sett noe forbedring siden portugiseren tok over etter Harry Redknapp. Forsvarsspillet er bra mot svak motstand, men svikter i de store oppgjørene. Og mot de svake lagene kan man ikke sikre på samme måte som mot Chelsea, Arsenal og co. Det er ikke usannsynlig at Tottenhams og Villas-Boas’ veier skilles i løpet av vinteren, og slik utviklingen av laget er, etter alle midlene han har hatt til tilrådighet er det ikke sikkert at det er så dumt. Eller?

 • Tord Hvalby

  Nå skapte vel Spurs større sjanser enn de målene de faktisk scoret på? Greit å ta med det også hvis man skal oppfattes som objektiv. Du våger ikke svare på ditt eget spørsmål, men insinuerer at det kanskje er lurt å kvitte seg med AVB hvis han ikke har noen klar retning. Er vel få som er uenige i en slik påstand? Rimelig safe.
  Selv synes jeg han bør få en hel sesong med tanke på at han har kjøpt en halvt førstelag i sommer. Kjøpene i fjor sommer var ikke hans. Dessuten må enhver oppsigelse følges av en ansettelse. Hvem skulle det være? Det er alltid lett å be om at managere skal sparkes, men ikke alltid like lett å komme med en erstatter.

  • SvosJ

   Hva er tottenhams beste ellver? Jeg tror ikke AVB vet det, og det er ikke akkurat noe som bringer stabilitet og trygghet i troppen. Derfor er det nok ikke mange kamper med dårlige resultater igjen før han får sparken.

   • arildstavrum

    Akkurat nå, med Eriksen skadet, er dette det beste:
    Lloris. Walker-Kaboul-Chiriches-Vertonghen. Sandro-Paulinho-Dembele. Lamela-Soldado-Sigurdsson. Skulle hels ha hatt Vertonghen inne sammen med Chiriches, men skadesituasjonen gjør det slik. Men uansett hvordan han setter opp laget, så må han få til offensive trekk som lager trøbbel for motstanderne. Kan ikke forvente slikt fra Sandro så veldig ofte.

    • SvosJ

     Soldado presterer jo ingenting, helt ufttelig tafatt. Feil bevegelser og lite innsats. Defoe anyday akkurat nå 🙂

  • Ole

   Klinsmann! 😀

  • arildstavrum

   Jeg synes Spurs bør kvitte seg med ham i januar hvis det ikke er markant bedring til da.

  • Spursman

   Erstattere finnes overalt i verden, og hvem vet om Levy låter allerede…..

 • superunited

  Det er vel litt opp til Villas Boas selv også. Oppførselen hans begynner og bli dårlig den også. Det er dommeren, publikum eller journalistenes skyld når noe går galt. det tyder på en manager som begynner å miste grepet synes jeg…….

  • arildstavrum

   Det kan være tegn på det, ja.

 • electronixdopehead

  spillerne har også mye av skylden…. soldado ser ut til at han ikke gidder lenger.

  • arildstavrum

   Jeg har selv spilt spiss, og det er forferdelig vanskelig å score uten innlegg eller gode gjennombruddspasninger. Soldado har kvalitetene til å lykkes i PL, men han må spilles god.

   • electronixdopehead

    ja men hvis man så kampen i går så var det hvertfall to eksempler som avslørte litt problemet hans ved å ikke utfordre evt rom der ballen kommer. hadde han gjort det hadde han hvertfall satt en ball i nota

    • Nicuuz

     Han er overvurdert som berre det.. Det Arild seier er berre tull. Han SUGDE i Valencia. Soldado er ikkje god i det heile tatt. Litt det samma som Adebayor.. Bom kjøp til tusen. Not that I care! =)

     • electronixdopehead

      han scorte vel ca 20 mål i serien så tror ikke han suger så heftig, men akkurat nå så gjør han det. og hvor mye var det han ble hentet for?

 • Piperoni

  Angående Townsend så virker det som om presset på ham ble litt vel stort etter at Bale forsvant. Han ble hauset opp, kom inn på landslaget og ble vel nærmest sett på som en ny Bale av enkelte virket det som. Det kan bli for mye for en spiller som inntil denne sesongen knapt har blitt lagt merke til av andre enn Spurs-supportere og kanskje noen i QPR sist sesong.

  Personlig synes jeg ikke han er så veldig spesiell og en ganske ordinær spiller som har hatt en helt grei sesongstart og valget om å benke ham er ganske klokt fra Villas Boas.

  • arildstavrum

   Men han har da fått spille forferdelig mye til nå. Og det er også en feilvurdering av Villas-Boas.

   • Piperoni

    Ja, men det har vel også vært av ren nødvendighet ettersom Lennon har vært skadet og Lamela ennå er ganske fersk.

 • MarkusH

  Rett! Det er få / dårlige relasjoner i laget. Det “fungerer” rett og slett ikke offansivt. Dette laget bør få til bedre angripsspill enn det de har fått til så langt.

  • arildstavrum

   Riktig!

 • ayalop

  det var ikke så lenge siden han skrev at Spurs kunne vinne hele PL 😀

  • arildstavrum

   Jeg skrev da at det defensive var bra, og det var det, men at det måtte skje en utviklig på det offensive. Hvis det skjedde kunne Tottenham bli en outsider. Siden den gang har utviklingen gått i motsatt retning. Det offensive er dårlig og det defensive har også begynt å smuldre opp.

 • És

  Det jeg kan fortelle er at jeg ikke er noe form for spurs supporter, men
  mener det blir helt feil av deg, Arild å kritisere AVB og tottenham. Når du hadde en
  poengfangst i molde på 1.00 + at du fikk dem til å rykke ned. Der hadde laget ditt hadde en scoringsrate på 1.11 : 1.92.
  La andre ta seg av kritikken.
  AVB har mye bedre pedagogiske evner til å snu denne trenden, enn mange andre trenere.
  Dessuten så fikk tottenham med seg et godt resultat etter den siste svake prestasjonen. AVB vil klare å motivere spillerne til å yte det meste etter det gode resultatet her, Det er utrolig sterkt å klare 2-2 mot ligamesterne, når de ble slaktet av Manchester City forrige uke!

  • ErlendMarkussen

   Bare det at han HAR trenererfaring gir han en fordel forran VELDIG mange som skriver og mener om fotball.

  • knug1

   Hvordan vet du at AVB har mye bedre pedagogiske evner til å snu denne trenden enn mange andre trenere? Var vel derfor han fikk sparken i Chelsea… Spillerne begynte å mislike han og resultatene var dårlige… Når han trente Porto var han så vidt jeg vet ikke i en lignende situasjon, ettersom Porto allerede var blant de absolutt beste lagene i Portugal.
   Regner også med at du med “andre trenere” sammenligner han med trenere i like store klubber, og ikke med Follo etc.
   Og ja, resultatet i går var bra, men ikke prestasjonen… Er en viss forskjell der

   • arildstavrum

    Det er viktig å se bak resultatene. Og som du sier, prestasjonen i går var ikke stor.

  • arildstavrum

   Jeg fikk sparken da.

 • Hans Jørgen Kile

  ser jo fremgang i spillet mot man utd da…når Chadli tok venstrekanten og fikk til noen doblinger med Vertonghen. I tillegg må Lennon få fortsette på høyre og Soldado bli vant til å tørre å gamble på første stolpe og da Paulinho rundt 11meter…da lukter det mye avslutninger fra utoverkanter. Men dersom Rose er tiltenkt venstrebacken når han er skadefri igjen så lukter det ut med Dawson og at Vertonghen og Ciriches utgjør stopperduo.

  • arildstavrum

   Og her er jeg uenig i Villas-Boas avgjørelse med å leie ut Assou-Ekotto. En av flere avgjørelser som gjør at jeg tviler på ham.

   • Iam_Legacy

    Assou-Ekotto var vel en av Spurs mest åpenlyse defensive svakheter. Synes du er ute og sykler i denne artikkelen. Du skriver ofte mye bra, men her synes jeg at du tar regelrett feil ift det å finne feil hos AVB til enhver pris. Er stolt av det Spurs holder på med. De tar grep for å nå en fast topp 4 plassering. Det kommer ikke uten noen steg tilbake for så å ta flere steg frem. Har så mange eksempler her at jeg kan skrive 4-5 sider, men tror egentlig du er enig at å begi seg ut på en offentlig lynsjing av AVB er som å joine idiotene som hylte da Wenger ikke lykkes optimalt i arsenal de foregående sesongene. Det er en del tilfeldigheter som feks skader som gjør at en ikke kan operere helt som ønsket, at man ikke får nøyaktig de spillerne man vil til rett tid osv. La AVB få sjansen til å bygge langsiktighet. Spurs var gode i fjor, i år tar de noen steg tilbake og flere frem ila sesongen.

   • Martin Fjeld

    Enig med deg her Arild. Må ligge andre grunner enn sportslige bak avgjørelsen om å leie ut Benny, Vertonghen gjør en ok jobb som v.back, men som vår desidert beste stopper er det et misbruk å ha ham der. Rose har ikke fått testet seg mot gode vinger enda, så det er en svak plass. Naughton orker jeg ikke kommentere, han holder ikke mål. AVB må nok coache spillerne mer. Et eksempel er Kyle Walker. Flott mål, men så skal han ta alle dødballer. Hvorfor?

   • Hans Jørgen Kile

    sant det, men klarer de å holde samme intensitet som første 20-25 min mot man utd og unngår juniorfeil som walker gjør…så mener jeg det ser lysere ut fremover.

   • Even Østgaard Pettersen

    BAE er over the top Arild Stavrum. Han var god for noen sesonger siden, men han hører ikke hjemme på et topp 4 lag i PL. Rose var fantastisk for Sunderland i fjor, og viste gode takter for oss før han ble skadet. Men vi trenger uansett en backup på backplassen. Verthongen ble fullstendig dominert av Valencia på fart, og Naughton trenger jeg vel egentlig ikke å si noe om. Han suger, og har null offensive fibre.
    AVB må først og fremst komme opp med en fast første 11’er, noe som vil føre til stabilitet. Spillet må generelt gå kjappere. Midtbanespillerne våre bruker altfor mange touch, eller sender en støttepasning. Noe jeg også har lagt merke til den siste tiden, våre defensive midtbanespillere er altfor trege. Sandro, Paulinho, Dembele, Capoue. Dette sørger også for at spillet til en viss grad stopper opp. Og som stort sett ender med at Soldado omtrent ikke blir involvert i spillet. Han er en spiss som må bli foret med pasninger, akkurat som de fleste andre spisser. Derfor blir det feil å skrive at han suger osv, han får jo ingenting å jobbe med. Coys!

 • TheUnitedTrinity

  Du kan ikke kritisere Chelsea for å forsvare seg til CL-seier når de endte på 6. plass i ligaen den sesongen. Det er rett og slett en fantastisk prestasjon.

  • arildstavrum

   Jeg kan jo det, kan jeg ikke?

   • DaraJaf

    Nå må du tenke på det at chelsea hadde de samme problemene som tottenham har nå på den tiden:

    De måtte sette sammen et helt nytt lag som skulle bygges rundt Mata og en umotivert Torres. I tillegg så hadde ikke chelsea spillere som Oscar, Hazard eller Schurrle på kantene så troppen hadde ikke den bredden som trengs for å representere en toppklubb.

    Nå holder jeg på å skrive mye tull for å forsvare mitt Chelsea men poenget er at det vil ta litt tid å bygge dette laget og selv om angrepsfotball er det mest attraktive å se på så er det defensive langt mye viktigere for en toppklubb om de skal klare seg mot store lag ala City. AVB ser ut til å ha prioritert dette uten lykke men så kan det sies at Kaboul(som er bedre enn Dawson etter min mening) nettopp har kommet tilbake fra skade og Rose sin skade gjør at deres beste midtstopper må spille som back.

   • TheUnitedTrinity

    I stedet for å ta utsagnet mitt helt bokstavelig, kan du vel heller utdype hvorfor du mener det var feil av Chelsea, i deres situasjon, å ta alle midler i bruk for å vinne Champions League? Jeg er ingen forkjemper for defensiv fotball, men i Chelseas posisjon var det helt på sin plass.

  • goooooner

   det var like jævlig som da hellas vant EM!

 • Iam_Legacy

  Er enig i en del andre artikler du har skrevet, men det her blir for drøyt..

  A) Tottenham har topp underliggende stats, men sliter på siste tredjedelen
  B) AVB har hentet et nytt lag som trenger samhandling. Før det er det en del kulturelle forskjeller mellom andre serier og pl som har hindret enda raskere utvikling
  C) Glad han prioriterte den defensive oppbygningen før den siste tredjedelen fordi det er skaper trygghet i rekkene til et nytt lag
  D) Både Eriksen og Lamela, Chadli og Capoue er gode signeringer
  E) Man må se lengre enn en hel sesong for å bygge et storlag. Dette krever tålmodighet
  F) Når man finner ut av balansen og samhandlingen mellom Eriksen, Chadli, Lamela og Soldado, da blir Spurs svært giftige på siste tredjedelen.

  G) Likte de taktiske vurderingene i går, bla ved å trekke frem Dembele og sette Townsend ut av laget, men her skal det ikke mye til før Townsend omsetter nesten-muligheter til større sjanser som gir bedre uttelling.

  Er det noen som har skuffet så er det teamet rundt Lamela, evt Baldini. Ser gjerne en type som Remy inn, bedre dekning på back slik at Verthongen spiller stopper og ut med Dawson. Tror dette skal gå bra og maner til tålmodighet. AVB er midt i et prosjekt som ser ut til å gå riktig så bra, det er små justeringer som skal til, samt en gjennombruddshissig spiss, evt hengende spiss.

  Skaden til Rose var ødeleggende, uten tvil, men bredde er nøkkelen så håper på back. Er fornøyd med AVB og synes pressen henger ham ut på en drøy måte. Se på city som slaktet united borte i fjor og det er mange eksempler på lignende resultat mellom topplag.

  Så lenge AVB får gjennomført planen så er Spurs en kandidat ila året – så får det heller bli neste år hvis det ikke kommer tidsnok.

  • arildstavrum

   Jeg håper du har rett angående Townsend. Men akkurat nå blir det lite ut av det han driver på med. Og det med siste tredjedelen, det er det vanskeligste i fotball og ganske så viktig.

   • Iam_Legacy

    Det er vel ikke fullt så enkelt som siste tredjedelen heller. Det er vel mer siste sjettedelen som svikter totalt.

    Spurs kommer til mange halvsjanser, de var vel topp 2 før city-matchen og mot united viste de enda mer av det. Var lett å se mangelen på samhandling de første 30 minuttene. Flere klare eksempler. Dette jobbes det nok med på spreng.

    Deretter håper jeg som sagt på en back og en gjennombruddshissig angriper ala Remy, som ligger i rommet bak Soldado, evt i en duo på topp i kamper der det kreves. Det er vel det eneste jeg kan kritisere AVB for; variasjon i offensiv strategi ift motstander. Nesten litt som Arsenal der de før denne sesongen aldri varierte bakover og sikret 3-poengere.

    Spurs har en enorm kultur ift siste tredjedelen og skulle som veldig mange andre ønsket at det satt bedre, men der Spurs alltid har feilet; der sitter det vanvittig mye bedre enn på mange år. Det kommer.

   • Iam_Legacy

    Ikke helt enig. Det handler om prioriteringer. Se på Arsenal. Det er deres defensive forbedring som gir resultatene pt. De slurvet enormt defensivt før i år og hadde kun en plan. Nå er det annerledes og det har nok blitt jobbet med den defensive prioriteringen over flere år før det satt. Noe som nå viser seg. Det vanskeligste er alltid å forbedre sine svakheter, ikke utvikle sine styrker.

 • elo

  Arild.. godt å lese det en annen har tenkt hver kamp laget har spilt etter at AVB overtok. Et angrepsspill uten plan og hurtighet. Prøver de å spille hurtig er det altfor unøyaktig, ser ikke ut som dette er prioritert på trening. Mot offensive lag er forsvarsspillet helt katastrofalt..vi blir gang på gang reddet av noen fantastiske blokkeringer og en god keeper. Synd å se så mange gode offensive spillere som ikke får utfolde seg…de må jo bli frustrerte (Soldado som stort sett hele tiden er alene i 16 meteren på alle innlegg)….

  • arildstavrum

   Han blir sørgelig alene, ja.

  • Alexande L. Diallo

   Hjertens enig Soldado ikke til å kjenne igjen som den skarpest måljeger i Valencias nyere tid etter overgangen til Spurs. Jeg vet ikke om språk barrieren er årsaka til frustraksjonen? Manchester United kunne feies av bane med en effektiv Soldado. Min konklusjon er at de spillere som skulle levere må levere på kort varsel i stedet for å sette treneren kapabilitet i tvil. Bales tid har ingenting med nåtiden å gjøre så lenge han er ferdig i klubben.Spekulasjon tar aldri slutt på den fotball verden særlig i England hvor tabloide presse har spilt skumle roller for avsettelse av trenere. Jeg ser ikke krise tilstand eller i Tottenham. For tidlig.

 • Hilfe222

  Ja, jeg synes de bør sparke han og ansette Stavrum som ny trener.

  • arildstavrum

   Jøss

 • superjackW

  Bør Tv2 sparke Arild Stavrum som Blogger ?

  • arildstavrum

   Ikke når folk som deg viser så sterkt engasjement vet du!

 • Spursman

  Vi trenger bredde i angrepet og det får vi ikke med kantspillere som går innover. Townsend og gylfi har ikke holdt bredden i de første kampene og dermed har det blitt helt ræva. Jeg tror uansett ikke klubben vil nå CL plass i overskuelig framtid uansett,men tottenham skal spille angrepsfotball og ikke det tjafset som vi har sett til nå ! Modric og Bale er solgt og jeg tror ikke erstatterne er nært i å være gode nok til å erstatte dem.
  Avb bør vinne de neste 6 kampene for å forsvare sin vanvittige pengebruk ellers tror jeg han ryker ut av klubben. Managere er det nok av i verden så ingen gråter om avb får sparken…..

  • arildstavrum

   Vanskelig å erstatte to verdensklassespillere, men med de midlene burde laget vært bedre. Jeg tror dine anslag om at han har 6 kamper igjen kan være i overkant mange. Hvis det da ikke snur med det første.

   • Spursman

    Han bør ihvertfall vinne med bra angrepsfotball.
    Ser ikke fansen framgang neste hjemmekamp kan det bli dårlig stemning og da vil han for alvor kjenne løkka stramme. Hvis han er udødelig og beskyttet av Levy så vil dette komme fram ganske kjapt da,og fansen må støtte laget da og gi f i avb.og senke kravene til plassering betraktelig. Men jeg kan ikke tro at Levy støtter han med hans dødsfotball hvis den skulle vedvare….

    • Even Østgaard Pettersen

     Spursman: Vi fans vil se fremgang allerede ved neste kamp. Nå er det borte mot Fulham og Sunderland, før Liverpool venter på The Lane. De to førstkommende kampene må bli 6 poeng. Hvis ikke, så tror jeg AVB lever farlig. Desember må føre til 3 poengere i hver kamp, da kan man si seg fornøyd ved nyttår. Det blir selvfølgelig vanskelig, men skal det være håp om topp 4, så må det skje. Coys!

     • Spursman

      Jepp uten 6 poeng på de to neste så….
      Topp 4 tror jeg ikke du skal ha så veldig store forhåpninger om. Jeg håper på noen flotte kamper i Spurs stil som man kan glede seg over,men mulig vi begge har for store forhåpninger 🙂

  • Spursman

   Hater å ha så mye rett…….

 • InfamousBryn24

  Hva gjør egentlig en blogg om Spurs det på forsiden til TV2 Sporten? Er det TV2s mål i verden å ta vare på alle avdanka norske spillere og trenere som ikke får jobb andre steder? Kan du ikke skrive for supporterklubben til Spurs i Norge istedet? Latterlig at pengene som betales for å se engelsk fotball går til dette hvertfall…

  • Bjørnar

   Tv2 blir nå omtalt som “sportens nav”

 • Joakim Alexander Fjeldberg

  Gang på gang bevises det at det ikke er bare og kjøpe og tro alle vil spille bra sammen. Med nesten en milliard er det rett og slett tragisk at det går ann og gjøre så mye dårlige spillerkjøp. Soldado var uten tvil et bommkjøp og det samme er vell egentlig resten utenom da Eriksen og Lamela faktisk blomstrer.

  • treigeliverpool

   paulinho bomkjøp? syntes han er god jeg, samme med chicires

   • Bjørnar

    paulinho er vel ikke noe bomkjøp. Han er jo nesten like god som lucas leiva. Men ikke like god fordi det krever litt å være en topp liverpool spiller. Henderson er også spennende.

 • jomsemann

  Jeg er veldig enig i det du sier, men jeg synes kampen mot Manchester United var veldig bra! Sett bort ifra tabbene som gjorde til at United scorte så gjorde Tottenham en god kamp. Soldado fikk flere muligheter enn tidligere og hele laget kjempet gjennom hele kampen. Redknapp kritiserte Spurs fordi de så ut som om de ikke kjente hverandre ut på banen, men kampen igår så var det stor lagmoral. Siste 20 minuttene så var det enveiskjøring med flere store sjangser. Gjennvinningsfasen var også veldig bra. Det var et helt annet lag som spilte igår enn kampen mot City. En av de beste kampene jeg har sett av Tottenham i år vil jeg tør å påstå.

  Jeg håper egentlig ikke at Villas-Boas får sparken, for den fotballen han praktiserte i Porto og det vi så av Tottenham i forrige sesong var veldig unterholdende og fin fotball.
  Håper han får til å selge unna Adebayor eller Defoe nå i januar og henter en spiss som ikke er så avhengig av innlegg som Soldado er. Henter en som er mer selvstendig og kan også spille i bakrom.

  Når det gjelder Townsend så trenger han tid som du sier. Trene på avslutninger og valg. Når han får den tiden han trenger så kommer han til å bli stor for Tottenham.

  • arildstavrum

   Har ikke samme bilde av United-kampen. Mye som mangler.

 • Håvard

  Hvor lenge er Eriksen skadet?

  • Bjørnar

   like lenge som min ereksjon har en verknad

 • Meromero

  Townsend er som alle/mange andre britiske spillere : OVERVURDERT !! Bare i Norge og England at folk forguder britisk 😛 “Spiller med hjerte utenfor trøya” 😀

  Gi villa boas tid ,ikke lenge siden han takket nei til P$G !

  • Wiikii

   Sikker på at det bare er i Norge og England..? Jeg er ganske uenig.

   • Meromero

    Sorry.. Ikke bare England/Norge men nesten 😉

  • arildstavrum

   Townsend er definitivt overvurdert ja

   • Meromero

    Har tro på AVB men han bør bruke Lamela og gi han “trygghet” En av de bedre unge spillerne der ute. Soldado er og blir et
    bomkjøp !! Synd med tanke på at han skulle bli en 20+ Mål garantist:/ Hadde vel 1–2 sesonger i Valencia som var bra !

 • Iam_Legacy

  Kom igjen a! Ser du ikke hva AVB holder på med? At det defensive
  smuldrer opp? Han prøver å finne den optimale balansen.. Så selv kampen i går og jeg ble imponert over flere av momentene som har vært helt tydelige problem. Selvsagt går det utover visse andre momenter når en er i konstant endring/utvikling.

  Her har du min filosofi:
  – Spurs brukte over 100M men fikk inn over 100M
  – Det er kun to av spillerne til Spurs pt som er “for gode til og ikke spille CL”. Det er Verthongen og Dembele,
  – Med langsiktighet så kan alle i Spurs jobbe seg inn i CL som en klubb og et lag.
  – Det finnes ingen økonomisk lindring som Spurs ikke er vant med ved ikke å nå CL
  – Det finnes ingen spesiell sosial lindring heller
  – Derfor bør man se på dette prosjektet over flere sesonger, ikke en.
  Lykkes Spurs nå, så er de etablert i toppen over flere sesonger, ikke
  et “lucky shot” eller en “brilliant sesong”

  • arildstavrum

   Men hvor lang tid skal Villas-Boas få til å nå dette?

 • Iam_Legacy

  Har skrevet et par saklige innlegg til deg.. Men som en ekte rosablogger så svarer du på innlegg fra 10-åringer og velger og ikke motargumentere. Vanvittig tynt å slenge ut seriøse og alvorlige påstander uten og kunne motargumentere for seg..

  • Bjørnar

   Og det mener du at du er så god til?
   Kvisleis kvorleis kvor, kvordan, koffor og når følte du at du er legacy?

   • Iam_Legacy

    For det første er ikke jeg bloggeren, jeg kommenter bloggen. For det andre så har jeg flere saklige poeng i det jeg har skrevet til ham. Det er jo bare å lese det. Og isteden for å spørre, så er det vel bare å lese og stille seg uenig eller enig i innleggene. Og til slutt så baserer jeg motargumentene på ren fakta med referanser uten å dra inn meninger fra feks britisk/norsk tabloid. Hva med deg Bjørnar? Hva gjør deg så interessert i hva et innlegg i en blogg kan og ikke kan. Bruk heller tiden din på å lese/svare på det artikkelen handler om uten å komme med masse virrvarr

    • Bjørnar

     Bror

    • Bjørnar

     Virrvarr er sunt for felleskapet. Hvis ikke vil det emulere en sterk stagnasjon i det norske samfunn.

  • arildstavrum

   Unnskyld? Hvordan skal jeg ta dette innlegget fra deg alvorlig?

   • Iam_Legacy

    Hvorfor rosablogger? Svar: Du tar gossip fra tabloidpressen og bygger videre på det med tynt grunnlag. Hvorfor selektiv? Svar: Du har svart på helt tomme kommentarer og unnlatt seriøse innlegg med mening. Hvorfor? Svar: Fordi det er vanskelig å motargumentere.

    At AVB kan få sparken hvis han ryker på dårlige resultater den neste måneden kan alle regne seg frem til. Artikkelen generelt usaklig og du burde holde deg for god til dette. Skriv heller om saker som ikke oppstår via tabloid presse. Eksempel: Styrker og Svakheter ved Spurs. Verbalisere stats de siste 10 kampene osv. Spilleranalyse og annet som er mer interessant en tomme påstander.

    • arildstavrum

     Her er du i alle fall litt mer saklig og da kan jeg også være det. Alt jeg skriver er basert på kamper jeg har sett, ikke hva andre skriver. Selvsagt er det andre som også har sett at det kan være fare for Villas-Boas stilling. Men jeg ser ikke mange andre som har analysert eksempelvis Dawsons og Walkers samarbeidsproblemer ved innlegg. Dessuten har jeg skrevet kritisk om Townsend mens de aller fleste har hyllet ham. Du kjenner ikke meg, men tro meg, jeg bryr meg fint lite om hva andre mener.

     • Iam_Legacy

      Jeg har vært saklig i samtlige innlegg og du har ikke besvart andre enn ett. Du kjenner heller ikke meg og jeg kan fortelle deg at jeg bryr meg lite om hva andre mener, men tar alltid andres syn med i vurderinger, samt besvarer argumentasjon. Det er gjennom diskusjon at nye punkter og informasjon kommer frem og evt grunntanker dannes. Hvis du går inn på Spurs Media Watch og andre klubbers Media Watch så er det over 50 blogger som skriver om det samme som deg. Noen for og andre i mot AVB sparking. Poenget mitt er at det er en feig løsning å joine hylekoret fremfor å se på alternative løsninger og med din bakgrunn synes jeg du burde være en av dem som belyser flere områder og ser flere vinkler.

  • NullSupporterBriller

   Lavmål… du sitter vell hjemme i sofaen og gotter deg ved å slenge dritt… Du skriver jo selv som en 10åring.

 • Henrik Thorvald Pedersen

  Jeg syntes det er morsomt hvordan Tottenham blir hauset opp hvert eneste år. Jeg husker at i begynnelsen av sesongen så skrev du ett innlegg om at Tottenham kunne bli mulige seriemestere… HAHAH! noe av det mindre intelligente jeg noensinne har lest. Problemet er at dere en liten klubb. Og dere vinner omtrent aldri mot topplagene. Dere kommer heller aldri til å tiltrekke dere de beste spillerne. Deres beste sessong noen sinne i Premier League havnet dere på 4 plass. Dette var en av Arsenals verste og dere havnet fortsatt bak Arsenal. Dere bør være fornøyd med en topp ti plassering i år der dere hører hjemme.

  • Martin Fjeld

   Er det meningen å ta dette seriøst?

   • Bjørnar

    Tror det er meningen ja. Ingen som tuller på slike rosablogger som dette

  • NullSupporterBriller

   Dårlig innlegg. Arild skrev innlegget før sessongen og det var en god tanke at tottenham har potensialet til å vinne pl. Tenk da:
   Tottenham har et kanon forsvar.
   Pauliniho og Sandro er det beste defanisive midtbane paret i pl.
   Vingene er brukbare (lennon, lamela, chadli og townsend
   Offensive midtbane i eriksen som imponerte i begynnelsen, men har slitt litt i det siste med spilletid
   Er soldado i gang: målmaskin

   Tottenham taper alltid mot topplag?

   Forrige sessong voldtok jo spurs Manchester-lagene og vant mot arsenal

   Hadde tottenham s offansive verk og spillerkjøpene slått til ,hadde tottenham vert en tittelutfordrer!

   Ta deg en bolle og lær deg noe om fotballforståelse…

   • arildstavrum

    Vel. Det er vel ikke et ubetydelig problem at det offensive ikke fungerer og at det er kjøpt spillere som ikke fungerer. Pleier å være grunner til å sparke trenere det.

   • Knut Moland

    1.Tottenham har IKKE ett kanonforsvar. Dawson er dritt, Walker har for mange defensive feil, og de andre er middelmådige.
    2. Paulinho og Sandro er IKKE det beste defensive midtbaneparrer i PL, Fernandinho og Yaya, Ramsey og Arteta, Lampard og Ramires er alle bedre midtbanepar enn Paulinho og Sandro.
    3. Soldado kommer ikke til å bli en målmaskin i PL, makan til ubrukelig spiss skal du lete lenge etter. Altså Spurs har ingen brukbar spiss.
    4. “Hadde tottenham s offansive verk og spillerkjøpene slått til ,hadde tottenham vert en tittelutfordrer!” Ja, det er riktig, men det blir som å si: “Hvis Southampton sitt angrep hadde vært veldig bra kunne de vunnet PL” eller “Hvis Chamack hadde vært verdens beste fotballspiller så hadde Crystal Palace ligget blant topp ti.

    • NullSupporterBriller

     Du gir jo ikke ett eneste argument for hvorfor Dawson er dritt og om du mener at Walker, Vlad og vertonghen er middelmådig e spillere synes jeg synd på deg…

     Sandro og Pauliniho erden beste defansove midtbanen i PL fordi begge er sterke, har syk arbeidsrate, begge er bbrasillianere, forsvarer og kan score viktige mål og har fantastisk fysikk.

     Soldado jobber hardt og er veldig mye med i spillet og jo han kan bli god i PL.

     • Janna7

      Er det faktisk et argument det at de begge er brasilianere? Trodde ikke nasjonalitet hadde noe med hvor gode spillerne egentlig er 😉 Og hvis så, burde det at de er fra Brasil indikere at de er PL beste offensive midtbaneduo 😉

     • NullSupporterBriller

      Er vell heller det at to brasilianskespillere spiller bedrd sammen enn en dansk og en ukrainsk spiller 😉

     • Knut Moland

      Dawson er treig, og er ikke spesielt god til å plassere seg, det eneste han kan er å heade baller ut av egen boks. Walker, Verthongen og Chirices er ikke dårlige, men de andre topplagene i PL har like gode eller bedre forsvarspillere. Tottenham sitt forsvar er ikke dårlig, men det er ikke noe spesielt bra.

      Selv om Sandro og Paulinho er sterke og ateletiske og kan score noen mål betyr det ikke at de er den beste midtbanen i PL. De mangler pasningsferdigheter og kreativitet der som andre topplag har.

      Soldado kan godt jobbe hardt. Men han er IKKE veldig mye med i spillet, og han kommer til få sjanser

     • NullSupporterBriller

      Er egentlig enig i alt du sier 🙂 Dawson er en spiller som passer i en middelmådig pl-klubb eller back up, men han er en god leder. Men står på mitt når det gjelder Sandro og Pauliniho 😉

   • Even Østgaard Pettersen

    Defensive og offensive. Nå har du lært deg det i hvert fall.

  • arildstavrum

   Tottenham har en stall som bør være i nærheten av seriegull. Derav kritikken min mot Villas-Boas.

 • Bjørnar

  Hva me financial fair play når skal de komme inn i bildet? Når tottenham investerer en drøy milliard i spillerkjøp føler jeg det tar kaka. Er helt absurd nesten like mye som arsenal.

  • Arsenal till i die

   De solgte Bale, så hva er problemet med financial fair play?

   • Bjørnar

    Store problemer

  • Iam_Legacy

   De solgte Bale, Caulker, Dempsey. Kuttet kostnader ift Assou-Ekotto og flere. Alt i alt så gikk de vel i pluss transfer-messig og økte lønningene noe – i takt med bla billettsalg osv. I tillegg har Spurs bla solgt Carrick, Berbatov og Modric de seneste årene. Spurs budsjetterer vel heller ikke med CL. Finansielt sett så står det godt til med klubben. FFP omfatter vel mer Chelsea, City, Monaco, PSG og russiske/ukrainske klubber.

   • Bjørnar

    Litt enig i det ja

   • fasiten

    Er det gøy å være kritisk bare for å være kritisk?
    Så og si alle kommentarene dine er negative og håpløse.

    • Iam_Legacy

     Å kalle mine kommentarer kritisk er riktig fordi det er akkurat det de er, men de er langt fra håpløse. Er derimot positiv ift til Spurs og AVB, som det kommer frem i alle kommentarer. Er helt uenig i Stavrums oppfatning og videreformidling. Ser at du har totalt to kommentarer der begge er kritiske så det smalt vel ikke fra riktig kjeft men.. Er lov å ta et standpunkt mr fasit og trenger overhodet ikke være enig med alt og alle.

  • Martin Fjeld

   Tror du bør følge litt mer med Bjørnar. Om du vet forskjellen på pluss og minusvil du finne ut at Spurs har tjent to millioner pund i dette vinduet. I tillegg er Spurs en av de mest veldrevne klubbene i England. Men dette visste du selvsagt….

   • Bjørnar

    bruker du ironi nå? Jeg vet at spurs har solgt for herrens mange millioner med salg av bale osv men de er fortsatt ikke i nærheten av liverpools euforiske bidrag til å være den mest bærekraftige klubben i england

    • Martin Fjeld

     Ironi er et farlig våpen. Liverpool den mest bærekraftige klubben i England? Den var god…

     • Bjørnar

      Ja, jeg ser faktisk opp til liverpool. Rodgers og styret hans kommer til å dominere totalt dessverre.
      Hilsen chelsea fan

     • Martin Fjeld

      Det er helt fair å se opp til Liverpool. fordi BR gjør mye bra med laget. Men å påstå at de er veldig bærekraftige og hinte til god økonomisk drift er direkte feil. De har en stor gjeld og sliter med underskudd fra foregående sesonger. Se på kjøpene i Kenny og Woy perioden bla…

     • Bjørnar

      Enig der, kenny var en katastrofe. Kjøpene av downing og caroll var drøye.

  • arildstavrum

   Men husk at de faktisk gikk i overskudd på overgansmarkedet.

  • Gangsterjens

   Det er fortsatt penger Tottenham har tjent på ærlig hvis gjennom salg av Bale, Dempsey osv. Så i Financial Fair Play sine øyne, er tottenham et positivt eksempel

 • presterud

  joa

  • Bjørnar

   Er du prest? Frels oss fra de onde fra arsenal

 • ThorvaldTraetteberg

  Akkurat dette jeg har sagt til min venn som heier på Spurs! Bra skrevet 🙂

  • Bjørnar

   Takk thorvald. Er meget stolt av hvordan jeg formidler meg!

 • Tomas N Hansen

  Sa mannen som ble hetset vekk fra Molde-jobben.Hører mye heller på katten min som er like fotballklok som Stavrum!

  • Bjørnar

   Og marsvinet mitt som bet meg forleden dag. En parodi av englands beste spiller suarez.. Var litt morsomt

   • Tomas N Hansen

    Hehe.Kom hit med marsvinet ditt så får katten min og den leke i lag ;)Kommer sikkert godt overens.Så kan de diskutere jobben Stavrum gjorde i Molde.Så tar jeg det mere seriøs enn disse ordene Mr.Stavrum har kludret ned!

    • Bjørnar

     Ja kan ta me herr, vissvass. Men gjorde stavrum en så dårlig jobb i molde da? Var han ikke trener i molde bare et år?

     • Tomas N Hansen

      Jo for meg som holder med RBK gjorde han en fremragende jobb og burde blitt sett på som legende:)
      Han førte de rett ned i Adeccodassen.Siden har ingen sett han bortsett fra en jobb i 2-3 divisjon.Han ble latterligjort fra alle i klubben, rundt klubben og resten av fotballnorge som en uten ryggrad og talent som trener!

     • Bjørnar

      Haha ja jeg også holder med RBK så han høres ut som en legende ja.
      Jeg sier bare som det flotte norske verset ut med dommern inn med kua.
      “ut med solskjær inn me stavrum” så holder molde seg nede hvor de hører hjemme

     • Tomas N Hansen

      Hehe.Vi må starte en underskriftskampanje på den:D
      Så er de “der de hører hjemme”..

     • Bjørnar

      ja minimum. De hører egentle hjemme i adecco.

     • Tomas N Hansen

      Uten Røkke å Gjelsten å I, hadde de nok vært der også.Kjøpe seg til gull.Lukter Chelsea laaang vei.Kjøpeklubb!

     • Bjørnar

      Kunne ikke vært mer enig. Du er min frelser og guddomelige makt.

     • untho

      Har du også investert penger i Molde?

  • arildstavrum

   Skal ikke undervurdere katter da

   • Bjørnar

    Nei det er sant så sant arild. Hadde en katt en gang. Kalte han piotr. En russisk innlandskatt. Ligna litt på en sibirsk leopard. Han satt alltid å fulgte med på kamper på tven og jeg viste når målene kom fordi når det ene laget hadde corner sto han på begge bakpotene og da ble det som regel mål. Så vær gang det laget jeg ikke holdt med hadde corner og piotr stod på bakpotene dro jeg til sjøs i båten min til vannvikan

  • atnorhe

   Da må du fortelle mer om katten din, siden det er han som har lært deg alt om fotball..

 • Berserk81

  Townsend er den spilleren i PL med flest avslutninger denne sesongen. Det sier litt, med tanke på hvor mange mål han har og hvor mange angrep som andre kunne avsluttet om ikke han gjorde det.

  • Tomas N Hansen

   Det sa du sikkert om Bale også før han startet å treffe.Townsend blir stor med tiden.Sann mine ord!

   • arildstavrum

    Rimelig sikker på at Townsend ikke blir like god som Bale

    • Bjørnar

     Arild, skal ikke undervurdere Townsend..

    • Tomas N Hansen

     Som spiller var du dritgod.Det skal ingen ta fra deg.Men som RBKer er jeg nødt til å hetse Molde trenere/Spillere.

     Tror heller ikke Townsend blir like god som Bale.Men hvem vet?Han har det de samme kvalitetene, og har gått den samme veien.Townsend med 9(!) utlån vel å merke, men begge var på et stadie nesten uønsket i klubben.Bale med 23 kamper uten seier for HappyH byttet han inn i sluttminuttene mot Norwich der de ledet komfortabelt 3-0, tror jeg det var.Resten er som ett eventyr..Bale reddet på egenhånd 24 poeng i sluttminuttene i fjor.Sigurdsson og Lennon de neste på listen med 7 og 6.Så ingen tvil om at noe av det du skriver er riktig.Men kan Townsend gjøre det samme utover sesongen?Lamela er en flopp til nå.Og ingenting som tyder på at han vil bli så mye bedre.

  • arildstavrum

   Du setter fingeren på et stort problem der.

 • Jone Pedersen

  Det eneste du er Stavrum, er en liten tøysejente.

  • arildstavrum

   Den har jeg ikke hørt før. Bra.

 • Alea Kez

  AVB får garantert sparken om han ikke klarer en 4 plass, med alle pengene han har brukt, når dem i tillegg spiller kjedelig fotball så går det dårlig!

  • Markus Knutsen

   Du er helt på jordet.

   • Alea Kez

    vi får se

  • arildstavrum

   Det har du rett i, men kan han snu det? Det blir spennende.

 • edmcm

  Tottenham scorer på under 15% av skuddene sine, de andre topplagene på over 30%. En av hovedgrunnene til det er at Townsend skyter så fort han kommer innen 35 meter fra mål, og treffer som oftest cornerflagget. Særdeles middelmådig spiller som har lite annet å by på enn at han kan løpe relativt fort med ballen. Får de byttet han med en kompetent spiller er de med i gullstriden.

  • arildstavrum

   Middelmådig er vel å dra det litt langt…

 • Andrè Halmrast

  Tottenham hadde vell 2 gigantiske sjanser rett etter målet til Walker… Slike sjanser har tottenham begynt å skape fler og fler av! Se på sammendrag av kampen mot Newcastle! Tottenham skapte ekstremt mange kjempesjanser, men tapte kampen 1-0! Så problemet er ikke å skape de store sjansene! Slik jeg ser det, har det offensive spillet til tottenham forbedret seg veldig i det siste! Det er ikke som på starten av sesongen, hvor de ALDRI skapte en eneste stor sjanse! Problemet til Tottenham NÅ, er å sette ballen i mål! IKKE å skape store sjanser.

  • arildstavrum

   Jeg så kampen mot Newcastle, og ja de skapte en del sjanser der, men det store spillet så jeg likevel ikke. Og det skal mer enn en brukbar offensiv kamp, der de tross alt ikke scoret, til å snu dette. For legg merke til målene mot United. Ikke et resultat av godt spill. Enig i at de også skapte et par bra sjanser til, men totalen i hele sesongen så er det ikke spesielt bra.

   • Andrè Halmrast

    Det er jeg enig med deg i! Alt i alt har de ikke vært i nærheten av gode nok offensivt! Men det har alikevel kommet seg litt de siste kampene (med unntak av Citykampen selvfølgelig). Tottenham kjøpte veeeeldig mange offensive spillere i sommer, og det kan ta litt tid før disse klaffer fullstendig, men når DET skjer, har jeg trua på at tottenham kommer til å være med oppe i toppen!

 • UkhanKizmiaz

  Når du referer til “problemet” Dawson, er jeg bare halvveis enig. I møte med storlag som Manchester lagene, Arsenal, Chelsea etc. blir han avkledd, men i kamper mot Stoke, Fulham etc. er han gull verdt. Det at han er fast inventar nå, skyldes vel i stor grad skaden til Rose. Ser for meg at Chiriches og Vertonghen blir stopperparet når hele backlinja er friskmeldt, Dawson som back-up og Kaboul forsvinner vel ut porten snart.
  Det har vist seg å være en tabbe å la Assou-Ekotto gå på lån, etter Roses skade har hverken Fryers eller Naughton klart å ta steget opp. Vertonghen hadde Tottenham absolutt hatt bruk for i midtforsvaret.
  Fremover er det mye fremgang å spore, terminlista for desember ser heldig ut for Tottenham. Tror de er tilbake i kampen om CL når kalenderen sier januar 2014.

  • arildstavrum

   Og akkurat eksemplet med Assou-Ekotto er en av grunnene til at jeg stiller meg tvilende til Villas-Boas. Assou-Ekotto holder høy standard, og er bedre enn en skadefri Rose.

 • Steffen Coca-Cola Eivik

  Er sparking av trener svaret på alle fotballproblemer? Vil heller ha en manager som har litt problemer i begynnelsen, men som blir en av verdens beste managere (les: Sir Alex Ferguson), enn en manager som bare gjør det bra en-to sesonger.

  • arildstavrum

   Enig, men man må se små forbedringer hele tiden for å fortjene å få tid til å jobbe videre.
   Akkurat nå virker laget å være i en negativ utvikling.

   • Steffen Coca-Cola Eivik

    Takk for svar, sjef. Enig med deg sånsett, men synes fortsatt han bør få mer tid.

 • Olmais

  Lamela var outstanding for Roma i fjor. På tide at AVB lar han få spille seg varm i trøya. Gi han en “fri” rolle slik at han kan fore Soldado med målgivende. Soldado er en målgjører, det viser statistikkene fra Spania, men skal han være det i Spurs må han få ballen i posisjoner hvor det er mulig å sette den…

  • arildstavrum

   Jeg synes også det er et mysterium at Lamela ikke spiller mer. Husker hans strålende forarbeid mot Cardiff da han knapt fikk noen få minutter.

 • Erik Møller

  Jeg kjenner det stikker i mitt spurshjerte, men jeg må nok motvillig si meg enig i at Mr Dawson ikke holder mål på det nivået vi forventer at Tottenham skal være i dag. Han er en kriger og en enorm duellspiller, men 1:1 og plasseringsmessig har han problemer gang på gang. Noen sprinter har han aldrig vært…Nå har det gått mange uker siden Kaboul ble friskmeldt, og det forundrer meg at han ikke har fått flere sjanser med tanke på nivået han hadde før skaden. Samtidig er det fysisk vondt å se en totalt uinspirert Verthongen løpe opp og ned på venstresiden omtrent uten mål og mening! Jeg nekter å tro at AVB ikke ser det samme, og antar at en venstreback kommer inn portene på WHL tidlig i januar. Personlig ønsker jeg Luke Paul Hoare Shaw. Ikke fordi han skal/kan bli en ny Bale bare fordi de kommer fra samme klubb, men på bakgrunn av de kampene jeg har sett med han! En ung spiller som allerede har et veldig høyt nivå både offensivt og defensivt.
  Med en ny venstreback på plass løser vi stopperproblemet også.
  Jeg må presisere at jeg har fortsatt veldig tro på AVB, og ønsker at han får fortsette. Samtidig er det enkelte av hans disponeringer jeg ikke helt forstår. Å stille med Sandro OG Paulinho som ankre f.eks. Med Sandro på banen trenger vi ikke enda en ballvinner forran stopperne. Det vil alltid være et spørsmål om risiko, men når lav risiko går så til de grader utover offensiven, vil det sjelden være verdt det. Det største problemet til Spurs offensivt, er mangelen på løp inn i motstanders 16-meter. Her er det kun Gylfi som får ståkarakter til nå i år! Paulinho har utvilsomt kvalitetene og avslutteregenskapene til å ta disse løpene om han får lov. På høyre bør vi veksle mellom Lennon og Townsend, basert på hvilken back de møter. Begge er gode nok, og effektiviteten til Townsend kommer med erfaring! Det mangler ikke mange prosenter før valgene blir bedre og skuddene hans treffer mål!
  At vi triller ball mellom den bakre firer i det oppbyggende spillet synes jeg er helt greit, men at vi velger tilsynelatende ofte å spille en støttepassning når vi opplagt har bedre offensive alternativer, DET synes jeg ikke noe om! Vi har stort forbedringspotensialet i midtbaneleddet når det gjelder å gjøre seg spillbar iform av å møte eller gå på løp. Jeg synes også at backene overlapper mye mindre nå enn i tidligere utgaver! Større bevegelse rundt ballfører er stikkordet vi må fokusere på fremover! Noe risiko må vi jo ta! Soldado er uten tvil en spiss i verdensklasse om han får de rette arbeidsforhold, noe han vil gjøre om midtbanen får større bevegelse og tenker litt mer fremoverrettet! Vinger som går innover eller utover med overlapp fra back, skaper stor variasjon og uforutsigbarhet!
  Med Defoe på vei ut porten antar jeg at det kommer inn en ny spiss i januar. Håper her på en ung og sulten spiller, som kan utvikles til en toppspiss ila 1-2 år. Ade holder mål som 2. valg den stunden.

  Ellers er det bemerkelig hvor fort man blir bortskjemt og kravstor innen fotballen! For 10 år siden jublet vi over en 7. plass og kval. til UEFA-Cup, nå skriker vi etter avganger i alle retninger etter noen knepne seire og 3 tap….Nei Stavrum, jeg er IKKE enig med deg! Prosjekt AVB/Baldini/Levy lever i beste velgående, og jeg har ståltro på at det vil gi resultater for Tottenham! Både i år og årene som følger!

  • arildstavrum

   Takk for et reflektert innlegg. Håper enkelte andre innsendere lærer av dette… Helt greit å være uenig med meg, men jeg føler ikke vi er så veldig uenig. Jeg er ikke klar på at Villas-Boas skal sparkes, men kanskje bør det diskuteres hvis det ikke skjer en forbedring. For slik laget spiller nå er det mange mangler. Ja, Tottenham er ikke bortskjemte med topp 4-plasseringer fra før, men med tanke på investeringene som nå er gjort er det kanskje lov å forvente noe mer? Spørsmålet er om ikke denne spillergruppen ville ha ligget høyere på tabellen med en annen manager. Husk at Redknapp førte Tottenham til kvartfinale i Champions League. Siden da er laget forsterket, selv om Bale og Modric har forsvunnet fra klubben.

   • Erik Møller

    Jeg ser poenget ditt og forstår spørsmålet. Nå er ikke jeg 100% objektiv, men jeg velger å påstå at ulveflokken hyler litt for tidlig! Bale var og er en verdensstjerne, i mine øyne topp 4-5 i verden og lar seg selvfølgelig ikke erstatte spiller mot spiller. Nå har vi kjøpt en god håndfull med gode spillere som innehar forskjellige gode kvaliteter. De fleste er fortsatt unge og trenger tid på å finne sin plass i AVB`s system. 12-14 kamper er for lite for å konkludere! Det var en ganske stor ulveflokk som hylte mot Moyes i starten av sesongen også, men der har pipen nå fått en annen lyd! Det snur fort i fotballen, og det tror jeg det vil gjøre for AVB også! En ting kan vi dog være enige om, han har ikke veldig lang tid på seg. Får han marginer og resultater mot seg nå i desember også, så er han nok historie på WHL før vinduet stenger i januar! Hvem som kan og ikke mins vil, erstatte han er et annet spørsmål. Ser ingen soleklare kandidater pr i dag.
    Jeg krysser fingrer og tær på at motgang blir til medgang mot et Fulham uten Hangeland nå i kveld! COYS! 🙂

 • Tonny Tran

  Veldig god artikkel fra deg Arild Stavrum.
  Og mange gode og refekterte kommentarer, og jeg henger meg på.
  Jeg er enig i at Villas-Boas ikke er god nok som manager for Tottenham Hotspurs per dags dato, dersom mål er å være blant de 4 beste i england og oppnå Champions League spill de fleste år.
  Han har vist seg altfor ung og sta.
  Ok, jeg liker spillesystemet med 4-2-3-1 med 2 defensive midbanespillere og gode ballvinnere, men da må vingene av annen kaliber. Raske, være i stand til å forsere backene og gode til å slå innlegg.
  Første del av sesongen har vi brukt mye Townsend og Sigurdsson, som begge er innoverrettede vinger som liker å avslutte selv.
  Med en så god spiss som Soldado, som er i stand til å bøtte inn mål på dette nivået med rett støtte, synes jeg at det er elendig disponering.
  Jeg mener Tottenham trenger en rein venstreving som er bedre enn Chadli, som kan fore Soldado med gode innlegg.
  En annen ting som irriterer meg grenseløst ved Villas-Boas, er at hans disponeringer i Europa League.
  Vi fikk våre dårlige avgjørende dårlige resultater etter Europa Liga kampene ifjor mot Inter og Basel.
  Tapet mot West Ham og Newcastle på hjemmebane i år kom også etter Europa liga kampene.
  Villas-Boas er så sta på at et lag kan ha full satsing på begge deler, når skal han gi seg på dette ?
  Ok, vi har et bedre og bredere stall i år, men før kampen mot West Ham, hvilte Soldado i kampen i Europa ligaen, for så å bli satt på benken mot West Ham fordi Defoe visst nok spilte ok.
  Defoe er ikke lenger god nok på dette nivået, og selv om Soldado ikke har scort mange mål, har han vært viktige i Tottenhams spill. Og jeg mener også han har fått for liten støtte av vingene. Det er statistikker som sier at Defoe er den spissen som scorer minst i Premier League i forhold til avslutninger. Makes sense ? Jeg mener han kun duger mot dårlige lag. Som man møter i Europa League.

  Da Tottenham skulle ansette ny manager, håpet jeg på Martinez, Moyes, samtidig som jeg drømte om Mourinho eller Capello.
  Villas-Boas blir for meg kun en lovende manager, som vil bli god når han etter hvert blir mindre sta, og driter i å være altfor stolt.
  Han har ikke bevist noe som helst ennå. Utenom at laget spiller defensivt bra stort sett. Det er per i dag ikke godt nok for Tottenham.

  Ja, for mange år tilbake var vi supportere fornøyde med 7. plasser.
  Men Tottenham anno 2013/14 har midler og mannskap gode nok til å være blant 3 beste.
  Vi har toppkeeper i Lloris, toppspiss i Soldado, topp midtbanespillere i Paulinho og Lamela, topp forsvarsspillere i Vertongen og Walker. I tillegg har vi også Sandro, Dembele, Chiriches, Eriksen. Vi har rett og slett spillermaterialet. Men ikke rette spillesystem. Dessverre ei heller resulatene.
  Vi har heller ikke vunnet mot noen av topplagene i år.
  Jeg håper vi banker Liverpool neste uke. Det blir spennende.
  Ellers må Villas-Boas gå, før nok en sesong blir spolert !

 • Frank Sverre Skorpen

  No fekk du viljen din Arild. Kanskje du bør kome med ein blogg der du tek for deg kven som bør ta over jobben for AVB? Bielsa hadde våre konge. Da ha det blitt action 😛

 • Spursman

  Arild du bør snarest greie opp i om OGS tar over ajax og om De Boer er neste Spurs manager !!!

 • thomas bøhn

  På tide med ett nytt innlegg! 😉